Blaž Rola v drugi krog kvalifikacij v Sao Paulu

Kar nekaj naših igralcev in igralk je nastope na turnirjih prihodnjega tedna začelo že v kvalifikacijah.

Blaž ROLA je na ATP turnirju serije 250 v Sao Paulu sedmi nosilec kvalifikacij. V uvodnem srečanju je bil njegov nasprotnik 33-letni Brazilec Andre GHEM, 153. igralec lestvice ATP, ki je na domačem pesku poskusil prekiniti niz sedmih zaporednih porazov v uvodnih nastopih na zadnjih sedmih turnirjih, a mu tudi tokrat ni uspelo. Čeprav tudi Blažu na zadnjih turnirjih ni šlo vse po njegovih željah je vendarle nastope v Sao Paulu začel z zmago. Srečanje je trajalo dve uri in 43 minut, Blaž pa je slavil z rezultatom 7-6(4) 4-6 7-6(3). V drugem krogu bo v nedeljo igral z Italijanom, 29-letnim Gianlucom NASO, 218. igralcem sveta.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v španski Palmanovi (10.000 $) igrata Polona REBERŠAK in Pija BRGLEZ. Obe sta začeli z zmago. Polona je s 6-4 6-2 premagala Rusinjo Daniello MEDVEDEVO, Pia BRGLEZ je napredovala po zmagi nad Belgijko Eugenie CHAPELLE, ki je srečanje pri zaostanku z 0-4 v prvem nizu, predala.

Na Portugalskem v kvalifikacijah Futuresa (10.000 $) igra Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagal domačina Daniela RODRIGUESA.

Prav tako v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja (25.000 $) v Sao Paulu pa nastopa Pia ČUK. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala domačinko Laro Isis TEODORO DE OLIVEIRA. V glavni turnir je že uvrščena Tamara ZIDANŠEK.

V švicarskem Kreuzlingu (50.000 $) je v glavnem turnirju prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ, v Antalyi (10.000 $) pa še drugi teden Nina POTOČNIK.