Polona Hercog tudi v Rimu ni uspela preskočiti prvega kroga kvalifikacij

Polona HERCOG je danes nastopila na WTA turnirju v Rimu. Trenutno 93. mesto na lestvici WTA ji ne omogoča neposrednega nastopa v glavnem turnirju, zato je morala ponovno v kvalifikacije. Njena nasprotnica je bila dve leti starejša, 27-letna Nemka Julia GOERGES, ki je na lestvici WTA uvrščena 36 mest pred Hercogovo. To je bilo njuno peto medsebojno srečanje, v prvih štirih pa sta bili vsaka boljša po dvakrat.

Goergesova, ki se letos tudi še ne more pohvaliti s kakšnim dobrim izidom, je bila še tretjič boljša. Tokrat je zmagala z rezultatom 6-4 6-3. Igralki se ne moreta pohvaliti z dobrim začetnim udarcem, saj ga je Hercogova izgubila kar šestkrat, Goergesova le dvakrat.

Polono Hercog bo zdaj imela štirinajst dni časa, da se pripravi za nastop na drugem turnirju za grand slam, odprtem prvenstvu Francije, ki se začne 22. maja v Parizu.

Na fotografiji Julia GOERGES.