S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden po svetu

Ljubljana

Dekleta na Japonskem, najboljši člani v Zagrebu, ostali pa na različnih turnirjih po svetu, bi bil kratek povzetek dogajanj prihodnjega tedna. V Grenoblu, na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $, bo v glavnem turnirju nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, v kvalifikacijah pa sta nastopili Nika KOVAČ in Kaja PODOBNIK, a obe končali v prvem krogu. Kajo PODOBNIK je premagala Francozinja Julie GERARD s 75 26 64, Nika KOVAČ pa je Francozini Julii SARRAZIN, po izgubljenem prvem nizu z 16, srečanje predala. V Sunderlandu, v Angliji, bo na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Anja PRISLAN. V Rancho Santa Feju v ZDA bo na turnirju z enakim nagradnim skladom v glavnem turnirju Tadeja MAJERIČ. Na Mallorci bo še drugi teden zapored na 10.000 $ vrednem turnirju nastopila Tjaša ŠRIMPF. V Avstraliji je v Burnieu na 25.000 $ vrednem turnirju prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na južnoameriško turnejo pa sta se podali mladinki Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Za začetek bosta obe nastopili v glavnem ITF turniju 2. ranga INKA BOWL v Peruju. Glavnina naših mladih igralcev in igralk pa bo prihodnji teden v Radencih, kjer se s kvalifikacijami v ponedeljek začenja ITF turnir 4. ranga. Pri dekletih bo prva nosilka v glavnem turnirju Maša MARC, pri fantih pa bo 2. nosilec Blaž BIZJAK.