Janez Semrajc v glavni turnir Challengerja v Rabatu, Tomislav Ternar v glavni turnir Umaga

Ljubljana

V Maroku se nadaljuje serija turnirjev Challenger. Na prvih dveh je nastopil Aljaž BEDENE in po četrtfinalu na prvem, na drugem zmagal. Tudi tokrat bo nastopil na turnirju, ki se igra v Rabatu, nagradni sklad pa znaša 30.000 $+H. Družbo pa mu bosta tokrat delala brat Andraž in Janez SEMRAJC. Oba sta morala v kvalifikacije, kjer sta bila polovično uspešna. Andraž BEDENE je v prvem krogu izgubil z Belorusom Alexandrom BURYEM z 26 57, Janez SEMRAJC pa je začel in končal z zmago. V prvem krogu je premagal 2. nosilca kvalifikacij, Španca Gerarda GRANOLLERSA-PUJOLA, 23. letnika, ki na lestvici ATP zaseda 230. mesto. Rezultat je bil 63 63, SEMRAJC pa je za zmago potreboval dobro uro. Odlično je nadaljeval tudi v drugem krogu, saj je v manj kot uri, s 63 60 odpravil še Venezuelca Davida SUOTOJA. Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval še eno zmago in si jo tudi priigral. V zadnjem krogu kvalifikacij je bil boljši od 29. letnega Romuna Victorja CRIVOIA s 63 64. Za to zmago je potreboval uro in sedemnajst minut. V glavnem turnirju bo igral proti Alžircu Lamineu OUAHABU. Aljaž BEDENE se bo v prvem krogu pomeril z Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM. V Umagu pa se odvija turnir serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. V glavnem turnirju zaenkrat nimamo predstavnika, precej naših igralcev pa se preizkuša v kvalifikacijah, v katerih nastopa 128 igralcev. V prvem krogu so bili uspešni Tom KOČAVAR DEŠMAN, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Sašo BENDE, Matija OKORN, Mike URBANIJA, Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK . Izpadli so Miha MLAKAR, Marko JURIČIČ, Blaž BIZJAK in Tilen ŽITNIK. V drugem krogu so se poslovili še Nik RAZBORŠEK, Mike URBANIJA in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Zmagali in se s tem uvrstili v tretji krog pa so Tom KOČEVAR DEŠMAN, Matija OKORN, Sašo BENDE in Tomislav TERNAR. V tretjem krogu sta se med sabo pomerila Sašo BENDE in Tom KOČEVAR DEŠMAN, uspešnejši je bil slednji, ki je slavil z rezultatom 63 75 in bo za uvrstitev v glavni turnir igral Nemcu Marcu MEIGELU. Tomislav TERNAR pa si je že priigral nastop v glavnem turnirju, saj je zmagal še dvakrat. Najprej je premagal 5. nosilca kvalifikacij, Hrvata Anteja BILIĆU, v zadnjem krogu kvalifikacij pa še Hrvata Ivana ŠALECA s 61 61. Matija OKORN je v tretjem krogu izgubil s Srbom Urošem PETRONIJEVIĆEM z 06 46.