prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Februar 2012

Arhiv novic - februar 2012

Aljaž Bedene in Blaž Kavčič v četrtfinalih Challengerjev v Casablanci in Florianiopolisu, Blaž Kavčič tudi v polfinalu dvojic

Ljubljana, 29.02.2012

Aljaž BEDENE se je tudi na drugem maroškem Challengerju (30.000$+H), ta se igra v Casablanci, uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 75 63 po uri in petinštiridesetih minutah premagal Španca Adriana MENENDEZA-MACEIARUSA, ki na lestvici ATP zaseda 207. mesto. S tem se je Špancu oddolžil za poraz, ki mu ga je ta zadal na doslej edinem njunem medsebojnem srečanju leta 2011. V četrtfinalu pa se ne bo pomeril s 1. nosilcem turnirja, kot smo pričakovali, saj je Romuna Adriana UNGURJA, 101. igralca lestvice ATP premagal kvalifikant, 303. igralec lestvice ATP, Nizozemec Matwe MIDDELKOOP. V Južni Ameriki se je v četrtfinale Challengerja z nekoliko višjim nagradnim skladom (50.000 $+H) v Florianapolisu uvrstil Blaž KAVČIČ. Za napredovanje v četrtfinale je v drugem krogu premagal Argentinca Pabla GALDONA s 46 63 63. Za zmago nad 26. letnim Argentincem, ki na lestvici ATP zaseda 273. mesto je potreboval 2 uri in 8 minut. V četrtfinalu bo igral s Portugalcem, 21. letnim Gastaom ELIASOM, 191. igralcem ATP lestvice. Blaž KAVČIČ pa dobro igra tudi v konkurenci dvojic. Z Antoniom VEIĆEM iz Hrvaške sta s uvrstila v polfinale, potem ko sta najprej izločila 3. nosilca na turnirju, srbska igralca Nikolo ČIRIĆA in Gorana TOŠIĆA z rezultatom 62 67(5) 10-5, v četrtfinalu pa Američana Wayna ODESNIKA in Andreo COLLARINIJA z rezultatom 63 36 10-7. V polfinalu bosta igrala s 1. nosilcema na turnirju, Brazilcema Ricardom MELLO in Juliom SILVO. TUKAJ.

Spomladanski registracijski rok in dostava zdravniški spričeval - pomembni obvestili

Ljubljana, 29.02.2012

Obveščamo vas, da se 1.3.2012 začenja spomladanski prestopno registracijski rok, ki bo trajal do 25.3.2012. V tem času bo odprta spletna aplikacija za registracije.

 

V zadnjem času se pojavljajo različni dokumenti (ročno pisana potrdila, potrdila raznih fizioterapevtskih ustanov, fotokopije raznih dokumentov, .....), ki jih dostavljajo igralci kot zdravniško opravičilo za neigranje tekmovalk in tekmovalcev na turnirjih v organizaciji TZS-ja.

 

Teniška zveza Slovenije obvešča vse igralce, igralke, starše, klube in njihove funkcionarje, da je edino veljavno zdravniško opravičilo le tisto, ki je potrjeno s strani zdravnika in je napisano na originalnem obrazcu (zdravniškem spričevalu) z veljavnim datumom in podpisom ter žigom zdravnika.

 

Vsa ostala opravičila, ki ne bodo zadostila zgoraj navedenim pogojem so brezpredmetna in jih disciplinski sodnik ne bo upošteval!

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

 

Teniška zveza Slovenije
Pisarna TZS
 

TUKAJ.

Blaž Kavčič zmagal v uvodnem nastopu Florianopolisa, Aljaž Bedene pa v Casablanci

Ljubljana, 27.02.2012

Blaž KAVČIČ, ki ta teden zaseda 118. mesto na lestvici ATP, je v uvodnem nastopu na Challengerju v Florianopolisu, v Braziliji, premagal 18. letnega domačina Bruna SANT'ANNO z rezultatom 64 64. V drugem krogu bo igral z Argentincem Pablom GALDONOM, ki je na lestvici ATP na 257. mestu. Aljaž BEDENE je na Challengerju v Maroku prvič nastopil danes in tudi on je bil v uvodnem nastopu uspešen. S 62 61 je v eni uri odpravil Španca Guillerma OLASO. V drugem krogu bo igral proti Špancu Adrianu MENENDEZU-MACEIARUS, ki na lestvici ATP zaseda 207. mesto. V njunem doslej edinem medsebojnem obračunu je lani slavil Španec v treh nizih. TUKAJ.

Sofia Arvidsson premočna za Petro Rampre v Acapulcu

Ljubljana, 27.02.2012

Petra RAMPRE se je uvrstila v glavni žreb na 220.000 $ vrednem WTA turnirju v Acapulcu. V drugem krogu kvalifikacij je premagala Italijanko Mario Eleno CAMERIN z rezultatom 64 64. V zadnjem krogu kvalifikacij pa je bila boljša še od Španke Estrelle CABEZA CANDELA z rezultatom 63 64. Španka na lestvici WTA zaseda 165. mesto. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s Švedinjo Sofio ARVIDSSON, 55. igralko z lestvice WTA. Švedinja je slavila z rezultatom 62 64 po uri in dvajsetih minutah srečanja. TUKAJ.

Hana Mraz in Rok Križaj zmagovalca OP do 18 let

Ljubljana, 26.02.2012

V finalih turnirjev do 18 let v Mariboru in Ljubljani, obe finalni srečanji sta bili na sporedu v ponedeljek, sta pri dekletih igrali Tjaša JERŠE (Tc-Lj) in Hana MRAZ (Tr-Kr), pri fantih pa sta bila finalista Aljaž CAJZEK (Rogaš) in Rok KRIŽAJ (MaxLj). 5. nosilec Aljaž CAJZEK je v polfinalu premagal 3. nosilca Riharda ROŽACA (TaBre) z rezultatom 67(6) 64 60, medtem ko je bil od 7. postavljenega Matije OKORNA (MaxLj) boljši njegov klubski kolega, sicer 6. nosilec, Rok KRIŽAJ, ki je slavil z rezultatom 76(3) 46 63. Tjaša JERŠE, 4 nosilka turnirja deklet je v polfinalu premagala 1. postavljeno Laro VOVK (Straž) z rezultatom 63 62, nepostavljena Hana MRAZ pa je bila boljša od vrstnice, prav tako nepostavljene Moni POTRČ (Br-Mb) z rezultatom 61 60. Turnir fantov je dobil Rok KRIŽAJ, ki je v finalu s 67(6) 60 60 premagal Aljaža CAJZEKA. Pri dekletih je slavila Hana MRAZ, ki je bila od Tjaše JERŠE boljša z rezultatom 64 63. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Florianopolosu, Aljaž Bedene v Casablanci, Lacko premočan za Žemljo v Dubaju

Ljubljana, 26.02.2012

Na Challengerju v brazilskem Florianopolisu bo ta teden nastopil Blaž KAVČIČ. Na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $+H, na katerem je 4. nosilec, bo v prvem krogu glavnega turnirja igral z domačinom Brunom SANT'ANNO, ki bo nastopil s posebnim povabilom. Na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ +H v Casablanci bo Aljaž BEDENE v prvem krogu igral z Gulliermom OLASOM iz Španije. Žal Grega ŽEMLJA na močnem ATP turnirju v Dubaju ni uspel preskočiti zadnjega kroga kvalifikacij. Premagal ga je prvi nosilec kvalifikacijskega turnirja, 24. letni , 77. igralec lestvice ATP, Lucas LACKO iz Slovaške. Izid se je glasil 64 64 v korist Slovaka. TUKAJ.

Na turnirjih do 18 let danes četrtfinalna in polfinalna srečanja

Ljubljana, 26.02.2012

Na turnirjih do 18 let se danes igrajo četrtfinalna in polfinalna srečanja. Na turnirju za fante, ki se igra na TA Breskvar v Ljubljani je v drugem krogu izpadel prvi nosilec Urh KRAJNC DOMITER, katerega je presenetil Aljaž RADINSKI, ki je slavil z rezultatom 76(5) 64. Izpadel je tudi 4. nosilec Matic SOTLER, katerega je že v prvem krogu premagal Domen GOSTINČAR. V drugem krogu se je poslovil tudi 8. nosilec Sebastijan GORŠIČ. Gregor BRESKVAR je bil boljši s 63 62.Dobili pa smo tudi že polfinaliste. To so Matija OKORN, Rok KRIŽAJ, Rihard ROŽAC in Aljaž CAJZEK. Prvi je premagal GOSTINČAR Domna s 63 63, drugi je bil boljši od HAJD Roka s 63 62, Rihard ROŽAC je s 62 67(5) 60 izločil Gregorja BRESKVARJA, Aljaž CAJZEK pa s 57 63 60 Aljaža RADINSKEGA. V nadaljevanju turnirja je Rok KRIŽAJ premagal Matijo OKORNA z rezultatom 76(3) 46 63 in postal prvi finalist. Pri dekletih, ki igrajo na Braniku v Mariboru so v četrtfinalu samo še štiri nosilke. V drugem krogu so izpadle Klavdija BUKOVEC, izgubila je s Tamaro ZIDANŠEK 36 06, Marino BAKLAN je premagala Moni POTRČ s 60 63, Danijela ZORKO je morala priznati premoč Hani MRAZ, ki je slavila s 62 62, 2. nosilka Kaja EMERŠIČ LJUBIČ pa je izgubila s Stanio RAKOČEVIČ 16 26. Pri dekletih sta finalistki Tjaša JERŠE in Hana MRAZ. TUKAJ.

Grega Žemlja dobro začel v Dubaju, Petra Rampre v Acapulcu, Tadeja Majerič izgubila v Kuala Lumpurju

Ljubljana, 25.02.2012

Začel se je nov teniški teden in igralci in igralke so že odigrali uvodna srečanja kvalifikacij. Grega ŽEMLJA nastopa na 1,7 mio vrednem ATP turnirju v Dubaju. Je 7. nosilec kvalifikacij, v prvem krogu pa je igral proti 30. letnemu Nemcu Dominiku MEFFARTU, ki na lestvici ATP zaseda 176. mesto. 1 uro in 12 minut je potreboval Grega za uvrstitev v drugi krog, Nemca je porazil z rezultatom 62 64. V drugem, ki je tudi zadnji krog kvalifikacij bo igral s 1. nosilcem, Slovakom Lukasom LACKOM, ki na lestvici ATP zaseda 77. mesto. Na 220.000 $ vrednem WTA turnirju v Acapulcu v Mehiki je dobro začela tudi Petra RAMPRE. V prvem krogu je igrala proti Leticii COSTAS-MOREIRA iz Španije in po predaji Španke v tretjem nizu napredovala v drugi krog. Izid se je glasil 75 46 23 (predaja Španke). Za napredovanje v glavni turnir mora zmagati še dvakrat. V drugem krogu bo igrala proti Marii Eleni CAMERIN iz Italije. V kvalifikacijah WTA turnirja v Kuala Lumpurju je nastopila Tadeja MAJERIČ, ki sicer pretežno nastopa na turnirjih ITF. Že v prvem krogu kvalifikacij pa je imela težko nasprotnico, namreč mlado 19. letno levičarko iz Češke, Kristyno PLISKOVO. PLISKOVA je zmagala z rezultatom 36 64 63. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirja do 18 let v Mariboru in Ljubljani

Ljubljana, 25.02.2012

Tudi ta konec tedna doma ne bo minil brez turnirskega dogajanja. V Ljubljani in Mariboru se namreč odvijata turnirja do 18 let. Fantje so že včeraj odigrali kvalifikacije, v obeh konkurencah pa so danes začeli z glavnima turnirjema . Pri dekletih, ki igrajo v Mariboru je prva nosilka 3. igralka lestvice do 18 let Lara VOVK (Stražišče), pri fantih, ti igrajo v Ljubljani, pa je prvi nosilec Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj), ki na lestvici TZS prav tako zaseda 3. mesto. TUKAJ.

Kristina Novak v Franciji končala v četrtfinalu

Ljubljana, 23.02.2012

Na mladinskem turnirju TE v francoskem Aurayu, turnir je 3. kategorije, se je Kristina NOVAK uvrstila v četrtfinale. Še drugič se je morala za zmago zelo potruditi in po skoraj treh urah je v treh nizih ugnala srbsko igralko Jovano VUKOVIĆ. Kristina je slavila z rezultatom 57 76(5) 76(5), potem ko je v tretjem nizu zaostajala že z 0-3 v igrah, kasneje pa tudi z 0-3 v podaljšani igri, a je obakrat uspela prednost nasprotnice izničiti in na koncu je tudi zasluženo zmagala. Na igrišče je morala nato še enkrat. Z Lian BENEDEJČIČ sta nastopili v konkurenci dvojic in izgubili z Rusinjama Natalio BOLTINSKAYO in . Tatiano MAKAROVO z rezultatom 26 26. V četrtfinalu je igrala Kristina NOVAK igrala proti Španki Pauli ARIJAS MANJON in izgubila z rezultatom 16 16. TUKAJ.

Aljaž Bedene poražen v četrtfinalu Challengerja v Meknesu

Ljubljana, 23.02.2012

Aljaž BEDENE se je v Meknesu, v Maroku uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu ATP Challengerja z nagradnim skladom 30.000 $ je v uri in pol premagal 6. nosilca, vedno neugodnega Mattea VIOLO, 144. igralca lestvice ATP. Končni izid se je glasil 64 62 v korist Aljaža. V drugem krogu se je meril s Poljakom Marcinom GAWRONOM, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Tudi to srečanje je trajalo uro in pol, Aljaž pa je slavil z rezultatom 26 62 61. V četrtfinalu je igral s 3. nosilcem, Rusom Evgenyem DONSKOYEM, 21. letnim Moskovčanom, ki na lestvici ATP zaseda 138. mesto. Po dveh urah in pol je slavil ruski igralec z rezultatom 64 67(4) 60. Izreden preobrat smo videli v drugem nizu, v katerem je ruski igralec povedel z rezultatom 3-1 in 40-15, vendar je uspelo Aljažu rešiti peto igro na svoj servis, v nadaljvenaju pa priti do podaljšane igre. V tej je DONSKOY povedel s 4-0, a je nato Aljaž dobil sedem točk zaporedoma in odločil tie-break v svojo korist. Očitno pa je lovljenje rezultata Aljaža psihično in fizično izčrpalo, saj je niz relativno hitro in brez večjih težav dobil Rus z rezultatom 6-0. TUKAJ.

V rekreativnih ligah ob koncu rednega dela povsod napeto

Ljubljana, 22.02.2012

Redni deli zimskih rekreativnih lig se bližajo koncu, povsod pa je zelo napeto in marsikje bodo o članih zaključnih bojev odločala zadnja srečanja. O dogajanjih v ljubljanski, litijski in primorski ligi preberite TUKAJ.

Kristina Novak še drugič zmagala Franciji, Maša Marc izgubila v Nemčiji

Ljubljana, 22.02.2012

Na mednarodnem prizorišču bodo ta teden nastopali tudi naši mladinci. Naši najboljši igralki do 12 let Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK sta odpotovali na turnir Tennis Europe v francoski Aurey, ki je 3. ranga. V prvem krogu sta bili obe uspešni. Kristina NOVAK je z rezultatom 75 61 premagala Francozinjo Marie Amelie DARDAINE, Lian BENEDEJČIČ pa je bila boljša od Francozinje Opheline DEPOILLY z rezultatom 75 75. Obe sta nastopili tudi že drugič. Kristina NOVAK je še enkrat zmagala. Tokrat je bila boljša od Kanadčanke Brtindthe RAMASAMY z rezultatom 57 75 76(5). Lian BENDEJČIČ v drugo ni bila uspešna. Izgubila je z Angležinjo Alexandro HUNTER s 36 26. V Nuernbergu je na ITF turnirju 4. ranga do 18 let nastopila Maša MARC in tudi ona je v prvem krogu zmagala. Premagala je Nemko Paulo SMETAK z rezultatom 63 75. V drugem krogu je nato izgubila s Švicarko Chiaro GRIMM z rezultatom 16 26. TUKAJ.

Polona Hercog po dobri predstavi izgubila v Dubaju, Blaž Kavčič poražen v Argentini

Ljubljana, 21.02.2012

Polona Hercog je na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.000.000 $ v Dubaju, kjer se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, v prvem krogu po dobri predstavi izgubila s Slovakinjo, 29. letno Danielo HANTUCHOVO, ki na lestvici WTA zaeda 21. mesto. Prvi niz je Polona dobila gladko s 61, drugega izgubila s 57, v tretjem pa je odločala podaljšana igra, ki jo je dobila Slovakinja na 4. Srečanje je trajalo 2 uri in pol, v skupnem seštevku točk pa je buila na račun prvega niza celo boljša Polona HERCOG, ki je dobila 102, Daniela Hantuchova pa 100 točk. Razveseljuje dejstvo, da se Polona vrača v formo in pred odhodom na Ameriško turnejo bo zdaj nekaj dni preživela na treningu z novim trenerjem. Na ATP turnirju v Buenos Airesu je nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z 28. letnim Rusom Igorjem ANDREEVIM, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. Rus je na lestvici ATP uvrščen 8 mest za Blažem KAVČIČEM, najvišje v karieri pa je bil leta 2008, ko je bil 18. igralec sveta. ANDREEV je bil danes boljši nasprotnik in je slavil z rezultatom 62 62. TUKAJ.

Polona Hercog v prvem krogu Dubaja z Danielo Hantuchovo

Ljubljana, 21.02.2012

Polona HERCOG ta teden nastopa na dvo milijonskem WTA turnirju v Dubaju. V kvalifikacijah, v katerih je 2. nosilka je v prvem krogu premagala Francozinjo kristino MLADENOVIC, v drugem pa je bila boljša še od ene Francozinje Virginie RAZZANO. Ta je morala danes na igrišče dvakrat, saj je najprej odigrala srečanje prvega kroga, nato pa še srečanje drugega kroga s Polono. Po izgubljenem prvem nizu z 26, je Francozinja srečanje v drugem nizu predala. Obe Polonini tekimici v prvih dveh krogih sta tudi članici francoske ekipe za Pokal Fed, s katero se bo slovenska ekipa pomerila v aprilu. Z nastop v glavnem turnirju bi morala Polona zmagati še enkrat. Njena nasprotnica v finalu kvalifikacij je bila Kanadčanka Aleksandra WOZNIAK. 24. letna Kanadčanka, ki na lestvici WTA zaseda 80. mesto je bila po dveh urah in pol boljša z rezultatom 67(8) 76(4) in 63. Kljub porazu pa bo Polona dobila novo priložnost v glavnem turnirju, kamor se je po odpovedi Kvitove uvrstila kot srečna poraženka. Njena nasprotnica v prvem krogu bo 29. letna Slovakinja Daniela HANTUCHOVA, ki na lestvici WTA zaseda 21. mesto. TUKAJ.

Goručan Amadej in Silvija Peroša osvojila turnirja do 14 let v Ljubljani

Ljubljana, 20.02.2012

Na igriščih Max tenis cluba v Ljubljani se je končalo OP 14A za dečke. Nekoliko presenetljivo sta se v finale uvrstila 5. nosilec Amadej GORUČAN (Celje) in 4. nosilec Tino KOVAČIČ (Mima). V današnjem finalu je bil Amadej GORUČAN boljši tekmec in je zanesljivo slavil z rezultatom 61 62. Pri deklicah sta se v finale uvrstili Nika KOZAR (Topte) in Silvija PEROŠA (Koper). Slednja je v polfinalu ugnala Veroniko ERJAVEC s 64 64, Nika KOZAR pa je bila boljša od Moni POTRČ z enakim rezultatom. V finalu je bila tokrat 4. nosilka in 7. igralka do 14 let Silvija PEROŠA prepričljivo boljša od 1. igralke v tej kategoriji Nike KOZAR in je slavila z rezultatom 64 61. Na B turnirju za dečke je slavil Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je v finalu z rezultatom 62 64 premagal Eneja BERGHAUS (Br-Mb). TUKAJ.

Blaž Kavčič danes v Buenos Airesu z Igorjem Andreeevim

Ljubljana, 19.02.2012

Blaž KAVČIČ ta teden igra na ATP turnirju z nagradnim skaldom 484.100 $ v glavnem mestu Argentine. V prvem krogu se bo na rdečem pesku srečal s kvalifikantom, 121. igralcem sveta, Rusom Igorjem Andreevim. Zmaga bi mu v nadaljevanju verjetno prinesla Fernanda VERDASCA. Luka GREGORC je bil prijavljen na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ v Brownsvillu, v ZDA, vendar ga v žrebu nato ni bilo. Tomislav TERNAR je nastopil v kvalifikacijah Futuresa v Zagrebu in v drugem krogu izgubil s 4. nosilcem kvalifikacij, Romunom Andreiem DAESCUM z rezultatom 64 6-7(3) 16. V Turčiji je v drugem krogu kvalifikacij Futuresa izgubil Nik RAZBORŠEK. Premagal ga je 2. nosilec kvalifikacij Alexandros JAKUPOVIC s 64 64. TUKAJ.

Goručan Amadej in Kovačič Tino presenetila na OP 14 v Ljubljani

Ljubljana, 19.02.2012

Na OP do 14 let v Ljubljani sta pri dečkih izpadla 1. in 2. nosilec. ARH Anžeta je v četrtfinalu presenetil Amadej GORUČAN, ki je slavil z rezultatom 62 57 75, nato pa je v polfinalu premagal še LAH Svena 61 16 61 in se uvrstil v jutrišnji finale. Drugega nosilca ŽMAVC Žana pa je že v prvem krogu presnetljivo premagal Nejc FERJAN z rezultatom 76(6) 16 62. Ferjan je nato klonil šele v polfinalu, kjer pa je bil prepričljivo boljši Tino KOVAČIČ z rezultatom 61 61. V jutrišnjem finalu bosta tako igrala 5. nosilec Amadej GORUČAN (Celje) in 4. nosilec Tino KOVAČIČ (Mima). Pri deklicah je ponovno prijetno presenetila Veronika ERJAVEC (Ltc), ki je v četrtfinalu izločila 2. nosilko Niko ZUPANČIČ z rezultatom 60 63 in se bo v polfinalu pomerila s Silvijo PEROŠA (Koper). 1. nosilka Nika KOZAR (Topte) je v četrtfinalu šele po dveh podaljšanih igrah z rezultatom 76(7) in 76(5) strla odpor Evgenije BURGER (Otočec). V polfinalu bo igrala s POTRČ Moni (Br-Mb). Na B turnirju bodo v polfinalu nastopili Tom AŠIČ KOVAČ, Carlo MARANGON, Enej BERGHAUS in Jan RODE. TUKAJ.

Polona Reberšak in Martin Rmuš članska državna prvaka

Ljubljana, 19.02.2012

V TC Otočec se končuje člansko državno prvenstvo. Državne prvake med dvojicami so dobili že včeraj, danes o naslovih odločajo v konkurenci posameznikov in posameznic. Prve so finalni obračun končale članice. Nova zimska državna prvakinja je postala Polona REBERŠAK (Celje), ki je v finalu s 62 62 premagala Nino NAGODE (Ltc). To je bil njen 7. posamičen finale na članskih državnih prvenstvih in 5. zmaga, dvakrat pa je v finalu izgubila. Polona REBERŠAK je sicer izkušena 25. letna igralka, ki se je preizkusila tudi v profesionalnem tenisu. Leta 2006 je dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, ko je zasedala 499. mesto na svetu. Na članskih turnirjih serije ITF je dosegla eno posamično zmago, pet naslovov pa je osvojila v konkurenci dvojic. Izjemen dvoboj pa smo spremljali pri članih. V finalu sta se pomerila Tom KOČEVAR DEŠMAN (Sl-Lj) in Martin RMUŠ (Br-Mb). Naslova državnega prvaka za leto 2012 se je upravičeno razveselil Martin RMUŠ, ki je slavil z rezultatom 75 67(9) in 76(5). Martin RMUŠ je po letih vrstnik Polone REBERŠAK, marca bo namreč dopolnil 25 let. Tokrat je prvič nastopil v finalu državnega članskega prvenstva. Tudi on se je že preizkusil na mednarodnih članskih turnirjih serije Futures in je na ATP lestvici zasedel najvišje, 973. mesto v letu 2009. Sicer pa je osvojil tudi tri naslove na mednarodnih turnirjih Futures v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Polona Reberšak, Nina Nagode, Martin Rmuš in Tom Dešman Kočevar finalisti članskega državnega prvenstva

Ljubljana, 18.02.2012

Na Otočcu se zimsko člansko prvenstvo bliža koncu. V obeh finalih bomo videli samo enega postavljenega igralca oz. igralko in to Nino NAGODE pri članicah. Pri članih je v prvem polfinalu Martin RMUŠ (Br-Mb) premagal prvega nosilca Anžeta KAPUNA (ŽtkMb) s 64 76(5). V drugem polfinalu je bil Tom KOČEVAR DEŠMAN (Sl-Lj), ki je že v prvem krogu premagal 2. nosilca Tadeja TURKA, boljši od Mateja LELJAKA (ŽtkMb) z rezultatom 62 61. Pri dekletih je do finala vse nasprotnice suvereno premagovala Polona REBERŠAK (Celje). V polfinalu je izločila 3. nosilko Mašo ŠMIC (Tr-Kr) 61 60. V drugem polfinalu je v bolj izenačenem srečanju 2. nosilka Nina NAGODE (Ltc) izločila Mašo MARC (Maja) z rezultatom 16 76(2) 62. Finalni srečanji bosta na sporedu v nedeljo. Dobili pa smo že državne prvake in prvakinje v konkurenci dvojic. Nina NAGODE in Polona REBERŠAK sta v finalu premagali Tajdo BESTIJANIČ (Medvode) in Kajo PODOBNIK (Medvode) z rezultatom 62 64. Pri članih sta članska državna prvaka v konkurenci dvojic Matic MOŽEK (Benč) in Boštjan REPANŠEK (TKKam), ki sta v finalu premagala Marka STOŠIĆ (BreBr) in Klemna KOVAČIČ (TkKam) z rezultatom 64 61. TUKAJ.

Polona Hercog uspešna v Dubaju, Petra Rampre izgubila v Monterreyu, Nik Razboršek z zmago začel v Turčiji

Ljubljana, 18.02.2012

Za teniške profesionalke se že danes s kvalifikacijami začenja nov teniški teden. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.000.000 $, v Dubaju v kvalifikacijah nastopa Polona HERCOG. Trenutno 36. igralka sveta je 2. nosilka kvalifikacij in se je v prvem krogu pomerila z 18. letno Francozinjo (sicer tudi članico francoske Fed cup ekipe, ki bo aprila igrala s Slovenijo), sicer pa 147. igralko lestvice WTA, Kristino MLADENOVIC, ki je nastopila s posebnim povabilom. Polona je po dolgem času zabeležila zmago z rezultatom 62 26 61 in lahko optimistično zre na drugi dvoboj, ki ga bo igrala proti zmagovalki srečanja med K. Barrois (GER) in V. Razzano (FRA). Srečanje teh dveh igralk bo v nedeljo, ko bo morala zmagovalka na igrišče dvakrat. Na WTA turnirju v Monterreyu, v Mehiki, z nagradnim skladom 220.000 $ je v kvalifikacijah nastopila Petra RAMPRE. Petra je 3. nosilka kvalifikacij in je v prvem krogu igrala proti vrstnici, 33.letni Madžarki Katalin MAROSI. Petra RAMPRE je dobro začela, dobila prvi niz s 63, a nato popustila in naslednja dva izgubila 3 36 in 46. V kvalifikacijah 7. moškega turškega Futuresa v Turčiji nastopa Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je igral z Američanom Nikito KARDIVARJEM in zanesljivo zmagal z rezultatom 61 63. V drugem krogu ga čaka 2. nosilec kvalifikacij, Grk Alexandros JAKUPOVIC. V kvalifikacijah Futures z nagradnim skladom 15.000 $ bosta v Zagrebu nastopila Tomislav TERNAR in Sašo BENDE. TERNAR je v prvem krogu igral z domačinom Damjanom PETERLINOM in zmagal 63 60, Sašo BENDE, ki bi moral igrati proti Kanadčanu Nikolaiu HAESSIGU pa je kasneje iz žreba izginil in bil nadomeščen. TUKAJ.

Ta konec tedna v Ljubljani turnirji do 14 let

Ljubljana, 18.02.2012

Ta konec tedna se v Ljubljani odvijajo turnirji v kategorijah dečkov in deklic do 14 let. Dečki igrajo na A turnirju na Max tenis clubu, B turnir dečkov in turnir deklic pa je na Jaki športu. Tudi tokratne turnirje zaznamuje množična udeležba, saj skupaj nastopa v obeh kategorijah 136 igralk in igralcev. Včeraj so tako končali s kvalifikacijami, danes pa se začenjajo glavni turnirji. Na A turnirju za dečke je prvi nosilec Anže ARH, sicer 2. igralec lestvice TZS, nastopa pa še preostalih 5 igralcev iz najboljše sedmerice. V konkurenci deklic je zasedba nekoliko okrnjena, je pa zato prva nosilka 1. igralka lestvice TZS Nika KOZAR, iz prve deseterice pa nastopa 7 igralk. Na B turnirju za dečke je prvi nosilec Andraž E. LJUBIČ. Na fotografiji: Nika Kozar TUKAJ.

Na državnem prvenstvu pri članih izpadel Tadej Turk, pri članicah Kaja Podobnik in Tina Rupert

Ljubljana, 18.02.2012

Na zimskem državnem prvenstvu za člane in članice na Otočcu je bil v petek končan drugi krog posamezno tako pri članih kot pri članicah. V drugem krogu je izpadel še 2. nosilec na turnirju članov Tadej TURK. S 63 63 ga je izločil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je nastopil s posebnim povabilom. V igri pa ostaja prvopostavljeni Anže KAPUN, ki bo v četrtfinalu igral s kvalifikantom Rokom SITARJEM. Pri članicah v četrtfinalu ne bo dveh postavljenih igralk. Kajo PODOBNIK je s 62 61 izločila Polona REBERŠAK, Tino RUPERT pa z rezultatom 63 76(3) Maša MARC. V petek bodo na Otočcu na sporedu četrtfinalna srečanja v obeh kategorijah.Na fotografiji: Tom Kočevar Dešman TUKAJ.

Novo v Portorožu

Ljubljana, 17.02.2012

Novoustanovljeni Teniški klub Morje Portorož je z Marino Portorož d.d. našel skupni interes za postavitev nove, energetsko varčne, napihljive dvorane. Zanimanje za igranje tenisa v njej je veliko. Dvorana je tudi že prestala test močne burje, ki je v preteklih dneh divjala po obali.Dvorana je velika pridobitev za klub, marino, lokalno skupnost, šport in turizem.Maurizio Romanello,Predsednik Teniškega kluba Morje Portorož TUKAJ.

Na DP članic na Otočcu smo gledali zanimiva srečanja, vse nosilke napredovale

Ljubljana, 16.02.2012

Na DP za članice in člane na Otočcu je bil danes dan, ko so nastopila dekleta. Zaključila so prvi krog tekmovanja in vse nosilke so "preživele". Največ težav sta imeli Maša ŠMIC, ki se je rešila iz izgubljenega položaja, potem ko je v tretjem nizu že zaostajala z 25, a si priborila tie-break, v katarem je nato dokončno strla odpor borbene Sare PALČIČ. Odličen tenis pa sta v zadnjem srečanju dneva prikazali Eva ZAGORAC, ki je nastopila s posebnim povabilom in 2. nosilka Nina NAGODE. Izjemno borbenost in izjemne točke sta prikazali obe igralki, ki sta bili v tretjem nizu izenačini vse do rezultata 5-5, ko je Nini Nagode uspel break in je nato zadnjo igro na svoj servis zanesljivo dobila. Državno prvenstvo se nadaljuje v petek, ko bo na sporedu drugi krog pri fantih in dekletih ter obračun dvojic. Nekaj fotografij si boste lahko ogledali TUKAJ.

Zimske rekerativne lige se prevešajo v zaključni del

Ljubljana, 16.02.2012

Zimske rekreativne lige se prevešajo v zaključni del. Podrobnosti o posameznih ligah, o katerih nas obveščajo organizatorji lahko preberete TUKAJ.

Benjamin Beliš in Mitja Zajšek izpadla na DP na Otočcu, danes začenjajo dekleta

Ljubljana, 16.02.2012

S prvim krogom članov se je začel glavni del članskega zimskega državnega prvenstva na Otočcu. V prvem krogu glavnega turnirja sta se poslovila dva nosilca. Mitja ZAJŠEK je izgubil z BIZJAK Blažem z rezultatom 46 62 46, Benjamina BELIŠA pa je premagal kvalifikant Rok SITAR z rezultatom 76(5) 67(5) 64. Že v drugem krogu bo tako ponovno zelo zanimivo, saj nas čaka vrsta obračunov, ki bodo zagotovo ponudili odličen tenis. Danes začenjajo z glavnim turnirjem članice. TUKAJ.

Petra Rampre po dveh urah in pol poražena v Bogoti

Ljubljana, 16.02.2012

Petra RAMPRE, ki je zmagala v prvem krogu WTA turnirja v Bogoti je danes v drugem krogu igrala proti 19. letni Argentinki Pauli ORMAECHEA, ki je v prvem krogu izločila Avstralko Jeleno DOKIĆ. Dve uri in pol je trajalo izjemno izenačeno srečanje, ki ga je na koncu v podaljšani igri tretjega niza dobila Argentinka. Končni izid 64 36 76(4). Petra RAMPRE je v tretjem nizu z breakom povedla s 5-4, servirala za zmago, a svoj servis izgubila. V podaljšani igri je bila Argentinka ves čas v prednosti, Petra pa je izgubila kar štiri točke na svoj začetni udarec, kar je bilo dovolj, da je bila na koncu srečnejša argentinska igralka. O izenačenosti srečanja priča tudi izid v točkah, ki je bil 116 proti 114 za zmagovalko. Petra je zaslužila 2950 $ in 30 točk za lestvico WTA in se bo zelo približala svoji najvišji uvrstitvi v karieri, ki je bila 162. mesto leta 2000. Na ITF turnirju v Sydneju pa je Maša ZEC PEŠKIRIČ še tretjič zapored končala v prvem krogu. Očitno se je naših igralk prijel japonski sindrom, saj po vrsti izgubljajo z japonskimi igralkami. Od Maše je bila tokrat boljša tretja nosilka, 26. letna Japonka Yurika SEMA, 165. igralka lestvice WTA s 64 61. Na turnirju v Portimau na Portugalskem je v prvem krogu končala z nastopi tudi Anja PRISLAN. Bila je postavljena za 7. nosilko, boljša od nje pa je bila Španka Silvia GARCIA JIMENEZ s 62 63. Na WTA turnirju v Dohi je z nastopi v drugem krogu konkurence dvojic končala Andreja KLEPAČ. Z Alicjo ROSOLSKO sta izgubili s četrtima nosilkama Rusinjo Marijo KIRILENKO in Nemko Sabine LISICKI z rezultatom 26 64 8-10. TUKAJ.

Chardy premočan za Blaža Kavčiča, Nick Van der Meer za Mikea Urbanijo

Ljubljana, 15.02.2012

Blaž KAVČIČ je po dobrem nastopu v Davisovem pokalu s trenerjem Blažem TRUPEJEM odpotval na Južnoameriško turnejo. Prva postaja je bila Brazilija, kjer je v Sao Paolu nastopil na turnirju z nagradnim skladom 475,300 $. Navidez lahek žreb, saj se je pomeril s kvalifikantom, pa to seveda ni bil. V kvalifikacikjah je nakmreč zaradi pozne prijave nastopil Francoz Jeremy CHARDY, 63. igralec lestvice ATP. Francoz je bil za odtenek boljši in je slavil s 64 64. Srečanje je trajalo uro in 20 minut. Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ na Mallorci se je Mike URBANIJA uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij je premagal Portugalca Goncala FALCAA s 6-4 6-7(4) 7-5 . V prvem krogu glavnega turnirja je igral proti 8. nosilcu, Nizozemcu Nicku VAN DER MEERU, prikazal še eno odlično predastavo a izgubil v treh nizih. Nizozemec, ki je konec lanskega leta v Zagrebu premagal naša igralca Janeza Semrajca in Aljaža Bedeneta je bil boljši z rezultatom 46 61 76(3). TUKAJ.

Pia Čuk in Tina Mohorčič v Čilu

Ljubljana, 15.02.2012

Tina MOHORČIČ in Pia ČUK sta nadaljevali Južnoameriško turnejo na ITF turnirju v Santiagu, Čile. Tudi ta turnir je bil 2. ranga. Tina MOHORČIČ je v prvem krogu izgubila z igralko iz Peruja, Ximeno SILES LUNA, sedmo nosilko in 176. mladinko sveta, z rezultatom 67(4) 16, Pia ČUK pa je v prvem krogu premagala domačinko Montserrat ALONSO s 4-6 7-6(2) 6-1, v drugem krogu pa se je dobro upirala 1. nosilki, Američanki Kyle MCPHILLIPS, trenutno 17. igralki sveta, a izgubila z rezultatom 16 67(5). TUKAJ.

Grega Žemlja že končal z nastopi v Bergamu

Ljubljana, 14.02.2012

Grega ŽEMLJA, ki se je iz Velenja preselil v italijanski Bergamo je tam hitro zaključil z nastopi. Že v prvem krogu je 2. nosilca na turnirju z nagradnim skladom 42.500 $ presenetil Rus Alexander KUDRYAVTSEV s 62 76(5). Srečanje je trajalo 1 uro in 5 minut, 30 mest slabše uvrščen Rus na lestvici ATP pa je odlično vračal drugi servis Gregu ŽEMLJI in dobil kar 81 % točk na njegov drugi servis. TUKAJ.

Sloveniji žreb v Play offu Pokala Federacij namenil Francijo

Ljubljana, 14.02.2012

Danes je bil na sedežu ITF v Londonu opravljen žreb Play Offa v Pokalu Federacij. Slovenija je dobila težkega nasprotnika, namreč ekipo Francije, ki bo poleg tega nastopila pred svojim občinstvom. Francija ima na lestvici WTA 5 igralk med prvo stoterico, najvišje pa kotira Marion BARTOLI, ki je 7. igralka sveta. Poleg nje so med stoterico še Paulin PARMENTIER (59), Mathilde JOHANSSON (71), Stephanie FORETZ GACON(92) in Iryna BREMOND (94). Več o Pokalu Fed lahko preberete TUKAJ.

V TC Otočec se je začelo člansko državno prvenstvo

Ljubljana, 14.02.2012

S kvalifikacijskimi dvoboji se je v TC Otočec začelo še zadnje letošnje zimsko državno prvenstvo v tenisu. Tokrat so na igriščih člani in članice. Pri članih nastopa 72 igralcev, pri članicah je prijavljenih 37 igralk. Člani so odigrali prvi krog kvalifikacij, članice pa so s kvalifikacijami že zaključile. Prva nosilca glavnih turnirjev sta Patricia VOLLMEIER pri članicah in Anže KAPUN pri članih. Glavni turnir pri članih se začne v sredo, članice pa začnejo z nastopi v glavnem turnirju v četrtek. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Braziliji, Grega Žemlja v Bergamu, Luki Gregorcu ni uspelo v San Joseju

Ljubljana, 13.02.2012

Po uspešnem nastopu v Davisovem pokalu so se poti naših reprezentantov ponovno ločile. Blaž KAVČIČ je odpotoval na enomesečno turnejo v Južno Ameriko, naslednja postaja Grege ŽEMLJA ta teden je ATP Challenger v Bergamu, Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC pa bosta prihodnji teden nastopila v Maroku. Na ATP turnirju v Sao Paolu z nagradnim skladom 475.000 $ bo Blaž KAVČIČ v prvem krogu igral proti kvalifikantu. Na ATP Challengerju v Bergamu z nagradnim skaldom 42.500 $ bo Grega ŽEMLJA, ki je 2. nosilec, igral proti Rusu Alexandru KUDRYAVTSEVU. Na ATP turnirju v San Joseju v ZDA z nagradnim skladom 531.000 $ je v kvalifikacijah nastopil Luka GREGORC, ki je dvakrat zmagal, a je odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir izgubil. V zadnjem krogu kvalifikacij ga je premagal Bolgar Dimitar KUTROVSKY s 62 60. Na Futuresu v Španiji sta se v drugem krogu kvalifikacij od tekmovanja poslovila Sašo BENDE, ki je izgubil z Italijanom Lorenzom GIUSTINOM z rezultatom 62 63 in Andraž BEDENE, ki je srečanje Italijanu Francescu PICCU pri vodstvu 4-2 v prvem nizu predal. V tretji oz. zadnji krog kvalifikacij se je po zmagi nad Špancem Ricardom OJEDA LARO s 7-5 6-0 uvrstil Mike URBANIJA. Za nastop v glavnem turnirju mora premagati še Portugalca Goncala FALCAA. TUKAJ.

Petra Rampre začela z zmago v Caliju, hitro slovo Polone Hercog v obeh konkurencah v Dohi

Ljubljana, 13.02.2012

Polona HERCOG je še na petem turnirju letos nastop v glavnem turnirju končala v prvem krogu. Tokrat je bila na WTA turnirju v Dohi od nje boljša Bolgarka Tsvetana PIRONKOVA, ki je zmagala v uri in petnajstih minutah z rezultatom 64 60. Polona je sicer začela sodelovati z novim trenerjem in upamo, da bo kmalu spet našla pravo formo. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Caliju, v Kolumbiji, je Petra RAMPRE v prvem krogu igrala proti domačinki, ki je nastopila s posebnim povabilom, Karen CASTIBLANCO. Petra je bila uspešna in je slavila z rezultatom 63 64. V Dohi je Andreja KLEPAČ z Alicjo ROSOLSKO iz Poljske v prvem krogu konkurence dvojic premagala Bojano JOVANOVSKI (Srb) in Nadio LALAMI (Mar) z rezultatom 63 61. Polona HERCOG pa se je že v prvem krogu poslovila tudi v konkurenci dvojic. S Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ sta v uvodnem nastopu izgubili s Tajko Hao-Ching CHAN in Japonko Riko FUJIWARA z 16 57. TUKAJ.

Domen Gostinčar, Ana Oparenovič, Matic Podlipnik, Anja Gal, Miha Peruš in Lea Debeljak slavili ta konec tedna

Ljubljana, 13.02.2012

Končani so turnirji do 12 in 16 let, ki so se ta konec tedna igrali v Ljubljani, Kranju in v Krškem. Pri fantih do 16 let je zmagal Domen GOSTINČAR (ŽtkMb), ki je v finalu premagal Jana Vida ŠUNTARJA (Tr-Kr) z rezultatom 61 76(3). Pri dekletih do 16 let je slavila Ana OPARENOVIČ (MaxLj), ki je s 75 62 premagala Laro VOVK (Straž). Na A turnirju do 12 let za dečke je v Kranju slavil Matic PODLIPNIK (ŽtkMb), ki je v finalu s 60 60 premagal Tima TEKAVCA (MaxLj). Na B turnirju je zmagal Miha PERUŠ (SGrad), ki je bil v finalu boljši od Žige KOVAČIČA (Šentj). Pri deklicah do 12 let je slavila Anja GAL (ŽtkMb), ki je s 63 60 premagala Tino CVETKOVIČ (Radov). Na B turnirju je zmagala Lea DEBELJAK (Grosuplje), ki je v finalu s 60 62 premagala Hano AHČAN (MaxLj). TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač v Dohi, Petra Rampre in Nastja Kolar v Bogoti, Luka Gregorc v San Joseju

Ljubljana, 12.02.2012

V Dohi se je s kvalifikacijami začel WTA turnir z nagradnim skladom 2.168.400 $. Na turnirju bo v glavnem žrenu nastopila Polona HERCOG, ki se bo v prvem krogu srečala z Bolgarko Tsvetsano PIRONKOVO. V kvalifikacijah je nastopila Andreja KLEPAČ, ki je v prvem krogu premagala Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVA s 61 57 64, v drugem oz. finalnem krogu kvalifikacij pa je izgubila s Poljakinjo Urszulo RADWANSKO z rezultatom 26 75 46. Obe bosta nastopili tudi v konkurenci dvojic, a vsaka s svojo soigralko. V Bogoti poteka WTA turnir z nižjim nagradnim skladom, ki tam znaša 220.000 $. V glavnem žrebu je Petra RAMPRE, ki bo v prvem krogu igrala z domačinko Karen CASTIBLANCO. Ta je prejela posebno povabilo. V kvalifikacijah pa se je preizkusila Nastja KOLAR, ki je igrala z Mehičanko Ximeno HERMOZO. Nastja je bila blizu zmage, a na koncu je slavila 20. letna Mehičanka z rezultatom 64 57 76(4). Ma ATP turnirju v San Joseju nastopa v kvalifikacijah Luka GREGORC. Zaenkrat zelo uspešno, saj je v prvih dveh krogih zmagal. V drugem krogu nje premagal Britanca Daniela COXA z rezultatom 63 67(4) 76(5). V zadnjem krogu kvalifikacij bo igral proti Bolgaru Dimitaru KUTROVSKEMU. Na moškem Futuresu v Španiji ta teden nastopajo Andraž BEDENE , Mike URBANIJA in Sašo BENDE. Vsi trije so bili uspešni v prvem krogu kvalifikacij. Avdraž BEDENE je s 62 60 premagal Kazahstanca Alexeya NESTEROVA, Mike URBANIJA je bil boljši od Španca Manuela LUISA LAMELASA s 6-0 6-1, Sašo BENDE pa je premagal Španca Javierja FERNANDEZA s 6-3 6-3. Tomislav TERNAR je nastopil na Futuresu v Zagrebu in v prvem krogu zmagal, v drugem pa je bil poražen in je z nastopi zaključil. TUKAJ.

Janez Semrajc dodal piko na i za zmago Slovenije nad Dansko s 5 - 0

Ljubljana, 12.02.2012

V Velenju se bo danes s četrtim in petim srečanjem končala tekma Davisovega pokala med Slovenijo in Dansko. Ob vodstvu Slovenije s 3 - 0 sta danes priložnost dobila Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC. Tekme se igrajo na dva dobljena niza, začele pa so se ob 15. uri. V prvem srečanju sta se pomerila Aljaž BEDENE in Thomas KROMMANN. V dfokaj izenačenem dvoboju je bil po dveh urah boljši Aljaž BEDENE, ki je slavil z rezultatom 63 36 64 in tako slovensko vodstvo povišal na 4 - 0. Piko na i pri zmagi Slovenije nad Dansko je danes dodal Janez SEMRAJC, ki je slavil z rezultatom 76(5) 63. Več o Davisovem pokalu s fotogalerijami in izjavami igralcev ter selektorja najdete TUKAJ.

Na turnirjih do 12 in 16 let so znani finalisti

Ljubljana, 11.02.2012

Na turnirjih do 12 in 16 let so znani finalisti. V Krškem sta pri fantih to Jan Vid ŠUNTAR, ki je v polfinalu premagal 1. nosilca Gregorja VOVKA s 64 61 ter Domen GOSTINČAR, ki je bil boljši od Naceta OGOREVCA s 62 60. Pri dekletih, ki igrajo v ljubljani bosta v finalu nastopili Lara VOVK, ki je premagala Niko KOZAR s 61 62 ter Ana OPARENOVIČ, ki je bila boljša od Pije BRGLEZ z rezultatom 26 61 60. Pri dečkih sta finalista na A turnirju Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC. prvi je v polfinalu izločil Filipa Jeffa PLANINŠEK s 60 62, drugi pa Jana KUPČIČA s 62 63. Na B turnirju sta finalista Žiga KOVAČIČ in Miha PERUŠ. Pri deklicah sta finalistki Anja GAL, ki je bila boljša od Katje HRKAČ s 63 75 in Tina CVETKOVIČ, ki je s 62 64 premagala Laro BETOCCHI. V finalu B je prva finalistka Lea DEBELJAK. TUKAJ.

V teniškem centru Millenium v Ljubljani smo dobili letošnje veteranske državne prvake

Ljubljana, 11.02.2012

V teniškem centru Millenium v Ljubljani je prejšnji in ta konec tedna potekalo državno veteransko prvenstvo. Dobili smo državne prvake v vseh kategorijah. Državni prvaki za leto 2012 so: V kategoriji M 35+ je slavil Marko ŠKRJANC, ki je v finalu premagal LOPATIČ Marka s 62 60. V kategoriji 40+ je slavil Marko POR, v finalu je bil boljši od LEBER Sebastiana s 64 62. V kategoriji 45+ je slavil Iztok ŠKOF, ki je v finalu zmagal z izidom 63 10, pri tem rezultatu mu je namreč Sašo ŠTIFTAR srečanje predal. V kategoriji M 50+ je slavil Sašo SVOLJŠAK, ki je v finalu premagal Matjaža FRECETA s 76 64. V kategoriji M 55+ je državni prvak Zmago TAJNŠEK, ki je bil boljši od Draga ŽIVKOVIČA s 60 61. V kategoriji 60+ je državni prvak Tone PREŠEREN, ki je v finalu premagal VAJDA Bojana s 63 46 10-6. V kategoriji M 65+ je državni prvak Davor ŽNIDAR, ki je v finalu ugnal Franca LUŠENCA z rezultatom 60 60. V kategoriji M 70+ je naslov državnega prvaka, po zmagi nad Janezom MEŽNARJEM z rezultatom 60 61, osvojil Franc TRAMPUŠ. V ženski konkurenci je državna prvakinja v kategoriji Ž 35,40,45 Lea SUNARIČ, ki je v finalu premagala Anjo REGENT z izidom 26 75 10-5. V kategoriji Ž 50,55 je letošnja zimska državna prvakinja Vera PAJENK, ki je bila boljša od Vesne STANKO s 75 60. TUKAJ.

Slovenija slavi v Velenju, proti Danski vodi s 3 - 0

Ljubljana, 11.02.2012

Danes je bilo v Velenju, z začetkom ob 16. uri, srečanje dvojic na tekmi Davisovega pokala med Slovenijo in Dansko. Selektor Blaž TRUPEJ se je odločil, da bo v boj, za morda že odločilno tretjo točko, poslal naša najbolj izkušena igralca Blaža KAVČIČA in Grega ŽEMLJO. Srečanje z Danskima igralcema Friderikom NIELSENOM in Thomasom KROMANNOM se je v velenjski Rdeči dvorani začelo ob 16 uri in po 3. urah in 15. minutah so se naši fantje upravičeno veselili, saj je zmaga ostala v Sloveniji. Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ sta zmagala z rezultatom 64 67(5) 64 in 75. Slovenija tako ostaja v 1. Evroafriški skupini, a ne samo to, aprila se bo z Južno Afriko pomerila za napredovanje v boj za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala. S tem srečanja še ni konec. V nedeljo bosta s pričetkom ob 15. uri še dve srečanji. Vabljeni. Več o Davisovem pokalu pa najdete TUKAJ.

Na turnirjih do 16 in 12 let na sporedu četrtfinalna srečanja

Ljubljana, 11.02.2012

Poleg najpomembnejšega teniškega dogodka tega konca tedna, srečanja za Davisov pokal med Slovenijo in Dansko v Velenju, naši mlajši igralci in igralke nastopajo na finalnih turnirjih A in B do 12 let v Ljubljani in Kranju ter na turnirjih do 16 let v Krškem in Ljubljani. Odigrani so bili uvodni krogi na vseh turnirjih, danes bodo igrali čertrt in polfinalna srečanja. V Krškem, kjer nastopajo fantje do 16 let sta doslej izpadla dva nosilca. Bor SCHWEIGER MUŽAR je izgubil z Miho POVHETOM, Aljaža KAPLJO pa je premagal Peter KERŠIČ. Ostali nosilci, tudi prvopostavljeni Gregor VOVK so se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. Dekleta do 16 let igrajo v Ljubljani. V četrtfinale se od nosilk ni uspelo uvrstiti Klavdiji BUKOVEC in Tjaši JERŠE. Končana so tudi že tri četrtfinalna srečanja in prve polfinalistke so prva nosilka Lara VOVK, nepostavljena Nika KOZAR, ki je izločila Kajo EMERŠIČ LJUBIČ in Pija BRGLEZ. Za zadnje mesto v polfinalu igrata Ana OPARENOVIČ in Saša KLANEČEK. Na A turnirju do 12 let v Kranju doslej presenetljivih izidov ni bilo, v četrtfinalu so vsi postavljeni igralci. Na B turnirju so se v polfinale že uvrstili Žiga KOVAČIČ, Aladin IBRADŽIČ in Miha PERUŠ. Pri deklicah je v A turnirju do četrtfinala od nosilk izpadla le Kaja JUVAN, na B turnirju pa Enja TOPIČ. Vse ostale postavljene igralke so se uvrstile v četrtfinale. TUKAJ.

Blaž Kavčič priigral še drugo točko za Slovenijo

Ljubljana, 10.02.2012

Končani sta prvi srečanji med Slovenijo in Dansko. Neznanka, ki so jo z mešanimi občutki pričakali v naši ekipi, Christian PLES, se ni mogel resneje upirati našemu prvemu igralcu danes, Gregu ŽEMLJI. Ta je potreboval manj kot dve uri za gladko zmago s 60, 61 in 64 ter s tem slovensko vodstvo z 1 - 0. Za njim je na igrišče prišel Blaž KAVČIČ in tudi on ni dovolil nobenega presenečenja. Danskega prvega igralca je Frederika NIELSENA je premagal z rezultatom 62 64 64. Slovenija zdaj iz naslednjih treh dvobojev potrebuje le še točko. Srečanje se bo nadaljevalo v soboto z morda že odločilnim srečanjem dvojic. Vabljeni ob 16. uri v Rdečo dvorano v Velenje. Več o Davisovem pokalu lahko preberete TUKAJ.

V Velenju pričakujemo začetek srečanja med Slovenijo in Dansko, spremljajte rezultat srečanja v živo !!

Ljubljana, 10.02.2012

V Velenju je vse pripravljeno za začetek srečanja 1. kroga v 1. Evroafriški skupini Davisovega pokala. Žreb se je tudi tokrat nekoliko poigral in kot prvega poslal na igrišče, kot je to že običaj v zadnjih srečanjih, Grega ŽEMLJO. Njegov nasprotnik bo Christian PLESS, nekdaj 65. igralec lestvice ATP, ki je pred tremi leti nehal s profesionalnimi nastopi na ATP touru, včeraj pa je praznoval 31. rojstni dan. Za njim bo v drugem srečanju dneva na igrišče stopil Blaž KAVČIČ, ki bo igral proti Frideriku NIELSENU. Srečanja se bodo v Rdeči dvorani v Velenju začela v petek ob 15. uri. Vabljeni vsi ljubitelji tenisa !! Več informacij o srečanju med Slovenijo in Dansko v Davisovem pokalu IN SPREMLJANJE REZULTATA V ŽIVO najdete TUKAJ.

Slovenska ekipa deklic do 12 let osvojila 4. mesto na Winter cupu v Sheffieldu

Ljubljana, 09.02.2012

Naša ekipa deklic do 12 let, ki je prejšnji teden odlično nastopila na kvalifikacijah evropskega zimskega prvenstva, kjer je zanesljivo osvojila 1. mesto ta konec tedna kot edina slovenska ekipa nastopa na finalnem delu tega ekipnega tekmovanja. Slovenska ekipa je v Sheffield odpotovala pod vostvom Gorana DJURDJEVIĆA v postavi Kristina NOVAK, Lian BENEDEJČIČ in Nika RADIŠIČ. Naše igralke so tudi v Sheffiledu odlično začele in dobile prvo srečanje proti Belorusiji. Ta je v kvalifikacijah na Češkem osvojila 2. mesto, za domačninkami Čenjami. Lian BENEDEJČIČ je premagala Kataryno PAULENKA 60 76(1), Kristina NOVAK pa Ekaterino GRIB s 61 60. Suvereno sta Kristina NOVAK in Lian BENEDEJČIČ zmagali tudi v igri parov. Premagali sta njuni nasprotnici iz obračunov posameznic z rezultatom 60 61. Naše igralke so se tako uvrstile v boj za uvrstitev od 1. do 4. mesta in so v polfinalu igrale proti ekipi Rusije, ki je gladko, igralki sta oddali vsaka le po eno igro, premagala Nemčijo. Tudi za naša dekleta so bile Rusinje premočan nasprotnik in so dobile obe srečanji posameznic. Kristina NOVAK je izgubila s Tatiano MAKAROVO z 16 16, od Lian BENEDEJČIČ pa je bila boljša Olesya PERVUSHINA, ki je slavila z izidom 62 64. V igri dvojic sta nastopili Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ in tudi oni sta morali priznati premoč ruskemu paru PERVUSHINA/POTAPOVA. Rusinji sta slavili s 60 62. Naše igralke se borijo za tretje mesto. V srečanju z Ukrajino je trenutni izid 1-1. Nika RADIŠIČ je premagala Katarino ZAVATSKO 76(5) 63, v drugem srečanju pa je Kristina NOVAK po izgubljenem prvem nizu s 46 srečanje predala. Za zmagovito točko sta se borili Nika RADIŠIČ in Lian BENEDEJČIČ, vendar sta bili nasprotnici boljši in sta slavili s 64 63. Naše deklice so tako sovojile končno 4. mesto v Evropi kar je nedvomno lep uspeh. Čestitamo. TUKAJ.

Konec nastopov za Andraža Bedeneta, Anjo Prislan, Petro Rampre in Pio Čuk

Ljubljana, 09.02.2012

Na moškem Futuresu na Mallorci je Andraž BEDENE po uspešnih nastopih v kvalifikacijah klonil v prvem krogu glavnega turnirja. Premagal ga je Kazahstanec Denis YEVSEYEV s 64 61. V Val de Lobu na Portugalskem pa je z nastopi v drugem krogu ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ končala Anja PRISLAN. Izgubila je s Francozinjo Morgane PONS s 46 57.V Caliju, na ta teden najmočnejšem ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ je Petra RAMPRE klonila v drugem krogu. Izgubiula je z Romunko Alexandro CADANTU, 8. nosilko, z rezultatom 46 75 67(6). Na mladinskem turnirju 2. ranga v Boliviji bi morala v tretjem kroigu nastopiti Pia ČUK, a je srečanje Perujki Ferny ANGELEZ PAZ predala. TUKAJ.

Pia Čuk uspešna v Boliviji, Anja Prislan na Portugalskem

Ljubljana, 08.02.2012

Na ITF turnirju 2. ranga v Boliviji se je Pia ČUK uvrstila v tretji krog. V prvem je bila prosta, v drugem pa je premagala Kolumbijko Eliano ANTEQUERA s 63 61. Tina MOHORČIČ je v prvem krogu izgubila z Argentinko Ano MADCUR, ki je slavila z rezultatom 4-6 6-2 7-6(3). Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ na Portugalskem je Anja PRISLAN v prvem krogu premagala domačinko Ano Filipo SANTOS s 6-1 6-2 TUKAJ.

Na tiskovni konferenci sta se predstavili ekipi Slovenije in Danske

Ljubljana, 08.02.2012

Slovensko moško teniško reprezentanco ta konec tedna v Velenju čaka nastop v prvem krogu prve evroafriške skupine Davisovega pokala. Tekmec Slovenije bo Danska, ki jo vodi izkušeni Kenneth CARLSEN, ekipa pa je v Velenje pripotovala z enim igralcem uvrščenim na lestvici ATP, Frederikom NIELSENOM ter s povratnikom v teniške arene, 31-letnim Kristianom PLESSOM. Sloveniji se torej ta konec tedna ponuja lepa priložnost, da si odprejo pot proti svetovni skupini Davisovega pokala. Srečanja se bodo začela v petetk ob 15. uri. Za otroke in dijake je vstop prost, za odrasle pa stane celodnevna karta 5 €. Več iz tiskovne konference preberite TUKAJ.

Andraž Bedene na Mallorci, Tina Mohorčič v Boliviji, slovo Majeričeve, Durišičeve in Razborška

Ljubljana, 07.02.2012

Andraž BEDENE se je na turnirju na Mallorci uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je premagal 2. nosilca kvalifikacij, Francoza Jeroma INZERILLA z rezultatom 6-4 1-6 6-3. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s Kazahstancem Denisom YEVSEYEVIM. V uvodnem krogu turnirja ITF 2. ranga v Boliviji je Tina MOHORČIČ izgubila z Argentinko Ano MADCUR z rezultatom 46 62 76(3) (na spletni strani turnirja je bilo prvotno napačno objavljeno, da je zmagala). Pia ČUK je bila v prvem krogu prosta v drugem pa je premagala Kolumbijko Eliano ANTEQUERA s 63 61. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Švici je v drugem krogu glavnega turnirja izpadel Dorian Tomaž JANEŽIČ. Premagal ga je Švicar Adrian BODMER s 63 63. V ZDA sta na 25. 000 $ vrednem ITF turnirju končali z nastopi obe naši igralki. V zadnjem krogu kvalifikacij je Jeleno DURIŠIČ premagala Srbkinja Jovana JAKŠIĆ z rezultatom 6-7(4) 6-3 6-1, v prvem krogu glavnega turnirja pa je Tadeja MAJERIČ gladko izgubila s Francozinjo, sicer 1. nosilko turnirja Claire FEUERSTEIN z rezultatom 26 16. V zadnjem krogu kvalifikacij v Turški Antalyi je izpadel tudi Nik RAZBORŠEK. Premagal ga je 10. nosilec kvalifikacij, Južnoafričan Jean ANDERSEN z rezultatom 64 26 61. V prvem krogu konkurence dvojic na WTA turnirju v Pattayi je Andreja KLEPAČ v paru z Rusinjo Anastazijo PIVOVAROVO izgubila proti tretjima nosilkama, Uzbekistanki Agkul Amanmuradovi in Japonki Kimiko Date-Krumm, s 6:3, 6:7 (1) in 4:10. TUKAJ.

Petra Rampre zmagala v Caliju, Polona Hercog izgubila v Parizu, Maša Zec Peškirič v Avstraliji

Ljubljana, 07.02.2012

Po nastopu na Pokalu Federacij v Kobeju so naše igralke odpotovale na različne tudrnirje po svetu. Polona HERCOG je za prvo postajo izbrala Pariz, kjer je že nastopila na WTA turnirju z nagradnim skladom 637.000 $. V prvem krogu je igrala z igralko iz JAR Chanelle SHEEPERS in tudi tokrat ni uspela vknjižiti zmage. Tako letos ostaja brez zmage v glavnih turnirjih WTA toura. V uri in desetih minutah je osvojila štiri igre in zabeležila poraz z 26 26. Najtežjo in najdaljšo pot na turnir je izbrala Petra RAMPRE, ki se je odpravila v Kolumbijo, kjer v Caliju igra na 100.000 $ vrednem ITF turnirju. Do tja je potovala kar 40 ur, v prvem krogu pa je igrala proti domačinki Caren CASTIBLANCO. Bila je uspešna in je slavila z rezultatom 62 63. Andreja KLEPAČ bo ta teden nastopila samo v konkurenci dvojic v Pattayi, kjer bo z Rusinjo Anastasio PIVOVAROVO igrala proti Uzbekistanki Akgul AMANMURADOVI in Japonki Kimiko DATE-KRUMM. V Avstraliji je še enkrat v prvem krogu nastope končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na 25.000 $ vrednem turnirju je izgubila z 227. igralko sveta, Japonko Aiko NAKAMURA z rezultatom 67(4) 75 26. V Rancho Miragu v ZDA je še drugič zmagala Jelena DURIŠIČ. Premagala je Američanko Sherry LI s 61 64 in bo v zadnjem krogu kvalifikacij igrala proti Srbkinji Jovani JAKŠIĆ. TUKAJ.

Slovenski igralci se pripravljajo na srečanje z Danci

Ljubljana, 07.02.2012

Slovenska Davis cup ekipa ( Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC) se je že zbrala in se pod vodstvom Blaža TRUPEJA pripravlja na petkovo srečanje z ekipo Danske. Ker dvorana v Velenju še ni povsem nared, so naši fantje prve treninge opravili v Kranju, Danci, ki so prav tako že prispeli v Slovenijo, pa trenirajo v Litiji. V sredo bo v Velenju tiskovna konferenca na kateri se bosta predstavili obe ekipi. TUKAJ.

Rekreativci nadaljujejo z nastopi v ligah

Ljubljana, 06.02.2012

Rekreativni igralci tenisa nadaljujejo z nastopi v rekreativnih ligah. Podrobnosti o dogajanjih v posameznih ligah, o katerih nas obveščajo organizatorji lahko preberete TUKAJ.

Pisarna TZS ta teden zaprta

Ljubljana, 06.02.2012

Obveščamo vas da bo ta teden pisarna TZS zaprta zaradi obveznosti zaposlenih v zvezi Davis cup srečanja v Velenju. Doseglijivi smo na mailu info@teniska-zveza.si TUKAJ.

V Radomljah končani turnirji v kategorijah 8 - 11 let

Ljubljana, 05.02.2012

V organizaciji TK Radomlje so se v Domžalah končali turnirji v kategorijah 8-11 let. Zmagovalci so v posameznih kategorijah postali: MINI tenis deklice - Taja LONČARIČ (Ptuj), MINI tenis dečki - Luka FIRM (Domžale), MIDI tenis deklice - Taja LONČARIČ (Ptuj), MIDI tenis dečki - Gal EMERŠIČ P. (ŽtkMb), tenis dečki do 10 LET - Žiga KOVAČIČ (Šentjur), deklice do 10 LET - Pia POGLAJEN (AsLit), dečki do 11 LET - Marko KOVAČEVIČ (ŠtkVe) in deklice do 11 LET - Zoja ŠTRUKELJ (Štk Ve). V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotografij, ki jih je poslal TK Radomlje, TUKAJ.

Končane so kvalifikacije ekipnih prvenstev "Winter cup" v kategorijah 14 in 16 let

Ljubljana, 05.02.2012

Fantje do 14 let se nastopili v Ankari. Za Slovenijo so igrali Grega KOKALJ, Žan ŽMAVC in Sven LAH. Uvodno srečanje proti Veliki Britaniji (ta je tudi preostali srečanji dobila s 3-0) so izgubili z 0 - 3, nato pa so dvakrat zmagali. Najprej so premagali Belgijo z 2 - 1, v tekmi za 5. mesto pa še Poljsko z 2 - 1. Obe točki je v posameznih dvobojih priigral Grega KOKALJ, dvakrat pa je bila uspešna tudi dvojica KOKALJ-LAH. Deklice do 14 let so nastopale v Ebreichsdorfu v Avstriji. Za Slovenijo so igrale Hana MRAZ, Saša KLANEČEK in Nika KOZAR. Tudi one so uvodno srečanje s Španijo izgubile s 3-0 ter izpadle iz tekme za napredovanje v finalni del. V nadaljevanju so nato igrale še s Poljsko in tudi to srečanje izgubile z 0 - 3. Fantje do 16 let so nastopili v Udinah. Za Slovenijo so igrali Maks TEKAVEC, Rok KRIŽAJ in Nik KRAPEŽ. V prvi tekmi so igrali proti Belgiji in izgubili z 0 - 3. V nadaljevanju so nato dvakrat zmagali in osvojili končno 5. mesto. Točki sta proti Turčiji za zmago z 2-1 prispevala Rok KRIŽAJ in dvojica Rok KRIŽAJ/Maks TEKAVEC, Nik KRAPEŽ je srečanje predal, za zmago proti z Nizozemski z 2-1 pa sta ponovno točki priigrala Rok KRIŽAJ ter dvojica KRIŽAJ/TEKAVEC. Dekleta do 16 let so nastopila v Izmirju. Manca PISLAK, Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ so osvojile končno 7. mesto. V uvodnem srečanju so izgubile z Estonijo. Točko za Slovenijo je osvojila Manca PISLAK.V razigravanju od 5-7 mesta pa so nato izgubile še z Bolgarijo z 1 - 2. Točko za Slovenijo je priigrala dvojica OPARENOVIČ/ŠIPEK. Preberite tudi TUKAJ.

Nik Razboršek, Andraž Bedene in Dorian Tomaž Janežič dobro začeli, Gregorc izpadel

Ljubljana, 05.02.2012

Ta teden bo na moški sceni pripadel obračunom v Davisovem pokalu in konec tedna bomo spremljali srečanje Slovenije in Danske v Velenju. Igralci, ki niso v reprezentancah pa nastopajo na Challengerjih in turnirjih serije Futures. Na 100.000 $ vrednem Challengerju v Dallasu je v kvalifikacijah igral Luka GREGORC, ki je bil 7. nosilec. V prvem krogu je bil uspešen in je premagal Luisa Henriqueja GRANGEIRA z rezultatom 62 61, v drugem krogu pa je izgubil z Američanom Travisom RETTENMAIEREM z izidom 06 75 36. Nik RAZBORŠEK nastopa v kvalifikacijah turnirja Futures, v Antalyi - Belconti. Za začetek pa je dvakrat zmagal. V prvem krogu je s 60 61 premagal Kazahstanca YESSENBEKOV Serizhana, v drugem pa je s 64 61 nadigral Portugalca Goncala PEREIRO. Za uvrstitev v glavni turnir mora zdaj premagati še Južnoafričana Jeana ANDERSENA. V Španiji sta na delu Mike URBANIJA in Andraž BEDENE. Na Mallorci se je Mike poslovil v prvem krogu, ko ga je premagal Francoz Jerome INZERILLO s 57 61 61. Uspešneje je začel Andraž BEDENE, ki je že dvakrat zmagal. V prvem krogu je bil boljši od Davida DEL RIO MANCEBO z rezultatom 63 60, v drugem pa s 36 60 60 še od Španca Marcosa ESPARCIA OMEDASA. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat, igral pa bo proti Francozu Jeromu INZERILLU, ki je v prvem krogu izločil Mikea URBANIJO. V švicarskem Oberentfeldnu pa na mladinskem turnirju 4. ranga nastopa Dorian Tomaž JANEŽIČ. V prvem krogu kvalifikacij je premagal Švicarja Pierre LOUISA DODENSA z rezultatom 60 62, v drugem krogu je bil boljši od Nizozemca Micka VELDHEERJA s 63 60, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je premagal še Italijana Marca BIEMMIJA s 64 75 in se uvrstil v glavni turnir. TUKAJ.

Poloni Hercog ni uspelo vrniti Slovenije v igro

Ljubljana, 05.02.2012

Polona HERCOG je bila danes pred težko nalogo, namreč da z zmago nad Japonko Ayumi MORITO prinese Sloveniji možnost za presenečenje. Žal ji ni uspelo, tokrat tudi zaradi poškodbe, ki jo je staknila v drugem nizu. Še drugič je torej morala položiti orožje, tokrat proti najboljši japonski igralki. Ta je po dveh urah slavila z rezultatom 36 76(6) 61 in tako Japonski priigrala nedosegljivo vodstvo s 3 - 0. Polona HERCOG je imela rahle težave z bolečino v nogi ves čas srečanja, pri izidu 55 v podaljšani igri drugega niza, pa je začutila ostro bolečino v vratu in srečanje je lahko nadaljevala šele po zdravniški pomoči. V tretjem nizu je nato ob bolčinah v nogi in vratu dosegla samo še 11 točk in Japonke so se veselile napredovanja v nadaljevanje tekmovanja. V četrti tekmi sta tako dobili priložnost Petra RAMPRE za Slovenijo in Nara KURUMI za Japonsko. Tudi Petra je odšla z igrišča popražena, saj jo je 3. Japonka po jakosti, sicer pa 146. igralka lestvice WTA premagala s 64 64. Srečanje je trajalo uro in 20 minut. V zadnjem srečanju dneva sta za Slovenijo nastopili Petra RAMPRE in Nastja KOLAR, Japonska pa je za igro dvojic prijavila MORITO in FUJIWARO. Še četrto srečanje se je končalo v treh nizih, a tudi tokrat sta ga v svojo korist določili Japonki. Slavili sta z izidom 63 57 60. Slovenija se bo aprila borila za obstanek v svetovni skupini. Več informacij o srečanju dobite TUKAJ.

Japonska po uvodnem dnevu povedla z 2 - 0

Ljubljana, 04.02.2012

V Kobeju se je začelo srečanje med Japonsko in Slovenijo. Prvi sta na igrišče v hladni dvorani Bourbon Beans Dome stopili Polona HERCOG in Kimiko DATE KRUMM. Polona je začela dobro in prvi niz dobila s 62, v drugem pa je pri izidu 44 na svoj servis naredila nekaj neprisiljenih napak in z dvojno napako izgubila svoj servis, kar je Kimiko izkoristila in niz dobila s 64. Po uri in 45 minutah sta igralki začeli 3. niz. Polona je začela odlično in s 3 asi povedla z 1-0 v igrah, a je nato naredila vrsto neprisiljenih napak, skupaj 11, izgubila naslednja svoja servisa, kar izkušena Kimiko DATE KRUMM ni izpustila iz rok in je tretji niz zanesljivo dobila s 62. Srečanje je trajalo 2 uri in 12 minut, zaznamovalo pa ga je veliko število neprisiljenih napak obeh igralk, saj jih je Kimiko Date naredila 46, Polona pa 42. V drugi tekmi sta se merili najboljša japonska igralka Ayumi MORITA in Nastja KOLAR. Nastja je odlično začela in prvi niz dobi9la s 62, drugega pa nato izgubila s 46. V tretjem, odločilnem nizu je Japonka precej izboljšala svojo igro, saj je dosegla kar 12 winerjev več kot Nastja, kar je presodilo in nagnilo tehtnico na stran domačinke. Zagotovo pa Nastja s svojim nastopom ni razočarala, saj je z izjremo tretjega niza tudi zelo dobro servirala. Srečanje je trajalo 1 uro in 41 minut. Obe srečanji sta bili zelo izenačeni, očitno pa je v obeh primerih presodila večja izkušenost domačih igralk. TUKAJ.

Srečanje z Japonsko bo začela Polona Hercog, druga na igrišče Nastja Kolar

Ljubljana, 03.02.2012

Slovenske igralke nadaljujejo s pripravami na srečanje 1. kroga 2. svetovne skupine Pokala Federacij v Kobeju na Japonskem. Priprave potekajo dobro, moti jih le mraz v dvorani, kjer trenirajo, saj temperatura redko preseže 6 stopinj. Sicer pa Japonci za našo ekipo dobro skrbijo. Včeraj so Japonci pripravili slavnostno večerjo, ki je minila v prijetnem vzdušju, danes pa je bil opravljen žreb. Kapetanka ekipe Maja MATEVŽIČ se je odločila, da bo v ogenj poslala Polono HERCOG in Nastjo KOLAR. Srečanje z Japonsko bo tako odprla Polona, ki bo igrala proti Kimiko DATE KRUMM, za njo pa se bo Nastja KOLAR pomerila s trenutno najvišje uvrščeno japonsko igralko Ayumi MORITA. Prvo srečanje se bo začelo ob 04.00 po slovenskem oz. točno opoldne po lokalnem času. Rezultat srečanja boste lahko v živo spremljali tudi na našem portalu TUKAJ.

Maša Marc in Eva Zagorac poraženi v finalu dvojic v Radencih

Ljubljana, 02.02.2012

Na ITF turnirju v Radencih je konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov. V drugem krogu so izpadli Blaž BIZJAK, Urh KRAJNC DOMITER in Aljaž CAJZEK pri fantih ter Eva ZAGORAC pri dekletih. Naši predstavniki tako ostajajo le še v konkurenci dvojic. Pri fantih bosta igrala JANEŽIČ Dorian Tomaž v paru z Marinom MIŠEJEM ter Blaž BIZJAK v paru z Djordjem DJOKOVIĆEM. Pri dekletih nas zastopata Maša MARC in Eva ZAGORAC, ki sta tokrat združili moči, Sara PALČIČ je igrala z Lucie CHRASTECKA in izgubila, Jasmina ŠTOR in Američanka Katarina GUARINO pa sta srečanje predali. Na Inka Bowlu v Peruju sta Pia ČUK in Tina MOHORČIČ prav tako zaključili z nastopi. Tina MOHORČIČ je izgubila v prvem, Pia ČUK pa v drugem krogu posameznic, v konkurenci dvojic pa sta izgubili v drugem krogu. Maša MARC in Eva ZAGORAC sta bili v Radencih v prvo uspešni. Premagali sta srbski par Marijana AČIMOVIĆ in Aleksandra RELJIĆ s 61 62 in se uvrstili v polfinale, kjer sta prav tako zmagali. Tokrat sta premagali Slovakinji Dominiko LACKOVO in Rebecco SRAMKOVO z rezultatom 63 63. V sobotnem finalu sta igrali s Hrvatico Ano KONJUH in Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO ter izgubili s 26 16. Izpadla sta tudi oba slovenska predstavnika v moški konkurenci in sicer Dorian Tomaž JANEŽIČ v četrtfinalu in Blaž BIZJAK v polfinalu. TUKAJ.

Na ITF članskih turnirjih konec tudi za Tadejo Majerič

Ljubljana, 02.02.2012

Na ITF turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ v Grenoblu, Sunderlandu, Rancho Santa Feju in Burnieju so se naše igralke z izjemo Tadeje MAJERIČ poslovile že v prvem krogu. Dalila JAKUPOVIĆ je v Grenoblu izgubila z Rusinjo Eleno BOVINO s 36 06, v Veliki Britaniji se je v Sunderlandu v prvem krogu poslovila Anja PRISLAN za katero je bila premočna Avstrijka Nikola HOFMANOVA, ki je slavila s 62 63. v Avstraliji pa je v prvem krogu končala nastope tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je izgubila z Britanko Emily WEBLEY-SMITH z rezultatom 63 36 67(5). Edina, ki je uspela priti čez prvi krog je bila tako v Rancho Santa Feju v ZDA, Tadeja MAJERIČ, ki je premagala Slovakinjo Lenko WIENEROVA s 6-4 6-1, a se je tudi ona že po drugem krogu poslovila. S 63 61 jo je premagala ¸159. igralka lestvice WTA, Američanka Alexa GLATCH. TUKAJ.

Mikhail Youzhny premočan za Grega Žemljo

Ljubljana, 02.02.2012

Na ATP turnirju v Zagrebu je konec nastopov tudi za Grego ŽEMLJA. V drugem krogu glavnega turnirja ga je danes premagal 3. nosilec na turnirju in ta teden 39. igralec sveta, Rus Mikhail YOUZHNY. Izid je bil 61 63 v korist Rusa, ki ŽEMLJI ni dal nobenih možnosti za presenečenje. TUKAJ.

V Radencih po prvem krogu ostajajo v igri štirje naši igralci in igralke

Ljubljana, 02.02.2012

Na ITF turnirju 4. ranga v radencih po prvem krogu ostajajo v igri štirje naši igralci in igralke. Presenetljivo je že v prvem krogu izpadla 1. nosilka Maša MARC, ki je po sicer daljši pavzi prvič zaigrala in izgubila s Čehinjo Anno VRBENSKO z rezultatom 36 61 57. Uspešna je bila Eva ZAGORAC, ki je premagala Srbkinjo Aleksandro RELJIĆ s 62 76(0), in ostaja edina Slovenka v turnirju. Izpadle so namreč tudi Jasmina ŠTOR, ki je s 57 36 izgubila z Emilijo ČERANIĆ, Lara VOVK je izgubila z Lucie CHRASTECKO z 06 46, Sara PALČIČ pa z Eno KAJEVIĆ s 67(7) 16. Uspešnejši so bili fantje. 1. nosilec Blaž BIZJAK je premagal Italijana Simoneja RONCALLIJA z rezultatom 61 76(1), Aljaž CAJZEK je presenetil in izločil 7. nosilca, Črnogorca Igorja SAVELJIĆA z 26 75 63, Dorian Tomaž JANEŽIČ je izgubil z Grkom STAVROPOULOSOM z rezultatom 57 36, Rok SITAR z Avstrijcem Philippom MORITZOM 47 76(6) 63, Urh KRAJNC DOMITER pa je premagal Švicarja Maria OSMAKČIĆA z rezultatom 64 61. TUKAJ.

V Radencih se začenja glavni del ITF turnirja do 18 let

Ljubljana, 01.02.2012

V Radencih se danes začenja glavni del mednarodnega turnirja ITF, 4. kategorije, do 18 let. Skozi kvalifikacije se je na glavni turnir od dvanajstih fantov uspelo uvrstiti le dvema, KRAJNC DOMITER Urhu in SITAR Roku, od desetih deklet, ki so nastopila v kvalifikacijah pa ni uspelo nobeni, vse so se namreč poslovile že v prvem ali drugem krogu. Kljub temu turnir ne bo minil brez naših predstavnikov, katerim je tud namenjen. Pri dekletih bomo videli 5 igralk, med njimi tudi prvo nosilko na turnirju Mašo MARC. Pri fantih pa bodo poleg obeh kvalifikantov nastopili še trije igralci, med njimi tudi prvinosilec na turnirju, BIZJAK Blaž. TUKAJ.

Kavčič ni bil kos Karloviču, napredoval pa je Grega Žemlja

Ljubljana, 01.02.2012

Na ATP turnirju v Zagrebu je Blaž KAVČIČ odigral svoje uvodno srečanje na turnirju in žal izgubil. Premoč je moral priznati domačemu "velikanu", 8. nosilcu, Ivu KARLOVIĆU. Končni izid se je glasil 76(2) 63 v korist domačega igralca. Bolje je šlo našemu drugemu predstavniku gregu ŽEMLJI. Ta se je pomeril z Antniom VEIĆEM, ki je za nastop v glavnem turnbirju dobil posebno povabilo. Grega se ni pustil presenetiti igralcu 173. igralcu lestvice ATP in je slavil 76(5) 76(6). Kako izenačeno je bilo srečanje priča tudi razlika v točkah, ki se je glasila 86 - 85 v korist Veića, igralca pa sta vska po enkrat izgubila svoj servis. V drugem krogu bo nasprotnik Grege Rus Mikhail YOUZHNY, 3. nosilec turnirja in 35. igralec sveta, srečanje pa bo na sporedu v četrtek okrog 15. ure. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.