Tom Kočevar Dešman v glavni turnir v Heraklionu, Rok Sitar v Budimpešti

Ljubljana

Končujejo se kvalifikaxcije na mednarodnih turnirjih in poglejmo kako so se odrezali naši igralci in igralke.

V grškem Heraklionu je igral na Futuresu (10.000$) v kvalifikacijah Tom KOČEVAR DEŠMAN. In to uspešno. V prvem krogu je premagal Nemca Lukasa RUEPKEA s 6-2 6-3, v drugem Francoza Alexandra MASSO s 6-4 6-1, v finalu kvalifikacij pa Američana Evana SONGA s 3-6 7-5 6-3. V glavnem turnirju bo v prvem krogu, v sredo, igral s kvalifikantom, Srbom Pedjo KRSTINOM.

Na ITF turnirju (50.000 $) v ameriškem New Braunfelsu je Jelena DURIŠIĆ v prvem krogu zmagala. S 5-7 7-5 7-5 je premagala Američanko Maxine THOMAS. Uspešna je bila tudi v drugem krogu, ko je s 64 61 premagala 3. nosilko, 16. letno domačinko Anne-Liz JEUKENG (WTA - 579). Za nastop v glavnem turnirju se je merila s še eno šestnajstletnico, Američanko Taylor TOWNSEND. Mlada Američanka je bila boljša z rezultatom 64 63.

Na ATP Challengerju (75.000 $) v Charlottevillu, ZDA, je Luka GREGORC v prvem krogu izgubil z domačinom Brendanom EVANSOM s 4-6 4-6.

Petra RAMPRE je bila 4. nosilka kvalifikacij ITF turnirja v francoskem Nantesu (50.000 $), a je že v prvem krogu izgubila z Nizozemko Angelique VAN DER MEET s 6-4 6-7(3) 3-6.

Na mladinskem ITF turnirju 4. kategorije v Budimpešti sta v kvalifikacijah nastopila Domen GOSTINČAR, ki je v prvem krogu s 6-7(5) 7-5 6-3 premagal domačina Botonda SARIJA, v drugem pa izgubil s še enim domačim igralcem Gyorgyem AGOSTONOM z 2-6 3-6 in

Rok SITAR, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem je s 6-1 6-4 premagal Madžara Andrasa MARICSA, v finalu kvalifikacij je izgubil z Avstrijcem Canom Paulom GUEVENOM 4-6 6-4 2-6, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.