Aljaž Bedene izkoristil prvo zaključno žogo za finale Casablance

Ljubljana

Aljaž BEDENE se je uvrstil v finale 30.000 $ vrednega ATP Challengerja v Casablanci, Maroko. Včeraj je v četrtfinalu v uri in 14. minutah premagal Nizozemca Matweja MIDDELKOOPA z rezultatom 63 63. Aljaž BEDENE je bil občutno boljši nasprotnik saj je Nizozemca premagal z razliko kar 18-tih točk. Zadel je sicer manj kot 50 % prvih servisev, zato pa je bil njihovem izkoristek zelo dober, saj je dobil kar 89 % točk na prvi servis. Nasprotnik je imel v srečanju samo eno priložnost za break, a tudi te ni izkoristil. Danes pa je za zmago proti 21. letnemu Andreyu KUZNETSOVU, ki na lestvici ATP zaseda 193. mesto, potreboval uro in pol. V prvem nizu je povedel s 5 - 0, a se je Rus uspel nekoliko pobrati, a le toliko, da je Aljaž slavil "le" s 6-3. V drugem nizu je bilo bolj tesno, pri rezultatu 4-4 pa je Aljaž BEDENE odvzel servis KUZNETSOVU in povedel s 5-4, nato pa le še rutinsko dobil igro na svoj servis in postavil končni izid 63 64. Z uvrtitvijo v finale si je že priigral 48 ATP točk, to število pa lahko v finalu še dodatno obogati. Njegov nasprotnik bo boljši iz srečanja med Nicolasom DEVILDERJEM (FRA), ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in Špancem Inigom CERVANTESOM.