Veterani sezono odpirajo v Rogaški Slatini

mp

Prvo tekmovanje za veterane v letu 2016 bo odprto prvenstvo za dvojice, ki bo potekalo 27. in 28. februarja 2016 v teniški dvorani v Rogaški Slatini.

Organizator tekmovanja teniški klub Rogaška Crystal razpolaga s štirimi igrišči, podlaga je tapison granulat. Prepričani smo, da Rogaške Slatine ni potrebno posebej predstavljati, to zdravilišče z nekaj stoletno tradicijo sodi med večja in pomembnejša v Evropi in svetu, ponaša pa se z tudi z bogato teniško tradicijo. V Rogaški Slatini vsako let poteka eno do najstarejših mednarodnih teniških tekmovanj pri nas, letos bo v mesecu maju tako že kar 38. izvedba mednarodnega prvenstva Slovenije za veterane.

Odprto prvenstvo Rogaške za veterane v konkurenci dvojic je v moški konkurenci razpisano za kategorije do 45 let, do 55 let, do 65 let in nad 65 let, v ženski konkurenci pa do 45 in nad 45 let. Vsaka dvojica bo v primeru poraza v prvi tekmi nastopila tudi v tolažilnem turnirju, tako da bo vsak igralec odigral najmanj dve tekmi.

Razpored tekem bomo skušali narediti tako, da bodo igralci pol dneva igrali, drugo polovico dneva pa bodo prosti – dovolj časa bo torej tudi za zdravilno kopel, masažo in druge oblike razvajanja. V Rogaški lahko uživate tudi v odlični hrani, igralci tenisa zaradi majhne oddaljenosti od igrišč (slabih 500 metrov) še posebej radi odhajajo v restavracijo Bohor, ki že od leta 1935 v samem središču mesta ponuja najrazličnejše kulinarične specialitete. Za vse, ki se boste odločili v Rogaško priti za več dni, je verjetno najboljša izbira sodobno opremljen (a s tradicionalnim romantičnim videzom) hotel Slovenija, ki vam za manj kot 40 eur na dan ponuja polpenzion, neomejen vstop v bazen s termo-mineralno vodo (ob petkih in sobotah tudi nočno kopanje), saune in whirrlpool, brezplačni fitness, brezplačni internet, kabelsko televizijo, brezplačno parkiranje in še in še.

Tekmovanje v Rogaški Slatini je torej eno od tekmovanj, ki se ga enostavno morate udeležiti! Pridite, ne bo vam žal!

Tekst in foto: M. Pogačar