Slovenski mladinci in mladinke v Firencah, Marsi, Benicarlu, Beleku, Bragi in na Reki

Na domačih teniških igriščih vlada odmor pred selitvijo na prosto, ki so ga nekateri izkoristili za klubske in individualne priprave pred nadaljevanjem sezone, drugi pa se udeležujejo mednarodnih turnirjev.

Naše mladinke Nina POTOČNIK, Manca PISLAK, Hana MRAZ in Kaja JUVAN so prijavljene na ITF turnirju 2. ranga v Firencah, kjer bodo prve tri tudi prve tri nosilke, Kaja JUVAN pa si bo poskušala pot v glavni turnir priigrati v kvalifikacijah.

Na ITF turnirju 2. ranga v španskem Benicarlu je prijavljena Nika KOZAR.

Na ITF turnirju 4. ranga v Marsi na Malti so prijavljeni Veronika ERJAVEC, Nika ZUPANČIČ, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Jernej ZAPLOTNIK in Sven LAH. Vsi so uvrščeni v glavni turnir.

Na ITF turnirju 4. ranga v turškem Beleku je prijavljen Jakob Aljaž KAPLJA.

Zelo številčna pa je zaseba mladih igralk in igralcev na turnirju TE do 16 let na Reki.

V glavnem turnirju so pri dekletih prijavljene Nina KNEZ, Maruša PLANK, Nina KOLAR in Urška VELEC, pri fantih pa Luka MIKLAVČIČ,Mark MESARIČ, Gašper TOPČIČ, Rok KOMAC, Jan VEHOVEC in Matic PODLIPNIK..

Končali so se že kvalifikacijski obračuni. Pri dekletih so se v glavni turnir s po dvema zmagama uvrstile Nika ALBREHT, Stefany GRLJ, Ema HORVAT in Katja HRKAČ. V prvem krogu sta izgubili Tina TAVČAR in Žaklin BOKAN, v drugem je izgubila Tinkara KOVAČ, a se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka.

Manj uspešni so bili v kvalifikacijah fantje. V glavni turnir se je z dvema zmagama uvrstil samo Aljaž FUGINA, medtem ko so Aleks KOFOL, Miha VELIČKI, Enej BERGHAUS, Aleks GRLJ, Tom AŠIČ KOVAČ in Gašper BEZJAK izgubili.

Na turnirju TE do 14 let, 2. ranga, v portugalski Bragi, sta v glavnem turnirju Jan DIMITRIJEVIČ in Jon Lan ŠUNTAR (na fotografiji). Jan je tekmo prvega kroga že odigral in s 6-2 6-4 premagal domačina Jaima FARIO.