Metka Komac osvojila dvojno krono na ITF turnirju v Nairobiju

Metka KOMAC, 16-letnica iz Kopra, je dvojna zmagovalka mladinskega ITF turnirja 4. ranga v Nairobiju. Naslovu med dvojicami, ki sta ga včeraj osvojili s Pauo Mihaelo ONITA je danes dodala še naslov zmagovalke med posameznicami, prav tako prvi v karieri na turnirjih ITF.

V današnjem finalnem obračunu ni imela težav z dve leti mlajšo domačinko Angello OKUTOYI. Srečanje je dobila z gladkih 6-1 6-3.

Po prvi zmagi Sheile Glavaš na turnirjih ITF prejšnji teden v Mostarju je Metka KOMAC naslednja med odličnimi mladimi Slovenkami, ki se je vpisala na seznam zamgovalk mladinskih ITF turnirjev. Potem, ko je lani nastopila na desetih mladinskih turnirjih, na katerih se je enkrat prebila v četrtfinale in enkrat v polfinale, v 22 srečanjih pa je zabeležila 12 zmag in 10 porazov, je letošnjo sezono začela izjemno in se po četrtfinalu v Beogradu na turnirju 4. ranga, v Nairobiju najprej uvrstila v polfinale, danes pa prvič stopila na zmagovalno stopničko. Ob devetih zmagah je zabeležila samo dva poraza.

Na mladinski teniški lestvici je sezono 2017 zaključila na 805. mestu, letos pa je že pridobila 300 mest in je na trenutni lestvici na 503. mestu, prihodnji teden pa jo bomo že našli med najboljši 400 mladinkami sveta.

Čestitamo !