Kaja Juvan v glavni ITF turnir v Firencah, dober začetek naših mladincev na ITF turnirju v Marsi

Začeli so se obračuni v glavnih žrebih mladinskih turnirjev, ki ta teden potekajo po svetu in na katerih nastopajo tudi mladi slovenski igralci n igralke

Na enem najmočnejših ITF turnirjev ta teden, ki ga gostijo Firence se je Kaja JUVAN s tremi gladkimi kvalifikacijskimi zmagami prebila v glavni turnir. V drugem krogu je zabeležila tudi svojo najodmevnejšo zmago med mladinkami, ko je s 6-3 6-0 premagala 1. nosilko kvalifikacij, Avstrijko Caroline ILOWSKO (ITF 392).

Opravljen je bil tudi že žreb glavnega turnirja na katerem bodo poleg Juvanove nastopile še Nina POTOČNIK kot 1. nosilka, Manca PISLAK kot 2. nosilka in Hana MRAZ kot 5. nosilka.

Dobro so začeli nastope mladinci in mladinke na ITF turnirju 4. ranga v Marsi na Malti. V prvem krogu glavnega turnirja je 16. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR s 7-5 6-1 premagal Ukrajinca Mykhaila KVANTALIANIA, Sven LAH je bil s 6-3 6-1 boljši od Poljaka Lukasza KOZIELSKEGA, spodrsnilo pa je Jerneju ZAPLOTNIKU, ki je s 7-6(3) 4-6 1-6 izgubil z Britancem Jeremyem GSCHWENDTNERJEM.

V konkurenci deklet je Nika ZUPANČIČ s 6-4 6-1 premagala Irko Eimear MAHER, 2. nosilka Veronika ERJAVEC pa je bila s 6-3 6-0 boljša od Britanke Georgie WALKER.