Na OP ZALA 16 in FIN 12 pred nami zaključni obračuni, na FIN 12 B za deklice že znana zmagovalka

Končujejo se turnirji v starostni kategoriji do 16 in do 12 let. Fante je na OP ZALA 16 gostil TC Ljubljana, dekleta so igrala v Domžalah. Dečki do 12 let so v A turnirju nastopili v Celju, deklice v A in B turnirju ter dečki v B turnirju pa v Mariboru. Fante do 16 let v ponedeljek čakata polfinale in finale. V polfinalu bomo spremljali obračuna 1. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit) in nepostavljenega Tina KRSTULOVIĆA (ŠtkVe) ter tretjega nosilca Mihe PERUŠA (Sl.Gradec) in 2. nosilca, soimenjaka iz Žtk Maribor Mihe VELIČKEGA.

Pri dekletih sta že znani finalistki. Za naslov se bosta borili Maruša PLANK (Šplus) in Maja MAKORIČ (N.Gorica). 1. nosilka Maruša PLANK je bila v klubskem obračunu s 6-3 6-4 boljša od 3. nosilke Anje TRBEŽNIK, 5. nosilka Maja MAKORIČ je s 4-6 6-2 6-4 premagala 2. nosilko Evo KALAN (Tk Maja).

Najbolje je bil ta konec tedna zaseden A turnir za dečke. Nastopili so vsi najboljši, za naslov pa se bosta udarila 1. in 2. nosilec, Lun OBRUL (Celje) in Maj PREMZL (ŽtkMb). Obrul je v polfinalu s 7-5 7-5 premagal 3. nosilca Bora ARTNAKA (AsLit), Premzl je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-3 boljši od 4. nosilca Tristana FLANDRA (Tk Maja).

V B turnirju dečkov sta finalista Staš HERCOG (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-2 izločil Matica HRIBARJA (Ol-Lj) in Marko POŽONEC (Grosu), ki je bil v drugem polfinalu z 2-6- 6-3 6-4 boljši od Luke TALANA LOPATIČA (Ol-Lj).

A Turnir deklic do 12 let je minil v znamenju mladih igralk Radomelj, saj so se kar tri uvrstile v pofinale, kjer jim družbo dela Mariborčanka. Za nastop v finalu se bodo borile nepostavljena Maša VIRIANT (Radom), v četrtfinalu je bila z 1-6 7-5 6-0 boljša od 1. nosilke Pie Marije REBEC (Tc-Lj) in njena klubska kolegica Elena PLESNIČAR ter 3. nosilka Ana LANIŠEK (Radom) in 2. nosilka Petja DRAME (ŽtkMb).

Prve so nastope končale deklice na B turnirju do 12 let. Turnir je osvojila 3. nosilka Špela SEDEJ (Tk Maja), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagala 1. nosilko Moniko KAVČIČ (TKMed). Sedejeva je v polfinalu s 4-6 6-3 6-4 premagala Tamaro JELUŠIČ (SBled), Kavčičeva je bila s 2-6 6-4 2-0 (predaja) boljša od Aleksandre Zare DEJANOVIĆ (TKTal).

Na fotografiji: finalistki B turnirja deklic do 12 v Mariboru Monika KAVČIČ (levo) in Špela SEDEJ.