prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Januar 2012

Arhiv novic - januar 2012

Znana tudi postava Danske za srečanje Davisovega pokala v Velenju

Ljubljana, 31.01.2012

Kapetan slovenske Davis cup ekipe Blaž TRUPEJ je objavil seznam igralcev, ki bodo zaigrali za Slovenijo na srečanju prvega kroga Davisovega pokala prve Evroafriške skupine od 10. - 12. februarja 2012 v Velenju. Njihov nasprotnik bo Danska. V ekipo so nominirani Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC. Vsi štirje so imeli zadnji preizkus pred srečanjem z Dansko ta teden na ATP turnirju v Zagrebu. Znana pa je tudi že postava Danske. Za Dansko bodo igrali 29. letni Frederik NIELSEN (ATP 227), 24. letni Thomas KROMMAN, 23.letni Christoffer KONIGSFELDT in 31. letni Kristian PLESS. Ekipo bo vodil nekdaj odličen igralec Kenneth CARLSEN, ki je bil najvišje v karieri uvrščen na 41. mesto lestvice ATP.Več o letošnjem Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Slovenska ekipa na Japonskem kompletna

Ljubljana, 30.01.2012

Slovenske igralke, ki so včeraj prvič trenirale v dvorani Bourbon Beans Dome v Kobeju so danes končno kompletne. Ekipi se je pridružila še brez Polona HERCOG, ki je danes priletela iz Avstralije. Podrobnosti o srečanju Pokala Fed lahko preberete TUKAJ.

Odigrani RR turnirji do 12 let, v Radencih se začenja ITF 4. ranga do 18 let

Ljubljana, 29.01.2012

Ta konec tedna so bili v Ljubljani in Mariboru odigrani RR turnirji za deklice in dečke do 12 let. Finalna turnirja bosta prihodnji teden. V ponedeljek pa se v Radencih s kvalifikacijami začenja ITF turnir do 18 let 4. ranga. Pri dekletih bo nastopilo 9 Slovenk, mesto tretje nosilke pa zaseda Julija JAUK. Fantov bo nastopilo 12, mesto 1. nosilca v kvalifikacijah pa je pripadlo Urhu KRAJNC DOMITER. TUKAJ.

Melzer v Zagrebu premočan za Semrajca, Bohli za Bedeneta

Ljubljana, 29.01.2012

V kvalifikacijah ATP turnirja v Zagrebu se je v drugem krogu kvalifikacij Janez SEMRAJC pomeril s 33. igralcem sveta in 1. nosilecem kvalifikacij, Avstrijcem Jurgenom MELZERJEM. Po eni uri je igrišče kot zmagovalec zapuščal MELZER, ki je slavil s 61 63. V drugem srečanju igra Aljaž BEDENE s Švicarjem Stephanom BOHLIJEM, 206. igralcem lestvice ATP. Po uri in 30. minutah je hbil Švicar boljši s 62 63. S tem pa še ni konec nastopov naših igralcev na tem turnirju. V glavnem turnirju bosta nastopila Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, z nastopi pa bosta začela v torek ali sredo. TUKAJ.

Deklice do 12 let gladko do uvrstitve v finalni del evropskega prvenstva

Ljubljana, 29.01.2012

Odlične nastope so prikazale naše deklice, ki so nastopile na kvalifikacijah za uvrstitev na zaključni turnir evropskega ekipnega zimskega prvenstva (Winter Cup). Kvalifikacije so se odvijale v Istanbulu. V današnjem finalu so gladko odpravile ekipo Velike Britanije s 3 - 0. Lian BENEDEJČIČ je s 63 62 premagala Donio ABDEL-AZIZ, Kristina NOVAK je bila s 60 76(4) boljša od Marie BUDIN, dvojica Kristina NOVAK/Nika RADIŠIČ pa je 26 64 76(4) odpravila angleško dvojico ABDEL-AZIZ/BUDIN. Finale se bo odvijalo od 10-12 februarja v Sheffieldu v Veliki Britaniji. Dečki se borijo za 7. mesto. V tekmi z Litvo po prvem srečanju vodijo z 1 - 0. Jan KUPČIČ je premagal Juliusa ADOMAVICIUSA s 62 64. V drugem srečanju je Lukas SAULIS ugnal Tima TEKAVCA z rezultatom 16 36 in izid izenačil na 1-1. Rezultat srečanja dvojic še ni objavljen. TUKAJ.

S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden po svetu

Ljubljana, 28.01.2012

Dekleta na Japonskem, najboljši člani v Zagrebu, ostali pa na različnih turnirjih po svetu, bi bil kratek povzetek dogajanj prihodnjega tedna. V Grenoblu, na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $, bo v glavnem turnirju nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, v kvalifikacijah pa sta nastopili Nika KOVAČ in Kaja PODOBNIK, a obe končali v prvem krogu. Kajo PODOBNIK je premagala Francozinja Julie GERARD s 75 26 64, Nika KOVAČ pa je Francozini Julii SARRAZIN, po izgubljenem prvem nizu z 16, srečanje predala. V Sunderlandu, v Angliji, bo na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Anja PRISLAN. V Rancho Santa Feju v ZDA bo na turnirju z enakim nagradnim skladom v glavnem turnirju Tadeja MAJERIČ. Na Mallorci bo še drugi teden zapored na 10.000 $ vrednem turnirju nastopila Tjaša ŠRIMPF. V Avstraliji je v Burnieu na 25.000 $ vrednem turnirju prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na južnoameriško turnejo pa sta se podali mladinki Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Za začetek bosta obe nastopili v glavnem ITF turniju 2. ranga INKA BOWL v Peruju. Glavnina naših mladih igralcev in igralk pa bo prihodnji teden v Radencih, kjer se s kvalifikacijami v ponedeljek začenja ITF turnir 4. ranga. Pri dekletih bo prva nosilka v glavnem turnirju Maša MARC, pri fantih pa bo 2. nosilec Blaž BIZJAK. TUKAJ.

Janez Semrajc in Aljaž Bedene v drugi krog kvalifikacij v Zagrebu

Ljubljana, 28.01.2012

Ta teden bodo naše najboljše igralke na Japonskem, naši najboljši igralci, ki jih čez 14 dni čaka obračun Davisovega pokala z Dansko, pa bodo nastopili na ATP turnirju z nagradnim skladom 400.000 € v Zagrebu. Tam bodo vsi člani naše ekipe Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA , Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC. KAVČIČ in ŽEMLJA sta uvrščena neposredno v glavni turnir, SEMRAJC in BEDENE pa sta morala v kvalifikacije, ki so se začele danes. V glavnem turnirju bo Blaž KAVČIČ igral proti domačinu Ivu KARLOVIČU, Grega ŽEMLJA pa se bo pomeril s Hrvatom, ki bo nastopil s posebnim povabilom, Antonom VEIĆEM. Oba naša igralca v kvalifikacijah sta že odigrala srečanji prvega kroga. Janez SEMRAJC je igral z Avstrijcem Maximilianom NEUCHRISTOM, ki je dobil povabilo organizatorja. Slavil je s 76(5) 60. V drugem krogu bo igral s 33. igralcem lestvice ATP in 1. nosilcem kvalifikacij , Avstrijcem Jurgenom MELZERJEM. Aljaž BEDENE je kot 6. nosilec igral proti Hrvatu Mateju PAVIĆU, ki je, zanimivo, prav tako kot nasprotnika Žemlje in Semrajca nastopil s posebnim povabilom organizatorja. Aljaž BEDENE je slavil po uri in 15. minutah z rezultatom 63 76(0). Aljaž je vodil že s 63 51, nato pa zelo popustil in dovolil PAVIĆU, da je izid izenačil na 66, a je nato v podaljšani igri pokazal kdo je gospodar na igrišču in tie-break dobil 7-0. Nasprotnika v drugem krogu še čaka. TUKAJ.

Deklice do 12 let v finalu kv. za evropsko prvenstvo

Ljubljana, 28.01.2012

S kvalifikacijami se začenjajo zimska ekipna evropska prvenstva. Prvi so na prizorišču ta teden igralci in igralke v kategoriji do 12 let. Dečki igrajo v Trabzonu, v Turčiji, deklice pa nastopajo v Istanbulu in uvrstile so se v finale kvalifikacijske skupine ter si s tem že zagotovile nastop na finalnem delu tega tekmovanja. V prvem srečanju so gladko, s 3 - 0 premagale Estonijo. Lian BENEDEJČIČ je z 61 61 premagala Hello Lindo SEPMAN, Kristina NOVAK pa s 63 61 Mario Loto KAUL. Nika RADIŠIČ in Lian BENEDEJČIČ sta v igri dvojic slavili s 60 64. Danes so se naše igralke pomerile še z Italijo, ki je s 3 - 0 premagala Turčijo. Tudi v drugo so bile uspešne. Najprej je Lian BENEDEJČIČ s 63 64 premagala Liso PICCINETTI, izid srečanja je na 1-1, po zmagi nad Kristino NOVAK, izenačila Giulia PEONI, ki je slavila s 64 63. Odločilno točko za Slovenijo in s tem uvrstitev na zaključni turnir pa je priigrala dvojica BENEDEJČIČ/NOVAK, ki je premagala italijanski par Costanca TRAVERZI/Giulia PEONI z rezultatom 63 62. Dečki so v prvem krogu igrali s Hrvaško in izgubili z 1 - 2. Izgubili so obe tekmi posameznikov, zmagali pa v srečanju dvojic. Tim TEKAVEC je z 16 06 klonil proti Duju AJDUKOVIĆU, Matic PODLIPNIK pa je izgubil s Karlom SUEVIĆEM z 06 26. V igri dvojic sta bila uspešna Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ, ki sta slavila s 62 63. Naša ekipa je s tem sicer izgubila možnost za morebitno napredovanje v finalni del, ostaja pa ji borba za 5 - 8 mesto. Danes igrajo dečki z ekipo Poljske. V prvem srečanju je Jan KUPČIČ s 36 75 64 premagal Kacperja KIEPAREKA, v drugem pa je Matic PODLIPNIK izgubil s Tomaszem DUDEKOM 46 16. O zmagovalcu je tako odločala igra dvojic. Za Slovenijo sta igrala Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC, a sta srečanje s Poljakoma DUDEKOM in PALUCHO izgubila z 16 26. Fantje bodo tako igrali za končno 7. mesto z reprezentanco Litve. TUKAJ.

Tiskovna konferenca pred srečanjem Pokala FED na Japonskem

Ljubljana, 27.01.2012

V prostorih TA Breskvar v ljubljani je danes potekala tiskovna konferenca pred odhodom dela slovenske ekipe na srečanje Pokala Federacij, ki bo konec prihodnjega tedna v Kobeju na Japonskem. Prisotni so bili kapatenka slovenske reprezentance Maja MATEVŽIČ, najmlajša članica ekipe Pokala Fed Nastja KOLAR in direktor TZS Zoran KOFOL. Preostale tri igralke Polona HERCOG, Petra RAMPRE in Andreja KLEPAČ bodo v Kobe, kjer se celotna reprezentanca zbere v nedeljo, priletele iz Avstralije. Več informacij o pokalu Fed najdete TUKAJ.

Hiter konec nastopov Grege Kokalja in Hane Mraz v Tarbesu

Ljubljana, 26.01.2012

Enega najpomembnejših mladinskih turnirjih v kategoriji do 14 let, ki se v zimski sezoni igrajo v francoskem Tarbesu in se na njem zberejo najboljši mladi igralci do 14 let, sta se letos udeležila Grega KOKALJ in Hana MRAZ. Oba pa sta se morala hitro posloviti. Grega KOKALJ je v prvem krogu zmagal, premagal je Portugalca Joaoa ANTONIA s 62 62, v drugem krogu pa ga je nato izločil Šved Mikael YEMER z rezultatom 61 76(5). Hana MRAZ, ki je v zadnjem času sicer v odlični formi, pa je že v uvodnem nastopu morala priznati premoč Nemki, Anni GABRIC, ki je slavila z izidom 76(7) 64. TUKAJ.

Turnir 8 - 11 let 4. in 5. februar - POMEMBNO OBVESTILO

Ljubljana, 26.01.2012

Obveščamo vas, da bo turnir v kategorijah 8 - 11 let, ki je na sporedu 4. in 5.2.2012 v Domžalah, zaradi velikega števila prijavljenih igralcev potekal tudi na igriščih Hit kluba in Z sport kluba v Ljubljani. Podrobnosti in razpored bodo objavljene v ponedeljek. TUKAJ.

Rekreativci nadaljujejo s tekmami v zimskih ligah

Ljubljana, 26.01.2012

Objavljamo rezultate in komentarje zimskih teniških leig, ki nam jih pošiljajo organizatorji. Lige so v polnem razmahu, srečanja pa zanimiva in pospremljena z izvirnimi komentarji. Podrobnosti preberite pod zavihkom Rekreacija - Rekreativne lige 2011-2012, TUKAJ.

Blaž Bizjak in Eva Zagorac državna prvaka do 18 let

Ljubljana, 26.01.2012

V Ljubljani se je na igriščih Tenis max kluba končalo zimsko državno prvenstvo v tenisu za fante in dekleta v kategoriji do 18 let. Pri fantih je slavil 1. nosilec Blaž BIZJAK, ki je v finalu s 62 62 premagal Maksa TEKAVCA (MaxLj). Pri dekletih je držasvna prvakinja Eva ZAGORAC(ŽtkMb), ki je z rezultatom 61 62 premagala Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj). V konkurenci deklet sta državni prvakinji Tina MOHORČIČ (MaxLj) in Tina RUPERT (Benč), ki sta v finalu s 62 62 premagali Laro VOVK (Straž) in Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj). Pri fantih sta naslov osvojila igralca Tk MaxLj, Maks TEKAVEC in Rok KRIŽAJ. V finalu sta bila boljša od Urha KRAJNC DOMITER (Ptuj) in Roka SITARJA (ŽtkMb) z rezultatom 64 63. Nekaj fotografij najdete TUKAJ.

Anja Prislan končala v četrtfinalu turnirja v Kaarstu

, 26.01.2012

V Nemčiji je v Kaarstu, v prvem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $, Anja PRISLAN premagala Nizozemko Bernice VAN DE VELDE s 6-2 6-7(3) 6-2, v drugem pa je bila boljša od Nemke Franziske ETZEL, ki ji je srečanje pri zaostanku 1-3 predala. V četrtfinalu je Anja PRISLAN izgubila z Nemko Jano NABEL z rezultatom 57 36. Že pred tem je izgubila Dalila JAKUPOVIĆ, sicer 5. nosilka turnirja. Premagala jo je Nemka Lena LUTZEIER s 63 64. Na turnirju v Coimbri na Portugalskem je po 3 zmagah v kvalifikacijah v 1. krogu glavnega turnirja izpadla Tajda BESTIJANIČ. Premagala jo je Francozinja Alix COLLOMBON z rezultatom 36 63 63. Na Mallorci je na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ Tjaša ŠRIMPF v prvem krogu premagala Avstrijko Raphaelo ZOTTER s 6-0 6-3, v drugem krogu pa je izgubila s Španko Ivonne CAVALLE-REIMERS 67(6) 46. TUKAJ.

Znana postava Japonske za srečanje Pokala Federacij 4. in 5. februarja

Ljubljana, 25.01.2012

Japonska teniška Federacija je sporočila imena igralk in kapetana, ki bodo zastopali ekipo Japonske v srečanju I. kroga II. svetovne skupine Pokala Federacij 2012. V ekipi Japonske v Kobeju bodo:Ayumi MORITA, 11.3.1990, WTA 52;Kimiko DATE-KRUM, 28.9.1970, WTA 79;Kurumi NARA, 30.12.1991, WTA 146;Rika FUJIWARA, 19.09.1981, WTA 191;Takeshi MURAKAMI - kapetanSrečanje se igra na trdi podlagi 4. in 5. februarja v Kobeju na Japonskem več podrobnosti o ekipi Slovenije bo znanih po tiskovni konferenci, ki bo v petek. Vse informacije o Pokalu federacij najdete TUKAJ.

Blaž Bizjak, Maks Tekavec, Sara Djurdjević in Eva Zagorac finalisti DP do 18 let

Ljubljana, 24.01.2012

Znani so že finalisti letošnjega zimskega državnega prvenstva do 18 let. Pri fantih presenečenj ni bilo, saj sta se v finale uvrstila 1. in 2. nosilec Blaž BIZJAK (AsLit) in Maks TEKAVEC (Max Lj). Bizjak je bil v polfinalu boljši od Matije OKORNA (Max Lj) z rezultatom 75 67(2) 60, v drugem polfinalu pa je Maks TEKAVEC brez težav premagal Roka SITARJA (Žtk Mb) s 62 62. Pri dekletih je po izpadu prve nosilke Tine RUPERT priložnost za uvrstitev v finale izkoristila 8. nosilka Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj), ki je premagala 5. postavljeno Kajo MRGOLE (Medvode) s 46 76(5) 61. V drugem polfinalu je bila 2. nosilka Eva ZAGORAC boljša od Tine MOHORČIČ (MaxLj), a tudi ona je potrebovala za uvrstitev v finale tri nize. Končni izid se je glasil 64 46 75. V sredo bosta z začetkom ob 10. uri na sporedu najprej finalna obračuna posamezno, za njima pa še obe finali dvojic.Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj TUKAJ.

DP 18 - znani vsi polfinalisti

Ljubljana, 24.01.2012

Na DP do 18 let v Ljubljani so že znani vsi polfinalisti pri fantih, ter dve polfinalistki pri dekletih. V polfinalnih obračunih fantov bomo gledali srečanja med BlažemBIZJAKOM (AsLit) in Matijo OKORNOM (MaxLj) ter Rokom SITARJEM (ŽtkMb) in Maksom TEKAVCEM (MaxLj). Pri dekletih so si polfinale priigrale Tina MOHORČIČ (Max Lj) in Eva ZAGORAC (ŽtkMb), Kaja MRGOLE ( Medvo) in Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj). TUKAJ.

Tajda Bestijanič v glavni turnir, Nina Nagode in Patricia Vollmeier izgubili

Ljubljana, 24.01.2012

Naše igralke ta teden nastopajo na turnirjih z nagradnimi skladi 10.000 $. Na ITF ženskem turnirju v Coimbri (Portugalska) sta se z dvema zmagama v zadnji krog kvalifikacij uvrstili Patricia VOLLMEIER in Tajda BESTIJANIČ. Že v drugem krogu kvalifikacij je izpadla Kaja PODOBNIK, v zadnjem krogu kvalifikacij pa nato še Patricia VOLLMEIER, katero je premagala Francozinja Chloe PAQUET s 63 63. Tajda BESTIJANIČ je bila tudi v tretje uspešna. Premagala je domačinko Raquel MATEUS s 61 62 in se uvrstila v glavni turnir, kjer bo igrala proti Francozinji Alix COLLOMBON. V Turčiji je v kvalifikacijah ITF turnirja Nina NAGODE enkrat zmagala, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je nato izgubila z Nermo ČALUK iz BiH z rezultatom 62 46 67(6). V Nemčiji sta v glavnem delu ITF turnirja Anja PRISLAN, v prvem krogu jo čaka Nizozemka Bernice VAN DE VELDE in Dalila JAKUPOVIĆ, ki bo igrala proti Nemki Leni LUTZEIER . Na ITF turnir na Mallorco je odpotovala Tjaša ŠRIMPF, ki bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala proti Avstrijki Raphaeli ZOTTER. TUKAJ.

DP 18 - pri fantih izpadli štirje nosilci

Ljubljana, 23.01.2012

Na DP do 18 let v Ljubljani so zaključena srečanja drugega kroga v konkurenci posameznikov in posameznic. Pri fantih bomo v četrtfinalu videli samo štiri nosilce, štirje pa so se od nadaljnjega tekmovanja že poslovili. Vid FUGINA je bil že v prvem krogu boljši od 5. nosilca SOTLER Matica, Matija OKORN pa je prav tako v prvem krogu izločil 3. nosilca Urha KRAJNC DOMITER. Oba sta se tudi uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu pa sta padla še dva nosilca. 8. nosilca KRIŽAJ Roka je izločil Aleš GERMIČ, Vid Jan ŠUNTAR pa je bil usoden za 7. nosilca VOVK Gregorja. Pri dekletih presenečenj ni bilo, saj so se vse nosilke uvrstile v četrtfinale. Dobili pa smo že finaliste v konkurenci dvojic. pri dekletih bodo o naslovu državnih prvakinj odločale Tina MOHORČIČ in Tina RUPERT ter Sara DJURDJEVIČ in Lara VOVK. Pri fantih so v finalu dvojic Urh KRAJNC DOMITER in Rok SITAR ter Rok KRIŽAJ in Maks TEKAVEC. TUKAJ.

Grega Žemlja neuspešen v Nemčiji

Ljubljana, 23.01.2012

Grega ŽEMLJA se je iz Avstralije preselil v Nemčijo, kjer je nastopil na ATP Challengerju v Heilbronnu z nagradnim skladom 85.000 €. Kot 7. nosilec se je v prvem krogu pomeril z domačinom Bjornom PHAUJEM in srečanje izgubil po dveh odigranih nizih z izidom 63 64. TUKAJ.

Anže Arh in Veronika Erjavec zmagovalca turnirjev do 14 let

Ljubljana, 23.01.2012

Brez presenečenj v Kranju in z velikimi presenečenji v Ljubljani bi lahko zapisali ob koncu turnirjev do 14 let, ki so se končali danes. V Kranju, na A turnirju dečkov sta se za naslov najboljšega pomerila klubska kolega iz TK TR-KR, 5. nosilec Žan ŽMAVC in 2. nosilec Anže ARH. Slavil je slednji z izidom 62 26 64. Na B turnirju v Ljubljani je bil najboljši Oskar GALIMARDANOV (Otočec), ki se je do zmage prebil iz kvalifikacij. V finalu je premagal prav tako kvalifikanta, Miho VELIČKEGA iz Branika Maribor. Izid se je glasil 63 62 v korist GALIMARDANOVA. Z velikim presenečenjem pa se je končal turnir deklic v Ljubljani. Vse je presenetila 30. igralka lestvice TZS, ki pa v zadnjem času igra odlično, članica LTC Ljubljana, Veronika ERJAVEC. Že v polfinalu je premagala 1. nosilko na turnirju, 3. igralko lestvice TZS v tej kategoriji, Niko KOZAR (Topte). Končni izid je bil 64 64. V finalu pa je bila boljša še od 7. nosilke, GRLJ Stefany (Koper). Slavila je izidom 76(4) 61. TUKAJ.

Kje bodo naši igralci in igralke "gostovali" ta teden

Ljubljana, 22.01.2012

Naše mlade igralke bodo ta teden nastopale na turnirjih z nagradnimi skladi 10.000 $. Na ITF ženskem turnirju v Coimbri (Portugalska) sta se z dvema zmagama v zadnji krog kvalifikacij uvrstili Patricia VOLLMEIER in Tajda BESTIJANIČ. V drugem krogu je izpadla Kaja PODOBNIK. Patricia VOLMEIER mora za uvrstitev v glavni turnir premagati 1. nosilko kvalifikacij, Francozinjo Chloe PAQUET, Tajda BESTIJANIČ pa bo igrala z domačinko Raquel MATEUS. V Turčiji je v kvalifikacijah ITF turnirja Nina NAGODE enkrat zmagala in se tudi ona uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. Za nastop v glavnem turnirju mora premagati Nermo ČALUK iz BiH. V Nemčiji bosta v glavnem delu ITF turnirja nastopili Anja PRISLAN in Dalila JAKUPOVIĆ. Na ITF turnir na Mallorco je odpotovala Tjaša ŠRIMPF. Tudi ona bo nastopila v glavnem turnirju. Luka GREGORC še tretji teden ostaja v Angliji, kjer je ta teden nastopil v polfinalu 2. Futuresa. Tokrat je bil prijavljen v Wirallu, vendar ga nato v žrebni listi ni bilo. TUKAJ.

Na OP do 14 let znana finalista pri dečkih in četrtfinalistke pri deklicah

Ljubljana, 22.01.2012

Na OP do 14 let, ki se igrajo v Ljubljani in Kranju sta znana polfinalista pri dečkih na A turnirju ter četrtfinalisti pri deklicah in dečkih na B turnirju. Pri deklicah so v četrtfinale napredovale nepostavljene Veronika ERJAVEC, Kaja JUVAN in Urška VELEC, pri dečkih v Kranju pa sta že znana finalista. To sta Anže ARH in Žan ŽMAVC. Največje presenečenje je na tem turnirju že v prvem krogu pripravil Andrej ŠUŠTERŠIČ, ki je izločil 1. nosilca turnija Svena LAHA s 76(5) 62. V četrtfinalu pa je Klemen NIKOLAŠ izločil 8. postavljenega Jana VEHOVCA. Potop nosilcev pa se je zgodil na B turnirju pri dečkih, kjer se je v četrtfinale uvrstil samo en postavljen igralec in sicer Urban OBLAK, vsi ostali nosilci pa so že izpadli. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na OP Avstralije v Melbournu

Ljubljana, 22.01.2012

Prvič po daljšem času se bo zgodilo, da ne bomo imeli več predstavnikov v drugem tednu enega izmed turnirjev za grad slam. Danes sta izgubili še zadnji naši predstavnici v konkurenci dvojic Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ. Andrejo KLEPAČ in Alicjo ROSOLSKO sta po pričakovanju izločili 2. nosilki na turnirju Liezel HUBER in Lisa RAYMOND, ki sta slavili s 62 61. Bližje uspehu je bila Polona HRECOG v paru s Kitajko Jie ZHENG, a tudi njima ni uspelo premagati Rusinj Alle KUDRYAVTSEVE in Ekaterine MAKAROVE. Slednji sta slavili s 75 64. Naša dekleta sedaj čaka v začetku februarja nastop na Pokalu Federacij v mestu Kobe na Japonskem. Tja se bodo preselila konec prihodnjega tedna, Poloni HERCOG, Andreji KLEPAČ in Petri RAMPRE pa se bosta pridružili Nastja KOLAR in kapetanka Maja MATEVŽIČ. TUKAJ.

Konec za Katarino in Kveto na OP Avstralije

Ljubljana, 21.01.2012

Na OP Avstralije sta iz igre izpadli favoritinji za končno zmago in prvi nosilki na turnirju Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Srečanje drugega kroga sta Rusinjama Alli KUDRYAVTSEVI in Ekaterini MAKAROVI pri izidu 23 v prvem nizu predali zaradi poškodbe Katerine SREBOTNIK. kaže da je s tem konec nastopov za katarino na odprtem prvenstvu Avstralije, saj je ne najdemo več niti v žrebu mešanih dvojic, kjer naj bi nastopila z Nenadom ZIMONJIĆEM. V naslednjem krogu bosta njuni nasprotnici Polona HERCOG, ki igra s Kitajko Jie ZHENG in ki se jima tako ponuja lepa priložnost za uvrstitev v četrtfinale turnirja. Polona HERCOG se je preizkusila tudi v konkurenci mešanih parov. Moči sta združila z Juanom Sebastianom CABALOM iz Kolumbije, a jima je za uspeh zmanjkalo tudi malo sreče. Poražena sta bila s Češko-Ameriško kombinacijo Vladimiro UHLIROVO in Scottom LIPSKYM. Končni izid se je glasil 76(4) 75 v korist Uhlirove in Lipskyga. TUKAJ.

Danes začetek glavnih turnirjev na OP do 14 let v Ljubljani in Kranju

Ljubljana, 21.01.2012

Po odigranih državnih prvenstvih igralci in igralke ne počivajo. Nadaljujejo se turnirji in tokrat bodo v kategoriji do 14 let v Ljubljani nastopili fantje na B turnirju ter dekleta, TK Triglav Kranj pa bo gostil A turnir fantov. Končane so že kvalifikacije vseh treh turnirjev. Prva nosilca A turnirja pri fantih sta 2. in 3. igralec lestvice TZS, Sven LAH in Anže ARH. Pri dekletih, igrajo na igriščih Tk Šport plus, bo prva nosilka 3. igralka lestvice TZS do 14 let, Nika KOZAR, druga nosilka pa bo 5. igralka lrestvice TZS, Moni POTRČ. na B turnirju fantov, ki prav tako igrajo na igriščih TK Šport plus Ljubljana, je mesto prvega nosilca pripadlo Martinu GERMU. TUKAJ.

DP 18 - končane kvalifikacije, začela sta se glavna turnirja

Ljubljana, 20.01.2012

Na DP do 18 let v Ljubljani so končani kvalifikacijski obračuni. V soboto so začeli z glavnim turnirjem fantje. Prvi nosilec pri fantih je Blaž BIZJAK, pri dekletih, ki so z nastopi v glavnem turnirju začela v nedeljo pa mesto 1. nosilke zaseda Tina RUPERT. Sicer pa smo v prvem krogu pri fantih videli izpad 3. nosilca Urha KRAJNC DOMITER, katerega je izločil Matija OKORN z rezultatom 76(2) 62. Ostali nosilci so napredovali, Blaž BIZJAK, ki je igral v finalu ITF turnirja dvojic v Prerovu (finalno srečanje je izgubil), pa je nastopil v nedeljo in se zanesljivo uvrstil v naslednji krog. S tekmovanjem so začela tudi dekleta. Zaenkrat brez presenečenj. Rezultatsko najbolj napeto srečanje sta prikazali Natalija ŠIPEK in Sara DJURDJEVIĆ. Na koncu je slavila Sara DJURDJEVIĆ, saj je Natalija ŠIPEK po dobljenem prvem s 76 (7) in izgubljenem drugem nizu 57, srečanje predala. Vse nosilke so napredovale v drugi krog. Državno prvenstvo se nadaljuje v ponedeljek s tekmami drugega kroga in polfinalnimi srečanji dvojic. TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač usodni za 13. oz. 16 nosilki OP Avstralije

Ljubljana, 20.01.2012

Na OP Avstralije sta danes v drugem krogu konkurence dvojic nastopili Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ. Prva je v paru s Kitajko Jie ZHENG igrala proti 16. postavljenima Veri DUSHEVINI (Rus) in Shahar PEER (Izr) ter se brez težav uvrstila v tretji klrog. Izid je bil 62 62. Andreja KLEPAČ je v paru z Alicjo ROSOLSKO igrala proti Špankama Nurii LLAGOSTERI VIVES in Arantxi PARRA SANTONIJA, ki sta bili postavljeni za 13. nosilki. Klepačeva i n Rosolska sta slavili 75 64. V nadaljevanju pa imata obe težaek žreb. Če ne bo presenčenja bo Polona HERCOG verjetno igrala proti 1. nosilkama, SREBOTNIKOVI in PESCHKE, Andreja KLEPAČ pa proti 2. postavljenima Liezel HUBER in Lisi RAYMOND. TUKAJ.

Manca Pislak in Rok Križaj državna prvaka do 16 let

Ljubljana, 20.01.2012

Letošnja dvoranska državna prvaka do 16 let sta Rok KRIŽAJ (MaxLj) in Manca PISLAK (TC-Lj). Rok KRIŽAJ je v finalu s 63 61 premagal KRAPEŽ Nika (Ltc), Manca PISLAK, ki se je v finale uvrstila kot nepostavljena igralka, pa je premagala 1. nodsilko in 1. igralko do 16 let iz lestvice TZS, Natalijo ŠIPEK (Natka) z rezultatom 63 76(5). Po državnih prvakih v dvojicah pri fantih, to sta postala Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR, sno danes dobili še državni prvakinji v dvojicah pri dekletih. Manca PISLAK (TC-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj) sta v finalu premagali dvojico Pija BRGLEZ (Br-Mb)/Sara PALČIČ (Talos) z rezultatom 63 76(8). Manca PISLAK se je tako kot edina med 16. letniki okitila z dvema naslovoma državne prvakinje. Foto: ŽtkMb TUKAJ.

S kvalifikacijami se je začelo DP do 18 let

Ljubljana, 20.01.2012

V Ljubljani se je na igriščih Max tenis kluba začelo letošnje zimsko državno prvenstvo v kategoriji do 18 let. Razveseljivo je, da tudi za to, tako kot za vsa ostala v nižjih kategorijah, vlada veliko zanimanje, saj je prijavljenih 76 igralcev in 48 igralk. Pri fantih bodo nastopili praktično vsi najboljši, od prve dvajseterice manjkata le 6. in 8. igralec lestvice do 18 let, Rihard ROŽAC in Matic ŠPEC. Prvi nosilec turnija je Blaž BIZJAK. Pri dekletih bodo z izjemo 1. igralke z lestvice TZS, Nastje KOLAR, nastopile vse igralke uvrščene od 2. do 22. mesta na lestvici. Prva nosilka glavnega turnirja bo Tina RUPERT. Sicer pa so dekleta s kvalifiklacijami že končala, zadnji krog kvalifikacij pa morajo odigrati še fantje. TUKAJ.

Lian Benedejčič in Matic Podlipnik državna prvaka do 12 let

Ljubljana, 19.01.2012

Na Otočcu se je končala letošnje dvoransko prvenstvo v konkurenci do 12 let. Državna prvaka med posamezniki sta postala Matic PODLIPNIK (ŽtkMb) in Lian BENEDEJČIČ (Koper). Če je zmagovalec pri dečkih, Matic PODLIPNIK, ki je v finalu z rezultatom 76(5) 62 premagal Jana KUPČIČA (ŽtkMb) pričakovan, pa je zmaga Lian BENEDEJČIČ vendarle presenečenje. V finalu je bila s 36 63 63 boljša od Kristine NOVAK (Tr-Kr), ki je doslej v svoji kategoriji močno odstopala od vrstnic. No, tudi na državnem prvenstvu sta ti dve igralki močno odstopali od ostalih. Do finalnega obračuna je namreč Kristina NOVAK oddala samo 6, Lian BENEDEJČIČ pa 7 iger. Finalista pri dečkih posamezno pa sta postala tudi državna prvaka v konkurenci dvojic. Matic PODLIPNIK in jan KUPČIČ sta v finalu s 75 63 premagala KRSTULOVIČ Tina in KOVAČEVIČ Marka (oba ŠtkVe). Svoj drugi naslov je poleg Matica PODLIPNIKA osvojila tudi Lian BENEDEJČIČ. V konkurenci dvojic sta postali državni prvakinji z Anjo GAL (ŽtkMb). V finalu sta z rezultatom 36 62 10-7 premagali Tino CVETKOVIČ (Radov) in Niko RADIŠIČ (Proten). Foto na naslovnici: Tk Krka OtočecNekaj fotografij si lahko ogledate tudi v fotogaleriji, TUKAJ.

Polona Hercog in Katarina Srebotnik uspešni v dvojicah

Ljubljana, 19.01.2012

Na OP Avstralije sta danes v igri dve aši igralki. Polona HERCOG je že nastopila in s Kitajko Jie ZHENG v prvem krogu premagala Francozinji Mathilde JONANSSON in Paučline PARMENTIER z rezultatom 62 62. Pravkar pa sta Katarina SREBOTNIK s Kveto PESCHKE, na turnirju sta prvi nosilki, premagali Nemko Angeliqe KERBER in Američenako Christini McHALE. Prvi niz sta Katarina in Kveta izgubili z rezultatom 26, naslednja dva pa dobili 62 62. TUKAJ.

Nadaljujejo se zimske rekreativne lige

Ljubljana, 19.01.2012

Tudi ta teden objavljamo rezultate zimskih rekreativnih lig, ki se igrajo v Mengšu, Litiji in Kopru. Podrobnosti najdete TUKAJ.

Luka Gregorc izgubil v polfinalu Futuresa v Sheffieldu, konec tudi za naše igralke v Stuttgartu

Ljubljana, 19.01.2012

Na moškem Futuresu v Sheffieldu z nagradnim skladom 10.000 $ se je Luka GREGORC uvrstil v polfinale. V drugem krogu je z rezultatom 6-1 1-6 6-1 premagal Italijana Antonia COMPORTA, v četrtfinalu pa je bil boljši od 2. nosilca Mirze BAŠIĆA, s katerim se je pomeril že prejšnji teden, a takrat tesno izgubil v treh nizih. Tokrat se mu je za poraz oddolžil in ga premagal s 67(9) 64 76(5). V polfinalu bo igral proti Angležu Danielu EVANSU, 7. nosilcu turnirja. V Stuttgartu na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je v drugem krogu izpadla Dalila JAKUPOVIĆ. Izgubila je s Čehinjo Terezo SMITKOVO z rezultatom 16 16. Pred njo sta izpadli tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, izgubila je srečanje prvega kroga glavnega turnija z Ukrajinko Maryno ZANEVSKO z izidom 46 06, in Anja PRISLAN, ki je izgubila z Latvijko Diano ARCINKEVICA s 67(0) in 16. Na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Gosierju se je Jelena DURIŠIĆ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala 7. nosilko, Rusinjo Margarito LAZAREVO s 62 62, v četrtfinalu pa je klonila proti Paulin PAYET (Reu) 16 62 26. TUKAJ.

DP 12 Otočec - finalisti so Jan Kupčič, Matic Podlipnik, Kristina Novak in Lian Benedejčič

Ljubljana, 18.01.2012

Na Otočcu se končuje državno prvenstvo v kategoriji do 12 let. Spremljali smo zanimive dvoboje in dober tenis, ki so ga pokazali najboljši igralci in igralke v obeh kategorijah. V finalnih srečanjih bodo o naslovu državnih prvakov odločali Matic PODLIPNIK (ŽtkMb) in Jan KUPČIČ (ŽtkMb) pri dečkih ter Kristina NOVAK (Tr-Kr) in Lian BENEDEJČIČ (Koper) pri deklicah. V polfinalu pri dečkih je Matic PODLIPNIK premagal KOMAC Roka 60 61, Jan KUPČIČ, ki je v četrtfinalu izločil drugega nosilca BEZJAK Gašperja, pa je bil v drugem polfinalu boljši od Tima TEKAVCA z rezultatom 63 64. Pri deklicah je Kristina NOVAK v polfinalu premagala Niko RADIŠIČ z rezultatom 63 60, Lian BENEDEJČIČ pa s 63 62 Anjo GAL. V konkurenci dvojic so se v finale pri deklicah uvrstile Lian BENEDEJĆIČ in Anja GAL ter Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. Pri dečkih bodo v konkurenci dvojic o prvaku odločali Tin KRSTULOVIČ in Marko KOVAČEVIČ ter Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK. Finalna srečanja bodo na sporedu v četrtek. TUKAJ.

Blažu Kavčiču ni uspelo, Andreja Klepač v drugi krog dvojic

Ljubljana, 18.01.2012

Na OP Avstralije sta danes nastopila Blaž KAVČIČ med posamezniki in Andreja KLEPAČ v konkurenci dvojic. Blaž KAVČIČ je na igrišču št. 2 igral z Argentincem Juano Martinom DEL POTROM, 11. igralcem sveta in tudi 11. nosilcem turnirja v Avstraliji. Dve uri in pol je trajalo srečanje, ki ga je v treh nizih dobil Del Potro. Izid se je glasil 64 75 63. Argentinec je bil boljši predvsem pri začetnem udarcu. Za Kavčičem je v konkurenci dvojic nastopila Andreja KLEPAČ, ki je v paru s Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO igrala proti Avstralki Jeleni DOKIĆ in Ukrajinki Kateryni BONDARENKO. Klepačeva in Bondarenko sta bili uspešni in sta zmagali z izidom 76(6) 75 ter se uvrstili v drugi krog. TUKAJ.

Marko Por veteranski igralec leta 2011 v kategoriji 40+ po izboru TE

Ljubljana, 18.01.2012

Marko POR je bil s strani TE (Tennis Europe) izbran za veteranskega igralca leta 2011 v kategoriji 40+. V letu 2011 je zmagal na štirih veteranskih turnirjih. Tovrstno nagrado TE podeljuje od leta 2000, Marko POR pa je prvi slovenski igralec, ki jo je osvojil. Marko por na veteranski lestvici ITF v kategoriji 40+ zaseda 1. mesto, na katero se je povzpel 1. septembra 2011. Sicer pa je bil Marko POR nekdanji profesionalni teniški igralec, ki je bil uvrščen tudi na lestvici ATP. Bil je tudi član slovenske Davis cup ekipe, za katero je dosegel 11 zmag. Čestitamo ! TUKAJ.

Luka Gregorc uspešno začel v Angliji, Anja Prislan in Nika Kovač poraženi v Nemčiji

Ljubljana, 17.01.2012

Na Futuresu v Sheffieldu je Luka GREGORC začel z zmago. V prvem krogu je premagal 321. igralca lestvice ATP in 6. nosilca turnirja, Finca Tima NIEMINENA z rezultatom 62 67(6) 63. V drugem krogu bo igral z Italijanom Antoniom COMPORTOM. Na ITF turnirju v Stuttgartu je Nika KOVAČ izgubila srečanje zadnjega kroga kvalifikacij. Rusinja Anna SMOLINA je slavila z izidom 36 64 62. V prvem krogu glavnega turnirja je z nastopi končala Anja PRISLAN. Premagala jo je 6. nosilka, Latvijka Diana MARCINKEVICA z rezultatom 76(0) 61. Dalila JAKUPOVIĆ in Maša ZEC PEŠKIRIČ še čakata na nastop. TUKAJ.

DP do 12 let- izpad dveh nosilcev pri fantih in ene nosilke pri dekletih

Ljubljana, 17.01.2012

Na Otočcu so končali z drugim krogom državnega prvenstva do 12 let, tako da smo danes dobili četrtfinaliste. Pri dečkih sta v drugem krogu izpadla dva nosilca. Šesto postavljenega GRLJ Aleksa je z izidom 61 60 izločil Tin KRSTULOVIČ, Jeff Filip PLANINŠEK pa je premagal 8. nosilca Aljaža FUGINO z rezultatom 26 61 63. Pri deklicah je Anja TRBEŽNIK presenetila 8. postavljeno Tino TAVČAR. Slavila je z izidom 63 63. Vse ostale nosilke so z lahkoto napredovale v četrtfinale. Na fotografiji: Kaja Juvan TUKAJ.

DP 16 - finalisti so Natalija Šipek in Manca Pislak ter Rok Križaj in Nik Krapež

Ljubljana, 17.01.2012

V Mariboru se končuje državno prvenstvo v kategoriji do 16 let. Z naslove dvoranskih državnih prvakov v letu 2012 se bodo v sredo med posamezniki merili Natalija ŠIPEK (Natka) in Manca PISLAK (Tc-Lj) pri dekletih ter Nik KRAPEŽ (Ltc) in Rok KRIŽAJ (MaxLj) pri fantih. Natalija ŠIPEK je dobila prvo polfinalno srečanje potem, ko je po dobljenem prvem nizu s 62 in pri zaostanku 03 v drugem nizu, Hana MRAZ srečanje predala. Manca PISLAK je premagala Laro VOVK, sicer 3. nosilko turnirja, s 75 62. Pri fantih je Nik KRAPEŽ premagal Jana Vita ŠUNTARJA S 36 61 60, v drugem polfinalu pa je slavil Rok KRIŽAJ, ki je izločil GERMIČ Aleša s 76 (8) 62. V konkurenci dvojic sta pri fantih državna prvaka že znana. To sta Grega KOKALJ (AsLit) in Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočes), ki sta v finalu premagala Nika KRAPEŽA (Ltc) in Naceta OGOREVC (Benč) z izidom 75 60. V konkurenci deklet bodo o naslu državnih prvakinj odločale Manca PISLAK (Ltc) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj) na eni ter Pija BRGLEZ (Br-Mb) in Sara PALČIČ (Talos) na drugi strani. Na fotografiji: J.V.Šuntar in A. Germič, foto: Žtk Mb TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v glavnem turnirju ITF-a v Nemčiji

Ljubljana, 17.01.2012

Maša ZEC PEŠKIRIČ ta teden nastopa na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Stuttgartu. Ker ni bila pravočasno prijavljena je z vabilom organizatorja nastopila v kvalifikacijah in dvakrat zmagala ter se uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je premagala Nemko Jil Noro ENGELMANN 61 60, v drugem pa Hrvatico Emo MIKULČIĆ 75 75. V kvalifikacijah nastopa tudi Nika KOVAČ , ki je v prvo zmagala. Premagala je Nemko Katharino LHNERT z rezultatom 64 36 62, za nastop v glavnem turnirju pa mora zmagati še enkrat. Njena nasprotnica bo Rusinja Anna SMOLINA. Na Futuresu v Sheffildu nastopa Luka GREGORC. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral proti Fincu Timu NIEMINENU. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Prerovu bo Blaž BIZJAK v drugem krogu igral proti 7. nosilcu, Nemcu Adrianu OBERTU. Na turnirju do 14 let v čeških Milovicah je v kvalifikacijah nastopil Matic ZAPLOTNIK, a v prvem krogu izgubil. Premagal ga je Čeh Michael VRBENSKY z rezultatom 67(4) 63 63. TUKAJ.

Blaž Kavčič ugnal Warda, Polona Hercog izgubila z Goerges

Ljubljana, 17.01.2012

Polovično uspešna sta bila naša predstavnika v 1. krogu OP Avstralije v Melbournu. Blaž KAVČIČ je v treh nizih premagal Britanca Jamesa WARDA, Polona HERCOG pa je bila poražena z Nemko Julio GOERGES. Blaž KAVČIČ je za napredovanje v drugi krog potreboval 2 uri in pol, izid pa se je glasil 64 63 64. V drugem krogu ga čaka 11. nosilec Juan Martin Del POTRO, ki je za napredovanje rabil štiri nize. Na OP Avstralije se je doslej najdlje prebil do četrtfinala, leta 2011 pa je izpadel že v drugem krogu. Letos je na uvodnem nastopu sezone v Sydneyu izgubil v četrtfinalu z Marcosom Baghdatisom. Naša najboljša igralka Polona HERCOG je po uri in pol morala priznati premoč Nemki, 22. nosilki Juliji GOERGES. Nemka je slavila z rezultatom 63 76(3). Poloni ostaja zdaj še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo združila moči s Kitajko Jie ZHENG. Intervju, ki ga je Blaž Kavčič dal za spletni portal Siol, si lahko preberete TUKAJ.

Umrl je Igor Komac

Ljubljana, 16.01.2012

Umrl je Igor Komac, teniški trener in očka 3 otrok -tenisačev: Roka, Metke in Tine. Njegov teniški klub je deloval v Izoli na Belvederju. Z veliko žalostjo v srcu in hudo pretreseni ob nenadni izgubi se poslavljamo od velikega športnega delavca in krasnega očeta !Sožalje Roku, Metki, Tini in ženi Zorici izrekamo vsi teniški delavci, starši in otroci ! TUKAJ.

DP 16 - znani polfinalisti posamezno in finalisti v konkurenci dvojic

Ljubljana, 16.01.2012

V Mariboru je DP do 16 let prešlo v zaključno fazo. Na sporedu so bili četrtfinalni obračuni. Pri fantih je 1. nosilec Maks TEKAVEC predal četrtfinalno srečanje Janu Vitu ŠUNTAR. Nik KRAPEŽ je premagal Grego KOKALJA s 64 62, Aleš GERMIČ je bil boljši od OGOREVC Naceta s 61 64, Rok KRIŽAJ pa je odpravil Gregorja VOVKA z izidom 63 62. Polfinalna para se glasita Jan Vit ŠUNTAR in Nik KRAPEŽ ter Aleš GERMIČ in Rok KRIŽAJ. V konkurenci dvojic so finalisti Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR ter Nik KRAPEŽ in Nace OGOREVC. Pri dekletih še naprej odlično igrata nepostavljeni Hana MRAZ in Manca PISLAK. Hana MRAZ je v četrtfinalu premagala 5. nosilko Saro DJURDJEVIĆ z rezultatom 64 63, Manca PISLAK pa je izločila 2. nosilko Ano OPARENOVIČ z rezultatom 75 64. Zanesljivi sta bili 1. nosilka Natalija ŠIPEK, ki je bila boljša od Pije BRGLEZ z rezultatom 63 61 in 3. nosilka Lara VOVK, ki je s 62 62 izločila Niko KOZAR. V konkurenci dvojic so finalistke Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK ter Pija BRGLEZ in Sara PALČIČ. V torek sta tako na sporedu oba polfinalna obračuna posamezno, finale pa bo tako med posamezniki kot med dvojicami v sredo. TUKAJ.

DP do 12 let - končan prvi krog prvenstva v vseh konkurencah

Ljubljana, 16.01.2012

Na Otočcu, kjer se odvija državno prvenstvo v kategoriji do 12 let so danes nastopale deklice. Odigrale so prvi krog posamezno in v konkurenci dvojic. Tudi pri deklicah, tako kot pri dečkih, presenečenj ni bilo in vse nosilke so se brez težav uvrstile v drugi krog. Prvenstvo se nadaljuje v torek z drugim krogom posamezno pri dečkih in deklicah ter s četrtfinalnimi obračuni v obeh konkurencah dvojic. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič in Blaž Bizjak zmagala v prvih krogih

Ljubljana, 15.01.2012

Turnirji za grand slam so rezervirani za najboljše. A glede na veliko število igralk in igralcev istočasno po svetu poteka vrsta manjših turnirjev, na katerih iščejo svojo priložnost ostali igralci in igralke. Prihodnji teden bodo na turnirju v Stuttgartu nastopile Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN, obe sta v glavnem turnirju, v kvalifikacijh pa bosta igrali Nika KOVAČ in s posebnim povabilom Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je tudi že odigrala srečanje prvega kroga in zmagala. Na turnirju v Gosierju (Guadeolupe) bo nastopila Jelena DURIŠIĆ. V turški Antalyi pa je v kvalifikacijah že igrala Nina NAGODE, a ni bila uspešna. Premagala jo je Turkinja Eraydin BASAK z rezultatom 63 26 75. Vsi turnirji imajo nagradni sklad 10.000 $. Na enako vrednem Futuresu bo v Sheffieldu, v veliki Britaniji nastopil Luka GREGORC. Uvrščen je v glavni turnir. Na mladinskem turnirju 1. ranga v Prerovu na Češkem je v glavnem turnirju Blaž BIZJAK. V prvem krogu je premagal Čeha Tomasa PAPIKA s 64 64. TUKAJ.

Že prvi dan oba slovenska posamična nastopa na OP Avstralije

Ljubljana, 15.01.2012

Na OP Avstralije bomo imeli v konkurenci posameznikov in posameznic dva predstavnika. To bosta trenutno najboljša slovenska igralka in igralec, Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ. Polona HERCOG se bo v prvem krogu okrog 3. ure zjutraj pomerila z Nemko Julio GOERGES, 22. nosilko turnirja in 23. igralko lestvice WTA. Igralki sta doslej igrali dva medsebojna dvoboja. Na trdi podlagi v Linzu je bila leta 2010 boljša Nemka, na pesku, v okviru srečanja Pokala federacij leta 2011, pa Polona. Na papirju lažji žreb ima v prvem krogu Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik bo kvalifikant, Anglež James WARD. WARD na lestvici ATP zaseda 161. mesto, to pa je njegov 1. nastop na OP Avstralije. Srečanje se bo začelo kot 1. v ponedeljkovem sporedu, kar pomeni, da bo Blaž KAVČIČ stopil na igrišče okrog 1. ure ponoči. TUKAJ.

DP do 12 let - v prvem krogu dečkov brez presenečenj

Ljubljana, 15.01.2012

Na Otočcu je bil odigran 1. krog DP do 12 let za dečke posamezno. Prvi krog ni prinesel presenečenj, saj so se vsi postavljeni igralci zanesljivo uvrstili v nadaljnje tekmovanje, pri čemer sta prvi, Matic PODLIPNIK, in drugi nosilec, Gašper BEZJAK, naprotnikoma oddala le po 1 igro. Danes so na sporedu še tekme prvega kroga dvojic prui fantih. Turnir se v ponedeljek nadaljuje s prvim krogom deklet. Na fotografiji: Gašper Topčič TUKAJ.

DP do 16 let - znani vsi četrtfinalisti

Ljubljana, 15.01.2012

V Mariboru se je nadaljevalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Odigrano je bil 2. krog posamezno in četrtfinalna srečanja dvojic. Pri fantih so v četrfinale napredovali vsi nosilci, ki so bili v igri v drugem krogu, poleg njih pa sta se naprej uvrstila nepostavljena Grega KOKALJ in Nik KRAPEŽ. Pri dekletih so četrtfinalistke Natalija ŠIPEK, Pija BRGLEZ, Hana MRAZ, Sara DJURDJEVIČ, Nika KOZAR, Lara VOVK, Manca PISLAK in Ana OPARENOVIČ. V konkurenci dvojic so danes odigrali četrtfinalna srečanja. Tekovanje se nadaljuje v ponedeljek. TUKAJ.

Na DP do 12 let se začenjata glavna turnirja

Ljubljana, 14.01.2012

Na DP do 12 let, ki se igra na Otočcu so zaključene kvalifikacije in v nedeljo se začne glavni turnir dečkov. Deklice bodo 1. krog glavnega turnirja odigrale v ponedeljek. Prva nosilca pri dečkih sta Matic PODLIPNIK in Gašper BEZJAK. Na fotografiji 5. nosilec, Rok KOMAC. TUKAJ.

DP do 16 let - konec za štiri postavljene igralce in igralke

Ljubljana, 14.01.2012

V Mariboru je bil na DP do 16 let odigran prvi krog glavnega turnirja v obeh konkurencah. Prinesel je nekaj presenetljivih izidov, saj so se od nadaljnjega tekmovanja že poslovili štirje postavljeni igralci in igralke. V konkurenci fantov je izpadel 4. nosilec Domen GOSTINČAR, ki ga je z rezultatom 60 75 izločil Nik KRAPEŽ. Enaka usoda je doletela 5. nosilca VOLK Luko, od katerega je bil boljši Jure FRANK z rezultatom 60 64. Ostali nosilci so napredovali brez posebnih težav. Pri dekletih je veliko presenečenje pripravila Hana MRAZ, sicer prva igralka lestvice do 14 let, ki je izločila 4. nosilko Saro PALČIČ. Izid je bil 75 62 v korist Hane MRAZ. Slavila je tudi letošnja državna prvakinja v kategoriji do 14 let Nika KOZAR, ki je bila boljša od 8. nosilke Tjaše JERŠE z rezultatom 60 62. Ostale nosilke z napredovanjem niso imele težav in so nasprotnicam prepustile le po kako igro. Odigran je bil tudi prvi krog v konkurenci dvojic. Tekmovanje se nadaljuje v nedeljo z drugim krogom posamezno v obeh konkurencah. Zaradi tehničnih težav je prišlo do izpada imen v žrebni listi deklic. Napaka bo v kratkem odpravljena. TUKAJ.

V soboto na Otočcu začenjajo s kvalifikacijami deklice na DP do 12 let

Ljubljana, 13.01.2012

Po dnevu odmora se na Otočcu s kvalifikacijami deklic nadaljuje državno prvenstvo v kategoriji do 12 let. Deklice bodo kvalifikacijske tekme odigrale v soboto, medtem ko so fantje s kvalifikacijami že končali in bodo v nedeljo odigrali srečanja prvega kroga glavnega turnirja posamezno in v konkurenci dvojic. Na fotografija: Prva nosilka kvalifikacij - Hana Vučko. Žreb kvalifikacij deklic in glavnega turnirja dečkov najdete na povezavi TUKAJ.

Poraz Aljaža Bedeneta in Grege Žemlje, znana nasprotnika Kavčiča in Hercogove

Ljubljana, 13.01.2012

Slab dan je bil danes na Aus Open za slovenska igralca. Aljaž BEDENE se po drugem krogu poslavlja od letošnjega odprtega prvenstva Avstralije. Danes je nepričakovano gladko izgubil s Slovakom, sicer 7. nosilcem kvalifikacij in trenutno 118. igralcem sveta, Lukasom LACKOM z rezultatom 62 60. Lacko je slavil po dobri uri. Za njim je na igrišče stopil še Grega ŽEMLJA, ki se je pomeril z Nemcem Petrom GOJOWCZYKOM, a tudi on že po eni uri zapustil igrišče kot poraženec. Nemec je slavil s 62 61. GOJOWCZYK je na lestvici ATP sicer na 248. mestu, a je bil danes v vseh elementih boljši od Žemlje. Izkoristil je vseh pet priložnosti za break, Grega pa je za spremembo od tekme v prvem krogu, tokrat serviral veliko slabše in najbrž gre tu iskati razlog za gladek poraz. Sicer pa so organizatorji že opravili tudi žreb za glavni turnir. Blaž KAVČIČ se bo v prvem krogu pomeril s kvalifikantom, v primeru uspeha pa bi bil v drugem krogu nasprotnik verjetno Juan Martin DEL POTRO. Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z Nemko Julio GOERGES, 22. nosilko in trenutno 23. igralko sveta. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke osvojili WTA turnir v Sydneyu

Ljubljana, 13.01.2012

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta si v Sydneyu priigrali prvi naslov letos v konkurenci dvojic in naznanili, da sta tudi prvi favoritki za osvojitev OP Avstralije, ki se začne prihodnji teden. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 637.000 $ sta v polfinalu v treh nizih, z izidom 67(2) 63 10-5, premagali Američanki Raquel KOPS-JONES in Abigail SPEARS, v finalu pa sta v prav tako izjemno izenačnem srečanju, v podaljšani igri tretjega niza, ki se je končala s 13-11, premagali 2. nosilki, Američanki Liso RAYMOND in Lizel HUBER. Končni izid se je po uri in pol glasil 61 46 13-11. Igralki sta si razdelili 33.000 $ nagradnega sklada in prejeli 470 toč za lestvico WTA. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v četrtfinalu Futuresa v ZDA

Ljubljana, 13.01.2012

Na moškem Futuresu v ZDA je odlično igral Blaž ROLA. Po štirih zmagah v kvalifikacijah je zmagal še dvakrat v glavnem turnirju. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal 4. nosilca, Nizozemca Boya WESTERHOFA z rezultatom 7-5 7-6(5), v drugem krogu je bil boljši od . Romuna Petru-Alexandru LUNCANUA s 6-3 6-4, v četrtfinalu pa ga je ustavil 6. nosilec, Francoz Nicolas DEVILDER, ki je zmagal z izidom 63 26 75. Manj uspešen je bil na Futuresu v Veliki Britaniji Luka GREGORC. V prvem krogu je izgubil s 1. nosilcem, Mirzo BAŠIĆEM (BiH) z rezultatom 36 63 26. V St.Martinu je na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Jelena DURIŠIČ in izgubila v prvem krogu. Premagala jo je Francozinja Jennifer MIGAN z rezultatom 64 76(6). Je pa bila v kvalifikacijah v turški Antalyi uspešna Nina NAGODE. Premagala je Italijanko Aldeo RINCIARI z rezultatom 64 63 in se uvrstila v glavni turnir, kjer pa je izgubila s Slovakinjo Chantal SKAMLOVO z rezultatom 75 26 36. TUKAJ.

ITF 18 Bergheim - Maks Tekavec zaključil z nastopi v četrtfinalu

Ljubljana, 12.01.2012

Na ITF turnirju do 18 let v avstrijskem Bergheimu je bil po tretjem krogu v konkurenci le še Maks TEKAVEC. Ta je v tretjem krogu gladko premagal 7. nosilca, Nemca Nikolasa WALTERSCHEID-TUKICA z rezultatom 60 63 in se je v četrtfinalu pomeril s 4. nosilcem (ITF-390), Hrvatom Markom GOLEŠ BABIĆEM. Klub tesnemu izidu je bil na koncu boljši Marko GOLEŠ BABIĆ, ki je slavil z rezultatom 62 76(5). V tretjem krogu so z nastopi zaključili ostali naši predstavniki. Urh KRAJNC DOMITER je izgubil s tretjim nosilcem, Madžarom Andreem BIROM z 26 46, izpadli pa sta tudi dekleti. Tino MOHORČIČ je izločila 13. postavljena Rusinja Anastasia NEFEDOVA s 62 62, Pio ČUK pa je premagala Nizozemka, 15. nosilka Inger VAN DIJKMAN z rezultatom 63 76(5). TUKAJ.

V Mariboru se v soboto začenjata glavna turnirja na DP do 16 let

Ljubljana, 12.01.2012

V Mariboru so zaključene kvalifikacije na državnem prvenstvu do 16 let. Zaradi velikega števila prijavljenih, v kvalifikacijah dečkov je nastopilo 56 igralcev, v kvalifikacijah deklic pa 39 igralk sta združila moči največja mariborska kluba ŽTK in Branik in dala na razpolago pokrita igrišča. Kvalifikacije so zaključene in nastop v glavnih turnirjih si je priigralo osem fantov in osem deklet. Sicer pa bodo na obeh turnirjih nastopili vsi najboljši v obeh kategorijah. Pri fantih bo 1. nosilec Maks TEKAVEC, prijavljenih pa je prvih 20 igralcev iz lestvice TZS, pri deklicah bo prva nosilka Natalija ŠIPEK, prijavljenih pa je prvih deset igralk iz lestvice TZS. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog, Petra Rampre izgubila

Ljubljana, 12.01.2012

Na odprtem prvenstvu Avstralije je drugi dan prinesel napredovanje Grege ŽEMLJE in izpad Petre RAMPRE. Grega ŽEMLJA je rabil skoraj tri ure, da je strl odpor Denisa GREMELMAYERA. Končni izid se je glasil 26 75(5) 86. O izenačenosti srečanja priča podatek o osvojenih točkah, saj sta jih oba osvojila po 118. Grega ŽEMNLJA je serviral 18 asov, imel pa kar 14 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a izkoristil le 3. Na drugi strani je Nemec od 7 priložnosti izkoristil 4. Grega Žemlja bo v drugem krogu igral prav tako proti Nemcu, tokrat proti Petru GOYOWCZYKU, staremu 23 let. Nemec na lestvici zaseda 248. mesto, na Aus Open pa nastopa prvič. Aljaž BEDENE bo v drugem krogu igral proti 7. nosilcu kvalifikacij, 118. igralcu lestvice ATP, Slovaku Lukasu LACKU. Lacku je to 5. nastop na Aus Open, v prvem krogu pa je Čehu Pospisilu oddal le tri igre.Žal v prvem nastopu ni bila uspešna Petra RAMPRE. V dveh urah jo je premagala mlada Francozinja, 15. nosilka kvalifikacij in 143. igralka lestvice WTA, Caroline GARCIA, ki se je na Aus Open v letu 2011 uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. Zanimivo je, da je na koncu, predvsem na račun prvega niza, v katerem je bila izrazito boljša, Petra osvojila celo točko več, kot nasprotnica. Razmerje v osvojenih točkah je bilo namreč 93 - 92, a končni rezultat se je glasil 16 63 64 v korist Francozinje. TUKAJ.

Grega Kokalj in Nika Kozar ter dvojici Kokalj/Sitar in Kozar/Dovnik državni prvaki do 14 let

Ljubljana, 11.01.2012

Na Otočcu se končuje državno prvenstvo v kategoriji do 14 let. Dvoranska državna prvaka za leto 2012 sta postala Grega KOKALJ (AsLit) in Nika KOZAR (Topte). Grega KOKALJ je v finalu s 60 62 premagal KOVAČIČ Tina (Mima), Nika KOZAR pa je bila boljša od Evgenije BURGER (Otočec) z rezultatom 63 76(5). V konkurenci dvojic sta pri dečkih državna prvaka Grega KOKALJ (AsLit) in Nejc SITAR (ŽtkMb), ki sta v finalu premagala dvojico Sven LAH (Ptuj) Amadej GORUČAN (Celje) z rezultatom 62 60. Nika KOZAR (Topte) in Zala DOVNIK (ŽtkMb) sta državni prvakinji v konkurenci deklet. V finalu sta premagali dvojico Nika ZUPANČIČ (Otočec) in Silvija PEROŠA (Koper) z rezultatom 61 63. Foto: TK Krka Otočec, nekaj fotografij, ki so jih poslali, si lahko ogledate v fotogaleriji, TUKAJ.

Janoš Žibrat in Tina Rupert zmagovalca članskega turnirja v Ljubljani

Ljubljana, 11.01.2012

V ponedeljek sta se v Ljubljani končala turnirja za člane in članice. Na turnirju članov, ki se je igral na Max tenis klubu je slavil Janoš ŽIBRAT (Br-Mb), ki je bil v finalu boljši od STOŠIČ Marka (Brebr) z rezultatom 64 64. Pri dekletih je bila na igriščih TK Jaki šport najboljša Tina RUPERT (Benč), ki je v finalu premagala Lucie CHRASTECKA (Ltc) z rezultatom 63 61. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke v polfinalu Sydneya

Ljubljana, 11.01.2012

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta se brez težav uvrstili v polfinale konkurence dvojic na WTA turnirju v Sydneyu. V četrtfinalu sta premagali Rusinji Allo KUDRYAVTSEVO in Eleno MAKAROVO s 61 75. Njuni nasprotnici v polfinalu bosta Američanki Raquel KOPS-JONES in Abigail SPEARS, ki sta presenetljivo izločili 3. nosilki Flavio PENETTA in Giselo DULKO z rezultatom 64 75. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugem krogu Aus Open, srečanje Grege Žemlje odpovedano, opravljen žreb članic

Ljubljana, 10.01.2012

V Melbournu se je s kvalifikacijami moških začelo letošnje odprto prvenstvo Avstralije. Od Slovencev je prvi stopil na igrišče Aljaž BEDENE, ki je na hitro opravilo s Čehom Janom MERTLOM z rezultatom 62 62. Razlika v točkah je bila kar 59 - 35. Nekaj srečanj je zaradi vremena odpovedanih, med njimi tudi srečanje Grege ŽEMLJE, ki bo tako nastopil šele jutri. Opravljen je bil tudi žreb v ženski konkurenci. Naša edina predstavnica v kvalifikacijah Petra RAMPRE se bo v prvem krogu merila s 15. nosilko kvalifikacij, 19. letno Caroline GARCIA iz Francije, ki na OP Avstralije nastopa drugič, leta 2011 se je uvrstila v drugi krog. TUKAJ.

Na Otočcu se v sredo s kvalifikacijami dečkov začenja DP do 12 let

Ljubljana, 10.01.2012

V sredo se s kvalifikacijskimi tekmami dečkov začenja dvoransko državno prvenstvo v kategoriji do 12 let. V kvalifikacijah bo nastopilo 51 igralcev. Deklice bodo s kvalifikacijami začele v soboto. Sicer pa so na državno prvenstvo prijavljeni vsi najboljši dečki in deklice z lestvice TZS. Pri fantih je tako 1. nosilec Matic PODLIPNIK, pri dekletih pa bo 1. nosilka Kristina NOVAK. Foto: OA Matic Podlipnik TUKAJ.

Grega Kokalj in Tino Kovačič pri fantih ter Evgenija Burger in Nika Kozar pri dekletih finalisti DP 14

Ljubljana, 10.01.2012

Na državnem prvenstvu do 14 let na Otočcu so znani vsi finalisti. Pri fantih sta to 1. nosilec Grega KOKALJ (AsLit) in 7. nosilec Tino KOVAČIČ (Mima). KOKALJ je v prvem polfinalu premagal ARH Anžeta (Tr-Kr) 61 60, Tino KOVAČIČ pa je bil v drugem polfinalu boljši od 2. nosilca LAH Svena (Ptuj) s 75 75. Pri dekletih si je z zmago nad 1. nosilko Zalo DOVNIK (ŽtkMb) z rezultatom 64 26 63, finale priigrala nepostavljena domačinka Evgenija BURGER, sicer 10. igralka lestvice TZS do 14 let. Druga finalistka je 2. postavljena Nika KOZAR(Topte), ki je bila s 64 75 boljša od Nike ZUPANČIČ (Otočec). V konkurenci dvojic se bodo za naslov borile Nika KOZAR in Zala DOVNIK ter Nika ZUPANČIČ in Silvija PEROŠA. Pri fantih so finalisti Sven LAH in Amadej GORUČAN ter Grega KOKALJ in Nejc SITAR. TUKAJ.

ITF 18 - Urh Krajnc Domiter, Maks Tekavec,Tina Mohorčič in Pia Čuk v tretjem krogu, Blaž Bizjak izgubil

Ljubljana, 10.01.2012

Naši igralci in igralke nadaljujejo z dobrimi predstavami na ITF turnirju do 18 let, 4. ranga v Bergheimu. Prvi se je v tretji krog uvrstil Urh KRAJNC DOMITER, ki je premagal 15. nosilca, Nemca Roberta SUCHANA z rezultatom 57 64 62. Maks TEKAVEC je bil boljši od Nemca Michaela SPEGELA s 6-1 6-1. Dobro pa so začela tudi vsa tri dekleta, saj so v prvem krogu zmagala. Kaja MRGOLE je premagala Avstrijko Jasmin BUCHTA 63 63, Tina MOHORČIČ je bila boljša od Romunke Oane IRIMESCU s 61 63, Pia ČUK pa je premagala Italijanko Caterino BRUNAMONTI s 63 63. Po zmagah v drugem krogu sta se v tretji krog uvrstili Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Pia ČUK je premagala Madžarko Dalmo GALFI z rezultatom 7-6(4) 2-6 7-5, Tina MOHORČIČ pa je bila boljša od Nizozemke Tess VAN DINTEREN s 6-1 6-4. Iz nadaljnega tekmovanja je izpadla Kaja MRGOLE, ki je v drugem krogu izgubila z Romunko Andreeo GHITESCU z rezultatom 16 46. Na ITF turnirju 2. ranga v Bratislavi je v drugem krogu izgubil Blaž BIZJAK. Premagal ga je 11. nosilec, Rus Daniil MEDVEDEV (ITF-169) z rezultatom 64 64. TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene začenjata slovenske nastope na OP Avstralije

Ljubljana, 10.01.2012

Organizatorji OP Avstralije so opravili žreb kvalifikacij za moške. Naša predstavnika v kvalifikacijah bosta Grega ŽEMLJA (ATP 110) in Aljaž BEDENE (ATP 163). Grega ŽEMLJA, ki je 2. nosilec kvalifikacij, bo na AUS Open nastopil četrtič, dvakrat pa se je že prebil tudi skozi kvalifikacije. Leta 2011 je v prvem krogu v petih nizih izgubil z Marcosom BAGHDATISOM. Tokrat bo v prvem krogu kvalifikacij njegov nasprotnik Nemec Denis GREMELMAYR, ki trenutno zaseda 170. mesto na lestvici ATP, v Avstraliji pa nastopa petič. Najboljši izid je dosegel leta 2006, ko je prišel do 3. kroga glavnega turnirja. Aljaž BEDENE bo v Avstraliji nastopil prvič. V prvem krogu je za nasprotnika dobil 30. letnega Čeha Jana MERTLA, ki bo prav tako prvič stopil na vroče avstralsko sonce. Trenutno se nahaja na 212. mestu lestvice ATP. Oba naša igralca bosta nastopila v sredo, ko bomo izvedeli tudi, katere bodo nasprotnice naših deklet v kvalifikacijah. TUKAJ.

ITF 18 - Maks Tekavec, Urh Krajnc Domiter in Blaž Bizjak uspešno začeli, Kaja Mrgole v glavni turnir

Ljubljana, 09.01.2012

Na ITF turnirju do 18 let, 4. ranga v Bergheimu (Avstrija), je bila Kaja MRGOLE uspešna tudi v zadnjem krogu kvalifikacij. S 62 62 je premagala Nemko Hannah REICH in se uvrstila v glavni turnir. Tu bo igrala z Avstrijko Jasmin BUCHTA. V glavnem turnirju bosta nastopili še Pia ČUK (3), ki bo igrala proti Italijanki Caterini BRUNAMONTI in Tina MOHORČIČ (4), ki bo igrala z Romunko Ioano IRIMESCU. Pri fantih pa sta z zmago začela nastope v glavnem turnirju Maks TEKAVEC in Urh KRAJNC DOMITER. Maks TEKAVEC (12) je premagal Madžara Andrasa KETYIA z 26 63 75, Urh KRAJNC DOMITER pa je bil boljši od Avstrijca Christiana BUSCHINGA z rezultatom 76(3) 26 62. V drugem krogu bo Maks TEKAVEC igral z Nemcem Michaelom SPEGELOM, Urh KRAJNC DOMITER pa z Nemcem Robertom SUCHANOM (15). Na ITF turnirju 2. ranga v Bratislavi je bil uspešen tudi Blaž BIZJAK. V prvem krogu je z rezultatom 76(5) 63 premagal Slovaka Samuela HODORJA. V drugem krogu bo igral z 11. nosilcem, Rusom Daniilom MEDVEDEVIM. TUKAJ.

DP do 14 let - znani vsi četrtfinalisti posamezno in polfinalisti dvojic

Ljubljana, 09.01.2012

Na Otočcu se je nadaljevalo državno prvenstvo v kategoriji dečkov in deklic do 14 let. Dobili smo vse četrtfinaliste. Pri deklicah so po Saški KLANEČEK izpadle še tri nosilke. Blažka TRATNIK je s 63 64 premagala Laro PROSENJAK, Veronika ERJAVEC je s 36 60 60 izločila Moni POTRČ, Ana MERVIČ pa je bila s 36 63 62 boljša od Žane LAPAJNE. Manj presenetljivi so izidi pri dečkih. V četrtfinale se tako od nosilcev ni uvrstil samo Jan VEHOVEC, katerega je premagal Luka MIKLAVČIČ 67(4) 60 61. Četrtfinalna srečanja posamezno bodo na sporedu v torek. V konkurenci dvojic so se pri dekletih v polfinale uvrstili pari Nika KOZAR/Zala DOVNIK , Ana MERVIČ/ Tina Kristina GODEC, Žana LAPAJNE/Evgenija BURGER in Silvija PEROŠA/Nika ZUPANČIČ. Pri fantih so v polfinalu pari Sven LAH/Amadej GORUČAN, Grega KOKALJ/Nejc SITAR, Žan ŽMAVC/Klemen NIKOLAŠ in Nick CMAGER/Anže ARH. Foto: TK Krka Otočec TUKAJ.

V Sydneyu poraz Polone Hercog in zmaga Katarine Srebotnik

Ljubljana, 09.01.2012

Na WTA turnirju v Sydneyu je Polona HERCOG klonila v prvem krogu. S 63 63 jo je premagala Francozinja Marion BARTOLI, sicer 9. igralka lestvice WTA. Polona se sedaj odpravlja v Melbourn, kjer se 11.1.2012 s kvalifikacijami začenja 1. grand slam sezone. Kljub porazu je bila z igro zadovoljna, saj je odigrala najboljše srečanje letos, zato na naslednje nastope gleda optimistično. V prvem krogu turnirja dvojic je bila uspešna Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta sicer imeli nekaj težav s Čehinjama Iveto BENESOVO in Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO, a sta odločilno podaljšano igro zanesljivo dobili in končno slavili z rezultatom 64 16 10-4 TUKAJ.

DP 14 Otočec - prvi krog pri fantih ni prinesel presenečenj

Ljubljana, 08.01.2012

Na DP do 14 let na Otočcu so prvi krog med posamezniki in dvojicami zaključili tudi fantje. Vsi nosilci so se zanesljivo uvrstili v drugi krog. V drugi krog so se uvrstili trije kvalifikantje, prvi nosilec Grega KOKALJ pa je bil zanesljiv in je oddal le dve igri. Državno prvenstvo se nadaljuje v torek z drugim krogom posamezno v obeh kategorijah ter s četrtfinalnimi obračuni v konkurenci dvojic. TUKAJ.

V Domžalah končan turnir v kategoriji 8 - 11 let

Ljubljana, 08.01.2012

V Domžalah se je končal turnir v kategoriji 8-11 let. Tudi tokrat je bila, kot je za to kategorijo običajno, udeležba množična, pokale zmagovalcev pa so po kategorijah domov odnesli: MINI tenis dečki - Aleks VINCEK (Koper), MINI tenis deklice - Taja LONČARIČ (Ptuj), MIDI tenis dečki - Damir SKLEPIČ (Ltc), MIDI tenis deklice - Neja MAJCEN (Taubi), deklice do 10 LET - Pia POGLAJEN (AsLit), dečki do 10 LET - Filip KALJEVIČ (MaxLj), deklice do 11 LET - Živa FALKNER (Otočec) in dečki do 11 let - Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe). TUKAJ.

Slab začetek mladincev v Bregheimu, vtis popravili mladinki

Ljubljana, 07.01.2012

V avstrijskem Bergheimu se je s kvalifikacijami začel mladinski ITF turnir 4. kategorije do 18 let. Na turnir je prijavljenih tudi nekaj naših igralk in igralcev, večina pa je morala v kvalifikacije. Te so se začele danes, nastopili pa so trije naši igralci, a so bili vsi trije neuspešni. Gregor DOLINŠEK, Gregor BRESKVAR in Dominik HOBACHER so izgubili v prvem krogu. V glavnem turnirju bosta tako nastopila Urh KRAJNC DOMITER in Maks TEKAVEC. Pri dekletih sta v žrebu kvalifikacij Kaja MRGOLE in Tamara ZIDANŠEK, obe sta bili v prvem krogu prosti, v drugem pa sta zmagali. Kaja MRGOLE je premagala Italijanko Francesco BANOMETTI 63 64, Tamari ZIDANŠEK pa je Nemka Hannah SEIZER pri izidu 1-1 v nizih in vodstvu Tamare 1-0 v tretjem nizu, srečanje predala. Za nastop v glavnem turnirju sta prijavljeni Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Na turnirju ITF do 18 let 2. ranga, ki se igra v Bratislavi je v glavnem žrebu Blaž BIZJAK, ki bo z nastopi začel v začetku prihodnjega tedna. TUKAJ.

Maks Tekavec slavil med dvojicami v Beogradu

Ljubljana, 07.01.2012

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Beogradu se je med dvojicami na najvišjo stopničko zavihtel Maks TEKAVEC. Ta je sicer v prvem krogu posameznikov v treh nizih izgubil z 2. nosilcem na turnirju Goranom MARKOVIĆEM, v konkurenci dvojic pa je združil moči prav z MARKOVIĆEM. Brez težav sta se uvrstila v finale, kjer sta danes z rezultatom 67 64 10-5 premagala Avstralca Oliverja CERANICA in Madžara Marka KOVACSA in osvojila turnir. Pri dekletih je med dvojicami nastopila Ana OPARENOVIČ, ki je s partnerico Ivono STANKOVIĆ izgubila v četrtfinalu. TUKAJ.

Na Otočcu so deklice na DP do 14 let končale 1 krog, jutri fantje

Ljubljana, 07.01.2012

Na Otočcu so se na državnem prvenstvu do 14 let končali kvalifikacijski obračuni in danes so z glavnim turnirjem začele deklice. Odigrale so prvi krog posamezno in med dvojicami. Nastop je v zadnjem trenutku odpovedala 1. igralka lestvice TZS Hana MRAZ. Mesto prve nosilke državnega prvenstva je tako pripadlo Zali DOVNIK, ki na lestvici TZS zaseda 2. mesto. Prvo presenečenje je že v prvem krogu pripravila domačinka Evgenija BURGER, ki je izločila tretjo nosilko in 4. igralko do 14 let, Saško KLANEČEK. Izid se je glasil 61 26 76(4) v korist Burgerjeve. TUKAJ.

Polona Hercog kljub porazu v glavnem turnirju Sydneya

Ljubljana, 07.01.2012

Na WTA turnirju v Sydneyu z nagradnim skladom 637.000 $ je Polona HERCOG finalno srečanje kvalifikacij sicer izgubila, a se po odpovedi ene od igralk v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. V zadnjem krogu kvalifikacij jo je premagala Rusnija Ekaterina MAKAROVA, ki je slavila s 63 61. Polona HERCOG bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala proti 9. igralki sveta, Francozinji Marion BARTOLI. Že pred tem je v drugem krogu kvalifikacij izpadla Andreja KLEPAČ. Premagala jo je Romunka Alexandra DULGHERU z rezultatom 64 64. V konkurenci dvojic sta prvi nosilki Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. V prvem krogu bosta igrali proti Čehinjam Iveti BENESOVI in Barbori ZAHLAVOVI STRYCOVI. Andreja KLEPAČ je nastopila v paru s Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO, a sta že v prvem krogu naleteli na 2. nosilki, Američanki Liezel HUBER in Liso RAYMOND, ki sta bili boljši s 61 63. TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač uspešno začeli v Sydneyu, Katarina izgubila polfinale v Aucklandu

Ljubljana, 06.01.2012

Avstralska turneja se za slovenske igralke nadaljuje v Sydneyu, kjer v kvalifikacijah posameznic nastopata Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ. V Sydneyu običajno nastopijo vse najboljše igralke, zato je morala tudi Polona v kvalifikacije. Obe sta nastope začeli z zmagama. Polona HERCOG je premagala Romunko Eleno BOGDAN 76(3) 61, Andreja KLEPAČ pa je bila boljša od Francozinje Iryne BREMOND s 62 62. Polona HERCOG bo v drugem krogu igrala proti Avstralki Viktoriji RAJICIC, ki nastopa s posebnim povabilom, Andreja KLEPAČ pa se bo za napredovaje borila z Romunko Alexandro DULGHERU. V Aucklandu pa sta v polfinalu presenetljivo izpadli prvi nosilki turnirja Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Premagali sta ju Čehinji Andreja HLAVACKOVA in Lucie HRDACKA. Rezultat se je glasil 64 60 v korist Čehinj. TUKAJ.

Maks Tekavec, Ana Oparenovič in Urh Krajnc Domiter v Beogradu

Ljubljana, 05.01.2012

Sezono so na mednarodnih prizoriščih ta teden začeli tudi igralci in igralke v mlajših kategorijah. Na ITF turnirju do 18 let v Beogradu so nastopili Urh KRAJNC DOMITER, Maks TEKAVEC in Ana OPARENOVIČ. Urh je moral v kvalifikacije, kjer je bil postavljen za prvega nosilca. V prvem srečanju je premagal Srba Filipa BOGIĆA 61 62, v drugem Srba Andrio GRAOVACA z rezultatom 61 61, v finalnem srečanju kvalifikacij pa je izgubil s Srbom Lukom VITOŠEVIĆEM z rezultatom 67(3) 62 67(5). Maks in Ana sta nastopila v glavnih turnirjih, a bila neuspešna. Maks TEKAVEC je naletel na drugega nosilca na turnirju, 280. mladinca sveta, Gorana MARKOVIĆA in izgubil v treh nizih z rezultatom 64 36 16. Ana OPARENOVIČ je igrala z domačinko Ivano JOROVIĆ, ki je bila boljša z rezultatom 75 61. V kvalifikacijah turnirja do 14 let pa je nastopil Matic ZAPLOTNIK, ki je v prvem srečanju premagal Makedonca Stojana STOJANOVSKEGA z rezultatom 61 46 76(5), v drugem pa je izgubil s Srbom Tomasom LISKO 46 46. TUKAJ.

Katarina sezono začela zmagovito, v Aucklandu že v polfinalu

Ljubljana, 05.01.2012

Novo teniško sezono je v Novi Zelandiji oz. Aucklandu na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ z zmagama začela Katarina SREBOTNIK, ki nadaljuje z nastopi v paru s Čehinjo Kveto PESCHKE. V prvem krogu sta kot 1. nosilki premagali Latvijko Ligo DEKMEIJERE in Američanko Megan MOULTON-LEVY z rezultatom 64 61, v drugem pa sta bili boljši še od Nemke Jasmin WOEHR in Američanke Jamie HAMPTON in se uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Grega Žemlja po eni uri čestital Rogerju Federerju

Ljubljana, 04.01.2012

V Dohi je Grega ŽEMLJA danes odigral eno svojih najpomembnejših srečanj v karieri, saj je imal za nasprotnika, po mnenju nekaterih, najboljšega igralca v zgodovini tenisa, Švicarja Rogerja FEDERERJA. Srečanje je trajalo točno eno uro, Grega pa je uspel dobiti pet iger na svoj servis, pri čemer je Rogerju zabil tudi pet asov. Končni izid se je glasil 62 63 v kjorist FEDERERJA. Sicer pa je bila poglavitna razlika v drugem servisu, kjer je bil Roger Federer občutno boljši, saj je dobil 14 od 17 začetnih udarcev, Grega ŽEMLJA pa le 9 od 24. Grega pa iz Dohe zagotovo odhaja zadovoljen in z dobrimi občutki pred odprtim prvenstvom Avstralije. Za nastop v Dohi je dobil 16.795 $, priigral pa si je tudi 32 točk za lestvico ATP. TUKAJ.

Grega Žemlja zmlel še Bubko, danes s Federerjem; Blaž Kavčič zamudil priložnost

Ljubljana, 03.01.2012

Grega ŽEMLJA je na ATP turnirju v Dohi zmagal še četrtič. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal Sergeia BUBKO, ki je sicer nastopil s posebnim povabilom. Po izgubljenem prvem nizu s 46 je Grega ŽEMLJA nadaljeval odlično in tekmecu v nadaljevanju prepustil samo še dve igri. Končni izid se je glasil 46 61 61 v korist našega igralca. Pred Gregom pa je sedaj zagotovo največji izziv kariere, saj se bo v drugem krogu pomeril z drugim nosilcem in enim najboljših igralcev vseh časov, Rogerjem FEDERERJEM, ki je v prvem krogu gladko odpravil Rusa Nikolaya DAVIDENKA s 62 62. Srečanje bo na sporedu v sredo. Lepo priložnost za zmago je v Indiji izpustil Blaž KAVČIČ. Tudi on je nastopil na turnirju serije ATP 250, a je bil za razliko od Žemlje neposredno uvrščen v glavni turnir. Proti Belgijcu Stevu DARCISU je odlično začel, dobil prvi niz 64 in v drugem vodil že s 52, nato pa se je ustavilo. Belgijec je prevzel vajeti v svoje roke in do konca oddal le še tri igre. Končni izid se je glasil 46 75 63 v korist DARCISA. TUKAJ.

Z nastopi v novem letu začenja tudi Blaž Kavčič

Ljubljana, 03.01.2012

Danes bo prvič v tem letu na turnirski tekmi na igrišče stopil tudi naš najboljši igralec Blaž KAVČIČ. Blaž si je za začetek sezone izbral turnir serije ATP 250 v Indiji, kjer bo nastopil v glavnem žrebu. Njegov prvi nasprotnik bo danes okrog 15. ure po našem času Belgijec Steve DARCIS. Tudi Kavčič pa bi v primeru uspeha, tako kot Žemlja v Dohi, v drugem krogu naletel na 2. nosilca turnirja. Njegov nasprotnik bi bil 10. igralec sveta Španec Nicolas ALMAGRO. TUKAJ.

Deklice končale, s kvalifikacijami začeli dečki

Ljubljana, 03.01.2012

Z državnim prvenstvom do 14 let, ki se ta teden odvija na Otočcu se začenjajo zimska oz. dvoranska državna prvenstva. Prvi bodo v igri igralci in igralke do 14 let. Zaradi velikega števila prijavljenih so se kvalifikacije za deklice začele že danes, 3.1.2012. Sicer pa je na državno prvenstvo prijavljenih 79 deklic in 104. dečki. Nastopili bodo vsi najboljši v obeh kategorijah. Prva nosilca pa bosta Hana MRAZ pri deklicah in Grega KOKALJ pri dečkih. Danes so se končale kvalifikacije za deklice, v četrtek pa začnejo s kvalifikacijami dečki. Rezultate, žreb in urnik najdete TUKAJ.

Sanjski začetek leta za Grega Žemljo

Ljubljana, 02.01.2012

Leto 2012 se je za Grega ŽEMLJO začelo odlično. Na turnirju serije ATP 250 z nagradnim skladom 1.024.000 $, ki se igra v Dohi se je po treh zmagah v kvalifikacijah prebil v glavni turnir, na katerem je prvi nosilec Rafael NADAL, drugi pa Roger FEDERER. Grega je kot 4. nosilec v prvem krogu premagal Rusa Konstantina KRAVCHUKA 76(1) 64, v drugem krogu je premagal Nemca Dominika MEFFERTA, 190. igralca lestvice ATP, z rezultatom 63 75, v finalnem krogu kvalifikacij pa je bil boljši še od Nizozemca Jesseja HUTA GALUNGA, 26. letnika, ki na lestvici ATP zaseda 209. mesto, z rezultatom 62 61. Za zmago je potreboval manj kot uro. Njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja bo Ukrajinec Sergei BUBKA, ki bo nastopil s posebnim povabilom. Zagotovo pa Grega ŽEMLJA ne bo imel težav z motivacijo, saj ga v primeru uspeha čaka v 2. krogu obračun z Rogerjem FEDERERJEM. TUKAJ.

Nova sezona se je za Polono Hercog začela slabo

Ljubljana, 02.01.2012

Nova teniška sezona se v Avstraliji ni začela po željah Polone HERCOG. V uvodnem nastopu novega leta se je pomerila z Rusinjo Anastasio PAVLYUCHENKO in srečanje v drugem nizu, pri izidu 16 14, predala. Na istem turnirju v konkurenci dvojic nastopa Andreja KLEPAČ, ki igra s Poljakinjo Alicio ROSOLSKO. V prvem krogu sta bili uspešni. Premagali sta Klaro ZAKOPALOVO (Češ) in Ano TATISHVILI (Gru) z rezultatom 63 67(4) 10-3. Polona HERCOG je v konkurenci prijavljena dvojic z Eleni DANIILIDOU (Grč). Njuni nasprotnici v prvem krogu sta 3. nosilki Su-Wei HSIEH (Taj) in Galina VOSKOBOEVA (Kaz), vendar je njen nastop pod vprašajem. " Po dolgem potovanju v Avstralijo me je tri dni pred prvo tekmo nenadoma začelo boleti v predelu križa, tako da so me fizioterapevti za vsak slučaj poslali na magnetno resonanco, ki ni pokazala ničesar preresnega, le močno vnetost v spodnjem delu, ki pa mi je je do danes ni uspelo odpraviti. Poskušala sem odigrati po svojih najboljših močeh, a se nisem mogla dobro gibati in pripravljati na udarce. Ko sem videla, da res več ni možnosti, sem raje predala, da se ne bi se razvilo v kakšno večjo poškodbo. Prioriteta je Melbourne in do takrat si želim biti 100-odstotno pripravljena. Naslednji turnir je v Sydneyju, kamor odhajam optimistično, in upam, da bo s hrbtom vse v redu," je za STA pojasnila Hercogova. TUKAJ.

Grega Žemlja korak do glavnega turnirja v Dohi, Aljaž Bedene poražen

Ljubljana, 01.01.2012

Na turnirju serije ATP 250 z nagradnim skladom 1.000.000 $, ki se igra v Dohi Grega ŽEMLJA za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. Grega je kot 4. nosilec, v drugem krogu premagal Nemca Dominika MEFFERTA, 190. igralca lestvice ATP, z rezultatom 63 75. Za nastop v glavnem turnirju mora zdaj premagati še Nizozemca Jesseja HUTA GALUNGA, 26. letnika, ki na lestvici ATP zaseda 209. mesto. Zmaga bi mu prinesla nastop v družbi Rafaela NADALA, Rogerja FEDERERJA in drugih mojstrov svetovnega tenisa. Ni pa uspel s prebojem v zadnji krog kvalifikacij Aljaž BEDENE. 1. nosilcu kvalifikacij, Nemcu Matthiasu BACHINGERJU, 94. igralcu lestvice ATP se je sicer odlično upiral , a bil za korak prekratek . Nemec je namreč po 2. urah in zelo izenačenem boju slavil z rezultatom 63 16 63. Končno razmerje točk je bilo 83 - 83, kar govori v prid temu, da Aljažu do uspeha ni manjkalo veliko. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.