Luka Miklavčič izločil 1. nosilca v Podgorici, Kristina Novak v glavni turnir v Budimpešti

Pozornost teniškega sveta bo prihodnja dva tedna usmerjena v Pariz, kjer nastopajo najboljši teniški igralci in igralke. Slovenija ima predstavnice med posameznicami in v konkurenci dvojic.

Ob robu temu turnirju potekajo mednarodni turnirji nižjih rangov, na domačih prizoriščih pa poteka turnir TE v Kopru. Igrišča bodo v popolnosti zaživela konec tedna, ko se bosta s kvalifikacijskimi obračuni začeli poletni državni prvenstvi do 18 in 14 let.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici so bili v kvalifikacijah uspešni Nick CMAGER, Luka MIKLAVČIČ in Jan VEHOVEC. Slednja sta zmagala tudi v uvodnih srečanjih glavnega turnirja, zmago pa je v prvem krogu vknjižil tudi Nejc SITAR. V uvodnem nastopu sta izgubila Nick CMAGER in Jernej ZAPLOTNIK. Pri dekletih je v prvem krogu glavnega turnirja v treh nizih izgubila Tina CVETKOVIČ.

Po drugem krogu v Podgorici ostaja v konkurenci le še Luka MIKLAVČIČ, ki je s 7-6(6) 6-4 izločil 1. nosilca, Avstrijca Gabriela HUBERJA. Sitar in Vehovec sta srečanji drugega kroga izgubila.

Močnejši ITF turnir 2. ranga poteka v Budimpešti. V kvalifikacijah je uspešno nastopila Kristina NOVAK, ki se je z dfvema zmagama uvrstila v glavni turnir, kjer se je pridružila Kaji JUVAN in Veroniki ERJAVEC.

Na članskem ITF turnirju v Gradu (25.000 $) je v glavnem turnirju nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, ki pa je uvodno srečanje izgubila. S 6-2 7-5 jo je premagala Švedinja Sussane CELIK.

V kvalifikacijah ni bila uspešna Nina POTOČNIK. V Sharm El Sheikhu bo na ITF turnirju (10.000 $) igrala Nina KOLAR.

Svoj prvi članski v mednarodni konkurenci je v tunizijskem Hamammetu odigral Sven LAH. Nastopil je s posebnim povabilom in v prvem krogu z 1-6 2-6 izgubil z 3. nosilcem, Egipčanom Karimom Mohamedom MAAMOUNOM.