Grega Žemlja zmlel še Bubko, danes s Federerjem; Blaž Kavčič zamudil priložnost

Ljubljana

Grega ŽEMLJA je na ATP turnirju v Dohi zmagal še četrtič. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal Sergeia BUBKO, ki je sicer nastopil s posebnim povabilom. Po izgubljenem prvem nizu s 46 je Grega ŽEMLJA nadaljeval odlično in tekmecu v nadaljevanju prepustil samo še dve igri. Končni izid se je glasil 46 61 61 v korist našega igralca. Pred Gregom pa je sedaj zagotovo največji izziv kariere, saj se bo v drugem krogu pomeril z drugim nosilcem in enim najboljših igralcev vseh časov, Rogerjem FEDERERJEM, ki je v prvem krogu gladko odpravil Rusa Nikolaya DAVIDENKA s 62 62. Srečanje bo na sporedu v sredo. Lepo priložnost za zmago je v Indiji izpustil Blaž KAVČIČ. Tudi on je nastopil na turnirju serije ATP 250, a je bil za razliko od Žemlje neposredno uvrščen v glavni turnir. Proti Belgijcu Stevu DARCISU je odlično začel, dobil prvi niz 64 in v drugem vodil že s 52, nato pa se je ustavilo. Belgijec je prevzel vajeti v svoje roke in do konca oddal le še tri igre. Končni izid se je glasil 46 75 63 v korist DARCISA.