prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : November 2013

Arhiv novic - november 2013

Nik Krapež in Anže Lovišček ter Kaja Ljubič Emeršič in Veronika Erjavec finalisti OP 18

Ljubljana, 30.11.2013

Končujeta se turnirja OP 18 za fante in dekleta, ki ta konec tedna potekata v Ljubljani in Kranju. Finalna obračuna bosta na sporedu v ponedeljek.

Pri fantih se bosta za zmago borila Nik KRAPEŽ (Ltc) in Anže LOVIŠČEK (Tabre). Nik KRAPEŽ, na turnirju je bil 1. nosilec, je tudi 1. igralec lestvice do 18 let, je v prvem polfinalnem obračunu s 6-1 6-2 premagal Jureta FRANKA (ŽtkMb), v drugem polfinalu pa je Anže LOVIŠČEK s 6-4 6-4 presenetil 2. nosilca, domačina Jana Vita ŠUNTARJA.

Pri dekletih sta finalistki Kaja LJUBIČ EMERŠIČ (Tc-Lj) in Veronika ERJAVEC (Ltc). 1. nosilka Kaja LJUBIČ EMERŠIČ je bila v polfinalu s 6-3 6-4 boljša od Tine Kristine GODEC (AsLit), v drugem polfinalu pa je nepostavljena Veronika ERJAVEC, ki se je v letošnji sezoni borila s poškodbami, zdaj pa spet igra v odlični formi, s 6-0 3-6 7-5 premegala 5. nosilko Saro PALČIČ (Talos). TUKAJ.

Kapetan Davis cup ekipe Blaž Trupej v Delu o slovenskem moškem tenisu

Ljubljana, 30.11.2013

Preberite, kaj je novinarki Dela povedal kapetan slovenske Davis cup reprezentance Blaž Trupej.

Njegova razmišljanja najdete TUKAJ.

Na ITF turnirju v Zagrebu v drugem krogu kvalifikacij poraz Domna Gostinčarja in Evgenije Burger

Ljubljana, 30.11.2013

Najboljši mladinci in mladinke sveta bodo prihodnja tedna preživeli na sončni Floridi, kjer pa ne bo nobenega našega predstavnika.

Naši igralci in igralke se bodo za točke borili v bližnjem Zagrebu, kjer se v nedeljo s kvalifikacijami začenja ITF turnir do 18 let.

Pri fantih sta v kvalifikacijah nastopila Domen GOSTINČAR in Miha OKORN.

Domen GOSTINČAR je v prvem krogu s 6-1 7-6(2) premagal Hrvata Filipa KESINO, v drugem krogu pa je s 4-6 1-6 izgubil z Dancem Jonasom Zachom LARSNOM, 8. nosilcem kvalifikacij.

Miha OKORN je s 4-6 1-6 izgubil z domačinom Zvonimirjem OREŠKOVIĆEM.

Pri dekletih je zasedba številčnejša, saj so v kvalifikacijah nastopile Evgenija BURGER, Stania RAKOĆEVIĆ in Tjaša JERŠE, neposredno pa so v glavni turnir uvrščene Hana MRAZ, Tamara ZIDANŠEK, Ana OPARENOVIČ in Pia BRGLEZ.

Evgenija BURGER je v prvem krogu s 6-0 6-2 premagala domačinko Mirno ZADRO, tudi ona pa je v drugem krogu končala z nastopi. S 3-6 3-6 je izgubila z domačo povabljenko Miriam ŠILJIĆ, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko kvalifikacij.

Tjaša JERŠE je s 5-7 4-6 izgubila s Hrvatico Martino BOKULIČ, Stania RAKOČEVIĆ pa je klonila proti 8. nosilki kvalifikacij, prav tako domačinki Emi BARKOVIĆ, ki je slavila s 4-6 6-4 6-1.

Na turnirju TE do 14 lret, turnir je 3. ranga v čeških Milovicah je v kvalifikacijah nastopil Matic PODLIPNIK in v prvem krogu s 3-6 5-7 izgubil z domačinom Andrewom PAULSONOM.

V glavnem turnirju deklic je prijavljena Anja GAL. TUKAJ.

Na mladinskem turnirju Eddie Herr na Floridi Filip Jakob Zupančič poražen v tretjem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 30.11.2013

V ZDA se je na Floridi začela tritedenska turneja šestih mladih slovenskih igralcev in igralk, ki bodo nastopili na turnirjih v kategoriji 12, 14 in 16 let. Tudi letos nimamo predstavnikov v kategoriji do 18 let.

V ZDA so odpotovali Tim TEKAVEC, Marija VIČIČ, Matic DIMIC, Kristina NOVAK, Jakob Aljaž KAPLJA in Filip Jakob ZUPANČIČ.

Z nastopi začenjajo na turnirju Eddie Heer, kjer v vsaki kategorijah nastopa preko 200 igralcev in igralk iz vsega sveta. Sledi nastop na finalu Nike Junior toura na katerem bodo v kategoriji 12 in 14 let nastopili Tim TEKAVEC, Marija VIČIČ, Kristina NOVAK, pridružil pa se jim bo tudi Anže ARH, za konec pa še nastop na prestižnem Orange Bowlu, enem najpomembnejših turnirjev za igralce v mladisnkih kategorijah.

Na turnirju Eddie Heer, ta poteka na akademiji Nicka Bolletierija v Brandentonu, ki spada pod okrilje ene največjih svetovnih managerskih skupin IMG, v kavlifikacijah do 12 let nastopa Matic DIMIC, v kvalifikacijah do 16 let pa Filip Jakob ZUPANČIČ.

Prvi je igrišča preizkusil Matic DIMIC in v prvem krogu s 6-1 6-2 premagal Američana Gleba IBRAGIMOVA. V drugem krogu je igral z Japoncem Taiyom HIRANOM in izgubil z 1-6 1-6.

Filip Jakob ZUPANČIČ(na fotografiji) je bil v prvem krogu prost,v drugem pa je s 6-2 6-2 premagal Cristiana Vlada MOCANUJA. V tretjem krogu je igral z Alexandrom SAZANKOVIM in slavil s 7-6(3) 6-1. V četrtem krogu je igral z Alekseiem KHOMICHEM in izgubil s 3-6 3-6.

Glavni turnirji se začnejo v ponedeljek. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji RR do 12 let in turnirja za fante in dekleta do 18 let

Ljubljana, 28.11.2013

Domača teniška sezona se ta konec tedna nadaljuje z RR turnirji za dečke in deklice do 12 let, ki bodo potekali v Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani ter s turnirjema fantov in deklet do 18 let v Kranju in Ljubljani.

Na RR turnirjih je prijavljenih 77 dečkov in 56 deklic.

Na turnirju fantov do 18 let v Kranju je prijavljenih 59 igralcev, zato bodo že v petek začeli s kvalifikacijskimi obračuni. Turnir je za to starostno kategorijo izjemno dobro zaseden, prvi nosilec turnirja pa bo 1. igralec lestvice do 18 let, Nik KRAPEŽ.

Slabše je zaseden turnir deklet do 18 let, ki se igra v Ljubljani. Prijavljenih je 22 igralk, mesto 1. nosilke pa bo po prijavah sodeč zasedla Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, 9. igralka lestvice TZS. TUKAJ.

V Bolu na Braču konec slovenskih nastopov

Ljubljana, 28.11.2013

Polona REBERŠAK je kot prva in edina zabeležila zmago v srečanjih drugega kroga ITF turnirjev za moške in ženske v Bolu na Braču.

S 6-1 6-1 je premagala 18. letno Čehinjo, Deniso KULHANKOVO in se uvrstila v četrtfinale, kjer je igrala s Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO.

To je bilo njuno letošnje tertje medsebojno srečanje. Prvi dve je tesno, v treh nizih, dobila Polona, tokrat pa je bila boljša 18. letnica iz Češke. Tudi tretje medsebojno srečanje je prineslo tri nize, na koncu pa je PANTUCKOVA slavila s 3-6 6-4 6-3.

V drugem krogu so izgubili Pia ČUK, Natalija ŠIPEK in Mike URBANIJA.

Natalija ŠIPEK je s 6-7(3) 1-6 izgubila z domačinko Petro GRANIĆ, Pio ČUK pa je s 6-2 6-2 premagala Čehinja Gabriela PANTUCKOVA, ki bo tako naslednja nasprotnica Polone.

Mike URBANIJA je srečanje z Antoniom SANĆIĆEM dobro začel, a po dobljenem prvem nizu s 7-6(5) preostala dva izgubil s 3-6 2-6 in končal z nastopi v Bolu. TUKAJ.

Mike Urbanija, Natalija Šipek, Polona Reberšak in Pia Čuk v Bolu na Braču začeli z zmagami, poraz Nike Kovač

Ljubljana, 27.11.2013

Še tretji teden ostajajo v Bolu na Braču teniški igralci in igralke. Nadaljuje se serija turnirjev Futures za moške in ITF za ženske z nagradnima skladoma po 10.000 $.

Pri fantih ta teden nastopa samo Mike URBANIJA, ki je 5. nosilec turnija in je v prvem krogu igral z 18. letnim Hrvatom Stjepanom CAGALJEM. Mike je bil precej boljši in je slavil z rezultatom 6-2 6-1. V drugem krogu dga čaka še en hrvaški igralec, Antonio SANĆIĆ.

Pri dekletih je prva z nastopi začela Pia ČUK, ki je morala v kvalifikacije. Za uvrstitev v glavni turnir ji je zadostovala zmaga s 6-1 6-3 nad 14. letno domačinko Klaro MRCELA.

Prvi sta od Slovenk v glavnem turnirju nastopili Natalija ŠIPEK in Nika KOVAČ.

Natalija ŠIPEK je v uvodnem nastopu s 6-3 6-4 premagala 8. nosilko, 23. letno Madžarko Csillo ARGYELAN. Nika KOVAČ je morala premoč priznati 2. nosilki, 21. letni Hrvatici Emi MIKULĆIĆ. Domačinka je zmagala z rezultatom 6-4 6-1.

Kot tretja je nastopila Polona REBERŠAK in brez težav s 6-0 6-0 odpravila 21. letno Nemko Andreo LIPPE.

Zadnja je nastopila Pia ČUK in tudi ona se je uvrstila v drugi krog. S 6-1 6-3 je odpravila 18. letno Bolgarko Nikol YORDANOVO. TUKAJ.

Najnovejše lestvice prinesle nove rekordne in izboljšane uvrstitve naših igralk in igralcev

Ljubljana, 25.11.2013

Zadnje teniške lestvice so ponovno postregle z nekaterimi rekordnimi in izboljšanimi uvrstitvami naših igralk in igralcev.

Naš najvišje uvrščen igralec na moški lestvici Aljaž BEDENE je sicer izgubil mesto, a ostaja trdno zasidran v prvi stoterici, v kateri bo začel tudi naslednjo sezono.

Blaž ROLA je ta teden pridobil 16 mest in je s 185. mestom blizu svoje najvišje uvrstitve v karieri (179).

Na lestvici sta povno napredovala Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA in še enkrat posegla po najvišjih uvrstitvah v karieri.

Nik RAZBORŠEK je ta teden na 526. mestu, Mike URBANIJA je na 621. mestu.

Pri dekletih Polona HERCOG ostaja na 66. mestu, do nove najvišje uvrstitve v karieri pa je prišla Tadeja MAJERIČ. Tokrat je na 111. mestu.

Velik preskok je po uspešnem nastopu v Egiptu naredila Nastja KOLAR. Pridobila je 82 mest in tudi ona se je, tako kot Blaž ROLA, približala svoji najboljši uvrstitvi v karieri. Z 254. mestom jo do 232. mesta na katerem je bila leta 2011 loči le še 22 mest oz. en dober nastop na srednje močnem turnirju ITF. TUKAJ.

Eva Zagorac in Maks Tekavec zmagovalca članskih turnirjev v Ljubljani

Ljubljana, 25.11.2013

Končana sta prva članska turnirja teniške sezone 2014. Prav zmagovalca nove sezone sta Eva ZAGORAC (ŽtkMb) in Maks TEKAVEC (MaxLj).

V finalu članic je v klubskem obračunu Eva ZAGORAC s 6-1 6-1 premagala dve leti mlajšo Sašo KLANEČEK.

Pri članih je zmaga ostala doma. Član domačega kluba Maks TEKAVEC je s 6-1 6-2 premagal Tilena ŽITNIKA (Sl-Lj).

Čestitke vsem!

Preberite tudi TUKAJ.

Na teniški konferenci na Otočcu sodelovalo 160 teniških trenerjev

Ljubljana, 24.11.2013

Konec prejšnjega tedna se je na Otočcu odvijala vsakoletna trenerska konferenca. Z udeležbo na tej ali na drugih konferencah oz. strokovnih seminarjih trenerji izpolnijo pogoj za podaljšanje trenerske licence za prihodnje leto.

Organizator vsako leto zagotovi tudi zanimive predavatelje iz tujine, tokrat je bil med njimi tudi Španec, nekdanji trener Rafaela Nadala in Carlosa Moye, Jofre PORTA.

Na naši strani pa izpostavljamo še prispevek, ki sta ga pripravila dr. Aleš FILIPČIČ in lastnik zakladnice teniških podatkov Anton GROSMAN.



Nekaj predstavljenih analitičnih podatkov, ki se nanašajo na slovenski tekmovalni tenis med leti 1992 in 2012 si lahko ogledate v datoteki TUKAJ.

Eva Zagorac, Saša Klaneček, Maks Tekavec in Tilen Žitnik finalisti članskih turnirjev

Ljubljana, 24.11.2013

Na članskem turnirju v Ljubljani bosta v finalu igrala Maks TEKAVEC (MaxLj) in Tilen ŽITNIK (Sl-Lj).

Maks TEKAVEC je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal Matijo KACA, Tilen ŽITNIK je bil s 3-6 6-3 6-4 boljši od Gregorja REPINE.

Pri članicah bomo gledali mariborski klubski finale igralk ŽTK Maribor.

Saša KLANEČEK, ki se je v prvih krogih precej namučila z Niko ZUPANČIČ in Veroniko ERJAVEC, v obeh srečanjih je za zmago odigrala tri nize, je v polfinalu brez težav s 6-1 6-2 dobila srečanje s 1. nosilko Laro VOVK.

V drugem polfinalu Eva ZAGORAC ni imela težav z drugo nisilko Tjašo JERŠE. Eva ZAGORAC je zmagala s 6-4 6-2.

Finalna obračuna članov in članic bosta na sporedu v ponedeljek. TUKAJ.

Mike Urbanija izgubil v polfinalu Futuresa v Bolu, tesen poraz Nika Razborška in Polone Reberšak

Ljubljana, 24.11.2013

Na Futuresu v Bolu na Braču (10.000 $) se je Mike URBANIJA uvrstil v polfinale. V četrtfinalnem obračunu je z rezultatom 6-2 2-6 [10-8] premagal domačina, 3. nosilca turnirja Dina MARCANA.

V polfinalu je igral z igralcem iz BiH, Tomislavom BRKIĆEM in izgubil z rezultatom 3-6 3-6.

Četrtfinalna zmaga pa se je izmuznila Niku RAZBORŠKU. Odločilen podaljšan tretji tie-break niz je izgubil na 13. Francoz Quentin HALYS, ki je na turnirju 8. nosilec je bil boljši z rezultatom 7-6(1) 4-6 [15-13].

Pri dekletih se je Polona REBERŠAK po zmagi nad Gabrielo PANTUCKOVO z rezultatom 6-4 3-6 6-4 uvrstila v četrtfinale, tu pa je izgubila z 2. nosilko, Hrvatico Emo MIKULĆIĆ s 6-7(3) 6-3 [4-10]. Četrtfinalno srečanje je izgubila tudi Natalija ŠIPEK. S 6-0 6-0 jo je premagala Čehinja Barbora KREJCIKOVA.

Naši igralci in igralke ostajajo v Bolu tudi prihodnji teden. Na moškem Futuresu je prijavljen Mike URBANIJA, na ženskem ITF turnirju pa sta v glavnem turnirju prijavljeni Polona REBERŠAK in Natalija ŠIPEK, v kvalifikacijah bo nastopila Pia ČUK. TUKAJ.

Končani prvi turnirji najmlajših v novi sezoni

Ljubljana, 24.11.2013

V Ljubljani se je na igriščih TK Jaki sport končal prvi letošnji turnir za najmlajše igralce in igralke v kategoriji 8-11 let.

Prvi zmagovalci teniške sezone 2014 so:

MINI tenis dečki: Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje)

MINI tenis deklice: Anamari ŽNUDERL (TenMs)

MIDI tenis dečki: Jaka GOLOB (Tr-Kr)

MIDI tenis deklice: Ana LANIŠEK (Domžale)

TENIS dečki do 10 let: Tristan FLANDER (Maja)

TENIS deklice do 10 let: Neža ULE (Talos)

TENIS dečki do 11 let: Lun OBRUL (Celje)

TENIS deklice do 11 let: Maja ZUCCHIATI (Gorica)

Preberite tudi TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila finale ITF turnirja v Sharm El Sheikhu

Ljubljana, 24.11.2013

Nastja KOLAR je v Sharm El Sheikhu na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ + H izgubila finalno srečanje.

Z rezultatom 6-4 6-4 jo je premagala 18. letna Rusinja Victoria KAN 212. igralka lestvice WTA, sicer pa pred enim letom 16. mladinka sveta.

Nastja KOLAR v finalu ni bila najbolj razpoložena za igro, naredila je kar nekaj nepotrebnih neprisiljenih napak , kar je borbeni Rusinji prineslo prednost in zmago. V drugem nizu je imela Nastja pri izidu 4-5 dve priložnosti za break, a je KANOVA odigrala dve odlično skrajšani žogi in nato odservirala še as ter tako osvojila prvi niz.

V drugem nizu je odločil en izgubljen servis Nastje KOLAR v tretji igri.

Kljub porazu je lahko z nastopom v Egipzu zadovoljna, saj se po dolgem času vrača med najboljše na močnem turnirju, zmaga pa ji bo prinesla tudi 90 WTA točk in napredek za okrog 70 mest na svetovni ženski teniški lestvici, to pa pomeni, da bo prihodnji teden okrog 260. mesta. TUKAJ.

Prvi članski turnir v novi sezoni prinesel nekaj presenečenj v uvodnih srečanjih

Ljubljana, 24.11.2013

Prvi članski turnir nove sezone, ki se igra na Max tenis clubu v Ljubljani, je v uvodnih srečanjih prinesel poraz trem postavljenim igralcem, prvi in drugi nosilec pa sta s svojima nasprotnikoma zanesljivo opravila. Poslovili so se 5., 6. in 8. nosilec.

Vid FUGINA je bil s 6-1 6-4 boljši od Aljaža CAJZEKA, Grega BOH je s 6-4 2-6 in 6-2 premagala Jana DERNIČA, Gregor REPINA pa je na domačem terenu s 6-2 6-2 odpravil Marina KEGLA.

Osip nosilcev se je nadaljeval tudi v drugem krogu in četrtfinalu, tako da bo v polfinalu nastopil samo en postavljen igralec in sicer 4. nosilec Matija KAC.

Poleg Matije KACA, ki je bil s 6-3 6-2 boljši od Doriana Tomaža JANEŽIČA, so polfinalisti Maks TEKAVEC, ki je s 6-3 6-2 izločil Miho OKORNA, Tilen ŽITNIK je s 6-0 6-0 izločil Grego BOHA in Gregor REPINA, ki je s 6-2 6-0 izločil 2. nosilca Roka SITARJA.

Pri članicah, te igrajo na igriščih TK Olimpija, je od nosilk v prvem krogu izgubila Lara GLAVIČ, katero je izločila Veronika ERJAVEC. Veronika ERJAVEC je zmagala s 6-1 6-1.

V polfinale so se uvrstile Lara VOVK, ki je s 4-6 6-4 6-4 premagala Kajo LJUBIČ EMERŠIČ, Saša KLANEČEK je s 3-6 6-2 6-3 izločila Veroniko ERJAVEC, Tjaša JERŠE pa je bila s 6-3 6-0 boljša od Sare Laurah AMBROŽIČ. Za zadnje mesto v pofinalu sta igrali Eva ZAGORAC in Stania RAKOČEVIĆ.Boljša je bila astrong>Eva ZAGORAC, ki je zmagala s 7-5 7-5. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil polfinalno srečanje v Toyoti, med dvojicami zmagovalec

Ljubljana, 23.11.2013

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Toyoti (35.000 $) nastope med posamezniki končal v polfinalu.

Tu ga je premagal 1. nosilec, 25. letni Avstralec Matthew EBDEN, 79. igralec sveta.

Avstralec je srečanje dobil s 6-4 6-4 v uri in dvanajstih minutah. Zelo izenačeno srečanje sta odločila dva odvzema servisa, ki sta, po en v vsakem nizu, uspela Avstralcu. Ta je izkoristil dve od sedmih break priložnosti, Blaž si jih je priigral šest, a nobene ni uspel odločiti sebi v prid. Na izenačenost srečanja kaže tudi razmerje v osvojenih točkah, 66-63 v korist EBDENA.

Si je pa Blaž s soigralcem iz ZDA Chaseom BUCHANANOM povzpel na najvišjo stopničko v konkurenci dvojic. Po četrtfinalni zmagi s 7-5 6-2 nad Japoncema Bumpeiem SATOM in Shojem KATAYAMO sta v polfinalu s 7-6(1) 6-4 premagala 1. nosilca turnirja dvojic, Hrvata Marina DRAGANJO in Mateja PAVIĆA.

Fnalno srečanje z Novozelandcem Marcusom DANIELLOM in Artemom SITAKOM sta dobila z rezultatom 4-6 6-3 [10-4].

Za Blaža ROLO je to prvi naslov v dvojicah na turnirjih serije ATP Challenger in prvi v letu 2013. Doslej je v konkurenci dvojic slavil šestkrat, a vedno na turnirjih serije Futures.

S polfinalom med posamezniki se bo na lestvici ATP ponovno povsem približal svoji najboljši uvrstitvi v karieri. Našli ga bomo okrog 184. mesta.

Čestitamo! TUKAJ.

Mike Urbanija, Nik Razboršek in Natalija Šipek četrtfinalisti v Bolu na Braču

Ljubljana, 23.11.2013

V Bolu na Braču igrajo tekme drugega kroga na moškem Futuresu in na ženskem ITF turnirju.

Pri moških je včeraj zmagal Mike URBANIJA in se uvrstil v četrtfinale. Z 1-6 6-1 6-2 je premagal 20. letnega Švicarja Jensa HAUSERJA, 1306. igralca lestvice ATP.

V drugem krogu je bil danes uspešen tudi Nik RAZBORŠEK. Z rezultatom 6-2 6-2 je pramagal Francoza Cedricka COMMINA in se prav tako uvrstil v četrtfinale.

Pri dekletih je lep uspeh dosegla Natalija ŠIPEK, ki se je uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 3-6 6-1 6-1 premagala 8. nosilko, 17. letno Romunko Ioano Loredano ROSCA, sicer 59. mladinko sveta.

Pia BRGLEZ je srečanje drugega kroga predala, Pia ČUK pa je z 1-6 4-6 izgubila s 1. nosilko, 17. letno Čehinjo Barboro KREJCIKOVO, 3. mladinko sveta. Prav Barbora KREJCIKOVA bo četrtfinalna nasprotnica Natalije ŠIPEK.

Nastop v drugem krogu še čaka Polono REBERŠAK, ki igra z Gabrielo PANTUCKOVO. TUKAJ.

Ta konec tedna v znamenju začetka nove teniške sezone

Ljubljana, 22.11.2013

S turnirji v kategorijah igralk in igralcev 8-11 let, do 12 let in v članski kategoriji se začenja teniška sezona 2014.

V Domžalah in Ljubljani je na prvi RR turnir nove sezone prijavljenih 60 dečkov in 49 deklic, v Krškem 19 dečkov in 6 deklic, v Mariboru pa 25 dečkov in 15 deklic.

Skupaj bo torej ta konec tedna na turnirjih do 14 let nastopilo kar 174 igralcev in igralk.

Ta konec tedna bodo prvič po enomesečni pavzi nastopili tudi najmlajši igralci in igralke v kategoriji 8-11 let. V vseh turnirjih, ki jih gosti TK Jaki sport iz Ljubljane, je od mini tenisa do tenisa do 11 let prijavljenih 219 igralcev in igralk.

Prva članska turnirja nove sezone, ki se bosta odvijala v Ljubljani na Olimpiji in Max klubu bo nastopilo 44 igralcev in 20 igralk.

Ta konec tedna bo torej na turnirjih, ki spadajo pod okrilje TZS, loparje na različnih koncih Slovenije vihtelo preko petsto teniških igralk in igralcev.

Člani so s turnirjem že začeli in danes zaključili s kvalifikacijami. Prvi nosilec glavnega turnija je Marko LAZIČ.

Pri dekletih, te kvalifikacij niso imele, bo nastopilo 20 igralk, prva nosilka pa je Lara VOVK. TUKAJ.

Blaž Rola v Toyoti že v polfinalu posameznikov in v finalu dvojic

Ljubljana, 22.11.2013

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Toyoti (35.000 $) polfinalist.

V četrtfinalu je igral z 20. letnim Avstralcem Benjaminom MITCHELLOM, 272. igralcem sveta in slavil z rezultatom 6-3 7-6(6).

V srečanju, ki je trajalo 1 uro in pol je Blažu uspel en odvzem servisa več, ki ga je dosegel v prvem nizu, ko je nasprotniku servis odvzel dvakrat. Sicer pa je Blaž zelo dobro serviral, saj je osvojil kar 73 % začetnih udarcev (Mitchell 57 %), v točkah pa je bil na koncu boljši z 79-62.

V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, 25. letnim Avstralcem Matthewom EBDENOM, 79. igralcem sveta.

Še tretjič pa je bil Blaž s soigralcem iz ZDA Chaseom BUCHANANOM uspešen v igri dvojic. Po četrtfinalni zmagi s 7-5 6-2 nad Japoncema Bumpeiem SATOM in Shojem KATAYAMO sta v polfinalu s 7-6(1) 6-4 premagala 1. nosilca turnirja dvojic, Hrvata Marina DRAGANJO in Mateja PAVIĆA.

Njuna finalna nasprotnika bosta Novozelandca Marcus DANIELL in Artem SITAK. TUKAJ.

Pomembno obvestilo za prijavljene igralce na RR 14 v Domžalah, ta konec tedna na igriščih preko 500 igralcev in igralk

Ljubljana, 22.11.2013

Zaradi velikega števila prijavljenih igralk in igralcev na turnir RR 14, ki bo potekal 23.11. in 24.11.2013 v Domžalah, je TRK na korespondečni seji dne 19.11.2013 soglasno sprejel sklep, da se v istem terminu odpre nov turnir, ki ga bo organiziral TK Benč sport iz Ljubljane.

Tja so v skladu s sklepom TRK-ja iz leta 2012 iz Domžal premeščeni igralci, ki so se na turnir v Domžalah prijavili zadnji.

Seznam igralcev, ki so premeščeni iz Domžal v Ljubljano najdete pod zavihkom turnirji, Benč Sport deklice in dečki.

Sicer pa bosta ta teden potekala še RR turnirja v Mariboru in v Krškem.

V Domžalah in Ljubljani je na prvi RR turnir nove sezone prijavljenih 60 dečkov in 49 deklic, v Krškem 19 dečkov in 6 deklic, v Mariboru pa 25 dečkov in 15 deklic.

Skupaj bo torej ta konec tedna na turnirjih do 14 let nastopilo kar 174 igralcev in igralk.

Ta konec tedna bodo prvič po enomesečni pavzi nastopili tudi najmlajši igralci in igralke v kategoriji 8-11 let. V vseh turnirjih od mini tenisa do tenisa do 11 let je prijavljenih 219 igralcev in igralk.

Na prvem članskem turnirju nove sezone, ki se bo odvijal v Ljubljani na Olimpiji in Max klubu bo nastopilo 44 igralcev in 20 igralk.

Ta konec tedna bo torej na turnirjih, ki jih organizira TZS, loparje na različnih koncih Slovenije vihtelo preko petsto teniških igralk in igralcev. TUKAJ.

Igralka, ki je v letu 2013 najbolj napredovala na WTA touru - Simona Halep

BM, 21.11.2013

22. letna Romunka Simona HALEP, vrstnica naše Polone HERCOG, je igralka, ki je v sezoni 2013 med igralkami na WTA touru najbolj napredovala.

Sliši se neverjetno, a v letošnji sezoni je v šestih mesecih osvojila šest turnirjev serije WTA

Simona HALEP je dolgo časa veljala za izjemen talent in bodočo teniško zvezdnico. Bila je številka 1 med mladinkami, med leti 2010 in 2012 pa se je tudi trikrat uvrstila v finala turnirjev serije WTA, a nikoli do letošnjega leta ji ni uspelo zabeležiti velikega rezultata v članski konkurenci, ki bi nakazal, da bo tudi med profesionalkami med najboljšimi.

Vse se je spremenilo letos po turnirju v Rimu. Na prvih devetih turnirjih sezone 2013 je bilo njeno razmerje zmag in porazov 7-9, kar je skupaj s serijo 5-11 na zadnjih enajstih turnirjih leta 2012 pomenilo samo 12 zmag v 32 tekmah glavnih turnirjev serije WTA.

Prelomnica v njeni karieri je bil Rim kamor je prišla kot 64. igralka sveta in je morala v kvalifikacije. Nanizala je šest zmag in med drugimi premagala Svetlano Kuznetsovo, A. Radwansko, Roberto Vinci in Jeleno Jaković, v sedmi, polfinalni tekmi, pa je klonila proti Sereni Williams.

V naslednjih šestih mesecih je, vključno z Rimom, zabeležila 43 zmag in 8 porazov ter slavila na WTA turnirjih v Nurnbergu, s-Hertogenboschu, Budimpešti, New Havenu, Moskvi in Sofiji, sezno 2013 pa končala na 11. mestu na svetu.

Ker v prvih štirih mesecih prihajajoče sezone brani le malo točk se ji obeta prodor med najboljših 10 igralk sveta. To je od Romunk doslej uspelo le legendarni Virginii RUZICI in Irini SPIRLEI.

Samo s turnirskimi nagradami je v letošnji sezoni zaslužila 1.222.000 $. TUKAJ.

Nastja Kolar polfinalistka ITF turnirja v Sharm El Sheikhu

Ljubljana, 21.11.2013

Nastja KOLAR je bila uspešna tudi v petem nastopu na ta teden najmočnejšem ženskem ITF turnirju (75.000 $ + H) v Sharm El Sheikhu.

Potem, ko je v kvalifikacija izločila dve ruski igralki in v prvem krogu glavnega turnirja s 7-5 3-6 6-3 še kvalifikantko iz Romunije, 24. letno Raluco OLARU, 532. igralko lestvice WTA, je slavila tudi v četrtfinalu.

Tu je bila usodna še za tretjo Rusinjo. Z rezultatom 6-2 6-2 je premagala 21. letno Valerio SOLOVYEVO, 236. igralko lestvice WTA.

Njen četrtfinalni nastop pa kaže da se njena forma stopnjuje in da jo kmalu lahko pričakujemo na mestih, ki jih je na lestvici WTA že zasedala.

V četrtfinalu je namreč premagala 165. igralko sveta, Jovano JAKŠIČ, ki je pred tem izločila prvo nosilko Kaio KANEPI.

Nastja je bila boljša z rezultatom 4-6 7-5 6-3 in je s polfinalom tako že rpi svoji najboljši uvrstitvi letos in eni najboljših v karieri. Trenutno na svetovni lestvici zaseda 336. mesto. V polfinalu jo čaka zmagovalka srečanja med 3 nosilko, Kazahstanko Yulio PUTINTSEVO in Rusinjo Yuliyo KALABINO.

Nastja KOLAR je v četrtfinalu konkurence dvojic, v kateri je igrala s soigralko, Rusinjo Ekaterino YASHINO, izgubila s 4-6 3-6 z Rusinjo Anno MORGINO in Čehinjo Katerino SINIAKOVO. TUKAJ.

V Bolu na Braču v prvem krogu uspešni vsi naši igralci in igralke, Tamara Zidanšek finalistka dvojic v Izraelu

Ljubljana, 21.11.2013

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) so imeli organizatorji v preteklih dneh obilo težav z vremenom. V prvem krogu glavnega turnirja je tako včeraj pri dekletih tekmo odigrala le Pia BRGLEZ in zmagala. S 6-3 6-1 je premagala 19. letno Rusinjo Sofyo BOGATOVO.

Danes so nastopile še Polona REBERŠAK, Natalija ŠIPEK in Pia ČUK. Tudi one uspšeno.

Polona REBERŠAK je bila s 6-2 6-4 boljša od 22. letne Čehinje Karoline VLACHOVE, Natalija ŠIPEK je s 7-5 4-6 6-4 premagala 19. letno Nemko Thereso KLEINSTEUBER, Pia ČUK pa je s 6-2 7-5 premagala Italijanko Liso BASTIANELLO.

Že včeraj sta pri fantih slavila Nik RAZBORŠEK, ki je v prvem krogu s 6-3 6-3 premagal Hrvata Zvonimira BABIĆA in Mike URBANIJA, ki je bil s 6-4 7-5 boljši od Romuna Bogdana Ionuta APOSTOLA.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Izraelu je v prvem krogu Tamara ZIDANŠEK izgubila z 2. nosilko, 17. letno Avstrijko Julio GRABHER, 139. imladinko sveta. Avstrijka je bila boljša s 6-4 6-4.

Z Rusinjo Anno PRIBYLOVO pa je v konkurenci dvojic nastope končala v finalu. S 6-4 6-2 sta ju premagali Rusinja Anastasia PRIBYLOVA in Britanka Emily SMITH. TUKAJ.

Ali ste vedeli?

Ljubljana, 21.11.2013

Odkar je bilo prvič odigrano OP ZDA za mladince leta 1973 so naslov zmagovalca v mladinski in članski konkurenci osvojili samo Stefan EDBERG, Andy RODDICK in Andy MURRAY.

Igralci in igralke, ki nastopajo na mladinskih ITF turnirjih najdejo nekaj sprememb tekmovalnega pravilnika ITF za leto 2014 na povezavi TUKAJ.

Nastja Kolar v drugi krog turnirja v Sharm El Sheikhu

Ljubljana, 20.11.2013

Nastja KOLAR se je uvrstila v drugi krog ta teden najmočnejšega ženskega ITF turnirja (75.000 $ + H) v Sharm El Sheikhu. V prvem krogu glavnega turnirja je s 7-5 3-6 6-3 premagala kvalifikantko iz Romunije, 24. letno Raluco OLARU, 532. igralko lestvice WTA.

V glavnem turnirju je kot srečna poraženka nastopila tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je v žrebni listi nadomestila Tadejo MAJERIČ. Maša ni bila uspešna, saj jo je z rezultatom 3-6 6-3 2-6 premagala 19. letna ČehinjaTereza SMITKOVA. Nastja KOLAR se je uvrstila v četrtfinale konkurence dvojic. Z Rusinjo Ekaterino YASHINO sta v prvem krogu s 6-4 6-2 premagali 4. nosilki, Ukrajinko Alono FOMINO in Nemko Christino SHAKOVETS.

TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinalu ATP Challengerja v Toyoti, polfinalist v dvojicah

Ljubljana, 20.11.2013

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Toyoti (35.000 $) tudi v drugem krogu zmagal.
V drugem krogu je šlo bolj gladko. 21. letnega Japonca Yasutaka UCHIYAMO, 332. igralca lestvice ATP je premagal s 6-4 6-2 in se uvrstil v četrtfinale.

Za zmago je potreboval vsega 54 minut. Nasprotniku je trikrat odvzel servis, sam pa ni izgubil nobenega. V četrtfinalu bo igral z 20. letnim Avstralcem Benjaminom MITCHELLOM,272. igralcem sveta.

Še drugič pa je bil s soigralcem iz ZDA Chaseom BUCHANANOM uspešen v igri dvojic. Po zmagi s 7-5 6-2 nad Japoncema Bumpeiem SATOM in Shojem KATAYAMO sta se uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Janez Semrajc in Nik Razboršek ponovno do najvišjih uvrstitev v karieri, Manca Pislak vodilna slovenska mladinka na lestvici ITF

Ljubljana, 18.11.2013

Svetovne teniške lestvice se še naprej za naše teniške igralce gibljejo v pozitivno smer.

Na najnovejši moški lestvici je Janez SEMRAJC dosegel novo najvišjo uvrstitev v karieri. Tokrat se je ustavil pri številki 300.

Po uspešnih nastopih na Futuresu v Dalmaciji je 85 mest pridobil Nik RAZBORŠEK, ki je ta teden s svojo novo najvišjo uvrstitvijo na 534. mestu. Prvič na članski lestvici nademo tudi donedavno mladinca Blaža BIZJAKA. Z dvema točkama se nahaja na 1545. mestu.

Ostali naši igralci ostajajo okrog mest iz prejšnjega tedna, začasno se je iz najboljše dvestoterice poslovil Blaž ROLA, ki je ta teden na 201. mestu.

Na ženski teniški lestvici je Tadeja MAJERIČ izenačila svojo najboljšo uvrstitev, 112. mesto in ima ta teden priložnost, da jo z novim dobrim nastopom v Sharm El Sheikhu celo izboljša. Ostale igralke ostajajo na mestih iz preteklih tednov.

Dobili pa smo novo vodilno slovensko mladinko na svetovni mladinski teniški lestvici. To je Manca PISLAK, ki je pridobila 9 mest in se ta teden nahaja na 169. mestu. Večji skok je naredila tudi Tamara ZIDANŠEK, ki je pridobila 37 mest in je ta teden na 392. mestu.

Naši mladinci v zadnjih tednih na mednarodnih ITF turnirjih niso nastopali. Vodilni slovenski mladinec je tako še naprej Matic ŠPEC na 236. mestu. TUKAJ.

Nastja Kolar v glavni turnir v Sharm El Sheikhu, Natalija Šipek in Pia Čuk uspešni v kvalifikacijah Bola na Braču

Ljubljana, 18.11.2013

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ + H v Sharm El Sheikhu se je Nastja KOLAR uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-3 3-6 6-2 premagala 22. letno Rusinjo Anno MORGINO, ki je na lestvici WTA uvrščena 30 mest za njo, na 367. mesto.

Srečanje zadnjega korga kvalifikacija pa je izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. S 6-0 2-6 6-2 jo je premagala 24. letna Romunka Raluca OLARU, 411. igralka sveta.

Prav Raluca OLARU bo prva nasprotnica Nastje KOLAR v glavnem turnirju, kjer bo nastopila tudi Tadeja MAJERIČ.

Tadeja bo v prvem krogu igrala z 19. letno Čehinjo Terezo SMITKOVO, 218. igralko sveta. Igralki sta se pomerili v začetku novembra na turnirju v Carigradu, kjer je bila boljša SMITKOVA.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) sta bili Natalija ŠIPEK in Pia ČUK uspešni v kvalifikacijah.

Natalija ŠIPEK je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala Francozinjo Julio GARRET, v finalu kvalifikacij pa je bila s 6-0 6-0 boljša še od Rusinje Sofiye BOGATOVE.

Pia ČUK je bila v prvem srečanju z 2-6 6-2 6-1 boljša od domačinke Tee FABER, v finalu kvalifikacij pa je s 6-4 6-2 premagala Švicarko Eliso ELHADJ.

V glavnem turnirju sta prijavljeni Polona REBERŠAK in Pia BRGLEZ. TUKAJ.

Blaž Rola dvakrat uspešen na ATP Challengerju v Toyoti

Ljubljana, 18.11.2013

Blaž ROLA je nastope na ATP Challengerju v Toyoti (35.000 $) začel z dvema zmagama.

Obe srečanji, tako med posamezniki kot med dvojicami, sta se končali v treh nizih. Najprej je Blaž v tekmi posameznikov premagal Ti CHENA (TPE). Srečanje, ki je trajalo skoraj tri ure se je končalo z rezultatom 7-5 6-7(1) 7-6(4). Izjemno izenačeno in napeto srečanje je postreglo z zanimivimi podatki. V točkah je bil namreč boljši Tajec CHENG s 140-135. Še bolj zanimiv pa je podatek, da je Blaž ROLA srečanje dobil z vsega dvema odvzemoma servisa nasprotniku, sam pa je v skoraj treh urah izgubil le en začetni udarec, pri čemer je Blaž izkoristil dve od petih break žog, CHEN pa je izkoristil le eno od 19-tih priložnosti za odvzem servisa Blažu. Ti CHEN je zabil 12, Blaž pa kar 16 asov.

Blaž ROLA bo v drugem krogu igral z 21. letnim Japoncem Yasutakom UCHIYAMA, 332. igralcem lestvice ATP.

Kot da ena drama ni bila dovolj, se je ta ponovila še v igri dvojic. Tu sta Blaž ROLA in njegov soigralec Američan Chase BUCHANAN ponovno v treh nizih premagala dvojico Tochihide MATSUI (JPN) in Danai UDOMCHOKE (THA) s 6-4 6-7/6) [10-8]. Srečanje je trajalo uro in pol. TUKAJ.

Nastja Kolar in Maša Zec Peškirič v zadnji krog kvalifikacij v Egiptu

Ljubljana, 18.11.2013

Na ženskem ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (75.000 $+H) sta se Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ uvrstili v zadnji krog kvalifikacij.

Nastja KOLAR, ki je 4. nosilka kvalifikacijskega turnirja, je s 6-4 6-1 premagala Rusinjo Liudmilo VASILYEVO, Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki zaseda mesto 1. nosilke, pa je bila s 6-0 6-1 boljša od 15. letne domačinke Hane MORTAGY. TUKAJ.

Kje bodo prihodnji teden nastopili naši igralci in igralke

Ljubljana, 17.11.2013

Tudi prihodnji teden bomo spremljali nastope naših igralk in igralcev na mednarodnih turnirjih.

Blaž ROLA ostaja na daljnem vzhodu, kjer bo v Toyoti nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $. Turnir na katerem je Blaž ROLA 8. nosilec se igra na tepihu, v prvem krogu pa bo njegov nasprotnik 30. letni Tajec Ti CHEN, 304. igralec lestvice ATP.

Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA ostajata v Bolu na Braču, kjer bosta nastopila na še enem turnirju serije Futures (10.000 $).

V igri bodo tudi naša dekleta. Na najmočnejšem turnirju prihodnji teden bodo v Sharm El SHEIKU (75.000 $+H) nastopile Tadeja MAJERIČ, ki je v glavnem turnirju ter Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR, ki bosta nastopili v kvalifikacijah. Za uvrstitev v glavni turnir potrebujeta dve zmagi.

Maša Z. PEŠKIRIČ je 1. nosilka kvalifikacij in bo najprej igrala s 15. letno domačinko Hano MORTAGY, ki nastopa s posebnim povabilom. Prva nasprotnica Nastje KOLAR bo Rusinja, 22. letna Liudmila VASILYEVA.

V Bolu na Braču bodo fantom tudi ta teden delala družbo dekleta, saj ob Futuresu poteka ženski ITF turnir (10.000 $). V glavnem turnirju sta prijavljeni Polona REBERŠAK in Pia BRGLEZ, v kvalifikacijah pa nastopata Natalija ŠIPEK in Pia ČUK. Obe sta v uvodnem srečanju zmagali. Natalija ŠIPEK je s 6-0 6-0 premagala Francozinjo Julio GARRET, Pia ČUK je bila z 2-6 6-2 6-1 boljša od domačinke Tee FABER.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga je v Izraelu prijavljena Tamara ZIDANŠEK. TUKAJ.

Slovenski rekreativni teniški tour prinaša v sezoni 2014 nekaj novosti

Ljubljana, 17.11.2013

Slovenski rekerativni teniški tour, ki poteka v organizaciji DITS prinaša v sezoni 2014 nekaj novosti pri omejitvah nastopov na tekmovanjih in nagradah za najboljše v A in B turnirju ter v žrebanju vernostnih bonov med vse udeležence turnirjev.

Podrobosti lahko preberete na njihovi spletni strani in TUKAJ.

Naše mlade teniške igralke na študij v ZDA

Ljubljana, 17.11.2013

Tenis je zahteven šport, v katerem, tako kot v drugih športih, ne morejo uspeti vsi. A tudi tistim, ki na koncu ne končajo med profesionalnimi teniškimi igralci nudi vrsto drugih priložnosti. Tako veliko naših teniških igralcev in igralk, ki na svetovnih lestvicah niso dosegli vidnejših mest, nastopa v teniških ligah različnih rangov v bližnjih državah, nekateri so se našli kot teniški trenerji doma in v tujini, spet tretji pa se odločajo za študij na ameriških univerzah.

Med najbolj znanimi in teniško najuspešnejšimi je zagotovo Blaž ROLA, ki je ob študiju napredoval tudi teniško in se hitro približuje našim najboljšim trem teniškim igralcem na svetovni teniški lestvici.

Že v preteklosti pa so v ZDA študij med drugimi končali Diana NAKIČ, Tadej ŠENK, Vida MULEC, Ana ŠKAFAR, Ana VIDIČ, Žana ŽLEBNIK, Alenka OVIN, Urban LJUBIČ, Blaž JURJEC, Janina ERHART, Denis TOPČIČ, Miha LISAC, Urša RADANOVIČ, Antea HULJEV AJLIN, Mitja PAVLINIČ, Borut MARTINČEVIČ, Urška DVORŠEK, Lea ŠIROLA, Maša POŽAR...

Tudi letos bomo na domačih teniških igriščih pogrešali kar nekaj igralk, ki so v preteklih letu krojile vrh slovenskih teniških lestvic. Za študij v ZDA so se odločile Tina RUPERT, Nina NAGODE, Tina MOHORČIČ, Kaja MRGOLE in Janine KOLETA. Vse so odlične teniške igralke, ki bodo na univerzah zagotovo pomemben člen univerzitetnih teniških ekip. TUKAJ.

Nik Razboršek in Mike Urbanija izgubila četrtfinalni srečanji na Futuresu v Bolu na Braču, zmagovalca pa v konkurenci dvojic

Ljubljana, 16.11.2013

Na Futuresu v Bolu na Braču (10.000 $) sta Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK izgubila četrtfinalni srečanji.

Oba sta sicer imela težka nasprotnika.

Nik RAZBORŠEK je igral z 2. nosilcem, Hrvatom Tonijem ANDROIĆEM, katerega je sicer premagal v finalu turnija v Umagu prejšnji teden. Tokrat se mu je 347. igralec lestvice ATP oddolžil za poraz in slavil z rezultatom 6-2 6-4.

Mike URBANIJA je igral s 1. nosilcem, 21. letnim Slovakom Jozefom KOVALIKOM, 339. igralcem sveta. Ta se po nekaj sušnih mesecih ponovno vrača v formo ( junija je bil že na 230. mestu lestvice ATP) in danes je bil boljši s 6-3 6-2.

Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJAsta v petek nastopila še enkrat in sicer sta v polfinalu konkurence dvojic igrala z 2. nosilcema, že omenjenim Jozefom KOVALIKOM in Hrvatom Dinom MARCANOM. Nasprotnika sta jima srečanje po dobjenem prvem nizu, predala.

V finalu sta naša igralca s 6-4 6-2 premagala Hrvata Stjepana CAGALJA in Franja RASPUDIĆA ter tako skupaj osvojila še drugi turnir dvojic letos.

V Bolu ostajata tudi prihodnji teden, ko bosta nastopila še na enem turnirju serije Futures. TUKAJ.

Nik Razboršek in Mike Urbanija četrtfinalista turnirja na Bolu, poraz Natalije Šipek

Ljubljana, 15.11.2013

Na turnirju serije Futures na Bolu (10.000 $), enem zadnjih v letošnji teniški sezoni ta teden nastopata Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Nik RAZBORŠEK je na turnirju 6. nosilec, v prvem krogu pa je igral z ruskim kvalifikantom Alexejem KONDULUKOVIM in zmagal s 6-2 6-1.

V drugem krogu je igral s Čehom Filipom DOLEZELOM in še sedmič zapored zmagal. Bil je boljši z rezultatom 4-6 6-2 7-5. V tretjem nizu je z breakom povedel s 5-2, a nato dovolil nasprotniku re-break in izenačenje na 5-5. Enajsto igro na svoj servis je nato dobil, v dvanajsti igri pa nasportniku še enkrat odvzel servis, osmič v srečanju, in se po izkoriščeni drugi meč žogi veselil uvrstitve v četrtfinale.

V četrtfinalu bo v ponovitvi finala prejšnjega tedna igral z 2. nosilcem, Hrvatom Tonijem ANDROIĆEM.Mike URBANIJA je 7. nosilec, v prvem krogu pa je bil njegov nasprotnik domačin Mateo FABER, ki je za nastop dobil posebno povabilo. Tudi Mike ni imel težav in je Faberja odpravil brez izgubljenega niza s 6-0 6-0.

V četrtfinalu je igral z 19. letnim Italijanom Antoniom MASTRELIOM. Izgubil je sicer niz, a kljub temu srečanje zanesljivo dobil s 6-2 4-6 6-3.

Tudi njega čaka v četrtfinalu težek nasprotnik, namreč 1. nosilec, 21. letni Slovak Jozef KOVALIK.

V konkurenci dvojic sta se Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA uvrstila v polfinale.

Z nastopi pa je v Bolu na ženskem ITF turnirju (10.000 $) končala še zadnja naša predstavnica Natalija ŠIPEK. V drugem krogu jo je s 6-0 6-2 premagala 21. letna Hrvatica, 539. igralka lestvice WTA, Ema MIKULĆIĆ. TUKAJ.

Manca Pislak v Izraelu osvojila ITF turnir dvojic, v finalu boljša od Tamare Zidanšek

Ljubljana, 14.11.2013

V Izraelu sta na mladinskem ITF turnirju 3. ranga nastopili Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. V konkurenci posameznic sta z nastopi končali v drugem oz. prvem krogu, zato pa sta bili uspešnejši v konkurenci dvojic.

Naši igralki sta nastopili vsaka s svojo partnerico se obe uvrstili v finale, kjer sta v medsebojnem srečanju odločali o zmagovalki turnirja.

Boljša je bila Manca PISLAK, ki je igrala s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO, s katero sta 4. nosilki turnirja dvojic. V finalnme obračunu sta jima nasproti stali Tamara ZIDANŠEK in Rusinja Anna PRIBYLOVO, ki nista bili med nosilkami. S 6-4 6-0 sta bili boljši PISLAKOVA in STRESNAKOVA.

To je bil še drugi uspešen nastop Pislakove v Izraelu, kjer sta prejšnji teden s Strasnakovo izgubili v polfinalu.

Manca PISLAK, ta teden se nahaja na 178. mestu lestice ITF, bo z novim uspešnim nastopom na novi svetovni mladinski teniški lestvici prevzela primat najboljše Slovenke Nini POTOČNIK za katero pred zadnjim nastopom v Izraelu zaostaja 3 mesta in 1,25 točke. TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v četrtfinalu Dubaja, predaja Blaža Kavčiča in poraz Blaža Role

Ljubljana, 14.11.2013

Na ITF turnirju v Dubaju (75.000 $) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale, kjer je z nastopi končala.

V drugem krogu je z rezultatom 6-2 6-4 premagala Grkinjo Despino PAPAMICHAIL, v četrtfinalu pa je igrala z 2. nosilko, Avstrijko Patricio MAYR-ACHLEITNER, članico prve stoterice najboljših teniških igralk sveta. Avstrijka, ki se trenutno nahaja na 99. mestu lestvice WTA je bila boljša z rezultatom 6-3 6-2.

Konec pa je tudi slovenskih nastopov na ATP Challengerju v Yokohami. Blaž KAVČIČ bi moral igrati s hrvaškim mladincem, trenutno drugim igralcem na svetovni mladinski teniški lestvici Borno ČORIĆEM, a je srečanje predal brez boja.

Poslovil pa se je tudi Blaž ROLA. Z Američanom Chaseom BUCHANANOM sta s 4-6 7-5 [8-10] izgubila četrtfinalno srečanje z Američanom Bradleyem KLAHNOM in Novozelandcem Michaelom VENUSOM.

TUKAJ.

Janez Semrajc, Nik Razboršek, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman ponovno do najvišjih uvrstitev v karieri na lestvici ATP

Ljubljana, 12.11.2013

S finalnim obračunom na zaključnem turnirju v Londonu, ki ga je po zmagi nad Rafaelom NADALOM dobil Novak DJOKOVIĆ, je končana letošnja sezona turnirjev ATP. V naslednem tednu bodo poleg finala Davisovega pokala na sporedu le še turnirji serije Challenger in Futures, na katerih bodo nižje rangirani igralci lovili še zadnje točke sezone. Potem igralce čaka krajši odmor in seveda že priprave na sezono 2014, ki se januarja začne v Dohi, Chenaiu in Brisbaneu.

Na lestvici ATP ostaja na vrhu Rafael NADAL. Naši najboljši igralci so ostali okrog mest iz prejšnjega tedna, le Blaž KAVČIČ je za en teden ponovno zapustil stoterico, a bo že naslednji teden nazaj.

Večji premiki so se zgodili pri ostalih slovenskih igralcih. Janez SEMRAJC je tako naslednji slovenski igralec z najvišjo uvrstitvijo v karieri. Ta teden se je povzpel na 306. mesto.

Še naprej pa svoje uvrstitve izboljšujejo Nik RAZBORŠEK, ki je ta teden na 619. mestu, Mike URBANIJA je napredoval na 630. mesto, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je z novo najvišjo uvrstitvijo 802. mestu. Uvrstitve Slovencev med najboljšimi 1000 igralci na svetu zaključuje Tomislav TERNAR na 868. mestu. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Natalija Šipek zmagali, poraz Dalile Jakupović in Pie Čuk

Ljubljana, 12.11.2013

Na ITF turnirju v Dubaju (75.000 $) je bila v prvem krogu uspešna Tadeja MAJERIČ. Tadeja je na turnirju 5. nosilka, v prvem krogu pa s 6-4 1-6 in 6-2 premagala Rusinjo Ekaterino YASHINO.

Manj uspešna je bila na ITF turnirju v Minsku (25.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu jo je s 7-6(5) 5-7 6-4 premagala Ukrajinka Elizaveta IANCHUK.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) ta teden nastopata Natalija ŠIPEK in Pia ČUK.

Obe sta uspešno prestali kvalifikacije in se uvrstili v glavni turnir, kjer pa sta bili polovično uspešni.

Natalija ŠIPEK je zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja, kjer je s 6-4 6-2 premagala Čehinjo Karolino VLACHOVO.

V prvem krogu pa ni bila uspešna Pia ČUK od katere je bila s 7-6(3) in 6-2 boljša Hrvatica Ema MIKULĆIĆ.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Izraelu sta Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK nastope med posameznicami končali v prvem krogu.

Manca PISLAK, na turnirju je bila 8. nosilka, je v prvem krogu izgubila s kvalifikantko, Rusinjo Elizaveto BUSS, ki je zmagala z rezultatom 7-6 6-4.

Tamara ZIDANŠEK je morala premoč priznati Ukrajinki Alini YEROSHENKO, ki je slavila z rezultatom 6-4 4-6 6-2.

Sta pa obe naši igralki, ki igrata z različnima soigralkama, uspešno začeli nastope v konkurenci dvojic.

Tamara ZIDANŠEK nastopa z Rusinjo Anno PRIBYLOVO in v prvem krogu sta s 6-3 6-3 izločili 1. nosilki, Avstrijki Julio GRABHER in Karoline KURZ.

Manca PISLAK nastopa s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO s katero sta 4. nosilki. V prvem krogu sta s 6-3 4-6 [10-4] premagali Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO in Hrvatico Lano SLAVICA. TUKAJ.

Na ATP Challengerju v Yokohami Blaž Kavčič v četrtek z mladim hrvaškim upom Borno Čorićem

Ljubljana, 12.11.2013



Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta ta teden v Yokohami na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $.

Blaž KAVČIČ, ki je na turnirju drugi nosilec je nastope začel z zmago nad 26. letnim Britancem Jamesom WARDOM, 172. igralcem lestvice ATP. Blaž je bil boljši z rezultatom 6-4 6-1 in tako še drugič, prvič je zmagal pred dvema letoma na OP Avstralije, slavil v srečanju z WARDOM. Srečanje je trajalo nekaj manj kot uro in pol, Blaž pa je bil na koncu boljši v osvojenih točkah z 71-54.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu v četrtek igral s Hrvatom, ki nastopa s posebnim povabilom, Borno ČORIĆEM. Eden svetovnih in hrvaških teniških upov bo prav jutri praznoval 17. rojstni dan, na lestvici ATP pa zaseda že 296. mesto. Trenutno je drugi mladinec sveta, ki se lahko v letošnjem letu pohvali z zmago na mladinskem OP ZDA ter s polfinaloma na OP Avstralije in Francije. V članski konkurenci je letos zmagal na štirih turnirjih serije Futures.

Že po prvem krogu pa se tokrat poslavlja Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil tri leta mlajši, 20. letni Avstralec Benjamin MITCHELL, 255. igralec lestvice ATP.

Avstralec je bil v njunem prvem medsebojnem srečanju po uri in pol igre boljši z rezultatom 7-6(4) 6-4. V prvem nizu sta oba igralca po enkrat izgubila svoj začetni udarec, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, v drugem nizu pa je Mitchell servis izgubil dvakrat, Blaž kar trikrat in tako je niz in srečanje odšlo k Avstralcu.

Blaž ROLA v Yokohami nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer je začel bolje. Igra v paru z Američanom Chaseom BUCHANANOM in v prvem krogu sta z rezultatom 6-3 6-2 premagala 3. nosilca, Nemca Franka MOSERJA in Avstralca Matta REIDA. TUKAJ.

Naše igralke zaključile sezono 2013 na WTA touru

Ljubljana, 11.11.2013

V nadaljevanju pregleda letošnje sezone se bomo ustavili pri naših najuspešnejših dekletih.

S finalom pokala Federacij na katerem so slavile Italijanke, se je namreč končala letošnja teniška sezona za najboljše teniške igralke. Do konca leta bo tako na sporedu le še nekaj turnirjev serije ITF, na katerih bomo spremljali naše mlajše igralke.

Sezono je na prvem mestu lestvice WTA končala Američanka Serena WILLIAMS, ki je v sezoni 2013 osvojila 11 turnirjev, od tega tudi dva turnirja za grand slam. V celi sezoni je izgubila samo štiri tekme. Z denarnimi nagradami je v letošnji sezoni zaslužila 12 mio dolarjev, v celotni karieri pa se je številka pri zaslužkih ustavila pri 54 milijonih dolarjev.

Med slovenskimi igralkami je v konkurenci posameznic leto najvišje končala Polona HERCOG, ki je skoraj pol leta izpustila zaradi težav s poškodbami. Leto je končala na 66. mestu. Najdlje se je na turnirjih WTA med posameznicami prebila do četrtfinala in sicer trikrat, med dvojicami pa je enkrat zaigrala v polfinalu. S turnirskimi nagradami je zaslužila 212.000 $.

Tadeja MAJERIČ je v letošnji sezoni potrkala na vrata prve stoterice, ustavila pa se je na 112. mestu. Pretežni del točk je osvojila na turnirjih serije ITF, na katerih je vknjižila tri zmage, na turnirjih WTA pa se je najvišje prebila do četrtfinala na turnirju v Bakuju. Na turnirjih si je z nagradami prislužila 65.000 $.

Naša najuspešnejša in najtrofejnejša igralka slej ko prej ostaja Katarina SREBOTNIK. Nastopa sicer samo v konkurenci dvojic, a je tu v svetovnem vrhu. Letos je z Nadio PETROVO in Jeleno JANKOVIĆ osvojila štiri WTA turnirje in se uvrstila tudi na zaključni turnir najboljših štirih dvojic sveta v Carigradu. Na svetovni teniški lestvici dvojic je končala na 6. mestu, s turnirskimi nagradami pa je letos zaslužila nekaj več kot 600.000 $. V karieri se je njen zaslužek po letošnji sezoni dvignil na 6,5 mio dolarjev.

Še ena naša igralka se je odločila za nastopanje v konkurenci dvojic. Andreja KLEPAČ je največ turnirjev odigrala z Avstrijko Sandro KLEMENSCHITS s katero sta osvojili dva WTA turnirja in še enkrat nastopili v polfinalu, proti koncu sezone pa jo je ustavila poškodba. Leto je končala na 69. mestu svetovne teniške lestvice igralk dvojic. Andreja KLEPAČ je s turnirskimi nagradami letos zaslužila 43.000 $.

Vsi zaslužki so navedeni v bruto znesku. TUKAJ.

Natalija Šipek in Pia Čuk v glavni ITF turnir na Bolu, poraz Mance Pislak in Tamare Zidanšek v Izraelu

Ljubljana, 11.11.2013

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) ta teden nastopata Natalija ŠIPEK in Pia ČUK.

Obe sta morali v kvalifikacije. Za uvrstitev v glavni turnir sta potrebovali po eno zmago in jo brez težav dosegli. Natalija ŠIPEK je s 6-3 6-1 premagala Srbkinjo Bojano MARINKOVIC, Pia ČUK je bila s 6-1 6-0 boljša od Francozinje Jennifer MOINARD.

Na Bolu sta na moškem Futuresu (10.000 $) nastopila Žiga PAPEŽ in Vid FUGINA. Oba sta izgubila v drugem krogu. Vida FUGINO je s 6-1 6-1 ugnal Hrvat Karlo BOLJAT, Žiga PAPEŽ je z 1-6 0-6 izgubil s 1. nosilcem kvalifikacij, Portugalvem Joaom BARRO.

V glavnem turnirju bosta na Bolu tako pri moških nastopila samo Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Izraelu sta Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK nastope med posameznicami končali v prvem krogu.

Manca PISLAK, na turnirju je bila 8. nosilka, je v prvem krogu izgubila s kvalifikantko, Rusinjo Elizaveto BUSS, ki je zmagala z rezultatom 7-6 6-4.

Tamara ZIDANŠEK je morala premoč priznati Ukrajinki Alini YEROSHENKO, ki je slavila z rezultatom 6-4 4-6 6-2.

Sta pa obe naši igralki, ki igrata z različnima soigralkama, uspešno začeli nastope v konkurenci dvojic.

Tamara ZIDANŠEK nastopa z Rusinjo Anno PRIBYLOVO in v prvem krogu sta s 6-3 6-3 izločili 1. nosilki, Avstrijki Julio GRABHER in Karoline KURZ.

Manca PISLAK nastopa s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO s katero sta 4. nosilki. V prvem krogu sta s 6-3 4-6 [10-4] premagali Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO in Hrvatico Lano SLAVICA. TUKAJ.

Čestitke za izvrstni ATP Challenger Tilia Slovenia Open tudi iz teniškega vrha - ATP

Lea Štumberger, 11.11.2013

Teniška zveza Slovenije je ob minulem turnirju ATP Challenger Tilia Slovenija Open prejela najvišjo pohvalo!

Direktorica ATP Challenger, Joanna Langhorne, je izrekla zahvalo in pohvalo izvrstno organiziranemu turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu.

Joanna je zapisala: »To je bil izjemno uspešen teniški vikend, prejeli smo številne pohvale s strani igralcev in zaposlenih. Organizacijski nivo je bil prvorazredni, prav takšno je bilo tudi delo organizatorjev in sama lokacija. V zadovoljstvo nam je bilo videti, kako dobro je bil ATP Challenger Tilia Slovenia Open podprt s strani občine in medijev. Vsi zaposleni so bili izjemno prijazni in profesionalni. Se že veselimo, da bo ta dogodek postal vsakoletni in vedno bolj priljubljena “postaja” v našem sodelovanju«.

Tekst: Lea Štumberger

Foto: Vid Ponikvar

URADNO SPLETNO STRAN TURNIRJA najdete. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola ta teden na ATP Challengerju v Yokohami

Ljubljana, 10.11.2013



Blaž KAVČIČ še tretji teden ostaja na daljnem vzhodu. Iz Kitajske se je preselil na Japonsko, kjer bo v Yokohami nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $.

V Yokohami mu bo družbo delal Blaž ROLA, ki se po tednu pavze ponovno vrača na turnir.

Blaž KAVČIČ, ki bo na novi lestvici začasno ponovno zapustil družbo igralcev prve stoterice bo na turnirju, ki se igra na trdi podlagi 2. nosilec. V prvem krogu bo igral s 26. letnim Britancem Jamesom WARDOM, 172. igralcem lestvice ATP. Igralca sta se med sabo pomerila pred skoraj dvema letoma, ko je na OP Avstralije v treh nizih zmagal Blaž.

Blaž ROLA se nahaja v zgornji polovici žreba, v prvem krogu pa bo njegov nasprotnik 20. letni Avstralec Benjamin MITCHELL, 255. igralec lestvice ATP.

Nastope je v Yokohami že začel Blaž ROLA in sicer v konkurenci dvojic. Igra v paru z Američanom Chaseom BUCHANANOM in v prvem krogu sta z rezultatom 6-3 6-2 premagala 3. nosilca, Nemca Franka MOSERJA in Avstralca Matta REIDA. TUKAJ.

Nik Razboršek v Umagu do prvega naslova v karieri

Ljubljana, 10.11.2013

Nik RAZBORŠEK je naslednji slovenski teniški igralec, ki se je vpisal med zmagovalce profesionalnih teniških turnirjev.

To mu je uspelo danes na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Umagu. V finalu je s 4-6 6-2 6-1 premagal domačina Tonija ANDROIĆA. Čestitamo !

Nik RAZBORŠEK, levičar iz Litije, je oktobra dopolnil 20 let. Bil je eden naših najboljših mladincev, ki se je najvišje prebil leta 2011, ko je zasedal 53. mesto na svetovni mladinski lestvici.

Kot perspektiven mlad teniški igralec je bil leta 2012 tudi vpoklican v Davis cup ekipo Slovenije za srečanje z JAR.

Prve korake na profesionalnih teniških turnirjih je narediil leta 2010, ko je nastopil v kvalifikacijah turnirjev serije Futures v Kamniku in Mariboru, prva uvrstitev v glavni turnir pa mu je uspela na Futuresu v Doboju maja 2012, ko je po uspešno odigranih kvalifikacijah klonil v drugem krogu glavnega turnirja. V istem letu je nato štirikrat končal v četrtfinalih, leto pa je zaključil na 896. mestu svetovne članske teniške lestvice.

Leto 2013 je doslej njegovo nauspešnejše, saj se je štirikrat uvrstil v četrfinale, prav tolikokrat je nastope končal v polfinalu, ta teden pa je prišel še do prve zmage.

Nik najraje igra na peščeni podlagi, rad spremlja nogomet in brska po svetovnem spletu.

Z novimi osvojenimi točkami se bo že približal najboljši petstoterici teniških igralcev sveta. TUKAJ.

Nik Razboršek finalist Futuresa v Umagu, porazi Janeza Semrajca, Polone Reberšak, Tomislava Ternarja in Anje Prislan

Ljubljana, 09.11.2013

Na Futuresu v Umagu se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v finale in s tem dosegel uspeh kariere v članski konkurenci. V četrtfinalu je dobil slovenski obračun s klubskim kolegom Blažem BIZJAKOM, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in s četrtfinalom dosegel doslej najboljšo uvrstitev v članski konkurenci.

V dvoboju dveh levičarjev iz Litije je bil Nik RAZBORŠEK boljši z rezultatom 6-4 6-2.

Za Nika je bilo to že peto polfinale letos in v petem poskusu mu je uspelo polfinalno srečanje dobiti. Z zmago s 6-1 6-1 nad Italijanom Luco VANNIJEM je prišel do svoje prve uvrstitve v finale turnirja serije Futures. Za osvojitev sploh prvega profesionalnega turnirja se bo pomeril s Hrvatom Tonijem ANDROIĆEM, ki je v drugem polfinalnem obračunu s 6-2 6-4 presenetil Janeza SEMRAJCA.

Nik RAZBORŠEK se počasi a vztrajno pomika proti najboljši petstoterici, ki bi jo ob takem nadaljevanju sezone lahko dosegel že letos. Od začetka sezone je pridobil 240 mest in je pred turnirjem v Umagu na 625. mestu lestvice ATP.

Že v četrtfinalu je z nastopi v Umagu končal Tomislav TERNAR. Premagal ga je Italijan Luca VANNI, ki je slavil s 7-6(4) 7-5.

Na ITF turnirju se je Polona REBERŠAK še enkrat ustavila v četrtfinalu. Tokrat jo je s 3-6 6-3 6-0 premagala Slovakinja Vivien JUHASZOVA.

Prav tako je četrtfinalno srečanje na ITF turnirju v Franciji (25.000 $) izgubila Anja PRISLAN. S 6-2 6-0 jo je premagala domačnika Amandine HESSE. TUKAJ.

Športno društvo Slovan je praznovalo 100 let

Ljubljana, 08.11.2013

Včeraj je v slavnostnem vzdušju potekala 100 letnica športnega društva Slovan. Na slovesnosti, kateri sta prisostvovala tudi ljubljanski župan Zoran JANKOVIĆ, predsednik OKS Janez KOCJANČIČ so se spomnli prehojene poti dolge 100 let.

Poleg njiju so se slovesnosti udeležili znani slovenski športniki, med njimi Radoslav NESTEROVIĆ, Marko ELSNER, Sašo UDOVIČ, Željko MILINOVIĆ, Andrej KASTELIC, Slavko DUŠČAK, Miloš PARAVINJA, Nihad PEJKOVIć, Tomaž KAVČIČ, iz Španije pa je prišel celo Radivoj KRIVOKAPIČ. Manjkal tudi ni Peter LOVŠIN.

Na začetku slovesbosti so odprli spominsko sobo Marjana ROŽANCA, slovenskega pisatelja, esejista, dramatika in športnega delavca, tudi enega najpomembnejših ustvarjalcev Slovanove zgodovine.

Po krajšem nagovoru predsednika ŠD Slovan in ljubljanskega župana so nekaterim delavcem in nekdanjim Slovanovim športnikom podelili priznanja. Prejeli so jih: Prejeli so jih Slobodan Kitić in Anton Žabjek (oba nogometaša), Metod Logar, Janez Maher, Vladimir Pavlič, Gorazd Pust in Adi Vlachy – v njegovem imenu je nagrado prevzel Maher – (vsi košarkarji), Janez Golja, Stane Papež (takoj po drugi svetovni vojni je bil jugoslovanski reprezentant), Dušan Pirc in Radivoje Stanić (vsi rokometaši), Janko Kramžar in Alojz Prosenik (oba alpska smučarja), Ernest Mencingar (igralec namiznega tenisa).

Priznanji sta prejela tudi teniška delavca in igralca Boštjan DODIČ in Andrej JERAS.

Nekaj fotografij iz prireditve si oglejte TUKAJ.

Janez Semrajc, Blaž Bizjak, Tomislav Ternar , Nik Razboršek Polona Reberšak in Anja Prislan v četrtfinalih, poraz Pie Brglez

Ljubljana, 07.11.2013

Na Futuresu (10.000 $) v Umagu so se danes izkazali vsi naši igralci. Kar štirje so se namreč uvrstili v četrtfinale. Janezu SEMRAJCU srečanja drugega kroga mu ni bilo treba igrati, saj mu ga je Italijan Alessandro COLELLA, ki je v prvi tekmi izločil Mikea URBANIJO, predal brez boja.

Blaž BIZJAK je v drugem krogu s 6-1 6-3 premagal Krešimirja RITZA, Tomislav TERNAR je bil z 2-6 6-4 6-2 boljši od Hrvata Ivana ŠABANOVA, še enkrat več pa se je izkazal Nik RAZBORŠEK, ki je s 6-4 6-3 izločil 1. nosilca Italijana Simoneja VAGNOZIJA, 278. igralca lestvice ATP.

V Umagu je še eno lepo zmago dosegla tudi Polona REBERŠAK. V drugem krogu je s 7-5 7-5 premagala Čehinjo Petro UBERALOVO, ki je v prvem krogu izločila Nino POTOČNIK.

Na ITF turnirju v Equeurdrevillu (25.000 $) pa odlično izkorišča pozicijo prve nosilke, ki jo je pridobila kot srečna poraženka, Anja PRISLAN. Njena nasprotnica v drugem krogu je bila 20. letna Čilenka Daniela SEGUEL, 295. igralka lestvice WTA.

Anja je zmagala z rezultatom 6-4 6-3 in se uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu je na turnirju v Umagu z nastopi končala Pia BRGLEZ, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Izgubila je s 4. nosilko, Ukrajinko Alyono SOTNIKOVO, ki je slavila z rezultatom 7-5 6-2.

TUKAJ.

Manca Pislak izgubila v četrtfinalu posameznic in polfinalu dvojic mladinskega ITF turnirja v Izraelu

Ljubljana, 07.11.2013

Manca PISLAK, ki kot tretja Slovenka na svetovni mladinski lestvici zaseda 240. mesto, je ta teden lovila nove točke na ITF turnirju 2. ranga v Izraelu.

16. letna Ljubljančanka je bila na turnirju 5. nosilka. V prvem krogu je premagala domačinko, 14. letno Keren ROZEN.

Kljub tesnemu izidu se Manca ni pustila presenetiti in je zmagala z rezultatom 7-6(1) 7-6(8).

V drugem krogu je igrala s še eno izraelko, 16. letno Shir HORNUNG, ki je nastopila s posebnim povabilom, letos pa na turnirjih ITF še ni zabeležila zmage. Tudi druga Izraelka naši igralki ni bila kos. Manca se je z gladko zmago 6-2 6-1 uvrstila v četrtfinale.

V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, Justino MIKULSKYTE. 17. letna igralka iz Litve se nahaja na 70. mestu svetovne mladinske lestvice, letos pa se lahko pohvali z zmago in dvema polfinaloma na mladinskih ITF turnirjih 2. ranga. MIKULSKYTEVA je bila boljša s 6-2 6-1.

Manca PISLAK se je dobro odrezala tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastopila s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO. Bila sta drugi nosilki in tekmovanje končali v polfinalu. V prvem krogu sta premagali nizozemsko-ukrajinsko navezo Roos VAN DER ZWAAN in Alina YEROSHENKO z rezultatom 6-3 7-5, v četrtfinalu pa sta bili s 6-4 6-0 boljši še od Rusinj Elizavete BUSS in Sofye DOBRONEVSKAYE.

Polfinalno srečanje sta igrali s 4. nosilkama Ukrajinko Olgo FRIDMAN in Izraelko Talyo ZANDBERG in izgubili s 3-6 3-6. TUKAJ.

V Umagu zmage za Janeza Semrajca, Nika Razborška in Polono Reberšak, porazi Sarah L. Ambrožič, Natalije Šipek, Nine Potočnik in Pie Čuk

Ljubljana, 06.11.2013

Na drugem Futuresu v Umagu (10.000 $) sta nastope z zmago začela tudi Janez SEMRAJC in Nik RAZBORŠEK, ki sta se tako v drugem krogu pridružila Tomislavu TERNARJU in Blažu BIZJAKU. No, Janez SEMRAJC se je po predaji Alessandra COLELLE že uvrstil v četrtfinale.

Sicer pa je Janez SEMRAJC v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagal igralca iz BiH Franja RASPUDIĆA,

Nik RAZBORŠEK, pa je s 6-2 6-3 premagal Hrvata Nina SERDARUŠIĆA.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $), ki prav tako poteka v Umagu, je v prvem krogu zmagala Polona REBERŠAK. Polona je s 5-7 7-6(8) 6-3 premagala Belgijko Catherine CHANTRAINE.

V prvem krogu je izgubila Laura Sarah AMBROŽIČ. S 6-1 6-1 jo je premagala igralka iz BiH Anita HUSARIĆ.

Po prvem krogu turnir zapuščata tudi Natalija ŠIPEK katero je s 6-3 7-6(5) premagala domačinka Adrijana LEKAJ in Nina POTOČNIK od katere je bila s 6-3 4-6 6-0 boljša Čehinja Petra UBERALOVA.

Kot zadnja je nastopila in se od turnirja v Umagfu tudi že poslovila Pia ČUK. Nastopila je s sposebnim povabilom, v prvem krogu pa jo je s 7-5 6-3 premagala domačinka Iva MEKOVEC. TUKAJ.

Vodilni igralci lestvic TZS ob koncu sezone 2013

Ljubljana, 06.11.2013

Ob zaključku teniške sezone 2013 je čas, da pogledamo kdo so bili v končani sezoni najboljši oz. so na lestvicah TZS zasedli prvo mesto.

Pri članih in članicah sta sezono na 1. mestu končala Aljaž BEDENE in Polona HERCOG.
V kategoriji igralcev in igralk do 18 let sta leto končala na prvem mestu Matic ŠPEC in Lara VOVK.

V kategoriji do 16 let sta bila na 1. mestu Bor SCHWEIGER MUŽAR in Manca PISLAK.

V kategoriji do 14 let sta bila na vrhu lestvice Lara PROSENJAK in Anže ARH.

Pri najmlajših, torej v kategoriji do 12 let pa sta vodilno mesto na lestvici TZS ob koncu sezone 2013 držala Tim TEKAVEC in Marija VIČIČ.

V naslednjih dneh se bomo še enkrat spomnili tudi kdo so bili letošnji državni prvaki, zmagovalci mastersov in še kaj se bo našlo.

Vabljeni na strani TZS tudi v dneh, ko domačih tekmovanj ni, saj boste vedno našli kaj zanimivega.

Vabljeni pa tudi na našo facebook stran, ki jo lahko, če tega še niste storili, povšečkate in tako boste vedno na tekočem z najnovejšimi novicami. Kliknite TUKAJ.

Blaž Kavčič, Tadeja Majerič, Maša Zec Peškirič, Petra Rampre in Tom Kočevar Dešman poraženi že v uvodnih nastopih, zmaga za Anjo Prislan

Ljubljana, 06.11.2013

Ta teden se za naše predstavnike na mednarodnih turnirjih ni začel najbolj obetavno.

Oba naša najvišje uvrščena igralec in igralka na svetovnih lestvicah, ki sta ta teden v igri, sta namreč izgubila uvodna dvoboja, kljub temu, da sta bila oba postavljena za nosilca.

Na ATP Challengerju v Yeongwolu na Kitajskem (35.000 $ +H) je že v prvem krogu presenetljivo izpadel 3. nosilec turnirja Blaž KAVČIČ.

S 6-2 7-5 ga je v uri in pol premagal 26. letni Irec James MCGEE, 242. igralec lestvice ATP. James McGee je zelo dobro serviral, svoj začetni udarec sicer izgubil enkrat, a ga Blažu odvzel kar štirikrat, kar je tehtnico nagnilo v njegovo korist.

Nič bolje ni šlo na ITF turnirju v Carigradu (50.000 $) Tadeji MAJERIČ. Tadeja je bila v Carigradu 4. nosilka, že v prvem krogu pa jo je premagala 19. letna Čehinja Tereza SMITKOVA, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. Čehinja, ki je na svetovni teniški lestvici WTA uvrščena na 239. mesto, je zmagala z rezultatom 6-2 6-0.

Črno serijo v uvodnih nastopih je nadaljevala Petra RAMPRE, ki prav tako ni uspela preskočiti uvodnega kroga. Na ITF turnirju v Captiva Islandu na Floridi (50.000 $) je v prvem krogu izgubila z domačinko Mario SANCHEZ. Četrta nosilka turnirja je zmagala s 6-3 2-6 6-2.

Še en poraz v uvodnem krogu v treh nizih je doživel Tom KOČEVAR DEŠMAN. V Heraklionu ga je na Futuresu s 6-4 2-6 3-6 premagal Španec Carlos GOMEZ-HERRERA.

Na ITF turnirju v fancoskem Equeurdrevillu (25.000 $) je v prvem krogu izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Premagala jo je 22. letna domačinka Irina RAMIALISON, 323. igralka sveta, ki je slavila z izidom 6-1 7-5.

Srečanje prvega kroga je dobro odigrala Anja PRISLAN, ki se je kot srečna poraženka znašla na mestu prve nosilke. Priložnost je izkoristila in 24. letno Rusinjo Marino MELNIKOVO, 283. igralko sveta premagala s 6-4 4-6 7-5. TUKAJ.

Tomislav Ternar, Blaž Bizjak in Pia Brglez zmagali v prvem krogu Umaga, Mike Urbanija poražen

Ljubljana, 05.11.2013

Na Futuresu v Umagu (10.000 $) sta v prvem krogu glavnega turnirja zmagala Tomislav TERNAR in kvalifikant Blaž BIZJAK.

Tomislav TERNAR je v prvem krogu s 7-5 3-6 6-1 premagal Čeha Robina BULANTA, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije. V drugem krogu bo igral s še enim kvalifikantom, Hrvatom Ivanom ŠABANOVIM.

V prvem krogu je bil uspešen tudi naš kvalifikant Blaž BIZJAK. V obračunu z Italijanom Riccardom BONADIOM, ki se je tako kot Bizjak v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, je bil boljši z rezultatom 4-6 6-2 6-4.

V prvem krogu pa je tokrat obstal Mike URBANIJA, ki se je na prejšnjem turnirju uvrstil v četrtfinale. Tokrat ga je že v uvodnem nastopu ustavil Italijan Alessandro COLELLA, ki je slavil z rezultatom 6-3 3-6 7-6(6).

Na ženskem ITF turnirju, ki se prav tako odvija v Umagu je Pia BRGLEZ, v glavni turnir se je uvrstila iz kvalifikacij, v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala 17. letno Čehinjo Sandro HONIGOVO. TUKAJ.

Nina Potočnik, Pia Brglez, Natalija Šipek in Blaž Bizjak v glavni turnir Umaga

Ljubljana, 04.11.2013

V Umagu so končane kvalifikacije na ITF turnirju za ženske in Futuresu za moške.

Na ženskem turnirju sta bili v kvalifikacijah še drugič oz. tretjič uspešni Pia BRGLEZ in Nina POTOČNIK. Obe sta se uvrstili v glavni turnir, kjer bo kljub porazu tudi Natalija ŠIPEK kot srečna poraženka. V glavnem turnirju se dodo pridružile Poloni REBERŠAK ter dvema povabljenima igralkama, Lauri Sarah AMBROŽIČ in Pii ČUK.

Nina POTOČNIK je v finalu kvalifikacij s 6-0 6-0 premagala 14. letno Nicole COOPERSMITH. Nicole je sicer hči nekdaj zelo dobre hrvaške teniške igralke Maje PALAVERSIĆ.

Pia BRGLEZ je bila v zadnjem krogu kvalifikacij v napetem slovenskem obračunu s 6-4 6-7(2) 7-6(3) boljša od Natalije ŠIPEK.

V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila Sara DJURDJEVIĆ. Italijanka Marianna PETREI jo je premagala s 6-3 6-3.

Najtežje delo v prvem krogu glavnega turnirja čaka Nino POTOČNIK, ki se bo pomerila s tretjo nosilko, 18. letno Slovakinjo Petro UBERALOVO, lani še 6. mladinko sveta.

Na ITF turnirju v francoskem Equeurdrevillu (25.000 $) bo v glavnem turnirju kljub porazu v zadnjem krogu kvalifikacij nastopila tudi Anja PRISLAN. V glavni turnir se je uvrstila kot srečna poraženka, v žrebu pa je nadomestila 1. nosilko turnirja. Na moškem turnirju je kvalifikacije, v katerih je nastopilo 9 slovenskih igralcev, uspešno zaključil samo Blaž BIZJAK. V srečanju za uvrstitev na glavni turnir je bil s 6-2 6-2 boljši od Mihe MLAKARJA.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubila Tilen ŽITNIK in Marko STOSIĆ.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK, Tomislav TERNAR in Janez SEMRAJC. TUKAJ.

Blaž Kavčič se vrača med teniško elito, nove najvišje uvrstitve za Urbanijo, Razborška in Kočevar Dešmana

Ljubljana, 04.11.2013

Pogled na novo teniško lestvico ATP je zagotovo razveselil Blaža KAVČIČA, ki se po nekaj tednih vrača med svetovno teniško elito oz. v prvo stoterico najboljših teniških igralcev sveta. Ta teden je na 98. mestu.

Vodilni slovenski igralec še naprej ostaja Aljaž BEDENE na 88. mestu, večji premik pa je uspel Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki je pridobil 20 mest in je ta teden na 816. mestu, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri.

Z novimi točkami pa sta do novih najboljši uvrstitev v karieri prišla tudi Nik RAZBORŠEK, ki je ta teden napredoval za 8 mest in je na 625. mestu ter Mike URBANIJA, ki je pridobil 3 mesta in november začenja na 645. mestu.

Pri dekletih ostaja najvišje Polona HERCOG na 66. mestu, Polona REBERŠAK pa je ta teden pridobila 54. mest in je napredovala na 674. mesto. TUKAJ.

Dobili smo nove vodilne igralce na lestvicah TZS za leto 2014

Ljubljana, 04.11.2013

Na najnovejših lestvicah TZS za leto 2014, ki so v veljavi od 1. novembra 2013, smo dobili nove vodilne igralce in igralke v posameznih kategorijah.

Pri članih se je na prvo mesto povzpel Aljaž BEDENE(SL-LJ), najvišje uvrščen slovenski igralec na letvici ATP.

Pri članicah ostaja na 1. mestu Polona HERCOG, tudi vodilna Slovenka na lestvici WTA.

Pri fantih do 18 let je nov vodilni igralec Nik KRAPEŽ(LTC), pri dekletih je v isti kategoriji na 1. mestu Tjaša JERŠE(TC-LJ).

Vodilno mesto pri fantih do 16 let je prvezel Grega KOKALJ(ASLIT), pri dekletih do 16 let je na vrhu Nika KOZAR(TR-KR).

Pri deklicah do 14 let je na prvi lestvici za leto 2014 vodilna Anja GAL(ŽTKMB), pri dečkih prvo mesto pripada Timu TEKAVCU(MAXLJ).

V najmlajši kategoriji je pri dečkih na 1. mestu Samuel PATE(PVALD), pri deklicah se je na prvo mesto zavihtela Živa FALKNER(OTOČEC). TUKAJ.

V Umagu končan drugi krog kvalifikacij na ITF turnirjih za člane in članice

Ljubljana, 03.11.2013

Umag še drugi teden zapored gosti teniške igralce in igralke na članskih turnirjih serije ITF, le da tokrat tekme igrajo v teniškem centru Katoro.

V kvalifikacijskih obračunih drugega kroga so bile od Slovenk uspešne Nina POTOČNIK, Sara DJURDJEVIĆ, Natalija ŠIPEK, Sara PALČIČ, ki je v prvem slovenskem obračunu premagala Laro GLAVIČ in Pia BRGLEZ, ki je v drugem slovenskem obračunu izločila Mašo MARC. Izpadla je tudi Tjaša JERŠE.

V zadnjem krogu kvalifikacij se bosta za eno izmed mest v glavnem turnirju borili Pia BRGLEZ in Sara PALČIČ.

Na moškem turnirju so se v tretji krog uvrstili Marko STOSIĆ, Tilen ŽITNIK, Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR, ki je bil boljši od Mateja LELJAKA.

Izgubila sta še Marko LAZIČ in Domen GOSTINČAR.

V zadnjem krogu kvalifikacij se bosta za nastop v glavnem turnirju med sabo pomerila Miha MLAKAR in Blaž BIZJAK.

Tako kot prejšnji teden bodo v glavnem turnirju nastopili Janez SEMRAJC, Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR pri članih ter Polona REBERŠAK pri članicah.

Na ITF turnirju v francoskem Equeurdrevillu (25.000 $) je v prvem krogu kvalifikacij Anja PRISLAN s 6-1 6-4 premagala Francozinjo Mallaurie NOEL, v drugem pa je izgubila s 3-6 4-6 izgubila s Francozinjo Jessiko PONCHET. TUKAJ.

Janez Semrajc dvakratni zmagovalec v Umagu, Tom Kočevar Dešman še do druge zmage med dvojicami na Kreti

Ljubljana, 03.11.2013

Janez SEMRAJC je po Dubrovniku osvojil še turnir Futures (10.000 $) v Umagu. V finalu je s 6-4 6-2 premagal domačina, 20. letnega Duja KEKEZA.

To je bila Janezova deseta zaporedna zmaga med posamezniki.

Zbirko osvojenih turnirjev je tako še povečal na devet, letos pa jih je osvojil že 5.

Spomnimo, da je leto 2012 končal na 1282. mestu lestvice ATP, trenutno pa se, brez točk iz Umaga, nahaja na 344. mestu. V Umagu bo nastopil tudi prihodnji teden in konec leta ga skoraj zanesljivo lahko pričakujemo med najbolšimi 300. igralci sveta. Čestitke!

Na poti do zmage na turnirju je v četrtfinalu z rezultatom 6-2 5-7 6-4 premagal 22. letnega Hrvata Franja RASPUDIĆA, v polfinalu pa 26. letnega Šibenčana Luko ZANINOVIĆA. Premagal ga je z rezultatom 6-4 6-1.

Janez SEMRAJC pa je z Antoniom SANĆIĆEM že osvojil turnir dvojic. V polfinalu sta s 6-4 4-6 [13-11] premagala 4. nosilca Duja DELIĆA in Franja RASPUDIĆA, v finalu pa sta z rezultatom 3-6 6-3 [10-5] premagala še 1. nosilca Tonija ANDROIĆA in Tomislava DRAGANJO.

Do druge zmage v dveh tednih je na Futuresu v Grčiji prišel Tom KOČEVAR DEŠMAN. Z Mikijem JANKOVIĆEM sta bila tudi ta teden najboljša na turnirju dvojic. V Heraklionu sta v finalu s 6-4 6-0 premagala Francoza Paula CAYREA in Fabiena REBOULA. TUKAJ.

Na dobrodelnem teniškem turnirju v Sežani zbirali sredstva za socialno ogrožene družine

Ljubljana, 02.11.2013

Teniški klub Sežana je 19.10.2013 organiziral 1. dobrodelni teniški turnir, na katerem so zbrali 1111 € sredstev in jih preko CSD Sežana podarili socialno ogroženi družini.

Teniški klub Sežana je v okviru svojega dolgoletnega delovanja uspešno organiziral številne turnirje za domače in tuje goste. Gospodarske in socialne razmere v našem okolju so člane kluba pripeljale do razmišljanja, da bi z teniškim turnirjem zbirali sredstva za pomoč socialno šibkim in ogroženim družinam v našem okolju. Člani kluba in njihovi podporniki so tako 19.10.2013 realizirali projekt 1. DOBRODELNI TENIŠKI TURNIR – SEŽANA 2013.

Idejni in organizacijski vodja turnirja Janoš Cigale je ob tej priložnosti povedal, da je bil glavni cilj turnirja zbrati čim več sredstev za družino, ki je te pomoči dejansko potrebna. "To nam je več kot uspelo, saj smo uspeli zbrati kar 1111 eur in jih preko Centra za socialno delo Sežana podarili socialno ogroženi družini z invalidnim otrokom, v kateri je poleg tega prisotno tudi fizično nasilje”, je še dodal Cigale.

Nejc Kapelj, ki je bil vodja tekmovalnega dela turnirja je dejal, da je bilo še posebej prijetno zbirati igralce za tako plemenito dejanje, saj je bil odziv praktično 100%.

Ob koncu se je predsednik kluba Darjo Humar zahvalil vsem članom kluba, ki so sprejeli izziv in sodelovali pri organizaciji, še posebej pa je želel izpostaviti donatorje: Zavod ŠTIP Sežana,Aerodrom Portorož, Casino Astraea,Projekt IP,DTP Studio,Gostilna - pizzeria Spark,Elmar,Perutnina Pivka,Kukaj Sežana,Mathitech bikes,Esines d.o.o.,Incom d.o.o.,Komunala Sežana,Vaška skupnost Križ,Apetit Lindic Matjaž sp,Tengo, Primož Trampuš s.p.,Salviol,Foto Tilen Čeh,Fama d.o.o. PE Sežana,Vina Kras,Cvetličarna Klun,Miran Kapelj s.p.,Vina Koper,Pivovarna Ambrožič Barka terDarjo in Sonja Prelec

Foto: Tilen Čeh

Tekst: Janoš Cigale

Vabljeni tudi na facebook stran TZS TUKAJ.

V Umagu sta se s kvalifikacijami začela še druga turnirja serije ITF

Ljubljana, 02.11.2013

Umag bo še drugi teden zapored gostil teniške igralce in igralke na članskih turnirjih serije ITF, le da bodo tokrat tekme igrali v teniškem centru Katoro.

V današnjih kvalifikacijskih obračunih so bile pri dekletih uspešne Nina POTOČNIK, Sara DJURDJEVIĆ, Maša MARC in Sara PALČIČ.

V prvem krogu so bile proste Natalija ŠIPEK, Lara GLAVIČ, Tjaša JERŠE in Pia BRGLEZ.

Izgubila je Eva ZAGORAC.

V drugem krogu bosta na sporedu dva slovenska obračuna in sicer med Mašo MARC in Pio BRGLEZ ter med Laro GLAVIČ in Saro PALČIČ.

S kvalifikacijami so začeli tudi fantje. V prvem krogu so zmagali Marko LAZIČ, Marko STOSIĆ, Domen GOSTINČAR, Tilen ŽITNIK, Blaž BIZJAK, Matej LELJAK in Miha MLAKAR.

Izgubili so Žiga PAPEŽ, Jan DERNIČ, Sašo BENDE in Vid FUGINA.

V drugem krogu bomo videli slovenski obračun med Matejem LELJAKOM in Mihom MLAKARJEM.

Tako kot prejšnji teden bodo v glavnem turnirju nastopili Janez SEMRAJC, Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil polfinale ATP Challengerja v Seulu

Ljubljana, 02.11.2013

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Seulu uvrstil v polfinale, kjer pa je po odlično odigranem prvem nizu v nadaljevanju klonil proti 27. letnemu Nemcu Julianu REISTERJU, 2. nosilcu in 88. igralcu sveta. REISTER je zmagal z 0-6 6-3 6-1.

Blaž je srečanje odlično začel, zelo dobro serviral, na drugi strani pa je Nemec slabo serviral, saj je v prvem nizu na svoj začetni udarec osvojil samo 9 točk.

V nadaljevanju srečanja je REISTER igral vse bolje, zelo popravil servis, Blažu pa je odstotek osvojenih točk na začetni udarec začel padati. Blaž je nasprotniku odvzel servis enkrat, Reister pa Blažu dvakrat in niz dobil z enim breakom več s 6-3.

V zadnjem nizu je Blaž močno popustil, izkoristek servisa je padel na 40 %, priigral si je sicer dve priložnosti za break, ki pa ju ni izkoristil. Na drugi strani je Reister serviral odlično, s 70 % izkoristkom servisa in tremi breaki je tretji, odločlni niz, dobil s 6-1. Srečanje je trajalo 1 uro in 55 minut, Resiter pa je na koncu osvojil šest točk več od Blaža.

Blaž je sicer v četrtfinalu premagal Kitajca, 23. letnega ZE ZHANGA. Igralca sta na igrišču prebila nekaj manj kot dve uri, končni izid zelo izenačenega srečanja pa je bil 7-6(3) 7-5.

Kljub porazu v polfinalu bo Blaž na novi teniški lestvici ponovno med prvo stoterico igralcev na svetovni moški teniški lestvici.

Blaž še naprej ostaja v Aziji in se seli v Yeongwol na ATP Challenger z nagradnim skladom 35.000 $. Tu bo v prvem krogu igral s 26. letnim Ircem Jamesom MCGEEJEM, 247. igralcem sveta. TUKAJ.

18. trenerska konferenca bo na Otočcu 16. in 17. novembra 2013

Ljubljana, 02.11.2013

18. trenerska konferenca bo letos potekala 16. in 17. novembra v TC Otočec.

Osrednji predavatelj bo Španec Jofre PORTA, nekdanji teniški trener Carlosa MOYE, v mladih letih pa tudi trener Rafaela NADALA.

Udeležba na seminarju se bo trenerjem priznala kot licenca za leto 2014.

Na trenerski konferenci bodo izbirali tudi trenerja leta 2013.

Prijave na konferenco so podaljšane do 7.11.2013.

Na fotografiji Jofre Porta.

Podrobnosti najdete v dokumentu TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Ana Oparenovič zmagovalki dvojic v Budimpešti, poraz Jana Kupčiča v polfinalu TE 12 v Španiji

Ljubljana, 01.11.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti sta Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ zmagali v konkurenci dvojic.

V finalu sta s 6-1 6-1 premagali prvi nosilki turnirja, Romunki Iulio Mario IVASCU in Andreeo Amalio ROSCA. Čestitamo!

Spomenimo, da so se v konkurenci posameznikov v četrtfinale uvrstili Rok SITAR, Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ.

V polfinalu turnirja Tennis Europe do 12 let na Kanarskih otokih je v polfinalu Jan KUPČIČ v treh nizih izgubil z domačinom Javierjem CUETOM RAMOSOM. Ta je bil boljši z rezultatom 4-6 6-3 6-3.

Foto: B. Dereani TUKAJ.

V Umagu konec za Mikea Urbanijo, Niko Kovač in Polono Reberšak

Ljubljana, 01.11.2013

Na Futuresu v Umagu je Mike URBANIJA izpadel v četrtfinalu. Izločil ga je Hrvat Duje KEKEZ, ki je bil boljši z rezultatom 7-6(5) 6-2.

Z nastopi sta v četrtfinalu končali tudi obe naši predstavnici v ženski konkurenci. Polono REBERŠAK je s 4-6 7-5 6-1 premagala 1. nosilka Agnes BUKTA, Nika KOVAČ pa je četrtfinalno srečanje predala brez boja. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.