prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Marec 2012

Arhiv novic - marec 2012

Polona Hercog, Petra Rampre in Andreja Klepač v Charlestonu, Aljaž Bedene v Barlleti

Ljubljana, 31.03.2012

Naša najboljša dekleta čaka v drugi polovici aprila v Franciji pomemben nastop v Pokalu federacij, nastopi v prihodnjih dveh tednih pa bodo lahko dobra priprava in preizkus forme. Ta teden so najboljše igralke teniškega cirkusa v Charlestonu, kjer se igra turnir seruije WTA z nagradnim skladom 740.000 $. Igra se na zelenem pesku. V glavni del turnirja je neposredno uvrščena Polona HERCOG, v kvalifikacijah pa bosta nastopili Petra RAMPRE, ki bo igrala z igralko JAR Nathalie GRANDIN in Andreja KLEPAČ, ki bo igrala s 1. nosilko kvalifikacij, Čehinjo Iveto BENEŠOVO. V italijanski Barlleti pa bo na turnirju serije ATP Challenger z nagradnim skladom 30.000 € branil naslov, ki ga je osvojil leta 2011, Aljaž BEDENE. To je tudi razlog, da se je odpovedal nastopu za reprezentanco konec tedna v Jar. TUKAJ.

Drugi SportForum o slovenskem tenisu

Ljubljana, 29.03.2012

V ponedeljek je bil v BTC City Ljubljana na vrsti že drugi SportForum o slovenskem tenisu, na katerem so v SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije gostili številna priznana imena kot so Zoran Kofol (direktor TZS), Marko Umberger (predsednik TZS), Drago Banović (v.d. direktor javnega zavoda Šport Ljubljana), Marko Kolenc (vodja oddelka za šport Mestna občina Ljubljana), Tone Knez (direktor Športni objekti Maribor), Matjaž Plejič (direktor ŽTK Maribor) ter Marko Tekavec (lastnik teniškega kluba Max iz Ljubljane).

Skupaj z voditeljem prireditve Gregorjem Krušičem (nekdanji Davis Cup reprezentant, zdaj direktor Babolat Slovenija) smo bili priča razpravi o infrastrukturnih izzivih slovenskega tenisa, beseda v 2-urni razpravi pa se je dotaknila seveda tudi odnosa mestnih uprav do razvoja tenisa na sončni strani Alp, kategorizacije, priprave in kriterijev v razpisih za javno-zasebno partnerstvo… Osrednji gostje ter ustali udeleženci druge tovrstne prireditve, ki bo postala stalnica v svetu slovenskega tenisa, so ponudili številne rešitve za razreševanje nekaterih problemov in za napredek na različnih področjih slovenskega tenisa.

V SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije so ob robu tokratne teniške prireditve skupaj s prisotnimi nazdravili tudi tretjemu rojstnemu dnevu organizacije, ki se že od leta 2009 zavzema za dialog in napredek v slovenskem športu.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Miha Mlakar in Mike Urbanija kljub dobrim predstavam izpadla v Rovinju

Ljubljana, 28.03.2012

Ta teden za naše teniške igralce in igralke ni bil najuspešnejši, saj sta v konkurenci ostala samo Miha MLAKAR in Mike URBANIJA na turnirju serije Futures v Rovinju. Oba sta nastopila v kvalifikacijh in tam štirikrat zmagala, danes pa sta se borila še za peto zmago. V prvem krogu glavnega turnirja je Miha MLAKAR igral proti 1. nosilcu na turnirju, 21. letnemu Avstralcu Mattu REIDU, ki na lestvici ATP zaseda 264. mesto. Miha je nastopil zelo dobro in favoriziranemu Avstralcu celo odvzel niz, za zmago pa mu je zmanjkalo moči. Izid se je glasil 62 26 62 v korist Avstralca. Na papirju lažje delo je imel Mike URBANIJA. Žreb mu je v prvem krogu namenil kvalifikanta iz Srbije, Sašo STOJISAVLJEVIĆA, 25. letnika, ki na lestvici ATP zaseda 742. mesto. Tudi Mike pa je igrišče zapustil s sklonjeno glavo, saj je Srb slavil z rezultatom 64 63. TUKAJ.

Grega Žemlja hitro zapušča Le Gosier

Ljubljana, 27.03.2012

Grega Žemlja se je pred nastopom za Davis cup ekipo, konec prihodnjega tedna v JAR, odločil za igranje na ATP Challengerju v Le Gosierju, na francoskem otoku Guadeloupe, v Karibskem morju. Turnir z nagradnim skladom 100.000 $+H se igra na trdi podlagi in je močno zaseden, saj so med postavljenimi igralci samo igralci iz prve stoterice lestvice ATP. Grega ŽEMLJA je v prvem krogu igral proti 5. nosilcu, sicer pa 90. igralcu lestvice ATP, Rusu Igorju KUNITSYNU. Srečanje se je hitro odvijalo, saj je trajalo samo eno uro, kot zmagovalec pa je igrišče zapustil Igor KUNITSYN. Ta je izkoristil vse tri priložnosti za odvzem servisa, ki so se mu ponudile, eno v prvem in dve v drugem nizu, Grega ŽEMLJA pa si je priigral le eno priložnost, ki pa je ostala neizkoriščena. Najbolj v statistki izstopa podatek, da je Grega ŽEMLJA uspel Rusu odvzeti samo eno točko na njegov drugi servis. Rus je namreč dobil kar 14 od 15 točk na drugi servis, medtem ko je bil Grega ŽEMLJA tu precej manj uspešen saj je osvojil "le" 7 od 18 mogočih točk. Grega Žemlja se bo zdaj pridružil preostalim članom Davis cup ekipe, ki bo konec tedna odpotovala v Južno Afriko. TUKAJ.

Tiskovna konferenca pred odhodom Davis cup ekipe v JAR, znana tudi ekipa JAR

Ljubljana, 27.03.2012

Teniška zveza Slovenije vas pred odhodom slovenske moške teniške reprezentance v Južnoafriško republiko, na srečanje drugega kroga Davisovega pokala, vljudno vabi na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 28.3. ob 13.00, v Maxi klubskem salonu (1. nadstropje veleblagovnice Maximarket). Sicer pa je bil danes zadnji dan za objavo sestave ekip, ki bodo nastopile prihodnji konec tedna v Davisovem pokalu. Za JAR bodo nastopili Izak VAN DER MERWE (ATP 128), Raven KLAASEN (ATP 271) in Ruan ROELOFSE (ATP 377). Kapetan ekipe je John-Laffnie DE JAGER. TUKAJ.

Miha Mlakar in Mike Urbanija v glavni turnir Rovinja, Tomislav Ternar, Petra Rampre, Nika Kovač in Dalila Jakupović izgubili

Ljubljana, 26.03.2012

Lep uspeh sta na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ v Rovinju dosegla Miha MLAKAR in Mike URBANIJA, saj se je obema s po štirimi zmagami uspelo prebiti skozi kvalifikacije v glavni turnir. Miha MLAKAR je bil v zadnujem krogu kvalifikacij boljši od Romuna IoAna FARCASA s 63 64, Mike URBANIJA pa je preprečil napredovanje v glavni turnir domačinu Krešimirju RITZU. Mike URBANIJA je slavil z izidom 64 64. Za nastop v glavnem turnirju se je boril tudi Tomislav TERNAR, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij igral s Hrvatom Joškom TOPIĆEM in izgubil v treh nizih z rezultatom 75 46 36. V tretjem krogu je izpadel Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je Italijanu Mateu FAGU pri zaostanku 16 24, srečanje predal. V prvem krogu kvalifikacij 50.000 $ vrednega ITF turnirja v Ospreyu na Floridi pa je izapdla Petra RAMPRE. Proti francoski Fed cup reprezentantki, 18.letni Kristini MLADENOVIĆ ni imela nobenih možnosti. Francozinja je slavila s 61 61. Na ITF turnirju v švicarskem Fallandenu pa je po uspešno odigranih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izgubila Nika KOVAČ. Premagala jo je Švicarka, 1. nosilka na turnirju Amra SADIKOVIC z rezultatom 63 62. Poslovila se je tudi Dalila JAKUPOVIĆ. Bila je 4. nosilka, že v prvem krogu pa je morala priznati premoč Sandri MARTINOVIĆ iz BiH. Ta je slavila s 75 61. TUKAJ.

Konec dolge zimske teniške sezone na Primorskem

Vanganel, 25.3.2012, 26.03.2012

Z zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj najboljšim v zimski teniški sezoni na Primorskem, ki mimogrede slavi svojo 15. obletnico, se je v Vanganelu končala zimska ligaška sezona. Na srečanju se je zbralo dobrih 80 povabljenih in udeležencev ligaškega tekmovanja. Zaslužena športna priznanja so prejeli najboljši trije v posamični in ekipni konkurenci. Velika udeležba in kvaliteten tenis, je dokaz dviga kvalitete rekreativnega tenisa v regiji ter hkrati spodbuda organizatorju, da v bodoče skupaj z strateškim partnerjem, rekreativnim igralcem in igralkam ponudita še boljše pogoje. Ker so razpisi za poletne ligaške tekme v Primorski regiji že objavljeni, imajo akterji sedaj vse možnosti za pripravo na poletno sezono. Ne dvomimo, da bo strateškemu partnerju z organizatorjem uspelo v novo tekmovanje privabiti rekordno število nastopajočih ter jim omogočiti tudi druženje na zavidljivem nivoju. Reztultate in lestvice najdete TUKAJ.

Blaž Trupej najavil ekipo za srečanje z Južno Afriko, ta bo igrala brez Kevina Andersona

Ljubljana, 26.03.2012

Kapetan slovenske teniške reprezentance Blaž TRUPEJ je objavil postavo za srečanje Slovenije in Južne Afrike v okviru 2. kroga I. Evroafriške skupine Davisovega pokala. Srečanje je na sporedu od 6. do 8. aprila 2012, gostitelj pa je Južna Afrika. Domačini so izbrali trdi podlago, srečanje pa se bo igralo v Arthur Ashe centru v Johanessburgu. Južno afričani sestave svoje ekipe še niso sporočili, morajo pa to storiti najkasneje 10 dni pred začetkom srečanja.

Slovenijo bodo v Johannesburgu zastopali Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK.

Sicer pa iz Južne Afrike prihajajo za slovenske igralce ugodne novice. Po poročanju spletnega portala Šport-tv za domačine namreč po doslej znanih informacijah ne bo nastopil njihov najboljši igralec Kevin Anderson. Razlog: čakanje v ZDA na pridobitev zelene karte.

Zelo dobro informacijo za našo moško teniško reprezentanco je potrdil tudi kapetan Južne Afrike, John-Laffnie de Jager. Zmagovalec dvoboja med Slovenijo in Južno Afriko se uvrsti v kvalifikacije za svetovno skupino svetovnega tenisa. Če bi Afričanom to uspelo, bi jim uspelo že četrto leto zapored. "Kevin mi je povedal, da ne sme zapustiti Združenih držav Amerike, medtem ko je v procesu pridobivanja zelene karte," je povedal De Jager. "Kevin potrebuje vizo, saj drugače ne more oditi iz ZDA in igrati za Južno Afriko v Davisovem pokalu," je še dodal kapetan naših nasprotnikov.

Zanimivo je, da je bil Anderson pravočasno obveščen o vseh datumih, ki jih je moral poznati zaradi pridobivanja vize. Prav zaradi tega je bil kapetan še dodatno jezen in razočaran: "Zanimivo bo videti, če bo Kevin dobil vizo za pot v Evropo, kjer se začnejo ATP turnirju na pesku… takoj po Davisovem pokalu!" Kakorkoli že, trenutno karte kažejo dobro za Slovenijo. Če bi Anderson igral za Južno Afriko, bi bile možnosti naših fantov za uspeh znatno manjše. Tako pa bo zdaj potrebno premagati le še težavo domačega igrišča, ki je v Davisovem pokalu znana problematika.

TUKAJ.

Štirje Slovenci v tretjem krogu kvalifikacij Futuresa v Rovinju, Nika Kovač uspešna v Fallandenu

Ljubljana, 25.03.2012

Za slovenskimi igralci je na kvalifikacijskem turnirju v Rovinju uspešen dan. Štirje so se uvrstili v tretji krog tekmovanja. Napredovali so Tomislav TERNAR, Miha MLAKAR, Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Izpadel je samo Nik RAZBORŠEK. Naši igralci morajo za uvrstitev v glavni turnir zmagati še dvakrat. Petra RAMPRE na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Ospreyu na Floridi v 1. krogu kvalifikacij, kot 32. nosilka še čaka na nastop, igrala pa bo s Francozinjo Kristino MLADENOVIĆ. Srečanje bo zanimivo, ker sta obe igralki članici ekip za pokal federacij, srečanje med Slovenijo in Francijo pa se bo odigralo v aprilu v Besanconu. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v švicarskem Fallandenu pa je v kvalifikacijah uspešno nastopila Nika KOVAČ, ki je zmagala dvakrat in se uvrstila v glavni turnir. Tam bo v prvem kriogu igrala s prvo nosilko na turnirju, 22. letni Švicarko Amro SADIKOVIĆ, ki na lestvici WTA zaseda 215. mesto. V glavnem turnirju je že tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki bo v prvem korgu kot 4. nosilka igrala s Sandro MARTINOVIĆ iz BiH. TUKAJ.

Končani turnirji v kategorijah 8 - 11 let v Ljubljani

Ljubljana, 25.03.2012

Ta konec tedna so potekali v Ljubljani na igriščih TK Šport plus turnirji v kategorijah 8 - 11 let. Prijavljenih je bilo okrog 250 nadobudnežev, odigrani pa so bili turnirji v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let in 11 let. Zmagovalci so postali: MINI tenis dečki - Aleks VINCEK (Koper), MINI tenis deklice - Taja LONČARIČ (Ptuj), MIDI tenis dečki - Rok BERGLEZ (Grosuplje), MIDI tenis deklice - Tina DUJC (Koper), tenis dečki do 10 let - Žiga KOVAČIČ (Šentjur), tenis deklice do 10 let - Neja MAJCEN (Taubi), tenis dečki do 11 let - Samuel PATE (Pvald), tenis deklice do 11 let - Marija VIČIČ (Šplus). Foto: Tk Sport plus TUKAJ.

Igralci na Istarski rivieri so se preselili v Rovinj, dekleta ta teden v Ospreyu in Fallandenu

Ljubljana, 25.03.2012

V sklopu turnirjev serije Istarska riviera je na sporedu tretji turnir z nagradnim skladom 10.000 $, igralci pa so se iz Poreča preselili v Rovinj, kjer so že odigrali prvi krog kvalifikacij. Tudi tokrat v kvalifikacijah nastopa 128 igralcev, od tega 13 Slovencev. Že v prvem krogu je prišlo do treh slovenskih obračunov. Mike URBANIJA je bil boljši od Saše BENDETA z rezultatom 64 63, v drugem slovenskem obračunu je Rihard ROŽAC pri izidi 64 03 predal srečanje Mihu MLAKARJU, v tretjem dvoboju slovenskih igralcev pa je Tomislav TERNAR izločil Marka STOSIČA. V prvem krogu sta zmagala še Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Z nastopi pa so že končali Blaž BIZJAK, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matek LELJAK, Urh KRAJNC DOMITER in Matija OKORN. V nedeljo bo na sporedu drugi krog. Sicer pa bodo ta teden nastopila tudi tri dekleta. Petra RAMPRE bo na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Ospreyu na Floridi v 1. krogu kvalifikacij, kot 32. nosilka igrala s Francozinjo Kristino MLADENOVIĆ. Srečanje je zanimivo, ker sta obe igralki članici ekip za pokal federacij, srečanje med Slovenijo in Francijo pa se bo odigralo v aprilu v Besanconu. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v švicarskem Fallandenu je v prvem krogu kvalifikacij uspešno nastopila Nika KOVAČ, v glavnem turnirju pa je prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

Konec nastopov za slovenske igralke na Floridi

Ljubljana, 24.03.2012

Na WTA turnirju na Floridi včerajšnji dan Slovenkama ni prinesel uspeha. Najprej je v drugem krogu turnirja posameznic Polona HERCOG izgubila s Francozinjo Marion BARTOLI s 75 26 16. Marion BARTOLI je 7. igralka sveta, dvoboj pa je trajal 2 uri in 5 minut. Po daljši pavzi pa je prvič stopila na igrišče Katarina SREBOTNIK. Žal tudi ona ni bila uspešna. V paru s Kveto PESCHKE sta kot 2. nosiki izgubili z Argentinkama Giselo DULKO in Paolo SUAREZ z izidom 46 46. Tako v drugem krogu ne bomo videli slovenskega obračuna, do katerega bi lahko prišlo po zmagi Andreje KLEPAČ v prvem krogu, videli pa tudi ne bomo nastopa Andreje KLEPAČ in Poljakinje Alicje ROSOLSKE, saj sta igralki zaradi poškodbe slednje srečanje Argentinkama Giseli DULKO in Paoli SUAREZ predali. TUKAJ.

Andreja Klepač napredovala med dvojicami Miamia, danes Polona Hercog in Katarina Srebotnik

Ljubljana, 23.03.2012

Na WTA turnirju v Miamiu na Floridi je bila v prvem krogu konkurence dvojic uspešna Andreja KLEPAČ. S soigralko Alicio ROSOLSKO iz Poljske sta premagali Rusinji Allo KUDRYAVTSEVO in Alexandro PANOVO z rezultatom 63 64. Danes bo v konkurenci dvojic po daljši pavzi prvič zaigrala tudi Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE se bosta kot 2. nosilki pomerili z Argentinkama Giselo DULKO in Paolo SUAREZ. Če bosta uspešni bomo v naslednjem krogu videli slovenski obračun, saj se bosta pomerili z Andrejo KLEPAČ in Alicjo ROSOLSKO. Drugi nastop na turnirju pa danes čaka tudi Polono HRECOG. Igrala proti 7. nosilki, Francozinji Marion BARTOLI. Obe naši igralki bosta srečanji začeli okrog 17. ure po lokalnem času. TUKAJ.

Sašo Bende v drugem krogu predal v Poreču

Ljubljana, 22.03.2012

Na turnirju serije Futures v Poreču je z nastopi zaključil zadnji Slovenec na mednarodnih članskih turnirjih ta teden. Sašo BENDE je srečanje drugega kroga, sicer pa šesto zaporedno srečanje, ki ga je na tem turnirju odigral, po zaostanku z 06 02, Nemcu Marcu SIEBERU, predal. Foto: facebook TUKAJ.

Konec nastopov za slovenske mladince in mladinke v Umagu

Ljubljana, 22.03.2012

Na ITF turnirju 1. ranga v Umagu je v četrtfinale napredovala samo Pia ČUK. V tretjem krogu je premagala 3. nosilko, 64. mladinko na svetu, Ukrajinko Diano BOGOLIY. Pia ČUK je slavila z rezultatom 46 61 62 in se je v četrtfinalu pomerila s Hrvatico Bernardo PERA, ki nastopa s posebnim povabilom. Hrvaška igralka je buila za Pio ČUK premočna nasprotnica, saj ji je prepustila smao eno igro. Končni izid se je glasil 61 60 za domačinko. Z nastopi so že pred tem končali tudi Nina POTOČNIK, Natalija ŠIPEK in Blaž BIZJAK. Nina POTOČNIK je izgubila z Madžarko Bianco BEKEFI z rezultatom 46 26, Natalijo ŠIPEK pa je premagala 2. nosilka, Čehinja Katerina SINIAKOVA z rezultatom 62 63. Blaž BIZJAK je izgubil s Špancem Carlosom BENITO HERGUETA s 36 36. TUKAJ.

Preoblečene spletne strani TZS

Ljubljana, 22.03.2012

Spletno stran Teniške zveze Slovenije smo preoblekli in ji dodali nove funkcionalnosti. Olajšali smo dostop do podatkov, ki vas najbolj zanimajo, to so rezultati teniških turnirjev, koledar turnirjev in lestvice. Če bo v prihodnjih dneh prihajalo do občasnih težav prosimo, da to sprejmete z razumevanjem. TUKAJ.

Polona Hercog tokrat boljša od Jamie Hampton, vrača se Katarina Srebotnik

Ljubljana, 22.03.2012

Miami ta teden gosti najboljše igralke sveta na turnirju z nagradnim skladom 4.828.000 $. Od naših igralk nastopa samo Polona HERCOG, ki je v glavnem turnirju. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila, tako kot v Indian Wellsu, 22. letna Amričanka Jamie HAMPTON, ki pa tokrat ni nastopila s posebnim povabilom, temveč si je nastop priborila skozi kvalifikacije. V Indian Wellsu je Američanka Poloni oddala samo eno igro, tokrat pa ji je Polona HERCOG vrnila s skoraj enako mero. Slavila je z rezultatom 61 63, za to pa je potrebovala uro in 13 minut. Polona je odlično servirala, nasprotnici pa ni v nobenem trenutku dala možnosti za presenečenje. O njnei suverenosti v srečanju priča tudi razmerje točk, saj je bila Polona boljša s 67 proti 45. V drugem krogu bo igrala s 7. nosilko Marion BARTOLI iz Francije. "Možnosti, da na dveh zaporednih turnirjih z velikim žrebom igraš proti isti igralki, so zelo majhne, ampak tudi to se zgodi. Vsekakor mi ni bilo lahko, ko sem videla, da igram proti Hamptonovi, ki je v Indian Wellsu odigrala zares odlično. Sama pri sebi sem vedela, da bom tokrat bolje pripravljena in zato sem šla v tekmo bolj sproščena. Po zelo dobrem začetku sem v nadaljevanju zadržala prednost in bila vseskozi zelo agresivna. Lahko rečem, da sem po dolgem času zelo zadovoljna s svojo igro in pristopom. Ne morem pričakovati, da bom vsako tekmo od zdaj naprej igrala tako kot danes, sigurno pa se naslednjih dvobojev poskusila lotiti na enak način: sproščeno, odločno, napadalno. V naslednjem krogu me čaka stara znanka, Francozinja Marion Bartoli, kar je vsekakor preizkušnja, ki se je že veselim," je za STA izjavila Hercogova.Na teniška igrišča pa se po treh mesecih vrača Katarina SREBOTNIK. V konkurenci dvojic bo po pozdravljeni poškodbi ponovno združila moči s Kveto PESCHKE. V Miamiu sta drugi nosilki in bosta v prvem krogu dvojic igrali z Argentinkama Giselo DULKO in Paolo SUAREZ. Še ena naša igralka je ta teden na Floridi in sicer bo Andreja KLEPAČ v paru s Poljakinjo ROSOLSKO igrala v prvem krogu konkurence dvojic proti Rusnjama Alli KUDRYAVTSEVI in Alexandri PANOVI. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič končala v četrtfinalu La Marse

Ljubljana, 21.03.2012

V La Marsi, v Tuniziji se je Maša ZEC PEŠKIRIČ uvrstila v četrtfinale 25.000 $ vrednega ITF turnirja. V drugem krogu je s 6-3 6-7(4) 6-1 premagala Italijanko, 5. nosilko na turnirju, Nastassjo BURNETT. V četrtfinalu pa je z nastopi končala. Ustavila jo je 17. letna Ukrajinka Elina SVITOLINA, 201. igralka lestvice WTA, z rezultatom 62 46 64. V Indiji sta z nastopi na 25.000 $ vrednem turnirju v 2. krogu končali Tadeja MAJERIČ in Anja PRISLAN. Tadeja MAJERIČ je izgubila s Turkinjo Melis SEZER s 57 63 67(6), Anjo PRILSAN pa je premagala 4. nosilka iz Čila Andrea KOCH-BENVENUTO s 75 60. TUKAJ.

Blaž Bizjak, Nina Potočnik, Pia Čuk in Natalija Šipek v tretji krog Umaga

Ljubljana, 21.03.2012

Slovenski igralci in igralke se na mladinskem ITF turniju 1. ranga v Umagu še vedno dobro držijo. V tretji krog so se uvrstili štirje. Pri fantih je Blaž BIZJAK (ITF 245) z 16 76(3) 61 premagal Italijana Christiana PERINTIJA (ITF 207). Pri dekletih je Nina POTOČNIK (ITF413) izločila Italijanko, 5. nosilko, Camillo ROSATELLO (ITF 120) s 64 75, Pia ČUK (ITF 348) je bila boljša od Irke, 14. nosilke Sinead LOHAN (ITF 189) s 64 62, Natalija ŠIPEK ( ITF 1316) pa je izločila Španko Miriam ROSELL CANUDAS (ITF 212) z rezultatom 62 76(5). Izpadli sta Maša MARC, katero je premagala Rusinja, 13. nosilka Ksenija SHARIFOVA s 61 61 in Eva ZAGORAC, ki je morala priznati premoč Romunki, 4. nosilki, Eleni Teodori CADAR. Ta je slavila z izidom 16 62 63. TUKAJ.

26. marca 2012 v BTC Cityu 2. SportForum o slovenskem tenisu

Ljubljana, 21.03.2012

V ponedeljek, 26. marca 2012 s pričetkom ob 18.30 se bo v BTC City Ljubljana (kongresna dvorana Mercurius - SiTi Teater) zgodil že drugi SportForum o slovenskem tenisu, na katerem se bomo skupaj v razpravi tokrat dotaknili izzivov na področju teniške infrastrukture v Sloveniji, pa tudi vloge slovenskih občin in javnih zavodov za šport pri izgradnji, vzdrževanju in trženju teniške infrastrukture.

Po zaključku uradnega dela prireditve, ki je za vse ljubitelje tenisa popolnoma brezplačna, bo sledila še velika pogostitev z vrsto presenečenji ob tretjem rojstnem dnevu SportForum Slovenija - Društva za promocijo športa Slovenije.

Vabljeni !

Matevž Brec, predsednik

Več informacij najdete

TUKAJ.

V Marakešu se je poslovil tudi Blaž Kavčič

Ljubljana, 21.03.2012

Na ATP Challengerju v Marakešu so bila danes na sporedu srečanja drugega kroga. Blaž KAVČIČ se je pomeril z romunskim igralcem, 29. letnim Victorjem CRIVOIEM, 256. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. Po gladko dobljenem prvem nizu je Blaž popustil in Romun je dobil naslednja dva ter se veselil napredovanja v naslednji krog. Končni izid se je glasil 16 62 64 v korist Romuna. TUKAJ.

Blaž Bizjak in pet deklet v drugem krogu mladinskega ITF v Umagu

Ljubljana, 20.03.2012

Na ITF turnirju 1. ranga v kategoriji do 18 let v Umagu so pod streho spravili prvi krog glavnega turnirja pri fantih in dekletih. Pri fantih je bil uspešen samo Blaž BIZJAK, ki je s 62 61 premagal Hrvata Roberta DULO, izgubili pa so Aljaž CAJZEK, Urh KRAJNC DOMITER in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Uspešneje so začela dekleta. Doslej jih je nastopilo sedem in kar pet je bilo uspešnih. Nina POTOČNIK je premagala domačinko Lano SLAVICA (ITF 1563), ki je nastopila s posebnim povabilom s 63 60, Eva ZAGORAC je bila boljša od Čehinje Sandre MATEKOVE (ITF 375) s 64 62, Pia ČUK pa je premagala drugo domačo igralko s posebnim povabilom, Teo JANDRIĆ (ITF 1182) s 62 60. Maša MARC je bila boljša od Slovakinje Monike STANIKOVE (ITF 222) s 63 63, Natalija ŠIPEK pa je premagala Rusinjo Ksenio GAIDARZHI (ITF 1776) s 63 75. V prvem krogu sta izgubili Laura Sarah AMBROŽIČ in Tina MOHORČIČ. TUKAJ.

Aljaž Bedene izpadel v Maroku, Blaž Kavčič brez težav v drugi krog

Ljubljana, 20.03.2012

Blaž KAVČIČ je na Challengerju v Marakešu igral srečanje prvega kroga glavnega turnirja s Portugalcem Joaom SOUSO. Blaž KAVČIČ (ATP-107), ki je na turnirju 5. nosilec z 22. letnim Portugalcem, ki na lestvici ATP zaseda 177. mesto ni imel težav in je srečanje gladko dobil z rezultatom 62 61 v uri in 24. minutah. Nekoliko presenetljivo pa je nastope končal Aljaž BEDENE, ki je v zadnjem času kazal odlično formo. Že v prvem krogu ga je premagal Španec Pablo CARRENO-BUSTA. 20. letni Španec, ki je na lestvici ATP uvrščen 30 mest za Aljažem je bil boljši z rezultatom 46 64 63, po dveh urah in 11 minutah. TUKAJ.

Tadeja Majerič, Anja Prislan in Maša Zec Peškirič v prvem krogu uspešne, Dalila Jakupović ne

Ljubljana, 19.03.2012

V Indiji na ITF turnbirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopajo tri slovenske igralke. Tadeja MAJERIČ, 5. nosilka, je v prvem krogu zmagala. Boljša je bila od Indijke Ankite RAINE z rezultatom 76(5) 64. Z zmago je začela tudi Anja PRISLAN. Premagala je Italijanko Stephanie SCIMONE z rezultatom 75 63. Z nastopi pa je med posameznicami že končala Dalila JAKUPOVIĆ, katero je v prvem krogu premagala Turkinja Melis SEZER z rezultatom 61 64. Na ITF turnirju z enakim nagradnim skladom v tunizijski La Marsi je bila v prvem krogu uspešna Maša ZEC PEŠKIRIČ. Premagala je Španko Lucio CERVERA-VAZQUEZ s 62 57 in 62. TUKAJ.

Nik Krapež in Tina Rupert najboljša do 18 let, Matic Podlipnik in Nika Radišič na A, Metka Komac in Dan Trošt Slapnik na B turnirjih do 12 let

Ljubljana, 19.03.2012

Končana je že večina turnirjev, ki so se igrali ta konec tedna. V Ljubljani je na turnirju za fante do 18 let slavil Nik KRAPEŽ (Ltc), ki je v finalu premagal FUGINA Vida (Tc-Lj) z rezultatom 62 64. Pri dekletih do 18 let je bila v Kranju najboljša Tina RUPERT (Benč), ki je v finalu premagala Laro VOVK (Straž) s 64 61. V Mariboru je na A turniju dečkov do 12 let slavil Matic PODLIPNIK (ŽtkMb), ki je v finalu premagal klubskega soigralca KUPČIČ Jana s 62 63. Na B turnirju za dečke je slavil Dan TROŠT SLAPNIK (Maja), ki je v finalu s 63 60 premagal Aladina INBRADŽIČA (Z Klub). Na A turnirju deklic do 12 let je slavila Nika RADIŠIČ (Proten), ki je bila v finalu boljša od Maruše PLANK (Celje) z rezultatom 61 16 60. Na B turnirju je zmagala Metka KOMAC (Igor), ki je v finalu s 61 60 premagala Aljo BELINGER (Šplus). Fotografija na naslovnici: M. Plejić TUKAJ.

Grega Žemlja v kvalifikacijah Miami-a nastope končal v prvem krogu

Ljubljana, 19.03.2012

Začenja se naslednji izmed turnirjev serije Masters 1000, ki ga naslednja dva tedna gosti Miami na Floridi. Za nastop na turnirju se je od naših igralcev odločil samo Grega ŽEMLJA, ki je zaigral v kvalifikacijah. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik Hrvat, 24. letni Antonio VEIĆ, ki na lestvici ATP zaseda 166. mesto. Za napredovanje v glavni turnir z nagradnim skladom 3.973.000 $ bi moral zmagati dvakrat, a se je ustavil že v prvem nastopu. Grega ŽEMLJA je namreč srečanje po izgubljenem prvem nizu s 57, predal. V glavnem delu ženskega turnirja, ki se igra istočasno in ima nagradni sklad 4.828.000 $ bo nastopila Polona HERCOG. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Sašo Bende v glavnem turnirju Umaga

Ljubljana, 19.03.2012

Na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $, ki spada v serijo turnirjev t.i. Istarske riviere so se v tretji krog kvalifikacij uvrstili štirje naši igralci. Miha MLAKAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Tomislav TERNAR in Sašo BENDE so se borili za napredovanje v četrti, zadnji krog kvalifikacij. Ponovno je v tretjem krogu prišlo do slovenskega obračuna. Tokrat sta loparje prekrižala Sašo BENDE in Miha MLAKAR, slavil pa je Sašo BENDE s 63 63 in se uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, kjer je bil prav tako uspešen. Po zmagi nad Srbom Petrom TOMIĆEM s 62 63 se je uvrstil v glavni turnir. To je uspelo tudi Tomu KOČEVAR DEŠMAN, ki je v tretjem krogu premagal Italijana Antonia CAMPA s 63 64, v zadnjem pa še Hrvata Maria ČRNIČEVIĆA s 75 61. Tomislav TERNAR je v tretjem krogu izgubil z igralcem iz Črne Gore, Ljubomirjem ČELEBIĆEM s 46 64 67(5). Na Challengerju v Rimouskem, v Kanadi, je Luka GREGORC v kvalifikacijah dvakrat zmagal. V prvem krogu je ugnal domačina Kamila PAJKOWSKEGA s 63 62, v drugem pa še Američana Jordana COXA s 64 61. Za uvrstitev v glavni turnir bi moral premagati še 3. nosilca kvalifikacij, Američana Austina KRAJICEKA, kar pa mu ni uspelo. Američan je bil boljši z rezultatom 62 36 75. TUKAJ.

Dorian Tomaž Janežič, Urh Krajnc Domiter, Eva Zagorac in Natalija Šipek v glavni turnir Umaga

Ljubljana, 18.03.2012

V Umagu se je s kvalifikacijami začel močen mladinski ITF turnir do 18 let, Perin memorial. Turnir je 1. ranga, zato so si neposreden nastop v glavnem turnirju zagotovili le Blaž BIZJAK in Aljaž CAJZEK s posebnim povabilom pri fantih ter Maša MARC, Pia ČUK, Tina MOHORČIČ in Nina POTOČNIK ter s posebnim povabilom Laura Sarah AMBROŽIČ, pri dekletih. Seveda pa je priložnost za nastop na tako močnem turnirju izkoristilo tudi lepo število ostalih naših mladih igralk in igralcev, ki pa so morali v kvalifikacije. Pri fantih so v kvalifikacijah nastopili Aljaž RADINSKI, Rok KRIŽAJ, Maks TEKAVEC, Urh KRAJNC DOMITER in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Nastop v tretjem, finalnem krogu kvalifikacijskega turnirja sta si priborila Urh KRAJNC DOMITER in Tomaž Dorian JANEŽIČ, ostali naši igralci pa so že končali z nastopi. V tretjem krogu se je korak pred glavnim turnirjem ustavil tudi Urh KRAJNC DOMITER, a se uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec, uvrstitve v glavni turnir pa se je veselil tudi Tomaž Dorian JANEŽIČ, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Hrvata Frana HUZJANA z rezultatom 60 63.Pri dekletih so v kvalifikacijah nastopile Manca PISLAK, Sara DJURDJEVIĆ, Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČ, Sara PALČIČ in Julija JAUK. V prvem krogu so bila vsa dekleta uspešna, v drugem se je poslovila Julija JAUK, zadnji krog kvalifikacij pa je bil usoden še za Saro PALČIČ, Ano OPARENOVIČ, Manco PISLAK in Saro DJURDJEVIĆ. Uspešni sta bili samo Eva ZAGORAC, ki je premagala Rusinjo Mario MITYUKOVO 61 40 (predaja Mityukova) in Natalija ŠIPEK, ki je bila boljša od Italijanke Francesce SELLA z rezultatom 16 63 62. TUKAJ.

Znani so polfinalisti in finalisti domačih turnirjev tega konca tedna

Ljubljana, 18.03.2012

Končujejo se turnirji do 12 in 18 let, ki se ta konec tedna igrajo v Ljubljani, Mariboru in Kranju. Znana je že večina finalistov. Na turnirju za fante do 18 let se bosta za naslov najboljšega ta konec tedna potegovala Nik KRAPEŽ (Ltc) in vid FUGINA (Tc-Lj). Nepostavljen Nik KRAPEŽ je v četrtfinalu izločil 1. nosilca Roka SITARJA z rezultatom 63 46 75, v polfinalu pa še 8. postavljenega Jana Vita ŠUNTARJA s 62 60. 6. nosilec Vid FUGINA je bil v četrtfinalu boljši od 2. nosilca Matica SOTLERJA s 62 36 63, v polfinalu pa je s 64 61 izločil Miho OKORNA. Pri dekletih do 18 let bosta v finalu 1. in 2. nosilka. Prvo postavljena Lara VOVK (Straž) je v polfinalu premagala Kajo MRGOLE 63 62, 2. postavljena Tina RUPERT (Benč) pa je bila v drugem polfinalu s 64 62 boljša od Sare SIRŠE. V A finalu dečkov bosta igrala 1. nosilec Matic PODLIPNIK (ŽtkMb) in klubski kolega, 2. nosilec Jan KUPČIČ. PODLIPNIK je v polfinalu premagal BEZJAK Gašperja s 62 63, Jan KUPČIČ pa je izločil KOMAC Roka s 75 61. V B turnirju so pri polfinalnih obračunih, za nastop v finalu pa se bodo merili Dan TROŠT SLAPNIK, Urban GNILŠEK, Aladin IBRADŽIČ in Luka KNEŽEVIČ. Tudi pri deklicah so na A turnirju prišli do polfinala. Za nastop v finalu se bodo merile Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN, Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK. V B turnirju deklica pa bosta o najboljši na turnirju odločali Alja BELINGER (Šplus) in Metka KOMAC (Igor). TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 12 let v Mariboru in do 18 let v Ljubljani in Kranju

Ljubljana, 17.03.2012

Ta konec tedna se igrajo finalni turnirji do 12 let v Mariboru, kjer ŽTK Maribor gosti deklice, Branik pa dečke. V Ljubljani na turnirju do 18 let nastopajo fantje, v Kranju pa so na delu v isti kategoriji dekleta. V Ljubljani so že znani četrtfinalisti. Od nosilcev so se doslej poslovili Matic ŠPEC ter Primož in Gregor VOVK. No v igri ostajata prvi in drugi nosilec Rok SITAR in Matic SOTLER. V Kranju igrajo dekleta in tudi tu so se že poslovile tri nosilke, Katja VOGRINEC, Karin KOŠNIK in Ema PERHAVEC. Zanesljivo sta v četrtfinale napredovali prva in druga nosilka Lara VOVK in Tina RUPERT. Na A turnirju za dečke do 12 let nosilci do četrtfinala niso imeli težav, prvi nosilec na turnirju je sicer Matic PODLIPNIK. Na B turnirju so pri drugem krogu. Pri deklicah so na A turnirju do 12 let končali prvi krog in tudi tu nosilke niso imele težav. Prva nosilka je na tem turnirju Nika RADIŠIČ. Na B turnirju so znane četrtfinalistke in tudi tu doslej presenečenj ni bilo. TUKAJ.

Slovenski igralci so se preselili v Poreč, Marekeš in Rimouski

Ljubljana, 17.03.2012

Poreč je druga postaja Istarske riviere, Futuresov z nagradnim skladom 10.000 $, kjer bo ponovno nastopilo lepo število naših igralcev. Tudi tokrat vsi v kvalifikacijah, ki se začnejo danes. Nik RAZBORŠEK, Marko STOSIČ, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA, Rihard ROŽAC, Tomislav TERNAR, Matej LELJAK, Miha MLAKAR in Sašo BENDE je deveterica igralcev, ki se  poskuša uvrstiti v glavni turnir skozi naporne kvalifikacije v katerih je žreb na 128 in igralci potrebujejo za uvrstitev v glavni turnir 4 zmage.

 

Po eno so danes že dosegli Nik RAZBORŠEK, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Tomislav TERNAR, Miha MLAKAR in Sašo BENDE. Ostali so z nastopi zaključili. Videli smo tudi en slovenski obračun med Miho MLAKARJEM in Matejem LELJAKOM, ki ga je dobil MLAKAR potem , ko je Matej LELJAK srečanje pri izidu 63 26 23, predal.

 

V Maroku pa nadaljujeta na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €+H Janez SEMRAJC in Aljaž BEDENE, le da sta se preselila iz Rabata v Marakeš. Pridužil se jima bo tudi Blaž KAVČIČ.

 

Janez SEMRAJC je moral tudi tokrat v kvalifikacije in z nastopi že končal. V prvem krogu je premagal Poljaka Marcina GAWRONA s 63 64, v drugem pa je moral priznati premoč 1. nosilcu kvalifikacij in 230. igralcu sveta Gerardu GRANOLLERS-PUJOLU, ki je slavil s 76(1) 64.

 

V Kanadi v mestu Rimouski nastopa Luka GREGORC. Na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ je 5. nosilec kvalifikacij, v prvem krogu pa je premagal Kanadčana Kamila PAJKOWSKEGA s 63 62.

TUKAJ.

Maša Zec Peškirič izpadla v četrtfinalu Antalye, konec za Hano Mraz v Košicah

Ljubljana, 16.03.2012

Na članskih ITF turnirjih je z nastopi končala zadnja naša predstavnica. Maša ZEC PEŠKIRIČ je ta teden nastopila na 10.000 $ vrednem ITF turnirju v Turčiji, kjer je bila druga nosilka. V prvem krogu je premagala Francozinjo Morgane PONS s 63 60, v drugem krogu je bila boljša še od Čehinje Martine KUBICIKOVE z rezultatom 64 64, v četrtfinalu pa jo je izločila Hrvatica Ana SAVIČ. 22. letna Ana SAVIČ je bila boljša z rezultatom 46 75 63. V Košicah na Slovaškeem pa je v četrtfinalu končala z nastopi tudi naša mladinka Hana MRAZ. Izgubila je z 2. igralko evropske lestvice TE do 14 let, 1. nosilko turnirja, Slovakinjo Viktorio KUZMOVO, ki je slavila z izidom 61 62. TUKAJ.

Na Ptuju že na zunanjih igriščih

Ljubljana, 16.03.2012

Iz TK Terme Ptuj sporočajo, da so že uredili zunanja igrišča in tako med prvimi začenjajo sezono igranja na prostem. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v četrtfinalu Antalye, Tomislav Ternar končal v Umagu

Ljubljana, 15.03.2012

Na članskih ITF turnirjih je ostala v konkurenci le še Maša ZEC PEŠKIRIČ. Ta je na lestvici WTA močno nazadovala in se je ta teden odločila za nastop na 10.000 $ vrednem ITF turnirju v Turčiji. Je druga nosilka in v prvem krogu je premagala Francozinjo Morgane PONS s 63 60. V drugem krogu je bila boljša še od Čehinje Martine KUBICIKOVE z rezultatom 64 64. V četrtfinalu bo igrala s Hrvatico Ano SAVIČ. Tomislav TERNAR je po napornih kvalifikacijah v prvem krogu umaškega glavnega turnirja igral z Italijanom Nicolo GHEDINO. Ta je srečanje pri rezultatu 46 64 54 v korist Ternarja, predal. V drugem krogu se je TERNAR pomeril s 3. nosilcem, Hrvatom Dinom MARCANOM in ta je slavil z rezultatom 46 62 64. TUKAJ.

Hana Mraz v četrtfinalu Košic, Maks Tekavec izgubil v tretjem krogu Trnave

Ljubljana, 15.03.2012

V Košicah na Slovaškem poteka močan turnir 2. kategorije v starostni skupini dečkov in deklic do 14 let. V konkurenci posameznikov ostaja po današnjeih nastopih le še Hana MRAZ, ki se je uvrstilav četrtfinale. Sicer pa sta se že pred tem treh slovenskih predstavnikov v tretji krog uvrstila dva. Grega KOKALJ je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je premagal Čeha Filipa DUDO s 63 62. Hana MRAZ, ki je šesta nosilka, je bila v prvem krogu prosta in tudi ona je v drugem krogu zmagala. Premagala je srbsko igralko Milico MILIJANOVIĆ s 61 60. Dobro je začela tudi Nika KOZAR, ki je v prvem krogu premagala Slovakinjo Veroniko Andreo POLAKOVO 62 62, v drugem krogu pa je izgubila z drugo nosilko, Madžarko Dalmo GALFI z 26 16. No v nadaljevanju turnirja pa se je v tretjem krogu poslovil Grega KOKALJ. Izgubil je s 1. nosilcem na turnirju, Madžarom Matejem VALKUSZOM z rezultatom 16 26. VALKUSZ je 12. mladinec na lestvici TE do 14 Let. Odlično pa nadaljuje Hana MRAZ, ki je zmagala tudi v tretjem krogu, kjer je premagala Ukrajinko Natalyo VLASOVO, 12. nosilko na turniju, z rezultatom 61 61. V čtertfinalu se bo pomerila s 1. nosilko, domačinko Victorio KUZMOVO. Na ITF turnirju 4. ranga v kategoriji do 18 let pa je v Trnavi nastopal Maks TEKAVEC. V prvem krogu je bil kot 14. nosilec prost, v drugem pa je premagal Slovaka Martina CARO z rezultatom 64 76(3). V tretjem krogu je z nastopi končal, saj ga je izločil Slovak Oliver NAGY z rezultatom 61 62. TUKAJ.

Aljaž Bedene po dveh urah in pol izgubil na Challengerju v Rabatu

Ljubljana, 14.03.2012

Aljaž BEDENE je danes nastopil v drugem krogu ATP Challengerja (30.000$+H) v Rabatu. Igral je z 2. nosilcem turnirja, 24. letnim Špancem Pereom RIBO, 89. igralcem lestvice ATP in izgubil s 46 67(3). Srečanje je bilo izjemno izenačeno, po dveh urah in 20. minutah pa je slavil Španec Pere RIBA. Razliko je prinesel izkoristek 2. servisa, ki je bil pri Špancu precelj boljši. Sicer pa je imel Aljaž BEDENE v drugem nizu pri izidu 4-4 priložnost za odvzem servisa naspreotniku, ki ga ni izkoristi. RIBA si je v naslednji igri na Aljažev servis priigral dve meč žogi, a jih je uspel Aljaž ubraniti, imel nato pri izidu 5-5 ponovno dve priložnosti za odvzem servisa Špancu, a tudi teh ni uspel izkoristiti. V podaljšani igri nato Španec Aljažu BEDENETU ni pustil veliko možnosti in je zanesljivo slavil s 73. TUKAJ.

Razpis moške in ženske veteranske lige 2012

Ljubljana, 14.03.2012

Veteranska organizacija TZS razpisuje veteranske lige za moške in ženske v letu 2012.

 

Tekmovanje bo potekalo v I. Slovenski moški veteranski ligi - skupini Vzhod in Zahod ter v I. Slovenski ženski veteranski ligi.
 

Tekmovanje v 1.slovenski moški ligi bo potekalo ob torkih ( 8.5.,15.5.,22.5.,29.5.,5.6.,12.6.,  in rezervni termin 19.6.), v ženski ligi pa ob četrtkih.

 

Vsi igralci in igralke,ki bodo nastopali v tekmovanjih v slovenskih veteranskih ligah bodo morali biti registrirani za leto 2012. Registracijski rok že poteka in bo trajal do  25.3.2012.

 

Apeliramo na vse kapetane oz. vodje ekip,da bodo od svojih igralcev pridobili željene podatke,da jih bo TZS registrirala. Registracije je nemoteno mogoče opraviti ONLINE na strani TZS /potrebna sta šifra in geslo kluba/.

 
Rok za prijave je 31.3.2012.

 

VO TZS

TUKAJ.

Hiter konec za Dalilo Jakupović in Anjo Prislan v Indiji

Ljubljana, 13.03.2012

Na drugem ITF turnirju v Indiji z nagradnim skladom 10.000 $ sta tokrat Dalila JAKUPOVIĆ, ki je prejšnji teden osvojila v Indiji dvojno krono in Anja PRISLAN hitro zaključili z nastopi. Dalila JAKUPOVIĆ je v prvem krogu v srečanju s Tamaro ČUROVIĆ iz Srbije po zaostanku z 0-3 srečanje predala. Neuspešna je bila tudi Anja PRISLAN, ki je prav tako v prvem krogu izgubila z Nemko Sarah Rebecco SEKULIĆ. Ta je slavila s 63 64. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešen, Janez Semrajc poražen v Rabatu, Tom Kočevar Dešman ni uspel v Umagu

Ljubljana, 13.03.2012

Na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $+H v Rabatu sta danes nastopila oba naša predstavnika v glavnem turnirju. Bila sta polovično uspešna. Najprej je na igrišče stopil Aljaž BEDENE, ki se je meril z 20. letnim Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM, 192. igralcem lestvice ATP. Igralca se nista ravno izkazala z igro na svoj servis, saj sta imela skupaj kar 23 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a je bil pri tem uspešnejši Aljaž, ki je izkoristil 4 in na koncu slavil z rezultatom 63 75. Za njim je na istem igrišču odigral srečanje prvega kroga še Janez SEMRAJC, ki je odlično nastopil v kvalifikacijh. Njegov nasprotnik je bil 27. letni Alžirec Lamine OUAHAB, 773. igralec lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom organizatorja. Alžirec je bil v boljši dnevni formi in je slavil z rezultatom 75 63. Na Futures turnirju v Umagu se je na zadnji stopnici pred glavnim turnirjem ustavil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V zadnjem, četrtem krogu kvalifikacij je izgubil z Marcom MEIGELOM iz Nemčije z rezultatom 46 26. V glavnem tuirnirju bo tako nastopil samo Tomislav TERNAR, ki bo v prvem krogu igral proti Italijanu Nicoli GHEDINU. TUKAJ.

Konec za Petro Rampre, Nastjo Kolar in Luko Gregorca

Ljubljana, 13.03.2012

Na Bahamih je na turnirju z nagradnim skladom 100.000$+H nastopila Petra RAMPRE. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z Britanko, 3. nosilko na turnirju in trenutno 77. igralko sveta, Anne KEOTHAVONG in izgubila z rezultatom 36 76(4) 36. Na ATP Challengerju v Dallasu z nagradnim skladom 125.000 $ je v drugem krogu izpadel Luka GREGORC. V prvem krogu je premagal Američana Nicholasa MONROA s 63 60, v drugem pa je moral premoč priznati 8. nosilcu kvalifikacij, 316. igralcu lestvice ATP, Italijanu Thomasu FABBIANU, ki je slavil z rezultatom 76(5) 16 64.Že pred tem je v 1. krogu kvalifikacij 25.000 $ vrednega turnirja v Clearwateru v ZDA izpadla Nastja KOLAR. TUKAJ.

Končano zimsko državno veteransko prvenstvo 2012 za dvojice

Ljubljana, 12.03.2012

V teniškem centru Millenium v Ljubljani se je končalo zimsko državno prvenstvo 2012 za dvojice. Naslove državnih prvakov in prvakinj so osvojili: M 45 dvojica MLAKAR/TOME, M 45-50 dvojica SVOLJŠAK/ŠTIFTAR, M 55-60 dvojica PREŠEREN/VAJDA, M 65+ dvojica MREŽAR/TRAMPUŠ. Pri veterankah je v enotni kategoriji slavila dvojica FOJKAR/RANT.Nekaj fotografij najboljših si lahko ogledate TUKAJ.

Tajda Bestijanič, Stošič Marko, Silvija Peroša, Amadej Goručan in Miha Velički zmagovalci turnirjev ta konec tedna

Ljubljana, 12.03.2012

Končana sta že članska turnirja, ki sta se igrala ta konec tedna v Krškem in Ljubljani. V Krškem je pri članih slavil Marko STOŠIČ (Brebr), ki je v finalu premagal Žigo DERŽIČA (Brežice) z razultatom 64 75. Zanimivo srečanje smo gledali tudi pri članicah, kjer je bila v Ljubljani Tajda BESTIJANIČ (Medvode) boljša od Maše MARC (Maja) z rezultatom 64 64. V konkurenci 14-letnikov je pri deklicah slavila Silvija PEROŠA (Koper), ki je v finalu premagala klubsko kolegico Lian BENEDEJČIČ z rezultatom 61 63. Na A turnirju dečkov v Kranju je Amadej GORUČAN (Celje) v finalu z rezultatom 62 76(4) premagal Tina KOVAČIČA (Mima). Na B turnirju dečkov v Ljubljani pa je slavil Miha VELIČKI (Br-Mb). V finalu je premagal ŠKRJANEC Roka (MaxLj) z rezultatom 76(5) 62. Foto: TK Krško TUKAJ.

Kje so naši igralci in igralke ta teden

Ljubljana, 12.03.2012

Tudi ta teden bomo spremljali nastope naših igralcev in igralk na turnirjih po svetu. V Indian Wellsu, kjer so na delu najboljši se je turnir prevesil v drug teden, a brez naših predstavnikov. Na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €+H v Maroku sta v glavnem turnirju Aljaž BEDENE in Janez SEMRJAC, v ZDA pa bo v Dallasu v kvalifikacijah Challengerja z nagradnim skladom 120.000 $+H nastopil Luka GREGORC. Na turnirju serije Futures v Umagu se je po petih zmagah v kvalifikacijah v glavni turnir uvrstil Tomislav TERNAR, še eno tekmo pa mora zmagati za uvrstitev v glavni turnir Tom KOČEVAR DEŠMAN. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $+H v Nassau na Bahamih bo v glavnem turnirju nastopila Petra RAMPRE. V kvalifikacijah 25.000 $ vrednega turnirja v Clearwateru v ZDA je v kvalifikacijah igrala Nastja KOLAR, ki pa je v prvem krogu izgubila z Britanko Naomi BROADY, 192. igralko lestvice WTA z rezultatom 57 26. Na 10.000 $ vrednem ITF turnirju v Mumbaju v Indiji bosta v glavnem turnirju nastopili Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN. V Antalyi bo prva nosilka turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Slovaškem bo v glavnem turnirju nastopil Maks TEKAVEC, prav tako na Slovaškem, v Košicah, pa bodo na turnirju TE do 14 let nastopili Grega KOKALJ, Nika KOZAR in Hana MRAZ. TUKAJ.

Janez Semrajc v glavni turnir Challengerja v Rabatu, Tomislav Ternar v glavni turnir Umaga

Ljubljana, 11.03.2012

V Maroku se nadaljuje serija turnirjev Challenger. Na prvih dveh je nastopil Aljaž BEDENE in po četrtfinalu na prvem, na drugem zmagal. Tudi tokrat bo nastopil na turnirju, ki se igra v Rabatu, nagradni sklad pa znaša 30.000 $+H. Družbo pa mu bosta tokrat delala brat Andraž in Janez SEMRAJC. Oba sta morala v kvalifikacije, kjer sta bila polovično uspešna. Andraž BEDENE je v prvem krogu izgubil z Belorusom Alexandrom BURYEM z 26 57, Janez SEMRAJC pa je začel in končal z zmago. V prvem krogu je premagal 2. nosilca kvalifikacij, Španca Gerarda GRANOLLERSA-PUJOLA, 23. letnika, ki na lestvici ATP zaseda 230. mesto. Rezultat je bil 63 63, SEMRAJC pa je za zmago potreboval dobro uro. Odlično je nadaljeval tudi v drugem krogu, saj je v manj kot uri, s 63 60 odpravil še Venezuelca Davida SUOTOJA. Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval še eno zmago in si jo tudi priigral. V zadnjem krogu kvalifikacij je bil boljši od 29. letnega Romuna Victorja CRIVOIA s 63 64. Za to zmago je potreboval uro in sedemnajst minut. V glavnem turnirju bo igral proti Alžircu Lamineu OUAHABU. Aljaž BEDENE se bo v prvem krogu pomeril z Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM. V Umagu pa se odvija turnir serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. V glavnem turnirju zaenkrat nimamo predstavnika, precej naših igralcev pa se preizkuša v kvalifikacijah, v katerih nastopa 128 igralcev. V prvem krogu so bili uspešni Tom KOČAVAR DEŠMAN, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Sašo BENDE, Matija OKORN, Mike URBANIJA, Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK . Izpadli so Miha MLAKAR, Marko JURIČIČ, Blaž BIZJAK in Tilen ŽITNIK. V drugem krogu so se poslovili še Nik RAZBORŠEK, Mike URBANIJA in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Zmagali in se s tem uvrstili v tretji krog pa so Tom KOČEVAR DEŠMAN, Matija OKORN, Sašo BENDE in Tomislav TERNAR. V tretjem krogu sta se med sabo pomerila Sašo BENDE in Tom KOČEVAR DEŠMAN, uspešnejši je bil slednji, ki je slavil z rezultatom 63 75 in bo za uvrstitev v glavni turnir igral Nemcu Marcu MEIGELU. Tomislav TERNAR pa si je že priigral nastop v glavnem turnirju, saj je zmagal še dvakrat. Najprej je premagal 5. nosilca kvalifikacij, Hrvata Anteja BILIĆU, v zadnjem krogu kvalifikacij pa še Hrvata Ivana ŠALECA s 61 61. Matija OKORN je v tretjem krogu izgubil s Srbom Urošem PETRONIJEVIĆEM z 06 46. TUKAJ.

Na članskih ter turnirjih do 14 let znani finalisti

Ljubljana, 10.03.2012

Članska turnirja za fante in dekleta ter turnirji do 14 let se bližajo koncu. Danes so bili na sporedu še polfinalni obračuni, finalni pa se bodo odigrali v ponedeljek. V Ljubljani je pri članicah v polfinalu Tajda BESTIJANIČ (Medvode) premagala Tjašo JERŠE (Tc-Lj) 60 64, Maša MARC (Maja) pa Danijelo ZORKO (Br-Mb) s 61 61. Pri fantih je Marko STOŠIČ (Brebr) izločil Aleksandra GREŠAKA (Laško) z rezultatom 46 62 20 (predaja Grešak), v drugem polfinalu pa je Marko LAZIČ (Koper) po zaostanku 16 12 predal srečanje Žigi DERŽIČU (Brežice). Pri deklicah do 14 let je Lian BENEDEJČIČ (Koper) v polfinalu premagala Evgenijo BURGER (Otočec) z rezultatom 61 63, v drugem polfinalu je Silvija PEROŠA (Koper) premagala Tino Kristino GODEC (AsLit) s 62 62. Pri fantih je na A turnirju v polfinalu Tino KOVAČIČ (Mima) s 63 61 premagal Nejca FERJANA (Tr-Kr), Amadej GORUČAN (Celje) pa je bil s 60 61 boljši od Jerneja ZAPLOTNIKA (Taubi). Na B turnirju sta finalista Miha VELIČKI (Br-Mb) in Rok ŠKERJANEC (MaxLj). TUKAJ.

Na turnirjih 8 - 11 let znani zmagovalci

Ljubljana, 10.03.2012

Na igriščih TK Z sport v Ljubljani je potekal turnir v vseh kategorijah znotraj starostne skupine 8-11 let za dečke in deklice. Udeležba otrok je bila, kot je to že običajno, številčna, saj je tekmovalo preko 200 najmlajših. Danes smo dobili vse zmagovalce. V MINI tenisu je pri dečkih zmagal Luka FIRM (Domžale), pri deklicah pa je slavila Taja LONČARIČ (Ptuj). V MIDI tenisu je bil pri dečkih najboljši Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), pri deklicah pa Snežana STJEPANOVIČ (Celje). Pri dečkih do 10 let je slavil Žiga KOVAČIČ (Šentjur), pri deklicah do 10 let pa je bila najboljša Ema KORŠIČ (N.Gor). Pri dečkih do 11 let je zmagal Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale), pri deklicah do 11 let pa je bila najboljša Živa FALKNER (Otočec). Na fotografiji najboljše v MIDI tenisu. TUKAJ.

Na turnirjih do 14 let in na članskih turnirjih odigrali srečanja 1. in 2. kroga

Ljubljana, 10.03.2012

Na članskih teniških turnirjih, ki potekata v Krškem za člane in v Ljubljani za članice, so znani četrtfinalisti. Pri članih so do četrtfinala izpadli trije nosilci, Matic SOTLER, Marino KEGL in Gregor FICKO. Enako se je zgodilo pri članicah. V četrtfinalnih obračunih ne bo Lare VOVK, Lucie CHRASTESKE in Katje VOGRINEC. Pri deklicah do 14 let so končali celoten prvi krog, v prvih dveh srečanjih drugega pa je od nosilk izpadla Blažka TRATNIK. Na A turnirju dečkov v Kranju so v igri še vsi nosilci razen Luke MIKLAVČIČA. Tudi na tem turnirju so uspeli odigrati srečanja prvega in drugega kroga. Na B turnirju dečkov do 14 let sta se v četrtfinale uvrstila samo dva postavljena igralca in sicer Miha VELIČKI in Žan Luka KONJAR. Ostali postavljeni igralci so izpadli pred četrtfinalom. TUKAJ.

Dalila Jakupović z dvojno krono na ITF turnirju v Indiji

Ljubljana, 10.03.2012

Ob koncu teniškega tedna lahko zapišemo razveseljivo novico. Dalila JAKUPOVIĆ je v Aurangabadu v Indiji osvojila svoj prvi posamični ITF turnir v karieri ter tretjega v konkurenci dvojic. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je v četrtfinalu premagala Nemko Sarah-Rebecco SEKULIC z 06 62 64, v polfinalu 17. letno Turkinjo Sedi ARATENKIN z 26 63 63, v finalu pa je pokorila še Tajko Peangtarn PLIPUECH z izidom 64 75. Tajka je bila sicer v četrtfinalu boljša od Anje PRISLAN. Za popoln uspeh na turnirju pa sta poskrbeli z Nemko Sarah-Rebecco SEKULIC, s katero sta v finalu konkurence dvojic premagali 1. nosilki, Tajki Peangtarn PLIPUECH (THA) / Varunya WONGTEANCHAI s 61 63. Čestitamo ! TUKAJ.

Konec tedna na delu najmlajši in nekoliko starejši igralci in igralke, za državne naslove pa tudi veterani

Ljubljana, 09.03.2012

Ta konec tedna bo loparje prekrižalo veliko število igralcev in igralk. Največ jih bo na igriščih TK Z sport v Ljubljani, kjer se bo v soboto in nedeljo odvijalo tekmovanje v kategorijah 8 - 11 let. V vseh kategorijah je prijavljenih 212 igralk in igralcev, mnogi od njih bodo nastopili prvič in bo to zanje še posebej pomemben dan. V Kranju in Ljubljani pa se bo odvijal tudi turnir nekoliko starejših, namreč tistih, ki nastopajo v kategoriji do 14 let. V Kranju bodo na A turnirju igrali dečki, v Ljubljani pa bo potekal B turnir za dečke in turnir za deklice. Skupaj je prijavljenih 150 dečkov in deklic. V Ljubljani in Krškem se bosta igrala tudi članska turnirja. V Ljubljani nastopajo dekleta, v Krškem pa fantje. Prijavljenih je 50 članov in članic. V Krškem bo prvi nosilec Marko STOŠIČ, v Ljubljani pa Tajda BESTIJANIČ. Konec tedna bo torej loparje vihtelo preko 350 igralk in igralcev. V Kranju bo na turnirju do 14 let 1. nosilec Tino KOVAČIČ, sicer 5. igralec lestvice TZS do 14 let, pri deklicah pa bo vlogo prve violine na turnirju prevzela Zala DOVNIK, 2. igralka lestvice deklet do 14 let. Seveda ne smemo pozabiti na veterane, ki se bodo v teniškem centru Millenium v Ljubljani borili za naslove državnih prvakov in prvakinj v konkurenci dvojic.Na fotografiji Marko STOŠIČ. TUKAJ.

Petri Rampre spodletelo v Irapuatu, Anja Prislan in Dalila Jakupović v Indiji v četrtfinalu

Ljubljana, 08.03.2012

Petra RAMPRE, ki je ta teden nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Mehiki se je poslovila v drugem krogu. Zanjo je bila usodna mlada, 18. letna Slovakinja, 195. igralka lestvice WTA, Jana CEPELOVA, ki je slavila s 63 26 75. V Indiji sta se na 10.000 $ vrednem ITF turnirju Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN kot 1. in 5. postavljena igralka uvrstili v četrtfinale. Dalila JAKUPOVIĆ je v prvem krogu premagala Indijsko Sharon Sanchana PAUL s 62 61, v drugem pa Kitajko Zi YANG s 60 64. Anja PRISLAN je v prvem krogu izločila domačinko Ankito RAINA s 63 62, v drugem pa še eno Indijko, Smriti JOON s 61 60. TUKAJ.

Polona Hercog hitro zapušča Indian Wells

Ljubljana, 07.03.2012

V Indian Wellsu se je danes začel WTA turnir z nagradnim skladom 5,5 mio $, s katerega bo zmagovalka domov odnesla kar 1.000.000 $. Od slovenskih igralk in igralcev je nastopila samo Polona HERCOG, ki je v prvem krogu igrala proti leto dni starejši Američanki Jamie HAMPTON, ki na lestvici WTA zaseda 99. mesto.V edinem dosedanjem medsebojnem srečanju je bila leta 2011 na pesku uspešnejša Polona HERCOG. Srečanje je bilo na sporedu kot prvo na igrišču Stadium 1 in se je tudi hitro končalo. Le 52 minut je potrebovala Američanka za zmago z rezultatom 60 61, pri čemer je bila boljša v vseh elementih teniške igre. Polona je slabo servirala in tudi slabo vračala začetne udarce nasprotnice, razmerje v točkah pa se je nakoncu glasilo 54 - 26 v korist Američanke. Polona HERCOG se bo tako morala zadovoljiti s 7700 $ denarne nagrade in 5 WTA točkami. Na turnirju v Indian Wellsu bo v konkurenci dvojic nastopila še Andreja KLEPAČ, ki bi s Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO v prvem krogu igrala proti Avstralkama Samanthi STOSUR in Casey DELLACQUA. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Čilu izgubil po štirih urah

Ljubljana, 06.03.2012

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $+H v Santiagu, Čile, je danes v prvem krogu nastopil Blaž KAVČIČ, ki je bil 5. nosilec turnirja. Njegov nasprotnik je bil Brazilec Leonardo KIRCHE, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije. 27. letni Brazilec na lestvici ATP zaseda 393. mesto. Nasprotnika sta na igrišču preživela štiri ure, Blaž KAVČIČ pa po dobljenem prvem nizu s 62, v drugem nizu pri izidu 6-5 v njegovo korist ni izkoristil treh zaključnih žog. Prvo zaključno žogo je imel po dveh urah in pol, v nadaljevanju 12. igre je imel še dve, vendar se je Kirche vedno rešil in na koncu dobil dvanajsto igro ter izenačil na 6-6. Dvanajsta igra je trajala 12 minut. V podaljšani igri drugega niza je Blaž KAVČIČ vodil s 4-2 in 5- 3, a je pri tem izidu Kirche dobil štiri točke zapored in osvojil podaljšano igro na 5. Po treh urah sta igralca začela tretji niz v katerem je KIRCHE povedel s 3-1 in 5-2, pri izidu 5-3 pa je serviral za zmago v dvoboju. Svoj servis je dobil in po 4. urah in sedmih minutah igrišče zapustil kot zmagovalec. Končni izid je bil 26 76(5) 63 v korist KIRCHEJA. Blaž KAVČIČ je v srečanju osvojil eno točko manj kot KIRCHE, končno razmerje v točkah je bilo 136-135 v korist Brazilca. Najbolj pa bode v oči podatek, da je Blaž izkoristil samo 3 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku od 22-tih, kolikor si jih je ustvaril, na drugi strani pa je KIRCHE izkoristil 2 od desetih. TUKAJ.

Polona Hercog v IW z Jamie Hampton, Dalila Jakupović in Anja Prislan v četrtfinalu ITF v Indiji

Ljubljana, 06.03.2012

V Indian Wellsu je bil opravljen žreb WTA turnirja, ki se začne v sredo. Na turnirju z visokim nagradnim skladom, zmagovalka bo domov odnesla 1.000.000 $, bo nastopila tudi Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala proti leto dni starejši Američanki Jamie HAMPTON, ki na lestvici WTA zaseda 99. mesto.V edinem dosedanjem medsebojnem srečanju je bila leta 2011 na pesku uspešnejša Polona HERCOG. Med moškimi ne bomo imeli predstavnikov. Petra RAMPRE, ki ta teden igra na 25.000 $ vrednem turnirju v Mehiki je v prvem krogu zmagala. Premagala je 32. letno Madžarko Katalin MAROSI z rezultatom 36 64 76(3) in se ji s tem oddolžila za poraz, ki ga ji ga je MAROSI zadala pred dvema tednoma na turnirju v Monterreyu. V Indiji sta na 10.000 $ vrednem turnirju Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN. Sta 1. in 5. postavljeni igralki na turnirju in obe sta že v četrtfinalu. Dalila JAKUPOVIĆ je v prvem krogu premagala Indijsko Sharon Sanchana PAUL s 62 61, v drugem pa Kitajko Zi YANG s 60 64. Anja PRISLAN je v prvem krogu izločila domačinko Ankito RAINA s 63 62, v drugem pa še eno Indijko, Smriti JOON s 61 60. TUKAJ.

Konec nastopov za naše mladince na turnirju TE 14 v Franciji

Ljubljana, 05.03.2012

Na mladinskem TE turnirju do 14 let 1. kategorije v Sainte-Genevive-des-Bois, v Franciji so nastopili štirje naši predstavniki. Pri fantih sta bila to Grega KOKALJ, ki je v prvem krogu premagal premagal 7. nosilca, Rusa Artema DUBRIVNYYA z rezultatom 67(4) 64 76(5). Rus je na lestvici TE do 14 let na visokem 13. mestu. David Lucas AMROŽIČ je v prvem krogu izgubil. Pri deklicah sta bili v glavnem turnirju Žana LAPAJNE in Hana MRAZ, a sta obe z nastopi že končali. Hana MRAZ je z rezultatom 36 26 izgubila z osmo nosilko, Hrvatico Marijo ČURNIĆ, Žano LAPAJNE pa je s 62 60 izuločila Angležinja Olivia TOMKINS. Grega KOKALJ je bil uspešen tudi v drugem krogu. Premagal je Francoza Constantina BITTOUNA KOUZMINEA, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije. Izid je bil 64 63 v korist našega igralca. V tretjem krogu je igral proti Francozu Noeu KHLIFU, ki je nastopil s posebnim povabilom, katerega je tudi opravičil, saj je bil boljši od našega igralca s 62 62. Hana MRAZ je po porazu v prvem krogu nastopila v tolažilnem turnirju, kjer se je uvrstila v četrtfinale, tu pa izgubila s Slovakinjo Tamaro KUPKOVO z rezultatom 14 42 24. TUKAJ.

Manca Pislak in Nik Krapež osvojila turnirja do 16 let v Ljubljani

Ljubljana, 05.03.2012

V Ljubljanski sta se na igriščih Max tenis cluba in TK Z sport končala turnirja za fante in dekleta v kategoriji do 16 let. Pri dekletih sta se v finalu pomerili Manca PISLAK(Tc-Lj) in Pija BRGLEZ (Br-Mb). Slavila je 1. postavljena igralka na turnirju Manca PISLAK z rezultatom 63 46 60. Tudi pri fantih je bil finalni dvoboj izenačen in tudi Nik KRAPEŽ (LTC ) in Domen GOSTINČAR (ŽtkMb) sta o zmagovalcu odločila po treh odigranih nizih. Slavil je 2. postavljeni Nik KRAPEŽ z rezultatom 64 26 75. Na fotografiji finalistki pri dekletih. TUKAJ.

Polona Hercog v Indian Wellsu, Blaž Kavčič v Čilu, Aljaž Bedene najvišje na lestvici ATP doslej

Ljubljana, 05.03.2012

Za nami je izjemno uspešen teden za slovesnke igralce s finalom in zmago Blaža KAVČIČA, zmago Aljaža BEDENETA ter četrtfinalom Luke GREGORCA. To se kaže tudi na ATP lestvici, kjer je Blaž KAVČIČ ponovno napredoval in je zdaj na 106. mestu, Grega ŽEMLJA je izgubil dve mesti in je zdaj 133, Aljaž BEDENE pa je dosegel svojo najvišjo uvrstitev v karieri, saj je napredoval za 24 mest in je trenutno 139 igralec sveta. Ta teden se začenja ameriška serija s turnirjema v Indian Wellsu in nato Miamiju. V Indian Wellsu bo od naših nastopila samo Polona HERCOG, ki se po krajših pripravah vrača na tour. Blaž KAVČIČ bo nastopil na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ v Santiagu v Čilu, kjer bo v prvem krogu kot 5. nosilec igral s kvalifikantom. Aljaž BEDENE bo ta teden doma, nato pa se vrača v Maroko na naslednja dva Challengerja. Petra RAMPRE , ta teden dosegla svojo najviošjo uvesritev na lestvici WTA v karieri, ta teden je na 158. mestu, se je odločila za nastop na manjšem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Irapuatu, v Mehiki. Od preostalih naših igralk in igralcev je Nika KOVAČ nastopila na ITF turnirju v Dijonu, kjer je v prvem krogu kvalifikacij premagala Audrey ALBIE z rezultatom 62 75, v drugem krogu pa je po izgubljenem prvem nizu in pri zaostanku 1-2 v drugem, srečanje predala Francozinji Alix COLLOMBON. Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN sta odpotovali v Indijo, kjer bosta v Aurangabadu nastopili na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $. TUKAJ.

Manca Pislak in Pija Brglez finalistki pri dekletih, Nik Krapež in Domen Gostinčar pri fantih

Ljubljana, 04.03.2012

V Ljubljani ta teden potekata turnirja za fante in dekleta v konkurenci do 16 let. Pri dekletih, ki igrajo na Max tenis clubu je prišlo do kar nekaj presenetljivih izidov, saj so se v četrtfinale uvrstile samo tri nosilke. Poleg Mance PISLAK, 1. postavljene, še 2. nosilka Pija BRGLEZ in 3. nosilka Tjaša JERŠE. Izpadle so Lara GLAVIČ, Nika KOZAR, Klavdija BUKOVEC, Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Sara SIRŠE. V nadaljevanju turnirja deklet smo dobili finalistki. To sta 1. nosilka Manca PISLAK (TcLj) in 2. nosilka Pija BRGLEZ (Br-Mb). Na igriščih Tk Z sport Ljubljana pa igrajo fantje. Tu je šlo nosilcem nekoliko bolje, kljub temu pa četrtfinalu ni bilo treh. Izpadli so Primož in Luka VOVK ter Bor SCHWEIGER MUŽAR. Za zmago na turnirju se bosta v ponedeljek merila 2. nosilec Nik KRAPEŽ (Ltc) in 8. nosilec Domen GOSTINČAR (ŽtkMb) Danes so se končali tudi RR turnirji do 12 let, ki se igrajo v Ljubljani, Domžalah in Mariboru. Skupaj je na njih nastopilo 151 igralk in igralcev. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil finale posamezno, a osvojil turnir dvojic v Florianopolisu

Ljubljana, 04.03.2012

Blaž KAVČIČ je na 50.000 $ vrednem ATP Challengerju v brazilskem Florianopolisu izgubil v finalu. V četrtfinalu je najprej odpravil 21. letnega Portugalca Gastaa ELIASA z rezultatom 26 62 64, v polfinalu pa je bil boljši še od Brazilca Thiaga ALVESA. 29. letnega Brazilca, ki je na lestvici ATP na 239. mestu je po dveh urah odpravil z izidom 63 64. Zatem je moral na igrišče še enkrat, saj sta z Antoniom VEIĆEM v finalu dvojic igrala proti špansko/portugalski kombinaciji Javier MARTI/Leonardo TAVARES. Slavila sta z rezultatom 63 63 in s tem osvojila turnir. V finalu posamezno je bil KAVČIČEV nasprotnik 26. letni Italijan Simone BOLELLI, ki na lestvici ATP zaseda 135. mesto, na turnirju pa je bil postavljen za 8. nosilca. Bolelli je bil leta 2009 že 36. igralec sveta, v karieri pa je osvojil 6 turnirjev serije Challenger. Doslej sta se s Kavčičem pomerila enkrat in sicer je leta 2010 v Barletti slavil Italijan z rezultatom 75 75. No tudi v finalu turnirja v Florianopolisu je bil BOLELLI bolši, saj je slavil z rezultatom 63 64. Blaž KAVČIČ si je priigral 55 točk za lestvico ATP in 4.240 $ denarne nagrade. TUKAJ.

Aljaž Bedene osvojil Challenger v Casablanci

Ljubljana, 03.03.2012

Aljaž BEDENE je osvojil turnir serije ATP Challenger z nagradnim skladom 30.000 $+H v Casablanci V finalnem srečanju, je premagal 31. letnega levičarja iz Francije, 305. igralca lestvice ATP, Nicolasa DEVILDERJA s 76 (6) 76 (4). Srečanje je trajalo dve uri, Aljaž BEDENE pa je z odličnimi forhand udarci na koncu le zlomil odpor žilavega Francoza. To je njegov drugi naslov na turnirjih serije ATP Challenger. Osvojil je 80 ATP točk in 4500 $, na naslednji ATP lestvici pa bo zabeležil svojo najvišjo uvrstitev v karieri. Čestitamo ! TUKAJ.

Aljaž Bedene izkoristil prvo zaključno žogo za finale Casablance

Ljubljana, 01.03.2012

Aljaž BEDENE se je uvrstil v finale 30.000 $ vrednega ATP Challengerja v Casablanci, Maroko. Včeraj je v četrtfinalu v uri in 14. minutah premagal Nizozemca Matweja MIDDELKOOPA z rezultatom 63 63. Aljaž BEDENE je bil občutno boljši nasprotnik saj je Nizozemca premagal z razliko kar 18-tih točk. Zadel je sicer manj kot 50 % prvih servisev, zato pa je bil njihovem izkoristek zelo dober, saj je dobil kar 89 % točk na prvi servis. Nasprotnik je imel v srečanju samo eno priložnost za break, a tudi te ni izkoristil. Danes pa je za zmago proti 21. letnemu Andreyu KUZNETSOVU, ki na lestvici ATP zaseda 193. mesto, potreboval uro in pol. V prvem nizu je povedel s 5 - 0, a se je Rus uspel nekoliko pobrati, a le toliko, da je Aljaž slavil "le" s 6-3. V drugem nizu je bilo bolj tesno, pri rezultatu 4-4 pa je Aljaž BEDENE odvzel servis KUZNETSOVU in povedel s 5-4, nato pa le še rutinsko dobil igro na svoj servis in postavil končni izid 63 64. Z uvrtitvijo v finale si je že priigral 48 ATP točk, to število pa lahko v finalu še dodatno obogati. Njegov nasprotnik bo boljši iz srečanja med Nicolasom DEVILDERJEM (FRA), ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in Špancem Inigom CERVANTESOM. TUKAJ.

Luka Gregorc poražen v četrtfinalu Futuresa v Harlingenu, ZDA

Ljubljana, 01.03.2012

Luka GREGORC je ta teden nastopal na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ v Harlingenu, ZDA. V prvih dveh krogih je bil uspešen in se je uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je premagal 20. letnega Američana Rhyna WILLIAMSA, 7. nosilca na turnirju, z rezultatom 63 75. V drugem krogu pa je bil boljši od kvalifikanta Antoina BENNETEAUA iz Francije. Slavil je z rezultatom 06 64 61. V četrtfinalu je igral proti Kitajcu Di WUJU. Di WU, ki je star 20 let in se nahaja na 512. mestu lestvice ATP je slavil z rezultatom 75 63. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.