Kje bodo prihodnji teden nastopili naši igralci in igralke

Ljubljana

Tudi prihodnji teden bomo spremljali nastope naših igralk in igralcev na mednarodnih turnirjih.

Blaž ROLA ostaja na daljnem vzhodu, kjer bo v Toyoti nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $. Turnir na katerem je Blaž ROLA 8. nosilec se igra na tepihu, v prvem krogu pa bo njegov nasprotnik 30. letni Tajec Ti CHEN, 304. igralec lestvice ATP.

Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA ostajata v Bolu na Braču, kjer bosta nastopila na še enem turnirju serije Futures (10.000 $).

V igri bodo tudi naša dekleta. Na najmočnejšem turnirju prihodnji teden bodo v Sharm El SHEIKU (75.000 $+H) nastopile Tadeja MAJERIČ, ki je v glavnem turnirju ter Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR, ki bosta nastopili v kvalifikacijah. Za uvrstitev v glavni turnir potrebujeta dve zmagi.

Maša Z. PEŠKIRIČ je 1. nosilka kvalifikacij in bo najprej igrala s 15. letno domačinko Hano MORTAGY, ki nastopa s posebnim povabilom. Prva nasprotnica Nastje KOLAR bo Rusinja, 22. letna Liudmila VASILYEVA.

V Bolu na Braču bodo fantom tudi ta teden delala družbo dekleta, saj ob Futuresu poteka ženski ITF turnir (10.000 $). V glavnem turnirju sta prijavljeni Polona REBERŠAK in Pia BRGLEZ, v kvalifikacijah pa nastopata Natalija ŠIPEK in Pia ČUK. Obe sta v uvodnem srečanju zmagali. Natalija ŠIPEK je s 6-0 6-0 premagala Francozinjo Julio GARRET, Pia ČUK je bila z 2-6 6-2 6-1 boljša od domačinke Tee FABER.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga je v Izraelu prijavljena Tamara ZIDANŠEK.