Masters do 18 let osvojila Maks Tekavec in Eva Zagorac

Ljubljana

V Litiji se je končal masters do 18 let za fante in dekleta.

Pri fantih je naslov osvojil Maks TEKAVEC (MaxLj), ki je tako v štirih dneh osvojil kar dve kroni. Po zmagi na mastersu do 16, je danes zmagal še na mastersu do 18 let in je trenutno prvo ime slovenskega mladinskega tenisa. V finalu je s 63 62 premagal Urha KRAJNC DOMITER (Ptuj).

Sicer pa uvodna kroga pri fantih nista prinesla presenetljivih izidov, saj so se v polfinale uvrstili štirje prvopostavljeni igralci. Prvi nosilec Rok SITAR je v četrtfinalu premagal GORŠIČ Sebastijana s 64 63, 2. nosilec Maks TEKAVEC je bil boljši od BIZJAK Blaža 64 67(6) 64, 4. nosilec Urh KRAJNC DOMITER je premagal Matica SOTLERJA s 64 61, 3. nosilec Matic ŠPEC pa je bil boljši od Jana Vita ŠUNTARJA s 61 61.

Pri dekletih je naslov osvojila 1. igralka do 18 let Eva ZAGORAC (ŽtkMb), ki je v finalu s 64 62 premagala Pijo BRGLEZ (Br-Mb).

Sicer pa smo že v prvem krogu videli ponovitev finala mastersa do 16 let, saj sta se pomerili Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ. V četrtfinale je napredovala Ana OPARENOVIČ, ki je prvi niz dobila s 61, v drugem nizu pa je pri zaostanku 1-2 Natalija ŠIPEK srečanje predala.

V četrtfinalu so se v svojem prvem nastopu poslovile kar tri nosilke. Uspešna je bila samo 1. postavljena Eva ZAGORAC, ki je s 61 60 premagala Katjo VOGRINEC. Ana OPARENOVIČ je še enkrat dobro nastopila in s 46 61 60 izločila 4. nosilko Saro DJURDJEVIĆ. Kaja MRGOLE je premagala 3. nosilko Tino MOHORČIČ s 63 63, Pija BRGLEZ pa je oddala samo dve igri 2. nosilki Lari VOVK.

Finale sta si priigrali Eva ZAGORAC s polfinalno zmago nad Ano OPARENOVIČ s 64 64 in Pija BRGLEZ, ki je s 61 63 izločila Kajo MRGOLE.