Grega Žemlja v drugi krog, Petra Rampre izgubila

Ljubljana

Na odprtem prvenstvu Avstralije je drugi dan prinesel napredovanje Grege ŽEMLJE in izpad Petre RAMPRE. Grega ŽEMLJA je rabil skoraj tri ure, da je strl odpor Denisa GREMELMAYERA. Končni izid se je glasil 26 75(5) 86. O izenačenosti srečanja priča podatek o osvojenih točkah, saj sta jih oba osvojila po 118. Grega ŽEMNLJA je serviral 18 asov, imel pa kar 14 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a izkoristil le 3. Na drugi strani je Nemec od 7 priložnosti izkoristil 4. Grega Žemlja bo v drugem krogu igral prav tako proti Nemcu, tokrat proti Petru GOYOWCZYKU, staremu 23 let. Nemec na lestvici zaseda 248. mesto, na Aus Open pa nastopa prvič. Aljaž BEDENE bo v drugem krogu igral proti 7. nosilcu kvalifikacij, 118. igralcu lestvice ATP, Slovaku Lukasu LACKU. Lacku je to 5. nastop na Aus Open, v prvem krogu pa je Čehu Pospisilu oddal le tri igre.Žal v prvem nastopu ni bila uspešna Petra RAMPRE. V dveh urah jo je premagala mlada Francozinja, 15. nosilka kvalifikacij in 143. igralka lestvice WTA, Caroline GARCIA, ki se je na Aus Open v letu 2011 uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. Zanimivo je, da je na koncu, predvsem na račun prvega niza, v katerem je bila izrazito boljša, Petra osvojila celo točko več, kot nasprotnica. Razmerje v osvojenih točkah je bilo namreč 93 - 92, a končni rezultat se je glasil 16 63 64 v korist Francozinje.