prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Junij 2011

Arhiv novic - junij 2011

Poraza Blaža Role in predaja Pie Čuk

Ljubljana, 30.06.2011

Blaž ROLA je obstal v drugem krogu turnirja serije Futures na Nizozemskem. V drugem krogu ga je premagal Belgijec Maxime AUTHOM s 64 75. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Nemčiji je Pia ČUK predala srečanje drugega kroga Čehinji Adeli JAROSOVI, potem ko je dobila 1. niz 76 (4) in je v drugem zaostajala s 3-4. TUKAJ.

Katarina Srebotnik izborila polfinale ženskih dvojic, a predala srečanje mešanih dvojic

Ljubljana, 30.06.2011

Katarina SREBOTNIK se je v paru s Kveto PESCHKE danes uvrstila v polfinale ženskih dvojic na turnirju v Wimbledonu. Premagala sta Kitajki Shuai PENG in Jie ZHENG 62 67 (7) 64. Katarina bi morala po krajšem odmoru na igrišče še enkrat a je srečanje mešanih dvojic, ki bi ga morala odigrati z Nenadom ZIMONJIĆEM, kot navaja uradna stran turnirja, predala zaradi poškodbe hrbta. TUKAJ.

Sara Djurdjević in Natalija Šipek v polfinalu TE 16 v Kranju, v četrtfinalu tudi trije fantje

Ljubljana, 30.06.2011

V Kranju na turnirju TE do 16 let naši igralci in igralke nadaljujejo z dobrimi predstavami. Še enkrat več je prijetno presenetila Sara DJURDJEVIĆ, ki je premagala 6. nosilko Mio JURAŠIĆ 75 36 64 in se, tako kot Natalija ŠIPEK, ki je bila boljša od 7. nosilke Jelene LUKIĆ s 64 63 uvrstila v polfinale. Fantje do odigrali tretjikrog, v četrtfinalu pa biodo od naših igrali Maks TEKAVEC, Aleš GERMIČ in Domen GOSTINČAR. V konkurenci dvojic v finalu ni slovenskih predstavnikov. TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v Torunu, Matic Zaplotnik v Budimpešti

Ljubljana, 29.06.2011

V poljskem Torunu je na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ nastopila Andreja KLEPAČ in že v prvem krogu izgubila. Boljša je bila Ukrajinka Yuliya BEYGELZIMER 63 63. V konkurenci dvojic se je Andreja KLEPAČ, ki nastopa v paru z Romunko Edino GALLOVITS-HALL uvrstila v polfinale. Na Abris cupu v Budimpešti, turnirju do 12 let je v četrtfinalu izpadel Matic ZAPLOTNIK. Premagal ga je Rus Alexander SHEVCHENKO 76 (4) 62. TUKAJ.

Tudi v drugem krogu turnirja TE 16 v Kranju naši igralci in igralke dobro nastopili

Ljubljana, 29.06.2011

Čeprav se je po drugem krogu turnirja TE 16 v Kranju slovensko zastopstvo zmanjšalo, bomo v četrtfinalnih obračunih pri dekletih gledali 3, v tretjem krogu turnirja pri fantih pa štiri naše predstavnike. V četrtfinale deklet so se uvrstile Sara DJURDJEVIĆ, Lara VOVK in Natalija ŠIPEK. Pri fantih, ki bodo jutri odigrali tretji krog se bodo za nastop v četrtfinalu borili Maks TEKAVEC, Rok KRIŽAJ, Aleš GERMIČ in Domen GOSTINČAR. V konkurenci dvojic pri fantih nimamo več predstavnikov, saj so v četrtfinalu izpadli Gregor BRESKVAR in Rok KRIŽAJ ter Vid FUGINA, ki je igral v paru z Maximiljanom LOESCHERJEM. Pri dekletih sta se v poldinale uvrstili Nika KOZAR in Zala DOVNIK o še enem polfinalnem paru pa bodo odločale Sara DJURDJEVIĆ in Lara VOVK, ki bosta igrali proti Sari SIRŠE in Lari GLAVIČ. TUKAJ.

Luka Gregorc poražen v ZDA, Matic Zaplotnik v četrtfinalu Abris cupa

, 29.06.2011

Na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Winnetki, ZDA, je Luka GREGORC po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v 1. krogu glavnega turnirja izgubil. Premagal ga je 3. nosilec Donald YOUNG, 111. igralec lestvice ATP, z rezultatom 67 (0) 61 61. V Španiji se Tadeja MAJERIČ, ki je bila sicer prijavljena na ITF turnir, ni pojavila v glavnem žrebu. Na mladinskem turnirju do 12 let v Budimpešti uspešno igra Matic ZAPLOTNIK. Uvrstil se je v četrtfinale, kjer se bo pomeril z Rusom Alexandrom SHEVCHENKOM. TUKAJ.

V Kranju dobri nastopi naših igralcev in igralk na TE 16, Pia Čuk v 2. krogu ITF 18 v Nemčiji

Ljubljana, 28.06.2011

V Kranju se je zaključil prvi krog glavnega turnirja TE do 16 let tako pri fantih, kot pri dekletih. Naši predstavniki so bili uspešni, saj se je v drugi krog uvrstilo 10 fantov in 7 deklet, tako, da bomo v drugem krogu gledali tudi slovenske obračune. Pri dekletih je izpadla 1. nosilka Madžarka Zsofia KOLESZAR, ki je po zaostanku 36 01 predala srečanje Sari DJURDJEVIĆ, vse ostale postavljene igralke, med katerimi je tudi Natalija ŠIPEK pa so se uvrstile v drugi krog. Tudi pri fantih so se vsi postavljeni igralci uvrstili v drugi krog. Turnir se nadaljuje v sredo z drugim krogom med posamezniki in s četrtfinalnimi srečanji dvojic. Na ITF turnirju 4. ranga v Bruchkoeblu v Nemčiji je Pia ČUK v prvem krogu zmagala. Boljša je bila od Nemke Lene SPECHT 61 60. V drugem krogu bo igrala proti Čehinji Adeli JAROSOVI. TUKAJ.

V Kranju se začenja glavni turnir TE do 16 let, naši mladinci nastopajo tudi v tujini

Ljubljana, 28.06.2011

V Kranju se začenja galvni del trunirja Tennis Europe do 16 let za fante in dekleta. Po končanih kvalifikacijah bo v glavnem turnirju pri fantih nastopilo 19 slovenskih igralcev in 16 igralk. Pri fantih je prvi nosilec turnirja Maks TEKAVEC, pri dekletih pa je najvišje postavljena Natlija ŠIPEK, kot 4. nosilka. Tekme so se na igriščih TK Triglav Kranj začele ob 09. uri. Na Abris Cupu v Budimpešti je v prvem krogu turnirja do 12 let nastopil Matic ZAPLOTNIK in zmagal. Več naših igralk in igralcev pa je ta teden v Trstu. V glavnem turnirju sta v prvem krogu nastopila Anže ARH in Nick CMAGER in oba izgubila. Pri dekletih sta v glavnem turnirju nastopili Lara PROSENJAK in Kristina NOVAK in bili tudi neuspešni. Tako v konkurenci poameznikov že po 1. krogu nimamo več predstavnikov. TUKAJ.

Luka Gregorc v glavnem turnirju, Blaž Rola v drugem krogu, Nastji Kolar spodrsnilo na zadnji stopnički

, 28.06.2011

Luka GREGORC je uspešno prebrodil kvalifikacije na 50.000 $ vrednem turnirju v Winnetki, ZDA. V Kvalifikacijah je trikrat zmagal, v zadnjem krogu je premagal 1. nosilca Litvanca Laurynasa GRIGELISA 62 61. V prvem krogu glavnega turnirja bo že danes igral z Američanom Donaldom YOUNGOM, 3. nosilcem glavnega turnirja. Na Nizozemskem pa je že odigral 1. krog turnirja serije Futures Blaž ROLA in zmagal. Premagal je domačina Davida DE GOEDEJA 62 64. Na najmočnejšem ITF turnirju za ženske ta teden v Cuneu je Nastji KOLAR spodrsnilo na zadnji stopnički. Nastop v glavnem turnirju, ki ima nagradni sklad 100.000 $ ji je preprečila Italijanka, 24. letna Giulia MONTICONE-GATTO, 259. igralka svetovne ženske teniške lestvice, ki je slavila z izidom 61 64. V Ystadu na Nizozemskem je Nika KOVAČ prišla skozi kvalifikacije 25.000 $ vrednega turnirja, nato pa v prvem krogu izgubila z Avstralko Olivio ROGOWSKO 61 60. V Prokuplju je na 10.000 dolarjev vrednem turnirju Polona REBERŠAK zmagala v prvem krogu. Premagala je domačinko ISIDORO RADOJKOVIĆ 61 61 in bo v drugem krog igrala s Slovakinjo Nikolo VAJDOVO. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinalu ženskih in v tretjem krogu mešanih dvojic

Ljubljana, 28.06.2011

Katarina SREBOTNIK se je v Wimbledonu uvrstila v četrtfinale ženskih dvojic in v tretji krog mešanih dvojic. Med ženskimi dvojicami sta po dveh urah zagrizenega boja s Kveto PESCHKE izločili Izraelko Shahar PEER in Katarinino vrstnico, odlično igralko dvojic Caro BLACK iz Zimbabveja. Končni izid 62 57 63.V drugem krogu mešanih dvojic sta se z Nenadom ZIMONJIĆEM, s katerim sta tretja nosilca, pomerila z domačinoma Rossom HUTCHINSOM in Heather WATSON. Katarina in Nenad sta slavila z izidom 64 64. V naslednjem krogu ju čaka težek obračun z Leandrom PAESOM (Ind) in še enkrat Caro BLACK (Zim). Foto: Daylife.com TUKAJ.

Slovenska ekipa deklet do 14 let osvojila drugo mesto, fantje peti

Ljubljana, 27.06.2011

V kvalifikacijskem nastopu za udeležbo v zaključnem delu Evropskega ekipnega prvenstva so bila naša dekleta do 14 let še enkrat uspešna. V drugem krogu oz. polfinalu so premagala Švico z rezultatom 2 - 1. Nina POTOČNIK je dobila srečanje posameznic, Manca PISLAK je izgubila, a je nato dvojica POTOČNIK/PISLAK zmagala v odločilni partiji in postavila končni izid 2 - 1 za Slovenijo. Naše igralke se bodo v tekmi za 1. mesto, ki pa ne odloča več o potnicah na zaključni turnir, pomerile z ekipo Rusije, ki je doslej dvakrat suvereno zmagala.Fantje do 14 let, ki igrajo v Franciji, so bili v drugem srečanju, ki pa ne omogoča več uvrstitve na zaključni turnir, boljši od Moldavije s 3 - 0 in se bodo borili z Grčijo za končno 5. mesto na kvalifikacijskem turnirju. Med posamezniki sta zmagala Filip Jakob ZUPANČIČ in Nik KRAPEŽ, tretjo točko za Slovenijo pa je prispevala dvojica Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip Jakob ZUPANČIČ. Dekleta so danes odigrala še zadnje srečanje na kvalifikacijskem turnirju v Rogaški Slatini. Prve nosilke Rusinje so bile boljše in so zmagale z rezultatom 2 - 0. Za Slovenijo sta nastopili Hana MRAZ in Manca PISLAK. V Royanu v Franciji so fantje končali nastope na 5. mestu. En poraz v prvem nastopu jim je onemogočil boljšo uvrstitev. V tekmi za peto mesto so premagali ekipo Grčije z 2 - 1. Točki za Slovenijo sta prispevala Filip Jakob ZUPANČIČ in dvojica Filip Jakob ZUPANČIČ/Nik KRAPEŽ, medtem ko je Bor SCHWEIGER MUŽAR srečanje posamezno izgubil. Konec meseca čakajo nastopi še preostale ekipe v mladinski konkurenci. TUKAJ.

Naši igralci in igralke tudi ta teden na številnih turnirjih

Ljubljana, 27.06.2011

Ta teden bomo spremljali igralce in igralke na članskih in mladinskih turnirjih doma in po svetu. V Rogaški Slatini in v Franciji igrajo naši 14. letniki kvalifikacijske tekme za nastop na Evropskem ekipnem prvenstvu. V Cuneu v Italiji za zdaj uspešno nastopa v kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 100.000 $ Nastja KOLAR. V prvih dveh krogih je zmagala in za uvrstitev na glavni turnir mora premagati še Italijanko Giulio GATTO-MONTICONE, 3. nosilko kvalifikacij, sicer pa 259. igralko svetovne teniške lestvice. Na Poljskem bo v Torunu v glavnem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $+H nastopila Andreja KLEPAČ, ki bo v prvem krogu igrala z Ukrajinko Yuliyo BEYGELZIMER. V Španiji je na turnirju z enakim nagradnim skladom za nastop prijavljena Tadeja MAJERIČ. V švedskem Ystadu nastopa v kvalifikacijah 25.000 $ vrednega turnirja Nika KOVAČ, ki je v prvem krogu zmagala. V Prokuplju je na turnir z nagradnim skladom 10.000 $ prijavljena Polona REBERŠAK. Na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v ZDA v kvalifikacijah nastopa Luka GREGORC. Doslej je dvakrat zmagal, za uvrstitev v glavni turnir pa bo igral proti Litvancu Laurynasu GRIGELISU. Na Nizozemskem bo na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ igral Blaž ROLA. Na srbskem F3 turnirju v Beogradu v kvalifikacijah igra Tomislav TERNAR, ki je bil doslej dvakrat uspešen in mu za uvrstitev v glavni turnir manjka še ena zmaga. Naši mladi igralci nastopajo na turnirjih do 12 let v Trstu in Budimpešti, v Kranju poteka turnir Tennis Europe do 16 let s številno slovensko udeležbo, na ITF turnrju do 18 let v Nemčiji pa bo nastopila Pia ČUK. O rezultatih bomo poročali v naslednjih dneh. TUKAJ.

Petra Rampre osvojila še drug ITF turnir z nagradnim skladom 50.000 $ letos

Ljubljana, 26.06.2011

Patra RAMPRE je v izjemni formi. Danes je v Bostonu osvojila še svoj drugi turnir z nagradnim skladom 50.000 $ letos (zmagala je tudi v Raleighu lestos maja), pred 14. dnevi pa je bila tudi v finalu turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v El Pasu. Petra je v zadnjih 16. nastopih na močnih ITF turnirjih zabeležila kar 14 zmag in le dva poraza. Če bo sezono tako nadaljevala lahko računa tudi na uvrstitev v kvalifikacije US Opena konec avgusta lestos.V finalu turnirja v Bostonu je premagala Ukrajinko Tetiano LUZHANSKO, ki na lestvici WTA zaseda 192. mesto z rezultatom 64 57 64. TUKAJ.

Katarina Srebotnik s Kveto Peschke v tretjem krogu dvojic Wimbledona

Ljubljana, 26.06.2011

Katarina SREBOTNIK se je s Kveto PESCHKE uvrstila v tretji krog 3. grand slam turnirja sezone v Wimbledonu. V drugem krogu sta gladko odpravili avstralsko-češki par Jarmila GAJDOŠOVA/ Klara ZAKOPALOVA z rezultatom 63 61. TUKAJ.

V Rogaški Slatini na kvalifikacijah za EEP do 14 let Slovenke boljše od Avstrijk

Ljubljana, 26.06.2011

Danes so se začele kvalifikacije za EEP v kategoriji do 14 let za fante in dekleta. Kvalifikacije se igrajo v različnih krajih po Evropi. Fantje merijo moči v Belgiji, Franciji, Italiji in Španiji, dekleta pa v Sloveniji, Italiji, Romuniji in na Češki. Pri fantih nastopa 32 ekip, naši fantje pa bodo igrali v Franciji, v Mestu Royan. Naša ekipa v postavi Nik KRAPEŽ, Bor MUŽAR SCHWEIGER, Filip Jakob ZUPANČIČ in Miha OKORN se bo merila s Francozi, Nemci, Estonci, Grki, Madžari,Latvijci in Moldavijci. Dekleta se bodo po krajših pripravah v Rogaški Slatini v naslednjih dneh prav tam borila z ekipami Avstrije, Belorusije, Danske, Bosne in Hercegovine, Francije, Rusije in Švice. Sicer pa v konkurenci deklet skupaj nastopa 31 ekip, ki se bodo borile za osem mest v finalnem delu. Slovenijo bodo zastopale Nina POTOČNIK, Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ. Glede na letošnje rezultate naših najboljših deklet, ki kažejo odlično formo se lahko v Rogaški nadejamo odličnih tekem in dobrega izida naše izbrane vrste. Teniške privržence pa vabimo, da si srečanja ogledajo, saj bodo videli zanimive dvoboje in kje se v primerjavi s konkurencio nahajajo Slovenke. Opravljen je bil že tudi žreb. Slovenija je nosilka št. 3 in je danes v prvem krogu že igrala proti Avstriji. Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Hana MRAZ so gladko odpravile Avstrijke s 3 - 0. V finalni del, ki bo v Loanu, v Italiji, se uvrstita prvi dve ekipi, naše igralke pa za to potrebujejo še zmago proti ŠVICI, s katero se bodo srečale v naslednjem krogu. Fantje, ki igrajo v Franciji pa proti Estoniji, ki je prva nosilka njihovega turnirja, niso bili uspešni. Izgubili so z izidom 0 - 3 in že zapravili možnosti za uvrstitev v zaključni del. TUKAJ.

Natalija Šipek se z Malega Lošinja vrača z dvojnim naslovom

Ljubljana, 26.06.2011

Natalija ŠIPEK je na mednarodnem turnirju serije Tennis Europe, 3. ranga na Malem Lošinju osvojila dvojno krono. V finalu posameznic je premagala Ano OPARENOVIČ z rezultatom 36 63 61, že dan prej pa sta skupaj osvojili naslov zmagovalk med dvojicami, ko sta v finalu premagali Rusinji Anastasio in Anno PRIBYLOVO s 62 63. TUKAJ.

Slovenska teniška ekipa zaključila nastope na svetovnem prvenstvu gluhih

Ljubljana, 26.06.2011

Slovenska reprezentanca gluhih tenisačev je zaključila z nastopi na svetovnem prvenstvu gluhih v Izmiru. Rezultate in fotogalerijo najdete TUKAJ.

Petra Rampre v finalu Bostona, Janez Semrajc klonil v finalu Viterba

Ljubljana, 25.06.2011

Patra RAMPRE je na pragu še ne zmage na turnirjih serije ITF z nagradnim skladom 50.000 $. Danes je v Bostonu, v polfinalu premagala Kanadčanko Heidi EL TABAKH, ki je bila na turnirju tretja nosilka, sicer pa 220. igralka lestvice WTA, z rezultatom 16 62 63 in se bo v nedeljskem finalu borila za nov naslov. Janez SEMRAJC je na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Viterbu klonil v finalu. Italijan Alessandro GIANNESSI je bil boljši z izidom 63 60. TUKAJ.

Janez Semrajc v finalu v Viterbu, Petra Rampre v polfinalu Bostona

Ljubljana, 25.06.2011

Janez SEMRAJC je očitno našel pravo formo in odlično igra na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Viterbu. Z današnjo zmago proti Italijanu Lucu VANNI 62 36 76(2) se je uvrstil v finale. Tu se bo srečal s še enim Italijanom Alessandrom GIANNESSIJEM, 4. nosilcem, ki je na lestvici ATP uvrščen na 372. mesto. Tudi Petra RAMPRE navdušuje z zadnjimi rezultati. Tokrat je na turnirju ITF z nagradnim skladom 50.000 $ v Bostonu, kjer se je uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je gladko odpravila Američanko Chichi SCHOLL 62 60 in bo v polfinalu igrala s Kanadčanko Heidi EL TABAKH, ki je na turnirju tretja nosilka, sicer pa 220. igralka lestvice WTA.Na NIzozemskem je na Futuresu v Bredi Blaž ROLA končal z nastopi v četrtfinalu. V drugem krogu je premagal Finca Tima NIEMINENA 61 62, v četrtfinalu pa je nato izgubil z Jorgeom AGUILARJEM iz Čila 46 67 (3). V Lenzerheideju v Švici je v drugem krogu izpadla Dalila JAKUPOVIČ, katero je premagala Romunka Agnes SZATMARI 36 67(8). TUKAJ.

V Mariboru končan ITF turnir Radenska Open 2011

Ljubljana, 24.06.2011

V Mariboru se je z današnjimi finalnimi srečanji končal mednarodni mladinski ITF turnir 4. kategorije za fante in dekleta do 18 let. Od slovenskih predstavnikov se je najdlje, do četrtfinala prebila Eva ZAGORAC, ki je izgubila z Avstralko Belindo WOOLCOCK z izidom 46 26. Že v soboto so se končala srečanja dvojic. Naslov sta pri fantih osvojila Nemec Denis KAPRIĆ in Čeh Martin KOBZA, pri dekletih pa sta bili najboljši Južnoafričanka Brigitte BECK in Avstralka Belinda WOOLCOCK. Med posamezniki je slavil 1. nosilec, Italijan Riccardo BONADIO, ki je bil v finalu boljši od 9. nosilca Avstrijca Johannesa SCHRETTERJA z izidom 64 63, pri dekletih pa je pokal zmagovalke dvignila 4. nosilka Avstralka Belinda WOOLCOCK, ki je v finalu premagala 14. nosilko, Poljakinjo Paulino LEWANDOWSKO s 62 26 63. Nekaj fotografij s turnirja, ki jih je posnela Dušanka MLAKAR si lahko ogledate TUKAJ.

Slovenski finale na Malem Lošinju

Ljubljana, 24.06.2011

Na turnirju deklet do 16 let , ki se igra v okviru Tennis Europe in je 3. ranga smo dočakali slovenski finale. V polfinalu sta obe naši igralki zmagali. Natalija ŠIPEK je premagala 1. nosilko Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO, ki na lestvici TE zaseda 166. mesto z rezultatom 61 61. Prav tako ni imela nobenih možnosti v drugem polfinalu Hrvatica Mia JURAŠIĆ, 419. igralka lestvice TE. Rezultat je bil 62 63 v korist Ane OPARENOVIČ. Danes bosta obe naši igralki nastopili še v finalu igre dvojic, kjer bosta nasprotnici Rusinji Anastasia PRIBYLOVA in Ana PRIBYLOVA. TUKAJ.

Polona Hercog v mešanih parih v soboto, Nik Razboršek izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 24.06.2011

V Wimbledonu so srečanje Polone Hercog v mešanih parih, ki je za partnerja izbrala Kolumbijca Juana Sebastiana CABALA, 39. igralca z lestvice dvojic prestavili na soboto. Njuna nasprotnika bosta Avstralec Paul HANLEY in Tajka Su-Wei HSIAH. V drugem krogu ženskih dvojic bo nastopila tudi Katarina SREBOTNIK s Kveto PESCHKE. Igrali bosta proti Jarmili GAJDOSOVI in Klari ZAKOPALOVI. V kvalifikacijah mladinskega dela turnirja v Wimbledonu se je za nastop na glavnem turnirju boril Nik RAZBORŠEK. Naš najboljši mladinec je v prvem krogu premagal Američana Emmeta A. EGGERJA, 97. mladinca svetovne mladinske letvice. Rezultat je bil 57 64 64 v korist Nika RAZBORŠKA. Za nastop v glavnem turnirju bi moral premagati 4. postavljenega, 16. letnega Francoza Enza COUACAUDA, ki na mladinski lestvici zaseda 50. mesto. Žal mu to ni uspelo. Francoz je bil boljši in je slavil z rezultatom 63 16 62. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru Eva Zagorac v četrtfinalu, ostali končali z nastopi

Ljubljana, 23.06.2011

Na ITF turnirju 4. ranga v Mariboru je v konkurenci ostala samo še Eva ZAGORAC. Maša MARC je zaradi zdravstvenih težav četrtfinalno srečanje predala, Tina MOHORČIČ je izgubila z Madžarko Eszter PALINKAS 61 62, Evi ZAGORAC pa je Pia ČUK po izgubljenem prvem nizu s 5-7, srečanje predala. V četrtfinalu bo tako med posameznicami nastopila le Eva ZAGORAC, ki bo igrala proti Avstralki Belindi WOOLCOCK. TUKAJ.

Janez Semrajc, Natalija Šipek in Ana Oparenovič v polfinalih, Petra Rampre v četrtfinalu Bostona

Ljubljana, 23.06.2011

Janez Semrajc je v Italiji zmagal še tretjič in se že uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je bil boljši od Italijana Enrica FIORAVANTEJA z izidom 46 75 60. V polfinalu bo igral proti 5. nosilcu, Italijanu Luku VANNI, 391. igralcu lestvice ATP. V ZDA, kjer v Bostonu na 50.000 $ vrednem turnirju nastopata Petra RAMPRE in Tadeja MAJERIČ organizatorjem nagaja slabo vreme, a so izpeljali prvi krog in v drugega se je za Petro uvrstila tudi Tadeja MAJERIČ, ki je bila boljša od Američanke Jennifer ELIE 76 (2) 46 75. Tadeja je nato v drugem krogu izgubila z Američanko Jessico PEGULA z izidom 62 61. Petra RAMPRE pa je doigrala že tudi srečanje drugega kroga in ponovno zmagala. Premagala je Američanko Alexis KING 62 76 in se uvrstila v četrtfinale. Odlično pa še naprej igrata naši maldi igralki Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ, ki nastopata na turnirju do 16 let na Malem Lošinuju. Obe sta se že uvrstili v polfinale med posameznicami, v igri dvojic, kjer nastopata skupaj, pa sta že v finalu. TUKAJ.

Polona Hercog končala z nastopi med posameznicami, Andreja Klepač med dvojicami

Ljubljana, 23.06.2011

V Wimbledonu smo po današnjem nastopu Polone HERCOG ostali brez predstavnikov v konkurenci posameznikov in posameznic. Polona HERCOG je igrala priti Slovakinji Dominiki CIBULKOVI in izgubila s 61 62. CIBULKOVA sicer na lestvici WTA zaseda 24. mesto, leta 2010 pa se je uvrstila v 3. krog turnirja v Wimbledonu. V konkurenci ženskih dvojic, kjer nastopata dva para s slovensko udeležbo je ostal v igri samo še eden. Namreč, Andreja Klepač je v paru s Švedinjo Sofio Arvidsson izgubila srečanje prvega kroga proti Špankama Martínez Sánchez/Medina Garrigues 46 16. TUKAJ.

Semrajc, Šipek in Oparenovič v četrtfinalih, uspešna tudi Rola in Jakupović

Ljubljana, 22.06.2011

Janez SEMRAJC nadaljuje z dobrimi predstavami v Viterbu. V drugem krogu Futuresa je premagal Šveda Patrika BRYDOLFA 64 62 in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo igral proti Italijanu Enricu FIORAVANTEJU. V Bredi na Nizozemskem prav tako na turnirju serije Futures igra Blaž ROLA. Tudi on je bil v prvo uspešen. Premagal je Španca Inigoa CERVANTESA-HUEGUNA 63 63. V drugem krogu bo igral proti zmagovalcu srečanja Colin Van BEEM/Timo NIEMINEN. V Švici je v Lenzerheideu Dalila JAKUPOVIĆ zmagala srečanje prvega kroga. Boljša je bila od Švicarke Samire GIGER 75 75. V drugem krogu bo igrala z Romunko Agnes SZATMARI. Nik RAZBORŠEK bo v prvem krogu kvalifikacij za nastop v mladinskem Wimbledonu igral proti Američanu Emmetu EGGERJU. Na TE turnirju do 16 let na Malem Lošinju so izpadli vsi fantje. Danes so izgubili Jan DERNIČ, Nace OGOREVC in Luka ŠKORJANC. Pri dekletih sta se Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ uvrstili v četrtfinale, izpadla je Simona REJC. Na turnirju do 14 let v Čačku je v tretjem krogu izpadel Jakob Aljaž KAPLJA. TUKAJ.

ŽTKMB 1 zmagovalci lige do 12 let

Ljubljana, 22.06.2011

Končana je liga do 12 let. Končala se je sicer tako, kot si nismo želeli, namreč tekma ni bila odigrana do konca, vendar je tokrat posegla vmes višja sila. Igralec TK Avtoplus Koper se je namreč dan pred odločilno tekmo za naslov poškodoval, moral k zdravniku in zamudil na srečanje. Zato sta se kapetana dogovorila, da se tekmna ne odigra do konca in je bila po vmesnem rezultatu 4 - 2 v korist ŽTK Maribor registrirana z izidom 7 - 0 v korist ŽTK Maribor, ki je tako osvojil naslov zmagovalca lige do 12 klet za leto 2011. Že včeraj pa sta bili odigrani tudi obe polfinalni srečanji Pomerili sta se ekipi ŽTK Maribor 1 in TK As Litija - Taubi Trzin ter ekipi TK Avtoplus Koper in TK Triglav Kranj. Finalni nastop in s tem možnost za osvojitev prvega mesta sta si priigrali ekipi ŽTK Mb1, ki je z izidom 5 - 0 premagala ekipo TK As Ltija - Taubi Trzin in ekipa TK Avtoplus Koper, ki je bila s 4 - 3 boljša od domačinov TK Triglav iz Kranja. Foto: Manja Izlakar TUKAJ.

ITF turnir Radenska Open 2011 - v konkurenci posamezno le še dekleta

Ljubljana, 22.06.2011

V Mariboru se je na igriščih ŽTK z drugim krogom nadaljeval ITF turnir 4. ranga. V konkurenci fantov so nastopili trije naši predstavniki in vsi trije izgubili. S tekmovanjem so tako končali Matija OKORN, Matej LELJAK in Urh DOMITER KRAJNC. V konkurenci deklet je šlo našim puncam odlično, saj so se vse štiri uvrstile v naslednji krog. Uspešne so bile Eva ZAGORAC, Pia ČUK, Tina MOHORČIČ in Maša MARC. Žal slednja s turnirjem zaradi zdravstvenih težav ne more nadaljevati in je bila srečanje naslednjega kroga prisiljena predati. V drugem krogu dvojic bomo pri dekletih videli dva slovenska para in sicer Saro PALČIČ in Kajo EMERŠIČ LJUBIČ ter Tino MOHORČIČ in Tino RUPERT. Pri fantih bodo v drugem krogu dvojic nastopili Jan Vit ŠUNTAR in Davorin VALANT ter Blaž BIZJAK, ki igra v paru s Hrvatom Markom GOLEŠ BABIČ. Turnir se nadaljuje v četrtek s tretjim krogom posamezno in drugim krogom pri dvojicah. Foto-naslovnica: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Polona Hercog in Katarina Srebotnik v drugem krogu, Grega Žemlja kljub odlični igri izpadel

Ljubljana, 22.06.2011

Polona HERCOG je od naših danes nastopila prva in bila uspešna. Švedinjo Johanno LARSSON je premagala z rezultatom 67(3) 63 64. V drugem krogu bo igrala s 24. nosilko, dve leti starejšo Dominiko CIBULKOVO, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 24. mesto. V drugi krog sta napredovali tudi Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki sta premagali rusko/madžarski par Vesna DOLONTS/Katalin MAROSI 63 76(5). Za uvrstitev v tretji krog pa se je izjemno boril Grega ŽEMLJA. Deveti nosilec Gael MONFILS se je moral za zmago pošteno potruditi in zanjo je potreboval štiri nize. Prvega je dobil Grega 64, naslednja dna MONFILS z rezultatom 63 in 63, v četrtem pa je Grega pri izidu 2-2 Monfilsu odvzel servis, a žal v naslednji igri na svoj servis napravil tri neizsiljene napake in igro izgubil. Igralca sta nato odlično servirala in četrti niz pripeljala do podaljšane igre. V tej je imel Grega ŽEMLJA pri izidu 6-5 zaključno žogico za izenačenje na 2-2 v nizih, ki je ni uspel izkoristiti, Monfils pa je srečanje zaključil z asom in izidom 8-6 v podaljšani igri četrtega niza. TUKAJ.

ITF turnir Radenska Open 2011 - slovensko zastopstvo več kot prepolovljeno

Ljubljana, 21.06.2011

Prvi krog ITF turnirja do 18 let Radenska Open 2011 v Mariboru je dodobra oklestil slovensko zastopstvo na tem turnirju. V moški konkurenci je nastopilo 9 slovenskih igralcev, v naslednji krog pa so se uvrstili Matija OKORN, Matej LELJAK in Urh KRAJNC DOMITER. Izgubili so Blaž BIZJAK, Matic ŠPEC, Tomaž Dorian JANEŽIČ, Maks TEKAVEC, Rok SITAR in Aljaž CAJZEK. Pri dekletih je nastopilo 13 igralk, v naslednjem krogu pa bomo videli Evo ZAGORAC, Pio ČUK, Tino MOHORČIČ in Mašo MARC. Niso pa bile uspešne Tjaša JERŠE, Valerija GERČAR, Julija JAUK, Mojca FIJAVŽ, Lara GLAVIČ, Tina RUPERT, Sara PALČIČ, Laura AMBROŽIČ in Kaja EMERŠIČ LJUBIČ. Turnir se nadaljuje v sredo z drugim krogom posamezno in prvim krogom dvojic. Srečanja se na igriščih ŽTK Maribor začnejo ob 09.00 uri. TUKAJ.

Janez Semrajc in Petra Rampre napredovala, mladi uspešni na Lošinju in v Čačku

Ljubljana, 21.06.2011

Janez SEMRAJC je na turnirju serije Futures v Italiji v prvem krogu zmagal. Boljši je bil od Italijana Omarja GIACALONEJA 64 61. V drugem krogu bo igral proti Švedu Patriku BRYDOLFU. V ZDA je bila v prvem krogu na turnrju ITF z nagradnim skladom 50.000 $ uspešna Petra RAMPRE. Ukrajinko Alyono SOTNIKOVOV, 388. igralko lestvice WTA je odpravila s 60 61. V Bredi na Nizozemskem na moškem Futuresu nastopa Blaž ROLA. V prvem krogu bo igral proti Špancu Inigu CERVANTESU-HUEGUNU. Na Malem Lošinju nastopajo igralci in igralke na turnirju do 16 let. Danes sta bila uspešn Nace OGOREVC in Jan DERNIČ, Robert ŽIČKAR pa je izgubil. Pri dekletih so zmagale Simona REJC, Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ, izpadla je Lara KRALJ. V Čačku je na turnirju do 14 let Aljaž Jakob KAPLJA zmagal in se uvtrstil v tretji krog turnirja. TUKAJ.

Polona, Grega in Katarina čakajo na nastop, ponovno nagaja vreme

Ljubljana, 21.06.2011

Prekinitev, do katere je prišlo v torek zaradi dežja Blažu KAVČIČU ni prinesla uspeha. Tudi danes je Tobias KAMKE, katerega je sicer Kavčič že dvakrat premagal, zaigral bolje in tretji niz, v katerem je Blaž KAVČIČ ob prekinitvi vodil s 5-1 izgubil s 7-5, a nato odlično nadaljeval in četrti niz dobil gladko s 6-1. V drugem krogu moškega turnirja bomo tako imeli samo Grego ŽEMLJA, ki se bo pomeril z 9. nosilcem Gaelom MONFILSOM, 8. igralcem svetovne lestvice, ki je doslej v Wimbledonu dvakrat prišel do tretjega kroga. Danes bi morala nastopiti tudi Polona HERCOG, vendar je bilo njeno srečanje s Švedinjo Johanno LARSSON odpovedano in bo odigrano v sredo ob 12. uri po lokalnem času. Danes bo v drugem krogu nastopil tudi Grega Žemlja, ki bo nastopil na igrišču št. 3 v tretjem srečanju dneva po 12. uri. Prvič pa bosta na igrišče stopili v četrtem srečanju dneva po 12. uri Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki bosta na igrišču št. 6 odigrali srečanje prvega kroga dvojic proti Rusinji Vesni DOLONTS in Madžarki Katalin MAROSI. V Londonu organizatorjem tudi danes nagaja vreme, zato je začetek tekem prestavljen.Vse rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

Naši igralci in igralke začenjajo teniški teden tudi na turnirjih v tujini

Ljubljana, 21.06.2011

Ta in prihodnji teden bo v središču pozornosti Wimbledon in nastopi naših mladincev in mladink v Mariboru na ITF turniju, a tudi ostali turnirjih v tujini ne bodo minili brez naših predstavnikov. V ZDA bosta na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v glavnem delu nastopili Petra RAMPRE in Tadeja MAJERIČ. Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanskem Viterbu bo v glavnem turnirju nastopil Janez SEMRAJC. V švicarskem Lenzerheideju bo na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V Bredi na Nizozemskem je v kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Sara DJURDJEVIĆ in v prvem krogu izgubila. V kvalifikacijah Wimbledona bo nastopil Nik RAZBORŠEK, kot naš edini predstavnik v mladinski konkurenci. Na turnirju do 14 let v Čačku bo v glavnem delu nastopil Aljaž Jakob KAPLJA. Na turnirju do 16 let bodo v glavnem delu nastopili Luka ŠKORJANC, Žiga DERNIČ, Borut ŽIČKAR, Nace OGOREVC in Jan DERNIČ ter dekleta Simona REJC, Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČ in Lara KRALJ. O rezultatih bomo poročali v naslednjih dneh. TUKAJ.

V Mariboru se začenja glavni del ITF turnirja do 18 let Radenska Open 2011

Ljubljana, 21.06.2011

V Mariboru se danes začenja s tekmami prvega kroga glavni del mednarodnega ITF turnirja 4. ranga v kategoriji do 18 let. Včeraj so se končale kvalifikacije v katerih je nastopilo 13 naših igralcev in 3 igralke. V glavni del turnirja se je uspel uvrstiti samo Tomaž Dorian JANEŽIČ. Vsa ostala mesta so zasedli tujci. Sicer pa bomo v glavnem turnirju imeli katr lepo število igralk in igralcev. Tako bo nastopilo 13 igralk in 9 igralcev. Na delu bomo poleg drugih naših igralcev in igralk Mašo MARC, Evo ZAGORAC, Pio ČUK, Tino MOHORČIČ, Tino RUPERT pri dekletih in Matica ŠPECA, Mateja LELJAKA, Blaža BIZJAKA, Maksa TEKAVCA in Roka SITARJA pri fantih. V obeh glavnih turnirjih nastopa 128 igralcev in igralk, čez 80 pa jih je nastopilo v kvalifikacijah. TUKAJ.

Maša Marc in Gregor Repina članska državna prvaka za leto 2011

Ljubljana, 21.06.2011

V Domžalah se je končalo letošnje poletno člansko prvenstvo v tenisu. Nova državna prvaka sta postala Gregor REPINA (MaxLj) pri članih in Maša MARC (Maja) pri članicah.Kot smo že pisali je prvenstvo postreglo s presenetljivimi izidi glede na uvrstitve igralcev na lestvici, a po prikazanem presenečenj pravzaprav ni bilo. Že od prvih kol naprej smo gledali v posameznih dvobojih zelo všečen tenis, veliko izenačenih srečanj in razburljive polfinalne in nenazadnje oba finalna dvoboja. Člani so v finalu igrali na tri dobljene nize in v izjemno izenačenem dvoboju med Gregorjem REPINO in Blažem BIZJAKOM (AsLit), oba sta se v finale uvrdstila iz kvalifikacij, je šele v petem odločilnem nizu in to v podsaljšani igri slavil starejši, izkušenejši in vztrajnejši Gregor REPINA. Gledalci, ki so se zbrali na finalu so lahko uživali v dobri igri obeh igralcev, številnih lepih izmejavah žog, in v zelo napetem srečanju. Končno je slavil 24. letni član Max kluba iz Ljublajne Gregor REPINA z rezultatom 61 06 26 62 76 (8). Pri dekletih smo gledali obračun 15. letne Maše MARC (Maja), ki je nastopila s posebnim povabilom in izkušene Patricie VOLLMEIER (ŽtkMb). Tudi tu smo gledali zanimiv, napet dvoboj, ki je bil odločen v podaljšani igri tretjega niza. Po izgubljenem prvem nizu s 63 je tudi v drugem Maša MARC zaostajala že 1-4, vendar z izjemno borbenostjo nadomestila zaostanek in na koncu slavila 63 75 76(4). Kot zanimivost velja povedati, da je Maša MARC, članiva TK Maja iz Ljubljane s tem naslovom kronala uspešno teniško pot in naslovom do 14, 16 in 18 let dodala še članskega.Fotografije z državnega prvenstva si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

V Velenju konec tedna nastopali najmlajši

Ljubljana, 20.06.2011

V Velenju se je v nedelejo končalo tekmovanje v najmaljših kategorijah . V MINI tenisu je pri dečkih zmagal Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), pri deklicah je slavila Kaja KRANER (ŽtkMb). V MIDI tenisu je bil pri dečkih najboljši Luka VENGUST (Celje), pri deklicah pa je zmagala Sara ROMANELLO (Portorož). V kategoriji dečkov do 10 let je slavil Alen TUŠEK (Br-Mb), pri deklicah pa je zmagala Živa FALKNER (Otočec). V kategoriji do 11 let je pri fantih zmagovalni pokal dvignil Gašper BEZJAK (Center), pri deklicah pa Katja HRKAČ (Tr-Kr). TUKAJ.

Nina Potočnik, Bor Schweiger Mužar in Rene Mraz zmagovalci turnirjev do 14 let

Ljubljana, 20.06.2011

Ta konec tedna so se v Ljubljani na igriščih TC Ljubljana, Max kluba in Olimpije igrali turnirji fantov in deklet do 14 let. Danes so bila odigrana polfinalna in finalna srečanja pri fantih, medtem ko je bilo pri dekletih na sporedu samo finale, v katerem sta se pomerili prva in druga nosilka Manca PISLAK (Tc-Lj) in Nina POTOČNIK (Ptuj), trenutno najboljši igralki v tej kategoriji v Sloveniji. Zmaga je odšla na Ptuj, saj je bila Nina POTOČNIK boljša z izidom 62 61. Pri fantih sta se na A turnirju v finale uvrstila Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otoče) in Filip Jakob ZUPANČIČ (Zklub). Finalno srečanje je prepričljivo dobil Bor SCHWEIGER MUŽAR z rezultatom 61 60. Zaključili so tudi na turnirju B za dečke. V finalu je Rene MRAZ (Tr-Kr) ugnal Blaža BEZJAKA (Ptuj) z rezultatom 60 61. Foto: M.Pislak TUKAJ.

Grega Žemlja v drugem krogu, Blaž Kavčič lovi vodstvo Kamkeja (srečanje nadaljujeta jutri)

Ljubljana, 20.06.2011

V Londonu se je začel tretji grand slam sezone, na podlagi, na kateri se tenis najmanj igra, na travi. Danes sta na igrišče že stopila in Wimbledonsko travo preizkusila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ. Grega je po porazu v zadnjem krogu kvalifikacij nastopil v glavnem turnirju kot srečni poraženec. In darilo je odlično izkoristil. Danes je v štirih nizih ugnal Slovaka, 25. letnega Lukaša LACKA, ki na lestvici ATP zaseda 148. mesto, a je bil pred enim letom že 60. igralec sveta. Grega je sllavil z rezultatom 64 36 76(8) in 64. Grega je serviral 10 asov in naredil polovico manj neprisiljenih napak, kot njegov nasprotnik. Na isto igrišče je v drugi tekmi dneva stopil Blaž KAVČIČ. Začel ni najbolj prepričljivo, saj je Nemec Tobias KAMKE povedel 2 - 0 v nizih. Prvega je dobil s 63, drugega v podaljšani igri na 4, v tretjem pa je Blaž našel recept za njegovo igro in povedel 5 -1, ko je srečanje prekinil dež. Srečanje se bo nadaljevalo v torek, ko bo na igrišču v Wimbledonu tudi naša edina predstavnica med posameznicami Polona HERCOG. TUKAJ.

Ekipa ŠTK Velenje zmagovalka Play Offa 2. moške lige

Ljubljana, 20.06.2011

Ekipa ŠTK Velenje je zmagovalka Play Offa 2. moške lige. Srečanje se je odvijalo v Velenju, nasproti pa sta stali ekipi ŠTK Velenja in Rivala iz Ljubljane. Srečanje je bilo odločeno šele v sedmi tekmi dvojic, ki sta jo dobila GROSMAN Matjaž in WEIS Blaž. Boljša sta bila od Petra JANA in Andraža JOVANOVIČA z rezultatom 63 76(4). TUKAJ.

Kapetan DC reprezentance Blaž Trupej določil ekipo za srečanje z Italijo

Ljubljana, 20.06.2011

Kapetan ekipe za Davisov pokal Blaž TRUPEJ je objavil seznam reprezentantov, ki bodo v Arzacheni na Sardiniji od 8. - 10. julija 2011 zastopali Slovenijo na srečanju 2. kroga I. Evro-afriške zone z Italijo. V ekipi so Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Luka GREGORC. TUKAJ.

Končujejo se turnirji do 14 let v Ljubljani

Ljubljana, 20.06.2011

Ta konec tedna so se v Ljubljani na igriščih TC Ljubljana, Max kluba in Olimpije igrali turnirji fantov in deklet do 14 let. Pri dekletih se bosta v finalu pomerili prva in druga nosilka Manca PISLAK (Tc-Lj) in Nina POTOČNIK (Ptuj), trenutno najboljši igralki v tej kategoriji v Sloveniji. Pri fantih so na A turnirju prišli do polfinala. V polfinalu se bodo srečali Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otoče) in Žan ŽMAVC (Tr-Kr) ter Miha OKORN (MaxLj) in Filip Jakob ZUPANČIČ (Zklub). Tudi B turnir pri fantih so uspeli izvesti do polfinala in tu se bodo srečali Peter LEVART (MaxLj) in Rene MRAZ (Tr-Kr) ter Matic RUTAR (Radom) in Blaž BEZJAK (Ptuj). TUKAJ.

Maša Marc in Blaž Bizjak prijetno presenetila na članskem državnem prvenstvu

Ljubljana, 18.06.2011

V Domžalah so danes najprej odigrali včeraj prekinjeno četrtfinalno srečanje med Mojco FIJAVŽ in Aleksandro LUKIČ, ki ga je dobila FIJAVŽEVA z rezultatom 64 76(6), nato pa so nadaljevali s polfinalnimi obračuni. Najprej so na igrišče stopili fantje in gledali smo dva izjemno izenačena obračuna, ki sta se konačala šele po treh odigranih nizih. V prvem srečanju sta se pomerila 17. letni Blaž BIZJAK ( As Litija), ki se je v polfinale uvrstil iz kvalifikacij in izkušeni 27. letni Miha MLAKAR (Sl-Lj), ki je ostal zadnji izmed nosilcev v turnirju. Po hudem boju je slavil mlajši tekmec Blaž BIZJAK z rezultatom 63 16 76(3). V drugem srečanju sta igrala 24. letni Gregor REPINA (MaxLj), ki se je tako kot Bizjak v polfinale uvrstil iz kvalifikacij in 25. letni Marko STOSIČ (Brebr). Tudi to srečanje je postreglo z lepim tenisom in tremi nizi. Boljši je bil REPINA , ki je slavil z izidom 64 46 63. Za fanti so se na igrišči podala dekleta. V prvem polfinalnem srečanju sta igrali 6. in 3. nosilka, 18. letna Mojca FIJAVŽ (Celje) in 23. letna Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb). Zmagala je Patricia VOLLMEIER 63 75. V drugem srečanju sta igrali 4. nosilka, 18. letna Nina NAGODE ( Ltc) in 15. letna Maša MARC ( Maja), ki je nastopila s posebnim povabilom organizatorja. Gledali smo zanimivo srečanje, ki ga je dobila mlajša Maša MARC z izidom 63 75. Finalni srečanji se bosta igrali v nedeljo z začetkom ob 11. uri za fanta, za njima pa bosta na igrišče prišli dekleti. Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji. TUKAJ.

Matic Špec slavil v Čakovcu, Grega Kokalj in Nik Krapež izgubila polfinalni srečanji v Mostarju

Ljubljana, 18.06.2011

Na turnirju do 16 let v Čakovcu je za slovensko zmago poskrbel Matic ŠPEC. Ta je v finalu premagal Patrika SUDIĆA iz Hrvaške 61 75. Naj spomnimo, da je na istem turnirju Nina POTOČNIK izgubila v finalu. Na turnirju do 14 let v Mostarju sta v polfinalu s tekmovanjem zaključila naša mlada igralca Grega KOKALJ in Nik KRAPEŽ. Oba sta izgubila in sicer je Grego premagal Hrvat Pero MIHALJEVIĆ 61 63, Nik KRAPEŽ pa je moral priznati premoč Sarpu ABAGIBUNU iz Turčije. Ta je bil boljši z rezultatom 61 60. TUKAJ.

Kolarjeva izgubila polfinale v Padovi, Bedene predal polfinale v Beogradu

Ljubljana, 18.06.2011

Nastja KOLAR je odlične nastope v Italiji zaključila v polfinalu. Tu je naletela na trdo nasprotnico, namreč Francozinjo Kristino MLADENOVIČ, leto starejšo igralko, ki je tudi na lestvici WTA uvrščena nekaj mest više, bila pa je tudi številka 1 mladinskega svetovnega tenisa v letu 2009. Srečanje je bilo zelo izenačeno, na koncu pa je slavila Francozinja z rezultatom 36 62 64. S tem je bila prekinjena serija 10. zaporednih zmag Nastje KOLAR. Kljub temu je njena bilanca izjemna, saj je na zadnjih štirih turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ trikrat igrala v polfinalu in enkrat osvojila turnir. Na turnirju v Beogradu serije Futures pa je v polfinalu končal tudi Andraž BEDENE, ki je polfinalno srečanje predal. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu dvojic v Eastbournu

Ljubljana, 18.06.2011

Katarina SREBOTNIK je po prelaganju tekem le dočakala polfinalno srečanje v Eastbournu. Danes sta s Kveto PESCHKE brez težav premagali špansko dvojico Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ / Anabel MEDINA GARIGUES s 64 63. V finalu bosta igrali proti paru, ki je ponovno združil moči in sicer sta to Američanki Lisa RAYMOND in Lizel HUBER. TUKAJ.

Matic Špec v finalu, Nik Krapež in Grega Kokalj v polfinalu, Potočnikova poražena v finalu

Ljubljana, 18.06.2011

Ta teden še naprej lahko poročamo o izvrstnih nastopih naših mladinscev na turnirjih do 14 in do 16 let v Čakovcu in v Mostarju. Na turnirju do 16 let je Nina POTOČNIK izgubila šele v finalu. Premagala jo je vrstnica, Hrvatica Ana KONJUH z rezultatom 64 62. Na istem turnirju se je v finale uvrstil Matic ŠPEC, ki igra izvrstno, saj nasprotnikom odda le malo iger. V polfinalu je tako premagal prvega nosilca, Slovaka Dominika STARYA 63 61 in bo v finalu igral s Hrvatom Patrikom SUDIĆEM, ki se je do finala prebil iz kvalifikacij. V Mostarju na turnirju do 14 let pa sta v polfinalu Grega KOKALJ in Nik KRAPEŽ. Morda bomo gledali celo slovensko finale. Grega KOKALJ je v četrtfinalu izločil Hrvata Alena ROGIĆA HADŽALIĆA 62 62, Nik KRAPEŽ pa je bil boljši od Turka Sarpa ABAGIBUNA z rezultatom 62 75. TUKAJ.

Majeričeva izgubila v finalu Astane, Kolarjeva v polfinalu Padove, Bedene v polfinalu Beograda

Ljubljana, 18.06.2011

Odličen rezultat je ta teden dosegla na 25.000 $ vrednem turnirju v kazahstanski Astani Tadeja MAJERIČ. S polfinalno zmago nad Nemko Kim-Alice GRAJDEK 46 61 62 si je priigrala finale, tu pa je bila boljša Madžarka Timea BABOS, 261. igralka svetovne lestvice, z rezultatom 60 62. V Padovi je na dobri poti tudi Nastja KOLAR, ki nadaljuje niz zmag. V Četrtfinalu je v treh nizih, z rezultatom 26 63 62 premagala Nemko Scarlett WERNER, v polfinalu pa jo čaka Francozinja Kristina MLADENOVIČ, osemlnajstletnica, ki na lestvici WTA zaseda 269. mesto, leta 2009 pa je zasedala 1. mesto na mladinski svetovni lestvici. Andraž BEDENE pa ne popušča v beogradu. Na moškem Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ se je iz kvalifikacij uvrstil v polfinale in nanizal šesto zaporedno zmago. V četrtfinalu je premagal 3. nosilca, Avstrijca Nicolasa REISSINGA 60 36 64. V polfinalu bo njegov nasprotnik 1. nosilec, Francoz Axel MICHON, 340 igralec moške svetovne lestvice (Andraž je trenutno na 1848. mestu). TUKAJ.

V Domžalah so na članskem DP znani polfinalisti

Ljubljana, 18.06.2011

Na DP za člane v Domžalah so z izjemo enega srečanja znani polfinalisti. Pri fantih so to Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR ter Gregor REPINA in Marko STOSIČ. Pri dekletih bosta najprej srečanji dokončali Aleksandra LUKIČ in Mojca FIJAVŽ, ostale tri polfinalistke pa so Patricia VOLLMEIER, Nina NAGODE in Maša MARC. Srečanja se začnejo ob 10. uri. TUKAJ.

Nini Potočnik finale, Maticu Špec polfinale Čakovca; Grega Kokalj in Nik Krapež v četrtfinalu Mostarja

Ljubljana, 17.06.2011

Razveseljive novice za ljubitelje tenisa prihajajo ta teden iz Čakovca in Mostarja. Na mladinskih turnirjih do 14 in do 16 let so se naši igralci in igralke odlično odrezali in se znašli v zaključnih bojih. Na turnirju do 16 let v Čakovcu se je Nina POTOČNIK uvrstila v finale, Matic ŠPEC pa v polfinale. Nina je premagala Srbkinjo Dejano RADANOVIĆ 62 64, Matic pa je bil boljši od Hrvata Karla ŠKVORCA 61 63. Na turnirju do 14 let v Mostarju sta v četrtfinalu pri fantih Grega KOKALJ in Nik KRAPEŽ. Grega je premagal Hrvata Karla BOLJATA 61 61, Nik KRAPEŽ pa Vida RADOŠA iz BiH z izidom 61 61. Izpadli sta zadnji predstavnici pri dekletih Saša KLANEČEK in Hana MRAZ. TUKAJ.

Tadeji Majerič polfinale Astane, Nastji Kolar četrtfinale Padove, Andražu Bedenetu pa Beograda

Ljubljana, 17.06.2011

Tadeja MAJERIČ se je na turnirju z nagradni skladom 25.000 $ v Astani, Kazahstan, uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je z rezultatom 60 62 premagala domačinko Anastasiyo YEPISHEVO. V polfinalu bo igrala proti Nemki Kim-Alice GRAJDEK, ki je na lestvici WTA na 576. mestu. Uspešna je bila Tudi Nastja KOLAR, ki se je na enako vrednem turnirju v Padovi uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Italijanko Anastasio GRYMALSKO 63 62 in se bo v četrtfinalu pomerila s Scarlett WERNER iz Nemčije, ki je maja slavila na ITF turnirju v Velenju. WERNERJEVA na lestvici WTA zaseda 392. mesto. Tudi Andraž BEDENE še naprej zmaguje in se je na turnirju serije Futures v Beogradu uvrstil v četrtfinale. V drugem korgu je s 62 61 premagal Srba Davida SAVIĆA in se bo v četrtfinalu srečal s tretjim nosilcem, Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM, 472. igralcem moške svetovne lestvice. TUKAJ.

Osip nosilcev pri članih na DP v Domžalah

Ljubljana, 17.06.2011

V Domžalah se je z drugim krogom glavnega turnirja nadaljevalo državno člansko prvenstvo. Pri članih so v igri za končni naslov ostali samo še trije nosilci. Za največje presenečenje gre šteti zmago kvalifikanta Blaža BIZJAKA, ki je z rezultatom 62 61 izločil prvega nosilca Mitjo ZAJŠKA iz Maribora. Od nosilcev so bili uspešni Miha MLAKAR, ki je v zanimivem srečanju izločil Andreja KRAŠEVCA, Domen KORELC, ki je bil boljši od Benjamina BELIŠA in Tilen ŽITNIK, ki je premagal Mateja MARTINŠKA. Pri ženskah se je v četrtfinale uvrstilo sedem nosilk, edina napostavljena igralka v četrtfinalu je Maša MARC. TUKAJ.

Kavčič in Hercogova s solidnim žrebom, Žemlja kot srečni poraženec prav tako

Ljubljana, 16.06.2011

V Londonu nagaja vreme. Tudi v petek organizatorjem ni uspelo spraviti pod streho zadnjega kroga kvalifikacij, tako da so srečanja prestavili na soboto. Žal pa čakanje ni prineslo uspeha našemu predstavniku Gregu ŽEMLJI. Grega je srečanje zadnjega kroga kvalifikacij proti Riku DE VOESTU izgubil v treh nizih. Južnoafričan je slavil z rezultatom 62 67 (5) 62 64. A je kasneje vseeno prišla dobra novica. Grega Žemlja se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec in tudi že dobil nasprotnika. To je 29. letni Slovak Lukaš LACKO, 148. igralec svetovne lestvice. V glavnem turnirju nas bosta poleg Žemlje med posamezniki zastopala še Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ. Polona se bo prvem srečanju pomerila s Švedinjo Johanno LARSON, 71. igralko lestvice WTA, Blaž KAVČIČ bo imel za nasprotnika Nemca Tobiasa KAMKEJA, 87. igralca lestvice ATP. V konkurenci dvojic pa bodo nastopile tri naše igralke Polona HERCOG, Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, vsaka s svojo soigralko. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu turnirja dvojic v Eastbournu v soboto

Ljubljana, 16.06.2011

Katarina SRBOTNIK s partnerico v igri dvojic Kveto PESCHKE uspešno nastopa na WTA turnirju v Eastbournu, ki je zadnji turnir na travi pred Wimbledonom. V četrtfinalu sta premagali par Natalie GRANDIN (Jar)/ Vladimira UHLIROVA (Cze) 61 63. Ker tudi v Eastburnu nagaja dež bosta polfinalno in v primeru zmage di+finalno srečanje odigrali danes. Dobili pa sta nasprotnici v polfinalu. To bosta Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ in Anabel MEDINA GARRIGUES iz Španije. Rezultat srečanja, ki se bo začelo okorog 12. ure lahko v živo spremljate TUKAJ.

Nina Potočnik v polfinalu, Matic Špec v četrtfinalu Čakovca

Ljubljana, 15.06.2011

Na turnrju do 16 let v Čakovcu se je danes Nina POTOČNIK uvrstilav polfinale, potem ko je v četrtfinalu premagala Teo JANDRIĆ iz Hrvaške 61 64. Izpadla je Natalija ŠIPEK, ki je izgubila s Srbkinjo Dejano RADANOVIĆ 36 61 60. V konkurenci fantov se je Matic ŠPEC uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je premagal Srba Dušana VUKIČEVIĆA 62 62, poslovil pa se je od turnirja Domen GOSTINČAR, ki je izgubil s Hrvatom Orlandom POPOVIĆEM 63 36 62. Na turnirju do 14 let v Mostarju se bodo za nastop v četrtfinalu borili Miha OKORNGrega KOKALJ in Nik KRAPEŽ pri fantih ter Saša KLANEČEK, Hana MRAZ pri dekletih. TUKAJ.

Končan prvi krog članskega državnega prvenstva v Domžalah

Ljubljana, 15.06.2011

V Domžalah so odigrali prvi krog glavnega turnirja članskega državnega prvenstva. Prvi dan je prinsel nekaj odpovedi tekmovalcev, tako da pri moških nista bili odigrani dve srečanji, dve srečanji pa sta se končali s predajami. Tudi pri ženskah dve tekmi nista bili odigrani, ena pa se je končala s predjo. Kljub temu smo gledali nekaj zanimivih obračunov. Pri moških je prvi nosilec Mitja ZAJŠEK brez težav zmagal, prav tako drugi nosilec Tilen ŽITNIK. Poslovili pa so se že štirje nosilci. 3. nosilec Marko SABOLČKI se ni pojavil na igrišču, 7. nosilec Tadej TURK je srečanje Janu ROMIHU v drugem nizu predal, David GORŠIČ je izločil 5. nosilca Matica MOŽEKA, 8. nosilec Jakob GABER pa je srečanje Boštjanu REPANŠKU v drugem nizu predal. Pri dekletih je prva nosilka Aleksandra LUKIČ gladko zmagala, druga nosilka Polona REBERŠAK pa je nastop v zadnjem trenutku odpovedala, tako da jo je nadomestila srečna poraženka Eva GRM, ki pa j izgubila s Klavdijo REBOL. Vse ostale postavljene igralke so zmagale. Prvenstvo se z drugim krogom in prvim krogom dvojic nadaljuje v četrtek. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Nastja Kolar v drugem krogu turnirja v Padovi, Tadeja Majerič v Astani

Ljubljana, 15.06.2011

Nastja KOLAR ne popušča. Tudi na turnirju v Padovi nadaljuje zmagovito serijo, ki jo je začela v Mariboru. Po uspešnem nastopu v kvalifikacijah 25.000 $ vrednega turnirja, je v prvem krogu glavnega turnirja premagala 2. nosilko na turnirju Anno-Giulio REMONDINO, ki na lestvici WTA zaseda 243. mesto. Sicer pa je Nastja KOLAR ta teden zabeležila novo najvišjo uvrstitev na lestvici WTA. Trenutno je uvrščena na 339. mesto svetovne ženske teniške lestvice. V Kazahstanu nastopa na enako vrednem turnirju Tadeja MAJERIČ. Tudi ona zaenkrat igra zelo prepričjivo in se je že uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu Grkinji Stamatii FAFALIOU ni oddala nobene igre, v drugem krogu pa je domačniki Yeleni NEMCHEN prepustila le eno. V četrtfinalu bo igrala proti Kazahstanki Anastasiyi YEPISHEVI. Na moškem Futuresu v Padovi je Matej LELJAK izgubil v prvem krogu glavnega turnirja. Premagal ga je Italijan Alessandro GIANNESSI. V Beogradu na Futuresu Srbija 1 pa je še naprej uspešen Andraž BEDENE. V prvem krogu glavnega turnirja je premagal Srba Sašo STOJISAVLJEVIĆA 64 46 64. Na mladinskem turnirju do 18 let, 2. ranga v Halleju, ki se igra na travi, se je Nik RAZBORŠEK ustavil v drugem krogu. Tu ga je premagal Belgijec Kimmer COPPEJANS 63 46 62. TUKAJ.

Roberta Vinci premočna za Polono Hercog

Ljubljana, 14.06.2011

V s' Hertogenboschu na Nizozemskem je na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ in se igra na travi Italijanka Roberta VINCI premagala našo Polono HERCOG z rezultatom 64 62. Roberta VINCI je 30. igralka svetovne teniške lestvice, kar trikrat pa je nastopila tudi na turnirju v Portorožu in najdlje prišla do četrtfinala. TUKAJ.

Grega Žemlja le še korak od glavnega turnirja, Maša Zec Peškirič izgubila

Ljubljana, 14.06.2011

V Londonu se nadaljujejo kvalifikacijski dvoboji za uvrstitev v glavni del turnirja, na katerega sta že uvrščena Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG. Grega ŽEMLJA nadaljuje z dobrimi nastopi in tudi v drugem krogu je bil uspešen. Premagal je Brazilca Juila SILVO 64 64. Zadnji, ki mu lahko prepreči nastop na glavnem turnirju bo Južnoafričan Rik De VOEST, 31. letnik, ki na lestvici ATP zaseda 146. mesto, najvišje pa je bil leta 2006, na 110. mestu. V glavnem turnirju Wimbledona je nastopil dvakrat in obakrat izgubil v prvem krogu. Žal pa v prvem krogu kvalifikacij ni bila supešna Maša ZEC PEŠKIRIČ. Izgubila je z Avstralko Sophie FERGUSON z rezultatomn 36 67 (4) in tako zaključila nastope v Wimbledonu. TUKAJ.

Nina Potočnik in Natalija Šipek v četrtfinalu turnirja v Mostarju

Ljubljana, 14.06.2011

V Čačku na memorialnem turnirju, lani v prometni nesreči preminulega Marina Šuice, v kategoriji do 16 let, nastopa vrsta naših igralk in igralcev. V kvalifikacijah so pri fantih uspešno nastopili Primož in Gregor VOVK ter Nace OGOREVC. Vsi trije so dvakrat zmagali in se uvrstili v glavni turnir. To ni uspelo le Petru KERŠIČU. Odigran je bil tudi že 1. krog glavnega turnirja, v katerem so uspešno nastopili Nace OGOREVC in Domen GOSTINČAR, Matic ŠPEC pa je bil prost. Izgubili so Primož VOVK, Gregor VOVK in Aljaž RADINSKI. V drugem krogu glavnega turnirja je izgubil Nace OGOREVC, v tretji krog pa sta se uvrstila Matic ŠPEC in Domen GOSTINČAR. V konkurenci deklet je v kvalifikacijah uspešno nastopila Lara VOVK, ki se je uvrstila v glavni turnir, kjer je v prvem krogu prav tako zmagala. Uspešni sta bili še Natalija ŠIPEK in Nina POTOČNIK, izpadli pa sta Lara KRALJ in Pia BRGLEZ. V drugem krogu je Lara VOVK nato izgubila, sta se pa v četrtfinale uvrstili Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK. Številčna slovenska zasedba je tudi na turnirju do 14 let v Mostarju. Tam so danes odigrali drugi krog kvalifikacij v katerega so se pri fantih uvrstili Nejc FERJAN, Žan ŽMAVC, Klemen NIKOLAŠ, Grega BOH in Miha OKORN, že v prvem krogu sta izgubila Amadej GORUČAN in Aljaž ŠENICA. Skozi drugi krog pa se je uspelo prebiti le Mihi OKORNU, ki se je uvrstil v glavni turnir, vsi ostali fantje pa so izpadli. Miha OKORN se je v glavnem turnirju pridružil Gregi KOKALJU, Aljažu Jakobu KAPLJI in Niku KRAPEŽU. Pri dekletih sta v kvalifikacijah izgubili Blažka TRATNIK in Tesia ŠKER. V glavnem turnirju pa so že Silvija PEROŠA, Hana MRAZ, Žana LAPJNE, Nika KOZAR, Saša KLANEČEK in Zala DOVNIK . TUKAJ.

Grega Žemlja čez prvi krog kvalifikacij Wimbledona

Ljubljana, 13.06.2011

V Londonu so se začele kvalifikacije za nastop na glavnem turnirju 3 grand slama sezone, Wimbledona. Slovenci imamo v kvalifikacijah dva predstavnika. Pri moških se bo v glavni turnir poskušal prebiti Grega ŽEMLJA, pri dekletih pa Maša ZEC PEŠKIRIČ. Grega je prvo nalogo danes odlično opravil, saj je izločil sedmega nosilca kvalifikacij, Nemca Dustina BROWNA , 106. igralca lestvice ATP, z rezultatom 64 36 86. V drugem krogu bo že v torek igral proti Brazilcu Juliu SILVI, ki trenutno zaseda 190. mesto lestice ATP. Maša ZEC PEŠKIRIČ bo v prvem krogu, v torek, igrala proti 25. letni Avstralki Sophie FERGUSON, 134. igralki lestvice WTA. TUKAJ.

Kaja Emeršič Ljubič in Rok Sitar zmagovalca turnirjev do 16 let

Ljubljana, 13.06.2011

S finalnima obračunoma sta se danes končala turnirja v kategoriji do 16 let. V Slovenj Gradcu je v fantovskem obračunu Rok SITAR (ŽtkMb) premagal Aljaža CAJZEKA (Rogaš) z rezultatom 63 60. Pri dekletih, ta so igrala v Ljubljani, je slavila Kaja EMERŠIČ LJUBIČ (Domža). V finalu je bila s 06 61 62 boljša od Lare GLAVIČ (Topte). TUKAJ.

Igralke ŽTK Maribor zmagovalke 1. ženske članske lige

Ljubljana, 13.06.2011

Igralke ŽTK Maribor so osvojile letošnji naslov zmagovalk 1. ženske članske teniške lige. Tako kot na vseh srečanjih v ligaškem delu, so danes tudi v zaključnem obračunu z ekipo TK Triglav Kranj suvereno slavile in si priigrale naslov najboljše ženske ekipe v Sloveniji. V finalu so bile danes LUKIČ Aleksandra, VOLLMEIER Patricija in ŠRIMPF Tjaša z rezultatom 4-0 boljše od ŠMIC Maše, KRŽIŠNIK Urške in REBOL Klavdije. Dobile so vsa tri srečanja posameznic in tekmo dvojic. Foto: ŽtkMb TUKAJ.

Kaja Emeršič Ljubič, Lara Glavič, Rok Sitar in Aljaž Cajzek finalisti do 16 let

Ljubljana, 13.06.2011

Ta konec tedna sta se igrala turnirja v kategoriji do 16 let. Fantje so konec tedna preživeli v Slovenj Gradcu, dekleta pa v Ljubljani. Pri fantih je turnir potekal brez presenetljivih rezultatov z izjemo srečanja v katerem je že v prvem krogu kvalifikant Nejc SITAR premagal 8. nosilca Anžeta LOVIŠČKA. V današnji finale sta se uvrstila 1. nosilec Rok SITAR (ŽtkMb) in Aljaž CAJZEK (Rogaš). Pri dekletih, ta so igrala v Ljubljani, sta finalistki 3. postavljena Kaja EMERŠIČ LJUBIČ iz Domžal, ki je dobila srečanje s 1. nosilko Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj), potem ko je ta srečanje, po izgubljenem prvem nizu 36 in vodstvu 10 v drugem nizu, predala ter Lara GLAVIČ (Topten), ki je izločila drugo nosilko Tjašo JERŠE (Tc-Lj)63 62. TUKAJ.

Kolarjeva in Leljak v glavnih turnirjih v Padovi, Andraž Bedene v Beogradu

Ljubljana, 13.06.2011

Igralci in igralke, ki ne bodo nastopile v kvalifikacijah za 3. grand slam sezone, ki se v Londonu začnejo v torek, nastopajo na turnirjih ITF. V Padovi sta na 25.000 $ vrednem turnirju Nastja KOLAR in Nina NAGODE. Obe sta morali v kvalifikacije. Nastja je bila v kvalifikacijah uspešna, dvakrat je zmagala in se uvrstila v glavni turnir, Nina pa je izpadla. V kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Alkmaarju na Nizozemskem je nastopila Nika KOVAČ in v prvem krogu izgubila. V Kazahstanu bo v Astani na turnirju vrednem 25.000 $ v glavnem delu turnirja nastopila Tadeja MAJERIČ. V Italiji je na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ nastopil Janez SEMRJAC in prišel v drugi krog, tu pa ga je premagal Marc SIEBER 60 64. V Eastbournu je v kvalifikacijah ATP turnirja nastopil Luka GREGORC in v prvem krogu izgubil z domačinom Marcusom WILLISOM 64 46 67 (9). Na Futuresu v Srbiji z nagradnim skladom 10.000 $ sta nastopila Mike URBANIJA in Andraž BEDENE. URBANIJA je bil poražen v prvem krogu, Andraž BEDENE pa je zabeležil tri zmage in se uvrstil v glavni turnir. Na Futuresu v Padovi, Italija, sta v kvalifikacijah nastopila Matej LELJAK in Sašo BENDE. Žreb je določil, da sta se v prvem krogu pomerila med sabo in po Leljakovem vodstvu je BENDE v drugem nizu srečanje predal. Matej je nato sicer izgubil v drugem krogu kvalifikacij, a se v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. V prvem krogu bo igral proti Italijanu Alessandru GIANNESSIJU. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga, ki se igra v Nemčiji, v Halleju, se bo za nastop v Wimbledonu na tamkajšnji travi pripravljal Nik RAZBORŠEK. Veliko naših šestnajstletnikov sodeluje na memorialnem turnirju MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN v Čakovcu. Igralci in igralke do 14 let pa so se odpravili na turnir v Mostar. O rezultatih z obeh bomo poročali v naslednjih dneh. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil v s' Hertogenboschu

Ljubljana, 12.06.2011

Pred začetkom turnirja v Wimledonu, ki se začenja sredi tega tedna s kvalifikacijami so se na travnata igrišča še zadnjič podali najbolši, ki jim ni potrebno nastopiti v kvalifikacijah za londonski grand slam. Od Slovencev sta v s' Hertogenboschu na Nizozemskem Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG. Blaž je svoj nastop že opravil in v prvem krogu po treh odigranih nizih izgubil z Avstrijcem Andreasom HEIDER-MAUERJEM, 85. igralcem svetovne teniške lestvice ATP, 46 76(4) 46. Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala proti Italijanki Roberti VINCI. TUKAJ.

Naslova državnih prvakov do 12 let osvojila Anže Arh in Kristina Novak

Ljubljana, 12.06.2011

Na Otočcu se je odigralo še zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva do 12 let. Nova državna prvaka za leto 2011 sta postala Anže ARH (Tr-Kr) in Kristina NOVAK (Tr-Kr). Anže ARH je bil v finalu boljši od Nicka CMAGERJA ( ŽtkMb) z rezultatom 64 76(4), Kristina NOVAK pa je v finalu ugnala Niko ZUPANČIČ (Otoče) z rezultatom 62 62. TUKAJ.

V Domžalah zaključen ITF turnir 9. Veterans Open Domžale 2011

Ljubljana, 12.06.2011

V Domžalah je te dni potekal mednarodni ITF turnir vetarnov 4. ranga, 9. SLOVENIAN VETERANS OPEN DOMŽALE 2011, ki se je danes zaključil s finalnimi obračuni. Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali: 35+ Desmond DU PARAND (Niz), 40+ Sandi BRADAČ (Slo), 45+ Michael SULZBACHER (Aut), 50+ Ivo BELIŠ (Slo), 55+ Brane DOLČIČ (Slo), 60+ Marjan FURLAN (Slo) in 65+ Dane ULČAR (Slo). Nekaj fotografij s turnirja veteranov najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Petra Rampre doživlja drugo teniško pomlad

Ljubljana, 11.06.2011

Brez pretiravanja bi lahko rekli, kot je zapisano v naslovu. Petra RAMPRE, 31. letna igralka, ki že vrsto let živi v ZDA kaže v zadnjih tednih zavidljivo teniško formo, kar ji prinaša tudi odlične rezultate na turnirjih serije ITF. Po zmagi na 50.000 $ vrednem turnirju pred enim mesecem se je tokrat uvrstila v finale turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v El Pasu. Po zmagi nad Američanko Amando FINK s 61 61 v četrtfinalu, je v polfinalu premagala 226. igralko lestvice WTA, 22-letno domačinko iz Texasa, Ashley WEINHOLD z rezultatom 63 61. V finalu je igrala proti 19-letni Američanki Chichi SCHOLL, ki je na lestvici WTA na 324. mestu in tesno izgubila z rezultatom 57 57. TUKAJ.

Anže Arh, Nick Cmager, Nika Zupančič in Kristina Novak finalisti DP do 12 let

Ljubljana, 11.06.2011

Na Otočcu se končuje letošnje poletno državno prvenstvo v kategoriji do 12 let. Danes smo že dobili državne prvake v konkurenci dvojic. Pri fantih sta naslov osvojila Anže ARH (Tr-Kr) in Nick CMAGER (ŽtkMb), pri dekletih pa sta letošnji državni prvakinji Nika RADIŠIČ (Tenan) in Tina CVETKOVIČ (Radov). Čakajo nas tako samo še finalni obračuni v posamični konkurenci. Tu se bodo za naslova državnih prvakov v nedeljo ob 10. uri pomerili Anže ARH in Nick CMAGER pri fantih ter Nika ZUPANČIČ (Otoče) in Kristina NOVAK ( Tr-Kr) pri dekletih. TUKAJ.

Na DP do 12 let znani polfinalisti posamezno in finalisti v igri dvojic

Ljubljana, 10.06.2011

Na DP do 12 let na Otočcu so po današnjem dnevu znani polfinalisti v konkurenci posameznikov in finalisti v konkurenci dvojic. Pri fantih tudi četrtfinalni nastopi niso prinesli presenečenj, saj so se v polfinale uvrstili trenutno prvi štirje igralci na letsvici TZS Anže ARH, Nick CMAGER, Žan GORENEC DIEMAT in Jan VEHOVEC. Še največ težav je imel prav Jan VEHOVEC, kateremu je Matic ZAPLOTNIK uspel odvzeti niz. Drugače je bilo pri dekletih, kjer si je poleg prvih treh nosilk Lare PROSENJAK, Kristine NOVAK in Nike ZUPANČIČ polfinale priigrala nepostavljena Lian BENEDEJČIČ, ki je po 5. nosilki, izločila še 4. nosilko Stefany GRLJ. Znani pa so tudi finalisti v konkurenci dvojic. O naslovu državnega prvaka bodo pri fantih odločali Anže ARH in Nick CMAGER ter Žan GORENEC DIEMAT in Luka MIKLAVČIČ, pri deklicah pa Lara PROSENJAK in Nika ZUPANČIČ ter Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. Sobotni spored se začne ob 10. uri. TUKAJ.

Grega Žemlja se je ustavil v četrtfinalu Nottinghama

Ljubljana, 10.06.2011

Grega ŽEMLJA je obstal v četrtfinalu Nottinghama. Ustavil ga je Južnoafričan Izak Van Der MERWE (ATP 132), ki je po dveh urah slavil z rezultatom 62 46 64. Grega je tokrat serviral nekoliko slabše od nasprotnika, izkoristil pa je tudi manj priložnosti za odvzem igre, kar je na koncu tehtnico nagnilo v korist Južnoafričana. TUKAJ.

Naše mladinke končale z nastopi v Italiji in BiH

Ljubljana, 09.06.2011

Na turnirju TE do 14 let, memorialu Gorana TANOVIĆA v Tuzli, sta v drugem krogu izgubili tudi obe naši dekleti. Žano LAPAJNE je premagala Hrvatica Lana SLAVICA z rezultatom 61 60, Hana MRAZ pa je morala priznati premoč Hrvatici Nini ALIBALIĆ, ki je bila boljša z rezultatom 57 64 61. Na močnem turnirju do 16 let v Milanu pa je izgubila Eva ZAGORAC. V drugem krogu jo je premagala Paragvajka Camila GIANGRECO CAMPIZ 60 57 75. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu Nottinghama, Petra Rampre El Pasa, Maša Zec Peškirič izpadla v Zlinu

Ljubljana, 09.06.2011

Grega ŽEMLJA na travnati površini teniških igrišč v Nottinghamu kaže dobro formo. Danes je v drugem krogu Challengerja z nagradnim skladom 64.000 $ + H premagal Kolumbijca Alejandra FALLO, 82. igralca svetovne lestvice ( Grega je trenutno na 167. mestu) z rezultatom 75 63 in se uvrstil v četrtfinale.Grega je bil v vseh elementih igre boljši nasprotnik in je na koncu slavil z razliko v točkah 69 - 53. V naslednjem krogu bo igral proti Južnoafričanu Izaku VAN DER MERWEJU, 132. igralcu svetovne teniške lestvice. V odlični formi pa je trenutno tudi naša najstarejša igralka, ki še nastopa v profesionalnem teniškem cirkusu, čeprav le na manjših turnirjih. Tokrat se je uvrstila v četrtfinale ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v El Pasu. V drugem krogu je premagala Yasmin SCHNACK 64 63 in bo v četrtfinalu igrala z Američanko Amando FINK. V Zlinu na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ pa je bila Ukrajinka Yuliya BEYGELZIMER premočna za našo Mašo ZEC PEŠKIRIČ. Beygelzimerjeva je slavila z rezultatom 64 62. TUKAJ.

Tudi drugi krog državnega prvenstva do 12 let na Otočcu minil brez pretresljivih rezultatov

Ljubljana, 09.06.2011

Na DP do 12 let na Otočcu so tekmovanje pripeljali do četrtfinala. Danes so namreč že odigrali drugi krog turnirja, ki tako kot prvi ni postregel z večjimi presenečenji. V konkurenci fantov so se v četrtfinale uvrstili vsi postavljeni igralci, pri dekletih pa je po 5. nosilki Niki RADIČIČ danes izpadla še šesto postavljena igralka Karin KRESAL. Njo je izločila Tina CVETKOVIČ 75 62. Ostale nosilke z uvrstitvijo v četrtfinale niso imele nobenih težav. Danes se bodo odigrale še tekme turnirja dvojic, v petek pa se bo državno prvenstvo nadaljevalo s četrtfinalnimi obračuni. TUKAJ.

Iztok Škof in Aljoša Seljak zmagovalca Žigonovega memoriala in turnirja Vič Open 2011 za veterane

Ljubljana, 09.06.2011

Na igriščih ŠD Partizan Vič sta se od 3. do 5.6.2011 odvijali tekmovanji za veterane in sicer XVI. Vič Open v kategoriji 35+ ter 34. Žigonov memorial v kategoriji 45+.Zmagovalni pokal v kategoriji 35+ si je priboril Aljoša SELJAK, ki je v finalu premagal Toneta KOMARJA 64 67 10-3. Žigonov memorial pa je dobil Iztok ŠKOF, ki je bil v finalu boljši od ZULE Tadeja z rezultatom 67 64 10-7. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič napredovala v Zlinu, Tadeja Majerič poražena v Campobassu

Ljubljana, 08.06.2011

Na ženskem teniškem turnirju v Zlinu z nagradnim skladom 50.000 $ je Maša ZEC PEŠKIRIČ napredovala v drugi krog. V prvem je brez težav premagala Rusinjo Yiliyo KALABINO z rezultatom 61 61. V drugem krogu bo igrala proti Ukrajinki Yuliyi BEYGELZIMER, ki na lestvici WTA zaseda 169. mesto. V Campobassu, kjer je na ženskem turnirju sklad polovico manjši je že v prvem krogu z nastopi končala Tadeja MAJERIČ. Premagala jo je Avstrijka Tina SCHIECHTL 64 60. Na turnirju TE do 14 let v Tuzli so v konkurenci fantov v prvem krogu glavnega turnirja izgubili Nik HRIBAR in Nejc FERJAN, ki sta se sicer v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije, ter Omar SMAJLOVIĆ, ki je nastopil s posebnim povabilom organizatorja. Uspešnejši sta bili dekleti, saj sta se Žana LAPAJNE in Hana MRAZ po zanesljivih zmagah uvrstili v drugi krog turnirja. TUKAJ.

Na Otočcu zaključili prvi krog DP do 12 let brez večjih presenečenj

Ljubljana, 08.06.2011

V Teniškem centru Otočec se je s prvimi tekmami glavnega turnirja nadaljevalo državno prvenstvo do 12 let. Kot običajno v tej starostni kategoriji nastopajo vsi najboljši, saj ne manjka nobeden izmed prvih osmih igralk oz. igralcev. V kvalifikacijah je nastopilo kar 113 igralk in igralcev, prostora v glavnem turnirju pa je bilo samo za 8 najboljših v vsaki kategoriji. Organizatorjem je prve dni sicer nagajal dež, a so kljub temu kvalifikacije uspeli spraviti pod streho. Prvopostavljena v obeh kategorijah sta Anže ARH (Tr-Kr) in Lara PROSENJAK (ŽtkMb). Pa tudi sicer nosilci v prvem krogu niso imeli težav z izjemo 5. nosilke Nike RADIŠIČ, katero je presenetila Lian BENEDEJČIČ. V četrtek je na sporedu drugi krog posamezno in v igri dvojic. TUKAJ.

Andreja Klepač izpadla v Zlinu, Petra Rampre napredovala v El Pasu, Eva Zagorac v Milanu

Ljubljana, 08.06.2011

Na ITF tutrnirjih za ženske je v Zlinu na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ + H v prvem krogu izpadla Andreja KLEPAČ. Premagala jo je Madžarka Katalin MAROSI 64 62. Na drugi strani luže pa je bila v prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ uspešna Petra RAMPRE. V prvem krogu je premagala Američanko Megan FALCON 61 60. Na mladinskem turnirju 1. ranga v Offenbachu je izgubil Nik RAZBORŠEK. V prvem krogui ga je premagal Romun Vlad Victor CORNEA 64 63. Na Abris Cupu v Budimpešti, turnirju TE do 14 let je v prvem krogu izpadel Aljaž Jakob KAPLJA, katerega je premagal 1. nosilec, Madžar David SZINTAI 63 61. Na turnirju do 16 let v Milanu sta nastopili Lara KRALJ in Eva ZAGORAC. Prva je izgubila v prvem krogu z Romunko Nicloteo Catalino DASCALU 64 64, Eva ZAGORAC, ki je na turnirju 6. nosilka pa je premagala domačinko Silvio MOCCIOLA 62 63. TUKAJ.

Tipsarević premočan za Kavčiča, Žemlja napredoval v Nottinghamu

Ljubljana, 08.06.2011

Blaž KAVČIČ je nastopil na pripravljalnem ATP turnirju za Wimbledon v londonskem Queensu. Že v prvem krogu pa je naletel na 14. nosilca, Srba Marka TIPSAREVIĆA, ki je bil boljši z izidom 64 64. Z zmago pa je Challenger turnir v Nottinghamu, ki se prav tako igra na travi začel Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je premagal Rusa Evgenya KIRILLOVA 76(6) 76(5). V drugem krogu bo igral proti Kolumbijcu Alejandu FALLI. TUKAJ.

Srečanje Blaža Kavčiča v Londonu prestavljeno na torek

Ljubljana, 05.06.2011

Blaž KAVČIČ bo nastopil na ATP 250, Aegon Open z nagradnim skladom 694.000 € v Londonu, ki predstavlja pripravo na Wimbledon. V prvem krogu bi že v ponedeljek moral igrati proti 14. nosilcu, Srbu Janku TIPSAREVIĆU, a se je program zavlekel in tako bo srečanje odigral v torek. Grega ŽEMLJA bo nastopil na Challengerju z nagradnim skladom 64.000 € v Nottinghamu, ki se igra na travi. V kvalifikacijah je že nastopil tudi Luka GREGORC, a je v drugem krogu izgubuil s Francozom Rudyem COCOJEM 67 (3) 63 46. Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ bosta nastopili na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $+H v Zlinu, kjer sta obe v glavnem delu turnirja. V italijanski Campobaso na 25.000 $ vreden turnir je odpotovala Tadeja MAJERIČ, v El Pasu v Texasu pa bo na enako vrednem turnirju nastopila Petra RAMPRE. Na mladinskem turnirju 1. ranga v Offenbachu v Nemčiji bo nastopil Nik RAZBORŠEK, na močnem turnirju do 16 let v Milanu, Torneo Dell'avvenire, bosta v konkurenci deklet nastopili Eva ZAGORAC in Lara KRALJ. Na turnirju do 14 let v Budimpešti pa bo igral Jakob Aljaž KAPLJA. TUKAJ.

Matic Špec in Natalija Šipek državna prvaka do 16 let

Ljubljana, 05.06.2011

V Rogaški Slatini se je končalo poletno državno prvenstvo za fante in dekleta v kategoriji do 16 let. Državna prvaka sta z zanesljivimi predstavami in brez težav postala Matic ŠPEC (ŽtkMb) pri fantih in Natalija ŠIPEK (Natka) pri dekletih. V današnjih finalih je Matic ŠPEC premagal klubskega kolega Aleša GERMIČA, ki je na tem državnem prvenstvu najboj presenetil, saj je do finala premagal kar tri postavljene igralce, v finalu pa ni bil kos Špecu in je izgubil 16 36. Pri dekletih je bila brez konkurence Natalija ŠIPEK, ki se je tako kot Matic ŠPEC brez večjih težav sprehodila do naslova državne prvakinje. V današnjem finalu je za piko na i premagala Ano OPARENOVIČ (Cleje) 62 61. Foto: TK Rogaška TUKAJ.

Grega Žemlja ni uspel zmagati na Rijeki

Ljubljana, 05.06.2011

Grega ŽEMLJA ni uspel zmagati na Challengerju na Rijeki. V današnjem finalu je bil Portugalec Rui MACHADO, 110. igralec lestvice ATP, prepričljivo boljši in je slavil 63 60, po uri in dvajsetih minutah srečanja. Grega ŽEMLJA se je moral zadovoljiti z 2500 $ denarne nagrade, osvojil pa je 48 točk za svetovno teniško lestvico.Ta teden sta na Futuresu v BiH igrala tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN in Rok JARC ter v konkurenci dvojic izgubila v polfinalu. TUKAJ.

Nastja Kolar slavila v Mariboru

Ljubljana, 05.06.2011

V Mariboru se je na igriščih ŽTK končal mednarodni ženski turnir Infond Open 2011 z nagradnim skladom 25.000 $. Gledali smo slovenski finale med mlado, 16. letno Nastjo KOLAR in izkušenejšo 24. letno Mašo ZEC PEŠKIRIČ. V izenačenem dvoboju je na koncu slavila mlajša tekmica Nastja KOLAR z rezultatom 75 64. Lepo število gledalcev se je zbralo na osrednjem igrišču in lahko so uživali v dobri teniški predstavi obeh igralk. Nastja KOLAR je po zmagi na 10.000 $ vrednem turnirju v Čakovcu tokrat prvič zmagala na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, s čemer se bo na lestvici WTA pomaknila med najboljših 400 igralk na svetu. Seveda veljajo čestitke za odlične nastope v Mariboru tudi Maši ZEC PEŠKIRIČ, ki je z uvrstitvijo v finale prekinila niz slabših nastopov v zadnjem času in ponovno osvojila dragocene točke za svetovno lestvico. Foto: Miha Završnik TUKAJ.

Najmlajši ta konec tedna v Mariboru

Ljubljana, 05.06.2011

Naši najmlajši tekmovalci v kategorijah od 8-11 let so se ta teden ustavili v Mariboru. V organizaciji ŽTK Maribor, pri njih poteka tudi ženski turnir Infond open, so tekmovali v kategorijah MINI, MIDI tenis, tenis do 10 in tenis do 11 let. Prva tri tekmovanja so že končana. V MINI tenisu je pri dečkih slavil Aljaž JERAN (Radom), pri deklicah pa Ana Zala VOLK (ŽtkMb). V MIDI tenisu je bila pri deklicah najboljša Lara OPEKA, pri dečkih pa je slavil Žiga KOVAČIČ (Šentj). Pri dečkih do 10 let, kjer so nastopili praktično vsi najboljši je postal zmagovalec Alen TUŠEK (Br-Mb), pri deklicah pa je slavila Živa FALKNER (Otoče). Pri dečkih do 11 let je zmagal Gašper BEZJAK ( TkCen), pri deklicah pa Maja TUMA (Domža). Foto: ŽtkMb, več fotografij si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2011 - naslova v Srbijo in Anglijo (ob 17. uri na ŠPORT TV)

Ljubljana, 05.06.2011

Miomir Kecmanovič (Srbija) in Anastasia Mikheeva (Gbr) sta postala nova velika zmagovalca 4. Luka Koper Junior Open turnirja do 12 let. Turnir, ki je posvečen nekdanjemu obalnemu teniškemu delavcu Ivanu Krivcu, je predvsem minil v znamenju vrhunskih predstav najboljših evropskih dvanajstletnikov predvsem v zaključnih dvobojih . Pri dečkih je Kecmanovič v finalu v dveh nizih premagal Zsomborja Pirosa iz Budimpešte. Srb je prikazal odličen tenis in potrdil, da spada med najboljše teniške igralce v Evropi. V lanskem letu je zmagal na neuradnem svetovnem prvenstvu do 11 let in tudi po prikazanem v Kopru, bomo zanj zagotovo še slišali. Pri deklicah je v finalu prva nosilka Rusinja Anastasia Mikheeva (GBR) v dveh nizih premagala drugo nosilko Arianno Capogrosso (ITA). O jakosti koprskega turnirja pove podatek, da je prva letos že osvojila podoben turnir v Parizu, druga pa v Rimu. V dvojicah je pri dečkih slavil par Renzo Paro-Karlo Divkovič (oba Hrvaška), pri deklicah pa Jovana Vukovič (Srb) in Anastasia Mikheeva (GBR). Posebnost turnirja so mešane dvojice v katerih je slavil par Lenard Soha-Eniko Budai iz Madžarske. Pri Slovenkah se je najdlje uvrstila 10-letna Kristina Novak iz Kranja, ki se je uvrstila v polfinale, pri dečkih pa Anže Arh (Tr-Kr), ki pa je izgubil v četrfinalu. Turnirja Luka Koper Junior Open 8-12 let se je letos udeležilo skoraj 300 nastopajočih iz 15 držav in je po kvaliteti prijavljenih igralcev presegel vsa pričakovanja, saj je že v svoji četrti izvedbi postal eden izmed petih najboljših turnirjev na stari celini v tej starostni kategoriji. Septembra bo na ŠRC Bonifika prvič mednarodni turnir do 14 let z imenom Banka Koper Junior Slovenia Open. Finalna obračuna si lahko ogledate v nedeljo ob 17.00 in še v torek in četrtek na isti televiziji ob 12.30. Tekst in foto: A. Živin. Fotografije si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

Šipek, Oparenovič, Špec in Germič finalisti DP do 16 let

Ljubljana, 04.06.2011

Na državnem prvenstvu do 16 let čakamo samo še na zmagovalca med posamezniki. Danes so naslove državnih prvakov med dvojicami osvojili Ana OPARENOVIČ (Celje) in Natalija ŠIPEK (Natka) pri dekletih ter Matic ŠPEC in Aleš GERMIČ (oba ŽtkMb) pri fantih. Jutri pa se bodo v finalnih nastopih za naslova državnih prvakov borili današnji zmagovalci. Ana OPARENOVIČ, ki je izločila Laro VOVK (Straž) 76(7) 61 bo igrala z Natalijo ŠIPEK, ki je bila v polfinalu boljša od Sare PALČIČ z rezultatom 75 60. Pri fantih bosta o novem državnem prvaku odločala Matic ŠPEC, ki je izločil Tomaža Doriana JANEŽIČA (Benč) 63 60 in klubski kolega Aleš GERMIČ, ki je bil v polfinalu boljši od Aljaža CAJZEKA (Rogaš). Finale bo na sporedu ob 10.00 uri. TUKAJ.

V Mariboru slovenski finale Nastja Kolar - Maša Zec Peškirič (prenos TV Sportklub)

Ljubljana, 04.06.2011

Čeprav smo upali, da se bo turnir v Mariboru končal na tak način, pa povsem v to vendarle nismo verjeli. A naši dekleti Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ sta poskrbeli, da bomo v nedeljo v Mariboru gledali slovenski finale turnirja Infond Open 2011 z nagradnim skladom 25.000 $. Nastja KOLAR je danes premagala Italijanko Annaliso BONA z rezultatom 75 64, Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je po krajši krizi očitno ponovno našla pravo formo, pa je bila boljša od Bolgarke Die EVTIMOVE. Vabljeni torej v čim večjem številu v nedeljo ob 10.30 uri na igrišča ŽTK Maribor, kjer boste zagotovo uživali v predstavi naših igralk. Finale bo neposredno prenašala tudi TV SPORTKLUB. Foto: Miha Završnik, ki je prispeval tudi nekaj fotografij za fotogalerijo TUKAJ.

Grega Žemlja začenja finale na Rijeki

Ljubljana, 04.06.2011

Grega ŽEMLJA se je uvrstil v finale Challengerja z nagradnim skladom 30.000 $+H na Rijeki. Danes je v polfinalu v tekmi, ki je trajala 2 uri in pol premagal Italijana Paola LORENZIJA, ki na lestvici ATP zaseda 128. mesto in je v četrtfinalu izločil našega Blaža KAVČIČA, z rezultatom 46 64 64. V zelo izenačenem srečanju, končno razmerje točk je bilo 94 proti 93 za Žemljo, v katerem igralca nista imela prav veliko priložnosti za odvzem igre nasprotniku, so očitno odločale malenkosti in tu je bil danes Grega boljši. V finalu bo v nedeljo igral proti Portugalcu Ruiu MACHADU, 110. igralcu lestvice ATP. TUKAJ.

DP do 16 let - izpad drugega in tretjega nosilca pri fantih

Ljubljana, 03.06.2011

Na državnem prvenstvu do 16 let v Rogaški Slatini so danes odigrali četrtfinalna srečanja. Pri dekletih ponovno ni bilo presenečenj, saj so se v polfinale uvrstile prve štiri nosilke Šipek, Palčič, Vovk in Oparenovič, pri fantih pa je izpadel drugi nosilec Sebastijan GORŠIČ (Sl-Lj), ki ga je izločil Aleš GERMIČ (ŽtkMb) 63 61. Poleg drugega pa je tekmovanje končal tudi osmi nosilec Nace OGOREVC ( Benč), njega je izločil klubski kolega Tomaž Dorian JANEŽIČ z enakim izidom, torej 63 61. Brez težav se je v polfinale uvrstil prvi nosilec Matic ŠPEC, v treh nizih pa tudi Aljaž CAJZEK (Rogaš), ki je izločil tretjega nosilca Roka SITARJA (ŽtkMb). V soboto so torej na sporedu polfinalni obračuni, pari pa so Natalija ŠIPEK - Sara PALČIČ in VOVK Lara - Ana OPARENOVIČ pri dekletih ter Matic ŠPEC - Tomaž Dorian JANEŽIČ in Aljaž CAJZEK - Aleš GERMIČ pri fantih. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2011 - Kristini Novak se ni uspelo uvrstiti v finale

Ljubljana, 03.06.2011

Na ŠRC Bonifika v Kopru so organizatorji uspešno pripeljali večino dvobojev do konca. Ostajajo samo še finalni dvoboji. Pri dečkih sta se v veliko finale uvrstila Miomir Kecmanovič (Srb), ki trenira v klubu Partizan iz Beograda (tu trenirajo tudi Novak Djokovič, Ana Ivanovič, Janko Tipsarevič in Bojana Jovanovski) in Madžar Zsombor Piros. Prvi je gladko premagal Italijana Alessandra Stradija, drugi pa Avstrijca Gabriela Huberja. Pri deklicah je preostala slovenka, ki je še ostala v igri Kristina Novak iz Kranja izgubila proti Rusinji Anastasiji Mikheejevi , ki živi in trenira na Škotskem z 46 06. Je pa Kristina leto dni mlajša in bo imela še eno priložnost naslednje leto. Kljub porazu pa je predvsem v prvem nizu prikazala odličen tenis. V drugem polfinalu je Italijanka Arianna Capogrosso gladko odpravila Rusinjo Kristino Kamskayo. V soboto ob 9.00 uri se začnejo finalni dvoboji, finale deklic in dečkov pa si boste lahko ogledali tudi na ŠPORT TV in sicer v nedeljo ob 17. uri, nato pa v ponovitvi še v torek in četrtek ob 12.30 uri. Na sliki Kristina Novak, tekst in foto: A. Živin TUKAJ.

Grega Žemlja v polfinalu, Blaž Kavčič poražen na Rijeki

Ljubljana, 03.06.2011

Na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ + H na Rijeki je v prvem četrtfinalnem dvoboju Italijan Paolo LORENZI izločil 1. nosilca Blaža KAVČIČA z rezultatom 46 61 64. Blaž tako ni uspel obraniti lanskoletne zmage na tem turnirju. Bo pa turnir poskušal osvojiti Grega ŽEMLJA, ki je v današnjem četrtfinalu odpravil Hrvata Kristijana MESAROŠA z rezultatom 61 75. Njegov nasprotnik v polfinalu bo prav Italijan Paolo LORENZI, srečanje pa bo na Rijeki na sporedu v soboto okrog 13. ure. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič in Nastja Kolar v polfinalu Infond open 2011

Ljubljana, 03.06.2011

Na ženskem teniškem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor sta se Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR uvrstili v polfinale. Nastja KOLAR je igrala proti 1. nosilki, Argentinki Marii IRIGOYEN (WTA 195) in zanesljivo slavila z rezultatom 64 63, za njo pa je na istem igrišču nastopila še Maša ZEC PEŠKIRIČ in še bolj prepričljivo, namreč s 60 in 61 odpravila Brazilko Teliano PEREIRA (WTA 426) , ki se je do četrtfinala prebila iz kvalifikacij. Organizatorji so torej lahko z dosedanjim potekom turnirja izjemno zadovoljni, enako pa tudi gledalci, ki spremljajo odlične nastope slovenskih igralk. V sobotnem sporedu bo ob 10. 30 uri najprej nastopila Nastja KOLAR, ki bo za uvrstitev v finale morala premagati Italijanko Annaliso BONA (WTA 365), za njo pa bo Maša ZEC PEŠKIRIČ igrala proti zmagovalki turnirja v Velenju prejšnji teden Bolgarki Diji EVTIMOVI ( WTA 287). Foto: Miha Završnik TUKAJ.

DP do 16 let - izpad nekaterih nosilcev

Ljubljana, 03.06.2011

Na državnem prvenstvu do 16 let v Rogaški Slatini so odigrali srečanja drugega kroga. Tu je prišklo tudi do prvega izpada nosilcev. Pri fantih je 4. postavljenega Roka KRIŽAJA izločil Tomaž Dorian JANEŽIČ s 60 64, 6. nosilca Luko VOLKA pa Aleš GERMIČ s 61 61. Pri dekletih je 7. nosilka Manca PISLAK zaradi poškodbe predala srečanje Piji BRGLEZ, Hana MRAZ pa je izločila 5. nosilko Laro KRALJ. Prvenstvo se bo v petek nadaljevalo s četrtfinalnimi srečanji posameznikov in polfinalnimi srečanji dvojic. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2011 - Kristina Novak v polfinalu

Ljubljana, 03.06.2011

V Kopru so odigrali četrtfinalne dvoboje v posamični konkurenci. Od treh predstavnikov Slovenije je napredovanje v polfinale uspelo samo Kristini NOVAK. Ta je v četrtfinalu premagala Italijanko Gulio TURCONI 62 64 in bo v polfinalu igrala proti 1. nosilki, Angležinji A. MIKHEEVI, ki je v četrtfinalu izločila našo Stefany GRLJ z rezultatom 61 62. V konkurenci dečkov je Anže ARH gladko izgubil z Madžarom Zsombojem PIROSEM 60 60. V konkurenci mešanih dvojic sta v polfinalu izgubila zadnja naša predstavnika Jan KUPČIČ in Tina CVETKOVIČ. Med moškimi dvojicami se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti nobenemu našemu igralcu, pri dekletih pa imamo dva para v polfinalu. To sta Kristina NOVAK in Stefany GRLJ ter Karin KRESAL in Lara PROSENJAK. Ob glavnih potejo tudi tolažilni turnirji. Pri dečkih sta v finalu David Lucas AMBROŽIČ in Mark MESARIČ, pri deklicah pa Nika ALBREHT. Ljubitelje tenisa tudi obveščamo, da bo ŠPORT TV prenašala finalno srečanje dečkov in deklic v nedeljo ob 17. uri, ponovitev pa si boste lahko ogledali v torek in četrtek ob 12.30 uri. Vabljeni k ogledu srečanj v živo in ogledu prenosov.Foto: Aleksander ŽIVIN. Nekaj fotografij si lahko tudi danes ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Katarini se je izmuznil nov naslov

Ljubljana, 03.06.2011

Katarina SREBOTNIK v paru z Nenadom ZIMONJIĆEM ni uspela še tretjič osvojiti turnirja mešanih dvojic v Parizu. V finalu sta jima to preprečila Avstralka Casey DELACQUA in Američan Scott LIPSKY, ki sta slavila v super tie-breaku. Končni izid 76(6) 46 7-10. Katarina in Nenad bosta znova poskušala v Wimbledonu, ki je edini turnir velike četverice na katerem Katarina še ni vknjižila zmage v eni izmed konkurenc. TUKAJ.

Infond Open 2011 - Nastja Kolar in Maša Zec Peškirič v četrtfinalu

Ljubljana, 02.06.2011

Na Ženskem teniškem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Mariboru so gledalci lahklo uživali v dobrih in napetih srečanjih drugega kroga. Razveselile pa so z dobrimi predstavami tudi naše igralke. Andreja KLEPAČ je sicer v treh nizih izgubila s Hrvatico Ani MIJACIKO 26 62 26, a sta se zato v četrtfinale uvrstili Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Nastja je premagala Nemko Sino HAAS, potem ko je ta po vodstvu Kolarjeve 61 52 srečanje predala, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa je prav tako brez težav dobila srečanje proti Mervani JUGIĆ-SALKIĆ 63 63. V ptekovem četrtfinalnem sporedu bo Nastja KOLAR ob 15 uri igrala proti 1. nosilki, Argentinki Marii IRIGOYEN (WTA 195), zatem pa bo na istem igrišču nastopila še Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki ji bo nasproti stala Brazilka Tliana PEREIRA (WTA 426) , ki se je do četrtfinala prebila iz kvalifikacij. Foto: Miha Završnik TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja v četrtfinalu Rijeke

Ljubljana, 02.06.2011

Na Rijeki, na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ ta teden nastopata Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA. V prvem krogu sta bila oba uspešna. Blaž KAVČIČ je izločil Franka DANCEVICA iz Kanade z rezultatom 64 75, Gregu ŽEMLJI pa je Allesio DI MAURO iz Italije po izgubljenem prvem nizu in pri vodstvu ŽEMLJE s 3-0 v drugem, srečanje predal. V drugem krogu je danes Blaž KAVČIČ v uri in pol izločil Španca Gabriela TRUJILLO SOLERJA z rezultatom 63 75 in se uvrstil v četrtfinale. To je uspelo tudi Gregu ŽEMLJI ki je bil s 63 64 boljši od domačina Antonia VEIĆA. V večernem sporedu bosta naša igralca nastopila še v četrtfinalu dvojic, ko jima bosta nasproti stala Italijan Paolo LORENZI in Brazilec Julio SILVA. Rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nenad Zimonjić v finalu Pariza

Ljubljana, 01.06.2011

Katarina SREBOTNIK je dosegla še en uspeh na turnirjih za grand slam. V Parizu se je na odprtem prvenstvu Francije z Nenadom ZIMONJIĆEM uvrstila v finale mešanih parov. V polfinalu sta premagala Nadio PETROVO in Jamieja MURRAYA 76 (4) 76(5). V finalu bosta igrala proti manj znanima, Avstralki Casey DELLACQUA in Američanu Scottu LIPSKYU. Tako se jima ponuja lepa priložnost za osvojitev novega naslova. TUKAJ.

V Kiseljaku in Podgorici konec nastopov za naše igralce med posamezniki

Ljubljana, 01.06.2011

Na moškem Futuresu v Kiseljaku, BiH, se nobenemu od naših treh igralcev ni uspelo uvrstiti v drugi krog. Tom KOČEVAR DEŠMAN je izgubil s Tonijem ANDROIĆEM 36 36, Tilen ŽITNIK z Marinom FRANJEVIĆEM 36 26, Andraž BEDENE pa s tretjim Hrvatom, ki so bili usodni za naše igralce, Antoniom LUPIERIJEM 75 06 26. V četrtfinalu dvojic bosta nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Rok JARC ter Tilen ŽITNIK, ki je združil moči z Antoniom LUPIERIJEM.Na mladinskem ITF turnirju v Podgorici je v drugem krogu glavnega turnirja Pia ČUK srečanje predala in končala z nastopi. Matija OKORN je v prvem korgu izgubil v treh nizih proti Srbu Darku JANDRIĆU, Maksa TEKAVCA pa je premagal Hrvat Franko SILJEG. Blaž BIZJAK se je uvrstil v četrtfinale, tu pa je izgubil s Hrvatom Ivanom LEVARJEM 46 62 46. TUKAJ.

Junior Open Luka Koper 2011 - v četrtfinalu Novak, Grlj in Arh

Ljubljana, 01.06.2011

V Kopru se je s tretjim krogom v katerem je nastopilo 10 naših igralk in igralcev nadaljevalo mednarodno prvenstvo do 12 let Luka Junior Open 2011. Naše vrste so se danes zelo razredčile, saj so se v četrtfinale uvrstili samo trije. Pri deklicah je to uspelo Kristini NOVAK in Stefany GRLJ, pri fantih pa bo v četrtfinalu zaigral Anže ARH. Ob turnirju posameznikov poteka tudi turnir mešanih dvojic. Tu nas bosta v polfinalu zastopala Tina CVETKOVIČ in Jan KUPČIČ. Foto: A. Živin Nekaj fotoutrinkov najdete TUKAJ.

Razpis za organizatorje dvoranskih tekmovanj TZS v zimski sezoni 2010/2011

 

Objavljamo razpis za organizatorje dvoranskih tekmovanj TZS v zimski sezoni 2010/2011 s pogoji za organizacijo in prijavnico. Prosimo vas, da gradivo pregledate in prijavnice pošljete najkasneje do petka 8. oktobra 2010.

 

Lep pozdrav,

 

Za Tekmovalno-registracijsko komisijo TZS
Igor Knez

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.