Polona Hercog v glavni turnir Indian Wellsa, še eno razočaranje za Aljaža Bedeneta

Na teniškem turnirju v Indian Wellsu, ki bo naslednjih 14 dni gostil najboljše igralke in igralce sveta, so končali s kvalifikacijami v ženski konkurenci.

Poloni HERCOG, trenutno 74. igralki lestvice WTA, se je za las izmaknil glavni turnir, tako da si je morala mesto v njem priboriti v kvalifikacijah. Potrebovala je dve zmagi in ju tudi dosegla.

V prvem krogu je bila njena nasprotnica 220. igralka sveta, 25. letna Američanka Maria SANCHEZ. Hercogova je zmagala s 6-3 7-5. V finalu kvalifikacij se je, še drugič letos, pomerila z Belgijko An-Sophie MESTAH, 14. nosilko turnirja in 106. igralko sveta. Tudi v drugo je bila Polona HERCOG boljša, tokrat je zmagala z rezultatom 6-4 6-2 in se uvrstila v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Vero ZVONAREVO.

S kvalifikacijami so začeli tudi moški. Naš edini predstavnik v kvalifikacijah Aljaž BEDENE je v prvem krogu igral z 21. letnim Američanom Dennisom NOVIKOVIM, 256. igralcem lestvice ATP in igrišče še enkrat zapustil razočaran. V zelo izenačenem srečanju, ki je trajalo 2 uri in 47 minut je bil domačin boljši s 6-7(5) 7-6(5) 6-3. Oba igralca sta zelo dobro servirala, kljub vsemu pa je bil v tem elementu za odtenek uspešnejši NOVIKOV.

Aljaž BEDENE je zabil kar 25 asov, a naredil tudi 15 dvojnih napak, ob tem pa je šepal drugi začetni udarec, saj je imel izkoristek le-tega samo 35 % (24-67). Tako mu tudi odličen prvi servis, katerega izkoristek je bil kar 78 % ni zadostoval za končen uspeh. NOVIKOV si je v srečanju priigral kar 19 priložnosti za break in izkoristil štiri, po eno v prvem in drugem nizu ter dve v odločilnem tretjem nizu. Aljaž si je priigral samo 7 priložnosti za break, izkoristil pa tri, po eno v vsakem nizu. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 130 - 122 v korist Američana.

Nastop v glavnem turnirju ima z, ob prijavi 80., danes pa točno 100. mestom na svetovni teniški lestvici že zagotovljen Blaž ROLA, ki bo tako edini slovenski predstavnik v moški konkurenci.

Turnir v Indian Wellsu ponuja bogat nagradni sklad, saj si bodo igralci in igralke razdelili po 5.300.000 $. Po letu 2001 pa se na turnir vrača tudi 1. igralka sveta in dvakratna zmagovalka tega turnirja Serena WILLIAMS, ki zaradi spora z organizatorji tam ni nastopila na zadnjih 13-tih turnirjih.