Manca Pislak izgubila v četrtfinalu posameznic in polfinalu dvojic mladinskega ITF turnirja v Izraelu

Ljubljana

Manca PISLAK, ki kot tretja Slovenka na svetovni mladinski lestvici zaseda 240. mesto, je ta teden lovila nove točke na ITF turnirju 2. ranga v Izraelu.

16. letna Ljubljančanka je bila na turnirju 5. nosilka. V prvem krogu je premagala domačinko, 14. letno Keren ROZEN.

Kljub tesnemu izidu se Manca ni pustila presenetiti in je zmagala z rezultatom 7-6(1) 7-6(8).

V drugem krogu je igrala s še eno izraelko, 16. letno Shir HORNUNG, ki je nastopila s posebnim povabilom, letos pa na turnirjih ITF še ni zabeležila zmage. Tudi druga Izraelka naši igralki ni bila kos. Manca se je z gladko zmago 6-2 6-1 uvrstila v četrtfinale.

V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, Justino MIKULSKYTE. 17. letna igralka iz Litve se nahaja na 70. mestu svetovne mladinske lestvice, letos pa se lahko pohvali z zmago in dvema polfinaloma na mladinskih ITF turnirjih 2. ranga. MIKULSKYTEVA je bila boljša s 6-2 6-1.

Manca PISLAK se je dobro odrezala tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastopila s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO. Bila sta drugi nosilki in tekmovanje končali v polfinalu. V prvem krogu sta premagali nizozemsko-ukrajinsko navezo Roos VAN DER ZWAAN in Alina YEROSHENKO z rezultatom 6-3 7-5, v četrtfinalu pa sta bili s 6-4 6-0 boljši še od Rusinj Elizavete BUSS in Sofye DOBRONEVSKAYE.

Polfinalno srečanje sta igrali s 4. nosilkama Ukrajinko Olgo FRIDMAN in Izraelko Talyo ZANDBERG in izgubili s 3-6 3-6.