Slab dan za Blaža Rolo in Grega Žemljo

Naša najboljša igralca na moški svetovni teniški lestvici Grega ŽEMLJA (152) in Blaž ROLA (192) sta po izpadu v kvalifikacijah Pariza ta teden nastopila na turnirjih serije ATP Challenger.

Žemlja je nastopil na travnati podlagi v Manchestru in uvodno srečanje dobro začel ter prvi niz proti 5 let mlajšemu, 24-letnemu Avstralcu Jamesu DUCKWORTHU (ATP 170), dobil v podaljšani igri. Nobeden izmed igralcev v uvodni igri ni izgubil svojega začetnega udarca, oba igralca pa sta osvojila po 42 točk. V drugem nizu je Žemlji enkrat "spodrsnilo" pri začetnem udarcu, kar je zadostovalo Avstralcu za osvojitev drugega niza s 6-4. V tretjem nizu pa se je Duckworth razigral in postal nerešljiva uganka za našega igralca, zanesljivo je dobival svoj začetni udarec, Žemlji pa je servis odvzel kar trikrat in tretji odločilni niz dobil gladko s 6-1, pri čemer je bilo razmerje v osvojenih točkah 25-10. Srečanje je trajalo uro in tričetrt. Duckwort pa je z zmago nadaljeval zmagovito serijo in dobil že 11 zaporedno srečanje.

Rola je ostal na peščeni podlagi in na ATP Challengerju v Furthu uspešno opravil kvalifikacije. V prvem krogu glavnega turnirja pa je tudi on izgubil. 25-letni Avstrijec Gerald MELZER ( ATP 129) je zmagal s 6-4 1-6 7-6(2). Srečanje je trajalo dve uri, Rola pa je bil v seštevku osvojenih točk celo boljši z 89-85, kar pa je ob porazu bolj slaba tolažba. Rola je v tretjem nizu z breakom že povedel s 3-1, a ga je nato Melzer ujel in bil nato v podaljšani igri bolj zanesljiv in jo dobil z vsega dvema izgubljenima točkama.

V prvem krogu ženskega ITF turnirja v Antalyi (10.000 $) pa je izgubila Saša KLANEČEK . S 7-5 6-2 jo je premagala Belorusinja Darya SHULZHANOK.