Blaž Kavčič v glavni žreb ATP turnirja v Dubaju kot srečni poraženec, Dalila Jakupović se ni uspela uvrstiti v drugi krog kvalifikacij v Acapulcu

Blaž KAVČIČ se je kot srečni poraženec po odpovedi Paola LORENZIJA uvrstil v glavni žreb ATP turnirja serije 500 z nagradnim skladom 2.623.485 $ v Dubaju. V prvem korgu bo igral z Rusom Evgenyem DONSKOYEM, 76. igralcem lerstvice ATP.

Blaž se je v kvalifikacijah po predaji Indijca Sumita NAGALA uvrstil v drugi krog.

Kavčič je slabo začel in prvi niz izgubil z 2-6, v nadaljevanju pa zaigral bolje in po osvojenem drugem nizu s 6-2 v tretjem povedel s 4-0, pri tem izidu pa mu je 20-letni Indijec, ki na lestvici ATP zaseda 216. mesto, srečanje predal.

V drugem krogu je igral z v Uzbekistanu rojenim 29-letni Francozom Glebom SAKHAROVIM, 154. igralcem lestvice ATP. V Dubaju je tekme motil dež, tako da so bile dvakrat prekinjene. Po drugi prekinitvi je bil izid 6-3 za Sakharova in prednost v prvi igri drugega niza za Kavčiča. Nadaljevanje ni prineslo preobrata in Blaž je tudi drugi niz izgubil. Francoz je bil boljši s 6-4. Sakharov je odlično serviral, skupen izkoristek servisa je imel kar 75 %, tako da si je Blaž v celotnem srečanju priigral samo eno break priložnost, ki je ostala neizkoriščena. Sakharov jih je imel šest, dve je tudi izkoristil, po eno v vsakem nizu.

Na WTA turnirju v mehiškem Acapulcu je v kvalifikacijah nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. Bila je druga nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa je igrala s 25-letno Francozinjo Amandine HESSE, 231. igralko lestvice WTA.To je bil njun tretji medsebojni obračun, še drugič pa se je zmage veselila Francozinja, ki je bila po dveh urah in 23 minutah boljša s 6-2 2-6 7-6 (2). Izenačena tekma je prinesla skupaj 10 breakov, po pet na vsaki strani, v najbolj izenačenem tretjem nizu, v katerem sta obe igralki osvojili po 47 točk, pa je bila uspešnejša Hessejeva, ki je dosegla en break iz edinega poskusa, Jakupovićeva pa je imela kar devet priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, a je bila prav tako uspešna le enkrat. V podaljšani igri je nato osvojila samo dve točki in zmaga je odšla Francozinji. Na koncu je Dalila osvojila celo točko več od nasprotnice (108-107), v srečanju pa je imela kar 21 priložnosti za break, a jih je izkoristila le pet.