prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Maj 2016

Arhiv novic - maj 2016

Na DP do 14 let in do 18 let znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 31.05.2016

Na državnem prvenstvu do 14 let, ki poteka v Kopru so znani četrtfinalisti in četrtfinalistke.

Pri dečkih so to 1. nosilec Blaž VIDOVIČ, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-1 premagal Žigo KOVAČIČA, 4. nosilec Jon Lan ŠUNTAR, ki je bil s 6-0 7-5 boljši do Mihe VETRIHA, Filip KALJEVIČ, ki je s 6-0 6-1 izločil Samuela PATETA in Nik JURJEVČIČ, ki je Jana DIMITRIJEVIČA premagal s 3-6 6-2 6-2.

Pri deklicah so se v polfinale uvrstile 1. nosilka Pia LOVRIČ, v četrtfinalu je s 6-1 6-0 izločila Tajo LONČARIČ, 3. nosilka Alja BELINGER je bila s 6-1 6-2 boljša od Nine PLIBERŠEK, 4. nosilki Alei BUBEK je pri izidu 6-1 4-0 v korist Bubkove srečanje predala Tara GORINŠEK, največ dela pa je imela v četrtfinalu 2. nosilka Tjaša KLEVIŠAR, a je bila na koncu z 2-6 6-3 6-1 boljša od Katarine Tare MILIĆ.

Na DP do 18 let v Kranju, kjer je spored tudi danes krojilo vreme, so organizatorji uspeli izpeljati načrtovana srečanja, tako da smo tudi tu dobili udeležence polfinalnih obračunov. Pri fantih so polfinalisti 1. nosilec Nejc SITAR, ki je v četrtfinalu s 6-0 6-1 premagal Blaža BEZJAKA, nepostavljeni domačin Klemen NIKOLAŠ, ki je bil s 6-4 6-0 boljši od še enega domačega igralca Erika PETROVIČA, 5. nosilec Jan VEHOVEC je s 6-2 6-4 izločil Andreja ŠUŠTERŠIČA, nepostavljeni Grega KOKALJ pa je s 6-1 7-5 premagal Aljaža FUGINO.

Pri dekletih težav ni imela 1. nosilka Tina Kristina GODEC, ki je s 6-0 6-3 premagala Ajdo BUKOVEC, 5. nosilka Kristina NOVAK je bila s 6-7(4) 6-1 6-0 boljša od Tine CVETKOVIČ, nepostavljena Sheila GLAVAŠ je s 7-6(3) 3-6 6-4 premagala Anjo GAL, 7. nosilka Tinkara KOVAČ pa je s 6-2 6-3 premagala 2. nosilko Nino KOLAR.

Polfinalni obračuni se v sredo začnejo ob 9. uri na igriščih TK Triglav Kranj. TUKAJ.

Slab dan za Blaža Rolo in Grega Žemljo

bm, 31.05.2016

Naša najboljša igralca na moški svetovni teniški lestvici Grega ŽEMLJA (152) in Blaž ROLA (192) sta po izpadu v kvalifikacijah Pariza ta teden nastopila na turnirjih serije ATP Challenger.

Žemlja je nastopil na travnati podlagi v Manchestru in uvodno srečanje dobro začel ter prvi niz proti 5 let mlajšemu, 24-letnemu Avstralcu Jamesu DUCKWORTHU (ATP 170), dobil v podaljšani igri. Nobeden izmed igralcev v uvodni igri ni izgubil svojega začetnega udarca, oba igralca pa sta osvojila po 42 točk. V drugem nizu je Žemlji enkrat "spodrsnilo" pri začetnem udarcu, kar je zadostovalo Avstralcu za osvojitev drugega niza s 6-4. V tretjem nizu pa se je Duckworth razigral in postal nerešljiva uganka za našega igralca, zanesljivo je dobival svoj začetni udarec, Žemlji pa je servis odvzel kar trikrat in tretji odločilni niz dobil gladko s 6-1, pri čemer je bilo razmerje v osvojenih točkah 25-10. Srečanje je trajalo uro in tričetrt. Duckwort pa je z zmago nadaljeval zmagovito serijo in dobil že 11 zaporedno srečanje.

Rola je ostal na peščeni podlagi in na ATP Challengerju v Furthu uspešno opravil kvalifikacije. V prvem krogu glavnega turnirja pa je tudi on izgubil. 25-letni Avstrijec Gerald MELZER ( ATP 129) je zmagal s 6-4 1-6 7-6(2). Srečanje je trajalo dve uri, Rola pa je bil v seštevku osvojenih točk celo boljši z 89-85, kar pa je ob porazu bolj slaba tolažba. Rola je v tretjem nizu z breakom že povedel s 3-1, a ga je nato Melzer ujel in bil nato v podaljšani igri bolj zanesljiv in jo dobil z vsega dvema izgubljenima točkama.

V prvem krogu ženskega ITF turnirja v Antalyi (10.000 $) pa je izgubila Saša KLANEČEK . S 7-5 6-2 jo je premagala Belorusinja Darya SHULZHANOK. TUKAJ.

Polona Hercog v Bolu na Braču, Nastja Kolar v Antalyi, Sven Lah v Hamammetu

bm, 30.05.2016

Na WTA turnirju serije 125 v Bolu na Braču (125.000 $) bo nastopila Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala s hrvaško vrstnico, 25-letno Petro MARTIĆ, 145. igralko lestvice WTA. Igralki sta se doslej pomerili dvakrat, a je od njunih medsebojnih srečanj minilo že 6 oz. 7 let, obakrat pa je bila boljša Martićeva.

Na ITF turnirju v Antalyi bosta nastopili Nastja KOLAR in Saša KLANEČEK.

Znova se bo na Futuresu preizkusil Sven LAH, tudi tokrat bo nastopil na turnirju v tunizijskem Hamammetu. TUKAJ.

Prihodnji teden se začne ITF Petrol turneja, letos bomo spremljali dekleta

bm, 30.05.2016

Prihodnje tri tedne bomo v okviru Petrol turneje 2016 spremljali ženske ITF turnirje z nagradnim skladom 10.000 $.

Prvi turnir se bo začel 6. junija v Velenju, naslednji teden bo domačin ŽTK Maribor, turneja pa se bo končala prav tako v Mariboru, le da bo gostitelj zadnjega turnirja TK Branik.

Turnirji ITF mladim igralkam predstavljajo odskočno desko v profesionalno teniško konkurenco in prehod od mladink med članice. Na turnirjih tako pričakujemo tudi mlade slovenske teniške igralke, ki bodo domače turnirje poskušale izkoristiti za osvojitev prvih ali nabiranje novih točk za žensko svetovno teniško lestvico WTA.

Priložnost je v Velenju pred dvema letoma izkoristila Tamara ZIDANŠEK, ki je prav v Velenju prvič zmagala na članskem ITF turnirju, od tedaj pa je na turnirjih ITF osvojila še sedem naslovov in se na lestvici WTA že zavihtela na 222. mesto.

Tudi v letu 2015 smo imeli predstavnice v zaključnih obračunih. Eva ZAGORAC, nastopila bo tudi letos, je nastope končala v finalu, v konkurenci dvojic pa sta slavili Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK.

Na seznamu prijavljenih igralk za letošnji turnir v Velenju najdemo kar 19 Slovenk, nastop v glavnem turnirju pa že imata zagotovljen Eva ZAGORAC in Polona REBERŠAK. Katere igralke bodo prejele posebno povabilo bo znano v naslednjih dneh.

Preberite tudi TUKAJ.

V Kopru in Kranju potekata državni prvenstvi do 14 in do 18 let

bm, 30.05.2016

V Kopru in Kranju potekata poletni državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

Koper gosti mlajšo kategorijo, danes pa so pod streho spravili tekme prvega kroga. Pri dečkih presenečenj ni bilo, saj so se vsi postavljeni igralci brez težav uvrstili v drugi krog. Pri deklicah je prijetno presenetila Žalčanka Anali KOČEVAR, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, v prvem krogu pa je s 6-4 6-3 izločila Novogoričanko, 8. postavljeno Majo ZUCCHIATI.

Na prvenstvu do 18 let v Kranju organizatorjem nagaja dež, a so pod streho spravili večino tekem prvega kroga v obeh kategorijah. Pri fantih je že izpadel prvi izmed postavljenih igralcev. 8. nosilca Miho PERUŠA je s 4-6 7-6(4) 6-3 premagal domačin Klemen NIKOLAŠ.

Pri dekletih v doslej odigranih tekmah presenečenj ni bilo.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Blaž Rola v glavni žreb na Challengerju v Furthu, Nina Potočnik na Poljskem začela z zmago

bm, 30.05.2016

Blaž ROLA ta teden nastopa na ATP Challengerju (42.500 €) v Furthu. Tokrat je moral v kvalifikacije, kjer mu je pripadlo mesto 1. nosilca, ki ga je tudi opravičil. V uvodnem nastopu je s 2-6 6-4 6-3 premagal 20-letnega domačina Johannesa HAERTEISA, ki je za nastop prejel posebno povabilo, na lestvici ATP pa zaseda 760. mesto. V drugem krogu je igral s 26-letnim Tomislavom BRKIĆEM iz BiH, 344. igralcem lestvice ATP. Srečanje je bilo v nedeljo pri izidu 1-1 v nizih prekinjeno. Prvi niz je dobil Rola s 7-5, drugega pa Brkić s 7-6(6). V današnjem nadaljevanju je bil Rola prepričljivo boljši in je zmagal s 6-1 ter se uvrstil v finale kvalifikacij. Na igrišče je po počitku moral še enkrat in tokrat brez težav zmagal še tretjič. Avstrijcu Dennisu NOVAKU je prepustil vsega 3 igre in slavil s 6-1 6-2 ter se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral s 25-letnim Avstrijcem Geraldom MELZERJEM, 129. igralcem lestvice ATP.

Grega ŽEMLJA bo nastopil na ATP Challengerju (42.500 €) v Manchestru, kjer bo v prvem krogu glavnega turnirja igral s 24-letnim Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM, 170. igralcem lestvice ATP. Ta prihaja v Manchester z desetimi zaporednimi zmagami in dvema osvojenima ATP Chalengerjema v Wuhanu in Bangkoku.

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) na Madžarskem bo nastopila Tamara ZIDANŠEK, ki bo v prvem krogu kot 2. nosilka igrala z Brazilko Lauro PIGOSSI.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) na Poljskem nastopa Nina POTOČNIK. Je 6. nosilka, v prvem krogu pa je igrala z domačinko Oliwio SZYMCZUCH, ki je za nastop prejela povabilo organizatorja. Potočnikova je bila boljša in je zmagala z rezultatom 6-4 6-2.

Na Futuresu v Padovi (10.000 $) je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM in izgubil s 3-6 3-6.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani v glavnem turnirju nastopa Luka MIKLAVČIČ. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagal Grka Vasilisa VERDAKISA.

Med mladinkami pa sta v kvalifikacijah nastopili Nina MAVER in Ema HORVAT in obe uvodni srečanji tesno izgubili. TUKAJ.

S kategorijama do 18 in do 14 let so se začela poletna državna prvenstva

bm, 29.05.2016

S kvalifikacijskimi obračuni sta se začeli poletni državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. Mlajše gosti Koper, starejše Kranj. Sredi tedna bodo tisti, ki se v kategoriji do 14 let niso uvrstili na državno prvenstvo v Ribnem pri Bledu nastopili na OP 4. ranga, ki nastopajočim prinaša 10 % točk turnirja 1. ranga.

Pri dečkih do 14 let so v Kopru prijavljeni vsi najboljši s 1. igralcem lestvice do 14 let Blažem VIDOVIČEM na čelu. Skozi kvalifikacije so se v glavni turnir uvrstili Taj DOLENC, Sebastian DOMINKO, Miha KASTELEC, Jaka ŽAKELJ PROTIČ, Marko OBRADOVIČ, Marsel ŽNUDERL, Simon JAVORŠEK in Žiga LEPIN.

Pri deklicah manjka prva igralka Živa FALKNER, tako da mesto prve nosilke zaseda Pia LOVRIČ. V kvalifikacijah so bile uspešne Eva ČOKOLIČ, Snježana STJEPANOVIĆ, Natalija URH, Sara LISJAK, Teja-Ana TABOR, Anali KOČEVAR, Ema KORŠIČ in Marija-Pia REBEC.

Na DP do 18 let ne bo nastopil Sven LAH, prvi nosilec bo tako Nejc SITAR. V glavni turnir so se uvrstili Filip Jeff PLANINŠEK, Anej LEVPUŠČEK, Tilen POTOČNIK, Matevž KRAJNC, Maks LUKMAN, Mark ANDREJIČ GOLJAR, David CEPAK in Gašper BEZJAK.

Pri dekletih je konkrenca precej okrnjena saj ne bodo nastopile prve tri igralke lestvice do 18 let, mesto prve nosilke pa bo pripadlo Veroniki ERJAVEC. V glavni turnir so se iz kvalifikacij uvrstile Petra GOBEC, Karolina SIROČIČ, Lina ŠENICA, Tina TAVČAR, Ana LILEK, Nika ERŽEN, Noka JURIČ in Lana STEFANOVIČ. TUKAJ.

Kaja Juvan v novem finalu turnirja ITF, s Kristino Novak osvojili turnir dvojic

bm, 29.05.2016

Kaja JUVAN je v zadnjem času neustavljiva in prepričljivo premaguje nasprotnice na turnirjih ITF. Po finalu v Milanu je ta teden odlično igrala v Budimpešti, kjer se je na turnirju 2. ranga uvrstila v finale.

Potem, ko je v polfinalu s 6-1 6-3 premagala Slovakinjo Viktorio MORVAYOVO, je v finalu igrala s 13-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK, ki na lestvici ITF zaseda 284. mesto, do finala pa je prišla celo lažje kot Juvanova, saj ni oddala niti niza, največ pa je nasprotnicam oddala 5 iger. V tesnem finalnem obračunu je bila Ukrajnika boljša z 0-6 6-4 6-4. Nova odlična uvrstitev bo Juvanovo na lestvici ITF potisnila še nekoliko višje proti najboljši deseterici mladink na svetu.

S Kristino NOVAK pa sta osvojili turnir dvojic. V finalu sta s 6-2 6-3 premagali 1. nosilki, Poljakinjo Dario KUCZER in Kazahstanko Zhibek KULAMBAYEVO.

Foto: R. Cokan TUKAJ.

Lun Obrul in Olga Molchanova zmagovalca turnirja TE do 12 let v Kopru

bm, 29.05.2016

Na že 9. Luka Koper Junior Open 2016, turnirju Tennis Europe do 12 let, sta zmagovalca naš Lun OBRUL in Ukrajinka Olga MOLCHANOVA. Obrul je v izjemno izenačenem finalu s 7-6(1) in 7-6(8) premagal odličnega Britanca Louisa DAVEYA, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-2 premagal našega Bora ARTNAKA, tako kot Obrul pa do finala nasprotnikom ni oddal nobenega niza. Lun se mu je tako oddolžil za poraz v finalu konkurence dvojic.

Na poti do zmage je v četrtfinalu s 6-1 7-6(9) premagal Nemca Oliverja OLSSONA, v polfinalu pa je povsem naigral Italijana Pietra Augusta LAVORATORIJA, ki ga je odpravil s 6-0 6-0.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih Lun OBRUL in Maj PREMZL uvrstila v finale, kjer pa nista bila kos Britancema DAVEYU in REEVU. Vrstnika iz Britanije sta zmagala s 6-3 6-0.

V tolažilnih turnirjih je najbolje nastopila Leontina STOJANOVIĆ, ki se je uvrstila v finale, tu pa z 1-4 0-4 izgubila z Avstrijko Anno PUERRER.

Čestitke vsem !

Na fotografiji A. Živina sta oba zmagovalca TUKAJ.

Na OP Francije v Roland Garrosu v igri ostaja le še Andreja Klepač

bm, 28.05.2016

Na OP Francije v Parizu se slovenski nastopi končujejo. V igri ostaja v konkurenci mešanih dvojic le še Andreja KLEPAČ, medtem ko je naša najtrofejnejša igralka Katarina SREBOTNIK z nastopi končala v obeh konkurencah. Med ženskimi dvojicami sta se Katarina in Andreja poslovili v tretjem krogu, ko sta ju s 6-4 6-1 premagali Čehinji Lucie HRADECKA in Andrea HLAVACKOVA. Šesti nosilki sta za zmago potrebovali 71 minut, našima igralkama pa sta petkrat odvzeli začetni udarec. TUKAJ.

Kaja Juvan še naprej melje na turnirjih ITF, Luka Miklavčič v Podgorici ostal brez naslova

bm, 27.05.2016

Kaja JUVAN po finalu na mladinskem ITF turnirju A ranga v Milanu nasprotnice zdaj melje v Budimpešti na ITF turnirju 2. ranga, kjer se je že uvrstila v polfinale tako med posameznicami kot tudi med dvojicami, kjer nastopa s Kristino NOVAK.

V četrtfinalu je Juvanova s 4-6 6-0 6-3 premagala hrvaško kvalifikantko Ano BIŠKIĆ, s Kristino NOVAK pa sta v četrtfinalu dvojic s 6-2 6-3 izločili Rusinji Sofyo TRESHCHEVO in Ekaterino VISHNEVSKAYO.

Na mladinskem ITF turnirju v Podgorici pa je do uspeha kariere prišel Luka MIKLAVČIČ, ki je na ITF turnirju 5. ranga nanizal sedem zmag in šele v finalu klonil proti Poljaku Konradu FRYZEJU, ki je bil boljši s 6-1 6-1. Finale dvojic sta z Rusom Timofeyem SKATOVIM predala. TUKAJ.

Mima Jaušovec v Rimu prejela "ZLATI LOPAR"

bm, 26.05.2016

Mimo JAUŠOVEC, našo najuspešnejšo teniško igralko vseh časov, ki se trenutno mudi na OP Francije, je prejšnji teden na WTA turnirju v Rimu doletelo še eno veliko priznanje. Po točno 40 letih odkar je v Rimu osvojila turnir serije WTA (leta 1976) sta ji svetovna teniška organizacija ITF in Teniška zveza Italije podelili cenjeno in prestižno priznanje "ZLATI LOPAR".

Kot so v obrazložitvi navedli organizatorji je to priznanje Mimi JAUŠOVEC za vse, kar je dosegla v svoji blesteči karieri, v kateri je osvojila tudi turnir za Grand Slam v Parizu, še dvakrat pa je tam nastopila v finalu. To je ob podelitvi še posebej poudaril znameniti italijanski teniški igralec, 83-letni Nicola PIETRANGELI, ko je na centralnem igrišču Foro Italico v imenu organizatorja Mimi predal "ZLATI LOPAR".

Mimo je na turnirju doletelo še eno priznanje organizatorja, saj je nekaj minut pred prejemnom prestižne neagrade na centralnem igrišču podelila zmagovalni pehar trenutno najboljši teniški igralki in zmagovalki turnirja, Sereni WILIAMS.

Med prvimi, ki so ji ob prejemu priznanja čestitali, so bili tudi člani uradne delegacija Srbije na čelu z ambasadorjem Anom Hrustanovićem. Kot je ta ob čestitki poudaril, je Jaušovčeva vse uspehe dosegla v času bivše Jugoslavije, zato morajo biti na njene dosežke ponosni vsi, ki so takrat živeli v skupni državi.

"Poteza organizatorjev me je ganila in nikoli nisem pomislila, da bo prav meni pripadla čast dodati v vitrino to izjemno priznanje," je po prejemu nagrade povedala Mima JAUŠOVEC.

Iskrene čestitke!

Zahvaljujemo se g. Čedomiru Šoškiću iz TZ Srbije in g. Antonu Grosmanu, ki sta nam posredovala fotografije iz podelitve. TUKAJ.

Luka Miklavčič dvojni finalist v Podgorici, Kaja Juvan dvakrat uspešna v Budimpešti

bm, 26.05.2016

Luka MIKLAVČIČ je prvovrstno presenečenje na ITF turnirju 5. ranga v Podgorici. Iz kvalifikacij se je preko prvega nosilca prebil vse do finala in to med posamezniki in med dvojicami. Potem, ko je bil v drugem krogu s 7-6(6) 6-4 boljši od 1. nosilca, Avstrijca Gabriela HUBERJA in je v četrtfinalu s 5-7 6-1 6-4 premagal 7. nosilca, Srba Bogdana BAJIĆA, ki je v prvem krogu izločil našega Nicka CMAGERJA, je 16-letni Miklavčič v polfinalu igral z dve leti mlajšim Nizozemcem Lodewijkom WESTSTRATEJEM, ki je za nastop v Podgorici prejel posebno povabilo. PO nekoliko slabši igri v prvem nizu je v nadaljevanju stvari vzel v svoje roke in nasprotniku oddal vsega dve igri ter slavil z 2-6 6-2 6-0. V finalu bo za svoj prvi naslov na turnirjih ITF igral z leto dni starejšim Poljakom Konradom FRYZEJEM.

Uspeh med posamezniki je z uvrstitvijo v finale dopolnil med dvojicami kjer nastopa v paru z Rusom Timofeyem SKATOVIM. Kaja JUVAN se je iz Milana preselila v Budimpešto, kjer nastopa na turnirju 2. ranga. Tudi na Madžarskem, kjer je 1. nosilka, nadaljuje zmagovito serijo saj je v prvem krogu s 6-3 7-5 premagala domačo povabljenko Adrienn NAGY, v drugem pa je bila s 6-2 6-0 boljša od kvalifikantke Alexandre ANGYALOSY. Tudi v četrtfinalu bo njena nasprotnica igralka iz kvalifikacij, Ana BIŠKIĆ.

Kristina NOVAK, ki je bila uspešna v kvalifikacijah je tekmo prvega kroga glavnega turnirja izgubila s Francozinjo Yasmine MANSOURI, ki je bila boljša s 6-1 7-6(3). Prav tako je z nastopi končala Veronika ERJAVEC. Tekmo prvega kroga z Rusinjo Taisyo PACHKALEVO je pri zaostanku 1-5, predala.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu je nastopila Nina KOLAR in v prvem krogu morala premoč priznati Italijanki Federici PRATI, ki je bila boljša s 6-2 6-2. TUKAJ.

Bor Artnak in Lun Obrul četrtfinalista na 9. Luka Koper Junior Open, turnirju TE do 12 let

bm, 25.05.2016

V Kopru se nadaljuje 9. Luka Koper Junior Open 2016, turnir Tennis Europe do 12 let. V močni mednarodni konkurenci sta v igri po tretjem krogu ostala le Lun OBRUL in Bor ARTNAK.

Obrul je bil v tretjem krogu s 6-1 6-0 boljši od Matica KRIŽNIKA, Bor ARTNAK je s 6-1 6-1 odpravil Avstrijca Moritza LESJAKA.

. V tretjem krogu sta izgubila še Maj PREMZL in Mak MIKOVIČ pri dečkih ter Ela Nala MILIĆ pri deklicah. V konkurenci dvojic so se pri dečkih v četrtfinale uvrstili Lun OBRUL in Maj PREMZL, Tristan FLANDER in Bor ARTNAK ter Brina ŠULIN in Maša VIRIANT. TUKAJ.

Rezultati nagradnega žrebanja za lopar Blaža Kavčiča in 3 darilne pakete SelectBox

sv, 25.05.2016

Zahvaljujemo se vam, da ste obiskali prireditev »Igrajmo tenis!« in sodelovali v našem nagradnem žrebanju.

Znani so štirje srečni nagrajenci:

Teniški lopar Babolat Pure Aero Lite 2016 s podpisom Blaža Kavčiča prejme:

Vito ŽužekDarilni paket SelectBox – Masaža in wellness prejmejo:

Eva Ribičič, Alenka Rot in Nejc Cvetko.

Nagrajenci bodo o prevzemu nagrad obveščeni po e-pošti.

Iskrene čestitke!

Tenis Slovenija TUKAJ.

Luka Miklavčič izločil 1. nosilca v Podgorici, Kristina Novak v glavni turnir v Budimpešti

bm, 25.05.2016

Pozornost teniškega sveta bo prihodnja dva tedna usmerjena v Pariz, kjer nastopajo najboljši teniški igralci in igralke. Slovenija ima predstavnice med posameznicami in v konkurenci dvojic.

Ob robu temu turnirju potekajo mednarodni turnirji nižjih rangov, na domačih prizoriščih pa poteka turnir TE v Kopru. Igrišča bodo v popolnosti zaživela konec tedna, ko se bosta s kvalifikacijskimi obračuni začeli poletni državni prvenstvi do 18 in 14 let.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici so bili v kvalifikacijah uspešni Nick CMAGER, Luka MIKLAVČIČ in Jan VEHOVEC. Slednja sta zmagala tudi v uvodnih srečanjih glavnega turnirja, zmago pa je v prvem krogu vknjižil tudi Nejc SITAR. V uvodnem nastopu sta izgubila Nick CMAGER in Jernej ZAPLOTNIK. Pri dekletih je v prvem krogu glavnega turnirja v treh nizih izgubila Tina CVETKOVIČ.

Po drugem krogu v Podgorici ostaja v konkurenci le še Luka MIKLAVČIČ, ki je s 7-6(6) 6-4 izločil 1. nosilca, Avstrijca Gabriela HUBERJA. Sitar in Vehovec sta srečanji drugega kroga izgubila.

Močnejši ITF turnir 2. ranga poteka v Budimpešti. V kvalifikacijah je uspešno nastopila Kristina NOVAK, ki se je z dfvema zmagama uvrstila v glavni turnir, kjer se je pridružila Kaji JUVAN in Veroniki ERJAVEC.

Na članskem ITF turnirju v Gradu (25.000 $) je v glavnem turnirju nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, ki pa je uvodno srečanje izgubila. S 6-2 7-5 jo je premagala Švedinja Sussane CELIK.

V kvalifikacijah ni bila uspešna Nina POTOČNIK. V Sharm El Sheikhu bo na ITF turnirju (10.000 $) igrala Nina KOLAR.

Svoj prvi članski v mednarodni konkurenci je v tunizijskem Hamammetu odigral Sven LAH. Nastopil je s posebnim povabilom in v prvem krogu z 1-6 2-6 izgubil z 3. nosilcem, Egipčanom Karimom Mohamedom MAAMOUNOM.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač OP Francije začeli z zmago, Polona Hercog v drugem krogu poražena

bm, 25.05.2016

Prvi nastop na OP Francije sta v konkurenci ženskih dvojic opravili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki poleg ženskih nastopata tudi v konkurenci mešanih dvojic. Med ženskimi dvojicami sta se v prvem krogu pomerili z domačinkama Virginie RAZZANO in Fiono FERRO, ki po pričakovanju nista bili visoka ovira. Slovenki sta zmagali s 6-1 6-1.

V konkurenci mešanih dvojic pa sta bili polovično uspešni. Srebotnikova je igrala v paru z Avstrijcem Alexandrom PEYO, s katerim sta izgubila že v uvodnem nastopu. Partner Klepačeve je Filipinec Treat HUEY s katerim sta v uvodnem nastopu zmagala in se uvrstila v drugi krog.

Polona HERCOG, naša letos edina predstavnica na Roland Garrosu v posamični konkurenci, je nastope končala v drugem krogu. V uvodnem nastopu je bila s 6-4 7-6(4) boljša od 35-letne Španke Lino LOURDES DOMINGUEZ, 112. igralke lestvice WTA. Španka je doslej v Parizu nastopila 10 krat, najdlje pa se je uvrstila v tretji krog. Za 10 let mlajšo Slovenko je to šesti nastop na OP Francije, leta 2010 pa se je uvrstila v tretji krog. Ostale nastope je končala v prvem, letošnjega pa v drugem.

V drugem krogu je igrala s 30. nosilko, 30-letno Čehinjo Barboro STRYCOVO za katero je to 12. nastop v Parizu, tokrat pa je šele drugič preživela prvi krog in se celo uvrstila v tretjega. Strycova je zmagala s 6-4 6-4.

TUKAJ.

V Kopru se nadaljuje 9. Luka Koper Junior Open 2016

bm, 24.05.2016

V Kopru so s enadaljevali dvoboji prvega in drugega kroga 9. Luka Koper Junior Open. Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Maj PREMZL, Bor ARTNAK, Mak MIKOVIČ, Lun OBRUL in Matic KRIŽNIK (na fotografiji). Slednja se bosta v tretjem krogu pomerila med sabo.

Pri deklicah so dokončali tekme prvega kroga, drugi krog bodo deklice odigrale v sredo. V drugi krog so se uvrstile Petja DRAME, Tinkara VRANIČAR, Laura KOREN, Milica BRATIČ, Ela Nala MILIĆ in Špela GRANDIČ.

OBVESTILO ORGANIZATORJA:

Teniški klub Koper obenem obvešča, da bo konec tedna (28-29.5), v času finalnih dvobojev mednarodnega turnirja do 12 let, na vrsti že 9.Luka Koper Junior Open od 8-11 let (mini, midi, tenis do 10 in 11 let). Organizator pripravlja tudi tradicionalno sobotno tombolo in seveda pizza party za vse udeležence. Prijavite se lahko preko online aplikacije TZS ali na tk.koper@siol.net.

Prav tako, bo v soboto, 28.maja, na vrsti še KOPER OPEN za dečke in deklice do 14 let.

Pravico do udeležbe imajo vsi, ki ne boste uvrščeni v kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo do 14 let (t.i.nadomestilain pozno prijavljeni). Najboljši trije igralci in dve igralki na KOPER OPEN do 14 let, prejmejo vabilo za kvalifikacije na DP-ju, ki se bodo začele v nedeljo, 29.maja. Prijave sprejemajo na tk.koper@siol.net do četrtka, 26.maja do 18 ure.

Za postavljanje nosilcev tega turnirja velja zadnja lestvica TZS, prijavnina je 20 EUR. Organizator si pridržuje pravico do izbire podlage in dolžine tekem. Za več informacij pokličite na 031-353-145.

TK Koper TUKAJ.

Začel se je 9. Luka Koper Junior Open 2016 - prvega dne program motil dež

bm, 23.05.2016

V Kopru se je s tekmami glavnega turnirja nadaljeval turnir TE, 9. Luka Koper Junior Open 2016. Odigrali so večino tekem prvega kroga pri dečkih, nekaj tekem deklic, nekaj tekem pa je bilo prekinjenih zaradi dežja in se bodo nadaljevale v torek.

Pri dečkih so se v drugi krog uvrstili Mario ŠPANIČ, Maj PREMZL, Jani RETELJ, Bor ARTNAK, Nejc ŠKORJAMC, Jan ŠUŠTERIČ KOSEDNAR, Vanja JOKSOVIČ, Mak MIKOVIČ, Aljaž KIRBIŠ in Lun OBRUL.

Pri deklicah so se v drugi krog uvrstile Laura KOREN, Milica BRATIČ, Ela Nala MILIĆ in Petja DRAME, ki je bila v prvem krogu prosta.

OBVESTILO ORGANIZATORJA:

Teniški klub Koper obenem obvešča, da bo konec tedna (28-29.5), v času finalnih dvobojev mednarodnega turnirja do 12 let, na vrsti že 9.Luka Koper Junior Open od 8-11 let (mini, midi, tenis do 10 in 11 let). Organizator pripravlja tudi tradicionalno sobotno tombolo in seveda pizza party za vse udeležence. Prijavite se lahko preko online aplikacije TZS ali na tk.koper@siol.net.

Prav tako, bo v soboto, 28.maja, na vrsti še KOPER OPEN za dečke in deklice do 14 let.

Pravico do udeležbe imajo vsi, ki ne boste uvrščeni v kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo do 14 let (t.i.nadomestilain pozno prijavljeni). Najboljši trije igralci in dve igralki na KOPER OPEN do 14 let, prejmejo vabilo za kvalifikacije na DP-ju, ki se bodo začele v nedeljo, 29.maja. Prijave sprejemajo na tk.koper@siol.net do četrtka, 26.maja do 18 ure.

Za postavljanje nosilcev tega turnirja velja zadnja lestvica TZS, prijavnina je 20 EUR. Organizator si pridržuje pravico do izbire podlage in dolžine tekem. Za več informacij pokličite na 031-353-145.

TK Koper TUKAJ.

Na prireditvi »Igrajmo tenis!« več kot 250 otrok

bm, 23.05.2016

Nov začetek poletne teniške sezone je zaznamoval otroški živ žav na največjem turnirju v Sloveniji – IGRAJMO TENIS. Športni center Millenium v ljubljanskem BTC-ju je gostil najmlajše teniške igralce do starosti 11 let, hkrati pa je festival nakupa in zabave v največjem slovenskem nakupovalnem središču zbral vse generacije. Otroški vrvež ni skoparil z igrivim nasmehom in mladostno tekmovalnostjo, saj je pod okriljem Tenis Slovenije vse slovenski turnir najbolj množičen in hkrati prepleten z iskanjem teniškega znanja otrok, skorajda z vseh najdejavnejših slovenskih klubov.

Večina slovenskih teniških klubov, članov Tenis Slovenije je v organizaciji slednje in v sodelovanju s Petrolom ter ambasadorjem akcije Blažem Kavčičem, na svojih igriščih ponudila možnost brezplačnega igranja tenisa. Minuli vikend je tako v teniških klubih, ki so svoja igrišča odprli za vse željne tenisa, igralo preko 850 ljubiteljic in ljubiteljev belega športa.

Več kot 250 mladih teniških nadobudnežev se je v dveh dneh merilo v štirih kategorijah deklet in fantov, sočasno pa so tako otroci kot tudi spremljevalci lahko uživali v živahnih nagradnih igrah, ob bogati ponudbi partnerjev Tenis Slovenije in številnih drugih doživetjih.

Med najmlajšimi sta bila v kategoriji mini najboljša Nika Perič (TK Celje) pri deklicah in Svit Suljič (TA Breskvar) pri dečkih. V razred starejši in rahlo bolj izkušeni kategoriji Midi je pri deklicah zmago slavila Julija Bogatin (TK Koper), pri dečkih pa je naslov ostal v Ljubljani saj je konkurenco prepričljivo ugnal Luka Albreht (TK Olimpija). Naslov Olimpijinega upa ni neposredno povezan z zmagoslavjem nogometašev NK Olimpija isti večer, so pa vsi mladi slovenski teniški upi sodelovali pri zanimivi ideji podjetja Petrol, ki skupaj s slovenskim teniškim profesionalcem Blažem Kavčičem išče pot do najdaljšega navijaškega vala na svetu. Akcija, za katero je postavljeno spletno mesto www.valenergije.com, spodbuja slovenske športnike na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, v ta namen pa je val preimenovan v »Val energije«.

. V konkurenci do 10 let je pri deklicah največ pokazala Ana Thaler (TK Olimpija), pri dečkih Marko Čačkov (TK Jaki šport), v kategoriji do 11 let pa sta se turnirske zmage veselila Hana Andolšek (TK Triglav) in Iztok Lunder (TA Breskvar). Vsi zmagovalci so se še posebej razveselili nagrad, med katerimi so bile teniške torbe Babolat, dobroimetje in brezplačna včlanitev v Dinners club International, dobroimetje za uporabo storitev term Čatež, daril zavarovalnice Tilia ter številnih doživetij, ki jih združuje darilni paket SelectBox.

Foto: Vid Ponikvar, Sportida

Še nekaj podatkov o prireditvi in fotogalerijo najdete TUKAJ.

Leeloo Obrul in Filip Jeff Planinšek osvojila OP 18 v Velenju

bm, 22.05.2016

V Velenju je konec tedna potekalo OP za fante in dekleta do 18 let.

Pri fantih je nastopilo 26 igralcev, o zmagovalcu pa sta odločala nepostavljeni Gašper BEZJAK (Ptuj) in osmo postavljeni Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb). Bezjak je v polfinalu s 6-3 6-2 premagal 1. nosilca, domačina Maksa MEHA, Planinšek je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-2 boljši od Matica DIMICA (MaxLj). V finalu je s 7-5 7-5 slavil Filip Jeff PLANINŠEK, za katerega je to prvi nalsov v konkurenci osemnajstletnikov.

Pri dekletih je nastopilo samo 14 igralk, naslov pa je osvojila Leeloo OBRUL (Celje). V finalu je s 7-5 6-1 premagala Mašo PERICA (Šplus). TUKAJ.

Dalila Jakupović v Caserti v svojem prvem letošnjem ITF finalu

bm, 22.05.2016

Dalila JAKUPOVIĆ je ta teden nastopila na ITF turnirju (25.000 $) v italijanski Caserti in se prvič letos in drugič po juliju 2015 uvrstila v finale.

25-letna Jeseničanka, trenutno z 296. mestom četrta Slovenka na lestici WTA, se zadnjih šest let giblje med 230. in 400. mestom na svetovni ženski teniški lestvici, v glavnem pa nastopa in točke osvaja na ITF turnirjih. V Caserti je z uvrstitvijo v finale dosegla letošnjo najboljšo uvrstitev, potem, ko je aprila nastope v kitajskem Nanningu končala v polfinalu.

V finalu Caserte je igrala s 24-letno Bolgarko Isabello SHINIKOVO, ki je s 195. mestom na lestvici WTA uvrščena 100 mest pred našo igralko. Bolgarka je zmagala z rezultatom 6-2 4-6 6-2 in se veselila svojega letošnjega tretjega naslova na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $, še dva je osvojila na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $. TUKAJ.

Veteransko DP v Velenju – Prešeren in Bradan »združila« naslove

mp, 22.05.2016

Že prvi dan državnega prvenstva je padlo šest končnih odločitev, kdo je novi prvak, v kategoriji moški 50+ bo odločitev o prvaku padla jutri ob 17.00, v kategoriji moški 55+ pa v petek 27.5.2016 ob 10.00 uri.

Prvenstvo je zaznamovalo majhno število prijav, v kategoriji moški 60+ je bila prijava samo ena, tako da je moral Stanislav Slatinšek zaigrati med mlajšimi.

V najmlajši veteranski kategoriji je zanesljivo slavil Alen Horvat, ki je v edini tekmi premagal Iztoka Artiča. Tretji udeleženec Alojz Smrkolj se je po žrebu poškodoval in je moral tekmovanje odpovedati.

V kategoriji 40+ so bili v konkurenci prav tako trije igralci, na srečo so vsi trije tudi zaigrali. Blaž Weiss je v dveh dvobojih svojima nasprotnikoma Robertu Laziču in Alojzu Ašiču oddal vsega štiri igre, v boju za drugo mesto pa je Lazič šele v tretjem nizu uspel streti Ašičev odpor, ki je na prvenstvu z igro kar lepo presenetil.

Kategorijo 45+ je pričakovano dobil Sebastjan Leber, ki je imel v svoji prvi tekmi nepričakovano veliko dela z Jarošem Kamnikom, v odločilnem dvoboju za prvo mesto pa je precej laže premagal Sama Zakeršnika.

V boj za naslov državnega prvaka v kategoriji 50+ bosta jutri ob 17.00 uri šla domača igralca Vojko Meh in Muharem Halilovič. Meh je v polfinalu nepričakovano gladko premagal Alfreda Juričiča, Halilovič pa je bojeval težko bitko z Brankom Guno, zmagovalca pa sta praktično odločili samo dve žogi, ki sta na igrišču povzročili tudi nekaj "vroče krvi".

V finale kategorije 55+ sta se uvrstila Ivo Beliš in Bojan Gorenc, tekma bo v petek 27.5.2016 ob 10.00 uri. Igralca ste se pred dnevi pomerila na ITF tekmovanju v Rogaški, tam je v treh nizih slavil Beliš. V tej kategoriji ne smemo pozabiti omeniti Janka Benčino, ki je na prvenstvo prišel v odlični formi, med drugim je dobro namučil tudi favorita Iva Beliša.

Kategorije 60+, kot rečeno, ni bilo, v kategoriji 65+ in 70+ pa sta Tone Prešeren in Franc Bradan uspela združiti zimski naslov državnega prvaka s poletnim. Drugo mesto v kategoriji 65+ je osvojil Ljubo Fijavž.

Dame so igrale samo v eni konkurenci in sicer v kategoriji 45+. Državna prvakinja je postala Karmen Orter, drugo mesto pa je osvojila Vlasta Jakopitsch Soršak, ki postaja iz tekmovanja v tekmovanje nevarnejša.

Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Dalila Jakupović finalistka ITF turnirja v Caserti, Nastja kolar izgubila v polfinalu Antalye

bm, 22.05.2016

Dalila JAKUPOVIĆ se je na ITF turnirju v Caserti (25.000 $) uvrstila v finale. V polfinalu je z 2-6 6-3 6-2 premagala Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, 304. igralko lestvice WTA. Za nov naslov na turnirjih ITF se bo v nedeljo pomerila z 2. nosilko, 24-letno Bolgarko Isabello SHINIKOVO.

Na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) je v polfinalu izgubila Nastja KOLAR. S 6-1 6-1 jo je premagala Kanadska kvalifikantka, 18-letna Marie LEDUC.

Na ženskem ITF turnirju v Gradu (25.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Nina POTOČNIK in v prvem krogu s 4-6 6-3 6-7(3) izgubila s 24-letno Avstralko Olivio ROGOWSKO.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici v kvalifikacijah nastopajo Ema HORVAT, Nina MAVER, Urška VELEC, Jan VEHOVEC, Nick CMAGER in Luka MIKLAVČIČ. . Vsi so bili v uvodnem nastopu uspešni. TUKAJ.

V Mariboru končan Bergantov memorial 2016, v Kopru se je začel 9. Luka Koper Junior Open do 12 let

bm, 22.05.2016

V Mariboru se je končal letošnji Bergantov memorial, turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in 16 let.

V finalnih obračunih sta nastopila tudi Blaž VIDOVIČ med dečki do 14 let in Metka KOMAC med dekleti do 16 let. Oba sta sicer morala priznati premoč nasprotnikoma, a sta z uvrstitvijo v finale dosegla izvrsten rezultat.

Od Blaža VIDOVIČA je bil še drugič zapored boljši 1. nosilec, Švicar Jeffry Von Der SCHULENBURG, ki se je tudi tokrat moral za zmago pošteno potrditi. Slavil je s 6-2 7-6(5).

Pri dekletih do 16 let je slavila 1. nosilka, Italijanka Melania DELAI. Metko KOMAC je ugnala s 6-1 7-6(5).

V Kopru se je s kvalifikacijskimi obračuni dečkov začel mednarodni teniški turnir Tennis Europe do 12 let, 9. Luka Koper junior Open 2016. V glavni turnir so se uvrstili Jakob Franc KAVŠEK, Job JAPELJ, Nejc ŠKORJANC, Mak MIKOVIČ in Vanja JOKSOVIČ. V glavnem turnirju bo nastopilo 18 dečkov. Deklice kvalifikacij niso imele, v glavnem turnirju pa jih bo nastopilo 24.

V Kopru se je ob turnirju TE odvijal tudi mednarodni turnir Warm Up U11, ki ga je pri dečkih osvojil Madžar Zoran SAVY, pri deklicah pa je bila najboljša Špela SEDEJ (Tk Maja). Oba bosta nastopila tudi v glavnem turnirju do 12 let. TUKAJ.

Kaja Juvan v Milanu z uvrstitvijo v finale prišla do uspeha kariere in 18. mesta na svetu

bm, 22.05.2016

Kaja JUVAN se je uvrstila v finale mladinskega ITF turnirja najmočnejšega, A ranga, v Milanu. Finale je sicer izgubila, a kljub temu dosegla uspeh kariere in najboljšo uvrstitev mladih slovenskih teniških igralk in igralcev v zadnjih letih na mladinskih turnirjih A kategorije. V finalu je igrala s 5. nosilko, 13. mladinko sveta, 16-letno Rusinjo Olesyo PERVUSHINO. Rusinja je bila boljša s 6-4 6-0.

Uvrstitev v finale je Juvanovi prinesla občuten skok na mladinki teniški lestvici. Pridobila je kar 51 mest in je trenutni 18. mladinka sveta, to pa ji zagotavlja udeležbo v glavnem turnirju Wimbledona, na katerem bo celo med nosilkami.

Tradicionalni turnir Trofeo Bonfiglio, zadnja pomembna preizkušnja pred odprtim prvenstvom Francije ponavadi zbere cvet svetovnega mladinskega tenisa in tudi letos so bili v Milanu zbrani odlični mladi teniški igralci in igralke.

Pri dekletih je iz prve deseterice sicer nastopila le šesta igralka, zato pa so bile v Milanu praktično vse ostale od desetega mesta naprej, kar je predstavljalo izjemno močno konkurenco.

Kaja JUVAN se je odlično znašla med izvrstnimi mladimi igralkami in se do finala prebila vse iz kvalifikacij. Na poti do finala je v tretjem krogu s 6-2 6-0 premagala 9. nosilko, Kanadčanko Charlotte ROBILLARD MILLETTE,(ITF 19) nato pa v četrtfinalu prav tako gladko s 6-3 6-0 16. nosilko, Ukrajinko Katarino ZAVATSKO (ITF 31), ki je pred tem izločila 1. nosilko, 14-letno Američanko Amando ANISIMOVO (ITF 6).

Nepopustljiva je bila tudi v polfinalu. S 6-4 4-6 6-2 je premagala 6. nosilko, Rusinjo Anastasio POTAPOVO, 14. mladinko sveta.

Čestitamo!

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici so se v glavni turnir skozi kvalifikacije uvrstili Luka MIKLAVČIČ, Nick CMAGER in Jan VEHOVEC. Dekleta so bila manj uspešna. V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubili Ema HORVAT in Urška VELEC. TUKAJ.

»IGRAJMO TENIS!« po vsej Sloveniji, tudi danes odprta vrata teniških klubov

sv, 22.05.2016

Tenis Slovenija vas v sodelovanju s podjetjem Petrol, ambasadorjem akcije Blažem Kavčičem in številnimi teniškimi klubi vabi, da sodelujete in se pridružite projektu »IGRAJMO TENIS!«

V soboto in nedeljo, 21. in 22. maja 2016 bo na ploščadi pred Športnim centrom Millenium v BTC-ju in v dvorani najbolj množičen dogodek za najmlajše ljubitelje tenisa Igrajmo tenis!

V ŠC Millenium bodo na največjem turnirju za mlajše starostne kategorije tekmovali otroci 8 – 11 let, hkrati pa bo v BTC City-u Festival nakupa in zabave, ki zaradi izjemnih ponudb ter bogatega programa združuje vse generacije. Za najmlajše teniške upe je to tradicionalen turnir na katerem nastopijo igralke in igralci z vseh slovenskih klubov, ker pa bo v okviru teniškega turnirja pester vzporeden program z nagradnimi igrami in lepimi nagradami, pa bodo na prizorišču ŠC Millenium aktivni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci.

Predzadnja majska sobota in nedelja pa ne bosta razveseljevala le otroke, ampak tudi ljubitelje tenisa vseh generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja tenisa na več kot 60 igriščih v teniških klubih po vsej Sloveniji. Na seznamu sodelujočih klubov poiščite najbližjega, preverite razpoložljivost igrišč in se odpravite na teniško partijo. Igrajmo tenis in igrajmo ga z užitkom.

Ambasador projekta Igrajmo tenis! je eden najboljših slovenskih igralcev in prvi Slovenec, ki se je prebil med najboljših sto igralcev na svetu, Blaž Kavčič.

Tudi letos se bodo ob bok prireditvi Igrajmo tenis! predstavili različni razstavljavci teniške opreme, ki obljubljajo ugodne nakupe najkakovostnejše opreme.

Letošnja novost prireditve je sila atraktivna športna panoga, tenis na mivki. Na igrišču ob Vodnem mestu Atlantis bo potekal promocijski turnir v tenisu na mivki. Vsi obiskovalci se bodo seveda lahko preskusili v tenisu na mivki in hkrati odkrili čare vedno bolj popularnega športa.

Na dogodku Igrajmo tenis! tudi letos pričakujemo odziv večine slovenskih medijev.

Seznam klubov v katerih boste lahko brezplačnio igrali tenis najdete TUKAJ.

V ligi do 12 let le še ena neznanka o udeležencu play offa

bm, 20.05.2016

Odigran je bil še zadnji, peti krog tekem kombiniranih ekip dečkov in deklic v ligi do 12 let.

V skupini C si je kljub enemu še neodigranemu srečanje nastop v play offu zagotovil ŽTK Maribor, ki je točkovno sicer izenačen z ekipo TK Radomlje, a je zaradi zmage v medsebojnem srečanju že osvojil prvo mesto.

Tudi v skupini A je že znan udeleženec play offa. Vanj se je brez poraza uvrstila ekipa TK AS Litija, ki je v odločilnem srečanju v zadnjem krogu premagala ekipo TC Ljubljana s 4-3.

V skupini B je zanesljiv udeleženec TK Medvode, o drugem udeležencu pa odloča tekma med LTC Ljubljana in TK Maja Matevžič. Srečanje četrtega kroga je bilo zaradi nevihte prekinjeno pri vodstvu TK Maja Matevžič z 1-0 in bo odigrano v prvem prostem terminu obeh ekip. Prav tako pa morata preloženo tekmo drugega kroga odigrati še ekipi TK Medvode in TK Maja Matevžič. Iz B skupine v play off napredujeta dve ekipi.

Na fotografiji: V enem izmed obeh današnjih derbijev sta se pomerili ekipi TK Maja in TK Olimpija 1.

Fotografije s tekme najdete TUKAJ.

Metka Komac in Blaž Vidovič finalista, Jan Kupčič zmagovalec dvojic na Bergantovem memorialu v Mariboru, v Kopru se začenja 9. Luka Koper Junior Open - turnir TE do 12 let

bm, 20.05.2016

V Mariboru se končuje mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in do 16 let, Bergantov memorial. V finalnih obračunih nas bosta tokrat zastopala Blaž VIDOVIČ do 14 let in Metka KOMAC do 16 let.

Blaž VIDOVIČ se je na turnirju dečkov do 14 let še drugi teden zapored uvrstil v finale. V Ljudskem vrtu bo po polfinalni zmagi s 3-6 6-3 6-4 nad Francozom Timom LEGOUTOM poskušal nadgraditi uspeh iz turnirja GRAWE OPEN, ko je klonil v finalu. Tudi tokrat bo njegov finalni nasprotnik 1. nosilec Švicar Jeffrey Von Der SCHULENBURG, ki je pretekli teden zmagal s 7-5 6-4 in zagotovo bo Blaž naredil vse, da se mu oddolži za poraz.

Pri dekletih do 16 let je najprijetnejše presenečenje turnija Metka KOMAC, ki se je skozi kvalifikacije prebila vse do zaključnega obračuna. V polfinalu je s 3-6 7-5 6-4 premagala Srbsko srečano poraženko Andrijano BRKIĆ, v finalu pa jo čaka 1. nosilka, Italijanka Melania DELAI.

V polfinalu se je tokrat poslovila zmagovalka turnirja Grawe Open med deklicami, Pia LOVRIČ. V polfinalu jo je s 6-1 7-6(6) premagala 2. nosilka, Britanka Kylie BILCHEVA.

V konkurenci dvojic sta finalno srečanje v starostni kategoriji do 14 let izgubila Filip KALJEVIČ in Nik JURJEVČIČ, v starostni kategoriji do 16 let pa je naslov osvojil Jan KUPČIČ, ki je igral v paru z Luko DJURDJEVIČEM. V finalu sta s 6-4 6-3 premagala Miho VELIČKEGA in Boruta ŠRAJA.

V Kopru se bo v soboto s kvalifikacijami začel mednarodni turnir, 9.Luka Koper Junior Open do 12 let.

V nedeljo bo na vrsti 9.Luka Koper Warm Up turnir do 11 let na katerega se lahko še vedno prijavite. Prijavljenih je tudi lepo stevilo tujcev.

Konec prihodnjega tedna pa bo na vrsti se tradicionalni 9. Luka Koper Junior Open 8-11 let. TUKAJ.

Dalila Jakupovič in Nastja Kolar polfinalistki, Manca Pislak izgubila četrtfinalno srečanje

bm, 20.05.2016

Dalila JAKUPOVIČ se je na ITF turnirju (25.000 $) v italijanski Caserti uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je igrala z domačo veteranko, 36-letno Alberto BRIANTI, ki je srečanje pri izidu 6-3 3-0 v korist Jakupovićeve predala. V polfinalu bo igrala s Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO.

Na ITF turnirju v Antalyi, turnir se igra na trdi podlagi, se je Nastja KOLAR prav tako uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 61-2-6 6-2 premagala Bolgarko Petio ARSHINKOVO, v polfinalu pa bo igrala s Kanadsko kvalifikantko Marie LEDUC. Brez polfinala pa je v Bolu na Braču ostala Manca PISLAK. V četrtfinalu jo je s 6-1 6-3 premagala Čehinja Magdalena PANTUCKOVA. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Pia Lovrič in Metka Komac polfinalisti v Mariboru, uspešne tudi dvojice

bm, 19.05.2016

Blaž VIDOVIČ in Pia LOVRIČ v starostni kategoriji do 14 let nadaljujeta zmagovito serijo na Bergantovem memorialu v Mariboru.

Blaž VIDOVIČ je v četrtfinalu s 6-3 6-7(7) in 6-2 izločil 2. nosilca, Švicarja Jeana Marca MALKOWSKEGA in je na dobri poti, da še drugi teden zapored zaigra v finalu turnirja Tennis Europe.

Brez poraza pa je že 8. tekmo zapored Pia LOVRIČ, ki se je prav tako obeta ponovitev uspeha izpred tedna dni, ko je slavila na turnirju Grawe Open na drugem bregu Drave. Tokrat je v četrtfinalu s 6-3 7-5 premagala Britanko Amelio BISSETT.

Pri fantih do 16 let je najvišje prišel Miha VELIČKI, ki je izgubil četrtfinalni obračun s Švicarjem Luco STAEHELIJEM, ki je bil boljši s 6-2 7-5.

Imamo pa polfinalistko tudi v konkurenci dekletdo 16 let. Z odlično serijo nadaljuje Metka KOMAC, ki je dosegla že peto zmago, saj se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. V četrtfinalu je s 6-2 1-6 7-5 premagala Avstrijko Anito GAVRAN.

V konkurenci dvojic sta se med dečki do 14 let v finale uvrstila Nik JURJEVČIČ in Filip KALJEVIČ.

V kategoriji fantov do 16 let bodo v finalu nastopili kar trije slovenski igralci. Borut ŠRAJ in Miha VELIČKI se bosta za zmago na turnirju spopadla z Janom KUPČIČEM, ki igra v paru z Luko DJURDJEVIĆEM iz BiH.

Pri dekletih do 16 let v zaključnem obračunu nimamo predstavnic, v polfinalu so izpadle Maja MAKORIČ in Zala ULE ter Katja HRKAČ in Maruša PLANK. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Nastja Kolar in Manca Pislak četrtfinalistke ITF turnirjev

bm, 19.05.2016

Dalila JAKUPOVIĆ nastopa na ITF turnirju (25.000 $) v italijanski Caserti. V drugem krogu je s 6-4 7-5 premagala 4. nosilko, 24-letno Madžarko Reko Luco JANI, 222. igralko lestvice WTA. To je najvišje uvrščena igralka, ki jo je Jakupovićeva letos premagala.

V drugem krogu je bila v Bolu na Braču uspešna Manca PISLAK. Na ITF turnirju (10.000 $) je s 6-4 2-6 6-4 premagala 6. nosilko, Srbkinjo Dejano RADANOVIĆ in tudi za Pislakovo je to zmaga nad najvišje uvrščeno igralko na letici WTA letos.

Še tretja Slovenka, ki je bila uspešna na turnirju ITF (10.000 $) je Nastja KOLAR. V Antalyi je v drugem krogu s 6-3 6-1 premagala rusko povabljenko Ulyano AYZATULINO.

Sta pa v osmini finala z nastopi končala Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK. Prvi je s 6-4 1-6 1-6 izgubil z Nemcem Johannesom HAERTEISOM v Pragi, drugi je moral premoč s 2-6 6-3 6-3 priznati 1. nosilcu Futuresa v Bolu na Braču, 1. nosilcu, Avstralcu Omarju JASIKI, ki je v prvem krogu izločil tudi Aljaža RADINSKEGA. TUKAJ.

Veteranska liga 2016 - Slovan presenetil Trbovlje, zaključuje se liga do 12 let

mp, 19.05.2016

Prvi krog slovenske ekipne veteranske lige je postregel s presenečenjem, saj so lanski prvaki iz Trbovelj doma prepričljivo izgubili proti Slovanu iz Ljubljane. Po dveh zmagah v kategoriji 35+ in 40+ so igralci Trbovelj izgubili vse druge dvoboje posamezno, zelo pomembni zmagi pred dvoboji dvojic pa so "izvlekli" Mlakar, Goršič in Rakun. Gostje so tako povedli s 4/2, za končno zmaga so potrebovali samo še eno zmago v dvojicah, ki sta jo dosegla Bobovnik in Frece. V tekmi med ekipa Terme Ptuj in Slovenske Konjice so kar z 9/0 slavili domačini. Še najbližje morebitni zmagi za goste je bil Matjaž Maček v kategoriji 35+, ki je po izgubljenem prvem nizu (bilo je s 6/0) v drugem nizu zaigral veliko bolje in proti Alenu Horvatu izgubil šele v tie-breaku.

Tekma med Krko Otočcem in Velenjem se je končala z najtesnejšim možnim rezultatom, s 5/4 pa so slavili gostje. Ti so po dvobojih posamezno povedli s 4/2, zmagovito peto točko pa sta jim priigrala Ručigaj in Weiss. Tekma prvega kroga med Branikom in ŽTK-jem bo v nedeljo 22.5.2016, drugi krog pa je na sporedu že v torek 24.5.2016. Na fotografiji je Blaž Ručigaj, ki je za ekip iz Velenja prispeval dve točki.

V petek bo na sporedu zadnji krog v rednem delu lige do 12 let. Obeta se nekaj zanimivih in odločilnih obvračunov za napredovanje v play off. V skupini A bosta o ekipi, ki se bo uvrstila v zaključek tekmovanja odločali ekipi TK AS Litija in TC Ljubljana, v skupini B imajo še možnost za napredovanje ekipe TK Maja Mastevžič, TK Medvode in TK Olimpija 1, v skupini C pa bo napredovala ekipa ŽTK Maribor, če bo uspešna v preloženem srečanju z ekipo TA Breskvar. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Pia Lovrič, Miha Velički in Metka Komac četrtfinalisti na Bergantovem memorialu

bm, 18.05.2016

Na igriščih TK Branik se v Mariboru nadaljuje Bergantov memorial, turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in 16 let.

Pri dečkih do 14 let nadaljuje z odličnimi nastopi, ki jih je začel prejšnji teden na Grawe Open, Blaž VIDOVIČ. Tudi v tretjem krogu je brez težav zmagal. S 6-1 6-2 je premagal 9. nosilca, Britanca Jacka PINNINGTONA JONESA. Izgubila sta Nik JURJEVČIČ in Jon Lan ŠUNTAR.

Pri deklicah zmagovito serijo nadaljuje Pia LOVRIČ, zmagovalka turnirja Grawe Open. V tretjem krogu je s 6-2 4-6 6-3 premagala Avstrijko Eleno KARNER.

Med fanti se je v kategoriji do 16 let v četrtfinale uvrstil Miha VELIČKI, ki tako ostaja edini Slovenec v konkurenci v tej kategoriji. V tretjem krogu je s 0-6 6-1 6-4 premagal Jana KUPČIČA. Izgubili so Miha PERUŠ, Borut ŠRAJ in Enej BERGHAUS. Med dekleti je četrtfinalistka Metka KOMAC. Naša kvalifikantka je v drugem krogu s 6-3 6-2 premagala 2. nosilko, Bolgarko Melody TODOROVO.

Na fotografiji Duške Mlakar je Blaž Vidovič. TUKAJ.

Manca Pislak, Nastja Kolar in Tom Kočevar Dešman v drugi krog turnirjev ITF

bm, 18.05.2016

Na ITF turnirju v Bolu na Braču se je Manca PISLAK uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je bila s 6-2 7-6((4) boljša od Avstralke Maše JOVANOVIĆ.

Uspešno je ITF turnir v Antalyi začela tudi Nastja KOLAR. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala kvalifikantko Leonie KUNG iz Švice.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je na Futuresu v Pragi. Tudi on je dobro začel saj je v prvem krogu s 6-4 7-6(3) premagal domačina Pavela NEJEDLYA.

Nista pa bila uspešna Marko STOŠIĆ in Mike URBANIJA. Prvi je izgubil uvodno srečanje v glavnem turnirju Futuresa v Hammametu, kjer ga je s 6-2 6-0 premagal 7. nosilec Francoz Francois-Arthur VIBERT, drugi je moral v Bolu na Braču premoč priznati Črnogorcu Ljubomiru ČELEBIĆU, ki je bil boljši s 6-3 6-2. TUKAJ.

Kaja Juvan v Milanu na ITF turnirju A ranga v osmino finala, konec za Tino Cvetkovič, Niko Radišič, Jana Vehovca in Nejca Sitarja v Budimpešti

bm, 18.05.2016

Kaja JUVAN se je na ITF turnirju A ranga v Milanu uvrstila v osmino finala. V drugem krogu je s 3-6 6-2 6-3 premagala 8. nosilko, 16-letno Rusinjo Eleno RYBAKINO, ki nalestvici ITF trenutno zaseda 18. mesto, v Milano pa je prišla z odlično popotnico, saj je nazadnje zmagala na dveh turnirjih 1. ranga.

Tudi popotnica Kaje JUVAN ni bila bistveno slabša, pred Milanom se je namreč dvakrat uvrstila v finale ITF turnirjev 2. ranga. To je bila za Juvanovo že štirinajsta zmaga na zadnjih šestnajstih srečanjih. V tretjem krogu bo igrala z 9. nosilko, 17-letno Kanadčanko Charlotte ROBILLARD-MILLETTE, 19. mladinko sveta, ki pa se za razliko od Juvanove letos, z izjemo enega turnirja v Maleziji, ne more pohvaliti z vidnejšimi dosežki.

Igralki sta se letos že pomerili in sicer na pripravljalnem turnirju za Avstralian Open, v dveh nizih pa je bila na trdi podlagi boljša Juvanova.

Na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti smo v konkurenci posameznikov ostali brez predstavnikov. V prvem krogu sta pri fantih izgubila Nejc SITAR in Jan VEHOVEC, pri dekletih sta z nastopi končali Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

»IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« po vsej Sloveniji!

ub, 18.05.2016

Sekcija za tenis na mivki pri Teniški zvezi Slovenije vas v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije in športnimi centri po vsej Sloveniji vabi, da sodelujete in se pridružite projektu »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!«

Projekt »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« bo potekal v soboto, 21. maja in v nedeljo 22. maja in je namenjen vsem slovenskim ljubiteljem tenisa na mivki ter otrokom in odraslim, ki se s športom še niso srečali in bi ga želeli poizkusiti.

V sklopu projekta »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« bo vsem udeležencem omogočal brezplačno igranje tenisa na mivki in brezplačno izposojo opreme za tenis na mivki (lopar, žogice), pri čemer bo razdeljen na dva sklopa:

• Vodno mesto Atlantis (BTC Ljubljana): V soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja bo v sklopu projekta »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« na igriščih Vodnega mesta Atlantis možno brezplačno promocijsko igranje tenisa na mivki, organizirana bo brezplačna šola tenisa na mivki, v popoldanskih urah pa bo organiziran tudi promocijski turnir v tenisu na mivki;• Športni centri po Sloveniji: V soboto, 21. maja

in nedeljo, 22. maja bo v okviru projekta »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« organizirana možnost brezplačnega igranja tenisa na mivki in brezplačne izposojo opreme za tenis na mivki (lopar, žogice) v naslednjih športnih centrih po Sloveniji:

- Rekreacijski center Bor, Hrib 4a, 4205 Preddvor (možnost igranja v nedeljo, 22. maja; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 040 356 062);- Športni park Črnuče, Cesta 24. junija, 1231 Ljubljana - Črnuče (možnost igranja v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja; dve igrišči - možnost izposoje max. 4 loparjev; kontakt in rezervacije na 040 167 457);

- Sport Cafe Partizan - Braslovče, Rakovlje 14, 3314 Braslovče (možnost igranja v nedeljo, 22. maja od 10h do 18h; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 070 814 129);

- Hotel Ambient Domžale, Aškerčeva ulica 6a, 1230 Domžale (možnost igranja v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja od 10h do 19h; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 08 200 20 00);

- Rekreacijski center VOGU, Vogel 10, Spodnja Besnica (možnost igranja v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 04 250 63 33 ali 040 475 090);

- TC Tenis Bled, Ribno pri Bledu (možnost igranja v nedeljo, 22. maja; eno igrišče; kontakt in rezervacije na igor@tenisbled.si ali 041 500 816).

SE VIDIMO NA MIVKI!

Več o tenisu na mivki preberite TUKAJ.

Konec slovenskih moških nastopov na Roland Garrosu

bm, 18.05.2016

Naša edina predstavnika v moški konkurenci na letošnjem odprtem prvenstvu Francije, ki sta se za nastop v glavnem turnirju potegovala v kvalifikacijah sta končala z nastopi.

Grega ŽEMLJA je v prvem krogu igral z 18-letnim, v Makedoniji rojenim Američanom, Stefanom KOZLOVIM, 203. igralcem lestvice ATP in zmagal s 3-6 6-3 6-1. V drugem krogu se je pomeril s 13. nosilcem, 29-letnim Nizozemcem Igorjem SIJSLINGOM, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 123. mesto. SIJSLING je bil boljši in je zmagal s 6-4 6-0.

Že v prvem krogu pa je z nastopi končal Blaž ROLA. V uvodnem nastopu je bil s 6-4 6-2 boljši 22-letni Belgijec Kimmer COPPEJANS, 196. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu so odigrali tekme drugega kroga v vseh kategorijah

bm, 17.05.2016

Na Bergantovem memorilau so odigrali večino tekem drugega kroga.

Pri dečkih v starostni kategoriji do 14 let so se v tretji krog uvrstili Jon Lan ŠUNTAR, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ.

Med deklicami do 14 let je v drugem krogu zmagala samo Pia LOVRIČ, ki tako nadaljuje zmagoviti niz, ki ga je začela na ŽTK-ju prejšnji teden.

Med fanti do 16 let so se v tretji krog že uvrstili Miha VELIČKI, Jan KUPČIČ in Borut ŠRAJ, za napredovanje se bodo v sredo borili Filip Jeff PLANINŠEK, Enej BERGHAUS in Miha PERUŠ.

Med dekleti do 16 let so odigrali tekme prvega kroga, od Slovenk pa je zmagala samo Metka KOMAC, ki se je uvrstila v drugi krog. TUKAJ.

Kaja Juvan v drugi krog Bonfiglia, v Budimpešti napredovali Nika Radišič, Tina Cvetkovič in Jan Vehovec

bm, 17.05.2016

Naša vodilna mladinka, 15-letna Kaja JUVAN, trenutno 69. mladinka sveta, se je na turnirju A ranga v Milanu uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-0 4-6 6-3 premagala 17-letno Američanko Morgan COPPOC, 52. igralko mladinske svetovne lestvice. V drugem krogu bo igrala z 8. nosilko, 16-letno Rusinjo Eleno RYBAKINO, 18. igralko lestvice ITF. Ta v Milano prihaja z desetimi zapoerednimi zmagami in dvema osvojenima ITF turnirjema 1. ranga. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Uspešni sta tudi Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti. Radišičeva je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala domačinko Frideriko Lotti MESZAROS, Cvetkovičeva je bila s 6-4 6-2 boljša od domačinke Livie LUKACS. V prvem krogu je zmagal tudi Jan VEHOVEC. S 6-2 6-2 je izločil Čeha Martina BUGAJA. Ni pa uspel preboj v drugi krog Nejcu SITARJU. S 6-3 5-7 6-3 ga je premagal Čeh Evzen HOLIS. TUKAJ.

Polona Hercog WTA turnir v Nurnbergu končala v drugem krogu, v Bolu uspešen Nik Razboršek, poraz pa za Ternarja in Radinskega

bm, 17.05.2016

Polona HERCOG je na WTA turnirju v Nurnbergu sicer prekinila niz štirih zaporednih porazov v uvodnih nastopih in se z zmago s 7-5 7-6(4) nad Luksemburžanko Stephanie VOGT uvrstila v drugi krog. Žal pa tudi tokrat dalje ni šlo. Za napredovanje v četrtfinale bi morala premagati 4. nosilko, 26-letna Ukrajinko Lesio TSURENKO , 41. igralko lestvice WTA, ki pa tako kot Polona v letošnji sezoni ne beleži vidnejših uvrstitev. Njen najboljši letošnji rezultat je bila uvrstitev v tretji krog Indian Wellsa, tokrat pa se je z zmago nad Hercogovo s 5-7 6-4 62 prvič uvrstila v četrtfinale.

Hercogova bo novo priložnost imela že prihodnji teden v Parizu.

Na Futuresu v Bolu na Braču je v prvem krogu glavnega turnirja Nik RAZBORŠEK s 6-2 1-6 6-2 premagal Hrvata Franja RASPUDIĆA. Izgubila sta Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI. Od Ternarja je bil s 6-4 1-6 6-1 boljši Nemec Tobisas SIMON, Radinskega je s 6-3 7-5 izločil 1. nosilec, Avstralec Omar JASIKA, 315. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu v Mariboru končani kvalifikacijski obračuni

bm, 16.05.2016

V organizaciji TK Branik se je v Mariboru začel tradicionalni Bergantov memorial, turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Pri dečkih do 14 let je nastopilo 18 igralcev, v glavni turnir se je uvrstil samo Samuel PATE. Poleg njega bo v glavnem turnirju nastopilo še 12 domačinov.

Pri deklicah je nastopilo 12 domačih igralk, a se nobeni ni uspelo uvrstiti v glavni turnir, kjer bomo tako Slovenci imeli 13 igralk.

Med fanti do 16 let je v kvalifikacijah nastopilo 16 Slovencev, v glavni turnir so se uvrstili Tin KRSTULOVIČ, Tilen POTOČNIK, Matic DIMIC in Tim TEKAVEC. V glavnem turnirju bo nastopilo še 12 Slovencev.

Med dekleti je v kvalifikacijah nastopilo 12 igralk, v glavni turnir so se uvrstile Eva KALAN, Leeloo OBRUL, Zoja ŠTRUKELJ in Metka KOMAC. V glavnem turnirju je še 9 Slovenk. TUKAJ.

Številni slovenski nastopi na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih

bm, 16.05.2016

Poleg Grega Žemlje, Blaža Role in Polone Hercog ta teden na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih nastopa vrsta naših igralk in igralcev.

Na ženskem ITF turnirju (25.000$) v italijanski Caserti v glavnem turnirju nastopa Dalila JKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 3-6 6-3 6-4 premagala Argentinko Paulo ORMAECHEA.

Na moškem Futuresu, enem izmed sedemnajstih, ki ta teden potekajo po svetu, v Bolu na Braču (10.000 $), se je skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstil Mike URBANIJA in se tam pridružil Tomislavu TERNARJU in Aljažu RADINSKEMU. Na ženskem ITF turnirju, prav tako v Bolu, (10.000 $), je bila v kvalifikacijah uspešna Manca PISLAK, ki bo tokrat v glavnem turnirju edina slovenska predstavnica.

Marko STOŠIĆ nastopa na Futuresu (10.000 $) v tunizijskem Hamammetu. S tremi zmagami se je skozi kvalifikacije uvrstil v glavni turnir.

V Pragi bo na Futuresu (10.000 $) v glavnem turnirju nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Na ženskem ITF turnirju (10.000$) v Antalyi je v žrebu glavnega turnirja Nastja KOLAR.

Na najmočnejšem mladinskem turnirju ta teden, znamenitem milanskem "57. Trofeo Bonfiglio", turnir je A ranga in je zadnja resna preizkušnja mladink in mladincev pred pariškim Roland Garrosom, nastopa Kaja JUVAN. Bila je prva nosilka kvalifikacij in se je z dvema zmagama zanesljivo uvrtila v glavni turnir.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti sta se skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstila Nejc SITAR in Jan VEHOVEC. Prvi je dosegel dve, drugi pa tri zmage. Pri dekletih bosta v glavnem turnirju nastopili Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Ulcinju sta v kvalifikacijah med fanti nastopila Jernej ZAPLOTNIK in Luka MIKLAVČIČ, a se nista uspela uvrstiti v glavni turnir. Med dekleti igrata Ema HORVAT in Urška VELEC. Medtem, ko je prva izgubila v drugem krogu, se je Urška Velec uvrstila v finale kvalifikacij. TUKAJ.

Maja Matevžič in Barbara Mulej svetovni veteranski prvakinji med posameznicami in v dvojicah, Barbara Mulej in Borut Urh podprvaka med mešanimi dvojicami

bm, 16.05.2016

Odlično se je odrezalo slovensko zastopstvo na svetovnem prvenstvu za mlajše veterane v Umagu.

Naši nekdaj odlični profesionalni teniški igralki, Maja MATEVŽIČ (WTA 38) in Barbara MULEJ (WTA 111) sta se okitili z dvema naslovoma svetovnih prvakinj, Maja MATEVŽIČ v konkurenci veterank 35+ in Barbara MULEJ v konkurenci veteranki 40+, skupaj pa sta zanesljivo osvojili tudi naslov v konkurenci dvojic. V Umagu smo tako dvakrat poslušali slovensko himno v njuno čast.

Naši igralki sta prikazali izvrsten tenis, navdušujoča pe je bila njuna nepopustljivost, ki jo danes pogrešamo pri mlajših generacijah. Barbara je tako, prav zaradi izjemne borbenosti, na turnirju izgubila vsega 4 igre, čeprav je bilo polfinalno in finalno srečanje bolj izenačeno kot kaže rezultat, saj je trajalo več kot po uro in pol. Kot zanimivost velja omeniti, da je bila Majina finalna nasprotnica, Nemka Gitte MOELLER njena konkurentka na mladinskih ITF turnijih in da sta se pred dvajsetimi leti pomerili na ITF turnirju 1. ranga v Mehiki. Takrat je bila v treh nizih boljša Nemka. Za Nemko je bil to drugi poraz v seniorski konkurenci, lani je prav tako izgubila finale svetovnega prvenstva v Turčiji.

Barbara MULEJ je s soigralcem Borutom URHOM, še enim nekdanjim odličnim teniškim igralcem, zaigrala tudi v finalu mešanih dvojic. Žal sta bila na koncu za las prekratka. Finalni obračun sta izgubila v super tie-breaku in osvojila drugo mesto. Za Barbaro je bil to četrti nastop v enem dnevu, saj je morala po finalu posameznic in ženskih dvojic na igrišče še dvakrat med mešanimi dvojicami.

Čestitke vsem! TUKAJ.

V ponedeljek se s kvalifikacijami začenja OP Francije, nastopila bosta Grega Žemlja in Blaž Rola, Polona Hercog zadnji turnir pred RG igra v Nurnbergu

bm, 15.05.2016

V ponedeljek se s kvalifikacijskimi obračuni moških začenja letošnje odprto prvenstvo Francije v tenisu, Roland Garros, 2. turnir za grand slam v sezoni 2016.

V moški konkurenci letos v glavnem turnirju še nimamo predstavnikov, bosta pa se vanj skozi kvalifikacije poskušala prebiti Grega ŽEMLJA in Blaž ROLA.

Oba bosta prvič nastopila že v ponedeljek, ko bo Grega ŽEMLJA okrog 11.30 ure v prvem krogu igral z v Makedoniji rojenim 18-letnim Američanom Stefanom KOZLOVIM, trenutno 200. igralcem lestvice ATP.

Že ob deseti uri bo v prvem dvoboju dneva na igrišču št.15 nastopil Blaž ROLA. V prvem krogu se bo pomeril z 22-letnim Belgijcem Kimmerjem COPPEJANSOM, 193. igralcem lestvice ATP.

V glavni del turnirja je že uvrščena Polona HERCOG, ki bo zadnjo preizkušnjo pred nastopom v Parizu opravila na ženskem WTA turnirju v Nurnbergu. V prvem krogu bo v ponedeljek igrala s kvalifikantko, 26-letno Lihtenšteinko Stephanie VOGT, 220. igralko lestvice WTA. V dosedanjih štirih srečanjih je bila trikrat boljša Polona HERCOG. TUKAJ.

Kevin Kralj osvojil OP za člane v Litiji

bm, 15.05.2016

V Litiji je konec tedna potekalo OP za člane. Udeležba je bila tokrat precej skormna, saj je nastopilo samo 15 igralcev, turnir članic pa zaradi premalega števila prijav tokrat ni bil odigran.

Drugega naslova na članskih turnirjih se je tako veselil Kevin KRALJ (MaxLj), ki je v finalnem obračunu s 6-1 6-3 premagal Jana LAHA (Galte), sicer šele 113. igralca lestvice TZS, za katerega je bil to daleč najboljši rezultat v članski konkurenci, v preteklosti pa kje tudi sicer malo nastopal, še najbolj aktiven je bil v ligaških tekmovanjih. Kevin KRALJ je letos zmagal že tudi na OP Krškega.

Foto: B.A. Pipan TUKAJ.

Pia Lovrič zmagovalka TE 14 Grawe Open 2016 v Mariboru, Blaž Vidovič finalist

bm, 15.05.2016

Pia LOVRIČ je osvojila turnir Tennis Europe do 14 let, Grawe Open 2016, v Mariboru. V finalu je s 6-4 6-3 premagala vrstnico iz Švice, Melody HEFTI.

Za Pio Lovrič je to prva zmaga v karieri na turnirjih Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let.

Za naslov je se pri dečkih bori tudi Blaž VIDOVIČ. Njegov finalni nasprotnik je 1. nosilec Jeffrey VON DER SCHULENBURG, ki prav tako prihaja iz Švice. Po izenačenem boju je bil Švicar, ki na lestvici TE zaseda 39. mesto, boljši z rezultatom 7-5 6-4.

Čestitke obema !

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila ženski ITF turnir v Gyoru

bm, 15.05.2016

Tamara ZIDANŠEK je v madžarskem Gyoru na ITF turnirju (25.000 $) še drugič v karieri dviognila zmagovalni pokal na turnirjih tega ranga. Prvič je slavila leta 2015 v Dobrichu.

V današnjem finalu je bila po uri in dvajsetih minutah s 6-4 6-4 boljša od 4. nosilke, 21-letne Rusinje Ekaterine ALEXANDROVE, 228. igralke lestvice WTA. Za Tamaro ZIDANŠEK je to drugi naslov letos, potem, ko je aprila zmagala na ITF turnirju (10.000 $) v Hammametu, skupaj pa že osmi v karieri na turnirjih serije ITF.

Čestitamo! TUKAJ.

Živa Falkner zmagovalka turnirja TE 14 v Piestanyu, Sven Lah osvojil turnir dvojic v Moedlingu

bm, 15.05.2016

Naša vodilna igralka v starostni kategoriji do 14 let Živa FALKNER je še enkrat odlično nastopila, tokrat na turnirju TE 1. ranga v Piestanyu.

Na poti do novega naslova v karieri je v osmini finala s 6-2 6-4 premagala 8. nosilko Finko Ello HAAVISTO, v četrtfinalu je bila s 6-3 6-1 boljša od domačinke Eszter MERI, v polfinalu pa s 7-6 6-3 Slovakinjo Nino STANKOVSKO, 14. igralko lestvice TE do 14 let. Po počitku je morala na igrišče še enkrat, a to ji ni bilo težko saj je šlo za finalni nastop. Njena nasprotnica je bila 1. nosilka, Slovakinja Romana CISOVSKA, trenutno 4. igralka lestvice TE. Živa je še enkrat odigra odlično in Slovakinjo premagala z rezultatom 3-6 6-4 6-0. To je bilo njuno 5. medsebojno srečanje, Flaknerjeva pa je bila boljša tretjič.

Čestitamo !

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Moedlingu je Sven LAH po hudi borbi izgubil četrtfinalno srečanje s Švedom Jonasom ERIKSSONOM ZIVERTSOM. Ta je bil boljši s 6-7(2) 7-6(5)6-4. Se je pa s soigralcem iz Švice Mirkom MARTINEZOM veselil naslova v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-3 6-4 premagala drugo postavljena Nemca Marvina MOELLERJA in Niklasa SCHELLA. Za Svena LAHA je to druga zmaga med dvojicami na turnirjih 2. ranga, še en naslov je vknjižil na turnirjih 4. ranga.

TUKAJ.

Pia Lovrič in Blaž Vidovič slovenska finalista na trunirju TE Grawe Open 2016

bm, 13.05.2016

Slabo vreme še naprej kroji turnirski spored na turnirju Tennis Europe GRAWE OPEN 2016 v Mariboru. Kljub temu so organizatorji tekme pripeljali do finalnih obračunov, ki bodo na spiredu v nedeljo. V njih pa bomo spremljali tudi slovenske predstavnike.

Pri fantih do 14 let se je z zmago s 6-3 6-3 nad 3. nosilcem Madžarom Petrom FAJTO v finale uvrstil Blaž VIDOVIČ. V finalu bo igral s prvim nosilcem, Švicarjem Jeffreyem VON DER SCHULENBURGOM.

Finalistko imamo tudi v konkurenci deklic do 14 let. Uspešna je bila Pia LOVRIČ, ki je v polfinalu s 7-5 6-2 izločila Rusinjo Diano LUKYANOVO. V finalu bo igrala z 12. nosilko, Švicarko Melody HEFTI.

Med fanti smo zadnjega predstavnika izgubili v četrtfinalu, kjer je Matica PODLIPNIKA s 6-3 6-3 izločil 1. nosilec, Švicar Yannik STENEGGER.

Pri dekletih do 16 let lep uspeh dosegla Maja MAKORIČ, ki se je iz kvalifikacij prebila vse do polfinala, tu pa je izgubila 3-6 2-6 s srbkinjo Eleno MILOVANOVIĆ.

Finalni obračuni bodo na sporedu v nedlejo.

Se je pa medtem v organizaciji TK Branik začel drugi velik teniški dogodek v Mariboru v dveh tednih, Bergantov memorial. Tudi na memorialnem turnirju nastopa več kot 250 igralcev in igralk. Turnir se je začel v soboto, ko je bilo uzaradi slabega vremena odigranih samo nekaj srečanj.

Na fotografiji Duške Mlakar je Pia LOVRIČ, finalistka med dklicami do 14 let TUKAJ.

Blaž Vidovič, Tjaša Klevišar, Pia Lovrič, Matic Podlipnik, Leeloo Obrul in Maja Makorič slovenski četrtfinalisti na Grawe Open 2016

bm, 13.05.2016

Na turnirju Tennis Europe GRAWE OPEN 2016, ki se odvija na ŽTK Maribor igrajo tekme tretjega kroga, tako da bomo danes dobili četrtfinaliste.

Edini Slovenec, ki ostaja v konkurenci do 14 let je Blaž VIDOVIČ. Z zmago 6-4 6-0 nad Srbom Lazarjem MILIĆEVIĆEM se je uvrstil v četrtfinale. Pri deklicah sta se v četrtfinale uvrstili Tjaša KLEVIŠAR in Pia LOVRIČ. Klevišarjeva je s 6-2 1-6 6-3 premagala Avstralko Tino Nadine SMITH, Lovričeva je bila s 6-3 7-6(1) boljša od Avstrijke Elene KARNER. Izgubila je Alea BUBEK.

V konkurenci fantov do 16 let se je v četrtfinale uvrstil Matic PODLIPNIK, ki je s 6-3 4-6 7-5 premagal Miho VELIČKEGA. Ostali so izgubili.

Pri dekletih do 16 let je prva četrtfinalistka Leeloo OBRUL. S 6-1 2-6 6-0 je izločila Madžarko, 5. nosilko Reko FARBAS. Njena nasprotnica v četrtfinalu pa bo Maja MAKORIČ, ki je bila s 6-3 2-6 6-4 boljša od Sheile GLAVAŠ.

Že jutri pa se v Mariboru začenja drugi turnir v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let, tradicionalni Bergantov memorial.

Na fotografiji Dušanke Mlakar je Novogoričanka Maja Makorič TUKAJ.

Maja Matevžič in Barbara Mulej dvojni finalistki na svetovnem veteranskem prvenstvu v Umagu, danes za finale še Mulejeva in Urh

bm, 13.05.2016

Na Svetovnem prvenstvu za mlajše veterane, ki poteka v Umagu bomo imeli Slovenci v zaključnih obračunih predstavnici v treh kategorijah, računamo pa še na čerti finale.

V starostni kategoriji 35+ se je v finale uvrstila Maja MATEVŽIČ, ki je v zelo izenačenem srečanju, po predaji nasprotnice, 3. nosilke Svenje WEIDEMANN, zmagala s 6-4 4-6 1-0. Pri tem izidu je nasprotnici počila mišica in je morala srečanje predati. Maja je v Umagu nastopila prvič po dvanajstih letih, ob koncu turnirja pa ima spet nekaj težav s poškodbo, zaradi katere je morala predčasno zaključiti kariero.

V starostni kategoriji 40+ je še tretjič gladko slavila Barbara MULEJ, ki tako ostaja glavna kandidatka za naslov svetovne prvakinje.

V finalu ženske konkurence dvojic 35+ bosta nastopili Maja in Barbara, danes popoldne pa bi se morala za nastop v finalu mešanih dvojic v kategoriji 40+ boriti še Mulejeva in Borut URH, še en nekdanji odlični slovenki teniški igralec, a je bilo zaradi dežja današnje polfinalno srečanje odpovedano. TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka v Gyoru, Tomislav Ternar izgubil v Bolu

bm, 12.05.2016

Na ženskem ITF turnirju v Gyoru (25.000 $) se je Tamara ZIDANŠEK uvrstila v finale, svoj drugi v karieri na turnirjih s tem nagradnim skladom. V prvem je leta 2015 v Dobrichu tudi zmagala. V pofinalu Gyora je s 6-1 4-6 3-0 (predaja) premagala leto dni starejšo Karolino MUCHOVO.

Na futuresu v Bolu na Braču (10.000 $) se je v četrtfinalu poslovil še zadnji Slovenec. Tomislava TERNARJA je s 6-3 6-2 premagal 1. nosilec Avstralec Omar JASIKA. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač z nastopi končali v četrtfinalu Rima

bm, 12.05.2016

Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki sta odlično začela nastope na WTA turnirju v Rimu nista izkoristili ponujene priložnosti za pohod na vrh. Potem, ko sta v prvem krogu izločili sestri Venus in Sereno WILLIAMS, sta bili v drugem krogu s 6-3 6-4 boljši še od 2. nosilk, Američanke Bethanie MATTEK SANDS in Čehinje Lucie SAFAROVE. Njuni nasprotnici v četrtfinalu sta bili Rusinji Ekaterina MAKAROVA in Elena VESNINA. Sedmi nosilki sta slovensko dvojico premagali s 6:2 in 6:4.

TUKAJ.

Na svetovnem prvenstvu mlajših veteranov v Umagu Maja Matevžič in Barbara Mulej dvojni finalistki, v Rogaški Slatini veterani igrajo ITF turnir

bm, 12.05.2016

V Umagu se končuje svetvno prvenstvo za mlajše veterane v starostnih kategorijh 35+, 40+ in 45+. Od slovenskih predstavnikov bodo v zaključnih obračunih sodelovali Maja MATEVŽIČ, ki se je uvrstila v polfinale posameznic v kategoriji 35+ in bo v petek igrala z Nemko Svenjo WEIDEMANN, Barbara MULEJ je polfinalistka v starostni kategoriji 40+, v polfinalu bo igrala z Nemko Stefanie KOLAR, dvojica MATEVŽIČ/MULEJ, ki se je že uvrstila v finale, kjer bosta nastopili v soboto in mešana dvojica MULEJ/URH, ki bosta polfinalno tekmo odigrala v petek.

Danes je izpadel še zadnji slovenski predstavnik v glavnem turnirju moških, Alen HORVAT, ki se v kategoriji 35+ ni uspel prebiti v četrtfinale.

V Rogaški Slatini pa se danes začenja mednarodni veteranski ITF turnir. Gre za eno najstarejših tekmovanj v Sloveniji, letos se igra že 38. izvedba tega tekmovanja za veterane. Danes ob 14.00 uri bodo na igrišče stopili prvi igralci, med njimi je seveda tudi nekaj Slovencev. Razpored tekem si lahko ogledate TUKAJ . Težko je napovedati, kaj lahko naši igralci storijo v hudi mednarodni konkurenci, med tistimi, ki lahko pridejo visoko, pa je prav gotovo tudi Ljubljančan Jože KOLETA, ki je v konkurenci 65+ letos enkrat že stal na najvišji stopnički in sicer v Zagrebu. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v polfinale Gyora, Grega Žemlja klonil v drugem krogu Seula, Blaž Rola izgubil v Heilbronnu

bm, 12.05.2016

V Gyoru se je na ženskem ITF turnirju (25.000 $) Tamara ZIDANŠEK uvrstila v polfinale, svoj drugi na turnirjih s tem nagradnim skladom in bo zdaj naskakovala drugi naslov, potem, ko je lani že zmagala v bolgarskem Dobrichu. Njena nasprotnica je bila Hrvatica Tena LUCAS, Zidanškova pa je srečanje dobila s 7-6(2), 6-3.

Grega ŽEMLJA je na ATP Challengerju v Seulu (100.000 $), ki se igra na trdi podlagi izgubil srečanje drugega kroga s 26-letnim Tajcem Jasonom JUNGOM, 311. igralcem lestvice ATP. Jung je bil po dveh urah in devetih minutah boljši s 6-2 4-6 7-5. Žemljo je tokrat na cedilu pustil začetni udarec, saj je v odločilnem trtjem nizu z breakom povedel s 3-0 in 4-2, nato pa v sedmi in enajsti igri izgubil svoja servisa, dva od sedmih v sicer zelo izenačenem srečanju, v katerem je Jung na koncu osvojil dve točki več (100-98). Grega si je za lestvico ATP priigral 9 točk in osvojil 1720 $ denarne nagrade.

Blaž ROLA je srečanje drugega kroga na challengerju v nemškem Heilbronnu (64.000 €) igral s 24-letnim Gruzijcem Nikolozom BASILASHVILIJEM, 125. igralcem lestvice ATP. Rola je bil blizu zmagi, a je na koncu vendarle moral priznati premoč Gruzijcu. Prvi niz je dobil s 7-6(4), drugega izgubil s 3-6, v tretjem pa je v podaljšani igri z breakom že vodil s 4-2, a nato kar trikrat izgubil svoj začetni udarec in tretji niz s 6-7(5).

Na Futuresu v Bolu na Braču organizatorjem nagaja dež. Kljub temu so spored spravili pod streho. Tomislav TERNAR je v drugem krogu s 6-3 6-4 izločil 7. nosilca, Španca Carlosa GOMEZA-HERRERO, Aljaž RADINSKI je s 3-6 4-6 izgubil z Bradleyem MOUSLEYEM, Nik RAZBORŠEK pa je s 3-6 3-6 izgubil s 4. nosilcem, Avstralcem Christopherjem O'CONNELLOM.

Že včeraj je tekmo prvega kroga glavnega turnirja v Bolu na Braču izgubila Eva ZAGORAC. S 4-6 6-1 6-2 jo je premagala 17-letna Američanka Nicole COOPERSMITH, sicer hči nekdanje hrvaške teniške igralke Maje PALAVERSIĆ.

Na Futuresu v Doboju je v drugem krogu izgubil Marko STOŠIĆ. S 6-4 6-3 ga je izločil Makedonec Tomislav JOTOVSKI.

TUKAJ.

Na turnirju TE 14 in 16 Grawe Open 2016 pod streho tekme drugega kroga, razen deklet do 16 let, Sven Lah polfinalist v Moedlingu, Živa Falkner četrtfinalistka v Piestanyu

bm, 12.05.2016

Kljub občasnim težavam z vremenom je prizadevnim organizatorjem ŽTK Maribor na turnirju Grawe Open 2016 uspelo pod streho spraviti tekme drugega kroga v obeh konkurencah do 14 let in pri fantih do 16 let, medtem, ko bodo dekleta drugi krog in četrtfinale odigrala v petek.

Po končanem drugem krogu sta v konkurenci pri dečkih do 14 let ostala Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ, pri deklicah do 14 let pa so se v tretji krog uvrstile Tjaša KLEVIŠAR, Alea BUBEK in Pia LOVRIČ.

Pri fantih do 16 let so se v tretji krog uvrstili Miha PERUŠ, Matic PODLIPNIK, Miha VELIČKI, Tom AŠIČ KOVAČ in Jan KUPČIČ.

Pri dekletih bodo v drugem krogu nastopile Sheila GLAVAŠ, Maja MAKORIČ in Leeloo OBRUL.Zaradi slabega vremena so danes v dvorani igrali samo tekme dvojic. Alja BELINGER se je s soigralko Saro PAUNOVIĆ v konkurenci deklic do 14 let uvrstila v polfinale, kjer sta s 7-5 7-6(7) izgubili s Švicarkama Melody HEFTI in Sophie LUESCHER.

Pri fantih sta bila polfinalista Miha PERUŠ in Matic PODLIPNIK. Tudi ona pa sta polfinalno srečanje izgubila. S 6-3 6-4 sta ju izločila Estonec Daniil GLINKA in Poljak Karol PALUCH.

Na turnirju TE do 14 let v Piestanyu se je Živa FALKNER uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-2 6-4 premagala Finko Ello HAAVISTO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Moedlingu se je Sven LAH uvrstil v polfinale. S tem je potrdil mesto drugega nosilca na turnirju, v četrtfinalu pa je s 7-6(2) 4-6 6-2 premagal Bolgara Adriana ANDREEVA.

Četrtfinalni srečanji sta izgubila Anže ARH, ki je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegel enega svojih večjih uspehov in Veronika ERJAVEC, ki se je prav tako uvrstila v svoj prvi četrtfinale na turnirju 2. ranga. TUKAJ.

Tamara Zidanšek četrtfinalistka v Gyoru, Nik Razboršek in Aljaž Radinski v drugi krog Futuresa v Bolu na Braču, mladinci odlično v Moedlingu in Pistenyu

bm, 11.05.2016

Tamara ZIDANŠEK se je na ženskem ITF turnirju v Gyoru (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z 2-6 7-6(6) 6-3 premagala izkušeno, 26-letno Romunko Alexandro CADANTU, trenutno 243. igralko lestvice WTA, leta 2014 pa je bila na vrhuncu dosedanje kariere že 59. igralka sveta. Zidanškova je v drugem nizu pri izidu 5-6 rešila eno zaključno žogo Romunke, nato pa je bila bolj zbrana in odločna v podaljšani igri drugega niza, ko je izkoristila četrto set žogo in niz dobila na 6. V tretjem nizu je bila nato precej boljša in je niz dobila brez težav.

Aljaž RADINSKI in Nik RAZBORŠEK sta se uvrstila v drugi krog turnirja serije Futures v Bolu na Braču.

Nik RAZBORŠEK je s 3-6 6-3 7-6(2) premagal Črnogorca Ljubomira ČELEBIĆA, Aljaž RADINSKI je bil s 2-6 6-3 7-6(5) boljši od Argentinca Lendra PORTMANA. Odlično pa igrajo naši mladinci na ITF turnirju 2. ranga v Moedlingu. Veronika ERJAVEC, Anže ARH in Sven LAH so se uvrstili v četrtfinale. Erjavčeva je s 6-4 6-2 premagala Rusinjo Kamillo RAKHIMOVO, Arh je bil s 7-6(3) 6-4 boljši od 3. nosilca, Latvijca Rudolfsa MEDNISA (ITF 123), Lah pa je s 7-5 7-5 premagal Hrvata Karla DIVKOVIĆA.

Uspešna pa je v Piestanyu, na turnirju TE do 14 let naša vodilna igralka v tej starostni kategoriji Živa FALKNER. Kot 9. nosilka se je z dvema zmagama uvrstila v tretji krog. Za nastop v četrtfinalu bo igrala z 8. nosilko, Finko Ello HAAVISTO. TUKAJ.

Avtotehna Vis z vozili OPEL uradni prevoznik Tenis Slovenija

sv, 11.05.2016

Tenis Slovenija je včeraj podpisala pogodbo o sponzoriranju z Avtotehno Vis. Slednja je Tenis Sloveniji priskrbela vrhunski vozni park. Uradni vozili Tenis Slovenije sta tako postali nova Opel Astra in Opel Insignia.

Direktor Avtotehne Vis Bojan Muravec je na včerajšnji slovesnosti pred prodajnim salonom Avtotehne Vis direktorju Tenis Slovenije Gregorju Krušiču in predsedniku Tenis Slovenije Marku Umbergerju predal ključe vozila Opel Insignia. S to predajo je Avtotehna Vis postala uradni prevoznik Tenis Slovenije, uradna vozila Tenis Slovenije pa vozila OPEL.

Nova Opel Astra je februarja letos v Ženevi prejela priznanje najprestižnejše evropsko priznanje: Evropski avto leta 2016. Nagrajena Opel Astra in Opel Insignia bosta igralcem, trenerjem in celotni ekipi Tenis Slovenija zagotavljali varno, udobno in zanesljivo mobilnost na poti k novim uspehom.

Na fotografiji z leve: Gregor Krušič, Bojan Muravec in Marko Umberger TUKAJ.

Grega Žemlja v Seulu preko 4. nosilca v drugi krog, Blaž Rola v drugi krog Heilbronna

bm, 11.05.2016

Grega ŽEMLJA na azijski turneji nadaljuje z dobrimi nastopi. V Seulu je na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v prvem krogu s 6-3 6-3 v uri in četrt izločil 4. nosilca, 25-letnega Britanca Daniela EVANSA, 86. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral s 26-letnim Tajcem Jasonom JANGOM, 311. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA je z zmago začel nastope na ATP Challengerju v nemškem Heilbornnu (64.000 €). V prvem krogu je po dveh urah s 3-6 6-2 6-3 premagal 28-letnega Nemca Petera TOREBKA, 376. igralca lestvice ATP, ki s eje v glavni tunir prebil skozi kvalifikacije. Rola je nasprotniku začetni udarec odvzel petkrat, sam ga je izgubil trikrat, na koncu pa je zbral 12 točk več kot nasprotnik. V drugem krogu bo igral s 24-letnim Gruzijcem Nikolozom BASILASHCILIJEM, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 125. mesto.

TUKAJ.

V Umagu poteka svetovno veteransko prvenstvo za mlajše veterane

bm, 10.05.2016

V Umagu poteka svetovno prvenstvo za mlajše veterane (35+, 40+ in 45+) v posamični konkurenci. Zaradi bližine igranja svetovnega prvenstva se je nanj prijavilo veliko število slovenskih igralcev - 14 igralcev in 7 igralk. Konkurenca na svetovnih prvenstvih je strašna, tega se je večina igralcev ob prijavi zavedala, a ni vse v rezultatu, pomembno je tudi druženje in seveda aktivno preživljanje prostega časa na prominentnem dogodku in prominentni lokaciji.

Med tistimi, ki lahko posežejo po najvišjih mestih je prav gotovo Kranjčanka Barbara MULEJ, ki je v konkurenci 40+ druga nosilka, v ekipnem delu tekmovanja, ki se je končalo prejšnji teden, pa je za Slovenijo zmagala v prav vseh dvobojih in to gladko. V ženski konkurenci 35+ nastopa še ena naša odlična igralka, in sicer Maja MATEVŽIČ, na lestvici WTA nekoč 38. igralka sveta, ki je postavljena za sedmo nosilko.

Po približno polovici odigranih tekem v vseh konkurencah ostajajo med posamezniki v igri Alen HORVAT, ki se je v moški kategoriji 35+ uvrstil v osmino finala, Maja MATEVŽIČ je med ženskami 35+ v četrtfinalu, četrtfinalistka je tudi Barbara MULEJ med ženskami 40+. V konkurenci ženskih dvojic sta v starostni kategoriji 35+ Maja in Barbara polfinalistki, prav tako sta polfinalista Barbara in Borut URH v konkurenci mešanih dvojic 40+. Vsi bodo nastopili v četrtek.

Na fotografiji: Slovenska odprava na slavnosti večerji

Vse rezultate in žrebne liste najdete TUKAJ.

V Mariboru začetek glavnega turnirja na TE 14 in 16, Grawe open 2016 - sprememba datuma vpisa kvalifikantov za Bergantov memorial

bm, 10.05.2016

V Mariboru se je začel glavni del turnirja TE 14 in 16, Grawe Open 2016. Organizatorjem je zagodlo tudi vreme, tako da večine tekem deklet v starostni kategoriji do 16 let niso odigrali.

V drugem krogu bomo tako videli nastope šestih dečkov in osmih deklic v starostni kategoriji do 14 let, 9 fantov v starostni kategoriji do 16 let, zaenkrat pa sta v drugem krogu v tej starostni kategoriji tudi dve dekleti. Turnirji so močno zasedeni saj so najvišje postavljeni nosilci uvrščeni v glavnem pod 50. mesto na letvici Tennis Europe. Najvišje uvrščen igralec je 1. nosilec med fanti do 16 let Švicar Yannik STEINEGGER, 27. igralec Evrope v tej kategoriji.

Še pomembno obvestilo za vse igralce in igralke, ki bodo nastopili na Bergantovem memorialu prihodnji teden. Vpis za kvalifikacije je že v petek od 16. - 18. ure, vpis za glavni turnir je v nedeljo od 16. - 18. ure. Previden program Bergantovega memoriala najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Tomislav Ternar in Marko Stošić uspešni na turnirjih ITF, zmage tudi za Veroniko Erjavec, Anžeta Arha in Svena Laha

bm, 10.05.2016

Ne prav uspešen dan je za našimi igralkami in igralci na mednarodnih članskih ITF turnirjih, kljub temu smo zabeležili tri slovenske zmage. Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju v Gyoru (25.000 $) v prvem krogu s 6-0 6-2 premagala Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO, na lestvici WTA uvrščeno šest mest nižje, na 260. mesto. Na istem turnirju sta v prvem krogu izgubili Nina POTOČNIK in Tadeja MAJERIČ. Prvo je s 6-4 6-3 premagala Čehinja Karoilina MUCHOVA, od druge je bila s 6-4 6-3 boljša kvalifikantka iz Romunije Daiana NEGREANU.

Na Futuresu v Doboju je Marko STOŠIĆ po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja s 6-4 5-7 7-5 premagal Nemca Christiana HIRSCHMUELLERJA.

V Bolu na Braču je nastope na Futuresu z zmago začel tudi Tomislav TERNAR. S 6-4 6-3 je premagal avstralskega kvalifikanta Daniela NOLANA. Prav tako v Bolu na Braču pa so izgubili Manca PISLAK, katero je s 6-4 1-6 6-4 premagala poljska kvalifikantka Paulina CZARNIK, Polona REBERŠAK od katere je bila s 6-2 6-4 boljša 5. nosilka Avstralka Naiktha BAINS, Mika URBANIJO pa je s 6-1 6-3 premagal Madžar Peter NAGY.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Moedlingu je Veronika ERJAVEC s 6-2 6-3 izločila Slovakinjo Timeo PAVLICKOVO, Anže ARH je bil s 6-3 6-4 boljši od Poljaka Piotra SMIETANE, Sven LAH pa je s 6-1 6-1 premagal Američana Sangeeta SRIDHARJA.

Izgubila je Nika RADIŠIČ. S 6-0 6-0 jo je izločila Madžarka Csenge FURAK. TUKAJ.

V Mariboru pod streho kvalifikacije na Grawe Open 2016, v torek začetek glavnih turnirjev

bm, 09.05.2016

Organizatorji mladinskega teniškega turnirja v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let, ŽTK Maribor, so pod streho spravili kvalifikacijske obračune.

V starostni kategoriji dečkov do 14 let se je skozi kvalifikacije s tremi zmagami prebil Miha VETRIH, pri deklicah ni uspelo nobeni.

Pri fantih do 16 let sta bila v kvalifikacijah uspešna Tom AŠIČ KOVAČ in Alkes GRLJ, pri dekletih so bile uspešne Eva KALAN, Metka KOMAC, Maja MAKORIČ, Leeloo OBRUL in Zala ULE. TUKAJ.

Manca Pislak, Aljaž Radinski in Mike Urbanija uspešni v Bolu, Nina Potočnik v Gyoru, Marko Stošić v Doboju, Anže Arh in Nika Radišič v Moedlingu

bm, 09.05.2016

Uspešno so kvalifikacije v Bolu na Braču zaključili Manca PISLAK na ženskem ITF turnirju ter Aljaž RADINSKI in Mike URBANIJA na Futuresu, ki se prav tako igra v Bolu.

Manca PISLAK je v zadnjem krogu s 6-2 6-4 premagala Španko Mario GUTIERREZ CARRASCO, Polona REBERŠAK je morala premoč priznati Čehinji Terezi KOLAROVI.

V finalu kvalifikacij Futuresa je bil Mike URBANIJA s 6-1 6-2 boljši od Hrvata Davida SAMARDŽIJE, Aljaž RADINSKI je s 6-3 6-4 premagal Hrvata Dujeta DELIĆA.

Na ženskem ITF turnirju v Gyoru (25.000 $) je v zadnjem krogu kvalifikacij zmagala Nina POTOČNIK. S 6-3 6-1 je premagala Srbkinjo Milano SPREMO in se uvrstila v glavni turnir.

Na Futuresu v Doboju je v zadnjem krogu kvalifikacij Marko STOŠIĆ s 7-5 6-3 premagalHrvata Alena ROGIĆA HADŽALIĆA. Anže ARH in Nika RADIŠIČ sta uspešno zaključila kvalifikacijske nastope na ITF turnirju 2. ranga v Moedlingu.

Arh je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-3 6-0 premagal Čeha Filipa KUCBELA, Radišičeva je bila s 6-3 6-3 boljša od 7. nosilke, Ukrajinke Anne LAGUZA. V zadnjem krogu je igubila Anja GAL. S 6-0 1-6 6-2 jo je premagala 3. nosilka kvalifikacij, Slovakinja Lenka STARA.

Je pa z nastopi na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Santa Croceju z nastopi že končala Kristina NOVAK. V prvem krogu jo je s 7-6(2) 1-6 6-3 premagala Poljakinja Weronika Jasmina FORYS. TUKAJ.

Živa Falkner v Rakovniku in Kaja Juvan v Beljaku turnirja končali tik pod vrhom, med dvojicami zmaga za Niko Radišič in Veroniko Erjavec

bm, 09.05.2016

Kaja JUVAN, naša najboljša mladinka in Živa FALKNER, naša prva igralka do 14 let sta ponovno dosegli lepa uspeha na močnih mednarodnih mladinskih teniških turnirjih.

Na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku se je Kaja JUVAN s polfinalno zmago s 6-2 6-4 nad Hrvatico Leo BOŠKOVIČ še drugič v treh tednih uvrstila v finale turnirja drugega ranga. To je bil že njen četrti finale na turnirjih 2. ranga, a ji tudi v četrtem poskusu ni usleo stopiti na zmagovalno stopničko. V finalu se je pomerila s 7. nosilko, 15-letno britansko vrstnico Francesco JONES, ki je bila boljša z rezultatom 7-6(2) 6-4. Za Britanko je to prvi naslov na turnirjih ITF v letu 2016.

Nov odličen rezultat sta na svoj konto dodali Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ. Osvojili sta turnir v Beljaku. V finalu sta s 6-3 6-1 opravili z Britanko Francesco JONES in Poljakinjo Katarzyno KUBICZ.

Na turnirju TE 14, turnir je 1. ranga, v češkem Rakovniku se je Živa FALKNER uvrstila v finale. V četrtfinalu je s 6-2 2-6 6-0 premagala Čehinjo Deniso HUNKOVO, za nastop v finalu pa je bila s 6-3 6-4 boljša od Estonke Sofye CHEKHLYSTOVE. V finalu je igrala z Britanko Holly FISCHER in izgubila s 3-6 1-6.

Odlično sta s Pio LOVRIČ nastopili tudi v konkurenci dvojic. V polfinalu sta s 7-6(4) 6-2 premagali Čehinji Deniso HUNKOVO in Kristyno LAVICKOVO, v finalu pa staz 2-6 2-6 izgubili z Rusinjama Alino CHARAEVO in Oksano SELEKHMETEVO.

Finalista sta bila med dvojicami v Zenici na TE 16 tudi Maj TOMAC in Marko KOVAČEVIČ. Odličnih nastopov pa nista uspela kronati z zmago, saj sta ju v finalu s 6-2 6-3 premagala Mihail KUSESKI in Mile MATIĆ. TUKAJ.

V Celju so ta konec tedna igrali najmlajši

bm, 08.05.2016

Najmlajši teniški igralci in igralke, ki se počasi privajajo na nastope na tekmovanjih so ta teden loparje vihteli v Celju.

Med zmagovalce so se vpisali:

Mini tenis dečki: Maj Ž. CERAR (Tabre)

Mini tenis deklice: Nika PERIĆ (Celje)

Midi tenis dečki: Tim STREL (N.Gorica)

Midi tenis deklice: Nika PERIĆ (Celje)

Tenis do 10 let dečki: Blaž ŠTEBLAJ (Benč)

Tenis do 10 let deklice: Tina OBLAK (Ltc)

Tenis do 11 let dečki: Mark LUNDER (Tabre)

TUKAJ.

Mali, Gorjan in Kristanova zmagovalci OP Ljubljane

bm, 08.05.2016

Na teniških igriščih športnega društva Šentvid v Ljubljani so se danes končali finalni dvoboji v moškem turnirju B in C ter ženskem turnirju, moški turnir A pa bo končan sredi tega tedna, kraj, dan in ura bodo še sporočeni.

Finalni dvoboj moškega B turnirja med Mitjo Malijem in Jožetom Gorencem je trajal skoraj dve uri in pol, lahko pa bi bil bistveno krajši, če bi po izgubljenem prvem nizu s 6/4 Mali izkoristil vodstvo s 5/1 v drugem nizu. Gorenc je pri tem rezultatu začel nizati igro za igro, povedel je s 6/5 in 40/15 na svoj servis. Kazalo je, da je dvoboj za Malija izgubljen, a Gorenc ni izkoristil ne prvih dveh in niti tretje žoge za zmago. Mali se je izvil v tie-break, v katerem ja manj grešil kot Gorenc in tekma je odšla v odločilni tretji niz, ki se igra kot tie-break do deset dobljenih točk. Tudi v njem je Gorenc naredil kar nekaj zanj netipični napak z osnovne črte ter pri mreži, Mali pa je izkoristil svoje priložnosti na mreži in trikrat s spin volejem zaključeval točke . končni rezultat 4/6, 7/6, in 10/3 za Malija.

Moški finalni dvoboj turnirja C je dobil Denis Gorjan, ki je po zmagi v izenačenem prvem nizu uspel narediti preobrat v drugem nizu. Njegov nasprotnik Primož Pestotnik je že vodil s 3/0, nato pa je Gorjan osvojil šest iger zapovrstjo in zmagal s 6/4 in 6/3. Prvi niz ženskega finala se še ni dobro začel, ko se je že končal. Karmen Kristan je "razstrelila" Darjo Korelc in tudi po uvodnih nekaj igrah drugega niza ni kazalo, da bi Korelčeva lahko resneje ogrozila svojo precej mlajšo nasprotnico. A dvoboj ni končan, dokler ni končan - Korelčeva je začela igrati s taktiko "zlomljene peruti" (beri: držim se za srce, ne tečem, če mi nasprotnik udari žogo v kot, šepam po igrišču, itd.) in Kristanova je kar naenkrat "nehala igrati" - kar je udarila, je zgrešila, veliko slabše je tekla, Korelčeva je zadela nekaj skrajšanih žog in kar naenkrat sta bili igralki v tie-breaku! Kristanova je vedela, da mora spet začeti igrati angažirano in "brez milosti", a preden je spet "naravnala svoje merilne naprave", je morala priznati premoč nasprotnice v drugem nizu. V tretjem nizu je Kristanova zaigrala tako, kot zna, in le uspela dvoboj dobiti v treh nizih s 6/0, 6/7 in 10/2, čisto lahko pa bi se končal tudi s 6/0 in 6/0.

Naslednje tekmovanje za rekreativce je državno prvenstvo, ki bo od 4. do 5. junija 2016 v Slovenskih Konjicah.

Foto in tekst M. Pogačar TUKAJ.

Uspešen kvalifikacijski dan za člane in mladince na mednarodnih ITF turnirjih

bm, 08.05.2016

Za našimi igralci in igralkami, ki nastopajo v kvalifikacijah mednarodnih članskih in mladinskih ITF turnirjev je odličen dan, saj so v uvodnih nastopih prav vsi vknjižili zmage, v nadaljevanju pa smo pri mladincih izgubili tri predstavnike.

V Bolu na Braču sta bila v prvem krogu kvalifikacij na Futuresu uspešna Mike URBANIJA in Aljaž RADINSKI, pri dekletih sta zmagali Polona REBERŠAK in Manca PISLAK.

Na Futuresu v Doboju je uvodno srečanje dobil Marko STOŠIĆ, na ITF turnirju v Gyoru (25.000 $) pa je bila uspešna Nina POTOČNIK.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Moedlingu so v uvodnem srečanju kvalifikacij zmagali Anže ARH, Nejc SITAR, Zala DOVNIK in Anja GAL. V drugem krogu je nato Anže ARH s 6-3 4-6 6-2 premagal Madžara Fabiana MAROZSANA, Nejc SITAR je izgubil. Med dekleti je Nika RADIŠIČ, ki je bila v prvem krogu prosta, s 6-2 6-1 premagala Čehinjo Dominiko HEJCOVO, Anja GAL pa je bila s 6-3 7-5 boljša od Ukrajinke Anne MOLCHANOVE. Izgubila je Zala DOVNIK. TUKAJ.

V Umagu se je začelo posamično svetovno veteransko prvenstvo za mlajše vetarne

bm, 08.05.2016

Danes se v Umagu začenja svetovno prvenstvo za mlajše veterane (35+, 40+ in 45+) v posamični konkurenci. Zaradi bližine igranja svetovnega prvenstva se je nanj prijavilo veliko število slovenskih igralcev - 14 igralcev in 7 igralk. Konkurenca na svetovnih prvenstvih je strašna, tega se je večina igralcev ob prijavi zavedala, a ni vse v rezultatu, pomembno je tudi druženje in seveda aktivno preživljanje prostega čas na prominentnem dogodku in prominentni lokaciji.

Med tistimi, ki lahko posežejo po najvišjih mestih, pa je prav gotovo Kranjčanka Barbara MULEJ, ki je v konkurenci 40+ druga nosilka, v ekipnem delu tekmovanja, ki se je končalo prejšnji teden, pa je za Slovenijo zmagala v prav vseh dvobojih in to gladko. V ženski konkurenci 35+ bo zaigrala še ena naša odlična igralka, in sicer Maja MATEVŽIČ, na lestvici WTA nekoč 38. igralka sveta, ki je postavljena za 7. nosilko.

Po dveh dneh tekmovanja so v moški konkurenci ostali samo še trije slovenski igralci in sicer Alen HORVAT (35+), Robert LAZIČ (40+) in Sebastijan LEBER (45+). Ženski del tekmovanja se začne jutri. Veliko priložnost za odličen dosežek je v kategoriji 40+ zamudil Marko ŠKRJANC, ki je imel zelo težak žreb, saj se je v drugem kolu pomeril s četrtim nosilcem Dancem Kasparjem Warmingom in po hudem boju izgubil s 5/7, 6/2 in 7/6.

Vse žrebne liste in rezultate najdete TUKAJ.

V Mariboru sta se začela tedna mednarodnih teniških turnirjev Tennis Europe do 14 in do 16 let

bm, 07.05.2016

Maribor bo v naslednjih dveh tednih največje evropsko prizorišče mladinskega tenisa, saj bo ta teden na igriščih ŽTK, prihodnji teden pa na igriščih TK Branik vihtelo loparje po več kot 280 mladih teniških igralcev in igralk v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let iz 25 držav celega sveta.

Tradicionalni turnir Tennis Europe GRAWE OPEN 2016 gosti ŽTK Maribor. V starostni kategoriji do 14 let bo nastopilo 154 igralk in igralcev, v starostni kategoriji do 16 let pa 134 igralk in igralcev, skupaj torej 288 mladih teniških upov. Oba turnirja sta 2. kategorije, organizator pa udeležencem zagotavlja brezplačno kosilo in večerjo. Gre za izjemen organizacijski zalogaj, v obeh primerih pa moči združita oba mariborska kluba, tako da se turnirja odvijata istočasno na obeh lokacijah, na kar 19 igriščih. Tekme se v Mariboru začenjajo vsak dan ob 09. uri.

Danes spremljamo nastope kar 60-tih slovenskih igralcev in igralk v obeh starostnih kategorijah. Na fotografiji: najboljši iz leta 2015

Letos bo v Mariboru tudi pomembna novost za igralce, Za vse poražence v prvem krogu bo organiziran tolažilni turnir, točke osvojene na tem turnirju pa štejejo za lestvico UTR.

Podrobnosti lahko preberete TUKAJ

Celoten žreb turnirja v Mariboru najdete TUKAJ.

Polona Hercog tudi v Rimu ni uspela preskočiti prvega kroga kvalifikacij

bm, 07.05.2016

Polona HERCOG je danes nastopila na WTA turnirju v Rimu. Trenutno 93. mesto na lestvici WTA ji ne omogoča neposrednega nastopa v glavnem turnirju, zato je morala ponovno v kvalifikacije. Njena nasprotnica je bila dve leti starejša, 27-letna Nemka Julia GOERGES, ki je na lestvici WTA uvrščena 36 mest pred Hercogovo. To je bilo njuno peto medsebojno srečanje, v prvih štirih pa sta bili vsaka boljša po dvakrat.

Goergesova, ki se letos tudi še ne more pohvaliti s kakšnim dobrim izidom, je bila še tretjič boljša. Tokrat je zmagala z rezultatom 6-4 6-3. Igralki se ne moreta pohvaliti z dobrim začetnim udarcem, saj ga je Hercogova izgubila kar šestkrat, Goergesova le dvakrat.

Polono Hercog bo zdaj imela štirinajst dni časa, da se pripravi za nastop na drugem turnirju za grand slam, odprtem prvenstvu Francije, ki se začne 22. maja v Parizu.

Na fotografiji Julia GOERGES. TUKAJ.

V ligi do 12 let odigrali prvi krog, v 2. moški članski ligi pa tudi že tekme drugega kroga

bm, 07.05.2016

Z uvodnimi obračuni sta se začli ligaški tekmovanji v starostni kategoriji do 12 let in v 2. moški članski teniški ligi.

Med mlajšimi v treh predtekmovalnih skupinah nastopa 15 kombiniranih ekip dečkov in deklic, ki igrajo po sistemu 3+2+1+1. V Play off se uvrstita prvouvrščeni ekipi iz skupine A in C ter dve prvouvrščeni ekipi iz skupine B. V prvem krogu so bile uspešne ekipe TK Triglav Kranj, TC Ljubljana, TK Maja Matevžič, TK Spin Medvode, TK Branik Maribor in TK Radomlje. Tekme drugega kroga bodo na sporedu v četrtek 12.5.2016.

V drugi moški članski ligi, kjer so s tekmovanjem začeli danes, nastopa 9 ekip, ki so razdeljene v skupini Vzhod in Zahod. Dve prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine se uvrstita v play off. Igra se po sistemu 4+1.

Na Vzhodu sta v uvodnih srečanjih zmagali ekipi TK Hoče in dvakrat TK Galtena, na Zahodu sta po dvakrat slavili ekipi TK Krka Otočec in TK Triglav Kranj.

Na fotografiji: Pozdrav igralcev in igralk ekip TK Maja Matevžič in TK Šport plus TUKAJ.

Živa Falkner finalistka v Rakovniku, Kaja Juvan v finalu ITF turnirja v Beljaku, Veronika Erjavec in Nika Radišič osvojili turnir dvojic

bm, 07.05.2016

Kaja JUVAN, naša najboljša mladinka in Živa FALKNER, naša prva igralka do 14 let, sta še naprej nepremagljivi.

Na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku se je Kaja JUVAN s polfinalno zmago s 6-2 6-4 nad Hrvatico Leo BOŠKOVIČ še drugič v treh tednih uvrstila v finale turnirja drugega ranga in bo tako znova poskušala osvojiti turnir tega ranga, kar ji doslej v karieri še ni uspelo. Bo pa to že njen četrti finale na turnirjih 2. ranga. V finalu se bo pomerila s 7. nosilko, 15-letno britansko vrstnico Francesco JONES.

Nov odličen rezultat sta na svoj konto dodali Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ. Osvojili sta turnir v Beljaku. V finalu sta s 6-3 6-1 opravili z Britanko JONES in Poljakinjo Katarzyno KUBICZ.

Na turnirju TE 14, turnir je 1. ranga, v češkem Rakovniku se je Živa FALKNER uvrstila v finale. V četrtfinalu je s 6-2 2-6 6-0 premagala Čehinjo Deniso HUNKOVO, za nastop v finalu pa je bila s 6-3 6-4 boljša od Estonke Sofye CHEKHLYSTOVE.

Odlično igrata s Pio LOVRIČ tudi v konkurenci dvojic. V polfinalu sta s 7-6(4) 6-2 premagali Čehinji Deniso HUNKOVO in Kristyno LAVICKOVO.

Finalista sta bila med dvojicami v Zenici na TE 16 tudi Maj TOMAC in Marko KOVAČEVIČ. Odličnih nastopov pa nista uspela kronati z zmago, saj sta ju v finalu s 6-2 6-3 premagala Mihail KUSESKI in Mile MATIĆ. TUKAJ.

Grega Žemlja v Busanu za malo prekratek za finale, Blaž Rola brez polfinala v Rimu

bm, 07.05.2016

Grega ŽEMLJA se je na ATP Challengerju v korejskem Busanu uvrstil v polfinale, kjer pa je nastope končal.

Igral je z 31-letnim Rusom Konstantinom KRAVCHUKOM, 126. igralcem lestvice ATP, ki je bil po uri in pol boljši s 6-4 7-5. Srečanje je bilo zelo izenačeno, o zmagovalcu pa so odločale malenkosti, ki so se na koncu nagnile v prid Rusa. Ta je bil na koncu v seštevku osvojenih točk boljši za pet točk. Grega je začetni udarec izgubil trikrat, dvakrat v drugem nizu, katerega je sicer zelo dobro začel in z breakom povedel s 5-2, a je naslednji svoji servisni igri izgubil in s tem iz rok izpustil priložnost da bi o zmagovalcu odločal tretji niz. Grega je nekoliko slabše izkoriščal drugi začetni udarec (37 %), kar je bilo na koncu tudi usodno. Za uvrstitev v polfinale je prejel 40 ATP točk in 5020 USD denarne nagrade.

Že v tednu ki prihaja bo ponovno nastopil v Koreji, še na petem turnirju azijske turneje. V Seulu bo igral na ATP Challengerju (100.000 $), njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo 4. nosilec, Britanec Daniel EVANS, 97. igralec lestvice ATP s katerim se doslej še ni pomeril.

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Rimu (42.500 €) izgubil četrtfinalno srečanje z Britancem, 2. nosilcem, Kylom EDMUNDOM, 89. igralcem sveta. Ta je slavil z rezultatom 6-4 3-6 6-0, srečanje pa je trajalo nekaj več kot 2 uri. Rola je v srečanju začetni udarec izgubil šestkrat, od tega v zadjem nizu trikrat, Edmund v celotnem srečanju le trikrat. Slabo mu je šlo predvsem pri drugem začetnem udarcu saj je imel izkoristitek drugega servisa le 39 % (16/41). Po zelo slabem začetku sezone je za Rolo to drugi četrfinale na zadnjih treh turnirjih in tudi drugi četertfinale letos. Še bolje mu gre v konkurenci dvojic, kjer sta se s Hrvatom Dinom MARCANOM uvrstila v polfinale, ki sta ga izgubila s 3-6 5-7.

TUKAJ.

Polona Reberšak in Manca Pislak nastope končali v četrtfinalu Bola na Braču

bm, 06.05.2016

Dobro sta ta teden v Bolu na Braču igrali Polona REBERŠAK in Manca PISLAK, saj sta se obe iz kvalifikacij prebili do četrtfinala.

Reberšakova je v drugem krogu s 3-6 6-3 6-2 premagala Bolgarko Ani VANGELOVO, četrtfinalna nasprotnica pa je bila Američanka Mario MATEAS. Ta je bila za Reberšakovo premočna nasprotnica in je zmagala s 6-3 6-3. Za 29-letno Celjanko je to prvi četrtfinale letos in prva uvrstitev v četrtfinale po septembru 2015.

Tudi za Manco PISLAK, za katero letošnja sezona pomeni dokončen prehod med članice je bila to prva uvrstitev v četrtfinale letos in druga v karieri. V drugem krogu Bola je s 3-6 6-3 7-6(6) premagala 21-letno Američanko Alexasndro MOROZOVO. po pričakovanju pa jo je še težje delo čakalo v četrtfinalu, ko je igrala s 1. nosilko 21-letno Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO, 392. igralko lestvice WTA. Čehinja je zmagala z rezultatom 6-4 6-1. TUKAJ.

Kaja Juvan v polfinale ITF turnirja v Beljaku, Živa Falkner četrtfinalistka na TE 14 v Rakovniku

bm, 05.05.2016

Dve naši najboljši igralki v svojih starostnih kategorijah še naprej odlično nastopata na mednarodnem prizorišču.
Naša vodilna mladinka Kaja JUVAN opravičuje mesto prve nosilke na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku. V četrtfinalu je s 6-4 6-2 premagala 5. nosilko, latvijsko vrstnico Danielo VISMANE, 114. mladinko sveta. Za nov finale na turnirjih ITF se bo borila s 16-letno Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ, 3. nosilko in 94. igralko lestvice ITF.

V finale pa sta se v konkurenci dvojic že uvrstili Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC. S 7-5 6-7(2) 10-5 sta izločili 1. nosilki Leo BOŠKOVIĆ in Jade LEWIS iz Nove Zelandije.

Tudi naša vodilna igralka do 14 let Živa FALKNER v Rakovniku zaenkrat nima težav. Kot 11. nosilka se je že uvrstila v četrtfinale, potem, ko je v tretjem krogu s 6-2 6-3 premagala Čehinjo Deniso HUNKOVO.

Tudi v Rakovniku naši igralki Falknerjeva in Lovričeva odlično nastopata v konkurenci dvojic. Po četrtfinalni zmagi nad 1. nosilkama Kamillo BARTONE iz Latvije in Nino STANKOVSKO iz Slovaške s 6-3 2-6 10-8 sta se uvrstili v polfinale.

V Zenici sta na turnirju TE do 16 let v drugem krogu izgubila Maj TOMAC in Marko KOVAČEVIČ. Sta se pa v konkurenci dvojic uvrstila v finale. V polfinalu sta s 4-6 6-3 10-2 premagala 2. nosilca, Srba Andrijo in Nikolo JEVTIĆA. TUKAJ.

Danes do 20.00 zadnji rok za prijavo na OP Ljubljane za rekreativce

mp, 05.05.2016

Danes ob 20.00 se izteče rok za prijavo na odprto prvenstvo za rekreativce, ki se začne to soboto na teniških igriščih športnega društva Šentvid v Ljubljani. Organizator razpolaga z devetimi igrišči, nekaj od njih je tudi razsvetljenih.

Na tekmovanje se lahko prijavite samo v primeru, da ste registrirani pri Tenis Slovenije in da imate plačano letno članarino v višini 10 eur.

Načrtujemo, da bomo organizirali A, B, C in D turnir v moški konkurenci ter A ter B turnir v ženski konkurenci, vse pa je seveda odvisno od števila in kvalitete igralcev, ki se bodo prijavili na tekmovanje. V A turnirju igrajo najboljši igralci, v B turnirju malo slabši igralci, itd. – na ta način lahko tudi nekoliko slabši igralci osvojijo pokal in prvo nagrado vrednostni bon podjetja Tengo v višini 30 eur (drugo uvrščeni igralec dobi bon za 10 eur). Vsak igralec ob prijavi prejme bon za 5 eur.

Na fotografiji je lanski zmagovalec Mark Svoljšak, ki je sedaj že med tekmovalci.

Razpis in prijavnico lahko najdete TUKAJ.

Živa Falkner četrtfinalistka turnirja TE 14 v Rakovniku, s Pio Lovrič četrtfinalistki v dvojicah

bm, 05.05.2016

Naša vodila igralka na lestvici TE do 14 let, trenutno 31. Evropejka v tej starostni kategoriji Živa FALKNER je še naprej uspešna na turnirju 1. ranga TE do 14 let v češkem Rakovniku. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagala Nemko Alio LEX in se uvrstila v osmino finala, kjer jo čaka Rusinja Daria KRASNOVA, v tretjem krogu pa je premagala Rusinjo Dario KRASNOVO in se uvrstilav četrtfinale.

Druga članica naše udarne dvojice Pia LOVRIČ je v drugem krogu izgubila. S 6-2 6-2 jo je premagala Čehinja Ludmila KAREISOVA. Zelo suvereno pa sta naši igralki odigrali tekmo dvojic. S 6-2 6-1 sta premagali Čehinji Nelly KNEZKOVO in Katerino MANDELIKOVO in se uvrstili v četrtfinale, kjer bosta nastopili danes popoldne.

Na turnirju TE 16 v Zenici na nastop v drugem krogu še vedno čakata Maj TOMAC inMarko KOVAČEVIČ. Nastopila bosta v četrtek. TUKAJ.

Svetovno prvenstvo za mlajše veterane in veteranke v Umagu, Slovenke nesrečno izgubile tekmo s Kanado

mp, 05.05.2016

V Umagu poteka svetovno prvenstvo za mlajše veterane (35+, 40+ in 45+). Od 1. do 6. maja 2016 se bodo merile ekipe, od 7. do 14. maja 2016 pa posamezniki. Mednarodna teniška zveza (ITF) je na svoji spletni strani Sloveniji namenila kar veliko besed, omenili so prijavo Tine KRIŽAN (72 nastopov za Fed Cup, top 100 na WTA lestivici med posameznicami in top 20 v dvojicah, v dvojicah trikrat v četrtfinalu Grand Slam turnirjev) v ekipni konkurenci ter prijavo Maje MATEVŽIČ (udeležba na olimpijadi v Atenah, zmaga na WTA turnirju, četrfinale v dvojicah na Grand Slam turnirju) med posameznicami.

Slovenska ženska reprezentanca igra v konkurenci 35+, kjer nastopa 14 reprezentanc. Naše igralke Tina KRIŽAN, Tjaša JEZERNIK, Karin LUŠNIC in Barbara MULEJ so bile požrebane v skupino D, skupaj z ZDA, Južno Afriko in Veliko Britanijo, za uvod pa so se pomerile z ZDA. Tekmo so izgubile z 1-2, točko za Slovenijo je osvojila Barbara MULEJ. Drugo srečanje v skupini so igrale z ekipo Velike Britanije in zmagale z 2-1. Točki so priigrale Barbara MULEJ med posameznicami in dvojica Tjaša JEZERNIK/Barbara MULEJ. Tretjo tekmo je naša ekipa igrala z najslabšo ekipo v skupini Južno Afriko in zmagala s 3-0. Točke so osvojile Karin LUŠNIC, Barbara MULEJ in dvojica Tjaša JEZERNIK in Karin LUŠNIC. Zmaga pa ni zadostovala za uvrstitev v polfinale, tako da so se naše igralke borile za uvrstitev od 5. - 8. mesta. Njihove prve nasprotnice so bile igralke Kanade,Slovenija pa je srečanje nesrečno izgubila. Po dvobojih posamezno je bil rezultat 1/1, v dvoboju dvojic pa si je Tjaša Jezernik pri vodstvu naših deklet s 5/3 in 30/0 v tretjem nizu strgala mišico. Točko za Slovenijo je osvojila Barbara MULEJ.

Žreb in vse rezultate ( v angleškem jeziku) najdete TUKAJ .

TUKAJ.

Grega Žemlja, Blaž Rola, Polona Reberšak in Manca Pislak zabeležili zmage v članski konkurenci, ostali slovenski igralci in igralke končali z nastopi

bm, 04.05.2016

Blaž ROLA je tudi v drugem krogu ATP Challengerja v Rimu zaigral odlično in 7. nosilcu, Francozu Kennyu DE SCHEPPERJU oddal vsega igro. Za zmago s 6-1 6-0 je potreboval vsega 50 minut. V četrtfinalu se bo pomeril z zmagovalcem srečanja med Belgijcem Kevinom KRAWIETZOM in 2. nosilcem, Britancem Kaylom EMUNDOM.

Četrtfinalist pa je v Koreji tudi Grega ŽEMLJA. V drugem krogu ATP Challengerja (100.000 $) v Busanu je z 0-6 7-5 6-3 izločil Slovala Lukasa LACKA, 6. nosilca in trenutno 112. igralca sveta. To je builo njuno tretje medsebojno srečanje in še tretjič je slavil Žemlja. V četrtfinalu bo igral s 34-letnim Švicarjem Marcom CHIUDINELLIJEM, 133. igralcem lestvice ATP. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V Bolu na Braču pa sta bili, po uspešno opravljenih kvalifikacijah, uspešni v prvem krogu glavnega turnrija Polona REBERŠAK in Manca PISLAK. Reberšakova je s 6-4 4-6 6-4 premagala 15-letno Hrvatico Ando KARANUŠIĆ, ki je za nastop prejela posebno povabilo, Pislakova je bila z 2-6 6-1 6-3 boljša od 7. nosilke, Švedinje Kajse RINALDO PERSSON, 526. igralke lestvice WTA.

Z nastopi pa so končali Tom KOČEVAR DEŠMAN v drugem krogu Futuresa v švedski Karlskroni, Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR v prvem krogu Futuresa v Bolu na Braču ter Eva ZAGORAC, prav tako v prvem krogu ITF turnirja v Bolu na Braču.

Zadnja se je v današnjem programu od nadaljnjega tekmovanja poslovila Tamara ZIDANŠEK. Po odličnih igrah in rezultatih na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $ zdaj poskuša narediti korak naprej. Po nekaj poskusih na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, kjer je lani že zabeležila en naslov, letos pa je najdlje prišla do četrtfinala, je tokrat z uvrstitvijo na 254. mesto lestvice WTA prvič lahko zaigrala v glavnem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $. Njena prva nasprotnica je bila domačinka 21-letna Ons JABEUR, 223. igralka lestvice WTA, ki se letos lahko pohvali že z dvema naslovoma na turnirjih s pol nižjim nagradnim skladom, sicer pa je bila leta 2015 že 118. igralka sveta. Tokrat je bila Tunizijka za našo obetavno igralko pretrd oreh in je zmagala z rezultatom 6-4 7-6(2). TUKAJ.

Kaja Juvan četrtfinalistka, Saša Klaneček klonila v drugem krogu Beljaka

bm, 04.05.2016

Kaja JUVAN se je uvrstila v četrtfinale ITF turnija 2. ranga v Beljaku, Saša KLANEČEK je v drugem krogu izgubila. Juvanova, 1. nosilka turnirja, je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala 16-letno Američanko Melisso PLAMBECK, 192. igralko lestvice ITF, v drugem krogu pa je bila s 6-1 6-3 boljša od Čehinje Tereze PROCHAZKOVE, 194. mladinke sveta. V prvem krogu je bila uspešna tudi Klanečkova, ki je s 4-6 6-2 7-5 premagala 6. nosilko, 14-letno Rusinjo Kamillo RAKHIMOVO,141. mladinko sveta, v drugem krogu pa je nato morala premoč priznati Čehinji Karolini BERANKOVI. 15-letna igralka iz Prage (ITF 217) je bila boljša s 6-4 6-4.

V konkurenci dvojic sta se Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ uvrstili v polfinale.

Ostali naši predstavniki niso bili uspešni. Izgubili so Sven LAH, Anže ASRH, Nika RADIŠIČ, Kristina NOVAK in Veronika ERJAVEC.

Na turnirju TE do 16 let v Zenici sta se v drugi krog uvrstila Maj TOMAC, ki je s 6-1 6-2 premagal Stevana POPOVIĆA in Marko KOVAČEVIČ, ki je bil s 6-3 6-3 boljši od Luke PULJIĆA. Izgubila je Noka JURIČ.

Na turnirju TE do 12 let v Čakovcu so z nastopi že končali vsi slovenski predstavniki. Jakob Franc KAVŠEK, Maj PREMZL in Tristan FLANDER ter Leontina STOJANOVIĆ so izpadli v prvem krogu, Lun OBRUL in Ela Nala MILIĆ sta z nastopi končala v drugem krogu. TUKAJ.

Blaž Rola zmagal v uvodu Rima, Grega Žemlja okrog 8. ure v Busanu (live stream)

bm, 04.05.2016

Blaž ROLA je z dvojno zmago začel nastope na ATP Challengerju v Rimu z nagradnim skladom 42.500 €. V prvem krogu konkurence posameznikov je v eni uri s 6-2 6-1 premagal Avstralca Liko SAVILLA, na lestvici ATP uvrščenega 10 mest predd Blažem, na 187. mesto.

Uspešen pa je bil tudi v konkurenci dvojic. S Hrvatom Dinom MARCANOM sta v prvem krogu s 7-6(4) 6-4 premagala Poljsko dvojico Tomasz BEDNAREK/Mateusz KOWALCZYK.

Blažev nasprotnik v drugem krogu bo 7. nosilec, 28-letni Francoz Kenny De SCHEPPER, 154. igralec lestvice ATP.

Grega ŽEMLJA bo okrog 8. ure začel srečanje drugega kroga s Slovakom Lukasom LACKOM. Tekmo laho v živo spremljate TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v drugi krog Karlskrone, Manca Pislak in Polona Reberšak v glavni turnir Bola, Nina Potočnik izgubila v Gyoru

bm, 03.05.2016

Tom KOČEVAR DEŠMAN je nastope na Futuresu v Karlskroni na Švedskem začel z zmago. V prvem krogu je kot 1. nosilec s 6-3 6-4 premagal domačega povabljenca Marcusa MANSSONA. V srečanju je izkoristil vse tri break priložnosti, ki so se mu ponudile.

Uspešni sta bili tudi Manca PISLAK in Polona REBERŠAK na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $). Obe sta zmagali v finalu kvalifikacij in se uvrstili v glavni turnir. Prav tako v Bolu pa so v kvalifikacijah na Futuresu obstali Domen GOSTINČAR, Anže LOVIŠČEK, Filip Jakob ZUPANČIČ, Domen VERTOT in Marko NOVAK.

V glavnem turnirju bosta zaigrala Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI.

Na ITF turnirju (50.000 $) v Tuniziji bo nastopila Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu bo igrala z domačinko Ons JABEUR.

Na ITF turnirju v Gyoru (10.000 $) je Nina POTOČNIK tokrat nastope končala že v prvem krogu. S 6-0 6-3 jo je premagala 5. nosilka, srbska igralka Dejana RADANOVIĆ. TUKAJ.

Jože Koleta osvojil ITF turnir v Zagrebu, Peter Kos drugi

mp, 03.05.2016

V Zagrebu se je pred dnevi končal mednarodni ITF turnir, ki je bil 3. ranga. Na tekmovanju je sodelovalo tudi nekaj slovenskih igralcev, največji uspeh pa je v kategoriji 65+ dosegel Ljubljančan Jože Koleta, ki je zmagal. Še največ dela je Koleta imel v prvem krogu proti domačinu Damirju Boškoviču, ki ga je premagal v treh nizih. Tekmo bi sicer lahko dobil veliko lažje, a si je pri vodstvu s 62 in 51 poškodoval stegensko mišico. V nadaljevanju tekme je moral igrati na vse ali nič, udarjati močno in hoditi na mrežo, in nekako mu je tekmo le uspelo dobiti s 62, 67 in 10/5. V naslednjih dneh je nogo uspel usposobiti do te mere, da so nasprotniki "padali" eden za drugim, v četrtfinalu četrti nosilec Madžar Meszaros s 60 in 61, v polfinalu prvi nosilec Hrvat Borošak s 60 in 63 ter v finalu še tretji nosilec Poljak Gluszuk, ki se je pri zaostanku s 60 in 30 naveličal tekati levo in desno, zato je tekmo kar predal.

Lep uspeh je z uvrstitvijo v finale turnirja 45+ dosegel tudi Koprčan Peter Kos, ki pa se je na igrišču potil bistveno manj kot Koleta - prvi krog je bil kot drugi nosilec prost, v polfinale se je uvrstil brez boja, v finale pa je prišel po zmagi nad četrtim nosilcem Hrvatom Badanjakom s 60 36 in 62. V finalu se je Hrvatu Kuriliču dobro upiral prvi niz, bilo je 64, potem pa je sledil padec v igri in poraz s 61. Vse rezultate tekmovanja v Zagrebu lahko dobite TUKAJ.

Kaja Juvan in Anže Arh uspešno čez kvalifikacije v Beljaku, Živa Falkner in Pia Lovrič uspešno čez prvi krog turnirja TE v Rakovniku

bm, 02.05.2016

Kaja JUVAN in Anže ARH sta se uspešno prebila čez kvalifikacije ITF turnirja 2. ranga v Beljaku. Juvanova, sicer 1. nosilka kvalifikacij, je v zadnjem krogu s 6-1 6-4 premagala Čehinjo Vanesso NIKOLOVOVO, Tina CVETKOVIČ je s 4-6 6-3 3-6 izgubila z 2. nosilko Nizozemko Evo VEDDER, Anji GAL pa je napredovanje preprečila 8. nosilka, Slovakinja Andrea MAYEROVA, ki je bila boljša s 6-3 6-3.

Pri fantih je Anže ARH v slovenskem obračunu s 6-1 7-6(2) premagal Luko MIKLAVČIČA, Nejc SITAR pa je s 3-6 3-6 izgubil s 5. nosilcem, Čehom Evzenom HOLISOM.

Naši štirinajstletnici Pia LOVRIČ in Živa FALKNER sta ta teden na turnirju TE do 14 let v Rakovniku na Češkem. Nastope sta začeli z zmagama. Živa FALKNER, 11. nosilka, je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Britanko Holly STAFF, Pia LOVRIČ (16. nosilka) je bila s 6-3 6-3 boljša od domače kvalifikantke Rozalie DOHNALOVE.

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Zenici bosta pri fantih v glavnem turnirju nastopila Maj TOMAC in Marko KOVAČEVIČ. Med dekleti bo nastopila Noka JURIČ.

Na turnirju TE 12 v Čakovcu sta v prvem krogu izgubila Leontina STOJANOVIĆ in Maj PREMZL. Ostali bodo nastopili v torek. TUKAJ.

Grega Žemlja se je vrnil v Korejo in za uvod zmagal, Blaž Rola ta teden v Rimu

bm, 02.05.2016

Grega ŽEMLJA, ki je ta teden na lestvici ATP izgubil 13 mest in je trenutno 159. igralec lestvice ATP se je iz Kitajske vrnil na trdo podlago v Korejo, kjer ta teden nastopa na 100.000$+H vrednem turnirju v Busanu. V prvem krogu je dobil na papirju lahkega nasprotnika, ki pa se je v tekmi izkazal kot zelo konkurenčen. Grega je za zmago nad 18-letnim domačinom Soon Woo KWONOM, 474. igralcem lestvice ATP potreboval dve uri, oba niza pa je dobil v podaljšani igri. Tesno srečanje, v katerem sta oba igralca izgubila začetni udarec po dvakrat, je zaznamovalo veliko število break priložnosti, kar 22. Grega jih je imel sedem, izkoristil je štiri, Korejec pa je imel kar 15 priložnosti za odvzem servisa našemu igralcu a je prav tako izkoristil le štiri. Grega je v vsakem nizu rešil po eno zaključno žogico Korejca za zmago v nizu. Končni izid se je glasil 7-6(4) 7-6(5) v korist našega igralca. V drugem krogu bo igral s 6. nosilcem, Slovakom Lukasom LACKOM s katerim se je doslej pomeril dvakrat, leta 2011 in 2012, in obakrat zmagal.

Blaž ROLA, ki neusmiljeno drsi proti 200. mestu na lestvici ATP, ta teden je na 197. mestu, bo slabe rezultate preteklih tednov poskušal izboljšati na peščenem ATP Challengerju v Rimu (42.500 €). V prvem krogu bo njegov nasprotnik na lestvici ATP 10 mest višje uvrščeni, 22-letni Avstralec Luke SAVILLE.

Preostali naši člani in članice bodo nastopali na turnirjih nižjih rangov. Tom KOČEVAR DEŠMAN (ATP 439) bo igral na Futuresu na Švedskem, Filip Jakob ZUPANČIČ, Anže LOVIŠČEK, in Domen GOSTINČAR bodo priložnost iskali v kvalifikacijah Futuresa v Bolu na Braču, prav tako sta tam v kvalifikacijah Manca PISLAK (WTA 1142) in Polona REBERŠAK (WTA 974). Nina POTOČNIK (WTA 548) je udeleženka glavnega ITF turnija v Gyoru (10.000 $). V Bolu na Braču sta nastope v kvalifikacijah že končali Ema HORVAT in Maruša PLANK. TUKAJ.

Urška Velec in Nick Cmager osvojila OP 18 v Mariboru

bm, 02.05.2016

Na OP v starostni kategoriji do 18 let v Mariboru smo dobili letošnja zmagovalca. Pri dekletih je naslov osvojila Urška VELEC (Br-Mb), ki je v finalu s 6-2 4-6 6-4 premagala Nino KNEZ(Mima). Urška je bila v polfinalu s 6-3 6-2 boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe), Nina je s 7-6(1) 5-7 6-0 izločila Moni POTRČ (ŽtkMb).

Pri fantih sta se za zmago pomerila 1. nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb), v polfinalu je bil s 6-3 6-4 boljši od Mihe PERUŠA (Sl.Gradec) in 2. nosilec Jan VEHOVEC (Tr-Kr), ki je v drugem polfinalu s 6-4 6-4 premagal Davida Lucasa AMBROŽIČA (Hari).

V tesnem obračunu je slavil Mariborčan Cmager, ki je zmagal s 6-4 2-6 6-3. TUKAJ.

Uspešni mladinski nastopi v kvalifikacijah ITF turnirja v Beljaku, najmlajši v Čakovcu

bm, 01.05.2016

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku slovenski mladinci in mladinke odlično igrajo v kvalifikacijah.

Naša prva violina pri mladinkah Kaja JUVAN je zaradi pozne prijave morala v kvalifikacije, kjer je v uvodnem nastopu zmagala. S 6-3 6-2 je premagala Avstrijko Nino GEISSLER. Tina CVETKOVIČ je zmagala dvakrat, v drugem krogu je s 6-3 6-0 premagala Slovakinjo Stello KOVACICOVO, Anja GAL je morala na igrišče enkrat in tudi ona je bila uspešna. S 6-4 6-2 je premagala Latvijko Irino LAPUSTINO. Za uvrstitev v glavni turnir potrebujejo še po eno zmago.

V glavnem turnirju so prijavljene Veronika ERJAVEC, Kristina NOVAK, Nika RADIŠIČ in Saša KLANEČEK.

V fantovski konkurenci so bili po dvakrat uspešni Nejc SITAR, Anže ARH in Luka MIKLAVČIČ. Sitar je v drugem krogu s 7-6(2) 6-4 izločil 3. nosilca Latvijca Artura KULIBABO, Arh je bil s 6-4 6-2 boljši od Čeha Alberta SPRLAKA PUKA, Miklavčič pa je s 6-3 6-4 izločil 6. nosilca, Slovaka Filipa KUCBELA. Za uvrstitev v glavni turnir potrebujejo še eno zmago, zanesljivo pa bo napredoval najmanj en slovenski igralec, saj se bosta v zadnjem ktrogu kvalifikacij med sabo pomerila Miklavčič in Arh. V drugem krogu sta izgubila Jernej in Matic ZAPLOTNIK.

Mesto v glavnem turnirju si je že zagotovil naš vodilni mladinec Sven LAH.

Na turnirju TE do 12 let v Čakovcu sta bila pri dečkih v kvalifikacijah uspešna Tristan FLANDER in Jakob Franc KAVŠEK, v glavnem turnirju pa bosta nastopila še Lun OBRUL in Maj PREMZL.

Pri deklicah skozi kvalifikacijsko sito ni uspelo nobeni, v glavnem turnirju pa bosta nastopili Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIČ. TUKAJ.

Blaž Vidovič z dvema finaloma dosegel izvrstni uvrstitvi na turnirju TE 16 v Mostarju

bm, 01.05.2016

Odlično se je ta teden odrezala naša majhna ekspedicija na turnirju TE 14 v Mostarju. Ptujčan Blaž VIDOVIČ se je s šestimi zmagami med posamezniki iz kvalifikacij prebil vse do finala. Za prvi naslov na turnirjih TE se je boril s 1. nosilcem, 14-letnim Francozom Terencom ATMANEJEM, 34. igralcem lestvice TE do 14 let. Francoz je bil boljši z rezultatom 6-1 6-3.

Blaž je uspeh dopolnil s finalom v konkurenci dvojic, kjer sta zaigrala skupaj z Žigo KOVAČIČEM. Potem, ko sta v polfinalu s 6-4 6-4 premagala Hrvata Lovreja ERCEGA in Poljaka Jaszo SZAJRYCHA, sta morala v finalu premoč priznati Francozoma, 1. nosilcema Trencu ATMANEJU in Axelu GARCIANU.

Med deklicami se je Nika STRAŠEK uvrstila v četrtfinale, tu pa je bila boljša 1. nosilka Sara SUCHANKOVA iz Slovaške, ki je zmagala s 6-0 6-0.

Na fotografiji T.K. finalisti turnirja v Mostarju. Skrajno desno Blaž Vidovič. TUKAJ.

Slovenci do nove prepričljive zmage nad Istro

mp, 01.05.2016

Teniški klub Koper je drugič zapored gostil tradiconalno tekmo med veteransko reprezentanco Slovenije in Istre, vsi udeleženci pa so iz Kopra zaradi odlične organizacije odšli zelo zadovoljni. Tudi gostje iz Istre, pa čeprav so visoko izgubili...

Kapetan slovenske reprezentance Sašo Svoljšak je znova sestavil odlično ekipo, ki je svojo moč pokazala že v dvobojih posamezno. Slovenci so si že po prvih devetih tekmah zagotovili končno zmago, saj so po dvobojih posamezno že imeli neulovljivih 7/2. Prvo točko za Slovenijo je dosegel Iztok Artič, sledil je poraz Patra Kosa in izenačenje na 1/1, novo vodstvo pa je dosegel Tone Prešeren. Od tega trenutka dalje se je naše vodstvo iz dvoboja v dvoboj višalo. Po vrsti so zmagovali Matej Jarc, Bojan Gorenc, Marko Lopatič, Marijan Valentinčič in Damjan Grašič, izgubil pa je Ivo Beliš. Slednji se je "žrtvoval" za ekipo, saj je zaigral v mlajši starostni kategoijii, kar seveda pomeni veliko težje delo. Naši fantje niso popustili niti v igri dvojic, pa čeprav je bila tekma takrat že dobljena. "Piko na i" h končni zmagi z 11/2 sta pritisnila kar naš "playing" kapetan Sašo Svoljšak in Tone Prešeren, ki sta po izgubljenem prvem nizu "borbala" do konca, dobila dva tie-breaka in s tem dvoboj.

Slovenija po 14. tekmi proti Istri vodi z 8/6, vse rezultate posameznih dvobojev današnje tekme pa lahko pogledate v pdf dokumentu "Slovenija vs Istra" TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.