prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Marec 2015

Arhiv novic - marec 2015

Še druga zmaga za Jona Lana Šuntarja v Bragi, Matic Podlipnik v drugi krog na Reki, kjer bo večina Slovencev nastopila v sredo

bm, 31.03.2015

Na turnirju TE do 12 let v portugalski Bragi se je Jon Lan ŠUNTAR uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu je s 6-1 6-2 premagal domačega kvalifikanta Henriquea ROCHO. Jan DIMITRIJEVIČ je v drugem krogu izgubil. S 6-1 6-0 ga je premagal domačin Eduardo MORAIS.

V konkurenci dvojic sta se naša igralca uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju TE do 16 let na Reki so dokončali tekme prvega kroga. Nastopili so še preostali trije fantje. Matic PODLIPNIK je s 3-6 7-6(4) 6-1 premagal domačina Admirja KALENDERJAS, medtem ko sta Aljaž FUGINA in Nick CMAGER izgubila. Aljaža je s 4-6 6-3 6-4 premagal 1. nosilec, Hrvat Karlo SUEVIĆ, od Nicka je bil s 3-6 6-3 6-1 boljši Italijan Alessandro BORDONE.

Med dekleti je izpadla Anja OSTROVŠKA, katero je s 6-3 7-6(4) premagala domačinka Leonarda HORVAT.

Uspešno so nastope začeli dečki in deklice v konkurenci dvojic. je v prvem krogu glavnega turnirja Rok KOMAC s 7-6(6) 4-6 6-1 premagal Italijana Leonarda TADDIA. Mark MESARIČ je s 6-3 6-2 premagal Hrvata Stjepana BALENA, Luka MIKLAVČIČ je bil s 6-3 2-6 7-5 boljši od Romuna Raula-Alina DICUJA, Jan VEHOVEC je s 4-6 6-1 6-1 premagal domačina Marina JURKOVIČA, Gašper TOPČIČ pa s 6-1 6-1 Hrvata Tina DIZDAREVIĆA. Aljaž FUGINA, Matic PODLIPNIK in Nick CMAGER še niso nastopili.

Med dekleti je Stefany GRLJ s 6-4 6-0 premagala Libanonko Yaro FAYSSAL, Katja HRKAČ s 6-1 6-0 Laro SUBOTIĆ, Tina CVETKOVIČ pa s 6-7(5) 6-2 7-6(7) Italijanko Carlotto NONNIS MARZANO. Na nastop še čakata Ema HORVAT in Anja OSTROVŠKA, v prvem krogu pa so izgubile Tinkara KOVAČ, Maruša PLANK, Nina KNEZ, Nina KOLAR, Urška VELEC in Nika ALBREHT. TUKAJ.

Mike Urbanija v drugi krog, Nik Razboršek in Tomislav Ternar poražena v Vrsarju

bm, 31.03.2015

Na Futuresu v Vrasarju (10.000 $), petem turnirju iz serije Istarska riviera so v glavnem turnirju nastopili Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR.

Prvi je danes nastopil Nik RAZBORŠEK in z 21. letnim Avstrijcem Patrickom OFNERJEM, 862. igralcem lestvice ATP izgubil s 6-3 6-7(2) 2-6.

Tudi Tomislav TERNAR danes ni bil uspešen. S 6-2 6-3 ga je premagal 25. letni Avstrijec, 8. nosilec turnirja in 488. igralec lestvice ATP, Pascal BRUNNER.

Zato pa je v pravem trilerju slavil Mike URBANIJA. Igral je z 19. letnim Romunom Bogdanom Ionutom APOSTOLOM in zmagal z rezultatom 7-6(8) 4-6 7-6(4). TUKAJ.

Dober začetek mladincev na turnirjih TE 12 v Bragi in TE 16 na Reki

, 30.03.2015

Na turnirju TE do 12 let v portugalski Bragi sta z zmagama začela Jan DIMITRIJEVIČ in Jon Lan ŠUNTAR.

Slednji se je v glavni turnir uvrstil z dvema kvalifikacijskima zmagama, v prvem krogu pa je s 6-0 6-2 premagal domačina Goncala SOUZO. Jan DIMITRIJEVIČ je bil s 6-2 6-4 boljši od domačina Jaimea FARIE.

Na turnirju TE do 16 let na Reki je v prvem krogu glavnega turnirja Rok KOMAC s 7-6(6) 4-6 6-1 premagal Italijana Leonarda TADDIA. Mark MESARIČ je s 6-3 6-2 premagal Hrvata Stjepana BALENA, Luka MIKLAVČIČ je bil s 6-3 2-6 7-5 boljši od Romuna Raula-Alina DICUJA, Jan VEHOVEC je s 4-6 6-1 6-1 premagal domačina Marina JURKOVIČA, Gašper TOPČIČ pa s 6-1 6-1 Hrvata Tina DIZDAREVIĆA. Aljaž FUGINA, Matic PODLIPNIK in Nick CMAGER še niso nastopili.

Med dekleti je Stefany GRLJ s 6-4 6-0 premagala Libanonko Yaro FAYSSAL, Katja HRKAČ s 6-1 6-0 Laro SUBOTIĆ, Tina CVETKOVIČ pa s 6-7(5) 6-2 7-6(7) Italijanko Carlotto NONNIS MARZANO. Na nastop še čakata Ema HORVAT in Anja OSTROVŠKA, v prvem krogu pa so izgubile Tinkara KOVAČ, Maruša PLANK, Nina KNEZ, Nina KOLAR, Urška VELEC in Nika ALBREHT. TUKAJ.

Kaja Juvan v glavni ITF turnir v Firencah, dober začetek naših mladincev na ITF turnirju v Marsi

bm, 30.03.2015

Začeli so se obračuni v glavnih žrebih mladinskih turnirjev, ki ta teden potekajo po svetu in na katerih nastopajo tudi mladi slovenski igralci n igralke

Na enem najmočnejših ITF turnirjev ta teden, ki ga gostijo Firence se je Kaja JUVAN s tremi gladkimi kvalifikacijskimi zmagami prebila v glavni turnir. V drugem krogu je zabeležila tudi svojo najodmevnejšo zmago med mladinkami, ko je s 6-3 6-0 premagala 1. nosilko kvalifikacij, Avstrijko Caroline ILOWSKO (ITF 392).

Opravljen je bil tudi že žreb glavnega turnirja na katerem bodo poleg Juvanove nastopile še Nina POTOČNIK kot 1. nosilka, Manca PISLAK kot 2. nosilka in Hana MRAZ kot 5. nosilka.

Dobro so začeli nastope mladinci in mladinke na ITF turnirju 4. ranga v Marsi na Malti. V prvem krogu glavnega turnirja je 16. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR s 7-5 6-1 premagal Ukrajinca Mykhaila KVANTALIANIA, Sven LAH je bil s 6-3 6-1 boljši od Poljaka Lukasza KOZIELSKEGA, spodrsnilo pa je Jerneju ZAPLOTNIKU, ki je s 7-6(3) 4-6 1-6 izgubil z Britancem Jeremyem GSCHWENDTNERJEM.

V konkurenci deklet je Nika ZUPANČIČ s 6-4 6-1 premagala Irko Eimear MAHER, 2. nosilka Veronika ERJAVEC pa je bila s 6-3 6-0 boljša od Britanke Georgie WALKER.

TUKAJ.

V Domžalah še drugič organizirali "Smash4all"

bm, 30.03.2015

Na pobudo TK Domžale je v soboto, 28.03.2015 v teniški dvorani Domžale potekal dogodek 'smash4all', s sloganom: 'Vsi za tenis, tenis za vse'.

V času priprav na poletno teniško sezono se je zbralo 11 igralk in igralcev, ki so po vodstvom trenerjev Svetle Božičnik (Maja), Matjaža Jurmana (MAXLJ), Igorja Ogrinca (TK Domžale) in Mateja Bunderle (kondicija) na treh igriščih izvedli dopoldanski trening z različnimi teniškimi postavitvami in drugimi vajami.

Popoldne so prišli na vrsto različni medsebojni sparingi. V prijetnem vzdušju, izmenjavi mnenj med igralci in trenerji, smo dogodek zaključili z odličnim predavanjem z naslovom: 'Razvoj teniškega igralca', ki ga je vodil Marko Por, predsednik strokovnega sveta TZS in nekdanji profesionalni igralec tenisa. Mladi tekmovalci, trenerji in starši smo z velikim zanimanjem poslušali njegove osebne izkušnje in pa primere s teniške poti Gregorja Žemlje, Blaža Kavčiča ter drugih profesionalnih igralcev. Pri tem je poudaril tudi vlogo igralcev, staršev, kluba in TZS pri razvoju teniškega tekmovalca.

Za prizadevnost in pristop na treningih velja poleg trenerjev pohvaliti vse igralce. Sodelovali so Živa Falkner (OTOČE), Tim Tekavec, Maj Tomac (MAXLJ), Tin Krstulovič (ŠTKVE), Tilen Potočnik (JAKI), Eva Kalan, Dan Slapnik Trošt (Maja), Zala Ule (TALOS), Pia Lovrič, Rok Janežič, Mark Andrejič Goljar (DOMŽA).

Pred pričetkom poletne sezone so člani kluba TK Domžale pošteno zavihali rokave in z delovno akcijo pripravili zunanja igrišča za novo poletno sezono 2015. Akcija se je zaključila s skupnim piknikom in prijetnim druženjem. Hvala vsem, ki so kakorkoli pomagali.

Vsem skupaj želimo čim več zmag v novi sezoni.

TK Domžale TUKAJ.

Aljažu Radinskemu ni uspelo v Vrsarju, Petri Rampre ne v ZDA, zmaga Kaje Juvan v prvem krogu kvalifikacij v Firencah

bm, 30.03.2015

Na Futuresu Istarske riviere v Vrsarju se nobenemu Slovencu ni uspelo skozi kvalifikacije prebiti v glavni turnir. V tretjem krogu je izpadel še Marko STOŠIĆ, v finalu kvalifikacij pa je klonil še Aljaž RADINSKI. S 6-2 6-0 ga je izločil 2. nosilec, Ukrajinec Danylo KALENICHENKO, ki je pred tem izločil tudi Mateja LELJAKA.

V prvem krogu kvalifikacij na ženskem ITF turnirju v ameriškem Ospreyu (50.000 $) je Petra RAMPRE v prvem krogu s 5-7 5-7 Nizozemko Lesley KERKHOVE.



Na ITF turnirju 2. ranga v Firencah je v prvem, krogu kvalifikacij Kaja JUVAN s 6-0 6-3 premagala Italijanko Clarisso GAI.

V zadnjem krogu kvalifikacij bo igrala s prvo nosilko, Avstrijko Caroline ILOWSKO. TUKAJ.

ŽTK organiziral 1. turnir Štajerske regije za netekmovalce, v Ljubljani potekal zadnji zimski satelit LTZ

, 30.03.2015

ŽTK Maribor je konec tedna organiziral 1. TURNIR ŠTAJERSKE REGIJE v starostnih kategorijah do 12 let, do 14 let in 16+. Turnir je bil namenjen igralcem, ki ne tekmujejo na turnirjih TZS.

MIDI TENIS je potekal v nedeljo. Tekmovanja se je udeležilo 23 igralcev (letniki 2005,2006,2007). Na MIDI turnirju so nastopali otroci iz domačega kluba, TK Branik ter TK PTUJ. Igrali so v skupinah RR. Vsi udeleženci turnirja so prejeli diplome, zmagovalci skupin pa tudi medalje.

Ta teden je Ljubljanska teniška zveza uspešno izpeljala turnir iz serije LJUBLJANSKI TENIŠKI SATELIT.

Odziv je bil izjemen, saj se je turnirja udeležilo kar 105 otrok in mladine, ki ne tekmuje na turnirjih TZS. Zanje je ta serija odlična priložnost, da tekmujejo z bolj ali manj enakovrednimi sovrstniki, se družijo in pridobivajo nova poznanstva. To so otroci, ki imajo tenis radi in zato so pri LTZ še toliko bolj veseli, da jim je uspelo omogočiti to, kar je konec koncev tudi izredno pomemben del športa-tekmovanje. Objavljamo še poročilo tekmovanja v mini, midi in maxi tenisu in tenis do 13 in nad 13 let. ki sta ga pod okriljem LTZ vzorno organiziral TK Olimpija in TCLj :

Udelezba je bila zelo dobra, 17 igralcev na mini tenisu, 26 na midi in 14 na maxi tenisu. 16 igralcev tenis do 13 in 32 igralcev v kat.tenis nad 13 let. V vseh kategorijah nastopajo dečki in deklice skupaj.Vzdusje je bilo super, otroci zadovoljni, le nekoliko nepredvidene gnece smo bili delezni ob mini in zacetku midi tekmovanja. Vsak otrok je dobil malico in fructalov ledeni caj.

Zmagovalci po kategorijah:

Mini tenis: Tara Tekavec (max), Luna Merhar (OL-LJ), Ana Thaler (OL-LJ) in Zala Vnuk (OL-LJ)

Midi tenis: Lovro Kotnik (HIT), Martin Topič (?), Jure Sok (Z Sport)

Maxi tenis: Urh Clemente (OL-LJ), Ula Jamar (TALENT), Svit Podgornik (OL-LJ) in Mai Šumi (OL-LJ)

Tenis do 13 let : Strmljan Klemen(Taubi), Močnik Anže (Z-sport), Bajraktarevič Boris (Tk HIT), Jankovič Daniel(TK Hit)

​Tenis nad 13 let : Komel Jakob (Z-sport), Gale Žan (Z-sport), Vozel Urban (Z-šport), Gorenc Gal (LTC)​

LTZ ​ TUKAJ.

IGRAJMO TENIS !

bm, 30.03.2015

Spoštovani!

V sklopu priprave na kampanjo Igrajmo tenis! bi vam želeli projekt še enkrat predstaviti, predvsem vsem tistim, ki se sestanka s klubi niste uspeli udeležiti. Na sestanku 3.3.2015 je bil projekt sprejet.

Projekt Igrajmo tenis! je razširitev že uveljavljenega dogodka TZS »Dan slovenskega tenisa« (DST). V okviru kampanje bo od 1. – 17.5.2015 (začetek teniške sezone na prostem), po vsej Sloveniji potekala Petrolova promocija tenisa z ambasadorjem Blažem Kavčičem.Namen projekta je privabiti na tenis tudi vse tiste, ki niso člani teniških klubov in vse ljudi spodbujati k igranju tenisa. Na Petrol servisih bo omogočen nakup ugodnega »start paketa« teniške opreme, s promocijskim materialom (jumbo plakati in plakati, letaki, LED displayi na bencinskih servisih …) pa bo napovedana možnost brezplačnega igranja tenisa v vikendu 16. - 17.5.2015.

Na uradni spletni strani projekta www.teniska-zveza.si/igrajmotenis, bodo navedeni vsi teniški klubi, ki sodelujejo v »vseslovenskemu dnevu odprtih vrat« in s tem pri promociji. Vsak klub, ki želi sodelovati naj prispeva svoja prosta teniška igrišča (minimalno eno ali več) in sicer od 9ih do 12ih v obeh dnevih (16. in 17.5.).

Isti vikend, 16. in 17. maja bo pred ŠC Millenium v BTC-ju, Ljubljani, TZS organizirala turnir po vzoru DST.

Vsi, ki še niste sporočili ali se akciji pridružujete lahko to še storite do 30.3.2015.

V času prijav k projektu Igrajmo tenis! so se na Teniško zvezo Slovenije nekateri klubi obrnili z določenimi vprašanji. Iz tega razloga vse še ne prijavljene klube opremljamo z dodatnimi informacijami:

-v kolikor posamezni klub ne zmore zagotoviti enega ali več igrišč za oba dneva (16. in 17. maj) po dve uri, lahko dan, število igrišč in število ur prilagodi svojim zmožnostim in razpoložljivostim. Cilj projekta je, da se na vsak klub obrne čim več ljudi saj si klub s tem dviguje prepoznavnost in obiskanost.

-Zasedenost igrišč v času odprtih vrat beleži vsak klub sam, kar pomeni, da kadar klub v izbranem terminu zapolni mesta, vse nadaljnje interesente za brezplačno igranje tenisa o tem tudi obvesti. Način obveščanja in komuniciranja z interesenti je domena vsakega kluba posebej. V kolikor bo povpraševanje veliko, lahko vsak klub število ur in igrišč po želji tudi poveča.

-Nekateri klubi so že sporočili, da bodo v času odprtih vrat »prispevali« trenerja, ki bo obiskovalcem pri igri kaj svetoval, teniške pripomočke, promocijske materiale, vpisne obrazce za v teniško šolo…slednje je izbira vsakega kluba posebej. Vsekakor je dobrodošlo.

Vse klube, ki se nikakor ne bodo uspeli priključiti k projektu vljudno prosim, da le to tudi sporočijo do ponedeljka (30.3.2015) na naslov: lea.stumberger@teniska-zveza.si.

TZS TUKAJ.

Slovenski mladinci in mladinke v Firencah, Marsi, Benicarlu, Beleku, Bragi in na Reki

bm, 29.03.2015

Na domačih teniških igriščih vlada odmor pred selitvijo na prosto, ki so ga nekateri izkoristili za klubske in individualne priprave pred nadaljevanjem sezone, drugi pa se udeležujejo mednarodnih turnirjev.

Naše mladinke Nina POTOČNIK, Manca PISLAK, Hana MRAZ in Kaja JUVAN so prijavljene na ITF turnirju 2. ranga v Firencah, kjer bodo prve tri tudi prve tri nosilke, Kaja JUVAN pa si bo poskušala pot v glavni turnir priigrati v kvalifikacijah.

Na ITF turnirju 2. ranga v španskem Benicarlu je prijavljena Nika KOZAR.

Na ITF turnirju 4. ranga v Marsi na Malti so prijavljeni Veronika ERJAVEC, Nika ZUPANČIČ, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Jernej ZAPLOTNIK in Sven LAH. Vsi so uvrščeni v glavni turnir.

Na ITF turnirju 4. ranga v turškem Beleku je prijavljen Jakob Aljaž KAPLJA.

Zelo številčna pa je zaseba mladih igralk in igralcev na turnirju TE do 16 let na Reki.

V glavnem turnirju so pri dekletih prijavljene Nina KNEZ, Maruša PLANK, Nina KOLAR in Urška VELEC, pri fantih pa Luka MIKLAVČIČ,Mark MESARIČ, Gašper TOPČIČ, Rok KOMAC, Jan VEHOVEC in Matic PODLIPNIK..

Končali so se že kvalifikacijski obračuni. Pri dekletih so se v glavni turnir s po dvema zmagama uvrstile Nika ALBREHT, Stefany GRLJ, Ema HORVAT in Katja HRKAČ. V prvem krogu sta izgubili Tina TAVČAR in Žaklin BOKAN, v drugem je izgubila Tinkara KOVAČ, a se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka.

Manj uspešni so bili v kvalifikacijah fantje. V glavni turnir se je z dvema zmagama uvrstil samo Aljaž FUGINA, medtem ko so Aleks KOFOL, Miha VELIČKI, Enej BERGHAUS, Aleks GRLJ, Tom AŠIČ KOVAČ in Gašper BEZJAK izgubili.

Na turnirju TE do 14 let, 2. ranga, v portugalski Bragi, sta v glavnem turnirju Jan DIMITRIJEVIČ in Jon Lan ŠUNTAR (na fotografiji). Jan je tekmo prvega kroga že odigral in s 6-2 6-4 premagal domačina Jaima FARIO. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinale, Andreja Klepač izpadla v Miamiju

bm, 29.03.2015

Na WTA in ATP turnirjih v Miamiju smo med posamezniki ostali brez predstavnikov, v konkurenci pa ostaja le še Katarina SREBOTNIK.

V prvih nastopih sta bili obe uspešni.Katarina SREBOTNIK je v paru s Caroline GARCIA igrala proti dvojici Monica PUIG (Por) in Heather WATSON (Gbr), Andreja KLEPAČ pa je v paru s Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK igrala proti Nizozemki Kiki BARTENS in Nemki Tatjani MARII.

Katarina in Caroline sta zmagali z rezultatom 6-3 6-3.

Andreja in Klaudia sta zmagali s 7-5 6-4.

Katarina SREBOTNIK je zmagala tudi v drugem krogu, ko sta s Caroline s 6-1 6-3 premagali Hao-Ching CHAN iz Tajvana in Jeleno JANKOVIĆ iz Srbije. V četrtfinalu bosta igrali z 2. nosilkama, Rusinjama Ekatarino MAKAROVO in Eleno VESNINO.

Andreja KLEPAČ in Kaludia JANS IGNACIK sta tekmo drugega kroga izgubili. S 6-4 6-4 sta ju izločili 9. nosilki, Čehinji Andrea HLAVACKOVA in Lucie HRADECKA.

Z TUKAJ.

Na Istarski rivieri v finale kvalifikacij Aljaž Radinski, Marko Stošić v tretjem krogu, poraz Mateja Leljaka in Davida Goršiča

bm, 28.03.2015

Serija moških turnirjev Futures, ki potekajo pod nazivom Istarska riviera, se nadaljuje v Vrsarju.

V glavnem turnirju sta prijavljena Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, več naših igralcev pa še enkrat več poskuša v kvalifikacijah.

Te so se začele v soboto in v prvem krogu so bili uspešni Matej LELJAK, ki je s 6-1 6-0 premagal Hrvata Borno NOVAKA, Dorian Tomaž JANEŽIČ je s 6-2 6-3 premagal Italijana Andreo BARRONIJA, David GORŠIČ pa je s 6-2 6-2 izločil Avstrijca Lorenza FINKA.

V prvem krogu so izgubili Marko NOVAK, Rok KRIŽAJ, Tilen ŽITNIK in Anže LOVIŠČEK.

V drugem krogu so zmagali Aljaž RADINSKI, Marko STOŠIĆ, Matej LELJAK in David GORŠIČ, izgubil pa je Dorian Tomaž JANEŽIČ.

V tretjem krogu je bil še drugič uspešen Aljaž RADINSKI, ki je s 6-4 6-4 premagal Čeha Davida POLJAKA in se uvrstil v finale kvalifikacij. Na nastop v tretjem krogu še čaka Marko STOŠIĆ, ki je v drugem krogu s 6-2 1-6 6-4 premagal Italijana Gianluca PECORARO.

V tretjem krogu sta izgubila Matej LELJAK, katerega je s 6-1 6-2 izločil 2. nosilec, Rus Danylo KALENICHENKO in David GORŠIČ, katerega je s 7-5 6-4 premagal 6. nosilec, Nemec Daniel UHLIG.

Na ATP Challengerju (125.000 $) v izraelski Raanani sta prijavljena Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.

Na ITF turnirju v Tuniziji (10.000 $) je prijavljena Natalija ŠIPEK. TUKAJ.

Mike Urbanija izgubil v četrtfinalu Futuresa v Rovinju, Nik Razboršek poražen v drugem krogu

bm, 28.03.2015

V Rovinju poteka četrti turnir Futures v sklopu turnirjev Istarske riviere. Na vsakem izmed njih je denarni sklad 10.000 $.

S štirimi kvalifikacijskimi zmagami se je v glavni turnir prebil Nik RAZBORŠEK, ki je zmagal tudi v prvem krogu glavnerga turnirja, ko je 6-3 7-5 premagal Ukrajinca, 21. letnega Danyla KALENICHENKA, 950. igralca lestvice ATP. Nik je bil boljši z rezultatom 6-3 7-5. V današnjem obračunu drugega kroga pa je moral premoč priznati Italijasnu Riccardu BELLOTTIJU, ki je bil boljši s 6-2 6-1.

Mike URBANIJA je bil v glavni turnir uvrščen neposredno. V prvem krogu je s 7-5 6-1 premagal 24. letnega Čeha Dominika SUCA, 643. igralca lestvice ATP. Tudi v drugem krogu je slavil. Tokrat je s 6-1 3-6 6-3 boljši od 19. letnega Nizozemca Botica VAN DE ZANDSCHULPA.

Danes je moral na igrišče še enkrat, ko je v četrtfinalu igral s 4. nosilcem, 27. letnim Čehom Dusanom LOJDO, 325. igralcem lestvice ATP. LOJDA je bil boljši s 6-4 6-4. TUKAJ.

Razpis veteranske lige za leto 2015

bm, 28.03.2015

Veteranska organizacija pod okriljem Teniške zveze Slovenije objavlja razpis za nastopanje v veteranskih ligah za leto 2015. Tekmovanje bo potekalo v :

1. slovenski moški veteranski ligi – skupini Vzhod in Zahod

Tekmovanje v 1. slovenski moški veteranski ligi bo potekalo po sistemu 6 iger posamezno ( kategorije 35+,40+,45+,50+,55+,60+ ) in 3 tekme dvojic ( ena dvojica v skupni starosti 75+, druga dvojica v skupni starosti 90+, tretja dvojica v skupni starosti 105 let) .V dvojici 75+ ne smeta igrati skupaj igralca iz kategorije 35+!

Vsaka ekipa lahko v eni kategoriji prijavi 5 igralcev. Igralci iz višje kategorije lahko nastopajo v nižji, obratno ni možno!

Prvi dve ekipi iz vsake skupine moške lige se uvrstijo v play off , ki bo odigran v mesecu septembru 2015 ( 19.9. in 20.9.2015- kraj določi TZS ).

Vsaka zmaga v ligaškem tekmovanju se točkuje z 10 točkami za veteransko lestvico TZS.

VAŽNO OBVESTILO:V letošnjem letu JE POTREBNA REGISTRACIJA igralcev v slovenski veteranski ligi. TZS je izdala sklep, da je leto 2015 POTREBNA REGISTRACIJA IGRALCEV, KI PA JE ZA VETERANE BREZPLAČNA.

Vsaka ekipa naj za svoje tekme doma določi igralni dan,ki se ji zdi najbolj primeren / od ponedeljka do četrka /.Tekma se prične s tekmami v kategorijah 60+,55+ in 50+ ter nadaljuje s tekmami 45+,40+ in 35+. Po tem sledijo tekme dvojic. Vse tekme posamezno se igrajo se igrajo na 2 dobljena seta , prav tako tekme dvojic.Vsaka ekipa mora imeti 3 igrišča za tekme pod reflektorji. Domača ekipa zagotavlja žoge in poskrbi za večerjo po tekmi.

Rezultati tekem / zapisnik o odigrani tekmi/ se naslednji dan pošlje na TZS / fax 01-430 66 95 ali koordinatorju lige / Sašo Svoljšak, mail: slovetstenis@gmail.com tel. 070 400 723.

Ligaško tekmovanje se bo pričelo v tednu s ponedeljkom 11.maja 2015.

Teniška zveza Slovenije,veteranska organizacija

Predsednik, Sašo Svoljšak TUKAJ.

Srečanje TK Šport plus in KLC Tennis iz Celovca

bm, 26.03.2015

22.3.2015 se je na klubu Šport plus odvijalo prijateljsko srečanje med našimi igralci in gosti s Celovca (klub KLC Tennis). Srečali smo se, da otroci spoznajo nove tekmovalce in odigrajo močne sparinge posamezno ter v dvojicah. Cilj je bil dosežen, saj smo videli ogromno kvalitetnih in napetih srečanj. Strinjali smo se, da srečanje kmalu zopet ponovimo.

V ekipi iz Celovca je bil tudi lanskoletni zmagovalec TE do 14 let v Umagu Lukas Kreiner, tako da sta se danes pomerila oba zmagovalca lanskega turnirja. Žal je Lukasa pri rezultatu 4:2 v prvem srečanju izdal hrbet, tako da srečanja s Kajo JUVAN nista dokončala...

TK Šport plus, Robi Cokan TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman izgubil četrtfinale v Bahrainu, Nika Kozar izgubila v Španiji

bm, 26.03.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN je ta teden na Futuresu v Bahrainu. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je bil 5. nosilec.

Potem , ko je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagal Čeha Dominika KELLOVSKYA, je bil v drugem krogu s 6-0 6-0 boljši od 26. letnega Tinotende CHANAKIRA iz Zimbabveja.

V četrtfinalu je igral s 23. letnim Nemcem Tobiasom SIMONOM, 919. igralcem lestvice ATP in izgubil z rezultatom 6-7(2) 6-4 2-6.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Španiji je nastopila Nika KOZAR, ki je trenutno 282. mladinka sveta. V prvem krogu je igrala z alžirsko vrstnico, prav tako 16. letno Ines IBBOU, 202. igralko mladinske svetovne teniške lestvice in izgubila s 4-6 4-6. TUKAJ.

Mike Urbanija in Nik Razboršek glavni turnir v Rovinju začela z zmagama, v soboto drugi krog

bm, 26.03.2015

V Rovinju se nadaljuje Istarska riviera, serija profesionalnih teniških turnirjev Futures za moške.Organizatorjem nagaja vreme, tako da bodo tekme drugega kroga odigrali šele v soboto, ko bosta nastopila tudi oba naša igralca.

V glavnem turnirju imamo dva predstavnika. Nik RAZBORŠEK se je vanj uvrstil s štirimi zmagami v kvalifikacijah, Mike URBANIJA je bil v glavni turnir uvrščen neposredno. In prav Mike je prvi nastopil in to uspešno. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal 24. letnega Čeha Dominika SUCA, 643. igralca lestvice ATP.

Uspešen je bil tudi Nik RAZBORŠEK. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil Ukrajinec, 21. letni Danylo KALENICHENKO, 950. igralec lestvice ATP. Nik je bil boljši z rezultatom 6-3 7-5. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović po prvem krogu končali nastope v Quanzhou

bm, 24.03.2015

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v kitajskem Quanzhou sta nastopili Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ.

Dalila JAKUPOVIĆ je morala v kvalifikacije, ki jih je uspešno opravila in se s tremi zmagami uvrstila v glavni turnir.

Tu je igrala s Kitajko Zhaoxuan YANG, 228. igralko lestvice WTA in izgubila z rezultatom 0-6 4-6.

Tadeja MAJERIČ je igrala z 22. letno Kitajko Di ZHAO, 1112. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom. Tadeja je prvi niz dobila s 6-3, drugega izgubila z 1-6, v tretjem pa je z breakom vodila s 5-2, a prednosti ni izkoristila in Kitajka se je vrnila v igro, izenačila na 5-5, nato pa je o zmagovalki odločila podaljšana igra. V tej je bila ZHAO boljša s [7-5] in s tem se je veselila končne zmage s 3-6 6-1 7-6(5). TUKAJ.

Na turnirju v Miamiju smo ostali v konkurenci posameznikov in posameznic brez predstavnikov

bm, 23.03.2015

V Miamiju sta se začela moški ATP in ženski WTA turnir. Oba imata enak nagradni sklad kar pomeni, da si bodo tako igralci kot igralke razdelili po 5.381.235 $.

Na moškem turnirju je v kvalifikacijah nastopil Aljaž BEDENE (ta teden 83. igralec sveta), ki ni imel časa za proslavljanje zmage v Irvingu, saj je že prvi dan moral na igrišče.

V prvem krogu je igral s 17. letnim Avstralcem Omarjem JASIKO, 441. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop dobil posebno povabilo. Pet težkih srečanj in potovanje iz Texasa na Florido pa je očitno le pustilo nekaj posledic in Aljaž je po dveh urah in 14. minutah moral premoč priznati mlademu Avstralcu. Srečanje je izgubil s 7-6(5) 4-6 4-6. Izenačeno srečanje, končno razmerje osvojenih točk je bilo 99-99, je prineslo 12 breakov, največ tri začetne udarce pa je Aljaž izgubil prav v zadnjem, odločilnem tretjem nizu.

S tem Slovenci v moški konkurenci ostajamo brez predstavnikov, saj Blaž ROLA ( ta teden na 101. mestu lestvice ATP) še ni pripravljen za nastope, Blaž KAVČIČ ( ta teden na 88. mestu ) pa bo imel po nastopih na Kitajskem krajšo pavzo.

V Miamiju je tako v glavnem turnirju v konkurenci posameznic nastopila samo Polona HERCOG. Žal tudi ona nespešno, saj se je poslovila že v prvem krogu. S 6-3 6-2 jo je premagala štiri leta mlajša, 20. letna Slovakinja Anna SCHMIEDLOVA, 58. igralka lestvice WTA.

V konkurenci dvojic bosta nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. TUKAJ.

Nik Razboršek v glavni turnir na Futuresu v Rovinju, Tom Kočevar Dešman uspešen v Bahrainu

bm, 23.03.2015

Nik RAZBORŠEK je na Futuresu v Rovinju v kvalifikacijah dosegel še četrto zmago in se uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-1 premagal Ukrajinca Vitaliya SACHKA.

V glavnem turniju se je tako pridružil Mike-u URBANIJI, ki je bil v turnir uvrščen neposredno.

Na Futuresu v Bahrainu nove točke za lestvico ATP lovi Tom KOČEVAR DEŠMAN. Na turnirju je 5. nosilec, začel pa je z zmago. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagal Čeha Dominika KELLOVSKYA.

TUKAJ.

Na Futuresu v Umagu v kvalifikacijah ostaja le še Nik Razboršek, Dalila Jakupović v glavni turnir v Quanzhou

bm, 22.03.2015

Na moškem Futuresu v Umagu sta se v tretji krog kvalifikacij uvrstila Miha MLAKAR in Nik RAZBORŠEK.

Miha MLAKAR je tekmo tretjega kroga izgubil, Nik RAZBORŠEK jo mora še odigrati.

V drugem krogu sta izgubila Aljaž RADINSKI in Miha OKORN.

Na ženskem ITF turnirju v Innisbrooku je v kvalifikacijah nastopila Petra RAMPRE in izgubila v prvem krogu.

Na ITF turnirju v Quanzhou (50.000 $) se je Dalila JAKUPOVIĆ s tremi zmagami uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-4 premagala Tajko Noppawan LERTCHEEWAKARN, 316. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Aljaž Bedene zmagovalec ATP Challengerja v Irvingu, že danes bo nastopil v Miamiju

bm, 22.03.2015

Izjemno uspešno se je za slovenske tenisače končal ta konec tedna, saj sta naša igralca slavila kar na dveh turnirjih serije ATP Challenger.

Aljaž BEDENE je na 125.000 $ vrednem turnirju v ameriškem Irvingu v finalu s 7-6(3) 3-6 6-3 premagal Američana Tima SMYCZEKA, 83. igralca lestvice ATP in tako na najlepši način zaokrožil izjemno serijo zmag ta teden, ko je premagal kar tri igralce iz prve stoterice.

Po odličnem začetku sezone in nekoliko slabšem nadaljevanju je Aljaž kot kaže ponovno našel pravo formo in to tik pred začetkom naslednjega velikega ATP turnirja v Miamiju.

Za Aljaža je to že 9. zmaga v 10. finalu na turnirjih serije Challenger.

Čestitamo !

Aljaž se že seli v Miami, kjer se začenjata naslednja velika ATP in WTA turnirja.

Na ATP turnirju z nagradnim skladom 5.381.235 $ bo Aljaž BEDENE nastopil v kvalifikacijah, kjer bo že danes v prvem krogu igral s 17. letnim Avstralcem Omarjem JASIKO, 444. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Shenzhenu do 13. naslova na turnirjih serije ATP Challenger

bm, 22.03.2015

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ v kitajskem Shenzhenu osvojil svoj 13. naslov na turnirjih serije ATP Challenger. V finalu je s 7-5 6-4 premagal Brazilca Andrea GHEMA in si s tem že zagotovil neposreden nastop v glavnem delu naslednjega Grand Slam turnirja Roland Garros.

Čestitamo !

V sporočilu za javnost so iz tabora Blaža KAVČIČA zapisali :

Le dobre tri tedne potem, ko je po operaciji odložil bergle, je Blaž pripotoval na turnir serije ATP Challenger v Shenzen (Kitajska), kjer je kljub pomanjkanju treninga in tekmovalnega ritma prikazal dobro igro in predvsem psihično trdnost, prišel do finala kjer je dosegel še 190 zmago na turnirjih serije ATP Challenger in s tem osvojil že 13. turnirsko zmago. »Uspeh, ki sem ga dosegel na tem turnirju mi pomeni ogromno. Kar se tiče rezultata nisem dosegel nič posebnega, na tej ravni sem bil že pred leti. Bolj pomembno je, da v zadnjem času po vseh teh neverjetnih in čudnih poškodbah vztrajam in nekako ohranjam željo po nadaljevanju, kar je najtežje. Ta zmaga je uspeh, ker pomeni potrditev vseh težkih odločitev, da v najtežjih trenutkih najdeš motivacijo za nadaljevanje,« je po tekmi dejal Blaž, ki se je s tem uspehom ponovno zavihtel med top 100 ATP.

Da je to poseben uspeh potrjuje tudi dejstvo, da je Blaž še manj kot mesec dni nazaj hodil s pomočjo bergel. »V bistvu mi ni povsem jasno kako mi je to uspelo, saj še prejšnji teden nisem mogel neovirano teči in obremenjevati stopala. Sama igra in forma še ni na želeni ravni, kar je nekako logično, ampak štejejo zmage. Dobra igra ne pomaga prav dosti, če nisi tekmovalno uspešen. Vesel sem, da uspevam po vseh teh poškodbah ohranjati energijo in željo za nadaljevanje. Ta zmaga mi daje zagon za naprej,” je dodal Blaž.

Že v lanski sezoni je imel Blaž dve težji poškodbi stopala - operacijo ukleščenega živca na levem in počeno kost na desnem stopalu, zaradi česar je uspel tekmovati le slabo polovico sezone. Po uspešnem začetku letošnje sezone so se zopet pojavile bolečine v desnem stopalu, zaradi katerih je nekaj tednov za tem odšel na ponovno operacijo. »Včasih je res težko, ko delaš vse, da se počasi vrneš po poškodbi, da prideš na raven kjer si že bil. Ko se zdi, da končno vse dobro in si pripravljen na naslednji korak, ponovno pride poškodba. V ekipi delamo ogromno na preventivi, ampak gre za nenavadne situacije, dve operaciji vnetih živcev in počena kost so poškodbe, na katere res ne moreš vplivati,« je opisal težke trenutke.

Vendar pa Blaž, ki je ravno dopolnil 28 let še vedno verjame, da še ni doesegel svojega vrhunca v športu, kjer veliko tekmovalcev najboljše rezultate dosega po 30. letu. “Vsi profesionalni športniki se srečujemo s težavami, tu ni nič novega in tudi jaz nisem izjema, ključen je odziv na težave. V svetu vrhunskega športa ni časa za jamranje, potrebni so jekleni živci in predvsem popolna predanost,« je pred nadaljevanjem sezone odločen Blaž. TUKAJ.

Aljaž Bedene finalist na ATP Challengerju v Irvingu

bm, 22.03.2015

Aljaž BEDENE nastopa na ATP Challengerju z nagradnim skladom 125.000 $+H v ameriškem Irvingu, kjer se je na močno zasedenem turnirju uvrstil v finale.

Včeraj je nastopil kar dvakrat.Najprej je v četrtfinalu izločil 7. nosilca, 29. letnega Ciprčana Marcosa BAGHDATISA, 61. igralca sveta.

Srečanje je bilo zelo izenačeno, oba igralca sta dobro servirala, tako da smo v srečanju videli vsega tri breake. Enega,ki je Aljažu prinesel zmago v prvem nizu s 6-3 in po enega na vsaki strani v drugem nizu, kar je srečanje pripeljalo v podaljšano igro. V tej je bil bolj zanesljiv Aljaž BEDENE, ki je tie-break dobil s 7-5 in se tako veselil zaslužene zmage in uvrstitve v polfinale .

Nato je moral na igrišče še enkrat, da je odigral polfinalno srečanje. Nasprotnik je bil kvalifikant, Britanec Kyle EDMUND>, 153. igralec sveta.

Aljaž je srečanje dobil v uri in enajstih minutah. Po tesnem prvem nizu, ki ga je dobil s 7-6(1) je v drugem nizu nasprotniku trikrat odvzel servis in niz dobil gladko s 6-1 ter se uvrstil v finale. Aljaževa forma je očitno ponovno v vzponu, kar je odlična napoved prede naslednjih velikim turnirjem, ki se sredi tedna začne v Miamiju.

V finalu bo Aljaž igral z zmagovalcem tekme med Američanom Timom SMYCZEKOM in Luksemburžanom Gillesom MULLERJEM, ki morata srečanje še dokončati. Ob prekinitvi je vodil Tim SMYCZEK s 6-4 1-2.

Blaž je v prvem krogu igral z Američanom Raajevim RAMOM, 142. igralcem lestvice ATP. Aljaž je bil boljši in s tremi breaki je slavil s 6-3 7-5.

Pomembno zmago pa je dosegel v drugem krogu, ko je s 6-4 3-6 6-2 pemagal Avstrijca, 21. letnega Dominica THIEMA, 4. nosilca turnirja in trenutno 46. igralca sveta.

Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri. Aljaž je dobro serviral (70 % izkoristka prvega servisa), nasprotniku petkrat odvzel servis, sam ga je izgubil trikrat, ter zabil 8 asov.

Tudi finalno srečanje, ki se bo začelo ob 21.30 uri boste lahko spremljali v live streamu TUKAJ.

Na četrtem Futuresu Istarske riviere v drugi krog štirje Slovenci, Jakupovićeva začela z zmago na Kitajskem

bm, 21.03.2015

Nadaljujejo se moški turnirji serije Futures na Hrvaškem. V okviru tradicionalne Istarske riviere je prihodnji teden na sporedu že četrti turnir, ki se je s kvalifikacijami začel danes v Rovinju. Tudi tokrat na turnirju nastopa 127 igralcev, tako da bo potrebno za uvrstitev v glavni turnir zmagati štirikrat.

Turnir se za Slovence ni začel najuspešneje, saj so se v drugi krog od 11 nastopajočih Slovencev uvrstili samo štirje. V prvem krogu so bili uspešni Miha OKORN, Aljaž RADINSKI, Miha MLAKAR in Nik RAZBORŠEK.

Izgubili so Vid FUGINA, Tilen ŽITNIK, Grega BOH, Marko NOVAK, Matej LELJAK, Marko STOŠIĆ in Rok KRIŽAJ.

Na ženskem ITF turnirju v kitajskem Quanzhou (50.000 $) sta prijavljeni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

Prva je že uvrščena v glavni turnir, druga je morala v kvalifikacije in jih začela z zmagama. Jakupovićeva je v prvem krogu s 6-0 7-6(3) premagala Kitajko Qiu Yu YE, v drugem krogu pa je bila boljša še od Tajke Chin Wei CHAN s 6-3 4-6 6-2.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Nina Potočnik končali v polfinalu ITF turnirja v Umagu

bm, 21.03.2015

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Umagu sta Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK izgubili polfinalni srečanji.

Tamara ZIDANŠEK je morala premoč priznati 4. nosilki, 42. mladinki sveta, 16. letni Rusinji Aleksandri POSPELOVI. Ta je zmagala z rezultatom 6-1 7-5.

Od Nine POTOČNIK pa je bila s 6-3 6-1 boljša Čehinja, 17. letna Miriam KOLODZIEJEVA, 29. igralka mladinske svetovne teniške lestvice.

Naše mladinke so v Umagu dosegle enega najboljših "ekipnih" rezultatov na mladinskih turnirjih 1. ranga in bodo zelo blizu nastopom na mladinskih grand slam turnirjih, v glavnih ali v kvalifikacijah. TUKAJ.

Blaž Kavčič si je priigral finale na ATP Challengerju v Shenzhenu (live stream nedelja zjutraj)

bm, 21.03.2015

Blaž KAVČIČ se z veliko borbenostjo in dobro igro prebija iz kroga v krog na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ v Shenzhenu in danes si je v še enem zelo napornem srečanju piigral finale. V polfinalu je potreboval tri ure in devet minut za zmago nad Špancem, 33. letnim Danielom MUNOZOM-DE LA NAVO., 198. igralcem lestvice ATP.To je bilo za Blaža tretje zaporedno srečanje, ko je na igrišču preživel več kot dve uri, zato je njegova zmaga vredna toliko več.

Igralca sta si v tekmi priigrala kar lepo število priložnosti za break in danes je bil v tem elementu uspešnejši Blaž, kar mu je na koncu tudi prineslo zmago. Blaž je izkoristil 5 od osmih break žog, MUNOZ DE-LA NAVA le 4 od 15.In še zanimivost. V srečanju je bil v osvojenih točkah Španec celo boljši s 126 - 121, a je to zgolj slaba tolažba.

Blaž se bo v finalu pomeril z 32. letnim Brazilcem Andreem GHEMOM, 171.igralcem lestvice ATP. To bo njuno prvo medsebojno srečanje, Brazilec pa v finale prihaja bolj spočit, še posebej če upoštevamo, da se Blaž vrača po poškodbi in njegova pripravljenost zagotovo še ni na nivoju, ki si ga sam želi. A glede na Blaževe zadnje predstave in njegovo izjemno borbenost verjamemo, da lahko osvoji nov naslov na turnirjih serije Challenger.

Srečanje si lahko v live streamu ogledate v nedeljo zjutraj z začetkom ob 07.00 uri TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Nina Potočnik polfinalistki ITF turnirja v Umagu

bm, 20.03.2015

Tamara Zidanšek in Nina Potočnik sta polfinalistki ITF turnirja 1. ranga v Umagu. V današnjem četrtfinalu je Tamara ZIDANŠEK s 6-4 6-1 premagala Grkinjo Eleni CHRISTOFI, Nina POTOČNIK pa je s 6-2 6-0 odpravila Ukrajinko Anastasiyo FEDORYSHYN.

Manj uspešna je bila Manca PISLAK, ki je po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in pri zaostanku z 0-3 v drugem nizu, srečanje Čehinji Miriam KOLODZIEJEVI, 3. nosilki turnirja, predala. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič polfinalist na ATP Challengerju na Kitajskem (live stream)

bm, 20.03.2015

Baž KAVČIČ je bil na ATP Challengerja v Shenzhenu uspešen tudi v četrtfinalu. Igral je z 22. letnim Francozom Tristanom LAMASINOM, 243. igralcem lestvice ATP in zmagal .

Točno dve uri je Blaž potreboval za zmago s 3-6 6-2 6-1. Z zelo dobrim prvim začetnim udarcem (71 % iztkoristek) in šestimi odvzemi servisa nasprotniku, sam je izgubil servis le trikrat se je uvrstil v polfinale. Blaž je sicer imel v srečanju kar 20 priložnosti za break, od tega 10 v prvem nizu, ko je izkoristil le eno, kar mu je tudi odneslo prvi niz.

V polfinalu ga čaka Španec, 33. letni Daniel MUNOZ-DE LA NAVA, 198. igralec lestvice ATP.

Na poti do polfinala je Blaž v drugem krogu igral z Nemcem, 24. letnim Richardom BECKERJEM, 382. igralcem lestvice ATP.

Dve uri in 36 minut je potreboval Blaž, da je zlomil odpor Nemca. Končni izid se je glasil 6-7(4) 6-4 6-4.

To je bilo srečanje, v katerem sta oba igralca odlično servirala, v celotnem srečanju pa začetni udarec izgubila le štirikrat.

Blaž je nasprotniku odvzel servis trikrat, Becker Blažu le enkrat. Blaž je ob šestih dvojnih napakah zabil 7 asov, nasprotnik ob devetih dvojnih napakah kar 20 asov. Oba pa sta imela zavidljiv odstotek izkoristka prvega servisa, Blaž 80% in Becker 82 %. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 107 proti 96.

Polfinalno srečanje lahko spremljate v live streamu v petek zjutraj ob 05.30 uri TUKAJ.

Tri Slovenke v četrtfinalu mladinskega ITF turnirja v Umagu

bm, 19.03.2015

Na mladinskem ITF turnirju v Umagu so Tamara ZIDANŠEK, Nina POTOČNIK in Manca PISLAK zmagale tudi tretjič in se uvrstile v četrtfinale.

Tamara ZIDANŠEK je s 6-2 6-3 premagala Egipčanko Sandro SAMIR, Nina POTOČNIK je bila s 3-6 7-6(6) in 6-3 boljša od 11. nosilke, Romunke Oane GAVRILA, Manca PISLAK pa je s 7-5 4-6 7-5 premagala Romunko, 12. nosilko Ioano MINCA. V tretjem krogu sta izgubila Veronika ERJAVEC, s 6-3 6-2 jo je premagala Rusinja Aleksandra POSPELOVA in Sven LAH, katerega je 6-4 6-3 izločil 11. nosilec, Estonec Keneth RAISMA. TUKAJ.

Odlični nastopi Tamare Zidanšek, Mance Pislak, Nine Potočnik, Veronike Erjavec in Svena Laha v Umagu

bm, 18.03.2015

Naše najboljše mladinke in mladinec še naprej odlično igrajo na ITF turnirju 1. ranga v Umagu.

Posebno pozornost si tokrat zaslužita Sven LAH in Veronika ERJAVEC, ki sta se kot nepostavljena uvrstila v tretji krog. Še več. Sven LAH nastopa s posebnim povabilom in v drugem krogu je 7-6 (4) 3-6 6-1 premagal Romuna Alexandrua Vasila MANOLA, 213. mladinca sveta. Za nastop v četrtfinalu se bo boril z Estoncem, 11. nosilcem, Kennethom RAISMO.

Veronika ERJAVEC je bila od naših štirih predstavnic v drugem krogu edina nepostavljena igralka. Tudi ona igra odlično in v drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala 13. nosilko, Čehinjo Karolino NOVOTNO, 129. mladinko sveta. Težka preizkušnja jo čaka v tretjem krogu, ko se bo pomerila s 4. nosilko, Rusinjo Aleksandro POSPELOVO, 42. igralko lestvice ITF, ki je v letošnjih štirih nastopih na turnirjih 1. in 2. ranga zbrala štiri polfinala, en turnir pa je tudi osvojila.

Tamara ZIDANŠEK, 2. nosilka turnirja je v drugem krogu brez težav s 6-4 6-3 premagala Moldavijko Anastasio DETIUC (ITF 345) in bo v tretjem krogu igrala z Egipčanko Sandro SEMIR.

6. nosilka Nina POTOČNIK je prav tako brez težav s 6-2 6-2 opravila s Švicarko Jessico CRIVELLETO (ITF 228). V tretjem krogu se bo merila z Romunko Oano GAVRILO, 11. nosilko in 117. mladinko sveta.

Tudi 7. nosilka Manca PISLAK ni imela težav. Hrvatici Ani BIŠKIĆ (ITF 221) je oddala vsega štiri igre in zmagala s 6-4 6-0. V tretjem krogu bo igrala z Romunko Ioano MINCU, 125. igralko mladinske svetovne teniške lestvice.

V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstile Manca PISLAK, ki igra v paru z Egipčanko Sandro SAMIR in sta bili v prvem krogu usodni za Niko KOZAR in Georgio LAWSON, v drugem krogu pa še za Niko RADIŠIČ in Veroniko ERJAVEC.

Druga četrtfinalistka v konkurenci dvojic je Nina POTOČNIK, ki igra v paru s Čehinjo Terezo KOLAROVO. TUKAJ.

Konec nastopov za naše igralke in igralce na turnirjih Futures in ITF

bm, 18.03.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN je na Futuresu v Sharm El Sheikhu po zmagi v prvem krogu, ko je s 7-5 6-3 premagal 20. letnega domačina Karima HOSSAMA, 896. igralca lestvice ATP, v drugem krogu izgubil. S 6-0 6-4 ga je premagal Egipčan, 3. nosilec, 24. letni Mohamed SAFWAT, 266. igralec lestvice ATP. Ta je bil prejšnji teden finalist turnirja, ki je prav tako potekal v Sharm El Sheikhu.

Na moškem Futuresu v Puli je edini slovenski predstavnik v glavnem turnirju Mike URBANIJA v prvem krogu s 6-1 2-6 2-6 izgubil z 21. letnim Italijanom Pietro RONDONIJEM , 637. igralcem lestvice ATP.

Nastja KOLAR je nastopila na ITF turnirju (25.000 $) v Sevilli, kjer je v kvalifikacijah dosegla dve zmagi. Včeraj je začela srečanje prvega kroga glavnega turnija s 6. nosilko, Čehinjo Barboro KREJCIKOVO. Srečanje je bilo pri zaostanku Kolarjeve s 3-4 v prvem nizu prekinjeno in se je nadaljevalo danes.

Kolarjeva v nadaljevanju ni dobila nobene igre več in pri izidu 3-6 in 0-2 je srečanje predala. TUKAJ.

Na seji TRK sprejeti pomembni sklepi, ki se nanašajo na tekmovalni sistem in rangiranje

bm, 18.03.2015

Tekmovalno registracijska komisija TZS je na 1. seji dne 3.3.2015 na predlog Strokovnega sveta TZS sprejela nekaj pomembnih sklepov, ki se nanašajo na tekmovalni sistem in Pravilnik o rangiranju.

Te spremembe so predvsem:

SKLEP št. 3: TRK potrdi predlagan format DP 32/32/16 inpripravi potrebne spremembe tekmovalnega pravilnika in pravilnika o rangiranju. Prvenstvo se v letu 2015 poskusno odigra v štirih dneh, začetek GT je v ponedeljek. Kvalifikacije se igrajo na dva dobljena tie-break niza.



SKLEP št. 4: Istočasno z DP v kategorijah 12, 14 in 16 let se organizira OP B ranga v istih starostnih kategorijah, na katerem lahko nastopijo igralci in igralke, ki se niso uvrstili na DP. Na OP se organizira tudi turnir dvojic, na katerem lahko nastopijo igralci, ki se niso uvrstili v GT dvojic na DP. Turnir se začne v sredo.

SKLEP št. 5: V povezavi z zgornjim sklepom se spremeni Pravilnik o rangiranju. Igralci in igralke B turnirja in turnirja dvojic na OP dobijo za lestvico TZS 10 % točk, ki bi jih dobili za enako uvrstitev na državnem prvenstvu.Pravilnik se spremeni do 1.4.2015, ko bo objavljena nova lestvica.

SKLEP št. 6: Potrdi se predlog spremembe štetja na v kvalifikacijah OP in FIN turnirjev. Kvalifikacije se igrajo na dva skrajšana niza do 4. Pri rezultatu 4 - 4 sledi podaljšana igra – tie break. Vprimeru, da je rezultat 1 - 1 v nizih se igra odločilna podaljšana igra »champions tie - break« do 10.

SKLEP št. 7: Pri sestavi jakostnih lestvic se spremeni kriterij uvrstitev na mednarodno lestvico v kategoriji do 18 let. Na vrh nacionalne lestvice se uvrsti igralec oz. igralka, ki je na mednarodni lestvici ITF uvrščena na 300. mesto ali bolje. Pravilnik o rangiranju se dopolni do 1.4.2015, ko stopi v veljavo nova lestvica.

TRK je sprejala tudi SKLEP št. 8: Ekipe morajo biti v ligaškem tekmovanju enotno oblečene (majice).

Celotno vsebino zapisnika najdete TUKAJ.

OP Kranja za rekreativne igralce tenisa DITS

bm, 17.03.2015

V Kranju je potekalo odprto prvenstvo DITS.

V ženski konkurenci je slavila Lea SUNARIČ, ki je v finalu z 9-0 premagala Andrejo BIZJAK.

Na odprtem prvenstvu Kranja se je v A turnir prijavilo rekordno malo tekmovalcev, zato so se Aleš Maček, Mark Svoljšak, Rok Jarc in Jani Makovec pomerili po sistemu Round Robin, vsak z vsakim. Zmagovalec je postal Jani MAKOVEC.

V moškem B turnirju je slavil Simon GRADIŠAR iz Novega mesta, kar je njegova prva zmaga na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura, v finalu pa je bil z 9-4 boljši od Mitje MALIJA.

Igralci v C turnirju postajajo vse kvalitetnejši, na tekmovanju v Kranju smo gledali morda najmočnejše igralce do sedaj. Slavil je Safet HADŽIČ, ki je v finalu z 9-2 premagal Primoža TIRINGARJA.

V D turnirju je zmagal Gal JERMAN. V finalu je s 3-6 6-2 [10-6] premagal Miho OKORENA.

Število prijav na odprto prvenstvo Kranja za veterane je bilo ravno pravšnje, da so lahko izvedli tako kategorijo 45+ kot tudi kategorijo 55+. V kategoriji 45+ je zmagal Janez SVOLJŠAK, v kategoriji 55+ je bil najboljši Matjaž POGAČAR.

Foto: M. Pogačar

Komentar dogajanj v Kranju in fotografije zmagovalcev poglejte TUKAJ.

V Umagu se je začel glavni turnir, v drugi krog Zidanšek, Potočnik, Pislak, Erjavec in Lah

bm, 17.03.2015

V Umagu so se na mladinskem ITF turnirju 1. ranga končali kvalifikacijski obračuni, v katerih je nastopilo 105 igralcev in igralk, za napredovanje v glavni turnir pa je bilo potrebno doseči tri zmage.

Nastopilo je šest deklet in 11 fantov, v glavni turnir pa se je skozi gosto kvalifikacijsko sito uspela prebiti le Nika RADIŠIČ. Kot 8. nosilka je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 6-4 6-1 premagala Srbkinjo Sandro MALETIN, v finalu kvalifikacij pa je prvi niz proti Švicarki Joanne ZUGER dobila s 6-3, nato pa ji je Švicarka srečanje predala. Nastope je nato končala v prvem krogu glavnega turnirja, kjer jo je s 7-6(4) 6-3 premagala Nefisa BERBEROVIĆ iz BiH.

Po odpovedi Hane MRAZ v glavnem turnirju pri dekletih nastopa 6 Slovenk, pri fantih pa le Sven LAH, ki je za nastop dobil posebno povabilo. Tega je odlično izkoristil in v prvem krogu s 6-3 6-0 premagal domačega povabljenca Karla BOLJATA.

V prvem krogu so bile uspešne tudi 2. nosilka Tamara ZIDANŠEK, ki je bila s 6-0 6-2 boljša od Čehinje Michaele BAYERLOVE (ITF 263), Veronika ERJAVEC, ki je s 3-6 6-1 6-1 premagala Hrvatico Marijo ČURNIĆ (ITF 470), Nina POTOČNIK, sicer 6. nosilka turnirja je s 6-3 6-0 premagala Američanko Nado DIMOVSKO (ITF 672), Manca PISLAK, 7. nosilka turnirja pa je bila s 6-4 4-6 6-0 boljša od Slovakinje Barbore PALCATOVE (ITF 884).

Ob Niki RADIŠIČ je v prvem krogu glavnega turnirja z nastopi končala tudi Nika KOZAR. S 6-3 3-6 6-4 jo je premagala Romunka Ilona-Georgiana GHIOROAIE ( ITF 634), ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij.Foto: M.Pislak TUKAJ.

Blaž Kavčič se je v Shenzenu uvrstil v drugi krog, Andreja Klepač četrtfinalistka v Indian Wellsu, Tomislav Ternar izgubil finale kvalifikacij v Puli

bm, 17.03.2015

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v Shenzenu v drugem nastopu na turnirjih serije Challenger po operaciji stopala dosegel prvo zmago. S 6-2 6-4 je v uri in pol premagal domačina, 28. letnega Zhe LIJA, 351. igralca lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom. Statistika kaže, da Blaž dobro serviral (78 % izkoristek prvega in 54 % izkoristek drugega srevisa), izkoristil je tri od šestih break priložnosti, v osvojenih točkah pa je bil na koncu srečanja boljši s 70-55.

V drugem krogu bo v četrtek igral s kvalifikantom, 24. letnim Nemcem Richardom BECKERJEM, 382. igralcem lestvice ATP.

Na WTA turnirju v Indian Wellsu se je po Katarini SREBOTNIK v četrtfinale konkurence dvojic uvrstila tudi Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Claudio JANS IGNACIK sta v drugem krogu s 6-2 6-3 premagali Rusinjo Svetlano KUZNETSOVO in Američanko Coco VANDEWEGHE.

Na Futuresu v Puli je Tomislav TERNAR po dveh kvalifikacijskih zmagah izgubil odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir. S 4-6 7-6(5) 6-4 ga je premagal Čeh Zdenek KOLAR. V glavnem turnirju bo tako nastopil samo Mike URBANIJA.

Na ženskem ITF turnirju v Orlandu (10.000 $) bo nastopila Petra RAMPRE. TUKAJ.

Katarina Srebotnik četrtfinalistka v Indian Wellsu, Nastja Kolar v glavni turnir Seville, med fanti nastopi Blaža Kavčiča, Aljaža Bedeneta, Mikea Urbanije in Toma K. Dešmana

bm, 16.03.2015

Na WTA turnirju v Indian Wellsu se je Katarina SREBOTNIK s soigralko, Francozinjo Caroline GARCIA, s katero sta sedmi nosilki turnirja dvojic, uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu sta s 6-0 6-4 premagali Romunko Raluco OLARU in Ukrajinko Olgo SAVCHUK.

Andreja KLEPAČ bo v drugem krogu nastopila v večernem sporedu.

Na ženskem ITF turnirju 25.000 $ v Sevilli se je Nastja KOLAR uvrstila v glavni turnir, potem ko je v kvalifikacijah dosegla dve zmagi. Danes je v finalu kvalifikacij z 2-6 6-1 6-2 premagala Gruzijko Ekaterine GORGODZE. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO.

V torek bo v Shenzhenu v prvem krogu ATP Challengerja nastopil Blaž KAVČIČ, ki bo igral s Zhe LIJEM, Aljaž BEDENE pa bo igral na ATP Challengerju v Irvingu, kjer bo v prvem krogu njegov nasprotnik Američan Rajeev RAM.

Mike URBANIJA je v glavnem žrebu Futuresa v Puli, v prvem krogu bo igral s kvalifikantom, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa bo na Futuresu v Sharm El Sheikhu igral z domačim povabljencem Karimom HOSSAMOM. TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja, Kaja Juvan in Nika Radišič v zadnji krog kvalifikacij v Umagu

bm, 16.03.2015

Na ITF turnirju 1. ranga v Umagu so odigrali tekme drugega kroga kvalifiakcij. Pri fantih je v tretji, zadnji krog kvalifikacij, napredoval Jakob Aljaž KAPLJA, ki je 7. nosilec kvalifikacijskega turnirja, v drugem krogu pa je s 6-0 6-2 premagal Srba Alekso PETROVIĆA.

V drugem krogu so izpadli Grega BOH, Jernej ZAPLOTNIK in Anže ARH, v finalu kvalifikacij pa Bor SCHWEIGER MUŽAR. S 6-1 6-2 ga je premagal 3. nosilec kvalifikacij, Italijan Corrado SUMMARIA.

Pri dekletih sta zmagi v drugem krogu vknjižili Kaja JUVAN, ki je s 6-2 6-1 premagala Nemko Franzisko-Marie AHREND in Nika RADIŠIČ(na fotografiji), ki je bila s 6-4 6-1 boljša od Srbkinje Sandre MALETIN.

V drugem krogu so izpadleTina Kristina GODEC, Lara PROSENJAK, Lian BENEDEJČIČ in Stefany GRLJ..

V zadnjem krogu kvalifikacij je Kaja JUVAN v treh nizih izgubila z 2. nosilko, Romunko Ilono GEORGIANO GHIOROAIE. TUKAJ.

Tina Cvetkovič, Blaž Gvardjančič, Jon-Lan Šuntar, Maja Zucchiati, Taj Dolenc in Tajda Zalokar zmagovalci turnirjev do 12 in do 18 let

bm, 16.03.2015

Končali so se turnirji do 12 in do 18 let, ki so se odvijali v Mariboru in Ljubljani.

V Mariboru so nastopali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih je slavil 4. nosilec Blaž GVARDJANČIČ (Zklub). V finalu je s 6-2 6-0 premagal nepostavljenega Eneja BERGHAUSA (Br-Mb), 45. igralca lestvice TZS do 18 let, ki je bil v četrtfinalu boljši od 6. nosilca Aljaža ŠENICE, v polfinalu pa še od 5. nosilca Matica ZAPLOTNIKA.

Pri dekletih smo v gorenjskem klubskem finalnem obračunu igralk iz Radovljice spremljali tekmo med Tino CVETKOVIČ in Niko ALBREHT. S 6-3 6-0 je bila boljša leto dni mlajša Tina CVETKOVIČ.

Dečki in deklice so točke za lestvico TZS nabirali na finalnih A in B turnirjih do 12 let. Oba turnirja sta bila kakovostno zelo dobro zasedana, saj so z izjemo prvega igralca in prve igralke lestvice do 12 let nastopili vsi najboljši. Turnirja sta se zato iz tretjega dvignila v drugi rang in igralcem ter igralkam prinesla zajetnejši kupček točk.

Pri dečkih do 12 let je v A turnirju slavil Jon-Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-2 6-3 premagal leto dni mlajšega Celjana Luna OBRULA, sicer 1. nosilca turnirja. V B turnirju dečkov je slavil Taj DOLENC (TkMed). S 6-4 6-4 je bil boljši od Franca Jakoba KAVŠKA (Otočec)

Na A turnirju deklic je vlogo prve favoritinje upravičila Novogoričanka Maja ZUCCHIATI, 1. nosilka turnirja, sicer pa 2. igralka lestvice TZS do 12 let, a se je v finalu kar precej namučila s 3. nosilko Nino PLIBERŠEK (Ptuj). Ta je v polfinalu pred tem garala skoraj tri ure v srečanju s klubsko kolegico in drugo nosilko Tajo LONČARIČ, tako da je v finalnem obračunu zagotovo že čutila posledice predhodne tekme. Maja ZUCCHIATI je finalno tekmo dobila z rezultatom 5-7 7-5 6-3.

B turnir deklic je osvojila Tajda ZALOKAR (Šentjur), ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb).

Igralke in igralce zdaj na domačih prizoriščih čaka tritedenska pavza, nato pa se začnejo turnirji na prostem. TUKAJ.

Volilna skupščina Sekcije za tenis na mivki - vabilo

bm, 15.03.2015

Sekcija za tenis na mivki TZS vabi na volilno skupščino, ki bo v torek, 24. 3. 2015 ob 18:30 uri v prostorih Teniške zveze Slovenije, Šmartinska 152, Dvorana 6/2 (1. nadstropje), 1000Ljubljana.

Podrobnosti preberite TUKAJ.

Končujejo se OP do 18 let v Mariboru in FIN 12 turnirji v Ljubljani

bm, 15.03.2015

V Ljubljani in Mariboru se bodo jutri z zaključnimi obračuni končali FIN turnirji do 12 let in OP do 18 let.

V Mariboru bomo na turnirju deklet spremljali gorenjski finale, saj sta finalistki članici TK Radovljica Nika ALBREHT in Tina CVETKOVIČ.

Druga nosilka Nika ALBREHT je v polfinalu s 7-5 2-6 6-0 premagala nepostavljeno Anjo OSTROVŠKO, članico domačega kluba ŽTK Maribor, 4. nosilka Tina CVETKOVIČ pa je bila v drugem polfinalu s 6-4 7-6(4) boljša od Urške VELEC (TK-Br).

Na turnirju fantov se bodo za nastop v finalu borili Matic ZAPLOTNIK (Ltc) in Enej BERGHAUS (Br-Mb) ter Blaž GVARDJANČIČ (Zklub) in Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj).

V Ljubljani sta na A turnirju finalista 1. in 2. nosilec, Lun OBRUL (Celje) in Jon-Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). Oba igralca sta do finala oddala le po štiri igre.

Na B turnirju dečkov se bosta za naslov borila Taj DOLENC (TK Med) in Franc-Jakob KAVŠEK (Otočec).

Na A finalnem turnirju deklic so polfinalistke Maja ZUCCHIATI (N.Gor) in Meta MARENK (Medvode) ter Nina PLIBERŠEK (Ptuj) in Taja LONČARIČ (Ptuj).

V B turnirju deklic se bosta v finalu pomerili Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb) in Tajda ZALOKAR (Šentjur) TUKAJ.

V Ljubljani smo dobili državne veteranske prvake v dvojicah

bm, 15.03.2015

V ŠC Millenium v Ljubljani se je končalo državno veteransko prvenstvo v dvojicah. Nastopilo je 23 parov, naslove državnih prvakov in prvakinj pa so osvojili:

M do 45 let: Samo AMON in Rade VUKIĆ

M 45 - 55 let: Matjaž KONČAN in Samo ZAKERŠNIK

M 55 - 65 let: Branko PODGORNIK in Zmago TAJNŠEK

M 65+: Tone PREŠEREN in Roman RUTAR

Dame: Anja REGENT in Vera PAJENK

Nekaj fotografij najdete TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke v Umagu začeli s kvalifikacjami

bm, 15.03.2015

V Umagu se s kvalifikacijami začenja 31. Perin Memorial, ITF turnir 1. ranga, katerega se tradicionalno množično udeležujejo tudi slovenski mladinci in mladinke.

Pri dekletih so prijavljene vse naše najboljše mladinke iz svetovne teniške lestvice. Kar štiri bodo, glede na prijave, tudi med prvimi osmimi nosilkami, kar pomeni, da si lahko v Umagu obetamo tudi kakšno vrhunsko slovensko uvrstitev. V glavnem turnirju so priijavljene Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK, Nina POTOČNIK, Hana MRAZ, Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC.

V kvalifikacijah, te se začnejo danes, nastopajo Kaja JUVAN, Lara PROSENJAK, Kristina Tina GODEC, Lian BENEDEJČIČ, Stefany GRLJ in Nika RADIŠIČ.

Nastop so že opravile in zmagale Kaja JUVAN, Tina Kristina GODEC, Lian BENEDEJČIČ, Stefany GRLJ, medtem ko sta bili Lara PROSENJAK in Nika RADIŠIČ v prvem krogu prosti.

Pri fantih je slika precej drugačna, a bomo po zaslugi Svena LAHA, ki bo nastopil s posebnim povabilom, tudi tu imeli predstavnika v glavnem turnirju. Upamo, da ne bo edini, saj se bodo še nekateri naši igralci poskušali v glavni turnir prebiti preko kvalifikacij. Naloga pa ne bo lahka, saj so kvalifikacije močne. Prvi nosilec, Ukrajinec Artem KAPSHUK, je 327. mladiec sveta.

V kvalifikacijah nastopajo Mark MESARIČ, Grega BOH, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Aleks GRLJ, Jure FRANK, Klemen NIKOLAŠ, Jernej ZAPLOTNIK, Jan VEHOVEC, Aljaž Jakob KAPLJA, Anže ARH in David Lucas AMBROŽIČ.

V prvem krogu so zmagali Grega BOH, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Jernej ZAPLOTNIK in Anže ARH, prost je bil Jakob Aljaž KAPLJA. Z astopi so končali Mark MESARIČ, Aleksa GRLJ, Jure FRANK, Klemen NIKOLAŠ, Jan VEHOVEC in David Lucas AMBROŽIČ. TUKAJ.

Polona Hercog še drugič letos morala priznati premoč Caroline Garcia

bm, 15.03.2015

Na WTA turnirju v Indian Welssu z nagradnim skladom 5.300.000 $ smo v drugem krogu glavnega turnija spremljali izjemno napet in izenačen dvoboj med kvalifikantko Polono HERCOG in 25. nosilko, Francozinjo Caroline GARCIA. Tekmo je po dveh urah in 17 minutah s 6-4 6-7(5) in 6-4 dobila tri leta mlajša Francozinja in tako po Acapulcu še enkrat premagala Hercogovo.

Tokrat je bilo srečanje bistveno bolj izenačeno, Polona HERCOG pa je ob nekoliko slabšem serviranju kot v uvodnih treh srečanjih tekmo izgubila in zaključila z nastopi v Indian Wellsu. Naslednja priložnost bo že prihodnji teden v Miamiju.

V prvem nizu so gledalci videli kar pet breakov, eden več je uspel Francozinji, ki je niz dobila s 6-4. V drugem nizu sta igralki izgubili uvodna začetna odarca, nato pa zanesljivo servirali do podaljšane igre. V tej je GARCIA povedla s 5-1, nato pa je Polona HERCOG osvojila kar šest točk zapored in podaljšano igro dobila na 5.

V tretjem nizu je GARCIA izgubila svoj prvi začetni udarec in Hercogova je z breakom povedla z 2-0, a je nato servis izgubila in izid je bil znižan na 2-2. Za Hercogovo je bila usodna, že pregovorno odločilna sedma igra, ki jo je na servis Hercogove dobila Francozinja in z drugim breakom v zadnjem nizu povedla s 4-3, nato pa prednost obdržala do konca in v deseti igri na svoj servis izkoristila prvo zaključno žogo ter tretji niz odločila v svojo korist s 6-4, s tem pa tudi srečanje.

Polona HERCOG bo Indian Wells zapustila s 35 WTA točkami in 18.000 $ denarne nagrade. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek v Bratislavi izgubil finalni obračun, Živa Falkner izgubila v polfinalu

bm, 15.03.2015

Odlično so ta teden v Bratislavi, na turnirju Tennis Europe 2. ranga v starostni kategoriji do 14 let, nastopali slovenski igralci in igralke. Najbiolje se je odrezal Mariborčan Filip Jeff PLANINŠEK.

Peti igralec lestvice TZS do 14 let, ki je tudi na domačih turnirjih letos dobro nastopal, je v polfinalu s 6-3 2-6 6-3 premagal vrstnika iz Srbije, 1. nosilca Mihaila POPOVIĆA, trenutno 14. igralca Evrope v starostni kategoriji do 14 let.

V finalu se je zelo dobro kosal tudi s 3. nosilcem Romunom Mihaiom Razvanom MARINESCUJEM, a mu na koncu moral priznati premoč. Romun je bil boljši s 7-6 6-3.

V konkurenci deklic je 5. nosilka Živa FALKNER z 2-6 2-6 izgubila polfinalno srečanje s 1. nosilko turnirja deklic, Romunko Carmen Roxano MANU, trenutno deveto igralko Evrope v starostni kategoriji do 14 let.

TUKAJ.

Seminar za nove glavne sodnike - razpis

bm, 14.03.2015

Sodniška organizacija Teniške zveze Slovenije organizira seminar za nove glavne sodnike.

Teoretični del seminarja bo potekal 10., 11. in 12. 04. 2015 v Ljubljani, praktični del pa 25. in 26. 04. 2015 v Kopru na turnirju pod okriljem TZS.

Nadaljnje informacije nudi Blaž Anže Pipan in sprejema prijave na pipanba@gmail.com ali +386 31 371 676.

Prijave se zbirajo do ČETRTKA, 9. 4. 2015 (v prijavi napišite: ime, priimek, datum rojstva, kraj, številko mobilnega telefona, e-poštni naslov.)

Kotizacija za udeleženca seminarja za teniškega sodnika znaša 80 €. Plačilo kotizacije preko računa na TZS, informacije kandidati dobijo naknadno.

Preberite tudi TUKAJ.

V Ljubljani finalni A in B turnirji do 12 let, dekleta in fantje do 18 let v Mariboru

bm, 14.03.2015

V Ljubljani ta konec tedna potekajo A in B finalni turnirji do 12 let. Dečki na A turnirju igrajo na igriščih TK Olimpija, A turnir za deklice in oba B turnirja pa se odvijata na igriščih TK Športplus.

Oba A turnirja sta dobro zasedena, saj z izjemo prvega igralca in prve igralke do 12 let nastopajo vsi najboljši. Na A turnirju dečkov so se v četrtfinale uvrstili Lun OBRUL, Sebastian DOMINKO, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Maj PREMZL, Aljaž JERAN, Nikola PERIĆ, Marsel ŽNUDERL in Lan Jon ŠUNTAR. Izpadli so 5., 6. in 7. nosilec. Na B turnirju so prav tako že znani četrtfinalisti.

Na A turnirju deklic so odigrali tekme prvega, na B turnirju pa tudi že tekme drugega kroga. V A turnirju v prvem krogu presenečenj ni bilo.

Fantje so na turnirju do 18 let, ki se igra na Braniku odigrali srečanja 1. kroga, zaenkrat so v igri še vsi nosilci.

Dekleta igrajo na igriščih ŽTK Maribor. Tu je šlo nosilkam slabše, saj so se do četrtfinala poslovile že štiri. Četrtfinalistke so Anja TRBEŽNIK, Urška VELEC, Tina CVETKOVIČ, Ana MERVIČ, Anja OSTROVŠKA, Lana GOLOB, Kim ŽIŽEK in Nika ALBREHT. TUKAJ.

Grega Žemlja izpadel v Kazanu, Blaž Kavčič v Shenzenu prvi nosilec, V Puli tretji Futures Istarske riviere

bm, 14.03.2015

Grega ŽEMLJA, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 546. mesto, se je v lov za nove točke podal v Kazan, kjer je nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 40.000$.

V prvem krogu kvalifikacij se je pomeril s 6 let mlajšim, 22. letnim Rusom Alexseyem VATUTINOM, 530. igralcem lestvice ATP. Grega je bil boljši in zmagal z rezultatom 6-0 6-7(5) 6-4, čeprav vse ni šlo povsem gladko. V tretjem nizu je namreč Rus z breakom že vodil s 3-0, a se je Graga pobral in na koncu slavil. V tekmi je zabil 17 asov. V drugem krogu je igral s še enim Rusom, 447. igralcem lestvice ATP, 20. letnim Alexandrom VASILENKOM. Tokrat se mu ni izšlo po željah, saj je bil Rus boljši z rezultatom 6-2 6-4. Grega je slabše serviral, zadel vsega 39 % prvih servisov, z drugim servisom pa je bil samo 42 %, kar je bilo premalo za zmago. Rus mu je namreč kar štirikrat odvzel servis.

Blaž KAVČIČ, trenutno 111. igralec sveta, bo imel, po neposrečenem nastopu v Guangzhou, popravni izpit v Shenzhenu. Na turnirju z nagradnim skladom 75.000$+H bo tudi ta teden prvi nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril z 28. letnim Zhen LIJEM, 351. igralcem lestvice ATP, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

V Puli je na sporedu tretji moški Futures Istarske riviere, tudi s slovensko udeležbo. V glavnem turnirju je že Mike URBANIJA, v kvalifikacijah pa nastopajo Tomislav TERNAR, ki je v prvem krogu prost, Miha MLAKAR je s 6-3 6-3 premagal Italijana Federica MORGOTTIJA, Tilen ŽITNIK je bil s 6-3 2-6 6-4 boljši od Italijana Mirka CUTULIJA, Aljaž RADINSKI pa je s 6-4 6-0 izločil Hrvata Nina KRNETO.

V prvem krogu sta izgubila Vid FUGINA in Marko NOVAK.

Po tekmah tretjega kroga ostaja v konkurenci Tomislav TERNAR, ki se je uvrstil v finale kvalifikacij, tekmo tretjega kroga pa mora odigrati še Tilen ŽITNIK. V drugem oz. tretjem krogu sta izgubila Miha MLAKAR in Aljaž RADINSKI.

Na ITF turnirju (25.000 $) v Sevilli v kvalifikacijah nastopa Nastja KOLAR. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je s 6-1 6-1 premagala 25. letno Argentinko Tatiano BUA. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Živa Falkner polfinalista TE 14 v Bratislavi

bm, 13.03.2015

Lep uspeh sta v Bratislavi že dosegla Filip Jeff PLANINŠEK in Živa FALKNER. Oba sta se na mednarodnem mladinskem turnirju TE do 14 let, turnir je 2. ranga, kar daje rezultatom še večjo težo, uvrstila v polfinale.

Filip Jeff PLANINŠEK, ki se je v glavni turnir uvrstil po uspešnem nastopu v kvalifikacijah, je v četrtfinalu s 6-3 2-6 6-2 premagal Rusa Vladimirja SENCHUKA, ki se je v glavni turnir prav tako prebil skozi kvalifikacje. V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, Srbom Mihailom POPOVIĆEM.

Živa FALKNER, 5. nosilka turnirja deklic je v četrtfinalu s 6-3 3-6 7-5 premagala kvalifikantko, Ukrajinko Oleksandro BALABO. V polfinalu bo igrala s 1. nosilko, Romunko Karmen Roxano MANU.

Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK sta v polfinalu končala z nastopi v konkurenci dvojic. Boljša sta bila Avstrijec Filip MISOLIC in Poljak Piotr PAWLAK, ki sta zmagala z rezultatom 6-2 3-6 [10-8]. TUKAJ.

Polona Hercog brez težav v drugi krog Indian Wellsa, napredovali tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik v dvojicah, Blaž Rola odpovedal nastop

bm, 12.03.2015

Poloni HERCOG kalifornijsko podnebje očitno prija, saj v Indian Wellsu prikazuje odlične partije. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je danes zmagala tudi v uvodni tekmi glavnega turnirja. Njena nasprotnica je bila 30. letna Rusinja Vera ZVONAREVA, leta 2010 že druga igralka sveta, ki pa v letu 2014 ni veliko nastopala in je leto končala na 251. mestu lestvice WTA. V letošnji sezoni ponovno nastopa na turnirjih najvišjega ranga, trenutno pa je 154. igralka sveta.

V današnjem obračunu proti Poloni HERCOG ni imela nobenih možnosti, saj je Slovenka, tako kot na prejšnjih dveh tekmah, odlično servirala in nasprotnici ni ponudila niti ene priložnosti za break, sama pa ji je začetni udarec odvzela kar petkrat iz osmih priložnosti. Polona HERCOG je zadela kar 82 % prvih servisov in jih 75 % tudi odločila v svoj prid. Skupaj je dobila 28 od 40 začetnih udarcev. Premoč se izraža tudi v številu osvojenih točk, kjer je bila Hercogova boljša z 52 - 28. Srečanje je trajalo vsega 53 minut.

Polono HERCOG v drugem krogu čaka težje delo. Njena nasprotnica bo 25. nosilka, 21. letna Francozinja Caroline GARCIA, 28. igralka sveta. Polona HERCOG bo imela priložnost, da se Francozinji oddolži za poraz, ki ji ga je ta zadala letos na turnirju v mehiškem Acapulcu. Takrat je GARCIA zmagala s 6-4 6-1. Francozinja je trenutno v odlični formi, saj se je na obeh zadnjih turnirjih serije WTA v Acapulcu in Monterreyu uvrstila v finale, tam pa obakrat izgubila s Švicarko Timeo BACSINSZKY.

Na turnirju v Indian Wellsu igrata tekmi prvega kroga konkurence dvojic Andrej KLEPAČ in Katarina SREBOTNIK.

Andreja KLEPAČ in Poljakinja Caludia JANS IGNACIK sta igrali proti 4. nosilkama Su-Wei HSIEH in Flavii PENETTA in zmagali s 6-1 3-6 [10-8]. Odločil je "super tie-break", ki sta ga dobili na 8, čpotem ko sta izkoristili drugo zaključno žogo.

Katarina SREBOTNIK igra s Francozinjo Caroline GARCIA, sta 7. nosilki, proti Ani IVANOVIČ in Angelique KERBER. Slovensko-francoska naveza je bila boljša z rezultatom 6-4 6-4.

Blaž ROLA, ki je bil neposredno uvrščen v glavni turnir je nastop odpovedal zaradi poškodbe. Slovenci tako v moški konkurenci ne bomo imeli predstavnika. TUKAJ.

Še eno priznanje za ŽTK Maribor

bm, 12.03.2015

V mariborski dvorani Tabor je v sredo potekala tradicionalna podelitev priznanj najboljšim športnikom in športnicam Maribora v letu 2014.

Mariborski športni novinarji so za najboljšo ekipo v individualnih panogah izbrali člansko moško teniško ekipo ŽTK Maribor.

Čestitamo! TUKAJ.

V Bratislavi uspešni Pia Lovrič, Živa Falkner in Filip Jeff Planinšek, konec nastopov za Marka Andrejiča Goljarja v Bratislavi in Luna Obrula v Umagu

bm, 12.03.2015

Na mladinskem turnirju v starostni kategoriji do 14 let Tennis Europe v Bratislavi sta bili v drugem krogu uspešni Pia LOVRIČ in Živa FALKNER med deklicami in Filip Jeff PLANINŠEK med dečki. Vsi trije so se uvrstili v četrtfinale.

Pia LOVRIČ je s 6-2 6-2 premagala Madžarko Teklo SZOLLOS, Živa FALKNER je bila s 6-0 6-3 boljša od Slovakinje Inez Marie KOTLIKOVE.

V konkurenci dečkov je Filip Jeff PLANINŠEK zmagal še drugič v glavnem turnirju. S 7-5 6-2 je premagal Slovaka Janosa FEKETEJA.

Mark ANDREJIČ GOLJAR je z 0-6 2-6 izgubil s 6. nosilcem, Čehom Kristianom KUBIKOM.

Mark in Filip Jeff sta nastopila še v konkurenci dvojic in zmagala ter se uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 4-6 6-2 [13-11] premagala 3. nosilca, Avstrijca Filipa MISOLICA in Poljaka Piotra PAWLAKA.

Na turnirju TE do 12 let v Umagu se je poslovil še zadnji slovenski predstavnik. V tretjem krogu je izgubil še Lun OBRUL. S 6-1 6-3 ga je premagal Hrvat Alen BILL TUKAJ.

Slovenski mladinci/ke uspešni v Bratislavi, v Umagu napredoval samo Lun Obrul, poraz Nike Radišič v Trnavi

bm, 11.03.2015

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, turnir je 2. ranga, v Bratislavi, naši igralci in igralke zaenkrat uspešno igrajo.

Po včerajšnjih zmagah Marka ANDREJIČA GOLJARJA in Filipa Jeffa PLANINŠKA sta danes zmagi v prvem krogu turnirja posameznic zabeležili tudi Pia LOVRIČ in Živa FALKNER.

Pia LOVRIČ je z rezultatom 6-1 6-0 premagala Slovakinjo Barboro BLAHOVO. Živa FALKNER, ki je 5. nosilka turnirja posameznic, je bila s 6-3 4-6 6-2 boljša od Čehinje Alexandre SILNE.

ANDREJIČ GOLJAR in PLANINŠEK sta bila uspešna tudi v prvem krogu konkurence dvojic in sta se uvrstila v četrtfinale, medtem ko sta FALKNERJEVA in LOVRIČEVA izgubili.

Na turnirju Tennis Europe v Umagu, tu se igra v starostni kategoriji do 12 let, je bil v drugem krogu uspešen samo Lun OBRUL. S 7-5 6-2 je premagal Srba Oliverja SABA RACA.

. Pri dečkih sta v drugem krogu izgubila Jon Lan ŠUNTAR in Robert KORELC, pri deklicah pa se je poslovila še zadnja slovenska predstavnica Taja LONČARIČ.

V konkurenci dvojic se je v četrtfinale uvrstila Annika PLANINŠEK, ki igra v paru s Hrvatico Doro KOS.

Na ITF turnirju 4. ranga v Trnavi je nastopila Nika RADIŠIČ. V prvem krogu je igrala s Poljakinjo Wiktorio RUTKOWSKO in izgubila z 2-6 0-6. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil v prvem krogu Guangzhoua

bm, 11.03.2015

Blaž KAVČIČ se je ne povsem pripravljen, po operaciji in krajši rehabilitaciji, odpravil na ATP Challenger v Guangzhou.

Na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ je bil prvi nosilec, a se je moral posloviti že v prvem krogu. S 6-1 6-3 ga je v uri in desetih minutah premagal domačin, 24. letni Ze ZHANG, 193. igralec lestvice ATP.

Blaž načrtuje še nastop prihodnji teden v Shenzhenu, do takrat pa bo poskušal formo spraviti na višji nivo. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Mark Andrejič Goljar uspešna v Bratislavi, v Umagu zmagi za Tajo Lončarič in Roberta Korelca

bm, 10.03.2015

Naši mladi igralci in igralke ta teden nastopajo na mednarodnih turnirjih serije TE in ITF v Umagu, kjer poteka turnir do 12 let, v Bratislavi do 14 let in v Trnavi, kjer poteka mladinski turnir ITF 4. ranga do 18 let.

Na turnirju TE, turnir je 2. ranga, ki v starostni kategoriji do 14 let poteka v Bratislavi, je bil v kvalifikacijah uspešen Filip Jeff PLANINŠEK in se v glavnem turnirju pridružil Marku ANDREJIČU GOLJARJU. Oba sta že nastopila v glavnem tuirnrju in bila uspešna. Filip Jeff PLANINŠEK je s 7-6(2) 2-6 6-4 premagal češkega kvalifikanta Jaroslava SMEDEKA, Mark ANDREJIČ GOLJAR je bil s 6-1 6-2 boljši od Slovaka Lukasa POKORNYA, ki je nastopil s posebnim povabilom.

Med deklicami bosta Pia LOVRIČ in Živa FALKNER nastopili v sredo.

Razpored srečanj in rezultate najdete TUKAJ.

V Umagu je nekaj naših igralk in igralcev nastopilo v kvalifikacijah, uspešen pa je bil samo Vid BUZETI. Kot srečni poraženec se je v glavni turnir uvrstil tudi Tristan FLANDER.

Tudi pri deklicah naše igralke v kvalifikacijah niso zabeležile zmage, kot srečne poraženke pa so v glavni turnir vseeno napredovale Eva BERTOK, Ajda BUBNIČ in Lana VIDMAR, a so nato v prvem krogu glavnega turnirja ponovno izgubile.

Uspešno sta glavni turnir začela Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR, ki je s 6-0 6-2 premagal Romuna Dariusa FLORINA POPA in Celjan Lun OBRUL, ki je bil s 6-2 6-4 boljši od Danca Gasparja JALILI MIKKELSENA.

Danes sta se jima v drugem krogu pridružila Taja LONČARIČ in Robert KORELC. V prvem krogu so izgubili Tristan FLANDER, Gordan Fran MILEUSNIČ, Jan DIMITRIJEVIČ, Marsel ŽNUDERL in Vid BUZETI pri dečkih ter Laura KOREN, Nika STRAŠEK, Annika PLANINŠEK in Maja RADIŠIČ pri deklicah.

Že včeraj so pri dečkih v prvem krogu izgubili Taj POPOVIČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Sebastian DOMINKO in Nikola PERIČ.

Vse rezultate najdete TUKAJ.



Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v slovaški Trnavi bo nastopila 14. letna Nika RADIŠIČ. Nika je trenutno na 911. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, kar ji je zadostovalo za neposredno uvrstitev v glavni turnir. V prvem krogu bo v sredo igrala s srečno poraženko, Poljakinjo Wiktorio RUTKOWSKO.

Podrobnosti o turnirju najdete TUKAJ TUKAJ.

Tomislav Ternar in Aljaž Radinski izgubila prvem krogu Futuresa v Poreču

bm, 10.03.2015

V Poreču se je začel glavni turnir na drugem Futuresu Istarske riviere. Kvalifikacije sta uspešno odigrala Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI.

Tomislav TERNAR je v zadnjem krogu kvalifikacij s 7-5 6-1 premagal Romuna Nicolaa FRUNZA.

Aljaž RADINSKI je bil s 4-6 6-4 6-2 boljši od 5. nosilca kvalifikacij, Črnogorca Ljubomira ČELEBIĆA.

V glavnem turnirju sta v prvem krogu oba dobila težka nasprotnika in izgubila. Aljaž RADINSKI se je pomeril s 3. nosilcem, Poljakom Grzegorzom PANFILOM, 315. igralcem lestvice ATP in izgubil s 3-6 1-6.

Tomislav TERNAR je igral s 5. nosilcem, Italijanom Gianluco NASOM, 393. igralcem lestvice ATP. Tudi on je moral priznati premoč nasprotniku, čeprav je bilo srečanje bolj izenačeno. Italijan, za katerega je bila to šesta zaporedna zmaga, prejšnji teden je osvojil turnir v Umagu, kjer je v finalu premagal PANFILA, je bil boljši s 3-6 6-3 6-2. TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir Indian Wellsa, še eno razočaranje za Aljaža Bedeneta

bm, 10.03.2015

Na teniškem turnirju v Indian Wellsu, ki bo naslednjih 14 dni gostil najboljše igralke in igralce sveta, so končali s kvalifikacijami v ženski konkurenci.

Poloni HERCOG, trenutno 74. igralki lestvice WTA, se je za las izmaknil glavni turnir, tako da si je morala mesto v njem priboriti v kvalifikacijah. Potrebovala je dve zmagi in ju tudi dosegla.

V prvem krogu je bila njena nasprotnica 220. igralka sveta, 25. letna Američanka Maria SANCHEZ. Hercogova je zmagala s 6-3 7-5. V finalu kvalifikacij se je, še drugič letos, pomerila z Belgijko An-Sophie MESTAH, 14. nosilko turnirja in 106. igralko sveta. Tudi v drugo je bila Polona HERCOG boljša, tokrat je zmagala z rezultatom 6-4 6-2 in se uvrstila v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Vero ZVONAREVO.

S kvalifikacijami so začeli tudi moški. Naš edini predstavnik v kvalifikacijah Aljaž BEDENE je v prvem krogu igral z 21. letnim Američanom Dennisom NOVIKOVIM, 256. igralcem lestvice ATP in igrišče še enkrat zapustil razočaran. V zelo izenačenem srečanju, ki je trajalo 2 uri in 47 minut je bil domačin boljši s 6-7(5) 7-6(5) 6-3. Oba igralca sta zelo dobro servirala, kljub vsemu pa je bil v tem elementu za odtenek uspešnejši NOVIKOV.

Aljaž BEDENE je zabil kar 25 asov, a naredil tudi 15 dvojnih napak, ob tem pa je šepal drugi začetni udarec, saj je imel izkoristek le-tega samo 35 % (24-67). Tako mu tudi odličen prvi servis, katerega izkoristek je bil kar 78 % ni zadostoval za končen uspeh. NOVIKOV si je v srečanju priigral kar 19 priložnosti za break in izkoristil štiri, po eno v prvem in drugem nizu ter dve v odločilnem tretjem nizu. Aljaž si je priigral samo 7 priložnosti za break, izkoristil pa tri, po eno v vsakem nizu. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 130 - 122 v korist Američana.

Nastop v glavnem turnirju ima z, ob prijavi 80., danes pa točno 100. mestom na svetovni teniški lestvici že zagotovljen Blaž ROLA, ki bo tako edini slovenski predstavnik v moški konkurenci.

Turnir v Indian Wellsu ponuja bogat nagradni sklad, saj si bodo igralci in igralke razdelili po 5.300.000 $. Po letu 2001 pa se na turnir vrača tudi 1. igralka sveta in dvakratna zmagovalka tega turnirja Serena WILLIAMS, ki zaradi spora z organizatorji tam ni nastopila na zadnjih 13-tih turnirjih.

TUKAJ.

Jure Frank in Lara Prosenjak zmagovalca OP za člane in članice, Sheila Glavaš, Tin Krstulović in Aladin Ibradžič zmagovalci OP 14

bm, 09.03.2015

Končala sta se turnirja v starostni kategoriji do 14 let za dečke in deklice v Domžalah in Celju ter članski turnir za člane in članice v Mariboru.

Deklice so igrale v Domžalah, slavila pa je Sheila GLAVAŠ (Talos), ki je v finalu s 6-2 6-3 premagala Evo KALAN (Maja).

Dečki so igrali na A turnirju v Celju. Turnir je osvojil Tin KRSTULOVIĆ (Štkve), ki je bil s 6-1 4-1 (predaja) boljši od Gašperja OBLAKA (Ltc).

Na B turnirju dečkov sta se za naslov borila Luka KRAJNIK (Tr-Kr), ki je v polfinalu s 6-7(5) 6-3 6-3 premagal Tima RANGUSA (Otočec) in Aladin IBRADŽIČ (Zklub), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-4 boljši od Vanje LUKIĆA (Maja). V finalu je slavil Aladin IBRADŽIČ z rezultatom 6-3 6-1.

Člani so igrali v Mariboru, kjer je v klubskem finalnem obračunu igralcev ŽTK Maribor Jure FRANK premagal Mateja LELJAKA. Slednji je srečanje po izgubljenem prvem nizu z 2-6, predal.

V konkurenci članic je slavila domača igralka Lara PROSENJAK (ŽtkMb). V finalu je s 6-0 7-5 premagala Laro KRALJ (AsLit). TUKAJ.

Blaž Rola ostal v stoterici, Grega Žemlja pridobil 153 mest

bm, 09.03.2015

Na novi moški teniški lestvici ATP ostajamo z enim igralcem med najboljšo stoterico. Točno na 100. mesto je ta teden zdrsnil Blaž ROLA, ki je izgubil tri mesta, upamo pa na uspešen nastop v Indian Wellsu, ki ga lahko ponovno bolj trdno zasidra v stoterici.

Blaž KAVČIČ, ki bo ta teden nastopil na ATP Challengerju v Guanzhongu, kjer bo prvi nosilec, je izgubil 1 mesto in je ta teden 111. Aljaž BEDENE ostaja na 115. mestu, Janez SEMRAJC je na na 285. mestu, velik skok pa je zmaga v Kishu prinesla Gregu ŽEMLJI, ki je pridobil 153 mest in je ta teden 546. igralec sveta. TUKAJ.

Na turnirjih 8-11 let, ki so potekali v Ljubljani in Litiji smo dobili najboljše

bm, 08.03.2015

Končani so turnirji v starostni kategoriji 8-11 let, ki so se v soboto in nedeljo odvijali v Litiji in Ljubljani.

Na posameznih turnirjih so bili najboljši:

MINI tenis dečki: Andrej HANČIČ (N.Gor)

MINI tenis deklice: Ana THALER (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Luka LOPATIČ TALAN (Bobi)

MIDI tenis deklice: Špela SEDEJ (Tabre)

Tenis do 10 let dečki: Jaka GOLOB (Tr-Kr)

Tenis do 10 let deklice: Špela SEDEJ (Tabre)

Tenis do 11 let dečki: Luka FIRM (Radom)

Tenis do 11 let deklice: Ela N. MILIĆ (Ol-Lj) TUKAJ.

Na članskem in turnirju OP 14 A znani finalisti in finalistke, na 14 B polfinalisti

bm, 08.03.2015

Na članskem OP, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor bodo jutri pri fantih spremljali domač finale. Pomerila se bosta člana ŽTK Maribor Matej LELJAK in Jure FRANK.

Matej LELJAK je v polfinalu s 6-1 6-1 premagal največje presenečenje turnirja, kvalifikanta Uroša POTOČNIKA (Ltc), v drugem polfinalu je bil Jure FRANK s 6-4 6-4 boljši od prav tako nepostavljenega Anžeta KAPUNA, še tretjega člana domačega ŽTK Maribor v polfinalu.

Tudi v finalu turnirja članic bo nastopila domača igralka. Lara PROSENJAK (ŽtkMb), 2. nosilka turnirja bo igrala s 1. postavljeno Laro KRALJ (AsLit). V polfinalu je Lara PROSENJAK s 7-5 4-6 6-1 premagala Tino Kristino GODEC (AsLit), Lara KRALJ je bila v drugem polfinalu s 6-3 7-6(4) boljša od Barbare BELIŠ (Sgrad).

Na A turnirju OP za dečke do 14 let v Celju sta finalista nepostavljen Gašper OBLAK (Ltc) in 2. nosilec Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe). Gašper OBLAK je v polfinalu s 6-4 3-6 6-4 premagal Boruta ŠRAJA (ŽtkMb/7), Tin KRSTULOVIČ pa je s 6-1 4-0 (predaja) izločil Tilna POTOČNIKA (Jaki/5).

Na OP za deklice v Domžalah sta se v finale uvrstili 3. in 4. postavljeni igralki. Tretja nosilka Eva KALAN (Maja) je v polfinalu s 6-3 4-6 7-5 premagala Majo MAKORIČ (N.Gor/6), četrto postavljena Sheila GLAVAŠ pa je bila v drugem polfinalnem srečanju s 6-1 6-1 boljša od Alje BELINGER (Šplus/2).

Na B turnirju dečkov do 14 let, ki se igra v Ljubljani so znani polfinalisti. Za nastop v finalu se bodo potegovali Luka KRAJNIK (Tr-Kr), Tim RANGUS (Otočec), Aladin IBRADŽIČ (Zklub) in Vanja LUKIĆ (Maja).

Na fotografiji: Tina Kristina Godec in Barbara Beliš, foto: I. Beliš TUKAJ.

V Poreču v igri še Tomislav Ternar in Aljaž Radinski, v Umagu skozi kvalifikacije noben slovenski igralec, štirinajstletniki v Braislavi

bm, 08.03.2015

Na moškem Futuresu v Poreču so odigrali tekme drugega in polovico tekem tretjega kroga. V drugem krogu so bili uspešni, Nik RAZBORŠEK, Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI, Miha OKORN pa je srečanje drugega kroga po dobljenem prvem nizu s 7-6 (5) in zaostanku v drugem nizu z 1-5, Rusu Ruslanu KHUNARIKOVU, predal.

V tretjem krogu je že nastopil Nik RAZBORŠEK, a je srečanje s Čehom Zdenekom KOLARJEM izgubil s 3-6 2-6.

Za nastop v zadnjem krogu kvalifikacij se bosta tako borila le Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Umagu, kjer včeraj v kvalifikacijah niso bile uspešne naše deklice, danes tudi dečkom ni uspelo zabeležiti zmage, tako da so vsi štirje obstali v kvalifikacijah. Izgubili so Tristan FLANDER, Elvis RAMIĆ, Maj NAJVIRT KOLARIČ in Aljaž KIRBIŠ.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, v Bratislavi, bodo ta teden nastopili Filip Jeff PLANINŠEK, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Živa FALKNER in Pia LOVRIČ.

Filip Jeff je moral v kvalifikacije, kjer je dosegel potrebno zmago in se je uvrstil v glavni turnir. TUKAJ.

Slovaška premagala Slovenijo s 5 - 0, naši za obstanek julija z Izraelci

bm, 08.03.2015

Danes se bo v Bratislavi končalo srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Slovaško. Zmagovalec je bil znan že po obračunu dvojic, zato današnji srečanji na končni izid ne moreta več vplivati.

Selektor Blaž TRUPEJ se je odločil, da bo danes dal priložnost Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki se meri z Martinom KLIZANOM in Mikeu URBANIJI, ki bo igral z Lukasom LACKOM.

Tom KOČEVAR DEŠMANje v prvem nizu igral nesproščeno in z nekaj preveč napakami ter prvi niz izgubil po 22. minutah z 1-6. V drugem nizu se je slika precej spremenila, Tom je zaigral bistevno bolje in gledali smo zelo izenačen boj, ki se je po eni uri končal v podaljšani igri drugega niza, to pa je brez izgubljene točke dobil favoriziran, na lestvici ATP 500 mest bolje uvrščen, Martin KLIŽAN. Končni izid se je glasil 6-1 7-6(0).

Tom KOČEVAR DEŠMAN je po tekmi povedal:»To je dobra izkušnja, ki jo bom skušal izkoristiti. Videl sem, da igranje proti tako dobrim tekmecem ni noben bav-bav. Lahko spadam v ta rang, a potrebujem še veliko dela. Zdaj je zame vse novo. Tudi intervjuji in novinarske konference, kar skušam vsrkavati. Imam se super in uživam v ekipi«

V zadnjem srečanju dneva je priložnost dobil še četrti igralec slovaške ekipe Lukas LACKO, za Slovenijo je nastopil Mike URBANIJA. Srečanje je s tremi breaki, enim v prvem in dvema v drugem nizu, dobil LACKO. Igralca sta na hitri podlagi dobro izkoriščala svoj začetni udarec, bolje pa se je znašel LACKO, ki je izkoristil tri break priložnosti od osmih, medtem, ko Mike URBANIJA ni prišel do nobene priložnosti za odvzem servisa nasprotniku. Slovak je zabil 14 asov, Urbanija 10. Srečanje je trajalo 46 minut.

Slovensko zasedbo čaka prvi dvoboj za obstanek v 1. evroafriški skupini. Prvi tekmec bo septembra Izrael. »Upam, da bomo imeli septembra boljšo ekipo,« je povedal Blaž TRUPEJ, ki je prepričan, da bi lahko s popolno zasedbo več dosegli že na Slovaškem. »Če bi igral Blaž Rola in bi bil Blaž Kavčič zdrav, potem bi lahko bilo boljše že tukaj. Toda kljub vsemu gre zgolj za ugibanja,« je pristavil. »Potrebno si bo postaviti realne cilje. Od leta 2012 nismo igrali nikoli kompletno. Ali je bil kdo operiran, bolan, ali pa igralcev ni bilo. Če so vsi zraven in zdravi, potem lahko ob dobrem razpletu pridemo v kvalifikacije za svetovno skupino. Kadar ni tako, pa je vse zelo ubogo, kar se je potrdilo tudi na Slovaškem,« je razmišljal slovenski selektor. »Na tej ravni so ekipe, kot so Slovaška, Ukrajina, Španija… Daleč od tega, da imamo v tej skupini zagotovljen obstanek. V Izraelu nas čaka težko gostovanje. Če nam takrat ne bo uspelo, bomo igrali še enkrat konec oktobra. Če bomo kompletni, potem imamo realne možnosti za obstanek.«

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Znani zmagovalci v midi tenisu in tenisu do 11 let, na ostalih turnirjih končana večina srečanj prvega in drugega kroga

bm, 07.03.2015

Ta konec tedna poleg OP 14 in članskih turnirjev potekajo tudi turnirji v starostni kategoriji 8-11 let. Na igriščih Šport plusa so končali tekmovanje v MIDI tenisu.

Pri deklicah je bila najboljša Špela SEDEJ, pri dečkih je zmagal Luka LOPATIČ TALAN.

V Litiji smo dobili zmagovalca v tenisu do 11 let. Pri deklicah je slavila Elena N. MILIĆ, pri dečkih je bil najboljši Luka FIRM.

Na OP do 14 let za deklice v Domžalah so se v četrtfinale uvrstile Alea BUBEK, Maja MAKORIČ, Eva KALAN, Tjaša KLEVIŠAR, Metka KOMAC, Sheila GLAVAŠ, Alja BELINGER in Sara OGNJANOVIČ.

Pri dečkih, ki A turnir igrajo v Celju so četrtfinalisti Marko KOVAČEVIČ, Borut ŠRAJ, Samuel PATE, Gašper OBLAK, Tilen POTOČNIK, Blaž VIDOVIČ, Filip KALJEVIČ in Tin KRSTULOVIČ.

Na B turnirju dečkov, ti igrajo v Ljubljani, so odigrali kvalifikacije in tekme prvega kroga.

So pa znani četrtfinalisti na člansekm turnirju v Mariboru. Pri članih so se v četrtfinale uvrstili Matej LELJAK, Domen GOSTINČAR, Uroš POTOČNIK, ki je v prvem krogu izločil Mitjo ZAJŠKA, Blaž GVARDJANČIČ, Aleš GERMIČ, Jure FRANK, Tim ŽIBRAT in Anže KAPUN, ki je izločil 2. nosilca Janoša ŽIBRATA.

Pri dekletih nastopa samo 11 igralk, četrtfinalistke pa so Lara KRALJ, Žanin HERIC, Nina KNEZ, Barbara BELIŠ, Mojca MEJAK, Tina Kristina GODEC, Žoel KASTELIC in Lara PROSENJAK. TUKAJ.

Tri slovenske zmage v Poreču in tri v Umagu

bm, 07.03.2015

V Poreču so se začele kvalifikacije na moškem Futuresu. Nastopa kar 128 igralcev in za napredovanje v glavni turnir so potrebne štiri zmage. V prvem krogu je nastopilo tudi osem Slovencev, v drugi krog so se uvrstili trije.

V slovenskem obračunu je Miha OKORN premagal Primoža VOVKA, uspešna pa sta bila še Aljaž RADINSKI in Nik RAZBORŠEK.

Že v prvem krogu so z nastopi poleg Primoža VOVKA končali Grega BOH, Rok KRIŽAJ, Gregor VOVK in Anže LOVIŠČEK.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Umagu je danes v kvalifikacijah nastopilo 7 dečkov in 4 deklice. Med dečki so bili uspešni Elvis RAMIĆ, Maj Najvirt KOLARIČ in Aljaž KIRBIŠ, za nastop v glavnem turnirju se bosta borila še Tristan FLANDER in Vid BUZETI, ki sta bila v prvem krogu prosta. V prvem krogu kvalifikacij so izgubili Aljaž JERAN, Max KLEP in Maj PREMZL.

Med deklicami v kvalifikacijah ni zmagala nobena. Poraze so vknjižile Ajda BUBNIČ, Lana VIDMAR, Eva BERTOK in Špela GRANDIČ. TUKAJ.

Klizan/Zelenay z zmago 6:3 6:4 6:4 pokopala slovenske upe

bm, 07.03.2015

V Bratislavi se je bo ob 14.30 uri začela tekma dvojic na srečanju Davisovega pokala med Slovenijo in Slovaško.

Slovaška je po prvem dnevu vodila z 2 - 0, tako da je današnja tekma že prinesla končno odločitev. KLIZAN in ZELEZNAY sta bila za odtenek boljša in s po enim breakom v vsakem nizu sta odnesla slovenske upe na morebitno presenečenje v Bratislavi ter slavila s končnih 6-3 6-4 6-4.

Slovaška je nastopila z najavljeno postavo, medtem ko se je naš kapetan Blaž TRUPEJ odločil za spremembo. Z Gregom ŽEMLJO je zaigral Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je včeraj s svojim nastopom zadovoljil pričakovanja kapetana, obenem pa Blaž KAVČIČ kljub optimizmu še ni povsem nared.

Našima igralcemaki sta prvič zaigrala v paru se je mestoma poznala tudi neuigranost, kljub porazu pa sta pustila dober vtis.

Kot se je to dogajalo na včerajšnjih srečanjih posameznikov, je tudi naša dvojica v uvodnem nizu hitro, že v drugi igri, izgubila začetni udarec in prednosti enega breaka Slovaka nato nista izpustila iz rok ter prviz dobila s 6-3.

Drugi niz je bil še bolj izenačen, v šesti igri pa se je Gregu in Tomu ponudila priložnost za odvzem servisa Slovakoma, saj sta imela kar tri break priložnosti, ki pa jih nista izkoristila. Sta pa enako priložnost v deveti igri izkoristila Slovaka in še drugič v srečanju na servis Grega Žemlje izvedla break in povedla s 5-4. V deseti igri sta imela naša igralca še eno priložnost za break, a tudi to sta Slovaka uspela obraniti in drugi niz v nadaljevanju odločiti v svojo korist s 6-4.

V sedmi igri tretjega niza je Grega še tretjič v srečanju izgubil servis in Slovaka sta z breakom povedla s 4-3, kot se je kazneje pokazalo pa je bila to žeodločilna prednost, saj do konca ni bilo več priložnosti za odvzem servisa na nobeni strani in Slovaki so se veselili zmage, saj vodstvo s 3-0 že pomeni tudi končni uspeh. V nedeljo bosta sicer še tekmi posameznikov, ki pa ne bosta odločali o ničemer več.

"Trikrat smo izgubili servis od Žemlje, vendar smo imeli na drugi strani cel kup priložnosti za 'break'. Prav v teh neizkoriščenih žogah tiči razlog poraza. Nimamo si česa očitati, saj smo naredili vse, kar je bilo v naši moči. Grega je igral solidno, za Toma pa je bila to neka nova izkušnja, saj doslej še ni igral na tako visokem nivoju," je po dvoboju za STA povedal Trupej.

Slovenija se bo za obstanek v I. EA skupini DC septembra borila z ekipo Izraela. Tokrat bo gostovala.

V nedeljo sta v Bratislavi na sporedu še dva dvoboja posameznikov. Prvega bo ob 12. uri začel Tom Kočevar Dešman, nato pa se bo predstavil še Mike Urbanija.

Prvo srečanje nedeljskega sporeda boste lahko spremljali na TV postaji SPORTKLUB.

Preberite tudi TUKAJ.

Slovenski igralci in igralke bodo prihodnji teden nastopali v Poreču, Umagu, Indian Wellsu in Guangzhou

bm, 07.03.2015

Na mednarodnih teniških prizoriščih bomo konec tega in prihodnji teden spremljali nastope dečkov in deklic na turnirju TE do 12 let v Umagu in naših članov na 2. Futuresu Istarske riviere v Poreču.

Prihodnjih 14 dni bo pozornost usmerjena tudi v Indian Wells, kjer se v ponedeljek s kvalifikacijami začenjata po 5.300.000 $ vredna moški in ženski turnir, tudi s slovensko udeležbo.

Seveda bomo spremljali tudi nastop Blaža KAVČIČA, ki bo na ATP Challengerju v kitajskem Guangzhou zasedal mesto prvega nosilca.

Turnirje pa začenjajo igralci in igralke v Istri. Na Futuresu v Poreču so za nastop prijavljeni Tomislav TERNAR, Aljaž RADINSKI, Nik RAZBORŠEK, Rok KRIŽAJ, Primož VOVK, Anže LOVIŠČEK, Gregor VOVK, Grega BOH in Miha OKORN. V kvalifikacijah bo nastopilo 128 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir pa bo potrebno zmagati štirikrat. V prvem krogu bosta v slovenskem obračunu igrala Primož VOVK in Miha OKORN.

Številna pa bo tudi udeležba naših mladih igralcev in igralk na turnirju TE do 12 let v Umagu. V kvalifikacijah bo nastopilo 8 slovenskih igralcev in 4 igralke. V glavnem turnirju je prijavljenih 9 dečkov in 6 deklic.

V Umagu bo prvi nosilec Jan Dimitrijevič (na fotografiji) TUKAJ.

Prenos tekem Davisovega pokala Slovaška - Slovenija na Sportklubu

bm, 07.03.2015

Vse ljubitelje tenisa še enkrat obveščamo, da bo prenos tekem Davisovega pokala med Slovenijo in Slovaško neposredno prenašala TV postaja SPORTKLUB.

Obračuni v Bratislavi se bodo začeli v petek ob 15:00, v soboto ob 14:30 sledi igra dvojic, nedeljski program pa se začenja ob 12:00.

V petek in soboto boste lahko nastope naše ekipe v Davisovem pokalu spremljali na SK 1, v nedeljo pa na SK 3. Na komentatorskem mestu bosta Boris Detiček in Luka Štucin, ob njima pa nekdanja slovenska reprezentanta za Davisov pokal, Borut Urh in Marko Tkalec v vlogi strokovnih sokomentatorjev. TUKAJ.

Ta konec tedna se bodo za točke lestvice TZS borili člani in članice ter dečki in deklice do 14 let

bm, 06.03.2015

Osrednja teniška pozornost ta konec tedna sicer velja obračunu za Davisov pokal med Slovaško in Slovenijo in ostalim tekmam Davisovega pokala, na domačih igriščih pa bodo nastopili najmlajši na turnirju 8-11 let v Litiji in Ljubljani, dečki in deklice na turnirjih v Domžalah, Celju in Ljubljani ter člani in članice na OP v Mariboru.

Na igriščih ŽTK Maribor bo nastopilo 40 igralcev in le 11 igralk. Člani so zato morali odigrati kvalifikacijske tekme in v glavni turnir so se prebili Jagoš BABOVIČ, Niko MORAUS, Marko NOVAK, Miha VELIČKI, Luka MIKLAVČIČ, Uroš POTOČNIK, Tjaš RAMŠAK in Gašper BEZJAK.

Prvi nosilec turnirja članov je član domačega kluba Matej LELJAK, 9. igralec lestvice TZS, poleg njega pa bo v glavnem turnirju nastopilo še devet igralcev ŽTK Maribor.

V kategoriji dečkov do 14 let bo na A turnirju, ki se igra v Domžalah, nastopilo 48 igralcev, zato so tudi v Domžalah že odigrali kvalifikacijske tekme. V glavni turnir so se uvrstili Tevž GOLOB, Alen KURTAGIČ, Tristan-Lukas KOŽELJ-NICKEL, Marko OBRADOVIĆ, Peter GRZETIČ, Miha KASTELEC, Luka-Tim TRNOVEC in Lan-Jon ŠUNTAR. Prvi nosilec A turnirja je Marko KOVAČEVIĆ.

B turnir dečkov do 14 let se bo odvijal v Ljubljani, tu bo nastopilo 36 igralcev, ki bodo štiri kvalifikacijske tekme odigrali v soboto.

Na turnirju deklic do 14 let sodeluje 42 igralk, iz kvalifikacij so se v glavni turnir prebile Anali KOČEVAR, Eva ČOKOLIČ, Nika ERŽEN, Lucija ULČAKAR, Meta MARENK, Sara ŠPAJZAR, Irem ISMAIL in Hana NOVAK BEČIROVIČ.

Prva nosilka turnirja deklic je Alea BUBEK. TUKAJ.

Slovaška - Slovenija 2:0 (Kližan - Žemlja 7:5 6:3 6.4), (Gombos - Kocevar Desman 6:2 6:4 7:6(3))

bm, 06.03.2015

Začelo se je srečanje med Slovaško in Slovenijo. Slovaška je z zmago v srečanjih posameznikov povedla z 2-0.

V prvi tekmi sta se merila Grega ŽEMLJA in Martin KLIŽAN. Boljši je bil favoriziran domačin, ki je zmagal s 7-5 6-3 6-4.

Igralca sta zelo zanesljivo začela srečanje in do izida 5-5 v prvem nizu imela vsak eno priložnost za break, ki je nista izkoristila. Pri izidu 6-5 v korist Kližana je serviral Grega in kot prvi izgubil začetni udarec, tako da je prvi niz pripadel Slovaku s 7-5.

Drugi niz je Grega slabo odprl saj je izgubil začetni udarec v drugi igri, nato pa sta igralca do konca dobivala svoje začetne udarce in tudi drugi niz je odšel Slovaku, tokrat s 6-3. Grega se je sicer boril za vsako točko, a še vedno s preveč neprisiljenimi napakami. Skupaj jih je v srečanju naredil 39, nasprotnik le 22. V drugem nizu si je Grega priigral 5 break žog a ni izkoristl nobene.

Tudi tretji niz se ni začel po željah slovenskega tabora, saj je Grega v tretji igri izgubil začetni udarec, Kližan pa je to prednost obdržal do konca in ponovno le z enim breakom dobil tudi tretji niz in s tem srečanje.

Tekma je trajala dve uri in 10 minut, oba igralca sta si v srečanju priigrala po 10 priložnosti za break, Kližan je izkoristil tri, po eno v vsakem nizu, Gregi ni uspelo niti enkrat, v srečanju pa je nasprotniku zabil 13 asov.

V drugem srečanju sta nastopila Norbert GOMBOS in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Tom je srečanje začel dobro in prva svoja začetna udarca zanesljivo dobil, nato pa naslednja dva izgubil, predvsem na račun odličnega vračanja servisa nasprotnika. Prvi niz je šel tako v roke Slovaka s 6-2.

V drugem nizu je Tom ponovno dobro izkoriščal svoje osnovno orožje, servis, a tudi tokrat mu je enkrat spodrsnilo in sicer v tretji igri, ko je izgubil začetni udarec, odlični Slovak pa prednosti do konca ni izpustil iz rok, saj je prav tako odlično serviral in Tomu ni ponudil priložnosti za break. Gombos je drugi niz dobil s 6-4.

Začetni scenarij drugega niza se je ponovil v tretjem, ko je Tom izgubil servis v tretji igri, a se nato odlično vrnil in v osmi igri prišel do re-breaka in izenačenja na 4-4, na svoj servis povedel s 5-4 in imel pri tem izidu na servis Gombosa žogo za osvojitev tretjega niza. Gombos se je rešil in srečanje pripeljal v podaljšano igro, v tej pa je Tom servis izgubil trikrat in Slovaška se je veselila zmage Norberta GOMBOSA s 6-2 6-4 in 7-6(3) ter vodstva z 2-0 po prvem dnevu.

V soboto bo na sporedu tekma dvojic, ki lahko Slovenijo vrne v igro ali Slovaški prinese zmago. Za Slovenijo sta najavljena Žemlja in Kavčič, kdo pa bo dejansko zaigral bo znano uro pred začetkom srečanja.

Foto: Rene Miko

Preberite tudi TUKAJ.

Sporočanje podatkov o nastopih teniških igralcev in igralk na menarodnih turnirjih

bm, 06.03.2015

Teniška zveza Slovenije redno spremlja in objavlja rezultate nastopov slovenskih teniških igralcev in igralk vseh starostnih kategorij na spletni strani TZS.

V tej zvezi pozivamo teniške trenerje ter igralce in igralke, da nam pri obveščanju javnosti pomagajo s fotografijami iz teniških turnirjev, katerih se udeležujejo in obveščanju o dosežkih na teh turnirjih.

Vse pomembne informacije in fotografije, primerne za objavo na spletni strani TZS, pošljite na el. pošto bojan.matevzic@siol.net in info@teniska-zveza.si.

Ob tem vas seznanjamo, da je bilo letu 2014 zabeleženih 1.723.204 ogledov spletne strani, spletno stran TZS pa je obiskalo 78.600 enkratnih uporabnikov. TUKAJ.

Srečanje s Slovaško bo odprl Grega Žemlja, v drugi partiji bo zaigral Blaž Kavčič

bm, 05.03.2015

Danes je bil v Bratislavi opravljen žreb vrstnega reda srečanj na tekmi Davisovega pokala med Slovaško in Slovenijo.

Prva bosta ob 15. uri na igrišče stopila Grega ŽEMLJA in Martin KLIZAN.

Sledil bo obračun Norberta GOMBOSA in Blaža KAVČIČA.

Za sobotno tekmo dvojic sta kapetana prijavila dvojici Martin KLIZAN in Igor ZELENAY ter Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ.

V nedeljskih posamičnih obračunih naj bi se najprej pomerila KLIZAN in KAVČIČ, kot zadnji pa bo na sporedu dvoboj med GOMBOSEM in ŽEMLJO.

Glavni sodnik srečanja bo Nemec Norbert PEICK. To bo prvo medsebojno srečanje Slovaške in Slovenije. Slovaška se je leta 2014 po domačih zmagah nad Latvijo in Avstrijo uvrstila v tekmo za napredovanje v svetovno skupino Davisovega pokala, a je v Čikagu tekmo z ZDA izgubila z 0-5.

Nominacija slovenske ekipe Miloslava Mecirja ni presenetila, saj je bil pripravljen na tak razplet. Povedal je, da je vseeno, kdo srečanje začne, pomembno je na koncu osvojiti tri točke. V igri posameznikov je dal prednost Norbertu GOMBOSU pred Lukasom LACKOM, saj je GOMBOS trenutno v zelo dobri formi, osvojil je namreč ATP Challenger v francoskem Cherbourgu. Tudi forma Lukasa LACKA se izboljšuje, a pretehtali so zadnji nastopi v Franciji. "Proti Slovencem smo res papirnati favoriti, a to bo potrebno potrditi na igrišču", je povedal Miloslav MECIR.

KLIZAN je povedal, da je z Gregom že igral in ga premagal. Je pa Grega izkušen igralec, ki nikoli kože ne proda poceni, a se bo potrudil in poskušal zmagati. Zaveda se, da bo tekma težka, upa pa, da bodo na tekmo dvojic odšli s prednostjo dveh točk.

Norberta GOMBOSA je priložnost za nastop prijetno presenetila, saj sta Lukas in Klizan člana elitne stoterice. Z Blažem še ni igral, nazadnje ga je v živo videl igrati v Zagrebu. Tekmo bo odigral po svojih najboljših močeh.

Blaž TRUPEJ je po žrebu povedal, da so morda Slovaki presenečeni zaradi nastopa Blaža KAVČIČA, a je njegovo okrevanje po operaciji stopala hitrejše kot so pričakovali. Blaž sicer ni stoodstotno pripravljen, a mu bo vseeno dal priložnost. Pred žrebom je tudi predvideval, da bi lahko kot drugi igralec za slovaško nastopil GOMBOC, kar se je na žrebu potrdilo.

Vse tekme bo prenašala TV postaja SPORTKLUB.

Preberite tudi TUKAJ.

Danes ob 11. uri v Bratislavi žreb vrstnega reda srečanj na tekmi Davisovega pokala

bm, 05.03.2015

Jutri ob 15. uri se ob neposrednem prenosu na Sportklubu v Bratislavi začne srečanje Davisovega pokala v I. EA skupini med Slovaško in Slovenijo.

Danes ob 11. uri bodo opravili uradno žrebanje vrstnega reda srečanj, izvedeli pa bomo tudi kdo bo nastopil na tekmah posameznikov in dvojic.

Kot narekuje protokol so imeli člani obeh ekip, slovenski se je pridružil tudi predsednik TZS g. Marko UMBERGER, v sredo zvečer slavnostno večerjo. Po večerji so bili člani ekipe dobro razpoloženi in privoščili so si tudi skupinski "selfie".

Poglejte TUKAJ.

Polona Hercog v dramatičnem zaključku izgubila z Rybarikovo v Monterreyu

bm, 05.03.2015

Na WTA turnirju z nagradnim 500.000 $ v Monterreyu je Polona HERCOG v drugem krogu, v dramatičnerm zaključku srečanja, izgubila z 8. nosilko, 26. letno Slovakinjo, Magdaleno RYBARIKOVO, 47. igralko lestvice WTA. Tako kot Polona se tudi Slovakinja letos ne more pohvaliti s kakšnim vrhunskih rezultatom, saj je od osmih odigranih srečanj dobila samo dve, le na enem turnirju pa se je uspela uvrstiti v drugi krog.

Tokrat je Slovakinji uspelo preskočiti drugi krog in tudi Polono in se je prvič letos uvrstila v četrtfinale, za Polono HERCOG pa ostaja še ena nizkoriščena priložnost.

Slovakinja je srečanje dobila z rezultatom 7-5 3-6 7-6(9), potem , ko je v tretjem nizu ubranila štiri zaključne žogice.

Rybarikova je v tie-breaku povedla s 4:0, toda Hercogova se je vrnila in povedla s 6:5 in imela prvo zaključno žogo. Zaključne žoge je nato imela še pri 7:6, 8:7 in 9:8, a jih žal ni uspela izkoristiti.

Srečanje je trajalo 2 uri in 46 minut. Igralki sta dobro servirali in izgubili le malo začetnih udarcev. V prvem nizu je Slovakinja servis izgubila enkrat, Polona dvakrat in s tem niz, v drugem nizu je edini break uspel Poloni, v tretjem nizu pa igralki nista izgubili začetnega udarca, zato je o zmagovalki odločal tie-break. TUKAJ.

Slovaška proti Sloveniji z Martinom Klizanom, od petka s prenosom na Sportklubu

bm, 05.03.2015

Le še nakaj dni nas loči do tekme Davisovega pokala z ekipo Slovaške v Bratislavi. Naša ekipa je že pripotovala v Bratislavo, kjer se bo do petka privajala na hitro podlago in pilila formo.

Kot je sporočil pomočnik kapetana Žiga JANŠKOVEC je vzdušje v ekipi sproščeno. Grega ŽEMLJA, ki je prispel iz Irana je še nekoliko utrujen po odigranih dveh turnirjih in potovanju v Bratislavo,vendar pa je zadovoljen z rezultati in igro ter fizičnim počutjem. Po dolgotrajni pavzi zaradi težav z zdravjem, je zdravstveo stanje zdaj bistveno boljše in vsi upajo da so zdravstvene težave stvar preteklosti.

Tudi rehabilitacija Blaža KAVČIČA poteka dobro, a so bolečine v nogi še vedno prisotne. Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN zaenkrat nimata težav in se normalno pripravljata na srečanje.

Podlaga je v areni Aegon dokaj hitra, a so igralci z njo zadovoljni.

Danes sta se na novinarski konferenci predstavili obe ekipi, dokončno pa je potrjeno, da bo v ekipi Slovaške nastopil tudi njihov najboljši igralec Martin KLIZAN, trenutno 42. igralec sveta. Ta je najprej sicer nastop za ekipo Slovaške postavil pod vprašaj, saj naj bi dal prednost nastopu v Indian Wellsu, a si je nazadnje vendarle premislil in nastop za Slovaško potrdil.

"Po dolgem premisleku sem se odločil, da bom igral v Davisovem pokalu. Zavedam se, da na tovrstne dvoboje pride veliko navijačev, otrok in mladih talentiranih slovaških igralcev, ki potrebujejo motivacijo," je med drugim na današnji novinarski konferenci povedal Klizan.

Za vse slovenske ljubitelje tenisa pa je seveda odlična novica ta, da bo vsa srečanja iz Bratislave neposredno prenašala TV postaja SPORTKLUB.

Obračuni v Bratislavi se bodo začeli v petek ob 15:00, v soboto ob 14:30 sledi igra dvojic, nedeljski program pa se začenja ob 12:00.

V petek in soboto boste lahko nastope naše ekipe v Davisovem pokalu spremljali na SK 1, v nedeljo pa na SK 3. Na komentatorskem mestu bosta Boris Detiček in Luka Štucin, ob njima pa nekdanja slovenska reprezentanta za Davisov pokal, Borut Urh in Marko Tkalec v vlogi strokovnih sokomentatorjev.

Preberite tudi TUKAJ.

Nik Razboršek poražen v drugem krogu Futuresa v Umagu

bm, 04.03.2015

Nik RAZBORŠEK je na Futuresu v Umagu z nastopi končal v drugem krogu. Po štirih zmagah v kvalifikacijah in eni v glavnem turnirju je moral v drugem krogu premoč priznati 6. nosilcu, 26. letnemuČehu Michalu SCHMIDU, 504. igralcu lestvice ATP. Ta je bil boljši s 6-2 6-3. TUKAJ.

Polona Hercog nocoj v Monterreyu v drugem krogu z Rybarikovo

bm, 04.03.2015

Na mednarodnih teniških turnirjih ta teden nimamo veliko predstavnikov.

Med članicami je na WTA turnirju z nagradnim 500.000 $ v Monterreyu Polona HERCOG. Za uvod ji je bil žreb naklonjen in ji je namenil 20-letno domačinko, ki je nastopila s posebnim povabilom, Ano Sofio SANCHEZ, 288. igralko lestvice WTA. Polona je tekmo zanesljivo dobila z rezultatom 6-2 6-3, a z igro ni prepričala.

V drugem krogu jo v sredo ponoči po slovenskem času čaka 8. nosilka, 26. letna Slovakinja, Magdalena RYBARIKOVA, 47. igralka lestvice WTA. Tako kot Polona se tudi Slovakinja letos ne more pohvaliti s kakšnim vrhunskih rezultatom, saj je od osmih odigranih srečanj dobila samo dve, le na enem turnirju pa se je uspela uvrstiti v drugi krog.

Na Futuresu v Umagu bo v sredo v prvem krogu glavnega turnirja nastopil Nik RAZBORŠEK. Njegov nasprotnik bo prav tako kvalifikant in prav tako levičar, 23. letni Italijan Alessandro COLELLA, 798. igralec lestvice ATP.

Rezultat srečanja lahko v živo spremljate TUKAJ.

V Ljubljani je vodstvo TZS predstavilo marketinško strategijo TZS, programe reprezentanc in še nekaj novosti

bm, 03.03.2015

Na sestanku v Ljubljani je danes vodstvo TZS predstavnikom teniških klubov in drugi zainteresirani teniški javnosti predstavilo predlog strategije marketinga TZS za obdobje 2015 - 2018 in marketinške produkte, aktivnosti za popularizacijo tenisa v Sloveniji in program mladih teniških reprezentanc ter način pomoči, ki jo bo TZS nudila perspektivnim igralcem in igralkam.

Po uvodnem nagovoru in pozdravu udeležencev sestanka s strani predsednika TZS, g. Marka UMBERGERJA, so o posameznih točkah spregovorili Gašper PAVLI, Gregor KRUŠIČ, Lea ŠTUMBERGER in predsednik Strokovnega sveta TZS Marko POR.

Podrobnosti sestanka in obravnavane vsebine ter zaključki bodo razvidni iz zapisnika, ki bo objavljen v naslednjih tednih. TUKAJ.

Grega Žemlja počasi pridobiva na lestvici ATP, Blaž Rola nekoliko izgubil, Polona Hercog vodilna med ženskami, Tamara Zidanšek med mladinkami

bm, 02.03.2015

Na najnovejši članski teniški lestvici ATP je Blaž ROLA, kljub odličnemu izidu v Buenos Airesu, izgubil 12 mest in je ta teden na 97. mestu. Blaž KAVČIČ ostaja na 110. mestu, mesto ali dve so pridobili Aljaž BEDENE (115), Janez SEMRAJC (282) in Tom KOČEVAR DEŠMAN (548).

Največji skok je naredil Grega ŽEMLJA, ki je pridobil 185 mest, a je še vedno na skromnem 699. mestu, 32 točk pa je osvojil na dveh turnirjih v obdobju zadnjega leta. Prihodnji teden bo prejel še 17 točk za zmago na zadnjem turnirju v Kishu.

Igralci na turnirjih serije Futures za osvojitev turnirja dobivajo zelo malo točk, zato je preboj med najboljše izjemno počasen. Za primerjavo povejmo, da dobi igralec za osvojitev Futuresa z nagradnim skladom 10.000 $ vsega 18 točk, za turnir z nagradnim skladom 15.000 $ 27. točk in za turnir 15.000 $+H 35 točk. Zelo pa se točkovni izkupiček popravi na turnirjih serije ATP, kjer dobijo igralci za zmago na najnižje ovrednotenem turnirju Challenger 40.000 $+H 80 točk, na najnižje ovrednotenem turnirju ATP, tistem serije 250, pa zmagovalec prejme 250 točk. Ker je turnirjev serije Challenger relativno malo (2-4 na teden) se je nanje težko prebiti.

Janez SEMRAJC je tako v letu 2014 osvojil kar osem turnirjev serije Futures, pa ga je točkovni izkupiček pripeljal na rep najboljših tristo igralcev sveta.

Na ženski teniški lestvici WTA so naše igralke pridobile nekaj mest. Najvišje ostaja Polona HERCOG, ki je ta teden na 74. mestu, že danes pa bo nastopila na WTA turnirju v Montereyu, Tadeja MAJERIČ je pridobila 22. mest in je kot 2. Slovenka na 234. mestu, tretja med Slovenkami ostaja Nastja KOLAR na 243. mestu, 38 mest pa je finale v New Delhiju prinesel Dalili JAKUPOVIĆ, ki je ta teden na 329. mestu, niso pa še upoštevane točke za zmago v Aurangabadu, kar pomeni, da bo prihodnji teden ponovno med najboljšimi 300. igralkami sveta.

Na mladinski lestvici ITF, ta se bo spremenila jutri, imamo med mladinkami v najboljši stoterici 4 igralke. Tamara ZIDANŠEK je na 19. mestu, Nina POTOČNIK na 65. mestu, Manca PISLAK je 67. mladinka sveta, Hana MRAZ pa je na 84. mestu lestvice ITF. Med najboljšimi 500. igralkami sta še Nika KOZAR (272) in Veronika ERJAVEC (476).

Med mladinci je najvišje Bor SCHWEIGER MUŽAR na 629. mestu, Jakob Aljaž KAPLJA je na 636. mestu, Jernej ZAPLOTNIK pa na 675. mestu. TUKAJ.

Nik Razboršek v Umagu zmagal še četrtič in se uvrstil v glavni turnir, poraz Kristine Novak na Tajskem in Tima Tekavca v Franciji

bm, 02.03.2015

V tednu, ki je pred nami, na ATP touru zaradi nastopov reprezentanc v Davisovem pokalu ne bo turnirjev, bodo pa igralci lovili točke na turnirjih serije Futures.

Slovenski igralci že tradicionalno v velikem številu nastopajo na turnirjih Istarske riviere, ki so se ta teden začeli s Futuresom v Umagu in tudi letos ni nič drugače. V Umagu sicer neposredno v glavnem turnirju nimamo svojega predstavnika, so si pa pot v glavni turnir naši fantje poskušali priboriti v kvalifikacijah in edini, ki mu je to uspelo je povratnik na teniška igrišča Nik RAZBORŠEK, ki je moral sezono 2014 izpustiti zaradi poškodbe.

Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval štiri zmage in zmagal je štirikrat. Po vrsti je nanizal zmage s 6-1 6-3 proti Italijanu Edoardu LAMBERTIJU, nato s 5-7 6-2 6-3 proti 1. nosilcu, Francozu Laurentu RECOUDERCI, v tretjem krogu s 3-6 7-5 6-1 proti Romunu Andrei PATRUI, v finalu kvalifikacij pa je bil s 6-3 6-1 boljši še od 28. letnega Hrvata Luke ČURAVIĆA.

Z nastopi so v prvem krogu končali Gregor VOVK, Jan VEHOVEC, Rok KRIŽAJ, Domen URBANC, Primož VOVK in Anže LOVIŠČEK, v drugem krogu sta izgubila Vid FUGINA in Žiga PAPEŽ.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga na Tajskem je nastopila Kristina NOVAK. Njena nasprotnica je bila 13-letna domačinka Thasaporn NAKLO, 608. igralka lestvice ITF. Mlada Tajka je bila boljša z rezultatom 4-6 6-4 6-4.

Na turnirju TE do 14 let v francoskem Sainte-Genevieve-Des-Bois, turnir je 1. ranga, je nastopil Tim TEKAVEC in izgubil uvodno srečanje. S 6-3 6-1 ga je premagal domačin Adrien STRAUB, 192. igralec lestvice TE do 14 let. TUKAJ.

Metka Komac primorska prvakinja do 14 let, Dan Trošt Slapnik do 16 let

bm, 01.03.2015

Teniški center Bonifika je bil danes v znamenju primorskega tenisa za fante do 16 in deklic do 14 let. Primorska naslova sta zasluženo osvojila Dan SLAPNIK TROŠT (Maja), ki je v finalu premagal Aleksa PERIČA (Morje), pri deklicah pa je slavila Metka KOMAC (Morje), ki je bila v finalu boljša od klubske kolegice Urške FRELIH UHELJ.

Pri dečkih je prijetno presenetil komaj 12-letni Robert KORELC (Koper), ki je na koncu zasedel tretje mesto. Turnirja se je udeležilo 12 igralcev in igralk iz petih klubov.

V mesecu aprilu bo Teniški klub Koper organizator poletnega primorskega prvenstva prav tako za vse kategorije. Metka KOMAC si je s turnirsko zmago priigrala vabilo za mednarodni teniški turnir Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let, ki bo konec avgusta prav tako na Bonifiki.

Tekst in foto: A. Živin TUKAJ.

Primož Gorinšek in Todi Tratnik osvojila OP Rogaške za veterane v konkurenci dvojic

bm, 01.03.2015

V Rogaški Slatini se je končalo OP za veterane, ki so se tokrat merili v konkurenci dvojic. Nastopilo je deset parov, med njimi tudi gosta iz Rusije. Pod vodstvom Mirka Žeraka in Branka Puclja so igralci uživali ob igranju po sistemu round robin in ob dobrem bograču, zasluženo pa sta slavila Todi TRATNIK in Primož GORINŠEK, ki sta bila v finalu boljša od dvojice CELAN in KUMER.

Udeleženci so izrazilim željo, da bi turnir v prihodnje postal tradicionalen.

Tekst in foto: VO TZS TUKAJ.

Grega Žemlja do zmage na ITF turnirju v Kishu

bm, 01.03.2015

Grega ŽEMLJA, ki bo konec prihodnjega tedna udarna moč slovenske teniške reprezentance na srečanju Davisovega pokala v Bratislavi, je turnir serije Futures (15.000$) v iranskem Kishu končal na zmagovalni stopnički.

Zmagal je še devetič na zadnjih desetih srečanjih in se v finalu Francozu Julesu MERIEJU oddolžil za poraz v finalu na turnirju v Kishu prejšnji teden. Grega je finalno srečanje zanesljivo dobil z rezultatom 6-3 6-3, nasprotniku je trikrat odvzel začetni udarec, sam ni izgubil nobenega.

28. letni Jeseničan je kot kaže ponovno sposoben odigrati več tekem v nizu in zdaj se začenja ponovna pot med najboljše. Začenja jo praktično iz ničle, saj je trenutno šele na 884. mestu lestvice ATP.

Sicer pa je to za Žemljo 10. zmaga na turnirjih serije Futures, zadnjo je vknjižil leta 2008, nato pa se je preselil na turnirje višjega nivoja in v naslednjih letih vknjižil šest zmag na turnirjih serije ATP Challenger.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.