Blaž Kavčič po prvem krogu zapušča Dubaj

Blaž KAVČIČ na turnirjih serije ATP ostaja z le eno zmago v žrebih glavnih turnirjev v letošnji sezoni. Nastopil je na petih turnirjih in se na štirih poslovil že po prvem krogu. Na letošnjem njegovem najmočnejšem ATP turnirju serije 500 v Dubaju se je po porazu v finalu kvalifikacij kot srečni poraženec uvrstil v žreb glavnega turnirja. Ta mu je namenil za tako močen turnir dokaj ugodnega nasprotnika, namreč 74. igralca lestvice ATP, 27-letnega Rusa Evgenya DONSKOYA.

Blaž priložnosti ni izkoristil in po uri in pol igre je Donskoy slavil s 6-3 6-4. Za Kavčiča je bilo usodno preveliko število neprisiljenih napak in nekoliko slabši začetni udarec, izkoristek prvega servisa je imel le 47 % in drugega 53 %. Srečanje je imelo zanimiv potek. V prvem nizu je Kavčič z breakom v peti igri povedel s 3-2, a že v naslednji prednost zapravil, saj je izgubil svoj servis. V osmi igri je sledila še ena izguba servisa in niz je šel Donskoyu s 6-3.

V drugem nizu je bila slika obrnjena. V peti igri je uspel break Donskoyu in tokrat je on povedel s 3-2, a tudi on naslednjo igro na svoj servis izgubil in izid je bil poravnan na 3-3. V osmi igri je imel Blaž novi dve break priložnosti za vodstvo s 5-3, a ju ni izkoristil, to pa se je odrazilo v deveti igri, ko je serviral. Na svoj servis je izgubil tri zaporedne točke in ponudil Donskoyu tri vezane break priložnosti. Rus se jim ni odrekel, tretjo je izkoristil in nato serviral za zmago, si priigral tri meč žoge in tretjo tudi izkoristil. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 71-58 v korist ruskega igralca. Kavčič si je priigral 23.835 $ ter osvojil 10 ATP točk, a mu to na lestvici ATP ne bo prineslo napredovanja, tako da bo ostal okrog 115. mesta.

Kavčič se zdaj vrača na turnirje serije ATP Challenger. V naslednjih treh tednih bo igral na Kitajskem.

Prvovrstno presenečenje pa je v Dubaju pripravil Tunizijec Malek JAZIRI, 117. igralec lestvice ATP, ki je v treh nizih izločil 1. nosilca in 4. igralca sveta, Bolgara Grigorja DIMITROVA.