Aljaž Bedene po dveh urah in pol izgubil na Challengerju v Rabatu

Ljubljana

Aljaž BEDENE je danes nastopil v drugem krogu ATP Challengerja (30.000$+H) v Rabatu. Igral je z 2. nosilcem turnirja, 24. letnim Špancem Pereom RIBO, 89. igralcem lestvice ATP in izgubil s 46 67(3). Srečanje je bilo izjemno izenačeno, po dveh urah in 20. minutah pa je slavil Španec Pere RIBA. Razliko je prinesel izkoristek 2. servisa, ki je bil pri Špancu precelj boljši. Sicer pa je imel Aljaž BEDENE v drugem nizu pri izidu 4-4 priložnost za odvzem servisa naspreotniku, ki ga ni izkoristi. RIBA si je v naslednji igri na Aljažev servis priigral dve meč žogi, a jih je uspel Aljaž ubraniti, imel nato pri izidu 5-5 ponovno dve priložnosti za odvzem servisa Špancu, a tudi teh ni uspel izkoristiti. V podaljšani igri nato Španec Aljažu BEDENETU ni pustil veliko možnosti in je zanesljivo slavil s 73.