Mike Urbanija izgubil v polfinalu Futuresa v Bolu, tesen poraz Nika Razborška in Polone Reberšak

Ljubljana

Na Futuresu v Bolu na Braču (10.000 $) se je Mike URBANIJA uvrstil v polfinale. V četrtfinalnem obračunu je z rezultatom 6-2 2-6 [10-8] premagal domačina, 3. nosilca turnirja Dina MARCANA.

V polfinalu je igral z igralcem iz BiH, Tomislavom BRKIĆEM in izgubil z rezultatom 3-6 3-6.

Četrtfinalna zmaga pa se je izmuznila Niku RAZBORŠKU. Odločilen podaljšan tretji tie-break niz je izgubil na 13. Francoz Quentin HALYS, ki je na turnirju 8. nosilec je bil boljši z rezultatom 7-6(1) 4-6 [15-13].

Pri dekletih se je Polona REBERŠAK po zmagi nad Gabrielo PANTUCKOVO z rezultatom 6-4 3-6 6-4 uvrstila v četrtfinale, tu pa je izgubila z 2. nosilko, Hrvatico Emo MIKULĆIĆ s 6-7(3) 6-3 [4-10]. Četrtfinalno srečanje je izgubila tudi Natalija ŠIPEK. S 6-0 6-0 jo je premagala Čehinja Barbora KREJCIKOVA.

Naši igralci in igralke ostajajo v Bolu tudi prihodnji teden. Na moškem Futuresu je prijavljen Mike URBANIJA, na ženskem ITF turnirju pa sta v glavnem turnirju prijavljeni Polona REBERŠAK in Natalija ŠIPEK, v kvalifikacijah bo nastopila Pia ČUK.