Blaž Rola v glavni žreb na Challengerju v Furthu, Nina Potočnik na Poljskem začela z zmago

Blaž ROLA ta teden nastopa na ATP Challengerju (42.500 €) v Furthu. Tokrat je moral v kvalifikacije, kjer mu je pripadlo mesto 1. nosilca, ki ga je tudi opravičil. V uvodnem nastopu je s 2-6 6-4 6-3 premagal 20-letnega domačina Johannesa HAERTEISA, ki je za nastop prejel posebno povabilo, na lestvici ATP pa zaseda 760. mesto. V drugem krogu je igral s 26-letnim Tomislavom BRKIĆEM iz BiH, 344. igralcem lestvice ATP. Srečanje je bilo v nedeljo pri izidu 1-1 v nizih prekinjeno. Prvi niz je dobil Rola s 7-5, drugega pa Brkić s 7-6(6). V današnjem nadaljevanju je bil Rola prepričljivo boljši in je zmagal s 6-1 ter se uvrstil v finale kvalifikacij. Na igrišče je po počitku moral še enkrat in tokrat brez težav zmagal še tretjič. Avstrijcu Dennisu NOVAKU je prepustil vsega 3 igre in slavil s 6-1 6-2 ter se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral s 25-letnim Avstrijcem Geraldom MELZERJEM, 129. igralcem lestvice ATP.

Grega ŽEMLJA bo nastopil na ATP Challengerju (42.500 €) v Manchestru, kjer bo v prvem krogu glavnega turnirja igral s 24-letnim Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM, 170. igralcem lestvice ATP. Ta prihaja v Manchester z desetimi zaporednimi zmagami in dvema osvojenima ATP Chalengerjema v Wuhanu in Bangkoku.

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) na Madžarskem bo nastopila Tamara ZIDANŠEK, ki bo v prvem krogu kot 2. nosilka igrala z Brazilko Lauro PIGOSSI.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) na Poljskem nastopa Nina POTOČNIK. Je 6. nosilka, v prvem krogu pa je igrala z domačinko Oliwio SZYMCZUCH, ki je za nastop prejela povabilo organizatorja. Potočnikova je bila boljša in je zmagala z rezultatom 6-4 6-2.

Na Futuresu v Padovi (10.000 $) je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM in izgubil s 3-6 3-6.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani v glavnem turnirju nastopa Luka MIKLAVČIČ. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagal Grka Vasilisa VERDAKISA.

Med mladinkami pa sta v kvalifikacijah nastopili Nina MAVER in Ema HORVAT in obe uvodni srečanji tesno izgubili.