Pia Lovrič izgubila v četrtfinalu Luksemburga, s Tino Cvetkovič polfinalistki v konkurenci dvojic

Pia LOVRIČ, 15-letna Domžalčanka, se je na mladinskem ITF turnirju v Luksemburgu uvrstila v četrtfinale. Lovričeva je 5. nosilka turnirja, v drugem krogu pa je s 4-6 7-6(2) 6-2 premagala 15-letno Avstralko Nadine SMITH ( ITF 647). V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, 17-letno domačinko, Eleonoro MOLINARO, 73. mladinko sveta. Ta je v dobri formi saj se je na zadnjem turnirju, na katerem je nastopila, bilo je to januarja v Pragi na turnirju 1. ranga, uvrstila v finale. Tudi na domačem turnirju igra odlično, tako da ji Lovričeva ni nudila resnejšega odpora. Molinaro je zmagala s 6-1 6-2 in zabeležila še enajsto zaporedno zmago na zadnjih dvanajstih tekmah.

Popoldne je nastopila v drugem krogu še Radovljičanka Tina CVETKOVIČ. Njena nasprotnica je bila 5. nosilka, Francozinja Ana Marija JOVANOVIC (259), ki ni dovolila presenečenja in je našo igralko premagala s 6-3 6-4.

Cvetkovičeva in Lovričeva sta nastopili še v konkurenci dvojic, kjer sta se merili s 1. nosilkama Belgijko Victorio KALAITZIS in domačinko Eleonoro MOLINARO. V tekmi za gledalce z dobrimi živci sta v dramatačnem zaključku zmagali s 4-6 7-6(7) 18-16 in se uvrstili v polfinale. Tudi polfinalni obračun s 4. nosilkama, Nizozemkama Kim HANSEN in Marqiriet TIMMERMANS je bil izjemno napet, a se tokrat našima igralkama ni izšlo. Nizozemki sta zmagali z rezultatom 6-3 6-7(5) in 10-6.