Polona Reberšak in Martin Rmuš članska državna prvaka

Ljubljana

V TC Otočec se končuje člansko državno prvenstvo. Državne prvake med dvojicami so dobili že včeraj, danes o naslovih odločajo v konkurenci posameznikov in posameznic. Prve so finalni obračun končale članice. Nova zimska državna prvakinja je postala Polona REBERŠAK (Celje), ki je v finalu s 62 62 premagala Nino NAGODE (Ltc). To je bil njen 7. posamičen finale na članskih državnih prvenstvih in 5. zmaga, dvakrat pa je v finalu izgubila. Polona REBERŠAK je sicer izkušena 25. letna igralka, ki se je preizkusila tudi v profesionalnem tenisu. Leta 2006 je dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, ko je zasedala 499. mesto na svetu. Na članskih turnirjih serije ITF je dosegla eno posamično zmago, pet naslovov pa je osvojila v konkurenci dvojic. Izjemen dvoboj pa smo spremljali pri članih. V finalu sta se pomerila Tom KOČEVAR DEŠMAN (Sl-Lj) in Martin RMUŠ (Br-Mb). Naslova državnega prvaka za leto 2012 se je upravičeno razveselil Martin RMUŠ, ki je slavil z rezultatom 75 67(9) in 76(5). Martin RMUŠ je po letih vrstnik Polone REBERŠAK, marca bo namreč dopolnil 25 let. Tokrat je prvič nastopil v finalu državnega članskega prvenstva. Tudi on se je že preizkusil na mednarodnih članskih turnirjih serije Futures in je na ATP lestvici zasedel najvišje, 973. mesto v letu 2009. Sicer pa je osvojil tudi tri naslove na mednarodnih turnirjih Futures v konkurenci dvojic.