Blaž Vidovič, Tjaša Klevišar, Pia Lovrič, Matic Podlipnik, Leeloo Obrul in Maja Makorič slovenski četrtfinalisti na Grawe Open 2016

Na turnirju Tennis Europe GRAWE OPEN 2016, ki se odvija na ŽTK Maribor igrajo tekme tretjega kroga, tako da bomo danes dobili četrtfinaliste.

Edini Slovenec, ki ostaja v konkurenci do 14 let je Blaž VIDOVIČ. Z zmago 6-4 6-0 nad Srbom Lazarjem MILIĆEVIĆEM se je uvrstil v četrtfinale. Pri deklicah sta se v četrtfinale uvrstili Tjaša KLEVIŠAR in Pia LOVRIČ. Klevišarjeva je s 6-2 1-6 6-3 premagala Avstralko Tino Nadine SMITH, Lovričeva je bila s 6-3 7-6(1) boljša od Avstrijke Elene KARNER. Izgubila je Alea BUBEK.

V konkurenci fantov do 16 let se je v četrtfinale uvrstil Matic PODLIPNIK, ki je s 6-3 4-6 7-5 premagal Miho VELIČKEGA. Ostali so izgubili.

Pri dekletih do 16 let je prva četrtfinalistka Leeloo OBRUL. S 6-1 2-6 6-0 je izločila Madžarko, 5. nosilko Reko FARBAS. Njena nasprotnica v četrtfinalu pa bo Maja MAKORIČ, ki je bila s 6-3 2-6 6-4 boljša od Sheile GLAVAŠ.

Že jutri pa se v Mariboru začenja drugi turnir v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let, tradicionalni Bergantov memorial.

Na fotografiji Dušanke Mlakar je Novogoričanka Maja Makorič