Tamara Zidanšek v polfinale Gyora, Grega Žemlja klonil v drugem krogu Seula, Blaž Rola izgubil v Heilbronnu

V Gyoru se je na ženskem ITF turnirju (25.000 $) Tamara ZIDANŠEK uvrstila v polfinale, svoj drugi na turnirjih s tem nagradnim skladom in bo zdaj naskakovala drugi naslov, potem, ko je lani že zmagala v bolgarskem Dobrichu. Njena nasprotnica je bila Hrvatica Tena LUCAS, Zidanškova pa je srečanje dobila s 7-6(2), 6-3.

Grega ŽEMLJA je na ATP Challengerju v Seulu (100.000 $), ki se igra na trdi podlagi izgubil srečanje drugega kroga s 26-letnim Tajcem Jasonom JUNGOM, 311. igralcem lestvice ATP. Jung je bil po dveh urah in devetih minutah boljši s 6-2 4-6 7-5. Žemljo je tokrat na cedilu pustil začetni udarec, saj je v odločilnem trtjem nizu z breakom povedel s 3-0 in 4-2, nato pa v sedmi in enajsti igri izgubil svoja servisa, dva od sedmih v sicer zelo izenačenem srečanju, v katerem je Jung na koncu osvojil dve točki več (100-98). Grega si je za lestvico ATP priigral 9 točk in osvojil 1720 $ denarne nagrade.

Blaž ROLA je srečanje drugega kroga na challengerju v nemškem Heilbronnu (64.000 €) igral s 24-letnim Gruzijcem Nikolozom BASILASHVILIJEM, 125. igralcem lestvice ATP. Rola je bil blizu zmagi, a je na koncu vendarle moral priznati premoč Gruzijcu. Prvi niz je dobil s 7-6(4), drugega izgubil s 3-6, v tretjem pa je v podaljšani igri z breakom že vodil s 4-2, a nato kar trikrat izgubil svoj začetni udarec in tretji niz s 6-7(5).

Na Futuresu v Bolu na Braču organizatorjem nagaja dež. Kljub temu so spored spravili pod streho. Tomislav TERNAR je v drugem krogu s 6-3 6-4 izločil 7. nosilca, Španca Carlosa GOMEZA-HERRERO, Aljaž RADINSKI je s 3-6 4-6 izgubil z Bradleyem MOUSLEYEM, Nik RAZBORŠEK pa je s 3-6 3-6 izgubil s 4. nosilcem, Avstralcem Christopherjem O'CONNELLOM.

Že včeraj je tekmo prvega kroga glavnega turnirja v Bolu na Braču izgubila Eva ZAGORAC. S 4-6 6-1 6-2 jo je premagala 17-letna Američanka Nicole COOPERSMITH, sicer hči nekdanje hrvaške teniške igralke Maje PALAVERSIĆ.

Na Futuresu v Doboju je v drugem krogu izgubil Marko STOŠIĆ. S 6-4 6-3 ga je izločil Makedonec Tomislav JOTOVSKI.