Polona Hercog tokrat boljša od Jamie Hampton, vrača se Katarina Srebotnik

Ljubljana

Miami ta teden gosti najboljše igralke sveta na turnirju z nagradnim skladom 4.828.000 $. Od naših igralk nastopa samo Polona HERCOG, ki je v glavnem turnirju. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila, tako kot v Indian Wellsu, 22. letna Amričanka Jamie HAMPTON, ki pa tokrat ni nastopila s posebnim povabilom, temveč si je nastop priborila skozi kvalifikacije. V Indian Wellsu je Američanka Poloni oddala samo eno igro, tokrat pa ji je Polona HERCOG vrnila s skoraj enako mero. Slavila je z rezultatom 61 63, za to pa je potrebovala uro in 13 minut. Polona je odlično servirala, nasprotnici pa ni v nobenem trenutku dala možnosti za presenečenje. O njnei suverenosti v srečanju priča tudi razmerje točk, saj je bila Polona boljša s 67 proti 45. V drugem krogu bo igrala s 7. nosilko Marion BARTOLI iz Francije. "Možnosti, da na dveh zaporednih turnirjih z velikim žrebom igraš proti isti igralki, so zelo majhne, ampak tudi to se zgodi. Vsekakor mi ni bilo lahko, ko sem videla, da igram proti Hamptonovi, ki je v Indian Wellsu odigrala zares odlično. Sama pri sebi sem vedela, da bom tokrat bolje pripravljena in zato sem šla v tekmo bolj sproščena. Po zelo dobrem začetku sem v nadaljevanju zadržala prednost in bila vseskozi zelo agresivna. Lahko rečem, da sem po dolgem času zelo zadovoljna s svojo igro in pristopom. Ne morem pričakovati, da bom vsako tekmo od zdaj naprej igrala tako kot danes, sigurno pa se naslednjih dvobojev poskusila lotiti na enak način: sproščeno, odločno, napadalno. V naslednjem krogu me čaka stara znanka, Francozinja Marion Bartoli, kar je vsekakor preizkušnja, ki se je že veselim," je za STA izjavila Hercogova.Na teniška igrišča pa se po treh mesecih vrača Katarina SREBOTNIK. V konkurenci dvojic bo po pozdravljeni poškodbi ponovno združila moči s Kveto PESCHKE. V Miamiu sta drugi nosilki in bosta v prvem krogu dvojic igrali z Argentinkama Giselo DULKO in Paolo SUAREZ. Še ena naša igralka je ta teden na Floridi in sicer bo Andreja KLEPAČ v paru s Poljakinjo ROSOLSKO igrala v prvem krogu konkurence dvojic proti Rusnjama Alli KUDRYAVTSEVI in Alexandri PANOVI.