prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Februar 2018

Arhiv novic - februar 2018

Pia Lovrič izgubila v četrtfinalu Luksemburga, s Tino Cvetkovič polfinalistki v konkurenci dvojic

bm, 28.02.2018

Pia LOVRIČ, 15-letna Domžalčanka, se je na mladinskem ITF turnirju v Luksemburgu uvrstila v četrtfinale. Lovričeva je 5. nosilka turnirja, v drugem krogu pa je s 4-6 7-6(2) 6-2 premagala 15-letno Avstralko Nadine SMITH ( ITF 647). V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, 17-letno domačinko, Eleonoro MOLINARO, 73. mladinko sveta. Ta je v dobri formi saj se je na zadnjem turnirju, na katerem je nastopila, bilo je to januarja v Pragi na turnirju 1. ranga, uvrstila v finale. Tudi na domačem turnirju igra odlično, tako da ji Lovričeva ni nudila resnejšega odpora. Molinaro je zmagala s 6-1 6-2 in zabeležila še enajsto zaporedno zmago na zadnjih dvanajstih tekmah.

Popoldne je nastopila v drugem krogu še Radovljičanka Tina CVETKOVIČ. Njena nasprotnica je bila 5. nosilka, Francozinja Ana Marija JOVANOVIC (259), ki ni dovolila presenečenja in je našo igralko premagala s 6-3 6-4.

Cvetkovičeva in Lovričeva sta nastopili še v konkurenci dvojic, kjer sta se merili s 1. nosilkama Belgijko Victorio KALAITZIS in domačinko Eleonoro MOLINARO. V tekmi za gledalce z dobrimi živci sta v dramatačnem zaključku zmagali s 4-6 7-6(7) 18-16 in se uvrstili v polfinale. Tudi polfinalni obračun s 4. nosilkama, Nizozemkama Kim HANSEN in Marqiriet TIMMERMANS je bil izjemno napet, a se tokrat našima igralkama ni izšlo. Nizozemki sta zmagali z rezultatom 6-3 6-7(5) in 10-6. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko v tretji krog TE 16 v Rotterdamu, Bor Artnak poražen v četrtfinalu Stockholma

bm, 28.02.2018

Na turnirju Tennis Europe v Rotterdamu sta se Mariborčana Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Sebastian DOMINKO uvrstila v tretji krog. Emeršič Potočnik je s 6-4 6-1 premagal domačina Varnixa VANDALENA, Dominko je bil s 6-1 6-3 boljši od 15. nosilca, Avstrijca Nikija STOIBERJA. V prvem krogu je po uspešnem nastopu v kvalifikacijah izpadel Patrik KUMER ŠPEGEL.

Med deklicami bo danes v strostni kategoriji do 14 let nastopila še Petja DRAME.

Na turnirju Tennis Europe U14 v Stockholmu je v četrtfinalu Bor ARTNAK z 2-6 1-6 izgubil z 9. nosilcem, 14. igralcem lestvice TE, Bolgarom Dinkom DINEVIM. Pozneje je uspešno nastopil še v osmini finala konkurence dvojic. S srbskim soigralcem Luko JOVANOVIĆEM sta s 6-4 6-2 premagala Francoza Lea CLAUZELA in Williama JUCHO.

Artnak sicer na lestvici Tennis Europe do 14 let kot najvišje uvrščen slovenski igralec ta teden zaseda 41. mesto. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Veronika Erjavec uspešni v prvem krogu Sao Paula in Hammameta

bm, 28.02.2018

Tamara ZIDANŠEK v Braziliji nadaljuje zmagovito serijo. Zmagala je še osmič zapored in se uvrstila v drugi krog turnirja ITF v Sao Paulu (25.000 $). V uvodnem nastopu je v uri in petih minutah opravila z 19-letno Francozinjo Tessah ANDRIANJAFITRIMO (Wta 283). Zmagala je s 6-1 6-1. Tamara je zelo dobro servirala, na svoj servis je izgubila samo 10 točk, izkoristek pa je imela več kot 70 %. Nasprotnica si tako ni priigrala nobene priložnosti za break, Zidanškova pa ji je servis odvzela petkrat. Nasprotnico v drugem krogu še čaka.

Odlično gre tudi 18-letni Veroniki ERJAVEC, ki je po uspešno opravljenih kvalifikacijah na turnirju ITF v Hammametu (15.000 $) z zmago začela tudi nastope v glavnem žrebu. V prvem krogu je igrala s francosko vrstnico Marie MATTEL, ki se je tako kot Erjavčeva v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, in brez težav zmagala s 6-4 6-0. Srečanje je trajalo uro in devet minut, Veronika pa je odlično servirala saj je imela izkoristek prvega servisa 72 %, drugega pa kar 78%. Nasprotnici je tako ponudila vsega eno priložnost za break, ki je ostala naizkoriščena, sama pa je Francozinji začetni udarec odvzela štirikrat. V drugem krogu bo igrala z 21-letno Romunko Michele Alexandro ZMAU (559), ki je v prvem krogu prav tako zanesljivo zmagala, nasprotnici je prepustila le eno igro. TUKAJ.

Naši mladi igralci dobro nastopajo na turnirjih ITF in Tennis Europe, Veronika Erjavec uspešna v Q Hammameta

bm, 28.02.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Luksembrugu sta naši predstavnici Pia LOVRIČ in Tina CVETKOVIČ nastope v glavnem turnirju začeli z zmagama. Lovričeva, ki je 6. nosilka turnirja je v uvodnem nastopu s 6-1 6-2 premagala 14-letno Švicarko Julie SCHALCH, Cvetkovičeva pa je kot nepostavljena igralka s 6-0 6-7(2) 6-4 premagala prav tako 14-letno Nemko Nikole RIVKIN. V konkurenci dvojic sta v prvem krogu igrali s Francozinjo Noo DUJARDIN in Nemko Nikol RIVKIN in zmagali s 7-6(6) 6-3.

Odlično pa zaenkrat igra v Stockholmu na turnirju TE 1. kategorije v starostni kategoriji do 14 let naš Bor ARTNAK, ki se je uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 7-6(4) 3-6 7-6(7) premagal drugega igralca Hrvaške in 12. igralca na lestvici Tennis Europe Dina PRIZMIĆA, v drugem pa je bil s 6-2 3-6 6-2 boljši od domačina Albina JANSSONA. V četrtfinlu bo njegov nasprotnik 9. nosilec in 14. igralec lestvice TE, Bolgar Dinko DINEV.

Bor je bil uspešen tudi v konkurenci dvojic, kjer igra s Srbom Luko JOVANOVIĆEM. V prvem krogu sta s 6-2 6-3 premagala Avstrijca Moritza LESJAKA in Marka MILOSAVLJEVICA.

Še drugi teden ostajajo na Nizozemskem igralci in igralke do 14 in 16 let. Med dečki je kvalifikacije do 14 let uspešno opravil Maj PREMZL, a je nato izgubil uvodno srečanje glavnega turnirja. Bolje se je odrezala njegova klubska soigralka Petja DRAME, ki je prav tako nastopila v kvalifikacijah in se po zmagi nad drugo nosilko uvrstila v glavni turnir. Tudi tu je igrala z drugo nosilko in tudi drugopostavljena igralka v glavnem turnirju se je morala posloviti. Petja je je Rusinjo Anno SEMENOVO premagala s 7-5 6-3.

Med fanti so v kvalifikacijah turnirja do 16 let nastopili Patrik KUMER ŠPEGEL, Sebastian DOMINKO in Jan DIMITRIJEVIČ. V glavni turnir sta se uvrstila Patrik s tremi in Sebastian z dvema kvalifikcijskima zmagama, Jan pa je po dveh zmagah izgubil finalno srečanje kvalifikacij.

V glavnem turnirju je nato v prvem krogu Kumer Špegel s 6-3 6-2 premagal poljskega kvalifikanta Oliviera MANCEWICZA, Dominko pa je bil s 7-6(6) 6-0 boljši od belgijskega kvalifikanta Lucasa PERRANGA. Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je bil v glavni turnir uvrščen neposredno je v prvem krogu prost. V kvalifikacijah deklet sta nastopili Sara ČIZMIČ, ki je izgubila v drugem krogu Jelena KOVAČEVIČ, ki je izgubila uvodno srečanje.

Veronika ERJAVEC je ta teden na turnirju v Hammametu, kjer se ji je nastop v glavnem turnirju za las izmuznil, je pa 1. nosilka kvalifikacij, ki jih je začela z zmago. V prvem krogu je brez težav s 6-0 6-1 premagala 18-letno Japonko Nagomi HIGASHITANI, v finalu kvalifikacij pa se je pomerila s 17-letno Španko Ano LANTIGUA DE LA NUEZ in zmagala s 6-2 6-3.

TUKAJ.

Blaž Kavčič po prvem krogu zapušča Dubaj

bm, 27.02.2018

Blaž KAVČIČ na turnirjih serije ATP ostaja z le eno zmago v žrebih glavnih turnirjev v letošnji sezoni. Nastopil je na petih turnirjih in se na štirih poslovil že po prvem krogu. Na letošnjem njegovem najmočnejšem ATP turnirju serije 500 v Dubaju se je po porazu v finalu kvalifikacij kot srečni poraženec uvrstil v žreb glavnega turnirja. Ta mu je namenil za tako močen turnir dokaj ugodnega nasprotnika, namreč 74. igralca lestvice ATP, 27-letnega Rusa Evgenya DONSKOYA.

Blaž priložnosti ni izkoristil in po uri in pol igre je Donskoy slavil s 6-3 6-4. Za Kavčiča je bilo usodno preveliko število neprisiljenih napak in nekoliko slabši začetni udarec, izkoristek prvega servisa je imel le 47 % in drugega 53 %. Srečanje je imelo zanimiv potek. V prvem nizu je Kavčič z breakom v peti igri povedel s 3-2, a že v naslednji prednost zapravil, saj je izgubil svoj servis. V osmi igri je sledila še ena izguba servisa in niz je šel Donskoyu s 6-3.

V drugem nizu je bila slika obrnjena. V peti igri je uspel break Donskoyu in tokrat je on povedel s 3-2, a tudi on naslednjo igro na svoj servis izgubil in izid je bil poravnan na 3-3. V osmi igri je imel Blaž novi dve break priložnosti za vodstvo s 5-3, a ju ni izkoristil, to pa se je odrazilo v deveti igri, ko je serviral. Na svoj servis je izgubil tri zaporedne točke in ponudil Donskoyu tri vezane break priložnosti. Rus se jim ni odrekel, tretjo je izkoristil in nato serviral za zmago, si priigral tri meč žoge in tretjo tudi izkoristil. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 71-58 v korist ruskega igralca. Kavčič si je priigral 23.835 $ ter osvojil 10 ATP točk, a mu to na lestvici ATP ne bo prineslo napredovanja, tako da bo ostal okrog 115. mesta.

Kavčič se zdaj vrača na turnirje serije ATP Challenger. V naslednjih treh tednih bo igral na Kitajskem.

Prvovrstno presenečenje pa je v Dubaju pripravil Tunizijec Malek JAZIRI, 117. igralec lestvice ATP, ki je v treh nizih izločil 1. nosilca in 4. igralca sveta, Bolgara Grigorja DIMITROVA. TUKAJ.

Tjaša Klevišar in Tom Ašič Kovač zmagovalca članskega OP v Mariboru

bm, 26.02.2018

V Mariboru se je končalo OP za člane in članice. Pri slednjih je na igriščih ŽTK naslov osvojila Kranjčanka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 4-6 6-2 premagala domačinko Evo ZAGORAC (ŽtkMb). Klevišarjeva, ki je trenutno vodilna igralka na lestvici TS do 16 let, na članski lestvici pa zaseda šele 61. mesto je izkoristila odsotnost najboljših članic in v finalu premagala izkušeno 22-letno domačinko Evo ZAGORAC, ki je bila ena naših najboljših mladink, po letu 2016, ko je bila še finalistka državnega članskega prvenstva, pa ni nastopala več veliko.

Za Klevišarjevo je to prva zmaga na članskih turnirjih, na katerih doslej še ni nastopala. Na poti do finala je izločila tudi 2. nosilko, sicer 10. igralko lestvice TS, domačinko Noko JURIČ, na drugi strani je bila Eva ZAGORAC na poti do finala boljša od prvopostavljene, klubske soigralke Moni POTRČ, devete igralke članske lestvice Tenis Slovenija.

Med člani sta se za naslov borila Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), 6. nosilec turnirja in trenutno 13. igralec lestvice TS in Rok KOMAC (Koper), 7. nosilec in 17. igralec članske lestvice TS. Ašič Kovač je v polfinalu s 6-4 7-6(2) premagal domačega igralca Nicka CMAGERJA (ŽtkMb), Komac je bil v drugem polfinalu s 7-5 6-1 boljši od Marka SVOLJŠAKA (Kamnik).

Finalni obračun je dobil Ašič Kovač, ki je bil boljši s 7-5 6-4. Od leta 2012 sta se igralca v različnih starostnih kategorijah med sabo pomerila desetkrat, osem zmag je zabeležil Komac in le dve Ašič Kovač. Ta v letošnji sezoni igra odlično saj je doslej v članski in v konkurenci do 18 let osvojil dva turnirja ter bil še dvakrat finalist in enkrat polfinalist. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Braziliji do 14. naslova na turnirjih ITF

bm, 26.02.2018

Tamara ZIDANŠEK je z današnjo finalno zmago nad Fiono FERRO iz Francije na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v brazilski Curitibi osvojila svoj 14. turnir ITF v karieri in prvega v letošnji sezoni. 20-letno vrstnico iz Francije je premagala s 7-5 6-4 po uri in petintridesetih minutah igre.

Srečanje v katerem se igralki nista izkazali s svojima začetnima udarcema, skupaj sta dosegli kar 13 breakov, je v zaključku obeh nizov bolje odigrala, zdaj že dodobra izkušena na turnirjih te serije, Zidanškova. V prvem nizu je Ferrova po hitrem breaku povedla z 2-0, nato pa sta igralki izgubljali svoj začetni udarec do izida 5-4, ko je Zidanškova ubranila zaključno žogo nasprotnice za prvi niz in končno zadržala svoj servis, v naslednji igri pa dosegla nov break in z novim osvojenim servisom v dvanajsti igri dobila prvi niz s 7-5.

Tudi drugi niz je Tamara začela slabo in nasprotnica je z breakom povedla s 3-0. Z re-breakom v peti igri se je Tamara vrnila v igro, nato pa v najdaljši, osmi igri drugega niza, kljub dvema dvojnima napakama uspela zadržati začetni udarec za izenačenje na 4-4. V deveti igri ji je nato uspel še sedmi break na srečanju in vodstvo s 5-4. V zadnji deseti igri pa je po zaostanku z 0-30 dobila naslednje štiri točke in s tem niz s 6-4 ter se zasluženo veselila novega lepega uspeha.

Tamara je tako osvojila še sedmi turnir ITF z nagradnim skladom 25.000 $, ob tem pa se je uvrstila tudi v polfinale konkurence dvojic.

Čestitamo!

Na lestvici WTA je ta teden na 205. mestu, zmaga ji namreč zaradi dobrih rezultatov v lanskem začetku leta ta teden ni prinesla napredovanja. To pa se lahko spremeni že prihodnji teden, saj Tamara ostaja v Braziliji, kjer bo nastopila na še enem turnirju z enakim nagradnim skladom v Sao Paulu. Tudi tu bo med nosilkami turnirja. TUKAJ.

Francija drugo leto zapored osvojila European Tennis Trophy, Slovenija na 22. mestu

bm, 25.02.2018

Francija je še šestič skupno in drugo leto zapored osvojila priznanje European Tennis Trophy, ki ga od leta 1991 podeljuje Tennis Europe kot nagrado za skupno uspešnost igralcev in igralk posamezne članice Tennis Europe, članic je 50, v obdobju enega leta, pri čemer seštejejo točke najboljših posameznikov in ekip v štirih kategorijah - profesionalni tenis, mladinski tenis, veteranski tenis in tenis na vozičkih.

Posamezno kategorijo ustrezno ponderirajo glede na pomembnost merjene kategorije. Priznanja poodeljujejo tudi za vsako posamezno kategorijo. Francija je zbrala 5210 točk, največ so jih prinesli profesionalni igralci in igralke ter Davis cup ekipa.

Slovenija je tako kot v letu 2016 tudi v letu 2017 osvojila 22. mesto, pri čemer je točke osvojila samo v kategoriji profesionalcev in mladincev, skupaj 471. Med profesionalci se je uvrstila na 25. mesto, med mladinci pa na 15. mesto.

Sicer pa je med profesionalnimi igralci in igralkami tenisa na vrhu Francija pred Nemčijo, Češko, Španijo in Rusijo, med mladinci je še sedmo leto zapored na vrhu Rusija, sledijo pa ji Češka, Ukrajina, Francija in Italija, med veterani so daleč pred vsemi Nemci, ki so na vrhu od vsega začetka, sledijo jim Avstrijci, Francozi, Španci in Nizozemci, pri tenisačih na vozičkih pa so še drugič najboljši najboljši Britanci, sledijo pa jim Francozi, Nizozemci (ti so naslov osvojili v vseh preostalih letih) Belgijci in Izraelci.

Kako se izračunajo točke na podlagi katerih izdelajo lestvico nacionalnih zvez si lahko ogledate tukaj , uvrstitve nacionalnih teniških zvez pa najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič v glavni žreb ATP turnirja v Dubaju kot srečni poraženec, Dalila Jakupović se ni uspela uvrstiti v drugi krog kvalifikacij v Acapulcu

bm, 25.02.2018

Blaž KAVČIČ se je kot srečni poraženec po odpovedi Paola LORENZIJA uvrstil v glavni žreb ATP turnirja serije 500 z nagradnim skladom 2.623.485 $ v Dubaju. V prvem korgu bo igral z Rusom Evgenyem DONSKOYEM, 76. igralcem lerstvice ATP.

Blaž se je v kvalifikacijah po predaji Indijca Sumita NAGALA uvrstil v drugi krog.

Kavčič je slabo začel in prvi niz izgubil z 2-6, v nadaljevanju pa zaigral bolje in po osvojenem drugem nizu s 6-2 v tretjem povedel s 4-0, pri tem izidu pa mu je 20-letni Indijec, ki na lestvici ATP zaseda 216. mesto, srečanje predal.

V drugem krogu je igral z v Uzbekistanu rojenim 29-letni Francozom Glebom SAKHAROVIM, 154. igralcem lestvice ATP. V Dubaju je tekme motil dež, tako da so bile dvakrat prekinjene. Po drugi prekinitvi je bil izid 6-3 za Sakharova in prednost v prvi igri drugega niza za Kavčiča. Nadaljevanje ni prineslo preobrata in Blaž je tudi drugi niz izgubil. Francoz je bil boljši s 6-4. Sakharov je odlično serviral, skupen izkoristek servisa je imel kar 75 %, tako da si je Blaž v celotnem srečanju priigral samo eno break priložnost, ki je ostala neizkoriščena. Sakharov jih je imel šest, dve je tudi izkoristil, po eno v vsakem nizu.

Na WTA turnirju v mehiškem Acapulcu je v kvalifikacijah nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. Bila je druga nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa je igrala s 25-letno Francozinjo Amandine HESSE, 231. igralko lestvice WTA.To je bil njun tretji medsebojni obračun, še drugič pa se je zmage veselila Francozinja, ki je bila po dveh urah in 23 minutah boljša s 6-2 2-6 7-6 (2). Izenačena tekma je prinesla skupaj 10 breakov, po pet na vsaki strani, v najbolj izenačenem tretjem nizu, v katerem sta obe igralki osvojili po 47 točk, pa je bila uspešnejša Hessejeva, ki je dosegla en break iz edinega poskusa, Jakupovićeva pa je imela kar devet priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, a je bila prav tako uspešna le enkrat. V podaljšani igri je nato osvojila samo dve točki in zmaga je odšla Francozinji. Na koncu je Dalila osvojila celo točko več od nasprotnice (108-107), v srečanju pa je imela kar 21 priložnosti za break, a jih je izkoristila le pet. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Braziliji s šesto zaporedno zmago v finalu turnirja ITF

bm, 24.02.2018

Tamara ZIDANŠEK se bo na turnirju ITF (25.000 $) v brazilski Curitibi borila za 14. naslov na turnirjih ITF, sedmega s tem nagradnim skladom.

Na turnirju je zaradi pozne prijave nastopila v kvalifikacijah in jih brez težav opravila, prav tako je gladko zmagala v uvodnih krogih glavnega turnirja. Začetna nekoliko slabša dnevna forma ji je odnesla niz v četrtfinalnem srečanju s Katie SWAN, težek obračun pa je odigrala v polfinalu z Avstrijko Julio GRABHER. 21-letna Avstrijka se je izkazala za trdo nasprotnico in Tamara je potrebovala dve uri in 40 minut, da se je lahko veselila zmage in nove uvrstitve v finale. V prvem nizu je dvakrat izgubila začetni udarec in niz s 5-7. V drugem nizu sta obe igralki po enkrat izgubili svoj servis, v podaljšani igri pa je bila Zidanškova zanesljiva, hitro je povedla s 4-1 in podaljšano igro dobila na 5. Zanimiv je bil tudi tretji niz v katerem je Tamara z breakom povedla s 3-2, a nato izgubila osmo igro in izid je bil izenačen na 4-4. Odločilna je bila nato deveta igra, najdaljša v tretjem nizu, v kateri je imela Avstrijka dve žogi za vodstvo s 5-4, obe je Tamara ubranila, nato pa izkoristila prvo break priložnost in povedla s 5-4. V zadnji deseti igri je Tamara ponovno na svoj servis slabše začela, bila v zaostanku 15-40, a nato zaigrala zbrano, osvojila zadnje štiri točke in se veselila zmage s 5-7 7-6(5) 6-4.

V finalu jo čaka obračun z 20-letno vrstnico iz Francije Fiono FERRO, trenutno 248. igralko sveta, ki je v Brazilijo prišla kot zmagovalka 25.000 $ vrednega turnirja v Grenoblu, ki se je igral na trdi podlagi, tako da je nanizala že devet zaporednih zmag na zadnjih dveh turnirjih, bila pa je letos tudi že polfinalistka 60.000 $ vrednega turnirja na trdi podlagi v Franciji. Sicer pa je v dosedanji karieri preecej manj uspešna kot Zidanškova, saj je bila letošnja zmaga na turnirju v Grenoblu sploh njena prva na turnirjih ITF v karieri. V finalu se bo torej boril za drugi, Tamara pa za že štirinajsti naslov. TUKAJ.

Ta konec tedna OP za člane in članice

bm, 24.02.2018

Ta konec tedna na turnirjih Tenis Slovenije nastopajo člani in članice na odprtem prvenstvu. Turnir gosti ŽTK Maribor, kot je to v zadnjih mesecih že postalo praksa pa je ženski turnir precej slabše zaseden od moškega. Pri članih nastopa 31 igralcev, pri članicah samo 9.

Prvi nosilec članskega turnirja je domačin Tino KOVAČIČ, 5. igralec lestvice TS, drugi pa Matic SOTLER, 7. na lestvici TS. Oba sta se zanesljivo uvrstila v četrtfinale, kjer bodo zaigrali še Tom AŠIČ KOVAČ, Nick CMAGER, Marko NOVAK, Borut ŠRAJ, Mark SVOLJŠAK in Rok KOMAC.

V dosedanjih obračunih so izpadli že štirje nosilci in sicer Domen GOSTINČAR, Žiga DROBNIČ, Maks MEH in Miha OKORN.

Pri članicah je prva nosilka Moni POTRČ, 9. igralka lestvice TS, ki je po zmagi 6-2 7-6(5) nad Lano STEFANOVIČ napredovala v polfinale, kjer bodo nastopile še Eva ZAGORAC, s 6-2 6-1 je izločila Mio KUKOVIČ, Tjaša KLEVIŠAR, ki je bila s 6-3 6-1 boljša od 3. nosilke Urške VELEC in Tara Katarina MILIČ, ki je s 6-2 6-3 premagala 2. nosilko Noko JURIČ. TUKAJ.

Nina Potočnik izpustila priložnost za zmago v polfinalu ITF turnirja v Antalyi

bm, 24.02.2018

Nina POTOČNIK je bila včeraj dvakrat uspešna na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $). Najprej je uspešno zaključila tekmo drugega kroga, ki je bila dan pred tem prekinjena in v kateri je po dobljenem prvem nizu s 7-5 v drugem zaostajala s 3-5. Nina je odlično nadaljevala in brez izgubljene igre tudi drugi niz proti Američanki Chaterine HARRISON dobila s 7-5.

Nato je morala na igrišče še enkrat, ko se je v četrtfinalu pomerila s 27-letno Kanadčanko Rebecco MARINO. Uro in pol je potrebovala za še eno zmago in uvrstitev v polfinale, njen prvi letos. Potočnikova je bila boljša s 7-5 6-4.>br>
V polfinalu je igrala z 19-letno Romunko Ilono Georgiano GHIOROAIE, 526. igralko lestvice WTA in izpustila priložnost za letošnji prvi finale. Srečanje je izjemno začela in dobila uvodnih osem iger kar je pomenilo vodstvo s 6-0 in 2-0 v drugem nizu. V nadaljevanju pa je močno popustila, izgubila kar deset zaporednih iger ter tako izgubila drugi niz z 2-6 in v tretjem že zaostajala z 0-4. Izid je nato znižala na 2-4 in 3-5, a več kot to ni zmogla in zmaga je odšla v roke Romunke.

Priložnost za zmago bo zdaj iskala v konkurenci dvojic, kjer nastopa s soigralko iz Češke Magdaleno PANTUCKOVO. TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP turnirja serije 500 v Rio De Janeiru moral preiznati premoč Fogniniju

bm, 24.02.2018

Aljaž BEDENE, ki v zadnjem obdobju igra izvrstno je dobro formo potrdil z zmago v drugem krogu ATP turnirja v Rio De Janeiru (1.695.825 $). Po dveh urah in pol igre je bil še drugič v medsebojnih oračunih boljši od 26-letnega Španca Pabla CARRENE BUSTA, 11. igralca lestvice ATP in 3. nosilca turnirja v Braziliji. Aljaž je zmagal s 6-2 5-7 6-2.

Aljaž je silovito začel in po vsega 20 minutah igre z dvema breakoma povedel s 5-0 ter v nadaljevanju niz zanesljivo dobil s 6-2. Tudi v drugem nizu je že v prvi igri nasprotniku vzel servis, krajša prekinitev pa je nato bolj koristila Špancu, ki je drugi niz dobil s 7-5. Tretji niz je Aljaž tako kot prva dva začel z breakom, tokrat vzdržal, odvzel Carreni še en začetni udarec in zmagal. Španec je bil slabši tako v številu zadetih asov, kot winnerjev, naredil pa je tudi več neprisiljenih napak, čeprav je precej grešil tudi Aljaž, ki pa je zasluženo slavil.

V četrtfinalu se je pomeril s 5. nosilcem, Italijanom Fabiom FOGNINIJEM, 21. igralcem lestvice ATP, s katerim doslej ni imel najboljših izkušenj. Doslej sta na ATP touru odigrala šest tekem, vse pa je dobil Italijan. Tudi tokrat ni bilo drugače. Fognini je bil še sedmič usoden za Aljaža in je zmagal s 6-7(3) 6-3 6-1. Srečanje je trajalo dve uri in pol, Aljažu pa je tokrat zatajilo drugi servis saj je imel izkoristek le-tega samo 38 % (19-50). V srečanju je nasprotniku odzel servis samo enkrat, čeprav je imel dvanajst priložnosti. Na drugi strani je Fognini Aljažu servis odvzel petkrat iz trinajstih poskusov. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 105-95. Aljaž si je priigral 45.860 $ in 90 ATP točk.

Naslednji Aljažev nastop bo v Indian Wellsu, TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Curitibi v polfinalu turnirja ITF

bm, 23.02.2018

Tamara ZIDANŠEK se je na ITF turnirju v brazilski Curitibi (25.000 ) uvrstila v polfinale.

V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala 21-letno domačinko Carolino Meligeni Rodrigues ALVES ( WTA 520). Srečanje je trajalo uro in dvanajst minut. Zidanškova je precej bolje servirala od nasprotnice in ji prepustila dva svoja servisa, sama pa ji je servis vzela petkrat. Srečanje je bilo odločeno pri izidu 2-2 v drugem nizu, ko je Zidanškovi uspel break in nato nasprotnici ni več oddala nobene igre.

V četrtfinalu je igrala z odlično britansko mladinko, 18-letno Katie SWAN (WTA 295), leta 2016 drugo mladinko sveta. Po slabšem začetku, prvi niz je izgubila s 4-6, pri čemer je dvakrat izgubila svoj začetni udarec, je odlično nadaljevala in nasprotnici v naslednjih dveh nizih oddala vsega eno igro ter slavila s 4-6 6-0 6-1 ter se prvič letos uvrstila v polfinale.

Tu se bo pomerila s še eno mlado igralko, 21-letno Avstrijko Julijo GRABHER (WTA 247) s katero se poznata špe iz mladinske konkurence. Tam sta se tudi doslej edinkrat pomerili, boljša pa je bila Grabherjeva v dveh nizih. Sicer pa obe igralki v zadnjem času dobro igrata, Zidanškova je na pesku pri izidu 9-1 v zadnjih desetih srečanjih na pesku, Grabherjeva pa je v zadnjih desetih tekmah zmagala osemkrat.

V konkurence dvojic je moči združila s Švedinjo Mirjam BJORKLUND s katero sta se uvrstili v polfinale tu pa 2-6 6-2 9-11 izgubili s Francozinjama Audry ALBIE in Harmony TAN. TUKAJ.

Nina Potočnik v drugem krogu Antalye nadaljuje v petek, Tara Gorinšek izgubila na Poljskem, Maj Tomac v Turčiji

bm, 22.02.2018

Nina POTOČNIK se je uvrstila v drugi krog ITF turnirja (15.000 $) v Antalyi. V uvodnem nastopu je s 6-4 6-1 premagala Američanko Akilah JAMES (830), po uri in enajstih minutah igre. Potočnikova je dobro servirala, nasprotnici šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat. V točkah je bila boljša s 64-43. Tudi njena naslednja nasprotnica je Američanka in sicer kvalifikantka, 23-letna Catherine HARRISON (966). Srečanje je bilo v drugem nizu prekinjeno, potek, ko je Potočnikova dobila prvi niz s 7-5, v drugem pa zaostaja s 3-5. Nadaljevalo se bo v petek.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Puszczykowem na Poljskem je v prvem krogu Tara GORINŠEK z 0-6 6-3 6-2 premagala 8. nosilko, 14-letno Čehinjo Katerino MANDELIKOVO (985), v drugem pa je nato izgubila s 6-4 3-6 3-6 izgubila z domačo kvalifikantko, 17-letno Majo MAKAL.

Slabo pa so jo tokrat odnesli naši predstavniki na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu. Po izpadu fantov sta izgubili tudi obe dekleti. Tino CVETKOVIČ je s 6-3 6-0 premagala domačinka, 14-letna Mara GUTH (973), od Pie LOVRIČ pa je bila s 6-4 6-4 boljša Avstrijka, 16-letna Emily MEYER (636).

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Turčiji je Maj TOMAC v drugem krogu 1-6 0-6 izgubil z domačinom, 2. nosilcem Berkom ILKELOM, 364. igralcem mladinske svetovne teniške lestvice. TUKAJ.

V tretjem krogu konec posamičnih nastopov na turnirju TE 16 na Nizozemskem

bm, 22.02.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in do 16 let v nizozemskem Zoetermeerju sta se Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Sebastian DOMINKO uvrstila v tretji krog, tu pa z nastopi med posamezniki tudi končala. Gal je v drugem krogu s 6-3 0-6 6-3 premagal domačina Twan WAN ZIJLA, v tretjem pa je s 6-2 5-7 1-6 izgubil z 10. nosilcem Teunom ROZENBERGOM. Sebastian je bil v drugem krogu s 4-6 6-2 7-5 boljši od belgijskega kvalifikanta Jamesa VAN HERZEELEJA, v tretjem pa je z 1-6 1-6 izgubil z domačinom Frankom JONKERJEM. Danes ju čaka še nastop v konkurenci dvojic.

Jan DIMITRIJEVIČ se je prebil skozi kvalifikacije, kot srečni poraženec je v glavni turnir prišel tudi Marsel ŽNUDERL
V starostni kategoriji do 14 let je Maj PREMZL v kvalifikacijah dvakrat zmagal, tam pa izgubil odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir.V glavni turnir pa je bila neposredno uvrščena Petja DRAME, ki je nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 7-6(4) 4-6 6-2 premagala kvalifikantko Morane MEYERS iz Belgije, v drugem krogu je izgubila s 6-7(4) 3-6 izgubila z Britanko Sarah TATU.

TUKAJ.

Aljaž Bedene čez prvo oviro v Riu de Janeiru, Blaž Kavčič tudi v Marseillu ni prišel do zmage

bm, 21.02.2018

Aljaž BEDENE je uspešno začel nastope na turnirju serije 500 v Rio De Janeiru (1.695.000 $). Žreb mu je tokrat šel nekoliko na roko, saj je po napornem tednu prvo tekmo igral z Avstrijcem Andreasom HAIDERJEM MAURERJEM, ki se vrača po poškodbi in je trenutno na 418. mestu lestvice ATP, za nastop na turnirju pa je uporabil zaščiten ranking. Avstrijec se je v prvem nizu dobro upiral do izida 5-5, ko je Aljažu uspel break, nato pa Haider Maurer do konca ni osvojil nobene igre več. Aljaž je potrdil dobro formo in zanesljivo zmagal s 7-5 6-0. Tudi tokrat je izjemno serviral in na svoj začetni udarec izgubil vsega 5 točk, skupen izkoristek servisa pa je imel kar 88 %. V drugem krogu ga čaka obračun s Špancem, 3. nosilcem turnirja in trenutno 11. igralcem sveta, Pablom CARRENA BUSTA. Doslej sta se pšomerila enkrat in sicer je billeta 2016 v Parizu Aljaž boljši v petih nizih. Tekma bo na sporedu v četrtek.

Blaž KAVČIČ je še drugi slovenski igralec, ki je ta teden nastopil na turnirju ATP in sicer na turnirju serije 250 v francoskem Marseillu. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 53. igralec lestvice ATP, 30-letni Nemec Misha ZVEREV, za katerega je to že peti nastop na tem turnirju. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje na turnirjih ATP, leta 2011 je bil v Zagrebu boljši Blaž, tokrat pa se mu je Zverev oddolžil za poraz in zmagal s 6-4 6-4. Žreb je bil za Kavčiča dokaj ugoden, saj Zverev na začetku sezone ni v najboljši formi, na zadnjih štirih turnirjih je izpadel v prvem krogu, v letošnjem letu pa je zabeležil vsega eno zmago in sicer v prvem nastopu v Brisbanu. Z zmago je Zverev tako prekinil niz petih zapoprednih porazov. Blaž tudi tokrat ostaja brez ATP točk, ker pa se mu briše tudi nekaj točk iz lanske sezone bo na lestvici zdrsnil še enkoliko nižje. Zdaj ga čaka nastop na ATP turnirju serije 500 v Dubaju, kjer je prijavljen v kvalifikacijah. TUKAJ.

Tamara Zidanšek z zmago nadaljuje nastope v Braziliji, slab dan mladincev v Nemčiji, Maj Tomac uspešen v Turčiji

bm, 20.02.2018

Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju v Curitibi (25.000 $) po uspešnih nastopih v kvalifikacijah dobro nadaljevala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-1 je premagala domačo povabljenko, 25-letno Nathaly KURATA (431).

So se pa nastopi danes ponesrečili našim mladincem na ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu. Vsi trije udeleženci glavnega turnirja Matic DIMIC, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Gašper BEZJAK so namreč izgubili, slednji je srečanje po izgubljenem prvem nizu v drugem predal.

Tina CVETKOVIČ in Pia LOVRIČ bosta nastopili v sredo.

Tretjo zmago je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Antalyi dosegel Maj TOMAC. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je bil uspešen tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-4 je premagal Riomuna Erica Daniela BOGDANA. TUKAJ.

Veronika Erjavec, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač tokrat hitro končale z nastopi

bm, 20.02.2018

Veronika ERJAVEC je po dveh mesecih ponovno nastopila na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Hammametu in z nastopi končala v prvem krogu. V tesnem obračunu jo je s 3-6 6-3 6-4 premagala 20-letna Francozinja Margot YEROLYMOS (672). Erjavčeva je začetni udarec izgubila sedemkrat, Francozinja enkrat manj, na koncu pa je bilo šest točk razlike (87-81) v korist zmagovalke.

Na ženskem WTA turnirju v Dubaju z bogatim nagradnim skladom, ki znaša 2,623,485 $ je v konkurenci dvojic nastopila Katarina SREBOTNIK, a z Japonko Shuko AOYAMA nista bili uspešni. S 6-1 6-2 sta ju premagali 1. nosilki Rusinji Ekaterina MAKAROVA in Elena VESNINA.

Neuspešni sta bili tokrat tudi Andreja KLEPAČ in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ, ki sta prav tako pokleknili že na prvi stopnički. S 4-6 6-1 10-5 sta ju premagali Zhaoxuan YANG in Hao-Ching CHAN. TUKAJ.

Nina Potočnik v Antalyi, Veronika Erjavec v Hammametu, Srebotnikova in Klepačeva v Dubaju

bm, 19.02.2018

Na ženskih ITF turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $ bosta ta teden nastopili tudi Nina POTOČNIK, ki bo točke lovila v Antalyi in Veronika ERJAVEC, ki se je nove točke in izkušnje odpravila nabirat v Hammamet.

Potočnikova, ki je 7. nosilka turnirja bo v prvem krogu igrala s 25-letno Američanko Akilah JAMES (819), Erjavčeva se bo v prvem krogu pomerila z 20-letno Francozinjo Margot YEROLYMOS.(672).

Na ženskem WTA turnirju dvojic bosta v Dubaju, vsaka s svojo soigralko, nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Srebotnikova bo s soigralko Shuko AOYAMA iz Japonske igrala proti prvima nosilkama Ekaterini MAKAROVI in Eleni VESNINI, Klepačevo in MARTINEZ SANCHEZOVO pa čaka obračun s Hao Ching CHAN iz Kitajskega Tajpeja in Zhaoxuan YANG. TUKAJ.

Bor Artnak, Brina Šulin in Mark Bernard zmagovalci OP 14 A in B

bm, 19.02.2018

V Mariboru je v A turnirju na OP za dečke v starostni kategoriji do 14 let zmagal Bor ARTNAK (AsLit), 1. nosilec in trenutno 2. igralec lestvice TS. V finalu je s 6-2 6-1 premagal tretjega nosilca Tristana FLANDRA (Radom).

Zmagovalec B turnirja, ki je potekal v Ljubljani pa je Mark BERNARD (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 6-4 premagal Nikolasa CARJA (Ltc).

Deklice so prav tako igrale v Ljubljani. V obračunu 1. in 2. nosilke turnirja je bila boljša prvopostavljena Brina ŠULIN (Radom), ki je v finalu s 6-0 6-0 premagala klubsko soigralko Mašo VIRIANT. Šulinova je v polfinalu s 6-1 6-4 izločila Ulo JAMAR (Tc-Lj), Viriantova je bila s 4-6 6-2 6-0 boljša od Eve MULLER UHAN (Tc-Lj). TUKAJ.

Aljaž Bedene tudi v tretjem poskusu ostal brez ATP naslova, a z najvišjo uvrstitvijo na letvici ATP v karieri

bm, 18.02.2018

Naš izvrstni teniški igralec Aljaž BEDENE je še tretjič v karieri nastopil v finalu turnirja serije ATP, a žal še tretjič ostal brez naslova.

Uro in pol je trajal finalni obračun s 1. nosilcem in trenutno 6. igralcem sveta, Avstrijcem Dominicom THIEMOM, ki je slavil s 6-2 6-4. Thiem tako ostaja v Buenos Airesu še naprej neporažen, deveta zmaga pa mu je prinesla še drugi naslov na tem turnirju, prvega je osvojil leta 2016. Sicer pa je to za Thiema že deveti naslov na turnirjih ATP.

Za Aljažem je še en izjemen turnir, na katerem je na poti do finala izločil tretje in četrto postavljenega igralca, na lestvici ATP pa se bo z osvojenimi 130 točkami pomaknil kar 8 mest višje in bo prihodnji teden 43. igralec sveta. S tem bo dosegel tudi najvišjo uvrstitev v karieri na svetovni moški teniški lestvici, doslej je bil najvišje leta 2015, ko je bil na 41. mestu. Kot poraženec v finalu je prejel denarno nagrado v višini 51.355 $.

Aljaža zdaj že čaka naslednji nasprotnik na turnirju serije 500, ki bo prihodnji teden v Rio De Janeiru (1.695.000 $). Žreb mu je tokrat šel nekoliko na roko, saj bo po napornem tednu prvo tekmo igral z Avstrijcem Andreasom HAIDERJEM MAURERJEM, ki se vrača po poškodbi in je trenutno na 418. mestu lestvice ATP, za nastop na turnirju pa bo uporabil zaščiten ranking.

Na uradni spletni strani ATP pa niso pozabili omeniti tudi, da se tako Thiem kot Bedene v času, ki ni namenjen tenisu dobro znajdeta na nogometnem igrišču in ob tej priliki so objavili tudi kratek prispevek posnet na letošnji tekmi med njunima ekipama na Brdu pri Kranju. Posnetek si lahko ogledate TUKAJ .

Takole pa se je končalo srečanje, poglejte TUKAJ.

Kaja Juvan v kvalifikacijah WTA turnirja v Budimpešti ostala brez zmage

bm, 18.02.2018

Naša odlična mladinka Kaja JUVAN je s posebnim povabilom nastopila v kvalifikacijah WTA turnirja v Budimpešti, kar je bil njen prvi nastop na turnirjih tega ranga.

17-letna Ljubljančanka na lestvici WTA trenutno zaseda 488. mesto, njena nasprotnica pa je bila kar 22 let starejša, izkušena 39-letna švicarska levičarka Patty SCHNYDER, trenutno 151. igralka sveta, leta 2005 pa je bila najvišje na 7. mestu lestvice WTA. Schnyderjeva, ki je v karieri osvojila 11 turnirjev WTA med posameznicami in 5 med dvojicami je bila letos neuspešna v kvalifikacijah OP Avstralije, še dvakrat je izgubila v drugem krogu turnirjev ITF, prav tako v Avstraliji.

Glede na razvoj dogodkov v današnjem srečanju je Juvanova izpustila priložnost za zmago v prvem nizu, ko je imela štiri set žoge, na koncu pa izgubila podlajšano igro z 9-11. Drugi niz je nato dobila s 6-4 , v tretjem pa je bila ponovno boljša Švicarka, ki je zmagala s 6-3. Srečanje je trajalo 1 uro in 54 minut, juvanovi je nasprotnici odvzela servis petkrat, sama ga je izgubila enkrat več, od tega kar trikrat v tretjem nizu. V zelo izenačenem srečanju je bila na koncu Sxchnyderjeva boljša za 9 točk (99-90). TUKAJ.

Nastja Kolar zmagovalka ITF turnirja v Egiptu

bm, 18.02.2018

V egiptovskem Sharm El Sheikhu je Nastja KOLAR ponovno dosegla izvrsten izid saj je osvojila turnir z nagradnim skladom 15.000 $.

Potem, ko je v drugem krogu s 6-1 6-3 premagala 19-letno domačinko Lamis ALHUSSEIN ABDEL AZIZ (WTA 936) in je bila v četrtfinalu s 6-3 6-2 boljša od 8. nosilke, 22-letne Belgijke Helene SCHOLSEN (514) se je v polfinalu za prvi finale letos borila s 1. nosilko, 26-letno Rusinjo Anno MORGINO (340). Kolarjeva je bila prepričljivo boljša in je slavila s 6-3 6-2.

Za prvo letošnjo zmago na turnirjih ITF je igrala z 19-letno, nepostavljeno Tajko Bunyawi THAMCHAIWAT (534). Ta je nazadnje nastopila na ITF turnirju v Indiji (15.000 $) v decembru in ga tudi osvojila, še na dveh turnirjih pred tem pa je bila polfinalistka. Gre za odlično mlado igralko, ki je bila leta 2016 na 35. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. No tokrat je bila Kolarjeva prepričljivo boljša in je zmagala z rezultatom 6-2 6-4.

Za Kolarjevo je bil to že peti zaporedni turnir v Sharm El Sheikhu, na prvem turnirju sredi januarja se je uvrstila v polfinale, na naslednji treh pa je izpadla v drugem krogu. Kolarjeva je osvojila peti turnir v karieri, zadnjega pred tem leta 2014.

Sezono 2017 je končala na 449. mestu lestvice WTA, trenutno pa je uvrščena štiri mesta višje. V sezoni 2017 je nastopila na 24 turnirjih na katerih je zabeležila 48 zmag in 24 porazov, od tega kar 46 zmag na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $. Kolarjeva je bila leta 2014 že na 178. mestu ženske svetovne teniške lestvice, a ji tega mesta niu uspelo zadržati ali izboljšati, temveč je vsako leto nekoliko nazadovala. Najnižje je bila leta 2017, ko je bila na 700. mestu, a je sezono odigrala dokaj dobro in se na letvici povzpela za 250 mest, več pa ji, zaradi malega števila točk, ki jih prinašajo turnirji z najnižjim nagradnim skladom, ni uspelo.

Z zmago pa je ponovno napovedala naskok na mesta med prvo tristoterico teniških igralk sveta. TUKAJ.

Na OP do 14 let v ponedeljek zaključni obračuni

bm, 17.02.2018

Na OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let sta v A turnirju, ki ga organizira TK Branik Maribor finalista Bor ARTNAK (Litija), v polfinalu je s 6-1 6-2 premagal Matica KRIŽNIKA (Tk-CC) in Tristan FLANDER (Radom), ki je v drugem polfinalu s 7-5 7-6(5) izločil klubskega soigralca Aljaža KIRBIŠA.

Zmagovalca pa smo že dobili v B turnirju, ki je potekal v Ljubljani. Prvo mesto je osvojil Mark BERNARD (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 6-4 premagal Nikolasa CARJA (Ltc).

Deklice nastopajo v Ljubljani, kjer so pri polfinalnih obračunih. V polfinale so se uvrstile Brina ŠULIN (Radom), Ula JAMAR (Tc-Lj), Eva MULLER UHAN (Tc-Lj) in Maša VIRIANT (Radom).

Na fotografiji: Matic Križnik, foto: B. Dereani TUKAJ.

Blaž Kavčič v Marseillu, Tamara Zidanšek v Curitibi uspešna v kvalifikacijah, Mike Urbanija v Antalyi obstal v kvalifikacijah

bm, 17.02.2018

Blaž KAVČIČ bo še drugi slovenski igralec, ki bo ta teden nastopil na turnirju ATP in sicer na turnirju serije 250 v francoskem Marseillu. V prvem krogu bo njegov nasprotnik 53. igralec lestvice ATP, 30-letni Nemec Misha ZVEREV, za katerega bo to že peti nastop na tem turnirju.

To bo sicer njuno drugo medsebojno srečanje na turnirjih ATP, leta 2011 je bil v Zagrebu boljši Blaž. Žreb je za Kavčiča dokaj ugoden, saj Zverev na začetku sezone ni v najboljši formi, na zadnjih štirih turnirjih je izpadel v prvem krogu, v letošnjem letu pa je zabeležil vsega eno zmago in sicer na prvem nastopu v Brisbanu.

V Brazilijo pa se je po nove točke za letvico WTA odpravila Tamara ZIDANŠEK. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Curitibi je morala v kvalifikacije, ki jih je začela z gladko zmago 6-1 6-0 nad 23-letno nerangirano Američanko Andreo DUVA. V drugem krogu kvalifikacij, turnir se igra na pesku, je Zidanškova, ki je 1. nosilka kvalifikacij, igrala z deveto postavljeno Argentinko Paulo ORMAECHEA (WTA 642). Tudi v drugo je bila uspešna. Zmagala je s 6-2 6-3.

Dobro je nastope na Futuresu v Antalyi začel Mike URBANIJA, ki je v kvalifikacijah 15.000 $ vrednega turnirja dvakrat zmagal, obakrat je moral odigrati tri nize, za uvrstitev v glavni turnir pa bi moral premagati še Srba Marka MILADINOVIĆA. To mu ni uspelo, srbski igralec je bil boljši s 6-2 6-2.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Antalyi bo po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v glavnem turnirju nastopil Maj TOMAC, na turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu so prijavljeni Matic DIMIC, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Gašper BEZJAK, Pia LOVRIČ in Tina CVETKOVIČ.

Na Poljskem bo na mladfinskem ITF turnirju 5. ranga nastopila Tara GORINŠEK. TUKAJ.

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez izgubili finale WTA turnirja dvojic v Dohi

bm, 17.02.2018

Andreja KLEPAČ in Marija Jose MARTINEZ SANCHEZ sta se uvrstili v finale WTA turnirja dvojic v Dohi (3.170,000$), tu pa sta morali premoč priznati Kanadčanki Gabrieli DABROWSKI in Latvijki Jeleni OSTAPENKO. Ti sta zmagali z rezultatom 6-3 6-3.

Sicer pa sta Klepačeva in Sanschezova v polfinalu, tako kot v osmini finala in četrtfinalu, za zmago nad Avstralko Monique ADAMCZAK in Ukrajinko Lyudmylo KICHENIK potrebovali tri nize in tudi v polfinalu je odločal tie-brek tretji niz. Slovensko-španska naveza je slavila s 6-7(5) 6-3 12-10.

TUKAJ.

Aljaž Bedene finalist ATP turnirja v Buenos Airesu

bm, 17.02.2018

Aljaž BEDENE se je uvrstil v finale ATP turnirja serije 250 v Buenos Airesu. Turnir ima nagradni sklad 568.190 $.

Aljaž je v polfinalu s 6-4 2-6 6-1 premagal še drugega domačina zaporedm, tokrat Federica DELBONISA, 70. igralca sveta. Aljaž je srečanje odlično začel in z breakom v udvodni igri prišel do prednosti, ki jo je obdržal do konca prvega niza. V drugem je nekoliko padel v igri, začetni udarec izgubil trikrat in o zmagovalcu je odločal tretji niz. Aljaž ga je odigral odlično, na svoj servis izgubil vsega 6 točk, nasprotniku pa tokrat sam začetni udarec odvtzel trikrat in se opo uri in petinpetdesetih minutah uvrstil svoje tretje uvrstitve v finale turnirja ATP, po Chenaju v letu 2015 in Budimpešti v letu 2017.
/br> V nedeljo okrog 18. ure bo poskušal osvojiti prvi naslov v karieri, a naloga bo vse prej kot lahka saj mu bo nasproti stal 1. nosilec, 6. igralec sveta, Avsrtrijec Dominic THIEM. Ta igra, tako kot Ajaž v odlični formi, v polfinalu pa je s 6-2 6-1premagal Francoza Gaela MONFILSA. Thiem je turnir v Buenos Airesu osvojil leta 2016, do danes pa tu še ni izgubil srečanja, odigral pa je osem tekem.

Bedene je po srečanju povedal, da je igral res zelo dobro v prvem nizu, v drugem pa nekoliko padel v igri. V drugem je Delbonis igral res dobro in vesel je, da se je uspel zbrati v tretjem nizu, v katerem je dobro serviral, čeprav ni bilo vse odvisno od njegovega odličnega servosa, pa je dobro serviranje pomagalo h končni zmagi. Povedal je še, da želi v finalu pokazati svoj najboljši tenis, videli pa bomo kaj mu bo to prineslo.

Kratek pregled pretekle sezone, ki ga je pripravil ATP poglejte TUKAJ.

Aljaž Bedene izločil Schwartzmana za polfinale Buenos Airesa

bm, 16.02.2018

Še ena odlična predstava Aljaža BEDENETA na ATP turnirju serije 250 v Buenos Airesu. V četrtfinalu je po tretjem na kolena spravil še 4. nosilca, domačega teniškega junaka Diega SCHWARTZMANA.

Uro in štirideset minut je Aljaž potreboval za zmago 6-4 6-4 nad tri leta mlajšim, 25-letnim domačinom iz Buenos Airesa, ki je prav ta teden na lestvici ATP najvišje v karieri, na 24. mestu. Aljažu je tudi danes prvi servis zelo dobro deloval, nekoliko manj drugi, zato je v srečanju dvakrat izgubil svoj začetni udarec, a tudi Schwartzan danes v tem elementu ni blestel in Aljaž mu je servis odvzel kar štirikrat. Na koncu je bil boljši za 9 točk (70-61).

Aljaž si je priigral odlično priložnost za svoj prvi finale letos saj se bo v polfinalu pomeril s še enim Argentincem, 27-letnim Federicom DELBONISOM, ki je na lestvici ATP uvrščen na 70. mesto. Na turnirjih ATP sta se doslej srečala enkrat in sicer je bil leta 2012 v Barceloni boljši Argentinec. A je Aljaž trenutno v odlični formi in upravičeno ga lahko pričakujemo v finalu. Od nosilcev je v igri ostal le še Dominic THIEM, ki sezone ni začel najbolj prepričljivo, v Argentini pa tudi on kaže dobre predstave. TUKAJ.

Ta konec tedna OP do 14 let v Ljubljani in Mariboru

bm, 16.02.2018

Ta konec tedna dečki in deklice nastopajo na odprtem prvenstvu v starostni kategoriji do 14 let. Turnirji potekajo v Mariboru, kjer v A turnirju igrajo dečki, v Ljubljani pa poteka B turnir dečkov in turnir deklic.

V Mariboru so dečki odigrali kvalifikacije v katerih so bili uspešni Nejc ŠKORJANC, Luka MARKOVIČ, Dmitry SUBOCH, Andraž RENER, Kal GORNIK, Jernej STONIČ, Brin KOZINC-FRELIH in Mark BOLE. Glavni turnir je dobro zaseden, mesto prvega nosilca pa tokrat pripada Boru ARTNAKU, 2. igralcu lestvice TS do 14 let.

Dečki so opravili tudi že s prvim in drugim krogom, v četrtfinale pa so se uvrstili Bor ARTNAK, Žiga ŠVEC, Matic KRIŽNIK, Tim KUŠTER, Job JAPELJ, Tristan FLANDER, Jaka GOLOB in Aljaž KIRBIŠ.

Tudi pri deklicah je turnir dobro zaseden, mesto prve nosilke zaseda Brina ŠULIN, 2. igralka lestvice TS. Deklice so odigrale 1. krog, edino presenečenje je pripravila Rebeka GNEZDA, ki je s 6-4 6-1 premagala 7. nosilko Tajdo ZALOKAR.

V B turnirju dečkov smo že dobili polfinaliste. To so Marko ČAČKOV (TkTal), Nikolas CAR (Ltc), Marko POŽONEC (Tk-CC) in Mark BERNARD (Tr-Kr). TUKAJ.

Aljaž Bedene po odlični predstavi v četrtfinale Buenos Airesa

bm, 14.02.2018

Aljaž BEDENE v Argentini potrjuje odlično pripravljenost na začetku letošnje sezone. Na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 568.190 $ je v drugem krogu domov poslal 3. nosilca turnirja, dve leti starejšega in na lestvici ATP 31 mest višje uvrščenega Španca Alberta RAMOSA-VINOLASA. Aljaž je odlično serviral, nasprotniku ob 88 % izkoristku prvega servisa zabil kar 19 asov ter ob enem izgubljenem svojem servisu Vinolasu začetni udarec odvzel trikrat. To je bilo več kot dovolj za zanesljivo zmago in uvrstitev v četrtfinale.

Tu bo igral s 5. noslicem, Argentincem Diegom SCHWARTZMANOM. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog Buenos Airesa, Andreja Klepač uspešna v Dohi, Blaž Kavčič v New Yorku obstal v prvem krogu

bm, 13.02.2018

Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ ta teden nastopata na turnirjih ATP serije 250 v Buenos Airesu (568.000 $) in New Yorku (668.000 $).

Aljaž je v Argentini v prvem krogu igral s 24-letnim Čehom Jirijem VESELYEM, 61. igralcem lestvice ATP. Turnir se igra na peščeni podlagi, to pa je njuno tretje medsebojno srečanje. Prvič je šla zmaga v roke našega igralca, ki je bil prepričljivo boljši s 6-3 6-0. Aljaž je za zmago potreboval vsega dobro uro. Ob odličnem servisu je nasprotniku zabil osem asov, skupaj pa izgubil vsega enajst točk na svoj servis. Čehu je servis odvzel šestkrat, sam ga je izgubil enkrat. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 58 - 32. V drugem krogu bo igral s 3. nosilcem, trenutno 20. igralcem sveta, Špancem Albertom RAMOSOM VINOLASOM.

Blaž KAVČIČ na trdi podlagi v New Yorku ni bil uspešen. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 28-letni Nemec Peter GOJOWCZYK, 63. igralec sveta, ki je zmagal še drugič v medsebojnih obračunih, prvič je bil boljši leta 2014 v kvalifikacijah Dohe. Tudi tokrat Blažu prav veliko možnosti ni ponudil. Po uri in dvajsetih minutah je bil boljši s 6-4 6-2. Blažu je servis odvzel trikrat iz dvanajstih priložnosti, na drugi strani pa si Blaž ni priigral niti ene. Gojowczyk je imel izjemen izkoristek servisa, 76 % prvega in 79 % drugega, na drugi strani je bil Blaž v tem elementu občutno slabši, izkoristek prvega servisa je imel 62 %, drugega pa samo 46 %. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 75- 56 v korist Nemca. Kavčič tako po štirih odigranih turnirjih serije ATP v letošnji sezoni ostala z le eno zmago in s štirimi porazi. Nastop v prvem krogu mu je navrgel 6.765 $, a je ostal brez osvojenih točk za lestvico ATP.

V prvem krogu dvojic WTA turnirja v Dohi, ki ima nagradni sklad kar 3.173.000 $ je Andreja KLEPAČ s soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ s 6-3 6-3 premagala Britanko Anno SMITH in Čehinjo Renato VORACOVO.

Na istem turnirju je v prvem korgu konkurence dvojic izpadla Katarina SREBOTNIK s soigralko iz Japonske Shuko AOYAMA.

Nekaj naših predstavnikov je ta teden nastopilo na turnirjih nižjega ranga. Na ITF turnirju v Antalyi sta se v kvalifikacijah poslovila Luka MIKLAVČIČ in Mike URBANIJA, prav tako v Antalyi je kvalifikacijah ženskega ITF turnirja izpadla Anja GAL.

Na ženskem ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) se je Nastja KOLAR uvrstila v drugi krog. V prvem je s 6-2 6-1 premagala Francozinjo Clemence FAYOL. TUKAJ.

OP do 18 let v Rogaški Slatini osvojil Marko Kovačevič, v Ljubljani najboljša Alea Bubek

bm, 12.02.2018

Marko KOVAČEVIČ (ŽtkMb) je zmagovalec odprtega prvenstva do 18 let v Rogaški Slatini. V finale se je uvrstil kot 8. nosilec turnirja in 31. igralec lestvice TS do 18 let, tu pa v izenačenem obračunu s 7-6(6) 6-4 premagal prvopostavljenega in trenutno drugega igralca lestvice do 18 let Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit).

Kovačevič je dosegel prvo zmago po letu 2015, ko je osvojil turnir v starostni kategoriji do 14 let, sicer pa je to njegov tretji naslov na turnirjih TS.

Dekleta so nastopala v Ljubljani, kjer je bila najboljša 2. nosilka Alea BUBEK (N.Gor). V finalu je s 3-6 6-2 7-6(4) premagala 1. nosilko Noko JURIČ (ŽtkMb). To je tretji osvojen turnir do 18 let za Aleo v zadnjem letu. TUKAJ.

Žiga Švec in Nala Kovačič zmagovalca FIN 12 A, Lovro Zajec Donko in Stefanija Katarina Mrvar zmagovalca FIN 12 B

bm, 12.02.2018

V Celju se je končal finalni A turnir za dečke v starostni kategoriji do 12 let. Z izjemo Maka Mikoviča so nastopili vsi najboljši dečki v tej starostni kategoriji. Turnir je osvojil letošnji zimski državni prvak Žiga ŠVEC (Mu-So), ki se je tako še utrdil na prvem mestu lestvice dečkov do 12 let. V finalu je s 6-4 6-2 4. premagal 4. nosilca Luko VIDENOVIČA (Tr-Kr).

Deklice so nastopale v Kranju. V finalu je v klubskem obračunu igralk ŽTK Maribor, 1. in 2. nosilke turnirja, slavila višje postavljena Nala KOVAČIČ, ki je Lijo MUMLEK ugnala s 6-4 7-6. Za Nalo KOVAČIČ, ki je v zadnjem času rezultatsko zelo napredovala je to druga zmaga na turnirjih do 12 let v letošnji sezoni, potem ko je bila najboljša tudi konec decembra v Ljubljani. Tudi Lija Mumlek se lahko pohvali z doslej najboljšim dosežkom v finalnih turnirjih.

B turnir dečkov, ti so igrali v Mengšu, je osvojil Lovro ZAJEC-DONKO (Šplus). V finalu je bil s 6-2 6-3 boljši od Roka KOBLARJA (Tk Med).

Na B turnirju deklic je zmagala Stefanija-Katarina MRVAR (Šentjur), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagala Lano MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr). TUKAJ.

Na OP 18 in FIN 12 znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 11.02.2018

Na OP do 18 za dekleta sta znani finalistki. To sta 1. in 2. nosilka Noka JURIČ (ŽtkMb) in Alea BUBEK (N. Gorica). Juričeva je v polfinalu s 6-2 7-6(6) premagala Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe), Bubkova je bila s 7-5 6-0 boljša od Tare GORINŠEK (Ptuj).

Prvi finalist pri fantih je 1. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je v polfinalu s 6-1 6-3 premagal Klemna TAŠNERJA (Šentjur), mesto drugega finalista pa si je priigral Marko KOVAČEVIČ (ŽtkMb), ki je s 6-3 6-3 premagal Gašperja OBLAKA (Ltc).

Na finalnem A turnirju do 12 let sta finalista 1. nosilec Žiga ŠVEC (Mu-So), v polfinalu je s 7-6(2) 7-6(4) premagal Vida MOHARJA (Grosu) in Luka VIDENOVIČ (Tr-Kr), ki je v drugem polfinalu z 1-6 6-2 6-3 izločil Marka Iztoka LUNDRA (Rafa). V B turnirju je prvi finalist Lovro ZAJEC DONKO (Šplus), v polfinalu je s 6-1 6-3 premagal Liama LUGARIČA (TK_SB) in Rok KOBLAR (TkMed).

V A turnirju deklic do 12 let sta se v finale uvrstili 1. nosilka Nala KOVAČIČ (ŽtkMb) in njena klubska soigralka in 2. nosilka turnirja Lija MUMLEK. Kovačičeva je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala Julijo BOGATIN (Koper), Mumlekova je v drugem polfinalu s 6-3 6-0 izločila Evo CIKAJLO (Domžale).

V B turnirju je znana zmagovalka. Turnir je osvojila Stefanija-Katarina MRVAR (Šentjur). V finalu je s 6-3 6-2 premagala Lano MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr). TUKAJ.

V Rogaški Slatini in Ljubljani OP do 18 let, dvanajstletniki na finalnih turnirjih

bm, 10.02.2018

V Rogaški Slatini in Ljubljani poteka OP v starostni kategoriji do 18 let.

V Rogaški Slatini je v žrebu 31 igralcev, mesto 1. nosilca pripada drugemu igralcu letvice do 18 let Tomu AŠIČU KOVAČU, ki je bil v prvem krogu prost. Dekleta nastopajo v Ljubljani, kjer je v žrebni listi 22 igralk. Prva nosilka turnirja je 10. igralka lestvice do 18 let Noka JURIČ.

Pri fantih sta v uvodnih dveh krogih izpadla 2. nosilec Enej BERGHAUS, s 6-7(5) 6-4 4-0 (predaja) ga je v drugem krogu izločil Aljaž JERAN in 7. nosilec Anej LEVPUŠČEK od katerega je bil s 3-6 6-3 6-3 boljši Žiga KOVAČIČ. V četrtfinale so se uvrstili še Tom AŠIČ KOVAČ, Dan TROŠT SLAPNIK, Klemen TAŠNER, Borut ŠRAJ, Gašper OBLAK in Marko KOVAČEVIČ.

. Pri dekletih so četrtfinalistke Noka JURIČ, Pia POGLAJEN, Zoja ŠTRUKELJ, Laura CEROVŠEK, Alja BELINGER, Mia KUKOVIČ, Alea BUBEK in edina nepostavljena igralka Tara GORINŠEK, ki je s 6-3 6-1 premagala 5. nosilko Lano STEFANOVIČ.

Dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let nastopajo na finalnih turnirjih v Kranju, Celju in Mengšu.

Na A turnirju deklic do 12 let sta se pred četrfinalom poslovili 6. nosilka Ana THALER, s 6-3 6-0 jo je izločila Lea MRVAR in 4. nosilka Neža ROGL. Od nje je bila s 6-2 6-3 boljša Eva CIKAJLO. Preostale četrtfinalistke so Nala KOVAČIČ, Lara FLERIN, Julija BOGATIN, Ela PLOŠNIK, Pia PETELINŠEK in Lija MUMLEK. V B turnirju so se v polfinale uvrstile Lana MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr), Amanda SELINŠEK (Ptuj), Stefanija-Katarina MRVAR (Šentjur) in Mirijam TOFFOLETTI (Koper).

Pri dečkih so v A turnirju četrtfinalisti Žiga ŠVEC, Marko POŽONEC, Dmitij SUBOCH, ki jeizločil 3. nosilca Miho BAJŽLJA, Vid MOHAR, Luka ALBREHT, ki je bil boljši od 7. nosilca Marka BERNARDA, Luka VIDENOVIČ, Gašper MATIJAŠIČ, izločil je 8. nosilca Lukasa MARJANOVIČA in Iztok Mark LUNDER.

Četrtfinalisti B turnirja so Nejc TRŠEK, Anže STANIČ-PAJER, Rok KOBLAR, Nal ROT, Matej LOVŠIN, Lovro ZAJEC-DONKO, Gašper HADŽIAGIČ in Liam LUGARIČ. TUKAJ.

Slovenija premagala Švedsko in si zagotovila obstanek v I. EA skupini Pokala Federacij

bm, 09.02.2018

Slovenska reprezentanca si je z zmago nad ekipo Švedske zagotovila obstanek v I. evroafriški skupini Pokala Federacij. Pred današnjim dnem so bile v igri za napredovanje tri ekipe v skupini, razen Slovenije, istočasno pa bi poraz Sloveniji prinesel boj za obstanek. Na srečo se najbolj neugoden scenarij ni zgodil, za to pa so poskrbele kar naše igralke same, ki so premagale Švedsko in se uvrstile na tretje mesto v skupini ter si zagotovile obstanek, Švedinje pa potisnile na četrto mesto v skupini in jih poslale v boj za obstanek.

Zmagovalka skupine je Madžarska, ki je uvodno srečanje izgubila prav proti Švedski, danes pa v boju za prvo mesto premagala Hrvaško. Ker sta imeli prvo in drugouvrščena ekipa ter tretje in četrtouvrščena ekipa enko število točk po skupinskem delu je o višje uvrščeni ekipi odločalo medsebojno srečanje.

Juvanova Zidanškova in prvič za Slovenijo Radišičeva so današnjo nalogo dobro opravile. Kaja je po pričakovanju brez težav opravila s tretjo švedsko igralko Jaquelin CABAJ AWAD. Slavila je s 6-1 6-3 po točno eni uri igre. Drugo točko je Sloveniji priigrala Zidanškova, ki je v dveh urah in četrt s 4-6 6-4 6-2 premagala prvo Švedinjo Rebecco PETERSON.
Posamični zmagi sta našim igralkam že zagotovili obstanek v I. EA skupini Pokala Fed. V igri dvojic je tako prvo priložnost za nastop v članski reprezentanci dobila še ena iz vrste naših odličnih mladink, 17-letna Nika RADIŠIČ, ki je nastopila v paru s Kajo JUVAN. Radišičeva je tudi sicer odlična igralka dvojic. Za Švedsko sta igrali Jaquelin CABAJ AWAD in Mirjam BJORKLUND. Naši mladinki sta slavili s 6-3 6-7(5) 6-2 in na najboljši mogoč način končali slovenske nastope v Estoniji.

Več o nastopih naše ekipe v Tallinu pa preberite TUKAJ.

Slovenke v tekmi s Švedsko povedle z 2-0

bm, 09.02.2018

Slovenska ekipa deklet, ki v estonskem Tallinu nastopa na turnirju I. EA skupine Pokala federacij bo zadnjo tekmo v skupini C igrala danes z ekipo Švedske. Stanje v skupini je precej zapleteno, saj je edina reprezentanca z dvema zmagama Hrvaška, Madžarska in Švedska sta zmagali po enkrat, Slovenija pa je še brez zmage in jo potrebuje danes v srečanju s Švedsko, da se morda še izogne tekmi za obstanek v I EA skupini. Zmago pa potrebuje tudi Švedska, če želi v boj za napredovanje.

V obračun za dve mesti za nastop v kvalifikacijah za II. svetovno skupino se bodo uvrstile samo prvouvrščene reprezentance štirih predtekmovalnih skupin, najbližje sta Švedska in Hrvaška, v boj za obstanek pa se bodo podale štiri zadnjeuvrščene reprezentance skupin, kjer je v nevarnem območju prav Slovenija.

Švedska igra v postavi Rebecca PETERSON (22 let, WTA 137), Cornelia LISTER (23 let, WTA 418), Yacqueline CABAJ AWAD ( 22 let, WTA 503) in Mirjam BJORKLUND (19 let, WTA 567).

V uvodnih srečanji sta nastopili Peterson in Lister. Petersonova je dobila oba posamična dvoboja, Listerejeva je ob eni zmagi vknjižila en poraz. Petersonova je letos po odprtem prvenstvu Avstralije, kjer je izgubila v kvalifikacijah nastopila še dvakrat na močnih ITF turnirjih in se enkrat uvrstila v četrtfinale, enkrat je izgubila v drugem krogu. Listerjeva je nastopila na WTA in ITF turnirju, obakrat se je poslovila že v kvalifikacijah. Cabaj Awadova, ki je v postavi za tekmo s Slovenijo je na zadnjih dveh nastopih novembra in decembra na turnirjih ITF izgubila že v prvem krogu, je pa bila v solidni formi sredi leta, ko je tudi osvojila tri ITF turnirje z nagradnim skladom 15.000 $.

V posamičnih obračunih nastopata Kaja JUVAN in Tamara ZIDANŠEK, za Švedsko pa Jacqueline CABAJ AWAD in Rebecca PETERSON.

Kaja JUVAN je po pričakovanju brez težav opravila s tretjo švedsko igralko. Slavila je s 6-1 6-3 po točno eni uri igre.Drugo točko je Sloveniji priigrala Tamara ZIDANŠEK, ki je v dveh urah in četrt s 4-6 6-4 6-2 premnagala prvo Švedinjo Petersonovo. Zmaga našim igralkam že zagotavlja obstanek v I. EA skupini. V igri dvojic bo tako prvo priložnost za nasop v članski reprezentanci dobila Nika RADIŠIČ, ki bo nastopila v paru s kajo JUVAN.Za Švedsko bosta igrali Cornelia LISTER in Mirjam BJORKLUND.

Rezultat lahko v živo spremljate TUKAJ .

Več o dosedanjih nastopih naše ekipe v Tallinu pa preberite TUKAJ.

Slovenija v Tallinu še drugič poražena, v petek še tekma s Švedinjami

bm, 08.02.2018

Slovenska Fed cup reprezentanca se je v drugi tekmi skupine C na turnirju I. EA skupine Pokala Federacij v Tallinu danes pomerila z ekipo Madžarske in izgubila z 1-2.

Za Slovenijo sta nastopili 21-letna Nina POTOČNIK (430) in 20-letna Tamara ZIDANŠEK (178), za Madžarke 20-letna Anna BONDAR (522) in 19-letna Fanni STOLAR (209

Igralke se poznajo še iz mladinskih turnirjev, Bondarjeva in Potočnikova pa sta se doslej med sabo pomerili trikrat. Madžarka je bila boljša dvakrat, nazadnje 2017 na članskem ITF turnirju v Grazu. Vsa tri srečanja so bila na peščeni podlagi. Zidanškova in Stollarjeva sta se pomerili prvič.

Madžarke so prvi dan igrale s Švedinjami, a sta med posameznicami nastopili Dalma GALFI in Reca Luca JANI, so pa Madžarke dobile tekmo dvojic.

Fanni STOLAR sezone ni začela najbolje saj je vse tri posamične dvoboje in sicer na turnirju WTA v Brisbanu, v kvalifikacijah Australina Opna in na WTA Challengerju Newport Beachu izgubila. Sicer pa je bila leta 2015 na 7. mestu svetovne mladinske teniške lestvice.

Za razliko od Stollarjeve, ki je večino leta 2017 igrala na turnirjih serije WTA in višje dotiranih ITF turnirjev, kjer se je praviloma uvrščala v drugi krog, je Bondarjeva nastopala na turnirjih ITF z nagradnim skladom 15.000 $ in 25.000 $. Osvojila je en turnir v Heraklionu (15.000 $). Letošnje leto je začela v Sharm El Sheiku in dvakrat izgubila v drugem krogu 15.000 $ vrednega turnirja.

Srečanje je odlično odprla Nina POTOČNIK in s 6-4 6-2 ob odličnem serviranju, v drugem nizu je na svoj servis izgubila vsega tri točke, premagala Anno BONDAR. Za drugo točko, ki bi že prinesla zmago se je borila Tamara ZIDANŠEK, a izgubila s 4-6 4-6. Zidanškova je slabo začela in v prvem nizu zaostajala z 1-5, se nato približala na 4-5 ¸in servirala za izenačenje, a še tretjič v prvem nizu izgubila začetni udarec in s tem niz s 4-6. V drugem nizu je bolje nadaljevala, z breakom povedla s 3-2, a je v naslednji igri svoj servis izgubila in izid je bil ponovno poravnan. Tako kot v prvem je tudi v drugem nizu izgubila deseto igro v kateri je servirala in s tem tudi drugi niz s 4-6. Skupaj je začetni udarec izgubila šestkrat, razmerje osvojenih točk pa je bilo 72-55 v korist Stollarjeve.

O zmagovalkah je še drugič odločala igra dvojic. Slovenske barve sta zastopali Juvanova in Zidanškova ter izgubili s 4-6 3-6. Naši igralki sta štirikrat izgubili začetni udarec, Madžarki le dvakrat.

Hrvaška je premagala Švedsko z 2-1 in je edina neporažena ekipa v skupini, naše igralke pa so še edine brez zmage. V petek se obetajo zanimivi obračuni, naše igralke pa tako kot Švedinbje potrebujejo zmago, le da bi zmaga našim že lahko prinesla obstanek v skupini, Švedinjam izločilno tekmo za napredovanje v kvalifikacije za II. svetovno skupino.

Več o Pokalu Fed 2018 preberite TUKAJ.

Slovenska Fed cup ekipa nastope v Tallinu začela s porazom proti Hrvaški, v četrtek z Madžarsko

bm, 07.02.2018

Slovenska Fed cup reprezentanca je tekmo prvega kroga v predtekmovalni skupini C I.evroafriške skupine igrala proti ekipi Hrvaške. Glede na dosedanja srečanja igralk in njihove uvrstitve na lestvici WTA so bile naše igralke favoritinje, a so jih Hrvatice presenetile in vknjižile prvi točki v predtekmovanju. Zmagale so z 2-1, potem ko so dobile odločilno igro dvojic.

Za Slovenijo sta v posamičnih obračunih nastopili Tamara ZIDANŠEK (WTA 178) in Kaja JUVAN (489), na hrvaški strani po pričakovanjih Tena LUKAS (320) in Lea BOŠKOVIĆ (763). Izid po prvih dveh srelčanjih je 1-1.

Kapetan Kraševec je prvo v boj poslal Kajo JUVAN, ki se je merila z Leo BOŠKOVIĆ in izgubila z 1-2 v nizih. Kaja je v prvem nizu povedla z 2-0, nato pa izgubila osem iger zapored. V drugem nizu je nato vzpostavila ravnotežje in niz dobila s 6-4. V tretjem nizu je Boškovićeva povedla z 2-0, Juvanova je izenačila na 2-2 nato pa do konca ni več dobila igre in izgubila niz z 2-6 ter srečanje z 2-6 6-4 2-6. Kaja je slabo servirala, saj je imela ob petih dvojnih napakah le 30 % izkoristek drugega servisa ( 11-37), svoj začetni udarec pa je izgubila kar devetkrat.

Z odliko je nalogo v drugem srečanju opravila bolj izkušena Tamara ZIDANŠEK, ki je Teni LUKAS prepustila vsega 4 igre in po uri in trinajstih minutah slavila s 6-3 6-1.

Prvo zmago za Slovenijo v skupinskem delu sta lovili Zidanškova in Potočnikova, na hrvaški strani pa odlična igralka dvojic Darija JURAK (WTA dvojice 53) in Tena LUKAS. Hrvatici sta bili boljši s 6-1 6-3.

Pa poglejmo še, kako so igralke nastopale v zadnjem obdobju in kakšen je bil rezultat medsebojnih obračunov.

Tamara je letos nastopila v kvalifikacijah OP Avstralije, kjer se je poslovila v drugem krogu, nato pa je na ITF turnirju v Franciji (60.000 $) in Glasgowu (25.000 $) obakrat izpadla v drugem krogu glavnega turnirja.

Kaja je nazadnje nastopila decembra v Indiji (25.000 $), obakrat pa je izgubila v drugem krogu glavnega turnirja.

22-letna Tena Lukas je v decembru nastopila v Antalyi na turnirjih z nagradim skladom 15.000 $ ter se enkrat uvrstila v finale, en turnir pa je osvojila. Januarja je tako kot naša Tamara nastopila na turnirju v Franciji (60.000 $), kjer je izgubila v prvem krogu kvalifikacij, na turnirju v Glasgowu (25.000 $) pa je izgubila v finalu kvalifikacij.

18-letna Lea Bošković, leta 2017 je bila na 19. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, je letos nastopila na dveh turnirjih v Hammametu (15.000 $). Na prvem turnirju se je uvrstila v polfinale, na drugem je izgubila v drugem krogu.

Zidanškova in Lukasova sta doslej igrali trikrat, zadnja dvoboja je dobila naša igralka.

Juvanova in Boškovićeva sta se doslej pomerili dvakrat, obakrat je bila boljša Juvanova.

Preberite tudi TUKAJ.

Marius Copil ustavil Blaža Kavčiča na ATP turnirju serije 250 v Sofiji

bm, 07.02.2018

Blaž KAVČIČ je nastope na ATP turnirju serije 250 v Sofiji končal v drugem krogu. V prvem je po uri in osemnajstih minutah igre s 6-4 6-4 premagal 88. igralca sveta, osem let mlajšega Srba Lasla DJEREJA. Blaž je dobro serviral in v celotnem srečanju nasprotniku ponudil vsega eno priložnost za break, ki jo je Srb tudi izkoristil, na drugi strani je bil sam v desetih priigranih break priložnostih trikrat uspešen, kar je pomenilo zanesljivo zmago in napredovanje v drugi krog. To je bil Blažev tretji letošnji nastop na turnirjih serije ATP, prvič pa se je uvrstil v drugi krog. Na turnirju v Aucklandu je izgubil v kvalifikacijah, v indijskem Puneju pa v prvem krogu glavnega turnirja.

V drugem krogu je bil Blažev nasprotnik Romun, 27-letni Marius COPIL, 93. igralec lestvice ATP. Ta je v prvem krogu izločil 5. nosilca Robina HASSEJA, boljši pa je bil tudi od Kavčiča.

Kavčič in Copil sta se doslej pomerila enkrat in sicer leta 2013, ko je bil v Bastadu na Švedskem, igrala sta na pesku, prepričljivo boljši Kavčič, tokrat pa je Copil zmagal s 6-2 6-2 po uri in sedmih minutah igre. Copil je precej bolje serviral, ob 12 asih je imel izkoristek servisa 71 %, Kavčič le 49 %. Romun je Blažu odzel servis štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu, Blaž si je priigral štiri break priložnosti, a ni izkoristil nobene. Kavčič je za uvrstitev v drugi krog prejel 8.565 € in 20 ATP točk. TUKAJ.

Blaž Rola na Challengerju v Budimpešti obstal v prvem krogu, Blaž Kavčič na turnirju ATP v Sofiji

bm, 06.02.2018

Blaž ROLA se je iz Maribora preselil v Budimpešto, kjer je nastoil na ATP Challengerju (64.000 €) na trdi podlagi. V prvem krogu glavnega turnirja je bil njegov nasprotnik 5. nosilec, 17-letni Kanadčan Felix AUGER-ALLIASSIME, 163. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje dobro začel, hitro prišel do breaka in prednost obdržal do konca prvega niza, ki ga je dobil 6-3. V drugem nizu je enkrat izgubil servis in s tem niz s 5-7, v tretjem pa močni popustil, kar trikrat izgubil začetni udarec in niz izgubil z 1-6. Težave je imel z drugim začetnim udarcem, katarega izkoristek je imel v srečanju samo 42 % (13-31).

Blaž KAVČIČ, ki na tekmi Davisovega pokala zaradi lažje poškodbe ni nastopil pa je že v Sofiji, kjer bo nastopil v glavnem žrebu ATP turnirja serije 250. V prvem krogu bo igral s 22-letnim Srbom Laslom DJEREJEM, 88. igralcem lestvice ATP. Srečanje bo na sporedu v torek.

Je pa še enkrat z nastopi že v prvem krogu kočala Nastja KOLAR, ki vztraja v Sharm El Sheikhu (15.000 $). Tokrat jo je v prvem krogu glavnega turnirja s 4-6 6-4 6-0 premagala 18-letna Kitajka Ye-Xin MA (WTA 732).

Na ITF Futuresu v Antalyi sta v kvalifikacijah nastopila Aljaž RADINSKI in Luka MIKLAVČIČ. Radinski je izgubil uvodno srečanje, Miklavčič pa je po dveh zmagah klonil v finalu kvalifikacij. S 6-4 6-0 ga je premagal Korejec Jung Woong NA. TUKAJ.

Slovenska Fed cup reprezentanca od srede do sobote v Tallinu za napredovanje v višji rang tekmovanja

bm, 06.02.2018

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od srede do sobote v Estonskem Tallinu nastopila na turnirju I. EA skupine Pokala Federacij. Naša ekipa je v Estonijo ospotovala v zelo pomlajeni postavi, saj se za nastop nista odkločili Polona HERCOG in Dalila JAKUPOVIĆ, Andreja KLEPAČ je poškodovana, Katarina SREBOTNIK pa je že pred časom končala z nastopi za reprezentanco.

V Tallinu nas bo tako zastopala mlada in dokaj neizkušena ekipa v postavi:



Tamara ZIDANŠEK, 20 let, WTA 178, v Pokalu federacij je prvič nastopila 2017 in vse tri odigarne tekme dobila

Nina POTOČNIK, 21 let, WTA 430, doslej še ni nastopila

Kaja JUVAN, 17 let, WTA 489, ima en posamičen nastop in poraz ter en nastop in zmago med dvojicami

Nika RADIŠIČ, 17 let, NR, trenutno 23. mladinka sveta, to je njen prvi nastop.

Ekipo vodita Andrej KRAŠEVEC in Daniel ŠANTL.

Naša reprezentanca igra v skupini z Madžarsko, Hrvaško in Švedsko, ki tako kot Slovenija prihajajo brez najboljših igralk.

Pri Madžarkah ne bo nastopila Timea BABOS, 35. igralka sveta, tako da je najvišje uvrščena 19-letna Fanni STOLLAR, WTA 209.

Pri Hrvaticah manjka kar najboljših šest igraklk, štiri od teh so v top 100, na čelu reprezentance, ki jo vodi Iva MAJOLI pa je 22-letna Tena LUKAS, WTA 320. V ekipi so še Ana Biškić (747.), Lea Bošković (821.) in Darija Jurak (1150.), Hrvatice pa bodo naše prve nasprotnice v sredo.

Še najmočnejšo postavo je tako prijavila Švedska, tudi tu bo manjkala prva igralka Johanna LARSON, tako da bo na čelu ekipe, ki jo vodi Mattias ARVIDSON stala 22-letna Rebecca PETERSON, WTA 137.

Pred današnjim drugim treningom in prvim jutrišnjem dvobojem je misli strnil slovenski kapetan Andrej Kraševec:»Kot se je izkazalo na sestanku kapetanov, so vse ekipe precej spremenjene glede na prijavljene postave pred tedni. Tudi mi nismo v najmočnejši zasedbi, ampak je vseeno stanje pred jutrišnjim začetkom drugačno. Najprej igramo s Hrvaško, ki je premagljiva. V vsaki tekmi moramo dati maksimum in verjamem, da bi to lahko zadostovalo za zmago. Lahko rečem, da so vse ekipe premagljive, ampak mi moramo pokazati najboljšo možno dnevno formo. Katera od igralk bo nastopila proti Hrvaški, bo znano jutri.«

Naša prva igralka bo Tamara Zidanšek, ki komaj čaka začetek: »Res se veselim teh tekem, še posebej proti igralkam, ki so višje uvrščene. Upam, da bomo igrale dobro in zbrano ter, da se bom srečala s katero izmed igralk, ki so na lestvici med najboljšimi 20-imi na svetu.« TUKAJ.

Na novih teniških lestvicah TS nekaj sprememb med vodilnimi igralci in igralkami

bm, 05.02.2018

S 1. februarjem smo prvič v sezoni 2018 posodobili domače teniške lestvice. Velikih sprememb ni, nekaj pa jih je vseeno potrebno omeniti.

Na moško člansko lestvico se po nekajletni odsotnosti, ko je nastopal pod britansko zastavo, vrača Aljaž BEDENE (Sl-Lj). Kot najvišje uvrščen slovenski igralec na lestvici ATP, ta teden je na 52. mestu, je zasedel tudi vodilno mesto na domači lestvici in s tem končal kar dolgo prevlado Blaža KAVČIČA (Tr-Kr).

. Na ženski članski lestvici ostaja še naprej na prvem mestu Polona HERCOG (Br-Mb), z 89. mestom najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA.

Brez sprememb je tudi vrh lestvice do 18 let, kjer pri dekletih na prvem mestu ostaja naša vodilna mladinka na lestvici ITF Kaja JUVAN (Šplus), v prvo četverico pa se je na tretje mesto zavihtela Živa FALKNER (Otočec), ki je tudi tretja Slovenka na svetovni mladinski teniški lestvici, trenutno je uvrščena na 200. mesto. Na lestvici fantov do 18 let je še naprej vodilni Matic DIMIC (MaxLj), mesti pa sta zamenjala Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je sedaj drugi in Gašper BEZJAK (Br-Mb), ki je zdrsnil na tretje mesto.

Na lestvici deklet do 16 let ostaja na vrhu Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), na drugo mesto pa se je povzpela Ana Zala VOLK (ŽtkMb). Tudi pri fantih ostajata vodilna igralca Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in Lazar MILIČEVIĆ (Ltc), se pa oster boj bije v ozadju, kjer se je na tretje mesto povzpel Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), sledita pa mu z najboljšima uvrstitvama Žiga KOVAČIČ (Ptuj) in Aljaž JERAN (Radom).

Brez sprememb na vrhu ostaja lestvica do 14 let, kjer še neprej na prvih treh mestih vztrajajo Lun OBRUL (Celje), Bor ARTNAK (AsLit) in Maj PREMZL (ŽtkMb). Na lestvici deklic do 14 let Je prednost na prvem mestu še nekoliko povečala Pia Marija REBEC (Tc-Lj), na istih mestih, 2. in 3. pa ostajata Brina ŠULIN (Radom) in Petja DRAME (ŽtkMb), ki pa je točkovno razliko do drugega mesta precej zmanjšala.

Nov vodilni igralec pa je na lestvici dečkov do 12 let. Po zmagi na državnem prvenstvu je na vrhu Žiga ŠVEC (Mu-So), ki je na drugo mesto izrinil Marka Iztoka LUNDRA (Rafa). Pri deklicah je še naprej z velikim naskokom prva Ela Nala MILIĆ (Tk-CC), malenkost pa se ji je približala le klubska soigralka Tinkara VRANIČAR. TUKAJ.

Zmagovalci turnirjev OP Zala 16 so Tara Gorinšek, Jan Dimitrijevič in Nik Jan

bm, 04.02.2018

Na odprtem prvenstvu ZALA v starostni katregoriji do 16 let so konec tedna na Šport Plusu v Ljubljani nastopali fantje v A in B turnirju, dekleta je gostil ŽTK Maribor.

V Mariboru smo pri dekletih videli kar nekaj presenečenj, presenetljivi pa sta bili tudi obe finalistki, 3. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj) in nepostavljena Maša VIRIANT (Radomlje). Gorinškova je v polfinalu s 4-6 6-3 6-2 premagala 1. nosilko in zmagovalko zadnjih treh odprtih prvenstev, ki štejejo za pokal ZALA, Ano Zalo VOLK (ŽtkMb). Druga polfinalistka je bila nepostavljena Maša VIRIANT, ki je na poti do finala izločila tri nosilke, v polfinalu ji je srečanje pri vodstvu 6-5 predala tudi 2. nosilka Taja LONČARIČ. V finalu je bila prepričljivo boljša Gorinškova, ki je zmagala s 6-3 6-0 in osvojila še drugi posamični turnir v karieri, oba v starostni kategoriji do 16 let.

V A turnirju fantov so se v Ljubljani v polfinale uvrstili 1. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), Tilen KOVAČ ( Šentjur), nepostavljeni Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), ki je že v prvem krogu izločil 3. nosilca Samuela PATETA in 2. nosilec Žiga KOVAČIČ (Ptuj). V polfinalu je nato Šuntar s 6-7(7) 6-1 6-2 premagal Kovača, Dimitrijevič pa s 6-2 6-3 Kovačiča. Finalni obračun je dobil Jan DIMITRIJEVIČ, kateremu je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 Jon Lan ŠUNTAR srečanje predal.

V B turnirju sta bila finalista 1. nosilec Mario ŠPANIĆ (TkMed), v polfinalu je s 6-1 6-2 premagal Davida LJUBISAVLJEVIĆA (Maja) in Nik JAN (Radovljica), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-0 izločil Borisa BARJAKTAREVIČA (Sl-Lj). Turnir je osvojil Nik JAN, ki je v finalu Španića premagal s 6-3 6-4.

Na fotografiji z leve: Jon Lan Šuntar, Jan Dimitrijevič, Tara Gorinšek, Maša Viriant, Nik Jan in Mario Španić TUKAJ.

Aljaž Bedne priigral drugo točko Sloveniji, Tom Kočevar Dešman izgubil odločilno srečanje s Hurkaczem

bm, 04.02.2018

V mariborski dvorani Lukna smo spremljali še drugi današnji obračun v tekmi II. EA skupine Davisovega pokala, ko sta se pomerila Aljaž BEDENE in Kamil MAJCHRZAK. Kljub veliki razliki na teniški lestvici ATP je Poljak, ki je v prvem srečanju včeraj premagal Blaža ROLO nudil dostojen odpor Aljažu, a je bila razlika v kakovosti očitna in Bedene je, kljub utrujenosti, saj je pred tem preživel na igrišču že tri ure in pol v igri dvojic, zanesljivo dobil srečanje s 6-3 6-4. Po tekmi je povedal, da kljub gladkemu rezultatu ni bilo enostavno, predvsem ker je bil tudi nekoliko utrujen, a je toliko bolj zadovoljen s prikazano igro in zmago.

Slovenski selektor Miha MLAKAR se je pred zadnjim, odločilnim obračunom odločil za menjavo petega igralca in je na igrišče v boj s Hubertom HURKACZEM poslal Toma KOČEVARJA DEŠMANA.. Žal tudi Kočevar Dešman, ki v zadnjem času zaradi poškodbe ni igral, se bo pa počasi vrnil na turnirje, ni bil kos Poljaku, ki je zanesljivo dobival svoj začetni udarec. To je bilo, ob treh odvzemih servisa našemu igralcu dovolj za zmago s 6-3 in 6-2. Tom je po tekmi povedal, da je bila že zjutraj velika verjetnost, da bo zaigral, zato je bilo težko čakati ves dan na začetek srečanja. Nekoliko je bil nerovoen, a se je nervoza med tekmo razblinila. Kljub temu, da je dal vse od sebe, pa je njegova trenutna pripravljenost ni zadoščala za kaj več kot je iztržil.

Ob koncu dvo-dnevnega merjenja moči je slovenski kapetan Miha Mlakar povedal: »Imeli smo precej smole. Na žrebu smo dobili najmočnejšega tekmeca, nato se je poškodoval Blaž Kavčič, pa še Blaž Rola ni v pravi formi. Vseeno smo bili blizu zmage. V dvojicah smo imeli niz in 'break', a žal je nekaj žog odločilo, da so se zmage na koncu veselili Poljaki. Poraz seveda ne zadovoljuje naših pričakovanj pred dvobojem."

Oceno je podal tudi poljski kapetan Radoslaw Szymanik, ki seveda zadovoljstva ni skrival: »Ponosen sem na svoje fante. Verjemite, da se je žreb poigral in že takoj na začetku tekmovanja sta se morali srečati najboljši reprezentanci v tej skupini. Tako Hubert kot tudi Kamil sta izjemno nadarjena igralca in ob dobrem treningu bosta lahko zelo visoko na lestvici ATP. Gledalci so v Mariboru videli vrhunski tenis in moram pohvaliti gostoljubje in celoten ambient.«

Slovenija bo tako aprila odpotovala v Turčijo, kjer se bo za obstanek v II. EA skupini borila z domačo ekipo. Ta je z 1-3 izgubila srečanje z Zimbabwejem.

Kratek pregled sobotnega in nedeljskega dogajanja v Lukni poglejte TUKAJ.

Poljska dobila tekmo dvojic in gre s prednostjo v zadnja dva obračuna

bm, 04.02.2018

V mariborski dvorani Lukna se je ob 12. uri začel drugi dan obračuna v II. EA skupini Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko.

Po prvem dnevu je bil izid izenačen potem, ko je v prvem srečanju Aljaž BEDENE premagal Huberta HURKACZA, Poljski pa je točko za izenačenje priigral Kamil MAJCHRZAK, ki je ugnal Blaža ROLO.

Danes je bila najprej na sporedu tekma dvojic, ki sta jo po dveh urah in pol igre s 5-7 7-6 6-4 dobila Mateusz KOWALCZYK in Marcin MATKOWSKI. Na slovenski strani sta nastopila Aljaž BEDENE in Blaž ROLA, ki sta prikazala odlčno igro, a morala na koncu priznati premoč nasprotnikoma. Poljaka sta na koncu osvojila točko več (108-107), odločila pa je osma igra drugega niza, ko sta naša igralca izgubila začetni udarec, Poljaka pa nato izkoristila tretjo zaključno žogo za zmago.

Zdaj sledita še obračuna Bedeneta in Majchrzaka ter Role in Hurkacza pri čemer je treba poudariti, da bosta Poljaka precej bolj sveža in zaradi tega tudi v prednosti, pa tudi vodstvo v skupnem seštevku z 2-1 jima bo zagotovo vlilo dodatno samozavest. Glede na prikazano igro prvega dne se nam obetata dva izjemno izenačena obračuna, Slovenci pa morajo dobiti oba dvoboja če želijo slaviti v srečanju.

Tekmo lahko spremljate na TV programu Sportklub 2, rezultat pa v živo tudi TUKAJ.

Najmlajši v Litiji in Novem mestu, v Kopru se je končal Primorski Winter cup

bm, 04.02.2018

Najmlajši so ta konec tedna igrali turnirje v mini, midi ter tenisu do 10 in 11 let v Novem mestu in Litiji, v Kopru pa se je odvijal drugi del Primorskega Winter cupa.

V soboto so v organizacija TK As Litija nastopili dečki in deklice v tenisu do 11 let. Pri dečkih je zmagal Svit SULJIČ (TaBre), pri deklicah je bila najboljša Eva ŠIFRER (Medvode). V nedeljo so odigrali še turnir do 10 let. Pri dečkih je bil zmagovalec Lan KONEČNIK (Sl.Gradec), pri deklicah je slavila Sara MIHELČIČ (Bobi)

Turnir v MIDI in MINI tenisu je gostil TK Portovald iz Novega Mesta. V MINI tenisu je pri deklicah zmagala Nika MATEVŽIČ BAŠELJ (Maja), pri dečkih je bil najboljši Bine JUREČIČ (Grosuplje). V MIDI tenisu je bila pri deklicah najboljša Maja STOPAR (Ol-Lj), pri dečkih je zmagal Tay KLEP (Ltc).

V Kopru je ta konec tedna nastopilo še 55 igralk in igralcev, skupaj se jih je torej Primorskega Winter cupa udeležilo kar 165, prihšli pa so iz štirih držav. V soboto je na turnirju teniških šol do 13 let med dečki zmagal Nik POHLEN (Tk Koper), med deklicami je bila najboljša Daša SEDMAK (Tk Koper). V tenisu do 13 let je slavil Benjamin BORILINI (Tk Koper).

V nedeljo so zmagovalne pokale prejeli: tenis do 11 let deklice - Julija BOGATIN (Koper), tenis do 11 let dečki - Allesio DAMBROSI (Ita), tenis do 13 let deklice - Julija BOGATIN (Koper), tenis do 15 let fantje - Robert KORELC (Koper) in tenis do 15 let dekleta - Tina KOMAC Koper.

Vse zmagovalce in fotografije iz Kopra najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik izgubila finale WTA turnirja dvojic v St. Petersburgu

bm, 04.02.2018

Katarina SREBOTNIK se je s soigralko Allo KUDRYAVTSEVO uvrstila v finale konkurence dvojic na WTA turnirju v St Petersburgu (800.000 $).

Njuni četrtfinalni nasprotnici sta bili Nemki Mona BRTHEL in Nicola GEUER, v izenačenem srečanju pa sta bili boljši Srebotnikova in Kudryavtseva, ki sta zmagali s 6-4 4-6 10-8.

V polfinalu sta se merili z 2. nosilkama, Nemko Anno Leno GROENEFELD in Američanko Raquel ATAWOin v še enem izenačenem obračunu zmagali s 6-4 3-6 11-9.

V finalu sta igrali z Vero ZVONAREVO in Tameo BACSINSZKY. Rusinja in Švicarka sta bili boljši z rezultatom 2-6 6-1 10-3. TUKAJ.

Po prvem dnevu obračuna med Slovenijo in Poljsko izid izenačen

bm, 03.02.2018

V mariborski športni dvorani Lukna v Ljudskem vrtu se je ob 14. uri začel obračun 2. EA skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko. Ob spremenjenem formatu tekmovanja igralci igrajo na dva dobljena niza, srečanje pa se odigra v dveh dneh.

Prva sta na igrišče stopila naš 1. lopar 28-letni Aljaž BEDENE, 52. igralec sveta in drugi poljski igralec, 20-letni Hubert HURKACZ, 224. igralec lestvice ATP.

Izenačeno srerčanje je po uri in pol igre Aljaž dobil s 6-4 7-5. Nasprotniku je trikrat odvzel servis, sam ga je izgubil enkrat. Potem, ko je v prvem nizu ves čas nadziral potek in v drzgem povedel s 3-1 je prišlo do manjšega padca v igri, kar je zelo dobri Hurkacz izkoristil in izid izenačil. V osmi, najdaljši igri drugega niza, je bil Aljaž v težavah, ubranil je dve break žogici in se uspel izvleči, v enajsti igri pa je Hurkacz z dvema dvojnima napakama pri izidu 30-30 podaril niz Slovencu in Aljaž je samo še dokončal začeto, izkoristil tretjo meč žogo na svoj servis in se veseliol zmage.

Po srečanju je povedal, da je vesel dobrega začetka in vodstva Slovenije z 1-0, da je med srečanjem čutil nekaj nervoze in da je v drugem nizu pri vodstvu s 3-1 popustil, ni se več dobro gibal in tega si enostavno ne bi smel dovoliti, a se je v osmi igri vrnil, izvlekel izgubljeno igro in na koncu slavil. Povedal je, da je nekoliko poškodovano koleno zdržalo in da se že veseli naslednjega obračuna.

V drugi tekmi dneva sta igrala Blaž ROLA, ki nastopa namesto poškodovanega Kavčiča in prvi poljski lopar, 22-letni Kamil MAJCHRZAK, 213. igralec lestvice ATP. Poljak je zaigral odlično in zmagal s 6-4 6-2. Ob zelo dobrem servisu, Roli je ponudil vsega eno priožnost za break, si jih je sam priigral kar devet, tri pa tudi izkoristil. br>
Po srečanju je bil Rola precej razočaran, saj je kljub temu, da je sredi pripravljalnega obdobja, vendarle pričakoval boljši nastop. V soboto bo dan odločitve zato poziva vse ljubitelje tenisa naj pridejo v dvorano Lukna podpret našo ekipo, ki bo podporo gledalcev v nedeljo še kako potrebovala.

Nedeljski spored se bo začel ob 12. uri, ko bo obračun dvojic. Prijavljena para sta Aljaž Bedene/Blaž Rola - Mateusz Kowalczyk/Marcin Matkowski. Izkušena Poljaka, sicer oba izvrstna igralca dvojic sta v tem srečanju favorita, vsekakor pa bo imel zamgovalec dvojic veliko prednost pred zadnjima obračunoma, ko se bosta najprej pomerila Bedene in Majchrzako, sledil pa bo še obračun Role in Hurkacza.

Nekaj utrinkov iz današnjega srečanja in kaj je po tekmi povedal Aljaž Bedene poglejte TUKAJ .

Vabljeni v dvorano Lukna tudi jutri ! TUKAJ.

Metka Komac osvojila dvojno krono na ITF turnirju v Nairobiju

bm, 03.02.2018

Metka KOMAC, 16-letnica iz Kopra, je dvojna zmagovalka mladinskega ITF turnirja 4. ranga v Nairobiju. Naslovu med dvojicami, ki sta ga včeraj osvojili s Pauo Mihaelo ONITA je danes dodala še naslov zmagovalke med posameznicami, prav tako prvi v karieri na turnirjih ITF.

V današnjem finalnem obračunu ni imela težav z dve leti mlajšo domačinko Angello OKUTOYI. Srečanje je dobila z gladkih 6-1 6-3.

Po prvi zmagi Sheile Glavaš na turnirjih ITF prejšnji teden v Mostarju je Metka KOMAC naslednja med odličnimi mladimi Slovenkami, ki se je vpisala na seznam zamgovalk mladinskih ITF turnirjev. Potem, ko je lani nastopila na desetih mladinskih turnirjih, na katerih se je enkrat prebila v četrtfinale in enkrat v polfinale, v 22 srečanjih pa je zabeležila 12 zmag in 10 porazov, je letošnjo sezono začela izjemno in se po četrtfinalu v Beogradu na turnirju 4. ranga, v Nairobiju najprej uvrstila v polfinale, danes pa prvič stopila na zmagovalno stopničko. Ob devetih zmagah je zabeležila samo dva poraza.

Na mladinski teniški lestvici je sezono 2017 zaključila na 805. mestu, letos pa je že pridobila 300 mest in je na trenutni lestvici na 503. mestu, prihodnji teden pa jo bomo že našli med najboljši 400 mladinkami sveta.

Čestitamo ! TUKAJ.

Srečanje Slovenije in Poljske bosta ob 14 uri odprla Bedene in Hurkacz

bm, 03.02.2018

Slovenska teniška reprezentanca bo danes ob 14. uri začela dvoboj 2. evroafriške skupine Davisovega pokala proti Poljski. V lepo prenovljeni dvorani Lukna v Ljudskem vrtu bosta prva nastopila vodilni slovenski igralec na lestvici ATP Aljaž Bedene (ATP 52) in drugi poljski igralec Hubert Hurkacz (224).

V slovenskem taboru so si želeli prav takšen žreb, saj je Bedene favorit proti 20-letnemu Hurkaczu in bi zmaga zagotovo dobro vplivala na razpoloženje Blaža Role (195.), ki se bo v drugem dvoboju posameznikov pomeril z najboljšim poljskim igralcem v Mariboru, Kamilom Majchrzakom (213.). Slovenija je papirnati favorit obračuna s Poljaki, a kot vedno velja za tekme v Davisovem pokalu, na igrišču je vse mogoče.

Izjemen ambient dvorane Lukna so pohvalili v obeh taborih, ambiciozni načrti slovenske reprezentance, ponovno igranje Aljaža Bedeneta za Slovenijo in domač teren, sicer Ptujčana, Blaža Role, so več kot dobri razlogi za podporo polnih tribun slovenskih navijačev. Še posebej, če omenimo, da v teniških dvobojih v Davisovem pokalu velja t.i. množično navijanje in spodbujanje, kar je sicer na teniških turnirjih prepovedano.

Na žrebu, ki ga je vodil glavni nadzornik ITF-a Francoz Franck Sabatier, so bili prisotni še podžupan občine Maribor Saša Pelko, član upravnega odbora poljske teniške zveze Mikolaj Franas in predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger.

Aljaž Bedene: »"Pričakujem pravo borbo. Štela bo vsaka točka in z Rolo bova skušala že prvi dan osvojiti dve točki. Mislim, da sva v dobri formi in da bo v soboto zvečer 2:0 za Slovenijo. Poljskih igralcev, ki bosta igrala med posamezniki, ne poznam, si pa bom prek youtuba in interneta ogledal, kako igrata in pripravil taktiko. Počasna podlaga v dvorani Lukna bi morala nam bolj ustrezati, saj Poljaki igrajo precej hitrejši in močnejši tenis."

Blaž Rola: »Smola, da se je Kavčiču v ponedeljek pripetila ta poškodba, a jaz sem dobro pripravljen in mislim, da ga lahko dostojno zamenjam. Sicer sem trenutno še v pripravljalni fazi, saj sem z začetkom sodelovanja z Gregom Žemljo spremenil precej stvari, tako da je moje telo kondicijsko precej šibko, a mislim, da mi bo adrenalin ob igranju pred domačimi gledalci pomagal, da v Mariboru prikažem svoj najboljši tenis."

Miha Mlakar, kapetan slovenske reprezentance: »Trenirali smo maksimalno, smo dobro pripravljeni, tako Aljaž Bedene kot Blaž Rola sta v dobri formi, vendar ne želimo prehitevati dogodkov, temveč iti tekmo za tekmo. Škoda za Blaža Kavčiča, s katerimi bi bili še močnejši, a žal so poškodbe sestavni del športa. Za njegovo zdravje in rehabilitacijo je bolje, da ni več z ekipo in da v miru opravi še dodatne zdravniške preiskave. V ekipi potrebujemo zdrave igralce in upam, da bo Blaž Kavčič na naslednjem dvoboju Davisovega pokala znova del reprezentance."

TV prenos srečanja - Sport klub. TUKAJ.

Na Winter cupu slovenske ekipe brez uvrstitve na zaključni turnir

bm, 03.02.2018

V četrtek so se začeli kvalifikacijski obračuni zimskih evropskih prvenstev (Winter cups 2018) v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Ekipi dečkov in deklic do 14 let sta morali v predkvalifikacije, ki sta jih uspešno opravili. Obe ekipi sta bili boljši od predstavnikov Luksemburga.

Dečki do 14 let, Bor ARTNAK, Lun OBRUL in Maj PREMZL so bili na turnirju v Nemčiji postavljeni za 4. nosilce in so v prvem krogu igrali z ekipo Nizozemske. Čeprav jim na začetku ni prav dobro kazalo, saj je Lun OBRUL uvodno srečanje izgubil, je stvari na svoje mesto z zmago postavil Bor ARTNAK, ki je izid izenačil, piko na i za zmago z 2-1 pa sta postavila Artnak in Maj PREMZL, ki sta dobila odločilni super (match) tie-break z 10-0. Naši dečki so danes igrali z Belgijo za uvrstitev v finale, a jim to ni uspelo. Belgijci so dobili oba posamična dvoboja, tako da se bo naša ekipa zdaj borila za uvrstitev na 3. mesto v kvalifikacijski skupini, s porazom pa kot še zadnja slovenska ekipa ostaja brez uvrstitve na zaključni turnir. Dečki so osvojili končno 4. mesto.

Ekipa deklic do 14 let, Petja DRAME, Brina ŠULIN in Pija Marija REBEC, je igrala z ekipo Srbije in izgubila z 1-2. Po srečanju posameznic je bil izid izenačen, naši igralki Brina Šulin in Pia Marija REBEC pa sta nato z 2-6 7-6(3) 6-10 tesno izgubili odločilno igro dvojic. V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so naše igralke izgubile z Italijo in Slovaško in osvojile 8. mesto.

Ekipa fantov do 16 let, Blaž VIDOVIČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Aljaž JERAN je v Budimpešti igrala s 3. postavljeno ekipo Češke in izgubila z 0-2. Oba posamična obračuna sta bila tesna in sta se končala po odigranih treh nizih, kar pa je za naše fante slaba tolažba saj so izpadli iz boja za napredovanje na zaključni turnir. V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so izgubili z Litvo in premagali Črno Goro ter osvojili 7. mesto.

Razočarala pa je tokrat ekipa deklet do 16 let, Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR, ki je bila na Portugalskem postavljena na mesto 3. nosilk. V prvem krogu so naše, v mednarodnem mladinskem merilu zdaj že izkušene igralke, leta 2016 so bile tudi udeleženke svetovnega prvenstva, igrale z ekipo Portugalske in presenetljivo izgubile z 1-2. Točko za Slovenijo je v dvoboju drugih igralk obeh ekip osvojila Lovričeva, prvi lopar Živa Falkner pa je tekmo posameznic izgubila. Danes našima dekletoma res ni šlo nič od rok, saj sta izgubili tudi odločilno srečanje dvojic. Portugalki sta bili boljši s 6-1 6-4. Naši igraliki sta izgubili kar osem iger v katerih je pri deucu odločala tako imenovana odločilna točka, od tega zadnje tri igre v drugem nizu. Dekleta so v nadaljevanju premagala ekipi Irske in Belgije ter osvojila končno 5. mesto.

Vse rezultate in uvrstitve naših ekip najdete TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji za najmlajše, OP ZALA 16 in Primorski Winter cup v Kopru

bm, 02.02.2018

Ta konec tedna poleg tekmovanj v Davisovem pokalu in na Winter cupih na domačih igriščih spremljamo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let in nastope najmlajših v starostni kategoriji 8-11 let. Starejši se za točke lestvice TS borijo v Mariboru in Ljubljani, mlajši igrajo v Litiji in Novem mestu.V Kopru pa poteka še drugi del Primorskega Wnter cupa.

Fantje so OP Zala včeraj v Ljubljani odigrali kvalifikacije, dekleta jih bodo pred začetkom glavnega turnirja v Mariboru odigrale danes.

Pri fantih so bili v kvalifikacijah uspešni Patrik KUMER ŠPEGEL, Marsel ŽNUDERL, Aljaž KIRBIŠ, Val NOVAK, Maj NAJVIRT KOLARIČ, Luka KRAJNIK, Oliver Mark TUTIČ in edini nepostavljen igralec v kvalifikacijah Lan WINTERLEITNER.

V glavnem A turnirju so doslej izpadli trije nosilci, Simon JAVORŠEK, Svit KOS in Miha KASTELEC. Eno srečanje je še v teku. V drugi krog sta napredovala prvi nosilec Jon Lan ŠUNTAR in 2. nosilec Žiga KOVAČIČ.

Dekleta igrajo tekme prvega in drugega kroga. V prvem krogu je izgubila ena postavljena igralka, Manca LAMPRET, v drugem sta izpadli še Natalija URH in Hana BEČIROVIČ NOVAK. V četrtfinale so se uvrstile Ana Zala VOLK, Tara GORINŠEK, Taja LONČARIČ, Rina GROŠELJ, Maša VIRIANT, Pia POGLAJEN in Anali KOČEVAR. Eno srečanje je še v teku. TUKAJ.

V Mariboru se napetost stopnjuje, danes ob 13.30 uri žreb parov

bm, 02.02.2018

V Mariboru je vse nared za jutrišnji začetek dvoboja srečanja Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko.

Danes ob 13.30 uri bo v Mestni hiši na Glavnem trgu 15 opravljen žreb igralnih parov prvega in drugega dne.

Na žrebu bosta prisotni obe reprezentanci, podžupan mestne občine Maribor g. Saša Pelko, predstavnik ITF gospod Franck Sabatier, predstavnik poljske teniške zveze g. Mikołaj Franas ter predsednik Tenis Slovenije g. Marko Umberger.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.