Del slovenske ekipe za Davisov pokal predstavil pričakovanja pred tekmo z Romunijo

Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v prvem krogu 1. Evro afriške skupine Davisovega pokala od 4. – 6. marca v mestu Arad pomerila z Romunijo. V primeru zmage se julija v Sloveniji obeta vrhunski spektakel, saj bi bil naslednji nasprotnik ena najboljših ekip na svetu, Španija.

Na današnji predstavitvi ekipe sta
zaradi turnirjev v tujini manjkala Blaž ROLA in lanski četrtfinalist turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu Aljaž RADINSKI, novinarske konference pa sta se poleg Grega ŽEMLJE in Tomislava TERNARJA udeležila tudi Blaž KAVČIČ in Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki zaradi poškodbe oziroma bolezni ne moreta sodelovati v sila pomembnem dvoboju proti Romuniji.

Kapetan Blaž TRUPEJ ima pri postavitvi igralcev enostavno nalogo, saj bosta Rola in Žemlja zagotovo nastopila v petkovih partijah posameznikov, medtem ko je vse ostalo odprto. »Odvisno, kako bodo potekali petkovi posamični dvoboji. Glede na razplet in dolžino dvobojev, bom dan kasneje postavil tudi dvojico. Forma naših je relativna, saj sta tako Rola kot tudi Žemlja v začetku sezone bolj malo zmagovala. Rola trenutno igra odlično, ampak na peščeni podlagi. Ne moremo se postaviti v vlogo favoritov, ampak lahko pa presenetimo. Zavedamo se, kaj nas v primeru zmage čaka poleti.«, je dodal Trupej.

Obračun prvega kroga bo v mestu Arad, kjer stoji športni kompleks Sala Sportturilor. Tamkajšnja teniška igrišča imajo trdo podlago, kar bolje ustreza Gregu Žemlji: »Tudi moja forma je precejšnja uganka. Slabo sem začel sezono, povrhu pa sem pred kratkim zbolel za virozo. Trenutno treniram zelo intenzivno, v Romuniji pa računam na dobro dnevno formo. Oba igralca poznam, ker se srečujemo na turnirjih. «

Najboljši romunski igralec je 31-letni Adrian UNGUR (ATP 193), takoj za njim pa je pet let mlajši Marius COPIL (ATP 196), znan po svojih močnih servisih in udarcih. Romuni zagotovo pričakujejo zmago svoje dvojice, saj Horia Tecau zaseda odlično 3. mesto na lestvici ATP, Florin Mergea pa je 12. Tecau je denimo lani, v paru z Nizozemcem Rojerom, zmagal na turnirju v Wimbledonu.

Spodbudni so nastopi Blaža Role v Južni Ameriki, res pa je, da so tam turnirji na pesku. Trupej je ocenil: »Blaž igra odlično, ampak rad bi, da bi se nam čimprej pridružil, saj bo potreboval čas, da se navadi časovne spremembe in trde podlage. Sem pa vesel, da ni bilo nikakršnih težav pri sestavi ekipe in, da so se prav vsi, tudi poškodovani igralci, takoj odzvali. V Romunijo potujemo v nedeljo 28.02.«

Slovenska reprezentanca za Davisov pokal:

Blaž ROLA, 1990 (ATP 160)

Grega ŽEMLJA, 1986 (ATP 176)

Tomi TERNAR, 1990 (ATP 638)

Aljaž RADINSKI, 1995 (ATP 831)

Kapetan: Blaž TRUPEJ

Pomočnik kapetana: Žiga JANŠKOVEC