Tom Kočevar Dešman in Sašo Bende v glavnem turnirju Umaga

Ljubljana

Na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $, ki spada v serijo turnirjev t.i. Istarske riviere so se v tretji krog kvalifikacij uvrstili štirje naši igralci. Miha MLAKAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Tomislav TERNAR in Sašo BENDE so se borili za napredovanje v četrti, zadnji krog kvalifikacij. Ponovno je v tretjem krogu prišlo do slovenskega obračuna. Tokrat sta loparje prekrižala Sašo BENDE in Miha MLAKAR, slavil pa je Sašo BENDE s 63 63 in se uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, kjer je bil prav tako uspešen. Po zmagi nad Srbom Petrom TOMIĆEM s 62 63 se je uvrstil v glavni turnir. To je uspelo tudi Tomu KOČEVAR DEŠMAN, ki je v tretjem krogu premagal Italijana Antonia CAMPA s 63 64, v zadnjem pa še Hrvata Maria ČRNIČEVIĆA s 75 61. Tomislav TERNAR je v tretjem krogu izgubil z igralcem iz Črne Gore, Ljubomirjem ČELEBIĆEM s 46 64 67(5). Na Challengerju v Rimouskem, v Kanadi, je Luka GREGORC v kvalifikacijah dvakrat zmagal. V prvem krogu je ugnal domačina Kamila PAJKOWSKEGA s 63 62, v drugem pa še Američana Jordana COXA s 64 61. Za uvrstitev v glavni turnir bi moral premagati še 3. nosilca kvalifikacij, Američana Austina KRAJICEKA, kar pa mu ni uspelo. Američan je bil boljši z rezultatom 62 36 75.