Polona Hercog po dobri predstavi izgubila v Dubaju, Blaž Kavčič poražen v Argentini

Ljubljana

Polona Hercog je na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.000.000 $ v Dubaju, kjer se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, v prvem krogu po dobri predstavi izgubila s Slovakinjo, 29. letno Danielo HANTUCHOVO, ki na lestvici WTA zaeda 21. mesto. Prvi niz je Polona dobila gladko s 61, drugega izgubila s 57, v tretjem pa je odločala podaljšana igra, ki jo je dobila Slovakinja na 4. Srečanje je trajalo 2 uri in pol, v skupnem seštevku točk pa je buila na račun prvega niza celo boljša Polona HERCOG, ki je dobila 102, Daniela Hantuchova pa 100 točk. Razveseljuje dejstvo, da se Polona vrača v formo in pred odhodom na Ameriško turnejo bo zdaj nekaj dni preživela na treningu z novim trenerjem. Na ATP turnirju v Buenos Airesu je nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z 28. letnim Rusom Igorjem ANDREEVIM, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. Rus je na lestvici ATP uvrščen 8 mest za Blažem KAVČIČEM, najvišje v karieri pa je bil leta 2008, ko je bil 18. igralec sveta. ANDREEV je bil danes boljši nasprotnik in je slavil z rezultatom 62 62.