Igralci na Istarski rivieri so se preselili v Rovinj, dekleta ta teden v Ospreyu in Fallandenu

Ljubljana

V sklopu turnirjev serije Istarska riviera je na sporedu tretji turnir z nagradnim skladom 10.000 $, igralci pa so se iz Poreča preselili v Rovinj, kjer so že odigrali prvi krog kvalifikacij. Tudi tokrat v kvalifikacijah nastopa 128 igralcev, od tega 13 Slovencev. Že v prvem krogu je prišlo do treh slovenskih obračunov. Mike URBANIJA je bil boljši od Saše BENDETA z rezultatom 64 63, v drugem slovenskem obračunu je Rihard ROŽAC pri izidi 64 03 predal srečanje Mihu MLAKARJU, v tretjem dvoboju slovenskih igralcev pa je Tomislav TERNAR izločil Marka STOSIČA. V prvem krogu sta zmagala še Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Z nastopi pa so že končali Blaž BIZJAK, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matek LELJAK, Urh KRAJNC DOMITER in Matija OKORN. V nedeljo bo na sporedu drugi krog. Sicer pa bodo ta teden nastopila tudi tri dekleta. Petra RAMPRE bo na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Ospreyu na Floridi v 1. krogu kvalifikacij, kot 32. nosilka igrala s Francozinjo Kristino MLADENOVIĆ. Srečanje je zanimivo, ker sta obe igralki članici ekip za pokal federacij, srečanje med Slovenijo in Francijo pa se bo odigralo v aprilu v Besanconu. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v švicarskem Fallandenu je v prvem krogu kvalifikacij uspešno nastopila Nika KOVAČ, v glavnem turnirju pa je prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ.