Aljaž Bedene v drugi krog Buenos Airesa, Andreja Klepač uspešna v Dohi, Blaž Kavčič v New Yorku obstal v prvem krogu

Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ ta teden nastopata na turnirjih ATP serije 250 v Buenos Airesu (568.000 $) in New Yorku (668.000 $).

Aljaž je v Argentini v prvem krogu igral s 24-letnim Čehom Jirijem VESELYEM, 61. igralcem lestvice ATP. Turnir se igra na peščeni podlagi, to pa je njuno tretje medsebojno srečanje. Prvič je šla zmaga v roke našega igralca, ki je bil prepričljivo boljši s 6-3 6-0. Aljaž je za zmago potreboval vsega dobro uro. Ob odličnem servisu je nasprotniku zabil osem asov, skupaj pa izgubil vsega enajst točk na svoj servis. Čehu je servis odvzel šestkrat, sam ga je izgubil enkrat. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 58 - 32. V drugem krogu bo igral s 3. nosilcem, trenutno 20. igralcem sveta, Špancem Albertom RAMOSOM VINOLASOM.

Blaž KAVČIČ na trdi podlagi v New Yorku ni bil uspešen. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 28-letni Nemec Peter GOJOWCZYK, 63. igralec sveta, ki je zmagal še drugič v medsebojnih obračunih, prvič je bil boljši leta 2014 v kvalifikacijah Dohe. Tudi tokrat Blažu prav veliko možnosti ni ponudil. Po uri in dvajsetih minutah je bil boljši s 6-4 6-2. Blažu je servis odvzel trikrat iz dvanajstih priložnosti, na drugi strani pa si Blaž ni priigral niti ene. Gojowczyk je imel izjemen izkoristek servisa, 76 % prvega in 79 % drugega, na drugi strani je bil Blaž v tem elementu občutno slabši, izkoristek prvega servisa je imel 62 %, drugega pa samo 46 %. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 75- 56 v korist Nemca. Kavčič tako po štirih odigranih turnirjih serije ATP v letošnji sezoni ostala z le eno zmago in s štirimi porazi. Nastop v prvem krogu mu je navrgel 6.765 $, a je ostal brez osvojenih točk za lestvico ATP.

V prvem krogu dvojic WTA turnirja v Dohi, ki ima nagradni sklad kar 3.173.000 $ je Andreja KLEPAČ s soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ s 6-3 6-3 premagala Britanko Anno SMITH in Čehinjo Renato VORACOVO.

Na istem turnirju je v prvem korgu konkurence dvojic izpadla Katarina SREBOTNIK s soigralko iz Japonske Shuko AOYAMA.

Nekaj naših predstavnikov je ta teden nastopilo na turnirjih nižjega ranga. Na ITF turnirju v Antalyi sta se v kvalifikacijah poslovila Luka MIKLAVČIČ in Mike URBANIJA, prav tako v Antalyi je kvalifikacijah ženskega ITF turnirja izpadla Anja GAL.

Na ženskem ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) se je Nastja KOLAR uvrstila v drugi krog. V prvem je s 6-2 6-1 premagala Francozinjo Clemence FAYOL.