Slovenski igralci in igralke bodo prihodnji teden nastopali v Poreču, Umagu, Indian Wellsu in Guangzhou

Na mednarodnih teniških prizoriščih bomo konec tega in prihodnji teden spremljali nastope dečkov in deklic na turnirju TE do 12 let v Umagu in naših članov na 2. Futuresu Istarske riviere v Poreču.

Prihodnjih 14 dni bo pozornost usmerjena tudi v Indian Wells, kjer se v ponedeljek s kvalifikacijami začenjata po 5.300.000 $ vredna moški in ženski turnir, tudi s slovensko udeležbo.

Seveda bomo spremljali tudi nastop Blaža KAVČIČA, ki bo na ATP Challengerju v kitajskem Guangzhou zasedal mesto prvega nosilca.

Turnirje pa začenjajo igralci in igralke v Istri. Na Futuresu v Poreču so za nastop prijavljeni Tomislav TERNAR, Aljaž RADINSKI, Nik RAZBORŠEK, Rok KRIŽAJ, Primož VOVK, Anže LOVIŠČEK, Gregor VOVK, Grega BOH in Miha OKORN. V kvalifikacijah bo nastopilo 128 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir pa bo potrebno zmagati štirikrat. V prvem krogu bosta v slovenskem obračunu igrala Primož VOVK in Miha OKORN.

Številna pa bo tudi udeležba naših mladih igralcev in igralk na turnirju TE do 12 let v Umagu. V kvalifikacijah bo nastopilo 8 slovenskih igralcev in 4 igralke. V glavnem turnirju je prijavljenih 9 dečkov in 6 deklic.

V Umagu bo prvi nosilec Jan Dimitrijevič (na fotografiji)