Nastja Kolar izgubila finale ITF turnirja v Sharm El Sheikhu

Ljubljana

Nastja KOLAR je v Sharm El Sheikhu na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ + H izgubila finalno srečanje.

Z rezultatom 6-4 6-4 jo je premagala 18. letna Rusinja Victoria KAN 212. igralka lestvice WTA, sicer pa pred enim letom 16. mladinka sveta.

Nastja KOLAR v finalu ni bila najbolj razpoložena za igro, naredila je kar nekaj nepotrebnih neprisiljenih napak , kar je borbeni Rusinji prineslo prednost in zmago. V drugem nizu je imela Nastja pri izidu 4-5 dve priložnosti za break, a je KANOVA odigrala dve odlično skrajšani žogi in nato odservirala še as ter tako osvojila prvi niz.

V drugem nizu je odločil en izgubljen servis Nastje KOLAR v tretji igri.

Kljub porazu je lahko z nastopom v Egipzu zadovoljna, saj se po dolgem času vrača med najboljše na močnem turnirju, zmaga pa ji bo prinesla tudi 90 WTA točk in napredek za okrog 70 mest na svetovni ženski teniški lestvici, to pa pomeni, da bo prihodnji teden okrog 260. mesta.