Tina Cvetkovič, Blaž Gvardjančič, Jon-Lan Šuntar, Maja Zucchiati, Taj Dolenc in Tajda Zalokar zmagovalci turnirjev do 12 in do 18 let

Končali so se turnirji do 12 in do 18 let, ki so se odvijali v Mariboru in Ljubljani.

V Mariboru so nastopali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih je slavil 4. nosilec Blaž GVARDJANČIČ (Zklub). V finalu je s 6-2 6-0 premagal nepostavljenega Eneja BERGHAUSA (Br-Mb), 45. igralca lestvice TZS do 18 let, ki je bil v četrtfinalu boljši od 6. nosilca Aljaža ŠENICE, v polfinalu pa še od 5. nosilca Matica ZAPLOTNIKA.

Pri dekletih smo v gorenjskem klubskem finalnem obračunu igralk iz Radovljice spremljali tekmo med Tino CVETKOVIČ in Niko ALBREHT. S 6-3 6-0 je bila boljša leto dni mlajša Tina CVETKOVIČ.

Dečki in deklice so točke za lestvico TZS nabirali na finalnih A in B turnirjih do 12 let. Oba turnirja sta bila kakovostno zelo dobro zasedana, saj so z izjemo prvega igralca in prve igralke lestvice do 12 let nastopili vsi najboljši. Turnirja sta se zato iz tretjega dvignila v drugi rang in igralcem ter igralkam prinesla zajetnejši kupček točk.

Pri dečkih do 12 let je v A turnirju slavil Jon-Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-2 6-3 premagal leto dni mlajšega Celjana Luna OBRULA, sicer 1. nosilca turnirja. V B turnirju dečkov je slavil Taj DOLENC (TkMed). S 6-4 6-4 je bil boljši od Franca Jakoba KAVŠKA (Otočec)

Na A turnirju deklic je vlogo prve favoritinje upravičila Novogoričanka Maja ZUCCHIATI, 1. nosilka turnirja, sicer pa 2. igralka lestvice TZS do 12 let, a se je v finalu kar precej namučila s 3. nosilko Nino PLIBERŠEK (Ptuj). Ta je v polfinalu pred tem garala skoraj tri ure v srečanju s klubsko kolegico in drugo nosilko Tajo LONČARIČ, tako da je v finalnem obračunu zagotovo že čutila posledice predhodne tekme. Maja ZUCCHIATI je finalno tekmo dobila z rezultatom 5-7 7-5 6-3.

B turnir deklic je osvojila Tajda ZALOKAR (Šentjur), ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb).

Igralke in igralce zdaj na domačih prizoriščih čaka tritedenska pavza, nato pa se začnejo turnirji na prostem.