Chardy premočan za Blaža Kavčiča, Nick Van der Meer za Mikea Urbanijo

Ljubljana

Blaž KAVČIČ je po dobrem nastopu v Davisovem pokalu s trenerjem Blažem TRUPEJEM odpotval na Južnoameriško turnejo. Prva postaja je bila Brazilija, kjer je v Sao Paolu nastopil na turnirju z nagradnim skladom 475,300 $. Navidez lahek žreb, saj se je pomeril s kvalifikantom, pa to seveda ni bil. V kvalifikacikjah je nakmreč zaradi pozne prijave nastopil Francoz Jeremy CHARDY, 63. igralec lestvice ATP. Francoz je bil za odtenek boljši in je slavil s 64 64. Srečanje je trajalo uro in 20 minut. Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ na Mallorci se je Mike URBANIJA uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij je premagal Portugalca Goncala FALCAA s 6-4 6-7(4) 7-5 . V prvem krogu glavnega turnirja je igral proti 8. nosilcu, Nizozemcu Nicku VAN DER MEERU, prikazal še eno odlično predastavo a izgubil v treh nizih. Nizozemec, ki je konec lanskega leta v Zagrebu premagal naša igralca Janeza Semrajca in Aljaža Bedeneta je bil boljši z rezultatom 46 61 76(3).