prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Februar 2016

Arhiv novic - februar 2016

Na OP 18 v Novi Gorici slavila Maja Makorič, pri fantih v Ljubljani najboljši Anže Arh

bm, 29.02.2016

Na OP za fante, ki je potekalo v Ljubljani je slavil 2. nosilec Anže ARH (Tr-Kr). V finalu je s 6-1 6-0 premagal 1. nosilca Maksa MEHA (ŠtkVe).

V polfinalnih obračunih je Maks MEH s 6-1 6-1 premagal kvalifikanta Filipa Jeffa PLANINŠKA (ŽtkMb) , Anže ARH je bil s 7-6(4) 6-2 boljši od Eneja BERGHAUSA (Br-Mb).

Zanimivo pa je bilo tudi že pred polfinalnimi obračuni. Največje presenečenje v dotedanjem poteku turnirja je pripravil Mariborčan Filip Jeff PLANINŠEK, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij, v četrtfinalu pa je s 6-1 2-6 6-4 izločil 3. nosilca Andreja ŠUŠTERŠIČA. V drugem četrtfinalu v zgornji polovici žreba je 1. nosilec Maks MEH s 6-2 6-3 premagal kvalifikanta Gašperja OBLAKA.

V spodnji polovici žreba sta se za mesto v polfinalu borila še en nepostavljen igralec Matic DIMIC, ki je že v prvem rogu izločil 5. postavljenega Matica ZAPLOTNIKA in 4. nosilec Enej BERGHAUS (Br-Mb). Uspešnejši je bil Berghaus, ki je zmagal s 6-4 6-3. Zadnji polfinalist je postal 2. nosilec Anže ARH, ki je s 6-0 6-2 izločil nepostavljenega Marka MESARIČA. Na OP za dekleta v starostni kategoriji do 18 let je v Novi Gorici, v klubskem finalu domačink, slavila Maja MAKORIČ. V finalu je s 7-5 6-0 premagala Aleo BUBEK.

V polfinalu je Makoričeva s 6-2 6-1 izločila Nino MAVER, Alea BUBEK je bila s 6-1 6-1 boljša od Metke KOMAC.

TUKAJ.

Veterani za naslove državnih prvakov sredi marca v Ljubljani

bm, 28.02.2016

Na spletni strani Tenis Slovenije sta objavljena razpis in prijavnica na državno prvenstvo za veterane v kategorijah od 35+ do 75+.

Tekmovanje velja za točke jakostne lestvice Tenis Slovenije in za točke mednarodne jakostne lestvice ITF (državno prvenstvo je sedaj, kot se morda opazili, tudi že na koledarju ITF-a).

Pri tem opozarjamo igralce, ki želite dobiti točke za ITF lestvico, da morate pri ITF-u pridobiti IPIN (mednarodno identifikacijsko številko igralca), postopek registracije v slovenskem jeziku je tudi že objavljen na spletni strani. Opozarjamo tudi, da prijave na tekmovanje na ITF niso možne, ker gre za "zaprto" tekmovanje (to pomeni, da na njem lahko igrajo samo igralci, ki imajo slovensko državljanstvo), prijavi se morate na e-poštni naslov, ki je napisan v razpisu. Prav tako morate vedeti, da bo tekmovanje izvedeno v dveh delih oziroma terminih, ker je število igralnih terminov v Milleniumu omejeno. To pomeni, da bodo ene starostne kategorije igrale v prvem terminu, druge pa v drugem terminu. Prosimo vas, da na prijavnico napišete, če imate kakršnekoli zadržke za igranje na prvem ali drugem terminu. Vaše želje bomo skušali upoštevati, seveda pa se lahko zgodi, da jih ne bomo mogli – če en igralec v nekem dvoboju želi igrati dopoldne, drugi pa popoldne, obema ne bomo mogli ustreči! Igralci morate biti torej v večini primerov pripravljeni igrati katerikoli dan, dopoldne ali popoldne, razlogi za posebne želje po razporedu pa morajo biti objektivni! V primeru velikega števila prijav bomo morali določene kategorije izvesti tudi na drugih prizoriščih, po vsej verjetnosti v Domžalah.

Tekmovanje v neki starostni kategoriji bomo izvedli, če bodo vanjo prijavljeni vsak trije igralci, v nasprotnem primeru bomo kategorije združevali s prvo nižjo starostno kategorijo. Igralci ob prijavi napišite, ali boste sploh igrali, če bo prišlo do tega.

Vsak igralec ob prijavi dobi bon podjetja Tengo, najboljša dva igralca v vsaki kategoriji pa še dodatne bone.

Več o veteranskem tenisu preberite TUKAJ.

Gorinšek in Tratnik ubranila naslov iz lanskega leta

bm, 28.02.2016

Čeprav se je odprtega prvenstva Rogaške za veterane v konkurenci dvojic udeležilo samo deset dvojic, pa smo bili priča zelo zanimivemu in napetemu tekmovanju, kjer sta na koncu v moški konkurenci slavila lanska prvaka Primož Gorinšek (S. Konjice) in Metod Tratnik (Mozirje), v ženski pa Karmen Orter (Polzela) in Lea Sunarič (Žalec).

Gorinšek in Tratnik pri osvojitvi prvega mesta nista imela prevelikih težav, njuni nasprotniki so v povprečju osvajali po štiri igre (igralo se je do devet dobljenih iger), toliko bolj pa je bilo zanimivo v boju za uvrstitev od drugega do petega mesta. Na koncu peto uvrščena Jožef Ačko (S. Bistrica) in Robert Pipuš (Pragersko) sta izgubila že skoraj dobljeno tekmo proti dvojici Ivo Beliš (S. Gradec) in Branko Podgornik (Portorož), vodila sta že s 5/1, kar ju je z drugega mesta "pahnilo" na zadnje mesto, pokala za drugo mesto pa sta se veselila Fredi Juričič in Milan Damiš (oba Laško).

V ženski konkurenci sta zmagovalki Orterjeva in Sunaričeva prve tri tekme dobili "hitro in brez bolečin", v tekmi proti Zori Ašič Kovač (Izlake) in Brigiti Zebič (Litija) pa bi se jima skoraj zalomilo, svojo kožo sta reševali v tie-breaku. Drugo mesto sta osvojili mati in hči Olga Vrhovec in Karmen Kristan (obe Vače), ki sta razen v tekmi proti dvojici Orter/Sunarič igrali zelo dobro in zlahka dobili vse tri tekme.

Neuradni turnir dvojic 45+ (igralo se je sicer v enotni kategoriji, znotraj enotne kategorije pa smo pokale podelili tudi za kategorijo 45+) je dobila dvojica Ašič Kovač/Zebič, drugo mesto sta osvojili Darja Korelc (Kamnik) in Nataša Falenti (Mengeš), tretjega pa Vlasta Jakopitsh Soršak (S. Gradec) ter Andreja Preložnik (Radlje), ki pa sta od zadnjega tekmovanja v Ljubljani pokazali očiten napredek v igri in sta vse bolj konkurenčni.

Naslednje tekmovanje za veterane bo državno prvenstvo za posameznike v Ljubljani, razpis in prijavnica sta že objavljeni na spletni strani Tenis Slovenije.

Več o veteranskem tenisu, fotografije najboljših iz Rogaške in video posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Nina Potočnik še tretjič brez naslova na ITF turnirjih, tokrat v Antalyi

bm, 28.02.2016

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi Nini POTOČNIK tudi v tretjem poskusu ni uspelo osvojiti naslova na članskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $.

Nina, ki trenutno zaseda 721. mesto na lestvici WTA se je po septembru 2015, ko se je dvakrat zapored uvrstila v finale ITF turnirjev (10.000 $), znova borila za naslov, svoj prvi v karieri. Potem, ko je v četrtfinalu z 1-6 6-4 6-2 izločila 1. nosilko, 21- letno Bolgarko Viktoryo TOMOVO, za katero je bil to že četrti letošnji turnir v Antalyi, po enkrat pa je končala v finalu, polfinalu in četrtfinalu, je bila v polfinalu s 6-2 7-5 boljša od 24-letne Moldavijke Alexandre PARPER, 641. igralke lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in 9 minut, Potočnikova pa je zelo dobro servirala. Na zadet prvi servis je osvojila kar 82 % točk, v celotnem srečanju pa je nasprotnici srvis odala le enkrat. Sama je dosegla 4 breake, na koncu pa bila prepričljivo boljša z 69 osvojenimi točkami, nasprotnica jih je osvojila le 46.

Za prvi naslov v karieri se je borila s 3. nosilko, 18-letno Romunko Eleno Gabriele RUSE, 499. igralko lestvice WTA, sicer pa v letu 2015 sedmo mladinko sveta. Rusejeva je v Antalyi zmagala še desetič zapored, Nino je premagala s 7-5 4-6 6-2, in osvojila še drugi zaporedni naslov. Srečanje je trajalo 2 uri in 10 minut, Potočnikova pa je tokrat precej slabše servirala, saj je svoj servis izgubila kar devetkrat, nasprotnica sedemkrat, predvsem pa je šepal drugi servis, katerega izkoristek je bil vsega 36 %. Na koncu je bila Romunka v točkah boljša s 100-89. TUKAJ.

Mike Urbanija na Portugalskem v tretji krog kvalifikacij, enako Bor Schweiger Mužar v Rovinju, poraz Pie Čuk v Braziliji

bm, 27.02.2016

Še drugi teden zapored na Portugalskem na Futuresu nastopa Mike URBANIJA.. Igralci so se preselili v Faro, kjer jih v kvalifikacijah ponovno nastopa 128 to pa pomeni, da je za uvrstitev v glavni turnir potrebno zmagati štirikrat.

Urbanija je nastope začel z zmago. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-3 premagal 22-letnega Italijana Francesca MONCAGATTOJA, ki je na lestvici ATP uvrščen na 2227. mesto. V drugem krogu mu je po izgubljenem prvem nizu z 1-6 srečanje predal Francoz Guillaume LAURENT.

Na Hrvaškem se je začela serija turnirjev Futures pod skupnim imenom Istarska Riviera. Prvi iz serije turnirjev je v Rovinju, sledili pa bodo turnirji v Poreču, Puli in Opatiji.

V Rovinju v kvalifikacijah nastopajo Klemen NIKOLAŠ, Aljaž Jakob KAPLJA, Bor SCHWEIGER MUŽAR, David GORŠIČ, Jernej NARDONE, Anže MASTNAK, David Lucas AMBROŽIČ in Primož VOVK. Tudi tu v kvalifikacijah nastopa kar 128 igralcev.

V prvem krogu so se poslovili David Lucas AMBROŽIČ, Jernej NARDONE in Primož VOVK.

V drugem krogu je že nastopil Bor SCHWEIGER MUŽAR in se z zmago 6-0 6-1 nad Grkom Stavrosom SEGKOULISOM kot prvi Slovenec prebil v tretji krog.

V Braziliji je na ITF turnirju (25.000 $) v kvalifikacijah nastopila Pia ČUK. Igrala je z 18-letno Italijanko Bianco TURATI, 466. igralko lestvice WTA in izgubila s 6-3 3-6 2-6. V glavnem turnirju bo nastopila Tamara ZIDANŠEK.

TUKAJ.

Na OP 18 fantje odigrali prvi krog, pri dekletih znane polfinalistke

bm, 27.02.2016

V Ljubljani in Novi Gorici ta konec tedna potekata odprti prvenstvi za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

V Ljubljani so fantje opdigrali tekme prvega kroga, poslovila pa sta se dva nosilca.

7. nosilca Blaža BEZJAKA je s 76(6) 16 62 izločil Nik JURJEVČIČ, od 5. nosilca Matica ZAPLOTNIKA pa je bil s 7-6(1) 6-3 boljši Matic DIMIC.

V Novi Gorici nastopa samo 12 igralk, v polfinale pa so se uvrstile Metka KOMAC (Morje), ki je s 6-0 6-1 izločila 1. nosilko Ajdo BUKOVEC (Tr-Kr), Alea BUBEK (N. Gorica), ki je bila s 6-1 6-4 boljša od klubske kolegice Ane MERVIČ, še ena domačinka Maja MAKORIČ je s 6-3 7-5 izločila 3. nosilko Kim ŽIŽEK (Mima) in 2. nosilka Nina MAVER (Zklub), ki je bila s 6-1 0-6 6-3 boljša od domačinke Eme KORŠIČ. TUKAJ.

Polona Hercog prihodnji teden v Monterreyu, Tadeja Majerič v Kuala Lumpurju hitro končala z nastopi

bm, 27.02.2016

Začele so se že kvalifikacije za turnirje, ki bodo na sporedu prihodnji teden. Prva je nastopila Tadeja MAJERIČ, ki pa je v Kuala Lumpurju na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ nastope kočala že po prvem krogu. S 6-3 6-0 jo je v uri in devetih minutah premagala 8. nosilka kvalifikacij, 20-letna Čehinja Barbora KREJCIKOVA, 190. igralka lestvice WTA.

V glavnem delu WTA turnirja v Monterreyu bo na trdi podlagi nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica v prvem krogu bo 22-letna Madžarka Timea BABOS, 48. igralka lestvice WTA, ki je ta teden na turnirju v Dohi izpadla v osmini finala. S 7-5 6-2 jo je premagala Španka Garbine MUGURUZA. TUKAJ.

Ta konec tedna OP 18 in RR 12

bm, 26.02.2016

Ta konec tedna se bodo fantje in dekleta za točke borili na OP do 18 let v Ljubljani in Novi Gorici, dečki in deklice pa bodo nastop v finalnem A in B turnirju lovili na RR turnirjih v Ljubljani in Mariboru.

Fantje so na OP 18 odigrali kvalifikacijske tekme. 21 igralcev se je borilo za 8 kvalifikacijskih mest, priigrali pa so si jih Jure PODOJSTERŠEK, Val VIDAKOVIČ, Luka KRANJČEV, Nik JURJEVČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Gašper OBLAK, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Anej LEVPUŠČEK.

Prvi nosilec glavnega turnirja je Maks MEH, 3. igralec lestvice TZS.

Slabša je udeležba na OP za dekleta v Novi Gorici. Nastopilo bo vsega 12 igralk, od tega kar 5 domačink, prva nosilka pa bo Ajda BUKOVEC.

Na RR turnirjih za dečke in deklice do 12 let bo nastopilo 73 dečkov in 42 deklic. Najboljšim osmim igralcem lestvice TZS turnirjev RR ni potrebno igrati. TUKAJ.

Nina Potočnik v polfinale, Tamara Zidanšek po skoraj treh urah igre poražena

bm, 26.02.2016

Dve slovenski igralki, še v lanskem letu članici elitne stoterice mladink, Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK, sta se danes borili za napredovanje v polfinale ITF turnirjev v Antalyi (10.000 $) in Sao Paulu (25.000 $).

Nina POTOČNIK, trenutno 721. igralka lestvice WTA je po septembru 2015, ko se je dvakrat zapored uvrstila v finale ITF turnirjev (10.000 $) zopet na dobri poti proti finalu. Danes je v četrtfinalu turnirja v Antalyi z 1-6 6-4 6-2 izločila 1. nosilko, 21- letno Bolgarko Viktoryo TOMOVO, za katero je to že četrti letošnji turnir v Antalyi, po enkrat pa je končala v finalu, polfinalu in četrtfinalu. Potočnikova bo v polfinalu igrala s 24-letno Moldavijko Laexandro PARPER, 641. igralko lestvice WTA.

Naša lani najboljša mladinka Tamara ZIDANŠEK, ki je zelo uspešno stopila tudi na pot profesionalke in je konec leta 2015 dočakala na 309. mestu lestvice WTA, v tem trenutku pa je že 277. igralka sveta, je nastopala na turnirju v Sao Paulu. Tamara je leta 2015 pometala s konkurenco na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $, konec leta pa je storila korak naprej in z nastopi začela na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. Potem, ko je na prvem turnirju v Dobrichu zmagala je v nadaljevanju nanizala dve četrtfinali in dva poraza v prvem krogu, v Sao Paulu pa je bila znova na pragu polfinala, a je morala po dveh urah in 50 minutah premoč priznati 3. nosilki, 23-letni Romunki Ani BOGDAN, trenutno 156. igralki sveta. Ta je zmagala z rezultatom 4-6 7-6(2) 6-4.

Izjemno izenačeno srečanje, v katerem je vsaka od nasprotnic po petkrat izgubila začetni udarec je bilo odločeno v zadnji, 10 igri drugega niza, v kateri je Tamara servirala za obstanek v tekmi, a je začetni udarec izgubila. Bogdanova je izkoristila peto zakjlučno žogo in se uvrstila v polfinale. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 119-116 v korist Romunke.

Da je pot med najboljše težka pa dokazuje tudi podatek, da je bila Bogdanova leta 2009 druga mladinka sveta, se nato kar nekaj let mučila na ITF turnirjih najnižjega ranga in šele leta 2015 uspela sezono zaključiti med najboljšimi 200 igralkami sveta.

Tamara ZIDANŠEK bo imela naslednjo priložnost že prihodnji teden, ko bo nastopila na enako vrednem turnirju v Campinasu, v kvalifikacijah pa bo tam nastopila tudi Pia ČUK. TUKAJ.

V Rogaško prijavljenih deset dvojic

mp, 25.02.2016

Na prvo tekmovanje za veterane v letošnjem letu, ki bo to soboto v Rogaški, se je prijavilo deset dvojic – pet moških in pet ženskih. Ker je starostna struktura dvojic zelo pestra in bi bilo nemogoče "sestaviti" tri ali celo štiri turnirje, ki so bili razpisani, bodo vsi igrali v enotni skupini, rezultati dvobojev v skupini pa bodo veljali za uvrstitev v enotni skupini in v posamični starostni kategoriji.

Primer: če sta se na tekmovanje prijavili dve dvojici v starostni kategoriji 55+, bo zmagovalec medsebojnega dvoboja osvojil prvo mesto v tej kategoriji, poraženec pa drugo, pa čeprav bosta morda obe dvojici v absolutni kategoriji končali na predzadnjem oz. zadnjem mestu. Če pa bosta omenjeni dvojici prvi ali drugi v absolutni kategoriji, pa bosta prejeli celo dva pokala.

Tekmovanje se začenja v soboto ob 9.00 uri z dvoboji deklet, fantje pa bodo začeli ob 12.00 uri.

Žreb in sobotni razpored tekem najdete TUKAJ TUKAJ.

Nina Potočnik v četrtfinale ITF turnirja v Antalyi, Mike Urbanija poražen v drugem krogu Futuresa na Portugalskem

bm, 25.02.2016

Nina POTOČNIK je na ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi v drugem krogu s 6-3 2-6 6-3 premagala kvalifikantko, 16-letno Romunko Andreeo PRISACARIU in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo njena nasprotnica 1. nosilka, Bolgarka Viktorya TOMOVA.

V šestem nastopu pa je na Futuresu na Portugalskem klonil Mike URBANIJA. S 7-6(3) 6-4 ga je premagal 1. nosilec, 20-letni Španec Pablo VIVERO GONZALEZ, 324. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil tekmo drugega kroga v Sao Paulu, poraz Katarine Srebotnik in Andreje Klepač v Dohi

bm, 25.02.2016

Na moškem ATP turnirju serije 250 v Sao Paulu je tekmo drugega kroga začel Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je Španec, Inigo CERVANTES, 65. igralec sveta. Podobno kot v srečanju z Lorenzijem je Blaž tudi srečanje s Cervantesom začel slabše, dvakrat izgubil svoj začetni udarec in že zaostajal z 1-4, a nato uspel z dvema breakoma v šesti in deseti igri izid izenačiti in si priigrati podaljšano igro. Tudi tu je dvakrat izgubil začetni udarec in Španec je le-to dobil s 7-4 in s tem prvi niz 7-6(4).

Srečanje je bilo zaradi dežja večkrat prekinjeno, nazadnje pri vodstvu Blaža z 2-1 v drugem nizu. Že prva igra nadaljevanja je bila zelo izenačena, kar osemkrat je bil izid 40-40, na koncu pa je Blaž, potem ko je ubranil 4 break žogice le izkoristil peto in dobil prvo igro. Tudi v tretji igri drugega niza je imel Cervantes tri priložnosti za break, a je tudi tega na koncu dobil Blaž.

Rola in Cervantes sta srečanje nadaljvela danes, uspešnejši pa je bil Španec, ki je tudi drugi niz dobil v podaljšani igri. Igralca sta bila izenačena do izida 5-5, nato je Cervantesu uspel Break in pri 6-5 je serviral za zmago. Blažu je v dvanajsti igri uspel re-break in tudi drugi niz je šel v podaljšano igro, v kateri pa je Rola osvojil vsega eno točko.

Blaž se bo zdaj pridružil reprezentanci in imel nekaj časa, da se privadi na trdo podlago, na kateri se bo v Aradu igralo srečanje Davisovega pokala z Romunijo.

V drugem krogu ženskega WTA turnirja v Dohi pa sta nastope končali Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. S 6-4 6-4 sta ju izločili Rusinji Elena VESNINA in Daria KASATKINA.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek v četrtfinale Sao Paula, poraz Dalile Jakupović v Kreuzlingenu

bm, 24.02.2016

Tamara ZIDANŠEK v Braziliji nadaljuje z dobrimi predstavami in se je na turnirju znagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v četrtfinale. V drugem korgu je s 6-4 6-1 premagala 19-letno Argentinko Nadio PODOROSKO, 302. igralko lestvice WTA.

Še petič pa je na moškem Futuresu v Vale Do Lobo na Portugalskem zmagal Mike URBANIJA. Po štirih zmagah v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-1 4-6 6-3 premagal Španca Jorgeja HERNANDA-RUANA, 651. igralca lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v nemškem Kreuzlingenu (25.000 $) se je v prvem krogu glavnega turnirja poslovila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-3 6-3 jo je premagala 18-letna Srbkinja Ivana JOROVIĆ, 177. igralka sveta.

V Antalyi bo v četrtek v drugem krogu ITF turnirja (10.000 $) nastopila Nina POTOČNIK. TUKAJ.

OP Rogaške za veterane - prijave še v četrtek do 20. ure

, 24.02.2016

V četrtek 25.2.2016 se ob 20.00 uri zaključi rok za prijave na odprto prvenstvo za veterane v konkurenci dvojic, ki se bo igralo v teniški dvorani v Rogaški Slatini.

Teniška dvorana v Rogaški je gostila že številne teniške dogodke, najpomembnejši pa so prav gotovo bili ATP Challenger turnirji. Prvi turnir je bil organiziran leta 1993, zadnji pa leta 1995. Na challenger turnirju v Rogaški so nastopali tako znani igralci kot so wimbledonski zmagovalec in bivša številka štiri na svetu Avstralec Pat Cash, bivša številka ena na svetu Rus Yevgeny Kafelnikov, bivša številka šest na svetu Slovak Karol Kučera, med udeleženci pa lahko najdemo tudi sedanjega trenerja Novaka Đokovića Slovaka Mariana Vajdo.

Trenutni seznam prijav najdete TUKAJ.

Del slovenske ekipe za Davisov pokal predstavil pričakovanja pred tekmo z Romunijo

bm, 24.02.2016

Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v prvem krogu 1. Evro afriške skupine Davisovega pokala od 4. – 6. marca v mestu Arad pomerila z Romunijo. V primeru zmage se julija v Sloveniji obeta vrhunski spektakel, saj bi bil naslednji nasprotnik ena najboljših ekip na svetu, Španija.

Na današnji predstavitvi ekipe sta zaradi turnirjev v tujini manjkala Blaž ROLA in lanski četrtfinalist turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu Aljaž RADINSKI, novinarske konference pa sta se poleg Grega ŽEMLJE in Tomislava TERNARJA udeležila tudi Blaž KAVČIČ in Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki zaradi poškodbe oziroma bolezni ne moreta sodelovati v sila pomembnem dvoboju proti Romuniji.

Kapetan Blaž TRUPEJ ima pri postavitvi igralcev enostavno nalogo, saj bosta Rola in Žemlja zagotovo nastopila v petkovih partijah posameznikov, medtem ko je vse ostalo odprto. »Odvisno, kako bodo potekali petkovi posamični dvoboji. Glede na razplet in dolžino dvobojev, bom dan kasneje postavil tudi dvojico. Forma naših je relativna, saj sta tako Rola kot tudi Žemlja v začetku sezone bolj malo zmagovala. Rola trenutno igra odlično, ampak na peščeni podlagi. Ne moremo se postaviti v vlogo favoritov, ampak lahko pa presenetimo. Zavedamo se, kaj nas v primeru zmage čaka poleti.«, je dodal Trupej.

Obračun prvega kroga bo v mestu Arad, kjer stoji športni kompleks Sala Sportturilor. Tamkajšnja teniška igrišča imajo trdo podlago, kar bolje ustreza Gregu Žemlji: »Tudi moja forma je precejšnja uganka. Slabo sem začel sezono, povrhu pa sem pred kratkim zbolel za virozo. Trenutno treniram zelo intenzivno, v Romuniji pa računam na dobro dnevno formo. Oba igralca poznam, ker se srečujemo na turnirjih. «

Najboljši romunski igralec je 31-letni Adrian UNGUR (ATP 193), takoj za njim pa je pet let mlajši Marius COPIL (ATP 196), znan po svojih močnih servisih in udarcih. Romuni zagotovo pričakujejo zmago svoje dvojice, saj Horia Tecau zaseda odlično 3. mesto na lestvici ATP, Florin Mergea pa je 12. Tecau je denimo lani, v paru z Nizozemcem Rojerom, zmagal na turnirju v Wimbledonu.

Spodbudni so nastopi Blaža Role v Južni Ameriki, res pa je, da so tam turnirji na pesku. Trupej je ocenil: »Blaž igra odlično, ampak rad bi, da bi se nam čimprej pridružil, saj bo potreboval čas, da se navadi časovne spremembe in trde podlage. Sem pa vesel, da ni bilo nikakršnih težav pri sestavi ekipe in, da so se prav vsi, tudi poškodovani igralci, takoj odzvali. V Romunijo potujemo v nedeljo 28.02.«

Slovenska reprezentanca za Davisov pokal:

Blaž ROLA, 1990 (ATP 160)

Grega ŽEMLJA, 1986 (ATP 176)

Tomi TERNAR, 1990 (ATP 638)

Aljaž RADINSKI, 1995 (ATP 831)

Kapetan: Blaž TRUPEJ

Pomočnik kapetana: Žiga JANŠKOVEC

Fizioterapevt: Miha MIHALIČ

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Blaž Rola v dramatičnem zaključku boljši od Paola Lorenzija v Sao Paulu, Polona Hercog izgubila v treh nizih z Azarenko

bm, 23.02.2016

Blaž ROLA je na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 436.000 $ v brazilskem Sao Paulu zmagal še tretjič in se uvrstil v drugi krog glavnega turnirja.

Po dveh zmagah v kvalifikacijah je danes v nekaj manj kot treh urah s 7-6(3) 3-6 7-6(5) premagal 6. nosilca, 34-letnega Italijana Paola LORENZIJA, 52. igralca lestvice ATP.

Blaž je v prvem nizu že zaostajal z 2-5, a nato v osmi in deseti igri Lorenziju odvzel servis in izsilil podaljšano igro, v tej pa bil boljši s 7-3. Tudi v drugem nizu je zaostajal z 2-5, a mu tokrat preobrat ni uspel in Italijan je drugi niz dobil s 6-3.

Blažu je slabo kazalo tudi v tretjem nizu. Z izgubo servisa v peti igri je Lorenzi povedel s 4-2 in v nadaljevanju s 5-3, a podobno kot v prvem nizu se Blaž ni predal in v deseti igri mu je uspel break in izenačenje na 5-5. Nato sta oba igralca zanesljivo dobila svoja začetna udarca in še drugič je šla tekma v podaljšano igro, tokrat odločilnega, tretjega niza. Blaž je v tie-breaku hitro povedel s 3-0, a je Lorenzi izenačil, v nadaljevanju pa je Rola vendarle ostal bolj zbran, povedel s 6-5 in nato izkoristil prvo zaključno žogo ter se po dolgem času veselil uvrstitve v drugi krog glavnega turnirja.

Naj kot zanimivost omenimo še, da je Paolo Lorenzi odvzel servis Blažu petkrat, sam ga je izgubil le štirikrat in tudi v končnem seštevku točk je bil Lorenzi boljši s 109 - 105, a zmaga je vseeno romala v roke našega igralca.

V drugem krogu bo Rola igral s 26-letnim Špancem Inigom CERVANTESOM, 65. igralcem sveta, ki je v prvem krogu s 6-3 6-4 izločil rojaka Marcela GRANOLLERSA.

Ponoči je v Acapulcu nastopila Polona HERCOG, ki je v 1. krogu WTA turnirja z nagradnim skladom 250.000 $ igrala s 1. nosilko, Belorusinjo Victorio AZARENKO. Srečanje je trajalo dve uri, slavila pa je Azarenka s 4-6 6-3 6-1. Hercogova je imela veliko težav z drugim servisom, saj je izkoristila samo 26 % zadetih drugih servisov (9/34). Začetni udarec je tako izgubila šestkrat, Azarenka trikrat in to v prvem nizu, v drugem in tretjem pa je bila pri začetnem udarcu zanesljiva in Hercogovi ni ponudila niti ene priložnosti za break. TUKAJ.

Tamara Zidanšek uspešna v Braziliji, Nina Potočnik v Antalyi, Mike Urbanija v glavni turnir na Portugalskem, poraz Polone Reberšak, Pie Čuk, Aljaža Radinskega in Nike Zupančič

bm, 23.02.2016

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v brazilskem Sao Paulu je Tamara ZIDANŠEK nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagala Luksemburžanko, 26-letno Stephanie VOGT, 197. igralko lestvice WTA. V zadnjem krogu kvalifikacij je na istem turnirju izgubila Pia ČUK. S 4-6 6-4 6-2 jo je premagala 2. nosilka kvalifikacij, Argentinka Paula ORMAECHEA, 293. igralka sveta.

V prvem krogu glavnega turnirja v Antalyi (10.000 $) je Nina POTOČNIK s 6-1 6-0 premagala ameriško kvalifikantko Alyse LAVENDER.

Na zadnji stopnički se je v Palmanovi ustavila tudi Polona REBERŠAK. Tudi njej se ni uspelo uvrstiti v glavni turnir saj jo je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-2 4-6 6-4 premagala Rusinja, Ksenia KUZNETSOVA.

Je pa bil s štirimi zmagami v kvalifikacijah Futuresa na Portugalskem (10.000 $) uspešen Mike URBANIJA. V tretjem krogu kvalifikacij je z 1-6 6-3 6-0 premagal Španca Javierja LADRON DE GUEVARA HIJA, v zadnjem krogu pa je s 6-1 6-4 odpravil še Portugalca GFoncala FALCAA in se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral z 28-letnim Špancem Jorgejem HERNANDOM-RUANOM, 656. igralcem lestvice ATP

Na Futuresu v Antalyi je že v uvodnem nastopu izgubil Aljaž RADINSKI. S 6-4 6-4 ga je premagal 20-letni domači povabljenec Muhammet HAYLAZ.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oslu je nastopila Nika ZAUPANČIČ in v prvem krogu s 4-6 1-6 izgubila z Izraelko Daryo SHVARTSMANN. TUKAJ.

Katarina in Andreja nastope v Dohi začeli z zmago, v torek nastopa Blaža Role v Braziliji in Polone Hercog v Mehiki

bm, 22.02.2016

Z zmago sta nastope na WTA turnirju v Dohi v konkurenci dvojic začeli Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. V uvodnem nastopu sta s 7-5 6-4 premagali Romunki Raluco OLARU in Simono HALEP.

Naši igralki sta na turnirju 8. nosilki, v drugem krogu pa bosta igrali z Rusinjama Eleno VESNINO in Dario KASATKINO.

Na WTA turnirju v Acapulcu (250.000 $) bo Polona HERCOG v prvem krogu igrala s 1. nosilko, 14. igralko sveta, Belorusinjo Victorio AZARENKO. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, leta 2011 pa je bila v Pekingu boljša Belorusinja.

V torek bo v Sao Paulu nastopil Blaž ROLA. Ta se bo po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja pomeril z 9 let starejšim, 34-letnim Italijanom Paolom LORENZIJEM, 54. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Filip Kaljevič, Alea Bubek in Aljaž Kirbiš zmagovalci A in B turnirjev do 14 let

bm, 22.02.2016

V Krškem in Ljubljani so se končala OP do 14 let. Dečki so nastopili v A in B turnirju, deklice samo v A turnirju.

V Krškem je turnir osvojil 3. nosilec Filip KALJEVIČ (Ltc). V finalu je s 6-4 3-0 (predaja) premagal 2. nosilca Samuela PATETA (Pvald), ki je do finala oddal vsega 5. iger.

Kaljevič je v polfinalu s 7-6(5) 7-6(4) premagal 6. nosilca Miho VETRIHA (Sl. Gradec), ta pa je že v četrtfinalu izločil 1. nosilca Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr). V drugem polfinalu je Samuel PATE s 6-0 6-0 premagal Bora ARTNAKA (AsLit).

B turnir dečkov je potekal v Ljubljani, osvojil pa ga je Aljaž KIRBIŠ (Br-Mb). V finalu mu je moral premoč priznati Job JAPELJ (Tk Med). Kirbiš je slavil s 6-2 6-2.

Tudi deklice so nastopale v Ljubljani, v finalu pa smo premljali obračun 1. in 2. nosilke Alje BELINGER (Šplus) in Alee BUBEK (N.Gorica). Z rezultatom 6-2 7-5 je slavila Novogoričanka. V polfinalu je Alja BELINGER s 6-4 6-4 premagala nepostavljeno Anjo ČOTAR (Talos), Alea BUBEK je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-3 boljša od 7. postavljene Tare GORINŠEK (Ptuj). TUKAJ.

Nika Kozar in Jakob Aljaž Kaplja zmagovalca članskega OP B2 v Mariboru

bm, 22.02.2016

Končalo se je OP B2 za člane in članice v Mariboru.

Pri članih sta se za naslov borila prvi nosilec Matej LELJAK (ŽtkMb) in 3. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA (Radom). LELJAK je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal nepostavljenega Jana VEHOVCA (Proten), povratnik po poškodbi Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 7-5 1-6 6-3 boljši od 2. nosilca Domna GOSTINČARJA (ŽtkMb).

V finalnem obračunu je Radomeljčan še enkrat odlično nastopil in s 6-4 6-4 premagal še 1. nosilca Mateja LELJAKA. Žtk, ki je imel v četrtfinalu kar 5 igralcev je tako ostal brez zmage.

Med članicami je turnir osvojila ena boljših slovenskih mladink, sicer 2. nosilka turnirja, Nika KOZAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-0 6-1 premagala Urško VELEC (Br-Mb).

Ta je bila v polfinalu z 0-6 6-4 6-4 boljša od 1. nosilke, Tine Kristine GODEC (AsLiT), medtem ko je Kozarjeva v polfinalu s 6-7(0) 7-5 6-1 premagala klubsko kolegico, nepostavljeno, Kristino NOVAK. TUKAJ.

Nika Kozar osvojila OP B2 za članice, pri članih znana finalista, končujejo se tudi OP 14 za dečke in deklice

bm, 21.02.2016

V Mariboru se končuje OP B2 za člane in članice. Pri članih sta finalista prvi nosilec Matej LELJAK (ŽtkMb) in 3. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA (Radom). LELJAK je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal nepostavljenega Jana VEHOVCA (Proten), povratnik po poškodbi Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 7-5 1-6 6-3 boljši od 2. nosilca Domna GOSTINČARJA (ŽtkMb).

Med dekleti je že znana zmagovalka. Turnir je osvojila Nika KOZAR (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-0 6-1 premagala Urško VELEC (Br-Mb).

Na OP za dečke so se v A turnirju v polfinale uvrstili 6. nosilec Miha VETRIH (Sl. Gradec), ki v četrtfinalu s 6-4 7-5 izločil 1. nosilca Jona Lana ŠUNTARJA, 3. nosilec Filip KALJEVIČ (Ltc), ki je bil s 3-6 6-1 7-5 boljši od Žige KOVAČIČA (Šentjur), 8. nosilec Bor ARTNAK (AsLit), ki je s 6-1 6-3 premagal domačina Marka OBRADOVIČA in 2. nosilec Samuel PATE (Pvald), ki je bil s 6-1 6-1 boljši od Luna OBRULA (Celje).

V B turnirju sta finalista Aljaž KIRBIŠ (Br-Mb) in Job JAPELJ (Tk Med).

Na turnirju deklic je presenetila nepostavljena Anja ČOTAR (Talos). V četrtfinalu je s 6-1 6-2 premagala 4. nosilko Saro OGNJANOVIĆ (Jaki) in bo v polfinalu igrala s 1. nosilko Aljo BELINGER (Šplus), ki je bila s 7-6(3) 7-5 boljša od Nike STRAŠEK (Ptuj). Drugi polfinalistki sta 7. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj), v četrtfinalu je bila s 6-3 6-1 boljša od klubske kolegice Taje LONČARIČ in 2. nosilka Alea BUBEK (N.Gorica), ki je v zadnjem četrtfinalu s 6-1 6-1 premagala Taro Katarino MILIĆ. TUKAJ.

Blaž Rola v glavni turnir Sao Paula, Polona Reberšak v finale kvalifikacij v Palmanovi

bm, 21.02.2016

Blaž ROLA se je uvrstil v glavni žreb ATP turnirja serije 250 z nagradnim skladom 436.000 $ v Sao Paulu. Turnir se igra na pesku.

V finalu kvalifikacij je Rola z rezultatom 3-6 6-0 6-4 premagal 29-letnega Italijana Gianluca NASA, 218. igralca lestvice ATP. V srečanju, ki je trajalo 2 uri in 7 minut je nasprotniku petkrat odvzel servis, sam pa ga je izgubil trikrat. Veliko rezerve ima Blaž še pri drugem začetnem udarcu, saj je imel tokrat izkoristek le-tega vsega 35 %, medtem ko je bil odstotek izkoriščenih zadetih prvih servisov kar 76. Nasprotnika v glavnem turnirju bo dobil po končanih zadnjih srečanjih kvalifikacij.

Na ženskem ITF turnirju v španski Palmanovi (10.000 $) je Polona REBERŠAK še drugič zmagala v kvalifikacijah. S 4-6 6-1 6-1 je premagala Švicarko Naimo KARAMOKO in bo za uvrstitev v glavni turnir igrala z Rusinjo Ksenio KUZNETSOVO.

Pija BRGLEZ je tekmo drugega kroga kvalifikacij izgubila. S 6-1 6-4 jo je premagala 4. nosilka kvalifikacij, Španka Ariadna MARTI RIMBEAU TUKAJ.

Winter cup - deklice do 14 let osvojile 4. mesto v Evropi

bm, 21.02.2016

Na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu (Winter cup) so naše deklice v starostni kategoriji do 14 let pripravile prvovrstno presenečenje. V uvodnem nastopu so z 2-1 ugnale 2. nosilke, ekipo Rusije in si tako zagotovile uvrstitev med najboljše štiri evropske ekipe.

Srečanje je odlično začela Pia LOVRIČ in s 6-3 7-5 premagala drugo rusko igralko, trenutno uvrščeno na 12. mesto lestvice Tennis Europe do 14 let, Avelino SAYFETDINOVO.

V tekmi obeh prvih igralk je Živa FALKNER s 6-4 3-6 3-6 izgubila z najboljšo Rusinjo, Dario FRAYMAN, trenutno 4. Evropejko do 14 let.

O zmagovalcu so tako odločale dvojice. Živa in Pia sta bili boljši in sta Fraymanovo in Daryo ASTAKHOVO (TE 8) premagali s 6-4 6-3.

Naša ekipa se je tako uvrstila v polfinale, kjer je že odigrala tekmo s Slovaško in izgubila z 1-2.

Prva igralka Slovaške Romana CISOVSKA, 9. igralka lestvice TE je s 6-2 6-2 premagala Živo FALKNER, Nina STANKOVSKA (TE 64) pa je bila s 6-2 6-2 boljša od Pie LOVRIČ. Tekmo dvojic sta Pia in Živa dobili s 6-4 6-1.

Naše deklice se se za tretje mesto borile z ekipo Češke. Po Slovaški je bila tudi druga teniška velesila iz katere že vrsto let prihajajo odlične teniške igralke boljša. Čehinje so zmagale z 2-0. Denisa HINDOVA (TE 6) je s 6-3 6-0 premagala Živo FALKNER, Kristyna LAVICKOVA (TE 15) je s 7-5 6-2 premagala Pio LOVRIČ. Tekme dvojic deklice niso odigrale.

Naša ekipa je tako končala na 4. mestu v Evropi, že poleti pa bodo imele deklice novo priložnost na Summer cupu, poletnem ekipnem evropskem prvenstvu.

Naše deklice so tako na Winter cupu po letu 2012 ponovno med najboljšimi štirimi ekipami v Evropi.

V letu 2012 so v kategoriji do 12 let 4. mesto na finalu Winter cupa osvojile Lian BENEDEJČIČ, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK.

V letu 2013 se v finale ni uvrstila nobena ekipa.

Leta 2014 smo imeli na zaključnem turnirju kar dve ekipi in sicer ekipo deklet do 16 let v postavi Hana MRAZ, Saša KLANEČEK in Veronika ERJAVEC ter ekipo deklic do 14 let v postavi Nika RADIŠIČ, Anja GAL in Kaja JUVAN. Obe ekipi sta osvojili končni 8. mesti v Evropi.

Leta 2015 se na zaključni del ni uvrstila nobena ekipa.

Vse o letošnjih ekipnih nastopih lahko preberete TUKAJ.

V Krškem, Ljubljani in Mariboru turnirji do 14 let in OP B2 za člane in članice

bm, 20.02.2016

Mariborski Branik ta konec tedna gosti člane in članice na OP B2.

Pri članih nastopa 31 igralcev, v drugi krog se je uvrstilo kar osem igralcev ŽTK Maribor, v četrtfinale so napredovali štirje. Med sabo bosta o polfinalistu odločala Matej LELJAK in Tino KOVAČIČ, Nejc SITAR bo igral z Janom VEHOVCEM (Proten), edini par v katerem ni predstavikov ŽTK je Jernej ZAPLOTNIK (Ltc) in Aljaž Jakob KAPLJA (Radom), za četrto mesto v polfinalu pa bosta igrala še dva predstavnika ŽTK, Nick CMAGER in Domen GOSTINČAR.

Pri članicah je nastopilo samo 13 igralk, v polfinale pa so se uvrstile Nika KOZAR, Kristina NOVAK, Urška VELEC in Tina Kristina GODEC.

Deklice na OP do 14 let nastopajo v Ljubljani, kjer igrajo tudi dečki B turnir do 14 let. A turnir dečkov do 14 let poteka v Krškem.

V tekmah prvega kroga je izpadla ena nosilka. 6. postavljeno Majo ZUCCHIATI je s 6-4 6-4 izločila Lina BOŽIČNIK. Ostale nosilke so oddale vsega po igro ali dve.

Na A turnirju dečkov sta v prvem krogu izpadla dva nosilca. 4. nosilec Gal EMERŠIČ POTOČNIK je moral premoč priznati domačemu povabljencu Marku OBRADOVIČU, ki je zmagal s 6-3 6-2, Lun OBRUL pa je z 1-6 7-5 6-3 premagal 7. nosilca Martina GRILJA. Na B turnirju so odigrali tekme prvega kroga. TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog kvalifikacij v Sao Paulu

bm, 20.02.2016

Kar nekaj naših igralcev in igralk je nastope na turnirjih prihodnjega tedna začelo že v kvalifikacijah.

Blaž ROLA je na ATP turnirju serije 250 v Sao Paulu sedmi nosilec kvalifikacij. V uvodnem srečanju je bil njegov nasprotnik 33-letni Brazilec Andre GHEM, 153. igralec lestvice ATP, ki je na domačem pesku poskusil prekiniti niz sedmih zaporednih porazov v uvodnih nastopih na zadnjih sedmih turnirjih, a mu tudi tokrat ni uspelo. Čeprav tudi Blažu na zadnjih turnirjih ni šlo vse po njegovih željah je vendarle nastope v Sao Paulu začel z zmago. Srečanje je trajalo dve uri in 43 minut, Blaž pa je slavil z rezultatom 7-6(4) 4-6 7-6(3). V drugem krogu bo v nedeljo igral z Italijanom, 29-letnim Gianlucom NASO, 218. igralcem sveta.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v španski Palmanovi (10.000 $) igrata Polona REBERŠAK in Pija BRGLEZ. Obe sta začeli z zmago. Polona je s 6-4 6-2 premagala Rusinjo Daniello MEDVEDEVO, Pia BRGLEZ je napredovala po zmagi nad Belgijko Eugenie CHAPELLE, ki je srečanje pri zaostanku z 0-4 v prvem nizu, predala.

Na Portugalskem v kvalifikacijah Futuresa (10.000 $) igra Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagal domačina Daniela RODRIGUESA.

Prav tako v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja (25.000 $) v Sao Paulu pa nastopa Pia ČUK. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala domačinko Laro Isis TEODORO DE OLIVEIRA. V glavni turnir je že uvrščena Tamara ZIDANŠEK.

V švicarskem Kreuzlingu (50.000 $) je v glavnem turnirju prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ, v Antalyi (10.000 $) pa še drugi teden Nina POTOČNIK. TUKAJ.

V Antalyi konec nastopov za Nino Potočnik

bm, 18.02.2016

Zadnja, ki je ta teden še ostala v konkurenci na članskih turnirjih je bila v Antalyi na ITF turnirju (10.000 $) Nina POTOČNIK. Tudi zanjo pa se je turnir že končal. V drugem krogu jo je s 6-1 0-6 7-5 premagala 21-letna Hrvatica Mariana DRAŽIĆ, 994. igralka lestvice WTA. Dražićeva je bila za Potočnikovo usodna tudi v četrtfinalu konkurence dvojic. TUKAJ.

Ekipa deklic do 14 let na finalnem turnirju Winter cupa najprej z Rusijo

bm, 18.02.2016

V češkem Rakovniku bo od petka do nedelje potekal finalni turnir zimskega ekipnega evropskega prvenstva (Winter cup) za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

Slovenija bo imela na zaključnih turnirjih enega predstavnika in sicer ekipo deklic. Z Igorjem OGRINCEM so na finalni turnir odpotovale Živa FALKNER (TE 26), Pia LOVRIČ (TE 78) in Tjaša KLEVIŠAR (TE 430), ki so na kvalifikacijskem turnirju v madžarskem Pecsu pred štirinajstimi dnevi zasedle drugo mesto in se uvrstile na finalni turnir. Tu bodo poleg slovenske nastopile še ekipe Ukrajine (1), Rusije (2), Nemčije(3/4), Češke (3/4), Estonije, Turčije in Slovaške. Gre za turnirski način tekmovanja, kjer za napredovanje šteje le zmaga, poraženci gredo v razigravanje.

Žreb je v prvem krogu našim deklicam dodelil 2. nosilke, ekipo Rusije, ki je na prvenstvo prišla v močni zasedbi s 4., 8., in 12. igralko lestvice Tennis Europe.

Srečanje se bo začelo v petek ob 11.30 uri, rezultate pa boste po odigranih srečanjih našli TUKAJ.

Odprte so prijave na odprto prvenstvo Kranja za dvojice

mp, 17.02.2016

Naslednja postaja slovenskega rekreativnega tenis toura bo Kranj, kjer bo 5. marca 2016 v organizaciji teniškega kluba Triglav potekalo odprto prvenstvo za rekreativne dvojice.

Lanski turnir dvojic v Kranju sta v moški konkurenci z zmago nad Miho Poharjem in Markom Lopatičem dobila Mark Svoljšak in Matej Jarc, ki pa letos ne bosta mogla ubraniti naslova, saj je Svoljšak odšel med tekmovalce. Lanski Kranj je bilo edino mesto, kjer sta se opekla vodilna na lestvici za dvojice Aleš Maček in Klemen Kadivnik, tako da bosta letos v Kranj prišla prav gotovo 100% pripravljena in "našpičena".

V ženski konkurenci sta lani zmagali Andreja Bizjak in Damjana Damiš, v finalu sta premagali Olgo Vrhovec in Karmen Kristan, kolo pred tem pa sta zaustavili najboljšo dvojico na lestvici Mirjam Lovrenčec in Katjo Jekovec. Po naših podatkih tudi Bizjakova in Damiševa ne bosta branili prvega mesta, saj naj bi bila Damiševa operirana (poškodba roke) in naj nekaj časa še ne bi igrala.

na fotografiji lanski finalisti Lopatič, Pohar, Svoljšak in Jarc.

Rok za prijavo je četrtek 3. marec 2016, razpis in prijavnico pa lahko najdete TUKAJ.

Slab dan za slovenske mladinke v Nemčiji

bm, 17.02.2016

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu so je nastopilo pet slovenskih mladink, a vse turnir med posameznicami zapuščajo že po uvodnih nastopih. Nika RADIŠIČ, Nika ZUPANČIČ, Zala DOVNIK in Anja GAL so sicer članice najboljše petstoterice mladink na lestvici ITF, a so tokrat prav vse naletele na boljše nasprotnice.

Zala DOVNIK je s 4-6 0-6 izgubila s 1. nosilko turnirja, Čehinjo Michaelo BAYERLOVO (ITF 205). Nika RADIŠIČ je bila 8. nosilka, a tudi ona je morala premoč priznati domačinki15-letni Valentini LIKIC (ITF 824). Nika ZUPANČIČ je igrala s 16-letno Nemko Laro SCHMIDT (ITF 385) in izgubila z 2-6 2-6, od Anje GAL pa je bila boljša še ena Nemka, 14-letna nerangirana Isabella PFENING, ki je za nastop prejela posebno povabilo in zmagala s 7-6(2) 6-0.

Že v kvalifikacijah je izgubila Sheila GLAVAŠ. TUKAJ.

Vabilo na novinarsko konferenco - Davisov pokal

bm, 17.02.2016

Spoštovani!

Tenis Slovenija vas vabi na novinarsko konferenco pred tekmo Davisovega pokala med Slovenijo in Romunijo, ki bo od 4. do 6. marca v Romuniji (Arad).

Na novinarski konferenci bodo predvidoma prisotni: Blaž Trupej (kapetan), Blaž Rola, Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman in Tomi Ternar.

Novinarska konferenca bo v Kristalni palači v BTC City, ob 13h. (sreda, 24.2.2016, Ameriška ul. 8, 1000 Ljubljana).

Za vse dodatne informacije smo na voljo na info@slo-daviscup.si.

S spoštovanjem, Tenis Slovenija TUKAJ.

Katarini in Andreji v drugem nastopu v Dubaju spodrsnilo, nič bolje ni šlo Poloni Hercog v Riu

bm, 17.02.2016

Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ sta novo poglavje v njuni teniški karieri, odločili sta se namreč, da bosta poslej v konkurenci dvojic nastopali skupaj, začeli na najboljši možen način, z zmago. V prvem krogu WTA turnija z nagradnim skladom 2 MIO $ v Dubaju sta s 5-7 7-6(3) 10-8 premagali 3. nosilki, Čehinji Lucie HRADECKO in Andreo HLAVACKOVO.

Že v drugem krogu pa sta po podobnem scenariju kot v prvem srečanje izgubili. Hrvatica Darija JURAK in Tajvanka Chia-Jung CHUANG sta zmagali z rezultatom 6-1 4-6 12-10.

Na WTA turnirju v Riu je v drugem krogu Polona HERCOG izgubila s 25-letno Romunko Sorano CIRSTEA, 199. igralko lestvice WTA, ki je za nastop dobila posebno povabilo. Romunka je bila boljša s 7-5 7-6(3). TUKAJ.

Nina Potočnik zmagala v Turčiji, poraz Tadeje Majerič v Indiji in Dalile Jakupović v Nemčiji

bm, 16.02.2016

Na mednarodnih ITF turnirjih sta danes že nastopili dve naši igralki.

Nina POTOČNIK se po daljši pavzi na turnirje vrača v Turčiji, kjer je v Antalyi nastopila v prvem krogu ITF turnija (10.000 $) in zmagala. S 6-3 3-6 6-2 je premagala Amaeričanko Dasho IVANOVO.

Na turnirju v Indiji (25.000 $) pa se je že v prvem krogu poslovila Tadeja MAJERIČ. S 6-2 6-2 jo je izločila italijanska kvalifikantka Corinna DENTONI.

V nemškem Altenkirchnu je na ITF turnirju (25.000 $) nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je igrala s Francozinjo Oceane DODIN in izgubila s 5-7 5-7. TUKAJ.

Maruša Plank, Miha Velički, Lun Obrul, Petja Drame, Staš Hercog in Špela Sedej zmagovalci turnirjev ta konec tedna

bm, 15.02.2016

Končani so turnirji, ki so se odvijali konec tedna.

V Celju je na FIN A turnirju dečkov do 12 let, ta je bil tudi najmočnejši ta teden, saj so nastopili vsi najboljši, slavil 1. nosilec Lun OBRUL (Celje). V finalu je s 6-4 6-2 premagal 2. nosilca Maja PREMZLA (ŽtkMb).

Na B turnirju dečkov do 12 let je v Mariboru slavil Staš HERCOG (ŽtkMb). V finalu je s 6-0 6-1 premagal Marka POŽONCA (Grosuplje).

Finalni A turnir deklic do 12 let je osvojila Petja DRAME (ŽtkMb). V finalu je s 6-3 6-2 premagala Eleno PLESNIČAR (Radomlje).

na FIN B turnirju deklic do 12 let je bila najboljša Špela SEDEJ (Tk Maja). V finalu je s 6-3 6-3 premagala Moniko KAVČIČ (Tk Med).

OP ZALA 16 je pri dekletih osvojila Maruša PLANK (Šplus), ki je v finalu s 7-5 7-6(3) premagala Majo MAKORIČ (N.Gorica).

V finalu fantov sta o naslovu odločala Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit) in Miha VELIČKI (ŽtkMb). Najbolj zanimivo in izenačeno srečanje turnirja je dobil Miha VELIČKI, ki je zmagal z rezultatom 6-7(5) 6-4 in 7-6(2). TUKAJ.

Polona Hercog v Riu preskočila prvo oviro, v torek v Dubaju premierni nastop Katarine Srebotnik in Andreje Klepač med dvojicami

bm, 14.02.2016

Začeli so se že turnirji novega tedna. Prvi je nastopil v kvalifikacijah ATP turnirja serije 500 v Riu Blaž ROLA in s 6-3 2-6 1-6 izgubil Facundom ARGUELLOM.

V Riu na ženskem WTA turnirju nastopa vodilna Slovenka na lestvici WTA Polona HERCOG. Na turnirju, ki se igra na pesku in ima nagradni sklad 250.000 $ je 5. nosilka in je v prvem krogu igrala s kvalifikantko, 20-letno Američanko Jennifer BRADY, 219. igralko lestvice WTA. Hercogova z napredovanjem ni imela težav, saj je Američanko v uri in pol ugnala z rezultatom 6-4 6-2. V drugem krogu bo nejna nasprotnica ena izmed dveh igralk, ki bosta nastopili s posebnim povabilom. O nasprotnici bosta v medsebojnem dvoboju odločali Romunka Sorana CIRSTEA in domačinka Beatriz HADDAD MAIA.

V Dubaju pa bosta v torek na WTA turnirju premierno, potem ko sta se odločili, da bosta v nadaljevanju sezone združili moči, nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Že v uvodnem nastopu ju čaka težko delo saj bosta na drugi strani mreže 3. nosilki Lucie HRADECKA in Andrea HLAVACKOVA.

Tadeja MAJERIČ je prijavljena na ITF turnirju v New Delhiju (25.000 $), v prvem krogu bo igrala z italijansko kvalifikantko Corinno DENTONI.

Na ITF turnirjev v Altenkirchnu (25.000 $) je za nastop v glavnem turnirju prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ.

Na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) je v žrebu glavnega turnirja Nina POTOČNIK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu so prijavljene Nika RADIŠIČ, Nika ZUPANČIČ, Zala DOVNIK, Anja GAL in Sheila GLAVAŠ. Slednja je morala v kvalifikacije kjer je v prvem krogu igrala z domačinko Sofio MARKOVO in izgubila z 0-6 0-6.

Na ženskem ITF turnirju v španski Palmanovi (10.000 $) sta v kvalifikacijah nastopili Polona REBERŠAK in Pija BRGLEZ. Obe sta uvodni srečanji izgubili. Brglezovo je s 6-0 6-0 ugnala Kolumbijka Yuliana LIZARAZO, od Reberšakove je bila s 6-4 4-6 6-3 boljša Španka Yulia PAYOLA.

Na moškem Futuresu v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopil David GORŠIČ in uvono srečanje izgubil s Čehom Petrom HAJEKOM. Ta je bil boljši s 6-3 7-6(0). TUKAJ.

OP za rekreativce - Maček deklasiral Jarca, po dolgem času poraz Kristnove

bm, 14.02.2016

Odprto prvenstvo Ljubljane za rekreativce posamezno, ki se je danes končalo v teniškem centru Soča Dolgi most, ni zaznamovalo samo največje število prijavljenih igralcev v zadnjem času, ampak tudi odlična kvaliteta in dramatični razpleti številnih tekem. Moški so se pomerili v štirih kvalitetnih skupinah oziroma turnirjih, dve zmagi pa sta po zaslugi Primoža Ivančiča in Luke Petkovška odšli v teniški klub Vrhnika. Prvi je brez večjih težav zmagal v D turnirju, v treh dvobojih je izgubil vsega devet iger, od tega samo dve igri v finalu proti Matjažu Carju, drugi pa je moral dobesedno garati, da je zmagal v C turnirju.

V B turnirju je pričakovano slavil prvi nosilec Blaž Janhar, potrebno pa je pohvaliti tudi Matjaža Freceta, ki je kljub skoraj "šestim križem", ki jih nosi na hrbtu, prišel v finale, med drugim je premagal tudi tako dobra igralca, kot sta Mitja Mali in Miha Bitežnik.

V A turnirju se je zgodilo še največ omembe vrednih dogodkov. V nedeljskem finalu pa sta se pomerila prvi in drugi nosilec turnirja Maček ter Jarc, dvoboj pa je odločal o tem, kdo bo po turnirju na prvem mestu lestvice slovenskega rekreativnega tenis toura, saj je bila razlika med njima samo 72 točk. Finalna tekma se je končala naravnost šokantno, saj je Maček po slabi uri slavil kar s 6/0 in 6/1 in se s tem še bolj utrdil na prvem mestu.

V ženskem B turnirju je prepričljivo slavila Vlasta Jakopitsch Soršak, ki je v dvobojih s Karmen Britovšek in Ivano Eror izgubila samo eno igro, drugo mesto pa je pripadalo Britovškovi.

V ženskem A turnirju je letošnja dvoranska državna prvakinja v konkurenci dvojic Karmen Orter v polfinalu premagal Karmen Kristan, ki je zmagala na zadnjih treh tekmovanjih, pri tem pa porabila toliko moči, da v finalu ni bila kos prvi nosilki Andreji Bizjak.

Tekst in Foto: Matjaž Pogačar

Več o turnirju in vse rezultate najdete TUKAJ.

Na OP ZALA 16 in FIN 12 pred nami zaključni obračuni, na FIN 12 B za deklice že znana zmagovalka

bm, 14.02.2016

Končujejo se turnirji v starostni kategoriji do 16 in do 12 let. Fante je na OP ZALA 16 gostil TC Ljubljana, dekleta so igrala v Domžalah. Dečki do 12 let so v A turnirju nastopili v Celju, deklice v A in B turnirju ter dečki v B turnirju pa v Mariboru. Fante do 16 let v ponedeljek čakata polfinale in finale. V polfinalu bomo spremljali obračuna 1. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit) in nepostavljenega Tina KRSTULOVIĆA (ŠtkVe) ter tretjega nosilca Mihe PERUŠA (Sl.Gradec) in 2. nosilca, soimenjaka iz Žtk Maribor Mihe VELIČKEGA.

Pri dekletih sta že znani finalistki. Za naslov se bosta borili Maruša PLANK (Šplus) in Maja MAKORIČ (N.Gorica). 1. nosilka Maruša PLANK je bila v klubskem obračunu s 6-3 6-4 boljša od 3. nosilke Anje TRBEŽNIK, 5. nosilka Maja MAKORIČ je s 4-6 6-2 6-4 premagala 2. nosilko Evo KALAN (Tk Maja).

Najbolje je bil ta konec tedna zaseden A turnir za dečke. Nastopili so vsi najboljši, za naslov pa se bosta udarila 1. in 2. nosilec, Lun OBRUL (Celje) in Maj PREMZL (ŽtkMb). Obrul je v polfinalu s 7-5 7-5 premagal 3. nosilca Bora ARTNAKA (AsLit), Premzl je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-3 boljši od 4. nosilca Tristana FLANDRA (Tk Maja).

V B turnirju dečkov sta finalista Staš HERCOG (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-2 izločil Matica HRIBARJA (Ol-Lj) in Marko POŽONEC (Grosu), ki je bil v drugem polfinalu z 2-6- 6-3 6-4 boljši od Luke TALANA LOPATIČA (Ol-Lj).

A Turnir deklic do 12 let je minil v znamenju mladih igralk Radomelj, saj so se kar tri uvrstile v pofinale, kjer jim družbo dela Mariborčanka. Za nastop v finalu se bodo borile nepostavljena Maša VIRIANT (Radom), v četrtfinalu je bila z 1-6 7-5 6-0 boljša od 1. nosilke Pie Marije REBEC (Tc-Lj) in njena klubska kolegica Elena PLESNIČAR ter 3. nosilka Ana LANIŠEK (Radom) in 2. nosilka Petja DRAME (ŽtkMb).

Prve so nastope končale deklice na B turnirju do 12 let. Turnir je osvojila 3. nosilka Špela SEDEJ (Tk Maja), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagala 1. nosilko Moniko KAVČIČ (TKMed). Sedejeva je v polfinalu s 4-6 6-3 6-4 premagala Tamaro JELUŠIČ (SBled), Kavčičeva je bila s 2-6 6-4 2-0 (predaja) boljša od Aleksandre Zare DEJANOVIĆ (TKTal).

Na fotografiji: finalistki B turnirja deklic do 12 v Mariboru Monika KAVČIČ (levo) in Špela SEDEJ. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 in FIN 12 favoriti zaenkrat brez težav

bm, 14.02.2016

Na turnirjih OP ZALA 16 in FIN 12 A in B uvodni krogi niso prinesli večjih presenečenj, poslovila se je le peščica nosilcev.

Na turnirju fantov, ki poteka v Ljubljani so odigrali tekme prvega kroga. Od nosilcev se je poslovil četrtopostavljeni Rok KOMAC, katerega je v izenačenem srečanju s 5-7 6-2 7-5 ugnal Tin KRSTULOVIĆ.

Pri dekletih so že znane četrtfinalistke. Med njimi pa ne bo 6 nosilke Katje HRKAČ. S 4-6 6-4 6-4 jo je izločila Petra GOBEC. V četrtfinale so se uvrstile še Maruša PLANK, Tjaša KLEVIŠAR, Anja TRBEŽNIK, Kim ŽIŽEK, Maja MAKORIČ, Alea BUBEK in Eva KALAN.

Pri dečkih do 12 let, ki igrajo v Celju se je poslovil 8. nosilec Luka FIRM, s 6-3 7-5 ga je izločil Job JAPELJ, ostali nosilci pa so se uvrstili v četrtfinale. Brez oddane igre je četrtfinalist Lun OBRUL, za polfinale pa se bodo borili še Jan KOSEDNAR ŠUŠTERIČ, Bor ARTNAK, Mario ŠPANIČ, Tristan FLANDER, Aljaž KIRBIŠ in Maj PREMZL.

Tudi v B turnirju dečkov so znani četrtfinalisti. To so Staš HERCOG, Janko KERSNIK, Matic HRIBAR, Gašper TURK, Vaal URANKAR, Luka LOPATIČ TALAN, Dario MARINOVIĆ in Marko POŽONEC.

Deklice do 12 let nastopajo v Mariboru. Na A turnirju je 8. nosilko Evo MULLER UHAN s 6-0 6-2 izločila Maša VIRIANT, v četrtfinale pa so uvrstile še Marija-Pia REBEC, Maša VIRIANT, Brina ŠULIN, Elena PLESNIČAR, Ema ŠKOLARIS, Ana LANIŠEK, Laura KOREN in Petja DRAME.

Na B turnirju deklic pa smo že dobili polfinalistke. Zmagovalka bo znana že danes, za naslov pa se bodo borile Monika KAVČIČ, Aleksandra Zara DEJANOVIĆ, Tamara JELUŠIČ in Špela SEDEJ. TUKAJ.

Blaž Rola na ATP turnirju v Riu poražen v prvem krogu kvalifikacij, naši sodniki ta teden v Rotterdamu

bm, 13.02.2016

Blaž ROLA je ta teden nastopil na ATP turnirju serije 500 z nagradnim skladom 1.333.000 $ v Riu de Janeiru. Njegova uvrstitev na lestvici ATP, 148. mesto, mu ni zagotavljala nastopa v glavnem turnirju, zato je moral v kvalifikacije, kjer pa ni bil uspešen.

Že v prvem krogu je moral premoč priznati, na lestvici ATP 10 mest višje uvrščenemu Argentinecu Facundu ARGUELLU. Ta je bil po dveh urah in desetih minutah boljši s 3-6 6-2 6-1. Blaž je tekmo dobro začel, nasprotniku odvzel servis dvakrat in prvi niz dobil, v nadaljevanju pa je Arguello stopnjeval uspešnost servisa in v tretjem nizu izkoristil vseh štirinajst zadetih prvih servisov. V drugem in tretjem nizu si je Argentinec ustvaril štiri priložnosti za odvzem servisa in vse štiri izkoristil, na drugi strani pa je imel Blaž šest priložnosti a ni izkoristil nobene.

Iz Rotterdama pa so se nam oglasili sodniki Ana Milovanovič, Matej Skočir in Tomaž Majer, ki tam na ATP turnirju serije 500 opravljajo funkcijo linijskih sodnikov. TUKAJ.

Razpis za organizacijo turnirjev v poletni sezoni 2016

bm, 12.02.2016

Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje tekmovanj v poletni sezoni 2016. V prilogi vam je bilo po el. pošti poslano gradivo, ki ga potrebujete za prijavo, gradivo pa najdete tudi TUKAJ

Rok za prijavo na razpis je SREDA, 17. 02. 2016, do 24 ure

Prijavnice pošljite po faksu na številko 01 430 66 95 ali po e-pošti na naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si.

Organizatorje tekmovanj bo na redni seji izbrala Tekmovalno-registracijska komisija TZS. Vsi klubi organizatorji morajo izpolnjevati organizacijske obveznosti (glej tabelo obveznosti organizatorjev) in tehnične pogoje (računalnik z internetno povezavo na kraju tekmovanja).

Podrobnosti razpisa preberite TUKAJ.

Ta konec tedna OP ZALA 16 in FIN 12. Pri dečkih prijavljeni vsi najboljši

bm, 12.02.2016

Ta konec tedna se bodo igralci in igralke v starostni kategoriji do 12 let merili na finalnih A in B turnirjih. Finalni A turnir za dečke bo gostil TK Celje, finalna A in B turnirja za deklice ter B turnir za dečke pa TK Branik Maribor.

OP ZALA do 16 let se bo odvijalo v Ljubljani in Domžalah. V Ljubljani bodo nastopali fantje, dekleta bodo gostile Domžale.

Na finalnem A turnirju za dečke v Celju so prijavljeni vsi najboljši z domačinom Lunom OBRULOM na čelu. Skupaj bo nastopilo 44 igralcev. Na B turnirju v Mariboru je prijavljenih 13 igralcev.

Na A turnirju deklic v Mariboru bosta manjkali prva in druga igralka lestvice TZS, prijavljene pa so vse ostale najboljše. Mesto prve nosilke bo tokrat zasedla Pia Marija REBEC.

V B turnirju je prijavljenih 10 igralk.

Na OP ZALA 16 za fante, ti bodo igrali v TC Ljubljana, je prijavljenih 58 igralcev, z izjemo prvega igralca lestvice do 16 let Matica PODLIPNIKA pa bo nastopila večina najboljših. Mesto prvega nosilca bo zasedel Tom AŠIČ KOVAČ, št. 2 lestvice TS.

Nekoliko bolj okrnjena bo konkurenca deklet, ki bodo nastopala v Domžalah. Na listi prijavljenih, teh je 37, ne najdemo prvih treh igralk lestvice do 16 let, mesto prve nosilke bo tako zasedla trenutno četrta Maruša PLANK.

Prvi favorit v Celju bo Lun Obrul (na fotografiji) TUKAJ.

Odlična udeležba na OP za rekreativce konec tedna na Dolgem mostu

mp, 11.02.2016

Po zaključku roka za prijave je na seznamu udeležencev odprtega prvenstva Ljubljane, ki se začenja to soboto, kar 52 igralcev in igralk. Moški turnir A je močan kot že dolgo ne, prva nosilca Aleš Maček in Matej Jarc se bosta morala kar močno potruditi, če bosta hotela med sabo odločiti zmagovalca.

V moški konkurenci bo zaradi velikega števila prijav tekmovanje izpeljano v štirih kvalitetnih skupinah (turnirji A, B, C in D – na rekreativnih tekmovanjih prijavljene igralce razvrščamo v različne skupine po kvaliteti in ne po starosti), v ženski konkurenci pa bomo po dolgem času igrali v dveh turnirjih. Zaradi odsotnosti Lee Sunarič je v vlogi prvega favorita v A turnirju Karmen Kristan, ki je zmagala na zadnjih treh tekmovanjih, v B turnirju pa ima največ možnosti za zmago mlada Karmen Britovšek, ki je lani zmagala v drugi ljubljanski ligi in ki že močno "trka na vrata" A turnirja.

Tekmovanje se začne v teniškem centru Soča Dolgi most v soboto 13. februarja 2016 ob 9.00 uri, trajalo pa bo do poznih večernih ur. Tekme lahko spremljate "v živo" (rezultate bomo objavljali po vsaki odigrani tekmi) na spletni strani www.tenis-rekreacija.si

Tekst in foto: M. Pogačar

Več o letošnjih rekreativnih tekmovanjih preberite TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na tujem za ta teden

bm, 10.02.2016

Le malo slovenskih teniških igralcev in igralk ta teden najdemo na mednarodnih turnirjih. Med moškimi je nastopil samo Blaž ROLA, ki pa je nastope na ATP turnirju v Buenos Airesu končal že v kvalifikacijah.

Od deklet sta bili v igri Natalija ŠIPEK in Nastja KOLAR.

Nastja KOLAR je na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala rusko kvalifikantko Ekaterino OVCHARENKOVO, v drugem krogu je po zaostanku z 0-3 srečanje predala Belgijko Steffi DISTELMANS.

Natalija ŠIPEK je še drugi teden na Otoku, kjer je nastopila na ITF turnirju v Sunderlandu (10.000 $). Prejšnji teden je končala nastope v drugem krogu, ta teden pa se je morala posloviti že v prvem. Še drugič je bila zanjo usodna Romunka Karola Patricia BEJENARU, ki je tokrat zmagala z rezultatom 6-4 6-3.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Hamburgu sta nastopili Zala DOVNIK in Anja GAL. Zala DOVNIK je nastope končala v drugem krogu, ko je s 4-6 3-6 izgubila z Nemko Lauro BENTE, Anja GAL je izpadla v tretjem krogu. S 6-1 6-1 jo je premagala Nemka Lara SCHMIDT. TUKAJ.

Veterani sezono odpirajo v Rogaški Slatini

mp, 09.02.2016

Prvo tekmovanje za veterane v letu 2016 bo odprto prvenstvo za dvojice, ki bo potekalo 27. in 28. februarja 2016 v teniški dvorani v Rogaški Slatini.

Organizator tekmovanja teniški klub Rogaška Crystal razpolaga s štirimi igrišči, podlaga je tapison granulat. Prepričani smo, da Rogaške Slatine ni potrebno posebej predstavljati, to zdravilišče z nekaj stoletno tradicijo sodi med večja in pomembnejša v Evropi in svetu, ponaša pa se z tudi z bogato teniško tradicijo. V Rogaški Slatini vsako let poteka eno do najstarejših mednarodnih teniških tekmovanj pri nas, letos bo v mesecu maju tako že kar 38. izvedba mednarodnega prvenstva Slovenije za veterane.

Odprto prvenstvo Rogaške za veterane v konkurenci dvojic je v moški konkurenci razpisano za kategorije do 45 let, do 55 let, do 65 let in nad 65 let, v ženski konkurenci pa do 45 in nad 45 let. Vsaka dvojica bo v primeru poraza v prvi tekmi nastopila tudi v tolažilnem turnirju, tako da bo vsak igralec odigral najmanj dve tekmi.

Razpored tekem bomo skušali narediti tako, da bodo igralci pol dneva igrali, drugo polovico dneva pa bodo prosti – dovolj časa bo torej tudi za zdravilno kopel, masažo in druge oblike razvajanja. V Rogaški lahko uživate tudi v odlični hrani, igralci tenisa zaradi majhne oddaljenosti od igrišč (slabih 500 metrov) še posebej radi odhajajo v restavracijo Bohor, ki že od leta 1935 v samem središču mesta ponuja najrazličnejše kulinarične specialitete. Za vse, ki se boste odločili v Rogaško priti za več dni, je verjetno najboljša izbira sodobno opremljen (a s tradicionalnim romantičnim videzom) hotel Slovenija, ki vam za manj kot 40 eur na dan ponuja polpenzion, neomejen vstop v bazen s termo-mineralno vodo (ob petkih in sobotah tudi nočno kopanje), saune in whirrlpool, brezplačni fitness, brezplačni internet, kabelsko televizijo, brezplačno parkiranje in še in še.

Tekmovanje v Rogaški Slatini je torej eno od tekmovanj, ki se ga enostavno morate udeležiti! Pridite, ne bo vam žal!

Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

Koledar veteranskih tekmovanj za leto 2016

mp, 09.02.2016

Izvršni odbor rekreativno-veteranske organizacije (RVO) je sprejel predlog koledarja za obdobje februar – september 2016, ki si ga lahko ogledate v Excelovem dokumentu.

Prvo letošnje tekmovanje za veterane bo odprto prvenstvo za dvojice, ki bo potekalo 27. in 28.2.2016 v Rogaški Slatini.

Dvoransko državno prvenstvo za veterane v posamični konkurenci se bo začelo 12. marca 2016, dvoransko državno prvenstvo v konkurenci dvojic pa 2. aprila 2016, obe tekmovanji bosta potekali v TC Millenium v Ljubljani.

Medtem ko so organizatorji dvoranskih tekmovanj že določeni, pa bomo organizatorje poletnih tekmovanj izbrali na podlagi razpisa, ki ga bo pisarna v teh dneh poslala vsem slovenskim klubom. Termini, ki so napisani v predlogu koledarja, so okvirni, lahko da se bodo še kaj spreminjali – končna verzija koledarja bo objavljena v začetku marca.

Največja sprememba na koledarju 2016 je dejstvo, da na njem ni več mednarodnega tekmovanja na Otočcu (skušali bomo najti zamenjavo za to tekmovanje, smo v fazi razgovorov s potencialnimi organizatorji) in da smo datum poletnega državnega prvenstva za posameznike prestavili na konec maja.

Omeniti velja še državno prvenstvo za mešane dvojice, ki naj bi letos potekalo v času ATP Challenger turnirja v Portorožu, ki bo v začetku julija 2016, ter ligaško tekmovanje za veterane, ki se bo tako kot lani pričelo v mesecu maju, končalo pa že meseca junija.

Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

Winter cups - deklice do 14 let z 2. mestom na zaključni turnir, ostalim trem ekipam napredovanje ni uspelo

bm, 07.02.2016

Končane so kvalifikacije za letošnja zimska evropska ekipna prvenstva (Winter cups). Nastopile so ekipe v starostnih kategorijah do 12, 14 in 16 let.

Najbolje so se odrezale deklice v starostni kategoriji do 14 let, ki so v kvalifikacijski skupini osvojile 2. mesto in xse tako uvrstile na zaključni turnir najboljših osmih evropskih reprezentanc do 14 let. Zaključni nastop jih čaka od 19. - 21. februarja v češkem Rakovniku, kjer se bodo merile z ekipami Rusije, Slovaške, Češke, Ukrajine, Estonije, Nemčije in Turčije. Slovenske barve so v kvalifikacijah branile Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR.

Dečki do 14 let so po zmagi nad Hrvaško osvojili končno 5. mesto. Slovenijo so zastopali Jan DIMITRIJEVIČ, Blaž VIDOVIČ in Filip KALJEVIČ.

Fantje do 16 let so po porazu z Avstrijo osvojili končno 4. mesto. Nastopili so Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ in Miha PERUŠ.

Dekleta do 16 let so z zmago nad ekipo Latvije osvojila končno 7. mesto. Za Slovenijo so igrale Tina CVETKOVIČ, Kristina NOVAK in Lian BENEDEJČIČ.

Zadnji teden januarja so nastopili tudi dvanajstletniki. Dečki so z zmago nad Kosovim osvojili končno 7. mesto. Nastopili so v postavi Lun OBRUL, Tristan FLANDER in Bor ARTNAK.

Deklice so bile na koncu po porazu z Bolgarijo četrte. Za Slovenijo so nastopile Leontina STOJANOVIĆ, Ana LANIŠEK in Petja DRAME.

Na fotografiji: ekipa deklic do 14 let (skrajno levo).

Več o letošnjih nastopih naših ekip lahko preberete TUKAJ.

OP 18 v Ljubljani osvojila Sheila Glavaš in Matic Zaplotnik

bm, 07.02.2016

V Ljubljani se je končalo OP do 18 let. Pri dekletih je naslov osvojila nepostavljena Sheila GLAVAŠ(Talos), ki je v finalu s 6-3 6-4 premagala 3. nosilko Anjo TRBEŽNIK (Šplus).

Pri fantih smo spremljali bratski obračun Matica in Jerneja ZAPLOTNIKA (Ltc). Boljši je bil leto dni mlajši Matic, ki je zmagal z rezultatom 6-3 4-6 7-5.

V četrtfinalnih obračunih je pri dekletih nepostavljena Eva KALAN (Tk Maja) s 6-1 1-6 6-1 premagala 6. nosilko Mašo PERICA (Šplus), 1. nosilka Urška VELEC (Br-Mb) je bila s 6-3 6-4 boljša od Nine KNEZ (Tk Mima), 3. nosilka Anja TRBEŽNIK (Šplus) pa je bila s 6-1 7-5 boljša od 7. nosilke Eme HORVAT (Tc-Lj). Za zadnje mesto v polfinalu sta se merili nepostavljeni Sheila GLAVAŠ (Talos) in Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe). Boljša je bila Glavaševa, ki je zmagala s 6-4 7-5.

V nadaljevanju smo spremljali polfinalni obračun prve nosilke Urške VELEC in 3. nosilke Anje TRBEŽNIK. Boljša je bila slednja, ki je zmagala z rezultatom 7-5 6-3. Prav tako izenačen je bil drugi polfinale med nepostavljenima Evo KALAN in Sheilo GLAVAŠ. S 4-6 7-5 6-3 je bila boljša Glavaševa.

Pri fantih se je prvi v polfinale uvrstil nepostavljeni Jernej ZAPLOTNIK (Ltc), ki je še tretjič suvereno zmagal. V četrtfinalu je s 6-0 6-4 premagal 7. nosilca Marka MESARIČA (AsLit). V polfinale se je uvrstil tudi Klemen NIKOLAŠ (Tr-Kr), ki je bil s 3-6 6-3 6-2 boljši od Eneja BERGHAUSA (Br-Mb). V zgornji polovici žreba je nepostavljeni Val VIDAKOVIČ (ŽtkMb) s 7-5 5-7 6-2 premagal kvalifikanta Aneja LEVPUŠČKA (Domžale), Matic ZAPLOTNIK (Ltc) pa je bil s 4-6 6-2 6-2 boljši od Mihe VELIČKEGA (ŽtkMb).

V polfinalu je nato Matic ZAPLOTNIK s 6-7(5) 6-3 6-1 premagal Vidakoviča, Jernej ZAPLOTNIK pa je bil s 6-3 6-4 boljši od Klemna NIKOLAŠA.

Pri fantih bomo tako spremljali bratski finale.

Na fotografiji: Sheila Glavaš

V Rogaški Slatini se je končal turnir v starostni kategoriji 8-11 let. V nedeljskih obračunih je na turnirju do 10 let med deklicami zmagala Lija MUMLEK (ŽtkMb), v tenisu do 11 let je bila najboljša Natalija BABIČ (Šplus), med dečki je do 11 let zmagal Iztok Mark LUNDER (Tabre). Vse rezultate turnirja v Rogaški Slatini najdete TUKAJ.

V Kopru nastopilo čez 100 mladih igralk in igralcev na primorskem Winter cupu

bm, 07.02.2016

V Kopru se je končal 3.Winter Cup - Zimsko odprto prvenstvo Primorske v tenisu za vse kategorije. Nastopilo je preko 100 mladih teniških upov iz vse Slovenije, ki so prikazali dopadljiv in borben tenis.

Po kategorijah so zmagali:

tenis do 16 let fantje: Rok KOMAC (Koper)

tenis do 13 let dečki: Aljaž JERAN (Radom)

tenis do 13 let deklice: Maja ZUCCHIATI (N.Gorica)

tenis do 11 let dečki: Matic KRIŽNIK (TABRE)

tenis do 11 let deklice: Rina GROŠELJ (AsLit)

tenis do 10 let deklice: Ana Tara PRAČEK (Koper)

tenis do 10 let dečki: Nicola GIANESSI (N.Gorica)

midi tenis deklice: Zala HROVATIN (N.Gorica)

midi tenis dečki: Tim STREL (N.Gorica)

mini tenis deklice: Taja MILENKOVIČ (N.Gorica)

mini tenis dečki: Lan KONEČNIK (Sl. Gradec)

turnir teniških šol: Luka BRKLJAČA (Koper)

Teniški klub Koper je podelil tudi posebna vabila za prestižna mednarodna turnirja. Matic Križnik in Rina Grošelj sta za zmago v kategoriji do 11 let prejela povabilo za glavni turnir na 9. Luka Koper Junior Open do 12 let v mesecu maju, Maja Zucchiati in Aljaž Jeran pa bosta zaigrala v glavnem turnirju Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let, ki bo na sporedu v začetku septembra.

Tekst in Foto: A. Živin

Vse rezultate in fotografije najboljših najdete TUKAJ.

Na OP 18 za fante in dekleta precejšen izpad nosilcev, v Rogaški smo dobili prve zmagovalce na turnirju 8-11 let

bm, 06.02.2016

V Ljubljani se končujeta uvodna kroga tekem na OP za fante in deklete do 18 let.

Pri fantih smo že dobili vse četrtfinaliste. Po odpovedi Anžeta ARHA, ki bi moral s posebnim povabilom zasesti mesto prvega nosilca, smo v uvodnih krogih videli še izpad treh nosilcev. Drugo postavljenega Andreja ŠUŠTERŠIČA je s 6-0 6-1 izločil Jernej ZAPLOTNIK, Val VIDAKOVIČ je bil s 6-3 6-1 boljši od 6. nosilca Jošta PLESTENJAKA, Rok KOMAC je s 6-4 6-3 izločil 3. nosilca Aljaža ŠENICO, a v nadaljevanju s 4-6 6-4 4-6 izgubil z Mihom VELIČKIM. V četrtfinale so se uvrstili še Anej LEVPUŠČEK, Matic ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ, Enej BERGHAUS in Mark MESARIČ.

Pri dekletih so izpadle štiri nosilke. Drugopostavljeno Tinkaro KOVAČ je s 6-1 6-1 izločila Eva KALAN, 8. nosilko Hano VUČKO pa je s 6-1 6-1 izločila Nina KNEZ, 5. nosilko Stefany GRLJ je s 5-7 2-0 (predaja) izločila Zoja ŠTRUKELJ, 4. nosilko Ajdo BUKOVEC pa je s 7-6(0) 6-0 premagala Sheila GLAVAŠ. V četrtfinale so se uvrstile še Urška VELEC, Anja TRBEŽNIK, Ema HORVAT in Maša PERICA.

V Rogaški Slatini so, z izjemo turnirja v tenisu do 11 let, končani vsi ostali turnirji. V MINI tenisu je pri dečkih slavil Luka PETROVIČ, pri deklicaj je bila najboljša Emma HRNČIČ (Bobi). V MIDI tenisu je pri dečkih zmagal Blaž ŠTEBLAJ (Benč), pri deklicah je slavila Špela RIJAVEC (Kočevje). V tenisu do 10 let je bil pri dečkih najboljši Iztok Mark LUNDER (Tabre), deklice niso nastopile.

V nedeljo bodo nastopili še dečki do 10 let.

TUKAJ.

Winter cups - deklice do 14 let na zaključni turnir, dečki v boj za peto mesto. Dekleta do 16 let se bodo borila za sedmo mesto, fantje za tretje

bm, 06.02.2016

Drugi dan kvalifikacij za nastope na zaključnih turnirjih zimskih evropskih ekipnih prvenstev nas je še posebej razveselila ekipa deklic do 14 let, ki se je z zmago nad ekipo Belgije uvrstila v finale in si s tem že zagotovila nastop na zaključnem turnirju osmih najboljši evropskih ekip.

Ekipa v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR je z 2-1 premagala ekipo Belgije. Odločilno točko sta v tekmi dvojic, potem ko je bil po posamičnih dvobojih izid 1-1, priigrali Živa in Pia. V finalu se bodo deklice v zgolj prestižni tekmi za 1. mesto pomerile z ekipo Ukrajine.

Zmagali so tudi dečki do 14 let, ki so s 3-0 premagali Ciper in se bodo v nedeljo borili za končno 5. mesto. Njihov nasprotnik bo ekipa Hrvaške.

Dekleta do 16 let so brez najboljše Slovenke v tej starostni kategoriji Kaje JUVAN, na Nizozemskem še drugič izgubila. Tokrat jih je z rezultatom 2-1 premagala ekipa Norveške. Naša dekleta se bodo z ekipo Latvije borila za končno sedmo mesto.

Fantje do 16 let so igrali z Italijo in izgubili z 0-3. Zdaj se bodo z Avstrijo borili za končno 3. mesto.

Več o letošnjih nastopih mladinskih selekcij preberite TUKAJ.

Blaž Rola obstal v drugem krogu kvalifikacij ATP turnirja v Buenos Airesu

bm, 06.02.2016

Blaž ROLA je nastopil na ATP turnirju serije 250 v Buenos Airesu. Turnir se igra na pesku. 25-letni Rola se trenutno nahaja na 148. mestu lestvice ATP, zato je moral v kvalifikacije. V prvem krogu je igral z 22-letnim domačinom Hernanom CASANOVO, 363. igralcem lestvice ATP in brez težav zmagal s 6-0 6-2.

V drugem krogu se je pomeril z 2. nosilcem kvalifikacij, še enim Argentincem, 25-letnim Facundom BAGNISOM, 99. igralcem lestvice ATP in izgubil s 5-7 1-6. Blaž je začetni udarec izgubil trikrat, enkrat v prvem in dvakrat v drugem nizu. Težave je imel z drugim začetnim udarcem, saj je osvojil le 43 % odigranih točk. V srečanju je imel vsega dve priložnosti za break, a nobene ni uspel izkoristiti. TUKAJ.

Ta konec tedna OP 18, najmlajši v Rogaški Slatini

, 05.02.2016

Ta konec tedna bomo spremljali nastope fantov in deklet na OP v starostni kategoriji do 18 let, ki se igra v Ljubljani.

Dečki in deklice v starostni kategorji 8-11 let bodo igrali v Rogaški Slatini.

Na turnirju fantov do 18 let so že odigrali kvalifikacije. Nastopilo je 28 igralcev. V glavnem turnirju bo mesto 1. nosilca pripadlo Kranjčanu Anžetu ARHU.

Pri dekletih bo v glavnem turnirju nastopilo 29 igralk. Prva nosilka je Mariborčanka Urška VELEC. TUKAJ.

Winter cup - deklice do 14 let ugnale Švico, fantje do 16 let Ukrajino. Poraz dečkov do 14 in deklet do 16 let

bm, 05.02.2016

Na prizorišča kvalifikacij za ekipna zimska evropska prvenstva so s polovičnim uspehom v prvem krogu že nastopile naše ekipe dečkov in deklic do 14 let ter deklet in fantov do 16 let.

Fantje do 16 let v madžarskem Hodmezovasarhelyu nastopajo v postavi Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ in Miha PERUŠ. Ekipo vodi Daniel ŠANTL. Fantje so nastope začeli z zmago in sicer so v uvodnem srečanju z 2-1 ugnaali ekipo Ukrajine. V drugem nastopu bodo v soboto igrali z Italijo, za uvrstitev na zaključni turnir pa šteje samo zmaga.

Dekleta do 16 let pod vostvom Marka PORA igrajo v nizozemskem Bergen op Zoomu. V ekipi so Tina CVETKOVIČ, Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK. Uvodno srečanje so dekleta igrala z ekipo Velike Britanije in izgubila z 1-2. V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta bodo v soboto igrala z Norveško.

Deklice do 14 let igrajo v madžarskem Pecsu. Na Madžarsko jih je odpeljal Igor OGRINEC, nastopajo pa bodo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR. So četrte bnosilke, uvodno srečanje s Švico pa so dobile z 2-1. Z zmago ostajajo v igri za napredovanje na zaključni turnir, v soboto pa v srečanju proti Belgiji šteje samo zmaga.

Zadnji so na pot iz Ljubljane krenili dečki do 14 let, ki bodo nastopali v bližnjem Trstu. Ekipo vodi Andrej KRAŠEVEC, ekipa pa je zaradi bolezni Jona Lana ŠUNTARJA in poškodbe Nika JURJEVČIČA nekoliko spremenjena, tako da slovenske barve branijo Filip KALJEVIČ, Jan DIMITRIJEVIČ in Blaž VIDOVIČ. Dečki so uvodno srečanje že odigrali in izgubili s Španijo z 1-2.

Na fotografiji: ekipa deklic do 14 let

Več o nastopih naših ekip preberite TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu Dallasa izgubil s Kylom Edmundom, Nastja Kolar poražena v četrtfinalu Antalye

bm, 04.02.2016

Grega ŽEMLJA se je na ATP Challengerju v Dallasu (100.000 $) v četrtfinalu meril z Britancem Kylom EDMUNDOM in izgubil s 5-7 1-6.

Srečanje je odlično začel, takoj nasprotniku odvzel servis in povedel z 2-0. Britanec je udaril v četrtem nizu, ko je z breakom izid izenačil na 2-2, naslednjo igro pa dobil brez izgubljene točke. Sledila je najdaljša igra prvega niza v kateri sta odigrala 31 točk, Edmund pa si je priigral kar šest priložnosti za break, a se je Grega vsakič ubranil in izid izenačil na 3-3. Odločitev je prišla v dvanajsti igri prvega niza, ko je Grega serviral za izenačenje na 6-6, a je svoj začetni udarec še drugič izgubil in s tem tudi prvi niz s 5-7.

V drugem nizu je vse pomembne točke osvojil Edmund,ki je v drugi in četrti igri izkoristil po eno break priložnost in povedel s 5-0. Grega je v šesti igri edinkrat dobil svoj začetni udarec, Britanec pa priložnosti ni izpustil in je drugi niz v vsega 26 minutah dobil zanesljivo s 6-1. Grega je za razliko od prvih dveh tekem tokrat slabše serviral, ob šestih asih je naredil kar osem dvojnih napak, izkoristek drugega servisa pa je imel samo 37 %.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) se je Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagala Madžarko Agnes BUKTA, v četrtfinalu pa je srečanje 5. nosilki, Turkinji Melis SEZER v tretjem nizu pri zaostanku z 1-2 predala. Izid je bil 6-4 3-6 1-2.

V Glasgowu je na ITF turnirju (10.000 $) nastopila Natalija ŠIPEK in v prvem krogu glavnega turnirja s 3-6 7-5 5-7 izgubila z 18-letno Romunko Patricio Karolo BEJENARU. TUKAJ.

Grega Žemlja četrtfinalist ATP Challengerja v Dallasu, Nastja Kolar v drugi krog ITF turnirja v Antalyi

bm, 03.02.2016

Grega ŽEMLJA je dobil tudi tekmo drugega kroga na ATP Challengerju (100.000 $) v Dallasu.

Tako kot v prvem, je tudi v drugem krogu za zmago potreboval tri nize, a tudi tokrat je, kljub samo petim asom, odlično serviral in z dvema breakoma v srečanju, po enim v drugem in tretjem nizu, tekmo dobil s 4-6 6-3 6-4. Tudi nasprotnik, Avstralec John Patrick SMITH je odlično serviral, zabil kar 22 asov, a bil nekoliko manj zanesljiv z drugim servisom, kar je tehtnico prevesilo na Gregovo stran. Srečanje je trajalu uro in dvajset minut, v končnem seštevku pa je bil Grega boljši za vsega dve točki (80-78).

V četrtfinalu bo igral 2. nosilcem, 21-letnim Britancem Kylom EDMUNDOM, 102. igralcenm lestvice ATP, ki prihaja v Dallas kot finalist Challengerja v Mauiju prejšnji teden.

Žemlja in Edmund sta se doslej pomerila enkrat in sicer leta 2013, ko je na travi v Queen's clubu v dveh nizih slavil Žemlja.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) je Nastja KOLAR v prvem krogu s 7-5 6-2 premagala 20-letno Čehinjo Natalie CVACKOVO.

Na ITF turnirju v Grenoblu so Slovenke končale z nastopi tudi med dvojicami. Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK sta s 3-6 3-6 izgubili četrtfinalno srečanje z Avstrijko Sandro KLEMENTSCHITS in Nemko Antonio LOTTNER. TUKAJ.

Grega Žemlja s 33 asi v drugi krog Dallasa (v živo od 21.30), Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović poraženi v uvodu ITF turnirja v Grenoblu

bm, 03.02.2016

Grega ŽEMLJA je odlično začel nastope na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $ v Dallasu. V prvem krogu smo spremljali izenačeno in kvalitetno srečanje v katerem je igral s 26-letnim igralcem iz Tajpeha Jasonom JUNGOM, 231. igralcem lestvice ATP.

Grega je bil boljši s 6-4 4-6 7-6(5). Oba igralca sta odlično servirala, osvojila sta kar 84 % točk na prvi začetni udarec, še posebej pa izstopa podatek, da je Žemlja nasprotniku zabil kar 33 asov, zadnjega prav za zmago v podaljašni igri tretjega niza. V srečanju smo videli vsega dva breaka, po enega v prvem in drugem nizu. V podaljšani igri tretjega niza je JUNG povedel s 5-4 in imel dva servisa, a je oba izgubil, Grega pa je nato izkoristil prvo zaključno žogico in z asom končal srečanje. To je trajalo uro in tričetrt.

Tekmo drugega kroga bo Grega igral v sredo okrog 21.30 ure, ko bo na igrišču št. 1 njegov nasprotnik 27-letni Avstralec John-Patrick SMITH, 132. igralec lestvice ATP. Srečanje lahko v živo spremljate TUKAJ .

Na ženskem ITF turnirju v Grenoblu (25.000 $) naše igralke niso bile uspešne. V glavnem turnirju sta nastopili Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ, a sta obe izgubili že uvodno srečanje.

Tamara se je merila z 20-letno domačinko Lou BROULEAU, 335. igralko lestvice WTA in izgubila s 5-7 7-5 5-7.

Dalila JAKUPOVIĆ je igrala z 19-letno Nemko Antonio LOTTNER in tudi ona je položila lopar. Nemka, 301. igralka lestvice WTA je bila boljša s 6-2 7-6(9).

Že v kvalifikacijah je izgubila Pia ČUK Sta pa bili Pia ČUK in Tamara ZIDANŠEK uspešni v prvem krogu konkurence dvojic. TUKAJ.

Rekreativci spet za točke v posamični konkurenci

mp, 02.02.2016

Teniški loparji slovenskih rekreativcev se po napetih dvobojih na državnem prvenstvu za posameznike in dvojice niti še niso dobro ohladili, pa je pred njimi že novo tekmovanje. V soboto 13.2.2016 se bo v teniškem centru Soča Dolgi most začelo odprto prvenstvo Ljubljane za posameznike, tekmovanje pa bo izpeljano tako, da bodo vsi prijavljeni igralci igrali v štirih kvalitetnih nivojih oziroma turnirjih (A, B, C in D turnir pri moških ter A in B turnir pri ženskah), s tem pa bodo lahko tudi nekoliko slabši igralci osvojili pokale in nagrade.

Rok za prijavo je četrtek 11.2.2016 do 20.00 ure.

Tako kot vedno, bo prizadevni organizator z direktorjem Vinkom Gregorcem na čelu vsem udeležencem zagotovil brezplačno kosilo, Tenis Slovenija pa bo preko svojega sponzorja podjetja Tengo zagotovila nagrado za vsakega udeleženca v obliki bonov.

Priložnosti za igranje bo dovolj, vsak prijavljeni igralec bo odigral najmanj dve tekmi, saj bo poleg glavnega turnirja v vseh kategorijah odigran tudi tolažilni turnir, ki tudi velja za točke za jakostno lestvico Tenis Slovenije. Tekmovanje na Dolgem mostu bo še kako zanimivo, saj oba drugo uvrščena na lestvici Matej Jarc in Lea Sunarič za vodilnima Alešem Mačkom in Andrejo Bizjak zaostajata le za malo točk, to razliko točk pa lahko "izničita" že na tem tekmovanju. Razpis tekmovanja in prijavnico najdete tukaj

V naslednjih dneh bo Tenis Slovenija vsem slovenskim klubom poslala razpis za organizacijo poletnih rekreativnih tekmovanj, predvidoma bo koledar za obdobje maj-september 2016 objavljen v začetku marca. Tako kot lani bo vsak mesec organizirano najmanj eno tekmovanje za rekreativce, tako v konkurenci posamezno kot tudi v konkurenci dvojic.

Tekst in foto: M. Pogačar

Več o tekmovanjih rekreativcev preberite TUKAJ.

Nove lestvice prinesle največ sprememb med dečki do 16 let

, 02.02.2016

Prvega februarja smo dobili nove teniške lestvice, ki pa bistvenih sprememb na vrhu niso prinesle. Med člani ostaja na vrhu Blaž ROLA, med članicami Polona HERCOG. Tudi med fanti in dekleti do 18 let na vrhu ostajata Sven LAH in Hana MRAZ. Največ sprememb je na lestvici do 16 let. Na prvo mesto se je povzpel Matic PODLIPNIK, doslej vodilni Rok KOMAC pa je zdrsnil na peto mesto. Štiri mesta je pridobil Miha VELIČKI in se iz sedmega povzpel na tretje mesto. Med dekleti na 1. mestu ostaja Kaja JUVAN. Na lestvici dečkov do 14 let ostaja na vodilni poziciji Blaž VIDOVIČ, na drugo mesto se je povzpel Jon Lan ŠUNTAR, ki je mesto zamenjal z Samuelom PATETOM. Na lestvici deklic do 14 let Živi FALKNER kljub zmagi na državnem prvenstvu ni uspelo iz prvega mesta izriniti Pie LOVRIČ. Se je pa iz 5. na 3. mesto povzpela Tjaša KLEVIŠAR. Na lestvici dečkov do 12 let na vrhu še naprej kraljuje Lun OBRUL, med deklicami pa Leontina STOJANOVIĆ. Največji skok je naredila državna prvakinja do 12 let Ela Nala MILIĆ, ki se je iz 6. povzpela na 2. mesto. Naslednja sprememba lestvic bo 1. aprila. TUKAJ.

Tjaša Klevišar, Filip Kaljevič, Job Japelj, Miha Okorn in Silvija Peroša zmagovalci OP 14 A in B ter OP B2

bm, 01.02.2016

Končani so finalni obračuni na OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let in na OP B2 za člane.

Turnir deklic je v Kranju osvojila 2. nosilka, domačinka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-2 7-5 premagala prvopostavljeno Ljubljančanko Aljo BELINGER (Šplus).

Pri dečkih je bil v A turnirju najboljši 1. nosilec Filip KALJEVIČ (Ltc). V finalu je s 6-2 6-1 premagal 2. nosilca, Celjana Jana DIMITRIJEVIČA (Celje).

V B turnirju smo spremljali klubski obračun igralcev TK Medvode, Maria ŠPANIČA in Joba JAPLJA. Z rezultatom 6-4 4-6 6-0 je slavil JAPELJ.

Pri članih bi se morala za naslov zmagovalca turnirja B2 potegovati Benjamin BELIŠ (Sl.Gradec) in Miha OKORN (MaxLj). Naslov je brez boja osvojil OKORN, saj je BELIŠ zbolel in je moral srečanje predati.

V finalu članic sta se za naslov zmagovalke OP B2 potegovali 1. nosilka Silvija PEROŠA (Koper) in nepostavljena Tinkara KOVAČ (Šentjur). Boljša je bila Koprčanka, ki je slavila s 6-1 4-6 6-2.

Na fotografiji: Filip Kaljevič in Jan Dimitrijevič TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.