Nina Potočnik še tretjič brez naslova na ITF turnirjih, tokrat v Antalyi

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi Nini POTOČNIK tudi v tretjem poskusu ni uspelo osvojiti naslova na članskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $.

Nina, ki trenutno zaseda 721. mesto na lestvici WTA se je po septembru 2015, ko se je dvakrat zapored uvrstila v finale ITF turnirjev (10.000 $), znova borila za naslov, svoj prvi v karieri. Potem, ko je v četrtfinalu z 1-6 6-4 6-2 izločila 1. nosilko, 21- letno Bolgarko Viktoryo TOMOVO, za katero je bil to že četrti letošnji turnir v Antalyi, po enkrat pa je končala v finalu, polfinalu in četrtfinalu, je bila v polfinalu s 6-2 7-5 boljša od 24-letne Moldavijke Alexandre PARPER, 641. igralke lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in 9 minut, Potočnikova pa je zelo dobro servirala. Na zadet prvi servis je osvojila kar 82 % točk, v celotnem srečanju pa je nasprotnici srvis odala le enkrat. Sama je dosegla 4 breake, na koncu pa bila prepričljivo boljša z 69 osvojenimi točkami, nasprotnica jih je osvojila le 46.

Za prvi naslov v karieri se je borila s 3. nosilko, 18-letno Romunko Eleno Gabriele RUSE, 499. igralko lestvice WTA, sicer pa v letu 2015 sedmo mladinko sveta. Rusejeva je v Antalyi zmagala še desetič zapored, Nino je premagala s 7-5 4-6 6-2, in osvojila še drugi zaporedni naslov. Srečanje je trajalo 2 uri in 10 minut, Potočnikova pa je tokrat precej slabše servirala, saj je svoj servis izgubila kar devetkrat, nasprotnica sedemkrat, predvsem pa je šepal drugi servis, katerega izkoristek je bil vsega 36 %. Na koncu je bila Romunka v točkah boljša s 100-89.