Slovenska Fed cup reprezentanca od srede do sobote v Tallinu za napredovanje v višji rang tekmovanja

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od srede do sobote v Estonskem Tallinu nastopila na turnirju I. EA skupine Pokala Federacij. Naša ekipa je v Estonijo ospotovala v zelo pomlajeni postavi, saj se za nastop nista odkločili Polona HERCOG in Dalila JAKUPOVIĆ, Andreja KLEPAČ je poškodovana, Katarina SREBOTNIK pa je že pred časom končala z nastopi za reprezentanco.

V Tallinu nas bo tako zastopala mlada in dokaj neizkušena ekipa v postavi:

Tamara ZIDANŠEK, 20 let, WTA 178, v Pokalu federacij je prvič nastopila 2017 in vse tri odigarne tekme dobila

Nina POTOČNIK, 21 let, WTA 430, doslej še ni nastopila

Kaja JUVAN, 17 let, WTA 489, ima en posamičen nastop in poraz ter en nastop in zmago med dvojicami

Nika RADIŠIČ, 17 let, NR, trenutno 23. mladinka sveta, to je njen prvi nastop.

Ekipo vodita Andrej KRAŠEVEC in Daniel ŠANTL.

Naša reprezentanca igra v skupini z Madžarsko, Hrvaško in Švedsko, ki tako kot Slovenija prihajajo brez najboljših igralk.

Pri Madžarkah ne bo nastopila Timea BABOS, 35. igralka sveta, tako da je najvišje uvrščena 19-letna Fanni STOLLAR, WTA 209.

Pri Hrvaticah manjka kar najboljših šest igraklk, štiri od teh so v top 100, na čelu reprezentance, ki jo vodi Iva MAJOLI pa je 22-letna Tena LUKAS, WTA 320. V ekipi so še Ana Biškić (747.), Lea Bošković (821.) in Darija Jurak (1150.), Hrvatice pa bodo naše prve nasprotnice v sredo.

Še najmočnejšo postavo je tako prijavila Švedska, tudi tu bo manjkala prva igralka Johanna LARSON, tako da bo na čelu ekipe, ki jo vodi Mattias ARVIDSON stala 22-letna Rebecca PETERSON, WTA 137.

Pred današnjim drugim treningom in prvim jutrišnjem dvobojem je misli strnil slovenski kapetan Andrej Kraševec:»Kot se je izkazalo na sestanku kapetanov, so vse ekipe precej spremenjene glede na prijavljene postave pred tedni. Tudi mi nismo v najmočnejši zasedbi, ampak je vseeno stanje pred jutrišnjim začetkom drugačno. Najprej igramo s Hrvaško, ki je premagljiva. V vsaki tekmi moramo dati maksimum in verjamem, da bi to lahko zadostovalo za zmago. Lahko rečem, da so vse ekipe premagljive, ampak mi moramo pokazati najboljšo možno dnevno formo. Katera od igralk bo nastopila proti Hrvaški, bo znano jutri.«

Naša prva igralka bo Tamara Zidanšek, ki komaj čaka začetek: »Res se veselim teh tekem, še posebej proti igralkam, ki so višje uvrščene. Upam, da bomo igrale dobro in zbrano ter, da se bom srečala s katero izmed igralk, ki so na lestvici med najboljšimi 20-imi na svetu.«