V Umagu se je začel glavni turnir, v drugi krog Zidanšek, Potočnik, Pislak, Erjavec in Lah

V Umagu so se na mladinskem ITF turnirju 1. ranga končali kvalifikacijski obračuni, v katerih je nastopilo 105 igralcev in igralk, za napredovanje v glavni turnir pa je bilo potrebno doseči tri zmage.

Nastopilo je šest deklet in 11 fantov, v glavni turnir pa se je skozi gosto kvalifikacijsko sito uspela prebiti le Nika RADIŠIČ. Kot 8. nosilka je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 6-4 6-1 premagala Srbkinjo Sandro MALETIN, v finalu kvalifikacij pa je prvi niz proti Švicarki Joanne ZUGER dobila s 6-3, nato pa ji je Švicarka srečanje predala. Nastope je nato končala v prvem krogu glavnega turnirja, kjer jo je s 7-6(4) 6-3 premagala Nefisa BERBEROVIĆ iz BiH.

Po odpovedi Hane MRAZ v glavnem turnirju pri dekletih nastopa 6 Slovenk, pri fantih pa le Sven LAH, ki je za nastop dobil posebno povabilo. Tega je odlično izkoristil in v prvem krogu s 6-3 6-0 premagal domačega povabljenca Karla BOLJATA.

V prvem krogu so bile uspešne tudi 2. nosilka Tamara ZIDANŠEK, ki je bila s 6-0 6-2 boljša od Čehinje Michaele BAYERLOVE (ITF 263), Veronika ERJAVEC, ki je s 3-6 6-1 6-1 premagala Hrvatico Marijo ČURNIĆ (ITF 470), Nina POTOČNIK, sicer 6. nosilka turnirja je s 6-3 6-0 premagala Američanko Nado DIMOVSKO (ITF 672), Manca PISLAK, 7. nosilka turnirja pa je bila s 6-4 4-6 6-0 boljša od Slovakinje Barbore PALCATOVE (ITF 884).

Ob Niki RADIŠIČ je v prvem krogu glavnega turnirja z nastopi končala tudi Nika KOZAR. S 6-3 3-6 6-4 jo je premagala Romunka Ilona-Georgiana GHIOROAIE ( ITF 634), ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij.

Foto: M.Pislak